Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-02, 13:17   #3211
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
Ja nie szczepie... Przynajmniej na początku, chciałabym odwlec szczepienia minimum o kilka miesięcy, o ile w ogole z nich nie zrezygnuje.
Ja też mam dylematy szczepionkowe. U znajomych po podaniu szczepionki [chyba był to jakiś mix w stylu 3w1] dziecko przestało mówić i właściwie cofnęło się w rozwoju

Dziewczyna, która urodziła mojemu bratu ostatnie dziecko [trochę ich już ma... z różnymi ] ma w rodzinie wujka z jakiegoś koncernu farmaceutycznego i on jej załatwiał szczepionki, które rzekomo są lepsze i pewniejsze. Małemu nic nie było i zdrowo rośnie.

A ja dopiero będę się nad tym zastanawiać.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dzisiejsza nocka koszmarna prawie caly czas bolalo mnie podbrzusze i krzyz, 5 razy siku wstawalam
Niedobrze A nie brałaś nic na to? Mnie lekarz kazał brać no-spę w takich wypadkach.

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Ja jestem wodnik, świetny znak Mój mąż i syn to wagi, ciężki charakter, raz do rany przyłóż, a za chwilę się wścieka albo deprecha straszna. Teraz wychodzi skorpion i to bardzo ciężki znak podobno, trudny charakter.
No proszę, jakie połączenie! Ja też wodnik, a małżon waga Podobno nasze znaki idealnie ze sobą współgrają

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Właśnie wcinam owsiankę alez mi wyszła pyszniutka
No nie! Ja od miesiąca nie mogę zaopatrzyć się w owsiankę

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Macie moze jakis pomysl co moge zrobic z bialkiem od jajka (z 12 jaj)? Uwzgledniajac to, ze ja nie mam piekarnika. A troche szkoda mi wylac.
Któraś z dziewczyn wrzucała tu kiedyś linka do tej strony: http://www.domowe-wypieki.pl/compone...ie-bia%C5%82ek - może na coś się przyda

Ja pierniczę, właśnie musiałam poderwać się do domofonu jak nawiedzona, po to tylko, by otworzyć drzwi sąsiadce. Ja nie wiem... Ciągle tak ktoś wydzwania, by im otwierać. Wiedzą, że w ostatnim stadium ciąży jestem, to mieliby chociaż tyle przyzwoitości, żeby nie zawracać głowy
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 13:18   #3212
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Poczytalam juz w necie o tej metodzie i to jest jakby trwała mascara,efekt mniej spektakularny od przedłużania ale na codzien w sam raz, a i po jakimś czasie barwnik się wykrusza po prostu ,wygląda to naturalnie.pisza ze cena to 80-120zl w zależności od gabinetu
Jestem bardzo ciekawa tej metody. Ciekawe tylko czy sprawdziłaby się przy wrażliwych oczach, które lubią sobie łzawić w najmniej oczekiwanym momencie, prawie po każdym cieniu i tuszu do rzęs hmmm

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
paulina najwyżej zaprosisz fotografa na porodówke

kurde... meble mi zaczęły znowu śmierdzieć - tak jak w pierwszej połowie ciąży bleeee i zgaga obleśna dzisiaj

mąż jakiś czas temu przyszedł uchachany i dumny i mówi że gdzieś tam wyczytał że jak kobieta miała silne mdłości to dziecko będzie inteligentne a ja miałam DRAMATYCZNIE silne mdłości, będzie Einstein hahah
Ehh to należę do grona przyszłych mamusiek mało mądrych dzieci :P

Cytat:
Napisane przez pati12345678 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia i nadrabiam zaległości w czytaniu! Za dwa tygodnie idę zwiedzać bezpłatnie szpital w ramach szkoły rodzenia (:
Wczoraj byliśmy z mężem w kinie na „Miasto 44” – polecam, jeśli ktoś lubi filmy historyczne! Mały wiercił się cały seans, chyba miał za głośno;p

Benetta – ja też wolę choć trochę wcześniej, a najlepiej z zaskoczenia, bo jak już będzie po terminie to człowiek się tylko stresuje!
fiorella22 – mam to samo;p jak leżę na boku to mały tak się wierci że boję się, że zaraz wyskoczy! A jak leżę na plecach to cisza, tyle że na plecach za bardzo nie potrafię spać bo mnie kręgosłup boli..
Manieczka - *; <przytul>
Sweet - ja kupiłam nożyczki, i szczotkę z naturalnym włosiem – będę mamą po raz 1 dlatego będę testować czy się sprawdzą.. co do kremu to kupiłam z nivea na wiatr, zimno i mróz, kosztował 13 zł, mam nadzieję, że się sprawdzi..
Środek do kąpieli kupiłam zachwalany przez większość mam i położnych Oilatum – cena jest masakryczna, w rosmanie za butelkę 500 ml chcą ok. 68 zł, ja kupiłam przez Internet dwa opakowania po 500 ml za ok. 80 zł z przesyłką więc różnica jest, a podobno są bardzo wydajne, no i nie trzeba już niczym nawilżać skóry dziecka, więc oszczędza się na jakiś kremikach/balsamach.. jak będziesz chciała to podeślę linka do stronki z neta gdzie zamawiałam…
Miałam próbkę Oilatum i zużyłam na sobie..na kąpiel stóp haha i rzeczywiście nie trzeba niczym smarować po takiej kąpieli :P

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
ja mdlosci prawie wogole nie mialam wiec bedzie maly kochany glupolek ;P ale to bedzie miala po tatusiowi ;p
Mam tak samo

Cytat:
no to widzisz, dobry początek

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

hihi bo to zawsze po tatusiu takie rzeczy mój będzie pierdział tak jak tatuś ale z tego to akurat tatuś bedzie dumny (już to zapowiedział)
haha moja będzie z tatuśkiem na ryby jeździła i na siłownie chodziła

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie, raz jedna z Was wstawiła linka do toreb do wózka Baby Ono Style - takie w kształcie kuferka jestem ciekawa jak wizualnie się prezentuje, czy duża i pakowna jest i w ogóle. Nie wiem czy któraś się zdenerwowała ?
To chyba o mnie chodzi. Zdecydowałam się na tą torbę (mam granat-szaro-ziel) i jestem b.zadowolona jak na razie. Jest zgrabna, pojemna, kolory jak na zdjęciu. Myślę, że sprawdzi się w późniejszym użytkowaniu warto było wydać te 100zł (o ile tylko za szybko sie nie zniszczy hehe)

Cytat:
Ciekawy ten artykuł, choć bardzo jednostronny i trochę mało merytoryczny jak dla mnie.
Zgadzam się, że cc nie powinno być nadużywane tak jak to się teraz dzieje, ma swoje poważne konsekwencje.
Jednak, mimo że nie jestem psychologiem i nie przecztałam całej masy mądrych publikacji na ten temat, nie sądzę, abym rodzaj porodu miał aż taki wpływ na charakter i usposobienie dziecka.
Poza tym ja nie jestem zwolenniczką porodów domowych, bo jak jest dobrze, to jest dobrze, a jak coś się dzieje, to czasem fachowa pomoc potrzebna jest teraz, nie ma czasu jechać do szpitala. Moim zdaniem wiele z plusów porodów domowych, atmosfera, przygaszone światło, minimalna ilość osób towarzyszących, nie rozdzielanie matki z dzieckiem można osiągnąć również w szpitalu.
Na to moim zdaniem skromnym trzeba kłaśc nacisk i przeznaczać środki finansowe. Poród moze być intymnym i pięknym wydarzeniem również w szpitalu, trudno to osiągnąć, jak rodzące są poprzedzielane parawanami, ale już sale do porodów rodzinnych to umożliwiają.

Ja mogę ze swojego doświadczenia napisać tylko. Poród odbierała moja ciocia położna, lekarka tylko zaglądała od czasu do czasu, ciocia włączyła muzykę, przygasiła nieco tą straszną lampę, mąż był przy mnie, dziecko dostałam od razu na pierś, mąż mógł przeciąć pępowinę, również dotknąć i przywitać synka, skóra dziecka jest tak niesamowicie miękka zaraz po narodzinach, jak o tym piszę, to aż mi się łzy cisną do oczu. Oczywiście personel noworodkowy czekał w gotowości, ale nie było tak, ze grupa obcych osób wpatruje się w moje krocze i czeka na dziecko, nie usłyszałam też ani jednego niemiłego słowa.

I tak się rozmarzyłam, a to już niedługo

Ja mam Nivea Krem na każdą pogodę i byłam z niego bardzo zadowolona, akurat dziś kupiłam, bo był u mnie w sklepie w promocji.
Historia brzmi jak poród idealny ahhhh

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 13:18   #3213
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:

Moj tz robil wczoraj adwokat
Macie moze jakis pomysl co moge zrobic z bialkiem od jajka (z 12 jaj)? Uwzgledniajac to, ze ja nie mam piekarnika. A troche szkoda mi wylac.

uuu, bez piekarnika to giga-beza odpada
tylko białkownica mi przychodzi do głowy, ja osobiście nie lubię
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 13:20   #3214
Keithlyn
Zadomowienie

Lola - no właśnie ten emolium to raczej jak dziecko już ma jakies problemy skórne np AZS sama go kiedyś używałam. Ja i tak buźkę zamierzam smarować tylko w razie wyjścia na zewnątrz i chyba postawie na tego Hippa

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Paulina no to super, ze wszystko gra
Czekoladka wszystkiego naj

Ja po wizycie. Szyjka zamknieta, wszystko ok. Z malym tez. Widac bylo wloski na glowce stad chyba ta zgaga haha niestety nie wiem ile wazy. Ale wszystko jest w porzadku. Jest dalej glowka w dol i zaslanial sie raczka maly wstydzioszek mialam dzis pobierany gbs. Niestety mam wysokie cisnienie 139/95. Mam teraz codziennie kontrolowac i w sr jak podejde po wynik gbs to raz jeszcze mi zmierza. Jak dalej bedzie wysokie to gin chce mnie polozyc na oddzial. No i to chyba tyle. Kolejna wizyta za miesiac wahala sie czy 23 czy 30 pazdziernika, ale zapisala na 30.
no z ciśnieniem nie ma żartów, lepiej kontrolować

Ja już z moją zgagą nie potrafię wytrzymać czasem mnie tak pali że mam wrażenie że mi klate rozerwie... zazdroszcze tym które nie mają tego problemu

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 13:23   #3215
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Ja już z moją zgagą nie potrafię wytrzymać czasem mnie tak pali że mam wrażenie że mi klate rozerwie... zazdroszcze tym które nie mają tego problemu
Też mnie ciągle dopada. Zastanawiam się, jak ludzie mogą z tym żyć na co dzień Ja dopiero w ciąży odkryłam, jak to jest i mam nadzieję, że szybko toto przejdzie.
Stary 2014-10-02, 13:25   #3216
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Któraś bierze luteinę? Kiedy odstawiacie? I wogule stawia Wam się brzuch jakoś częściej?
Ja używam lutki. Mam odstawiać stopniowo minimalizując dawkę i w 37t0d wkroczyć już bez luteiny.

Edytowane przez Monian
Czas edycji: 2014-10-02 o 13:26
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 13:27   #3217
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
I gratuluję nowych tygodni

Wczorajszy dzień się kiepsko zaczął, bo wstałam z mega chandrą ale w końcu zmobilizowałam się i wyruszyłam w rejs....

Odebrałam łóżeczko. Czeka na złożenie
Zdecydowałam w końcu gdzie kupimy wózek dziś musze tylko podjechac i wpłacić zadatek
Po tych wszystkich sprawach wieczorna wizyta u gina dodatkowo poprawiła mi humor.
Morfo mi się poprawiła toxo ujemne
Dno macicy mam na 35tc stąd moje zgagi... ale maluszek rozwija sie prawidłowo a ja juz jestem mniej ważna
Następną wizytę mam 28.10 i to bedzie ostatnia planowana wizyta jeszcze w połowie listopada planuje mnie zobaczyć o ile nie urodzę do tego czasu. Choć gin prognozuje, że przenoszę.
Szyjkę mam długości 46mm i zamknięta na wszystkie spusty !
Śmiał się, że jezeli na kolejnej wizycie nic się z nią nie zmieni to mnie wygna do pracy ale póki co ma prowadzić oszczedzający tryb życia !
aaaa i jeszcze wczoraj umówiłam nas na sesję brzuszkową.... 18.10
Tak więc dzień pełen przygód. Po powrocie do domu byłam taka padnięta, że zaraz zasnęłam.
Tak czytam o Waszej bezsenności.... ja śpię póki co jak zbita. Zdarzają się nawet takie noce że na siusiu nie wstaje... i tu mnie nachodzi pewna myśl.... może mój mąż mnie przydusza abym się nie kręciła po chałupie i ze schodów nie spadała
No to same dobre wieści Fajnie, że będziecie mieli sesje

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
przeanalizowałam internet, składy, poczytałam wieeele opinii i wybrałam krem chroniący przed wiatrem i zimnem babydream z rossmana. za całe, szałowe 4,99

nie wiem czy są jakieś naturalne sposoby (poza niewychodzeniem na dwór ) wg mnie to wazne żeby tę przeraźliwie delikatną skórę chronić przez szkodliwym wpływem niskiej temperatury, tylko własnie chronić - odpowiednimi preparatami, a nie ją obciążać. no i składowo najlepiej wychodził własnie ten krem z rossa.
Ja też wybrałam ten krem

Cytat:
Paulina no to super, ze wszystko gra
Czekoladka wszystkiego naj

Ja po wizycie. Szyjka zamknieta, wszystko ok. Z malym tez. Widac bylo wloski na glowce stad chyba ta zgaga haha niestety nie wiem ile wazy. Ale wszystko jest w porzadku. Jest dalej glowka w dol i zaslanial sie raczka maly wstydzioszek mialam dzis pobierany gbs. Niestety mam wysokie cisnienie 139/95. Mam teraz codziennie kontrolowac i w sr jak podejde po wynik gbs to raz jeszcze mi zmierza. Jak dalej bedzie wysokie to gin chce mnie polozyc na oddzial. No i to chyba tyle. Kolejna wizyta za miesiac wahala sie czy 23 czy 30 pazdziernika, ale zapisala na 30.
No to też same dobre wieści w sumie Ciśnienie mogło Ci się podnieść jak jesteś zdenerwowana, więc mierz sobie jak możesz jeszcze w domu.

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
pozdrawiam samą siebie... pisałam dłuuuuuuuuuuugi post odp. na Wasze i co? I zamknęłam kartę
nie piszę znowu...

W każdym razie my nadal ogarniamy mieszkanie stąd moja nieobecność.
Ostatnio tez zalewa mnie wręcz wydzielina z pochwy, jak woda dosłownie. Sprawdzam co rusz tymi paskami bo normalnie to aż dziwne jest, ale póki co ok, nie wody.
Jutro badamy w szpitalu serduszko malego, bo gin znowu nie widział łuku aorty, prawdopodobnie przez położenie malucha, ale jednak stresuję się...

co do szczepień to my bierzemy 5w1, mama mi doradziła taką i zamierzamy tak zrobić.

Witamy i powodzenia jutro

Trochę was nadrobiłam teraz obiadek i na wizytę

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 13:32   #3218
ela_86
Wtajemniczenie

no zgaga to zmora.... ale i tak z Jaśkiem miałam większą, pewno rozmiar brzucha ma z tym związek

dziś John nie rozpłakał sie na mój widok jak po niego przyszłam
bo Pani mu powiedziała, że jak będzie miał brzydką minę to mnie wygoni podziałało chyba
albo to po prostu CZWARTEK, czyli 3 dni już przeżył i trochę się oswoił, a potem przychodzi weekend i poniedziałek....

tylko z zegarkiem muszę wykminić co innego.. bo na razie rano rysujemy i on sobie chowa do kieszonki.... no i dziś zgubił i była "afera".... nie chciał narysować nowego "bo tamten był od mamy"...
dziś już mu kładę do głowy, że jutro zostawimy na półeczce w szatni....

problem mam też, bo zmienił się program na MiniMini i nie ma rano "Nawet nie wiesz jak bardzo Cię kocham" i już jest problem...

pamiętliwa bestia
Stary 2014-10-02, 13:33   #3219
Indra83
Wtajemniczenie

mgds - poród idealny? z pewnością nie najgorszy i dobrze go wspominam, jakby ktoś jeszcze ten ból zabrał, to by było ok, ale atmosfera była rzeczywiście rodzinna i intymna

Futbolowa - ja nawet nie podchodzę do domofonu, mam ostatni numer w klatce i wszyscy dzwonią zawsze do mnie, ulotkarze, poczta, a pod którym numerem mieszka pani X itp. Jak ktoś do mnie to raczej wcześniej umówiony.

Ja biorę luteinę i do następnej wizyty, to będzie połowa 37tc mam brać, a potem zobaczymy. Częściej mi się brzuch nie stawia, ale bardzo na siebie uważam i nie przemęczam, mycie okien odpada póki co.

Ela, mój syn wie, że na ręce go nie wezmę, nie pobiegam, bo dziecko w brzuchu, nawet jak ostatnio zamoczyłam usta w piwie TŻa, tylko,żeby smak poczuć to na mnie nakrzyczał, bo dzieci nie mogą pić piwa, a wszystko co piję i jem dostaje Lila, ale emocjonalnie widzę, że będzie ciężko, postaram się jak będę mogła poświęcić mu mój czas, ale początki będą trudne

Sernik mi się uciera w robocie, zaraz piekę
Stary 2014-10-02, 13:37   #3220
ela_86
Wtajemniczenie

też mam zamiar w miarę możliwości poświęcić mu duuużo uwagi... boję się tego...
ale mam nadzieję, że dobrze to wszystko przyjmie...

co do porodów

kurcze, tak się rozmarzyłam.... fajnie by było rodzić w domu, tak sobie to teraz wyobraziłam, własne łóżko, swoje kąty, tylko właśnie.... w razie komplikacji nigdy bym sobie tego nie darowała i ze strachu przed tym nawet nie rozważam takiej możliwości... ale warunki idealne... może nawet bym poczuła, że to naprawdę fajne przeżycie.... a tak to tylko stres, ból, strach...
Stary 2014-10-02, 13:37   #3221
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
problem mam też, bo zmienił się program na MiniMini i nie ma rano "Nawet nie wiesz jak bardzo Cię kocham" i już jest problem...

Jaki słodki tytuł!

Cytat:
Futbolowa - ja nawet nie podchodzę do domofonu, mam ostatni numer w klatce i wszyscy dzwonią zawsze do mnie, ulotkarze, poczta, a pod którym numerem mieszka pani X itp. Jak ktoś do mnie to raczej wcześniej umówiony.
Też bym nie odbierała, ale boję się, że znowu mnie ZUS nawiedzi - szczególnie, że nie tylko ja jestem na zwolnieniu, ale też właściciel mieszkania, którego wiecznie kontrolują. Poza tym nigdy nie wiem, kiedy zjawi się jakiś kurier taszczący mi książki do recenzji

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 13:38   #3222
benetta
Zadomowienie

biore luteine ale nie wiem kidy odstawi :-( za tyg mam wizyte to się może dowiem. chetnie bym sie z nia powoli żegnala, mam jeszcze chyba na 18 dni. mogłabym już nie kupować bo drogie to cholerstwo :-(

też nie miałam nigdy zgagi - nie sądziłam że to tak boli ale z drugiej strony jak ktoś nie jest w ciąży to ma więcej możliwości z lekami na to - no osobiście wole teraz nic nie brac lekowego

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 13:38   #3223
Indra83
Wtajemniczenie

Ja buzię tłustym kremem też tylko na straszne zimno i mróz smarowałam.

Ja jak tak się przetaczam z boku na bok w łóżku i próbuję wstać, to się zastanawiam, jak bardzo grubi ludzie z tym żyją, ta niemoc i nieporadność tak nie wk...wia, że sobie nie wyobrażam całe lata tak funkcjonować, teraz to jeszcze myślę: Jeszcze miesiac i będzie ok, nadejdzie poród i koniec męczarni z własnym ciałem, nawet jeśli jeszcze bedzie ono potrzebowało trochę czasu, ale od razu będzie inaczej.
Stary 2014-10-02, 13:38   #3224
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
silesianna, a który alantan polecasz?

Pytanie wyprawkowe:

Co kupujecie dzieciaczkom do obcinania paznokietków (cążki, nożyczki?) i czesania włosków? Macie jakieś zestawy czy sprawdzone firmy?
Cazki TT je woli mój maz ja obcinam zwykłymi małymi nożyczkami
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 13:39   #3225
Indra83
Wtajemniczenie

Ja o ZUSie nie pomyślałam, ale nic w skrzynce nie było. Ale jak ktoś będzie natarczywie dzwonił, to podejdę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 13:39   #3226
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja jak tak się przetaczam z boku na bok w łóżku i próbuję wstać, to się zastanawiam, jak bardzo grubi ludzie z tym żyją, ta niemoc i nieporadność tak nie wk...wia, że sobie nie wyobrażam całe lata tak funkcjonować, teraz to jeszcze myślę: Jeszcze miesiac i będzie ok, nadejdzie poród i koniec męczarni z własnym ciałem, nawet jeśli jeszcze bedzie ono potrzebowało trochę czasu, ale od razu będzie inaczej.
o tak
Stary 2014-10-02, 13:43   #3227
Keithlyn
Zadomowienie

benetta- no ja też chętnie bym nic nie brała wiadomo lepiej się nie faszerowac chemią ... ale czasami pieczenie jest nie do wytrzymania, i muszę wziąć tablete ...

Stary 2014-10-02, 13:46   #3228
ela_86
Wtajemniczenie

zamówiłam pizzę
Stary 2014-10-02, 13:48   #3229
manieczka1
Zakorzenienie

Begie no to oklaski za zlozenie lozeczka
Fiorella a bezy? Aaa piekarnika nie masz! to nie pomoge
Keithlyn tez ze zgaga walcze. Nawet teraz mam lekka, a w nocy maz mi rennie przynosil
Indra no faktycznie mialas super atmosfere podczas porodu

Wlasnie kurier wtachal wozek wczoraj zamowiony i dzis jest mam nadzieje, ze wszystkie czesci sa i ze ten kolor tak jest zapakowany, ze maz sprawdzi o 22 jak z pracy wroci
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 13:49   #3230
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
zamówiłam pizzę
Jaką ? też bym zjadła
Stary 2014-10-02, 13:50   #3231
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
też nie miałam nigdy zgagi - nie sądziłam że to tak boli ale z drugiej strony jak ktoś nie jest w ciąży to ma więcej możliwości z lekami na to - no osobiście wole teraz nic nie brac lekowego
Ja też nie wspomagam się lekami. Wolę się przemęczyć i popłakać z bólu niż jeszcze dorzucać jakiś medykament. Zresztą... Małż dba o solidne zapasy mleka z myślą o mnie - z reguły, kiedy się napiję, chociaż odrobinę ulgi czuję

Cytat:
Nad tym samym ostatnio się zastanawiałam i mówiłam do TŻta, że dziwię się, jak jego matka jeszcze funkcjonuje, bo ja, gdybym była tak otyła, próbowałabym coś ze sobą zrobić. Póki co dobiłam do 67kg, więc to jeszcze nie jest jakaś krytyczna sytuacja, ale naprawdę sobie nie wyobrażam, jak ludzie żyją tak na co dzień - często brakuje mi tchu, mam problem ze wstaniem, z przykucnięciem, normalnym położeniem się. Życie z czymś takim musi być naprawdę straszne.
Stary 2014-10-02, 13:51   #3232
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaką ? też bym zjadła
18. AMORE
sos pomidorowy, ser, szynka, salami, bekon, pieczarki, papryka, cebula

Stary 2014-10-02, 13:53   #3233
Monian
Zakorzenienie

Ja bym sobie wszamała pizzę z Pizza Hut, uwielbiam. Może Tż skuszę w weekend
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-02, 13:59   #3234
mgds
Raczkowanie

Cytat:

Z kolei ja się zastanawiam, jak wielu mężczyzn może nie widzieć swoich stóp oraz co mają tam na dole, bo im brzuch zasłania ja bym tak dłużej nie mogła

Cytat:
zamówiłam pizzę
Ooo mniam! Smacznego!

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość

Nad tym samym ostatnio się zastanawiałam i mówiłam do TŻta, że dziwię się, jak jego matka jeszcze funkcjonuje, bo ja, gdybym była tak otyła, próbowałabym coś ze sobą zrobić. Póki co dobiłam do 67kg, więc to jeszcze nie jest jakaś krytyczna sytuacja, ale naprawdę sobie nie wyobrażam, jak ludzie żyją tak na co dzień - często brakuje mi tchu, mam problem ze wstaniem, z przykucnięciem, normalnym położeniem się. Życie z czymś takim musi być naprawdę straszne.
...i jeszcze butów zawiązać się nie da :P

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 14:03   #3235
magdula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Jestem bardzo ciekawa tej metody. Ciekawe tylko czy sprawdziłaby się przy wrażliwych oczach, które lubią sobie łzawić w najmniej oczekiwanym momencie, prawie po każdym cieniu i tuszu do rzęs hmmm

Ehh to należę do grona przyszłych mamusiek mało mądrych dzieci :P

Miałam próbkę Oilatum i zużyłam na sobie..na kąpiel stóp haha i rzeczywiście nie trzeba niczym smarować po takiej kąpieli :P

Mam tak samo

haha moja będzie z tatuśkiem na ryby jeździła i na siłownie chodziła

To chyba o mnie chodzi. Zdecydowałam się na tą torbę (mam granat-szaro-ziel) i jestem b.zadowolona jak na razie. Jest zgrabna, pojemna, kolory jak na zdjęciu. Myślę, że sprawdzi się w późniejszym użytkowaniu warto było wydać te 100zł (o ile tylko za szybko sie nie zniszczy hehe)

Historia brzmi jak poród idealny ahhhh
Dziękuję za opinię dotyczącą torby
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 14:11   #3236
Indra83
Wtajemniczenie

To ja wolę mniej mięsne a bardziej warzywne pizze
Z reguły jemy wegetariane albo kurczakiem i brokulami.

Sernik się piecze

U mnie się taka cudna pogoda zrobiła, że szok, słońce swieci, cieplutko
Stary 2014-10-02, 14:24   #3237
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Begie no to oklaski za zlozenie lozeczka
Fiorella a bezy? Aaa piekarnika nie masz! to nie pomoge
Keithlyn tez ze zgaga walcze. Nawet teraz mam lekka, a w nocy maz mi rennie przynosil
Indra no faktycznie mialas super atmosfere podczas porodu

Wlasnie kurier wtachal wozek wczoraj zamowiony i dzis jest mam nadzieje, ze wszystkie czesci sa i ze ten kolor tak jest zapakowany, ze maz sprawdzi o 22 jak z pracy wroci
manieczka jaki to wózio ? pewnie już pisałaś wyleciało mi z głowy

ela - ale narobiłaś smaka na pizze.......

Stary 2014-10-02, 14:31   #3238
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:

oooo swietny pomysl! Uwielbiam miskowe kapiele stop to juz wiem do czego wykorzystywac bede wode po kapieli dziecia- mam nadzieje, ze tam nie nasika

Futbolowa, a moze oni dzwonia wlasnie do Ciebie bo wiedza ze w ostatnim stadium ciazy jestes i ze siedzisz w domu to im otworzysz : D

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 14:46   #3239
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
...i jeszcze butów zawiązać się nie da :P
To jeszcze robię, ale z trudem

Cytat:
Futbolowa, a moze oni dzwonia wlasnie do Ciebie bo wiedza ze w ostatnim stadium ciazy jestes i ze siedzisz w domu to im otworzysz : D
Hahaha, całkiem możliwe Jak już mała się urodzi, będę musiała coś zrobić z tym domofonem - bo teraz mogę sobie wstawać i się toczyć tam, ale jak mi będą dziecko budzić, wyskoczę z bejsbolem

Zrobiłam dzisiaj dość duże zakupy w Rosssmannie i chciałam na KWC poczytać opinie innych mam o różnych specyfikach dla dzieci, ale za cholerę nie idzie się tam odnaleźć. Np. pudrowi do dziecięcej pupy ktoś daje minusa, bo nie nadaje się pod makijaż dla osób z ciemną karnacją Tzn. ja rozumiem, że te kosmetyki mogą mieć różne zastosowanie, ale niektóre opinie są już totalną przesadą...
Stary 2014-10-02, 14:51   #3240
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Robiłaś ostatnio aktualizacje na IOS 8? Mnie od tej aktualizacji czesto sie tak dzieje ostatnio pisałam posta 4 razy.
.
Robilam i na dodatek nie da sie wycinac tekstu
Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Dzięki za rady

A co do kremów do buzi, bierzecie taki na każdą pogodę czy będziecie używać jakichś naturalnych sposobów?
Pisali tu wszyscy o Babydream ja ten krem uzywam od paru lat sama w zimie, i jest bardzo ok. Teraz korzystajac z okazji zamowilam na probe krem z Weledy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...niepogode.html podobnie zel do mycia i mydelko ztej serii, bede testowala
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Czeeeść

Przeczytałam wszystkie zaległe strony ale przyznaję, że nie wnikliwie.
Wybaczcie ale jestem dziś jak wyjęta z d**y ...w nocy obudziłam się przed 2... męka w łóżku, bo nie mogłam zasnąć, wstałam wypiłam kakao, posiedziałam na kompie, położyłam się o 4:30 ale nadal nie mogłam zasnąć, jak zasnęłam to mała się obudziła
kiedy to się skończy....?:cr y:
"spanie" to jest jakaś masakra...

wczoraj była u mnie położna, dostałam 3 reklamówki broszurek, próbek witamin, kremów itp. skarpetki i małą butelkę Avent Natural ( więc mam już 2 małe) , na następną wizytę we wtorek przyniesie swój detektor, lalkę fantoma, żeby poćwiczyć pierwszą pomoc, w poniedziałek idę na gimnastykę rozciągającą przed porodem, zobaczymy- najwyżej jak mi się nie spodoba to więcej nie pójdę, a i robiła wywiad czy pracujemy, jako kto, ile mamy m2 mieszkania itp.

boshe...zaraz zasnę a nie mamy nic na obiad

Manieczka moje kondolencje ...
A dlaczego teraz byla? Przed porodem?

U mnie na obiad pomidorowa i kasza gryczana dla tzeta z miesem dla mnie z kefirem.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:

U mnie się taka cudna pogoda zrobiła, że szok, słońce swieci, cieplutko
moze do nas tez dojdzie jutro...bo pogoda pod psem..

Mam ochote cos upiec cos malego, polecacie cos na malego smaka, moze te oponki serowe? Dobre byly?

Silesiana - Ty kiedys wzucalas swoja liste wyprawkowa i mials tam torbe do wozka - wiem, ze mi sie bardzo spodbala ale nie pamietam jaka to byla...wogole kupilas ja? Fajna jest na zywo?
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości