Ambitne wizażanki część V - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-30, 13:38   #3451
_GlamourGirl_
Zakorzenienie

Dot.: Ambitne wizażanki część V

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
tak

Dzień dobry,

POgoda dzisiaj ładna

A mnie czeka załatwianie papierów/biurokracje
a jakąś świece w swojej kolekcji posiadasz?

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość

Ja bym na Twoim miejscu poszła z tym do właściela

Chociaż w tej chwili robię więcej, żeby to wszystko rozwalić niż ułożyć...

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Trzymam kciuki za Wasz odwyk Ja w sumie też mam bana na zakupy kosmetyczne, ale dla mnie to nie problem
Ja postanowiłam że dokończe wszystkie kosmetyki jakie zaczęłam i dopiero wtedy kupię nowe. Trzymajcie kciuki.

2.04.2018

_GlamourGirl_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-30, 13:49   #3452
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jeu Pokaż wiadomość
zdecydowałaś się w końcu pojechać?
Stary 2014-09-30, 18:03   #3453
ParoleParole
Zakorzenienie

Mieli się dzisiaj odezwać w sprawie pracy i co Ja rozumiem że np jestem beznadziejna i nie dostałąm itp. Ale skoro umawia się ktoś, że do końca wrześna zadzwoni i bez względu na wynik rekrutacji to rozumiem, że najpóżniej 30 września dostanę odp. Czy mam prace czy nie A nie taka olewa
Stary 2014-10-01, 19:24   #3454
Undercia
Imperatorowa Undi I

Cytat:

Trzymam kciuki za Wasz odwyk Ja w sumie też mam bana na zakupy kosmetyczne, ale dla mnie to nie problem
dzięki

Cytat:
Wróciam do palenia wosków Kupiam w ciuchu fajny kominek duzy;D idealny jest
poka kominek Ja też chciałam zapalić jakiś wosk, ale żaden z posiadanych przeze mnie zapachów mi nie odpowiada, a nowego nie mogę póki co kupić, bo przecież ban...

Cytat:
jutro wyjeżdżam - nie chcę

Cytat:
Mieli się dzisiaj odezwać w sprawie pracy i co Ja rozumiem że np jestem beznadziejna i nie dostałąm itp. Ale skoro umawia się ktoś, że do końca wrześna zadzwoni i bez względu na wynik rekrutacji to rozumiem, że najpóżniej 30 września dostanę odp. Czy mam prace czy nie A nie taka olewa
zazwyczaj niestety olewają ale fakt, już mogliby nie mówić, że się odezwą bez względu na wynik

"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost
Undercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 21:20   #3455
ParoleParole
Zakorzenienie

Undi wrzucę fotki na tygodniu

No, ale jak wcześniej nie dostałam to ta babka zadzwoniła i powiedziała, że nie dostałam. A teraz mnie olała. Dzwoniłam wczoraj, dzisiaj... I w końcu jej smsa napisałam
A jutro mam rozmowę o pracę inna
Stary 2014-10-02, 17:21   #3456
Undercia
Imperatorowa Undi I

W tym roku zaszaleję podróżniczo Właśnie kupiłam bilety na kolejne podróże

Cytat:
Undi wrzucę fotki na tygodniu
trzymam za słowo

Cytat:

A jutro mam rozmowę o pracę inna
daj potem znać jak poszło

"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost
Stary 2014-10-02, 18:46   #3457
ParoleParole
Zakorzenienie

Dostałam prace

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-10-02, 18:52   #3458
Undercia
Imperatorowa Undi I

Cytat:
Dostałam prace

gratulacje!!! I proszę o szczegóły

Stary 2014-10-02, 20:48   #3459
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Undercia Pokaż wiadomość
W tym roku zaszaleję podróżniczo Właśnie kupiłam bilety na kolejne podróże
Gdzie jedziesz? Pochwal się!

Cytat:
Dostałam prace

Gratulacje Co to za praca?

Ja właśnie wpadłam z powrotem do szarej rzeczywistości i biorę się za siebie Jutro zaczynam nową pracę - odczuwam lekki stres, tym bardziej, że moje stanowisko rusza dopiero jutro i jeszcze nikt nie umiał mi odpowiedzieć, jak to będzie wyglądać
Stary 2014-10-02, 22:35   #3460
Lilith890502
Zakorzenienie

witajcie, czy mogę dołączyć ?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 22:44   #3461
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Tradycyjnie: napisz coś o sobie
Stary 2014-10-02, 22:55   #3462
Lilith890502
Zakorzenienie

Ok, więc mam 25 lat. Męża sztuk jeden, dziecko sztuk jeden, koty sztuk dwie. Od 10.10 wracam na studia zaoczne Pracuję w domu. Szyję na zamówienie. Chciałabym przede wszystkim zabrać się za zdrowy styl życia czyli ćwiczenia + odpowiednie odżywianie i osiągnąć sukces w dobrej organizacji czasu, bo obecnie połowa się marnuje przed tv lub w necie

Daniel
Stary 2014-10-03, 16:34   #3463
jeu
Zakorzenienie

Nadziejko, Parole - gratulacje fajnie, że znalazłyście pracę oby okazały się okej

Lilith - witaj

ja już w domu, wczoraj myślałam, że umrę, 27h jechałam a dziś już odżyłam i oficjalnie jestem na 5 roku prawa
Stary 2014-10-03, 21:46   #3464
Undercia
Imperatorowa Undi I

Cytat:
Gdzie jedziesz? Pochwal się!
ale to w sali konferencyjnej, co?

Cytat:
Jutro zaczynam nową pracę - odczuwam lekki stres, tym bardziej, że moje stanowisko rusza dopiero jutro i jeszcze nikt nie umiał mi odpowiedzieć, jak to będzie wyglądać

Dla mnie właśnie tak fajnie, że stanowisko dopiero się tworzy Nie będzie nie wiadomo jakich wymagań, porównań, tyle fajnych rzeczy można zrobić Z łezką w oku wspominam jak budowałam od zera nowy proces

Cytat:
hej

Stary 2014-10-03, 23:05   #3465
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, więc mam 25 lat. Męża sztuk jeden, dziecko sztuk jeden, koty sztuk dwie. Od 10.10 wracam na studia zaoczne Pracuję w domu. Szyję na zamówienie. Chciałabym przede wszystkim zabrać się za zdrowy styl życia czyli ćwiczenia + odpowiednie odżywianie i osiągnąć sukces w dobrej organizacji czasu, bo obecnie połowa się marnuje przed tv lub w necie
Zazdroszczę umiejętności szycia Zawsze chciałam się nauczyć, ale nigdy nie było mi po drodze

Cytat:
ja już w domu, wczoraj myślałam, że umrę, 27h jechałam a dziś już odżyłam i oficjalnie jestem na 5 roku prawa
Gratulacje

Cytat:
ale to w sali konferencyjnej, co?
Ok, już się ucieszyłam

Cytat:
Dla mnie właśnie tak fajnie, że stanowisko dopiero się tworzy Nie będzie nie wiadomo jakich wymagań, porównań, tyle fajnych rzeczy można zrobić Z łezką w oku wspominam jak budowałam od zera nowy proces
Bez przesady, żadnego procesu nie tworzę
Na szczęście moje obawy okazały się bezpodstawne, dostałam solidne wsparcie od szefów, myślę, że będzie ok

Ale byłam dziś na fajnym koncercie
Stary 2014-10-03, 23:18   #3466
Callitus
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Mogę dołączyć? Ponieważ przy próbie wproszenia się w jakiekolwiek grono należy się przedstawić, tak więc

Niektóre dziewczyny znają mnie z wątku językowego (Magudka, Undi, zielona_nadzieja :cmok_dla_całej_trójki), wiedzą, że także mam świra na ich punkcie Studiuję w języku angielskim, mam cały czas z nim kontakt, niemniej jednak odczuwam ciągłą potrzebę jego szlifowania, znam hiszpański (choć z nim muszę spędzić nieco więcej czasu) oraz mam bardzo ambitne plany związane z niemieckim, którego intensywnie się uczę (choć przyznaję, że w wakacje głównie leniuchowałam ).
Zaczęłam także studiować dziennie drugi kierunek, dorabiam sobie na 1/4 etatu, staram się tam jeszcze gdzieś wpakować życie towarzyskie i to wszystko jeszcze pogodzić z odchudzaniem się (dostałam w zeszły weekend zdjęcia z wesela i stwierdziłam, że dość Ale choroba mnie dopadła w tym tygodniu, więc początek, a już zaczęły się wymówki ). Potrzebuję przede wszystkim popracować nad moją organizacją czasu, wykorzystywaniem każdej wolnej minuty (choć i tak wykonywanie kilku rzeczy na raz i łączenie ich w jedno jest moją domeną ), bo będzie ich coraz mniej, języki, pogłębianie wiedzy specjalistycznej, to chyba takie normalne rzeczy, prawda? Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego zacnego grona
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 23:21   #3467
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Mogę dołączyć? Ponieważ przy próbie wproszenia się w jakiekolwiek grono należy się przedstawić, tak więc
Cześć

Dobrej nocy, dziewczęta Jutro rano do pracy
Stary 2014-10-04, 18:55   #3468
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Jasne, zapraszamy

Cytat:
Ale żyjesz i zaraz znowu siądziesz do książek

Cytat:
Jakim, jakim?

Cytat:
Jej, ale suuuper, że do nas dołączasz

Parolciu, Nadziejko, gratuluję znalezienia pracy
-----------------------------------------------------------
No to oficjalnie melduję się Dużo by pisać, dzieje się masa ciekawych rzeczy, wracam przed północą, wychodzę ok. 8 i tyle od kilku dni widzi mnie kobitka u której mieszkam
W telegraficznym skrócie:
1. Jestem od poniedziałku, samolot spóźnił się 20 minut, ale to w sumie pikuś, automat od biletów mnie nie zjadł, więc jest dobrze. Jechałam z całym swoim dobytkiem do szkoły, wysiadłam na dobrej stacji, ale potem krążyłam chyba z godzinę wokół, bo nie mogłam znaleźć właściwego miejsca - cały czas taszcząc wszędzie ze sobą 26 kg łącznego bagażu Test napisany, trwał 2 godziny, a jak pisałam z Susi, bo u niej mieszkam, o 17.45 wychodziła z domu i miała wrócić dopiero o 20 .... no to pędziłam jak szalona, na złamanie karku praktycznie, o 17.40 stawiłam się pod jej drzwiami, cel został osiągnięty na czas
2. Wtorek - pierwsze zajęcia. Uczy nas kobieta po 60, zasuszona blondyna o krwistoczerwonych ustach, ogólnie lubiąca bohemę, koronki i lata 20., co po niej widać, ale ma to swój urok W grupie jest nas 14-15, więc całkiem sporo, nie ma nikogo z Polski. Super mam ludzi, głównie z Europy, oprócz nich mam Brazylijczyka, Koreańczyka, Australijczyka i Rosjankę z Syberii, no więc to nie Europa
3. Środa - kolejne rozruszanie na zajęciach, które baaardzo mi się podobają, bo są urozmaicone. No i cały czas muszę wszędzie gadać, co mnie najbardziej martwiło, ale jest dobrze Rano byłam na oprowadzanej wycieczce po historycznej części miasta, popołudniu mini świętowanie Oktober Fest na Alexander Platz a wieczorem byliśmy na Stammtisch - poznałam osoby z innych grup, wszyscy się dziwili, że Polka nie chciała pić piwa (miałam wodę i tyle mi do szczęścia wystarczyło ), no to potem tekila poszła w ruch. W drodze powrotnej miałam małą przygodę z metrem, ale nie dlatego, że byłam pijana No i w ogóle zaczynam łączyć niemiecki z angielskim, jak ktoś spoza szkoły na ulicy mnie zaczepia, co jest trochę śmieszne, ale to chyba znaczy, że mój mózg już przestawił się na fazę "tylko niemiecki".
4. Czwartek - oprowadzana wycieczka po Tier Garten, boju, jak ślicznie a po zajęciach mieliśmy iść na piwo, przejechaliśmy 1/4 miasta, bo podobno fajna knajpa ... która okazała się pełna, bo piłkarze grali mecz no i trzeba było szukać innego lokum, co też sporo trwało A przy okazji do brzuszka wpadła prawdziwa berlińska kuchnia, która nie była taka wcale ciężka jak się obawiałam, wręcz przeciwnie
5. Piątek - niemieckie święto, więc masa ludzi i turystów wszędzie, w drodze powrotnej przeszłam chyba z 6-7 km, taki przyjemny spacer w słonku, nie licząc wcześniejszego chodzenia po mieście ze znajomymi i wizytę w Muzeum Żydowskim - i tym sposobem dowiedziałam się, że istnieją koszerne misie Haribo A potem drugi news - jest wersja limitowana z innymi smakami No i była głupia sytuacja z włoskim kelnerem, który był na wszystkim niemiły, naburmuszony i w ogóle fuj, więc jak przyszło do płacenia nie chcieliśmy mu dać napiwku, więc stał przy naszym stoliku i po niemiecku i angielsku mówił, że napiwek nie jest wliczony - jak go olaliśmy, zaczął przeklinać po włosku i niemiecku
6. Dzisiaj buszowałam po wyspie muzeów i nie tylko, byłam w Pergamonie, wydawałam majątek na książkę, jeszcze 1 chcę sobie kupić i to by było chyba na tyle z szaleństw A zaraz siadam grzecznie do książeczek, po trzech dniach zajęć mam już kartki na grubość gdzieś ok. 2 cm, muszę to wszystko uporządkować

... a jutro tuptam na festiwal jedzeniowy
Jak widzicie, biorę wszystko co niemieckie pełną garścią
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-04, 22:32   #3469
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
heej
Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
J
No to oficjalnie melduję się Dużo by pisać, dzieje się masa ciekawych rzeczy, wracam przed północą, wychodzę ok. 8 i tyle od kilku dni widzi mnie kobitka u której mieszkam

2. Wtorek - pierwsze zajęcia. Uczy nas kobieta po 60, zasuszona blondyna o krwistoczerwonych ustach, ogólnie lubiąca bohemę, koronki i lata 20., co po niej widać, ale ma to swój urok W grupie jest nas 14-15, więc całkiem sporo, nie ma nikogo z Polski. Super mam ludzi, głównie z Europy, oprócz nich mam Brazylijczyka, Koreańczyka, Australijczyka i Rosjankę z Syberii, no więc to nie Europa

rozwalił mnie opis wtorku

Cieszę się żeś zadowolona. I zazdroszcze tylu wrażeń

Miałam dzisiaj pierwszy zjazd na psychologii Ale mi się podoba

A teraz czekam aż się pranie upierze Wyrzucę na balkon na noc to na mrozie się ręcznikom dobrze zrobi a jutro ma być słonecznie Więc idealnie;D

Zrobiłam dzisiaj plan działania na cały tydzień I nie ma odkładania

Podoba mi się ta piosenka https://www.youtube.com/watch?v=3blRVX0gcBY

Teraz multum takich jest Ale ta akurat jest mocna
Stary 2014-10-04, 22:43   #3470
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
rozwalił mnie opis wtorku

Cieszę się żeś zadowolona. I zazdroszcze tylu wrażeń
A ja się cieszę, że Ty się cieszysz z zajęć i robisz to co chcesz I za plan tygodnia:

W ogóle jest taki siwy pan, poruszający się na balkoniku, pewnie z 80 lat ma, zastanawiałam się w pewnym momencie czy to uczeń czy nauczyciel - no i jest uczniem, siedzi z nami w kawiarence na przerwach Podziwiam go szczerze, że w tym wieku chce się jeszcze uczyć i z takimi dzieciakami jak my przebywać, wielki plus dla niego - a przy okazji pokazuje, że uczyć się można caaaałe życie i nie mieć nigdy dość
Stary 2014-10-05, 23:17   #3471
ParoleParole
Zakorzenienie

Bony jaki okropnie cięzki dzień miałam Wróciłam do domu to godzinę przeleżałam ponad bez ruchu..

Cytat:
A ja się cieszę, że Ty się cieszysz z zajęć i robisz to co chcesz I za plan tygodnia:

W ogóle jest taki siwy pan, poruszający się na balkoniku, pewnie z 80 lat ma, zastanawiałam się w pewnym momencie czy to uczeń czy nauczyciel - no i jest uczniem, siedzi z nami w kawiarence na przerwach Podziwiam go szczerze, że w tym wieku chce się jeszcze uczyć i z takimi dzieciakami jak my przebywać, wielki plus dla niego - a przy okazji pokazuje, że uczyć się można caaaałe życie i nie mieć nigdy dość

u mnie też taki staruszek jest

W ogóle jest typek identyczny jak mój menadżer z byłej pracy i mi jakoś przykro patrzeć na nieg
Stary 2014-10-07, 10:58   #3472
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Bony jaki okropnie cięzki dzień miałam Wróciłam do domu to godzinę przeleżałam ponad bez ruchu..
(...) W ogóle jest typek identyczny jak mój menadżer z byłej pracy i mi jakoś przykro patrzeć na nieg
Bardzo w pracy wymęczyli czy coś jeszcze?
Ale też jesteś jego podwładną? Bo jak nie, to raczej nie ma co się nim przejmować, nigdy nie wiadomo na kogo się trafi, ale wiadomo, że wolałaby się pracować z kimś normalnym.

Miałam iść dzisiaj ze znajomymi przed zajęciami do muzeum, ale tyle wczoraj nam nawalono słówek, nawet jak sporo z nich znalazłam bo akurat przed wyjazdem temat o wykształceniu i cv sama przerabiałam, plus do tego sporo pracy domowej, że stwierdziłam, że lepiej teraz nad nimi posiedzę, niż miałabym mieć zaległości, bo się nawarstwią i będzie koniec, żadnego pożytku z kursu nie wyciągnę ... a w ciągu kolejnych 2 dni wychodzę o 8 wracam po 21, więc tym bardziej muszę ogarnąć systematyczność Jeszcze mam ponad godzinę, to pomiętoszę coś, tylko właśnie nie wiem czy to co było na lekcji czy raczej książkę, którą z domu zabrałam

Miłego dnia
A reszta gdzie?
Stary 2014-10-07, 20:57   #3473
Undercia
Imperatorowa Undi I

Cytat:
Na szczęście moje obawy okazały się bezpodstawne, dostałam solidne wsparcie od szefów, myślę, że będzie ok

To super, wiedziałam, że bedzie dobrze!!! A co za koncert?

Cytat:
Cześć dziewczyny
aaaaaaaaaaaa!!!!!!! cześć, cześć, cześć

Cytat:
i bardzo, bardzo dobrze wrocisz zgermanizowana

Cytat:
Miałam dzisiaj pierwszy zjazd na psychologii Ale mi się podoba
super!!!!

Cytat:

Kurcze, mam nadzieję, że (o ile dożyję tego wieku w ogóle) też będę miała i siły i fundusze by dalej realizować swoje plany!

Cytat:

Cytat:
A reszta gdzie?
Undi się źle czuła, więc siedziała w krzaczorach jedynie No i świętowałam urodziny, miało być tylko w sobotę imprezowanie, a się przeciągnęło Wszyscy się tak bardzo starali, żeby było cudownie i w sumie było, bo zrobili mi piękny tort, dostałam piękne prezenty, tylko niestety raz, że brakowało mi strasznie D., a dwa - jednak moje choroby coraz bardziej dają mi we znaki

Stary 2014-10-07, 22:49   #3474
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:

Undi się źle czuła, więc siedziała w krzaczorach jedynie No i świętowałam urodziny, miało być tylko w sobotę imprezowanie, a się przeciągnęło Wszyscy się tak bardzo starali, żeby było cudownie i w sumie było, bo zrobili mi piękny tort, dostałam piękne prezenty, tylko niestety raz, że brakowało mi strasznie D., a dwa - jednak moje choroby coraz bardziej dają mi we znaki
Mam nadzieję, że jest już troszkę lepiej?

Tia, zgermanizowana, teraz mam taką fazę, ze płynnie łączę słowa niemieckie i angielskie w jedno zdanie, za dużo Deutscha wszędzie, zdecydowanie za dużo
A od wczoraj mamy tyyyyle słówek do zrobienia i prac domowych, zdecydowanie widać, że to inrensywny kurs
Stary 2014-10-08, 08:06   #3475
Maguda_
Kawaii strona mocy

Eh, dzisiaj pierwszy zgrzyt, czyli rozmowa na żywo z podniesionym głosem. Nie chodziło o mnie ani też nie ja w niej uczestniczyłam, ale jakoś tak trochę przykro mi się zrobiło. Córka kobiety u której mieszkam, wychodziła na 7 do pracy, nałożyła stukające buty i już miała wyjść, ale nie mogła znaleźć kluczy, więc zaczęły się teksty, że jej matka jest głupia i że zabrała jej klucze i niech oddaje. << Oryginalna wersja głosowa "dlaczego ja" i inne badziewia >> Pokoje mamy sąsiadujące, więc chcąc czy nie, wszystko słyszałam, już i tak nie spałam. No to matka jej mówi, żeby trochę ciszej mówiła. No to ona na cały regulator, że ma to gdzieś, że śpię i że moje potrzeby jako wynajmującej są bardziej zaspokajane niż własnej córki. Sens taki mniej więcej. Potem, że tak, ma ochotę robić kłótnie z rana, na klatce też się darła i poszła Jakiś taki niesmak czuję, nie rozmawiam z nią, bo czuję się onieśmielona jednak, tylko się witam, poza tym i tak często się mijamy ... jakoś dziwnie się zaczał ten dzień.
Stary 2014-10-08, 12:57   #3476
tamtaglista
Zakorzenienie

Cytat:
To super, wiedziałam, że bedzie dobrze!!! A co za koncert?

aaaaaaaaaaaa!!!!!!! cześć, cześć, cześć

i bardzo, bardzo dobrze wrocisz zgermanizowana

super!!!!

Kurcze, mam nadzieję, że (o ile dożyję tego wieku w ogóle) też będę miała i siły i fundusze by dalej realizować swoje plany!

Mi nikt nigdy tortu nie zrobił i już się pewnie nie doczekam, to ja jestem od robienia słodkości Wszystkiego najwspanialszego, przez brak neta mało do mnie dociera buziam
Stary 2014-10-08, 22:37   #3477
ParoleParole
Zakorzenienie

Ej wiecie co Jestem mega zmęczona, ale tylee się dzieje... i wiem jedni. Mam takie życie jakie sobie wymyśliłam I normalnie nawet w marzeniach nie wyobrażałam sobie, że będę taka szczęśliwa: Czuję się w 100% spełniona
Stary 2014-10-09, 20:21   #3478
Undercia
Imperatorowa Undi I

Cytat:
Mam nadzieję, że jest już troszkę lepiej?
a gdzież tam, mam istny roller coaster

Cytat:
Tia, zgermanizowana, teraz mam taką fazę, ze płynnie łączę słowa niemieckie i angielskie w jedno zdanie, za dużo Deutscha wszędzie, zdecydowanie za dużo
wrócisz do PL to będziesz polski z niemieckim mieszać

Cytat:
Eh, dzisiaj pierwszy zgrzyt, czyli rozmowa na żywo z podniesionym głosem. Nie chodziło o mnie ani też nie ja w niej uczestniczyłam, ale jakoś tak trochę przykro mi się zrobiło. Córka kobiety u której mieszkam, wychodziła na 7 do pracy, nałożyła stukające buty i już miała wyjść, ale nie mogła znaleźć kluczy, więc zaczęły się teksty, że jej matka jest głupia i że zabrała jej klucze i niech oddaje. << Oryginalna wersja głosowa "dlaczego ja" i inne badziewia >> Pokoje mamy sąsiadujące, więc chcąc czy nie, wszystko słyszałam, już i tak nie spałam. No to matka jej mówi, żeby trochę ciszej mówiła. No to ona na cały regulator, że ma to gdzieś, że śpię i że moje potrzeby jako wynajmującej są bardziej zaspokajane niż własnej córki. Sens taki mniej więcej. Potem, że tak, ma ochotę robić kłótnie z rana, na klatce też się darła i poszła Jakiś taki niesmak czuję, nie rozmawiam z nią, bo czuję się onieśmielona jednak, tylko się witam, poza tym i tak często się mijamy ... jakoś dziwnie się zaczał ten dzień.
no cóż, ludzie miewają różne humorki nie powinnaś się totalnie przejmować

Cytat:
Napisane przez tamtaglista Pokaż wiadomość
Mi nikt nigdy tortu nie zrobił i już się pewnie nie doczekam, to ja jestem od robienia słodkości Wszystkiego najwspanialszego, przez brak neta mało do mnie dociera buziam
Dziękuję

E tam, nigdy nie mów nigdy, ja też sądziłam, że nikt mi nigdy nie zrobi, a tu taka niespodzianka
Cytat:
Ej wiecie co Jestem mega zmęczona, ale tylee się dzieje... i wiem jedni. Mam takie życie jakie sobie wymyśliłam I normalnie nawet w marzeniach nie wyobrażałam sobie, że będę taka szczęśliwa: Czuję się w 100% spełniona

Stary 2014-10-09, 22:58   #3479
ParoleParole
Zakorzenienie

Undi

Kupiłam sobie dzisiaj herbatę o smaku jagodowej muffinki
Stary 2014-10-10, 00:08   #3480
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

Zrobiłam dzisiaj plan działania na cały tydzień I nie ma odkładania
chyba podkradnę planowanie, bo ostatnio coś mi nie idzie
Cytat:
Jasne, zapraszamy

Ale żyjesz i zaraz znowu siądziesz do książek

Jakim, jakim?

Jej, ale suuuper, że do nas dołączasz

Parolciu, Nadziejko, gratuluję znalezienia pracy
-----------------------------------------------------------
1. Jestem od poniedziałku, samolot spóźnił się 20 minut, ale to w sumie pikuś, automat od biletów mnie nie zjadł, więc jest dobrze. Jechałam z całym swoim dobytkiem do szkoły, wysiadłam na dobrej stacji, ale potem krążyłam chyba z godzinę wokół, bo nie mogłam znaleźć właściwego miejsca - cały czas taszcząc wszędzie ze sobą 26 kg łącznego bagażu Test napisany, trwał 2 godziny, a jak pisałam z Susi, bo u niej mieszkam, o 17.45 wychodziła z domu i miała wrócić dopiero o 20 .... no to pędziłam jak szalona, na złamanie karku praktycznie, o 17.40 stawiłam się pod jej drzwiami, cel został osiągnięty na czas
3. Środa - kolejne rozruszanie na zajęciach, które baaardzo mi się podobają, bo są urozmaicone. No i cały czas muszę wszędzie gadać, co mnie najbardziej martwiło, ale jest dobrze Rano byłam na oprowadzanej wycieczce po historycznej części miasta, popołudniu mini świętowanie Oktober Fest na Alexander Platz a wieczorem byliśmy na Stammtisch - poznałam osoby z innych grup, wszyscy się dziwili, że Polka nie chciała pić piwa (miałam wodę i tyle mi do szczęścia wystarczyło ), no to potem tekila poszła w ruch. W drodze powrotnej miałam małą przygodę z metrem, ale nie dlatego, że byłam pijana No i w ogóle zaczynam łączyć niemiecki z angielskim, jak ktoś spoza szkoły na ulicy mnie zaczepia, co jest trochę śmieszne, ale to chyba znaczy, że mój mózg już przestawił się na fazę "tylko niemiecki".
4. Czwartek - oprowadzana wycieczka po Tier Garten, boju, jak ślicznie a po zajęciach mieliśmy iść na piwo, przejechaliśmy 1/4 miasta, bo podobno fajna knajpa ... która okazała się pełna, bo piłkarze grali mecz no i trzeba było szukać innego lokum, co też sporo trwało A przy okazji do brzuszka wpadła prawdziwa berlińska kuchnia, która nie była taka wcale ciężka jak się obawiałam, wręcz przeciwnie
5. Piątek - niemieckie święto, więc masa ludzi i turystów wszędzie, w drodze powrotnej przeszłam chyba z 6-7 km, taki przyjemny spacer w słonku, nie licząc wcześniejszego chodzenia po mieście ze znajomymi i wizytę w Muzeum Żydowskim - i tym sposobem dowiedziałam się, że istnieją koszerne misie Haribo A potem drugi news - jest wersja limitowana z innymi smakami No i była głupia sytuacja z włoskim kelnerem, który był na wszystkim niemiły, naburmuszony i w ogóle fuj, więc jak przyszło do płacenia nie chcieliśmy mu dać napiwku, więc stał przy naszym stoliku i po niemiecku i angielsku mówił, że napiwek nie jest wliczony - jak go olaliśmy, zaczął przeklinać po włosku i niemiecku
6. Dzisiaj buszowałam po wyspie muzeów i nie tylko, byłam w Pergamonie, wydawałam majątek na książkę, jeszcze 1 chcę sobie kupić i to by było chyba na tyle z szaleństw A zaraz siadam grzecznie do książeczek, po trzech dniach zajęć mam już kartki na grubość gdzieś ok. 2 cm, muszę to wszystko uporządkować

ale intensywny fajny tydzień, aż miło się czyta
Cytat:
Undi

Kupiłam sobie dzisiaj herbatę o smaku jagodowej muffinki
muffinki

a tymczasem wywalam pranie i idę spać

Daniel
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości