|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
|
#3932 |
|
in the dark of night
|
Hej hej, mam info of Skowronka, miała skurcze w nocy, rano się nasiliły, ostatnie info mam od Niej z 9 rano, powiedziała, że jak za godzinę - czyli o 10 - skurcze nie miną jadą sprawdzić co i jak - więc pewnie kciuki się przydadzą
![]() Pozdr
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczynki i prosze o kciuki
Pedzacaskarpeta to razem wizytujemy Gargantruiczna nas opuscila i dzidziolka juz ma
|
#3934 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3935 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby się samo rozkręciło!Cytat:
|
||
|
|
|
#3936 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
Cytat:
Jeśli chodzi o noc to u mnie każda już nieprzespana, Michał cały czas chce być przy cycu, a w nocy to ja nie daje rady, po prostu przysypiam przy nim. Uspokaja się tylko przy mnie. Marudny się zrobił, dziś pierwszy raz będę go werandować,, teraz śpi i coś mi się wydaję że jak zacznę go ubierać to się tak rozbudzi,że z tego werandowania to nic nie będzie, bo będzie chciał znowu cyca. Nie wiem czy to prawda ale w ciąży miałam dużo nerwów i może teraz mały taki nerwowy i marudny jest?
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych mam!
Dziekujemy za Wasze brawa My od wczoraj w domu. Teraz się karmimy właśnie Starszy na spacerze z babcią. Potem ma przyjść do nas jeszcze położna. Próbuję się jakś odnaleźć w nowej sytuacji, wszyscy w domu próbujemy. Najciężej chyba Patryk to znosi... Spróbuję odzywać się częściej.Trzymam kciuki dla wszystkich potrzebujących!
|
|
#3938 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na wrześniowym wątku któaś mamusia usypiała bujając w foteliku samochodowym, nie wiem.....może poszperaj po sieci troche i popróbój różnych metod. Trzymajcie sięCytat:
![]() Dziewczynki, do której mogę pisac smsa jakby się coś działo? Bo podczytywać mi łatwo na komie, ale napisać posta to wyższa szkoła jazdy |
||
|
|
|
#3939 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Slomka a z Tobą co się dzieje? Dawno Cię nie było.. Dziewczyny po kąpieli wsadziłam palec w bożenę, jakoś mnie tknęło Szybko wyjęłam, żeby nie narobić bałaganu Sprawdzałyście Wasze dziurki? Jestem ciekawa trochę jak to u Was
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki dla skowronka.
Coffe nr do kasimagdy w klubie albo popros kogos do kogo bya chciala napisac.
|
#3941 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3942 |
|
Zadomowienie
|
Ja już w domku, wypisali mnie
![]() Ale ale, nie mogę sprzątać, ani wychodzić po zakupy, ani na dwór... dużo leżeć, mierzyć ciśnienie 3x dziennie i zapisywać (musiałam kupić specjalnie ciśnieniomierz do domu...) i za tydzień wizyta kontrolna u lekarza. Jak będę miała powyżej 150/105 to mam dzwonić do szpitala.Także teraz wiem co i jak. Weszłam do domu i spotkałam Tż i sam się skapnął, że teraz raczej nie mogę za wiele robić, ale z tego wszystkiego się poryczałam, bo kto jak kto ale żebym ja była taka uziemiona? Eh... Ale to już końcówka, a co dopiero jak wiele z Was od dawnaaa tak musiało się oszczędzać...Zaraz biorę się więc za aktualizację 1 str ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- A, przypomniało mi się z rozmowy z położną, zanim pojechałam do szpitala. Naczytałam się o różnych rzeczach odnośnie noworodków ale ze str. szpitala i nie wierzyłam, aż musiałam pytać się położnej i tak, od razu po wyjściu ze szpitala można wyjść na spacer do max -10'C. Po prostu trzeba grubo ubrać i już. W wózku na dwór można wystawiać codziennie na 1,5 h do 2h do max -10'C... Szok. A temp. pokoju dziecka powinna mieć 18'C. ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- ![]() I dzięki, odnoście przyjaciółki zdecydowałam się- mimo, że taka od serca, to często wolę mieć święty spokój i spać po prostu, a tym bardziej mimo, że zrozumiałaby to, wstyd byłby mi, że np. w domu trochę nie ogarnięte itd.
|
#3943 | |
|
Zadomowienie
|
Brawa i gratulacje od ciotek z Wizażu
[/QUOTE]Cytat:
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Magsik wspolczuje. Mieszkalam 5 lat z tesciami, ale w bloku. Gdybysmy tam zostali byloby tak jak u Ciebie.
|
#3945 |
|
Zadomowienie
|
ever: dobrze, ze jestes juz w domu.
niech teraz TZ sie Toba opiekuje. o tym spaniu na dworze slyszalam juz od kolezanek, ktore maja dzieci w dagpleje, wiec mnie to nie przeraza... magsik: nie moglabym mieszkac teraz ani z moimi rodzicami, aniz tesciami. za dlugo juz mieszkam sama z mezem. wspolczucie... moze popros tesciow, zeby dali Ci troche prywatnosci, moze zamykaj drzwi?
|
#3946 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Ever najlepiej w domku. Chociaz masz posprawdzane wsio, a z nieprzemwczaniem dasz/rade, zbieraj sily na potem
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Ever, w domu szybciej zleci Ci czas i znajdziesz sobie jakieś zajęcie
Magsik, próbowałas porozmawiać i wyznaczyć granice? Nie z każdym się da ale spróbować warto |
|
|
|
#3949 | |
|
Zadomowienie
|
ok, werandujemy się, trochę marudził, dostał cyca i zasnął. możliwe, że masz racje,że chodzi o mój nastrój. Jestem poddenerwowana, mieszkamy z teściami i tak mnie wkurzają, najlepiej to chcieliby zabrać małego do siebie i bawić się nim jak lalką. Albo jak płacze to już leci do nas na górę, strasznie mnie to irytuje i wieczorami siedzę i płaczę bo strasznie nie chce tu mieszkać, a mój mąż nic z tym nie robi. Niestety z teściową nie mam dobrych relacji, uprzykrzała mi życie i teraz jej nie trawię. Najchętniej to zabrałabym dziecko i uciekła do rodziców. No to się pożaliłam...[/QUOTE] Oj... jeśli chodzi o takie coś to Tż akurat zawsze trzyma moją stronę i by nagadał swoim rodzicom, a może to i nie najlepsze rozwiązanie, ale jak ja siebie znam: zaraz bym im ładnie nawrzucała i że mają się nie wtrącać. Jejuuu!! No ale nie ma co- rozwiązanie problemu- nie mieszkanie z nimi, ale w zależności od sytuacji nie jest to łatwe ![]() Aj dzięki, jesteście kochane ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- 1. post gotowy
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis 2 a juz 18 dzidziolów.
Niewiadomo jak pyrtolinka Jejuniu wizyta dopiero o 18-45 ehhh. Jak mala sie rusza kluje mnie w pipi i sluzu wiecej sie pokazuje. Jak ja ogole dzis pipoline, z pol h chyba zejdzie haha
|
#3951 |
|
Raczkowanie
|
ok, werandujemy się, trochę marudził, dostał cyca i zasnął. możliwe, że masz racje,że chodzi o mój nastrój. Jestem poddenerwowana, mieszkamy z teściami i tak mnie wkurzają, najlepiej to chcieliby zabrać małego do siebie i bawić się nim jak lalką. Albo jak płacze to już leci do nas na górę, strasznie mnie to irytuje i wieczorami siedzę i płaczę bo strasznie nie chce tu mieszkać, a mój mąż nic z tym nie robi. Niestety z teściową nie mam dobrych relacji, uprzykrzała mi życie i teraz jej nie trawię. Najchętniej to zabrałabym dziecko i uciekła do rodziców. No to się pożaliłam...[/QUOTE] ehh współczuję, jak to przeczytałam od razu zaczęłam się zastanawiać jak to będzie u mnie, bo też mieszkam z teściami mam nadzieję, że nie będzie matkować... a jeśli tak to mam nadzieję, że będę miała tyle siły żeby się przeciwstawić... u mnie opcji wyprowadzki jak na razie nie ma, bo będziemy się budować w przyszłym roku i każdy grosz jest na wagę złota.
|
#3952 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja sobie pospałam, niestety tylko pół godzinki.....
:r olleyes:Lecę z nóg normalnie....robię sobie wlaśnie kawkę i zobaczymy...jakiś obiad by trzeba było... Cytat:
Chyba pomyliłam z kimś To spisuję i jakby co będę spamować ![]() Cytat:
ok, werandujemy się, trochę marudził, dostał cyca i zasnął. możliwe, że masz racje,że chodzi o mój nastrój. Jestem poddenerwowana, mieszkamy z teściami i tak mnie wkurzają, najlepiej to chcieliby zabrać małego do siebie i bawić się nim jak lalką. Albo jak płacze to już leci do nas na górę, strasznie mnie to irytuje i wieczorami siedzę i płaczę bo strasznie nie chce tu mieszkać, a mój mąż nic z tym nie robi. Niestety z teściową nie mam dobrych relacji, uprzykrzała mi życie i teraz jej nie trawię. Najchętniej to zabrałabym dziecko i uciekła do rodziców. No to się pożaliłam...[/QUOTE] Oj ciężko z teściami.....od razu reaguj i wyznaczaj granice, mów co Ci się podoba, czego nie tolerujesz, jak mają nie robić. Nie ograniczaj kontaktu z dzieckiem i chwal jak zrobią coś dobrez (jak z dziećmi), ale trzymaj się wyznaczonych granic i zasad. Na pewno za jakiś czas wypracujecie jakąś współpracę. |
||
|
|
|
#3953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj sie tak uśmiałam przez telefon przy rozmowie z mężem.... Wzięłam pierwszy raz wczoraj na noc globulki dopochwowe pimafucin, żeby powalczyć z bakteriami... No i dziś rano na wkładce masakra, podczas siku leci jakiś szitttt, a jak sie podcierałam to taki poślizg że byłabym sobie zęby wybiła i tak chyba z pięć razy do suchości... Grażyna zdarta opowiadam mu to ze szczegółami, a ten stwierdza, że przy takim poślizgu to mógłby sobie "wacusia" połamać, NO WARIAT he made my day ![]() Napisałam do Tynki
|
|
|
#3954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pomyliłam Cię z drugą Kasią
|
|
|
|
|
#3955 |
|
Rozeznanie
|
Czaruś jest juz z nami
urodził się o 13.10 ma 3800 g i 57 cm. 10 pkt i jest przecudny ![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3956 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
GRATULACJE!
|
||
|
|
|
#3957 |
|
Raczkowanie
|
Od Tynki
Dziekuje dziewczyny za troske , a tobie kasia za przekazywanie informacji od nas proszeo kciuki bo jezeli do jutra z piotrusiowej krwi nic sie nie wyhoduje to w koncu w sobote albo w niedziele wyjdziemy,piotrus wazy juz 4200,doi cyca ale raz dziennie go dokarmiam bo nie wyrabiam,jak jest najedzony i wykupkany to spi jak aniolek,nie musze chyba mowic ile tu sie wyplakalam za mateuszkiem,oni sobie z tz niezle radzili i radza,gorzej ze mna,a piotrus jest cudowny,poki co zupelne przeciwienstwo mateusza,spokojny i nie rozdarty odezwe sie dziewczyyny jak dopadne komputer,ciekawa jestem co tam u was![]() VILET GRATULACJE!! ooo i w terminie Czaruś się urodził
Edytowane przez kasiamagda23 Czas edycji: 2014-10-02 o 16:08 |
|
|
|
#3958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
GRATULACJĘ
|
|
#3959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cudnie Łezka mi pociekła, a do tej pory byłam dzielna
|
|
|
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zazdroszcze Biedna ta Tynka tyle sa juz w tym szpitalu. Kciuki, zeby wyszli w tym tyg. Jejus 19 dzidziolkow juz mamy, tez chceeeeee
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

Ordynator niezbyt delikatnie mnie zbadał, stwierdził że rozwarcie na palec (ten masaż miałam albo za krótki, albo niezbyt skuteczny chyba). Powiedział, że jak chce to mogę zostać na oddziale. Zapytałam czy będą coś robili - wywoływali itd.? Stwierdził, że zamiast w domu to posiedzę w szpitalu. No to bez sensu. Wróciliśmy do domu. Jutro znowu ktg
Kiedy Ola zechce wyjść, czy jej tam na pewno jest jeszcze dobrze, czy się coś nie stanie itd. I jeszcze to poczucie, że cały czas rośnie to i poród trudniejszy

13.12.13
Sprawdzałyście Wasze dziurki?