|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ambitne wizażanki część V
Cytat:
a jakąś świece w swojej kolekcji posiadasz?---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Mieli się dzisiaj odezwać w sprawie pracy i co
Ja rozumiem że np jestem beznadziejna i nie dostałąm itp. Ale skoro umawia się ktoś, że do końca wrześna zadzwoni i bez względu na wynik rekrutacji to rozumiem, że najpóżniej 30 września dostanę odp. Czy mam prace czy nie A nie taka olewa
|
#3454 | |||
|
Imperatorowa Undi I
|
Cytat:
Cytat:
Ja też chciałam zapalić jakiś wosk, ale żaden z posiadanych przeze mnie zapachów mi nie odpowiada, a nowego nie mogę póki co kupić, bo przecież ban... Cytat:
ale fakt, już mogliby nie mówić, że się odezwą bez względu na wynik
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Undi wrzucę fotki na tygodniu
![]() No, ale jak wcześniej nie dostałam to ta babka zadzwoniła i powiedziała, że nie dostałam. A teraz mnie olała. Dzwoniłam wczoraj, dzisiaj... I w końcu jej smsa napisałam ![]() A jutro mam rozmowę o pracę inna
|
#3456 |
|
Imperatorowa Undi I
|
W tym roku zaszaleję podróżniczo
Właśnie kupiłam bilety na kolejne podróże trzymam za słowo daj potem znać jak poszło
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam prace
![]() Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
|
#3458 |
|
Imperatorowa Undi I
|
gratulacje!!! I proszę o szczegóły
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje Ja właśnie wpadłam z powrotem do szarej rzeczywistości i biorę się za siebie Jutro zaczynam nową pracę - odczuwam lekki stres, tym bardziej, że moje stanowisko rusza dopiero jutro i jeszcze nikt nie umiał mi odpowiedzieć, jak to będzie wyglądać
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, więc mam 25 lat. Męża sztuk jeden, dziecko sztuk jeden, koty sztuk dwie. Od 10.10 wracam na studia zaoczne
Pracuję w domu. Szyję na zamówienie. Chciałabym przede wszystkim zabrać się za zdrowy styl życia czyli ćwiczenia + odpowiednie odżywianie i osiągnąć sukces w dobrej organizacji czasu, bo obecnie połowa się marnuje przed tv lub w necie
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Nadziejko, Parole - gratulacje
fajnie, że znalazłyście pracę Lilith - witaj ja już w domu, wczoraj myślałam, że umrę, 27h jechałam a dziś już odżyłam i oficjalnie jestem na 5 roku prawa
|
#3464 | |
|
Imperatorowa Undi I
|
ale to w sali konferencyjnej, co?
Cytat:
Dla mnie właśnie tak fajnie, że stanowisko dopiero się tworzy Nie będzie nie wiadomo jakich wymagań, porównań, tyle fajnych rzeczy można zrobić Z łezką w oku wspominam jak budowałam od zera nowy proces ![]() hej
|
|
#3465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ok, już się ucieszyłam ![]() Cytat:
![]() Na szczęście moje obawy okazały się bezpodstawne, dostałam solidne wsparcie od szefów, myślę, że będzie ok ![]() Ale byłam dziś na fajnym koncercie
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Mogę dołączyć? Ponieważ przy próbie wproszenia się w jakiekolwiek grono należy się przedstawić, tak więc Niektóre dziewczyny znają mnie z wątku językowego (Magudka, Undi, zielona_nadzieja :cmok_dla_całej_trójki), wiedzą, że także mam świra na ich punkcie Studiuję w języku angielskim, mam cały czas z nim kontakt, niemniej jednak odczuwam ciągłą potrzebę jego szlifowania, znam hiszpański (choć z nim muszę spędzić nieco więcej czasu) oraz mam bardzo ambitne plany związane z niemieckim, którego intensywnie się uczę (choć przyznaję, że w wakacje głównie leniuchowałam ).Zaczęłam także studiować dziennie drugi kierunek, dorabiam sobie na 1/4 etatu, staram się tam jeszcze gdzieś wpakować życie towarzyskie i to wszystko jeszcze pogodzić z odchudzaniem się (dostałam w zeszły weekend zdjęcia z wesela i stwierdziłam, że dość ). Potrzebuję przede wszystkim popracować nad moją organizacją czasu, wykorzystywaniem każdej wolnej minuty (choć i tak wykonywanie kilku rzeczy na raz i łączenie ich w jedno jest moją domeną ), bo będzie ich coraz mniej, języki, pogłębianie wiedzy specjalistycznej, to chyba takie normalne rzeczy, prawda? Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego zacnego grona
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrej nocy, dziewczęta
|
|
#3468 | ||
|
Kawaii strona mocy
|
Jasne, zapraszamy
![]() Cytat:
Jakim, jakim? ![]() Cytat:
Parolciu, Nadziejko, gratuluję znalezienia pracy ![]() ----------------------------------------------------------- No to oficjalnie melduję się Dużo by pisać, dzieje się masa ciekawych rzeczy, wracam przed północą, wychodzę ok. 8 i tyle od kilku dni widzi mnie kobitka u której mieszkam ![]() W telegraficznym skrócie: 1. Jestem od poniedziałku, samolot spóźnił się 20 minut, ale to w sumie pikuś, automat od biletów mnie nie zjadł, więc jest dobrze. Jechałam z całym swoim dobytkiem do szkoły, wysiadłam na dobrej stacji, ale potem krążyłam chyba z godzinę wokół, bo nie mogłam znaleźć właściwego miejsca - cały czas taszcząc wszędzie ze sobą 26 kg łącznego bagażu Test napisany, trwał 2 godziny, a jak pisałam z Susi, bo u niej mieszkam, o 17.45 wychodziła z domu i miała wrócić dopiero o 20 .... no to pędziłam jak szalona, na złamanie karku praktycznie, o 17.40 stawiłam się pod jej drzwiami, cel został osiągnięty na czas ![]() 2. Wtorek - pierwsze zajęcia. Uczy nas kobieta po 60, zasuszona blondyna o krwistoczerwonych ustach, ogólnie lubiąca bohemę, koronki i lata 20., co po niej widać, ale ma to swój urok W grupie jest nas 14-15, więc całkiem sporo, nie ma nikogo z Polski. Super mam ludzi, głównie z Europy, oprócz nich mam Brazylijczyka, Koreańczyka, Australijczyka i Rosjankę z Syberii, no więc to nie Europa ![]() 3. Środa - kolejne rozruszanie na zajęciach, które baaardzo mi się podobają, bo są urozmaicone. No i cały czas muszę wszędzie gadać, co mnie najbardziej martwiło, ale jest dobrze Rano byłam na oprowadzanej wycieczce po historycznej części miasta, popołudniu mini świętowanie Oktober Fest na Alexander Platz a wieczorem byliśmy na Stammtisch - poznałam osoby z innych grup, wszyscy się dziwili, że Polka nie chciała pić piwa (miałam wodę i tyle mi do szczęścia wystarczyło ), no to potem tekila poszła w ruch. W drodze powrotnej miałam małą przygodę z metrem, ale nie dlatego, że byłam pijana No i w ogóle zaczynam łączyć niemiecki z angielskim, jak ktoś spoza szkoły na ulicy mnie zaczepia, co jest trochę śmieszne, ale to chyba znaczy, że mój mózg już przestawił się na fazę "tylko niemiecki".4. Czwartek - oprowadzana wycieczka po Tier Garten, boju, jak ślicznie A przy okazji do brzuszka wpadła prawdziwa berlińska kuchnia, która nie była taka wcale ciężka jak się obawiałam, wręcz przeciwnie ![]() 5. Piątek - niemieckie święto, więc masa ludzi i turystów wszędzie, w drodze powrotnej przeszłam chyba z 6-7 km, taki przyjemny spacer w słonku, nie licząc wcześniejszego chodzenia po mieście ze znajomymi i wizytę w Muzeum Żydowskim - i tym sposobem dowiedziałam się, że istnieją koszerne misie Haribo No i była głupia sytuacja z włoskim kelnerem, który był na wszystkim niemiły, naburmuszony i w ogóle fuj, więc jak przyszło do płacenia nie chcieliśmy mu dać napiwku, więc stał przy naszym stoliku i po niemiecku i angielsku mówił, że napiwek nie jest wliczony - jak go olaliśmy, zaczął przeklinać po włosku i niemiecku 6. Dzisiaj buszowałam po wyspie muzeów i nie tylko, byłam w Pergamonie, wydawałam majątek na książkę, jeszcze 1 chcę sobie kupić i to by było chyba na tyle z szaleństw A zaraz siadam grzecznie do książeczek, po trzech dniach zajęć mam już kartki na grubość gdzieś ok. 2 cm, muszę to wszystko uporządkować ![]() ... a jutro tuptam na festiwal jedzeniowy ![]() Jak widzicie, biorę wszystko co niemieckie pełną garścią
|
||
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
heej
Cytat:
Cieszę się żeś zadowolona. I zazdroszcze tylu wrażeń Miałam dzisiaj pierwszy zjazd na psychologii Ale mi się podoba![]() A teraz czekam aż się pranie upierze Wyrzucę na balkon na noc to na mrozie się ręcznikom dobrze zrobi a jutro ma być słonecznieZrobiłam dzisiaj plan działania na cały tydzień I nie ma odkładania![]() Podoba mi się ta piosenka https://www.youtube.com/watch?v=3blRVX0gcBY Teraz multum takich jest Ale ta akurat jest mocna
|
|
#3470 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() W ogóle jest taki siwy pan, poruszający się na balkoniku, pewnie z 80 lat ma, zastanawiałam się w pewnym momencie czy to uczeń czy nauczyciel - no i jest uczniem, siedzi z nami w kawiarence na przerwach
|
|
|
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Bony jaki okropnie cięzki dzień miałam
Wróciłam do domu to godzinę przeleżałam ponad bez ruchu..Cytat:
u mnie też taki staruszek jest ![]() W ogóle jest typek identyczny jak mój menadżer z byłej pracy i mi jakoś przykro patrzeć na nieg
|
|
#3472 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Ale też jesteś jego podwładną? Bo jak nie, to raczej nie ma co się nim przejmować, nigdy nie wiadomo na kogo się trafi, ale wiadomo, że wolałaby się pracować z kimś normalnym. Miałam iść dzisiaj ze znajomymi przed zajęciami do muzeum, ale tyle wczoraj nam nawalono słówek, nawet jak sporo z nich znalazłam bo akurat przed wyjazdem temat o wykształceniu i cv sama przerabiałam, plus do tego sporo pracy domowej, że stwierdziłam, że lepiej teraz nad nimi posiedzę, niż miałabym mieć zaległości, bo się nawarstwią i będzie koniec, żadnego pożytku z kursu nie wyciągnę ... a w ciągu kolejnych 2 dni wychodzę o 8 wracam po 21, więc tym bardziej muszę ogarnąć systematyczność Jeszcze mam ponad godzinę, to pomiętoszę coś, tylko właśnie nie wiem czy to co było na lekcji czy raczej książkę, którą z domu zabrałam ![]() Miłego dnia A reszta gdzie?
|
|
|
|
|
#3473 | |||
|
Imperatorowa Undi I
|
Cytat:
aaaaaaaaaaaa!!!!!!! i bardzo, bardzo dobrze wrocisz zgermanizowana ![]() ![]() ![]() super!!!! Cytat:
Cytat:
Undi się źle czuła, więc siedziała w krzaczorach jedynie No i świętowałam urodziny, miało być tylko w sobotę imprezowanie, a się przeciągnęło Wszyscy się tak bardzo starali, żeby było cudownie i w sumie było, bo zrobili mi piękny tort, dostałam piękne prezenty, tylko niestety raz, że brakowało mi strasznie D., a dwa - jednak moje choroby coraz bardziej dają mi we znaki
|
|
#3474 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Tia, zgermanizowana, teraz mam taką fazę, ze płynnie łączę słowa niemieckie i angielskie w jedno zdanie, za dużo Deutscha wszędzie, zdecydowanie za dużo ![]() A od wczoraj mamy tyyyyle słówek do zrobienia i prac domowych, zdecydowanie widać, że to inrensywny kurs
|
|
|
|
|
#3475 |
|
Kawaii strona mocy
|
Eh, dzisiaj pierwszy zgrzyt, czyli rozmowa na żywo z podniesionym głosem. Nie chodziło o mnie ani też nie ja w niej uczestniczyłam, ale jakoś tak trochę przykro mi się zrobiło. Córka kobiety u której mieszkam, wychodziła na 7 do pracy, nałożyła stukające buty i już miała wyjść, ale nie mogła znaleźć kluczy, więc zaczęły się teksty, że jej matka jest głupia i że zabrała jej klucze i niech oddaje. << Oryginalna wersja głosowa "dlaczego ja" i inne badziewia
Jakiś taki niesmak czuję, nie rozmawiam z nią, bo czuję się onieśmielona jednak, tylko się witam, poza tym i tak często się mijamy ... jakoś dziwnie się zaczał ten dzień.
|
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego najwspanialszego, przez brak neta mało do mnie dociera |
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Ej wiecie co
Jestem mega zmęczona, ale tylee się dzieje... i wiem jedni. Mam takie życie jakie sobie wymyśliłam
|
#3478 | ||||
|
Imperatorowa Undi I
|
a gdzież tam, mam istny roller coaster
![]() Cytat:
Cytat:
nie powinnaś się totalnie przejmowaćCytat:
![]() E tam, nigdy nie mów nigdy, ja też sądziłam, że nikt mi nigdy nie zrobi, a tu taka niespodzianka Cytat:
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Undi
Kupiłam sobie dzisiaj herbatę o smaku jagodowej muffinki
|
#3480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
muffinki a tymczasem wywalam pranie i idę spać |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

Ja w sumie też mam bana na zakupy kosmetyczne, ale dla mnie to nie problem 

gratulacje!!! I proszę o szczegóły 
a dziś już odżyłam
i oficjalnie jestem na 5 roku prawa 

No i była głupia sytuacja z włoskim kelnerem, który był na wszystkim niemiły, naburmuszony i w ogóle fuj, więc jak przyszło do płacenia nie chcieliśmy mu dać napiwku, więc stał przy naszym stoliku i po niemiecku i angielsku mówił, że napiwek nie jest wliczony - jak go olaliśmy, zaczął przeklinać po włosku i niemiecku 
Jakiś taki niesmak czuję, nie rozmawiam z nią, bo czuję się onieśmielona jednak, tylko się witam, poza tym i tak często się mijamy ... jakoś dziwnie się zaczał ten dzień.