|
|
#2611 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2
Cytat:
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
|
#2612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też jak na siłę jem to mi rośnie w buzi i tak samo jak Ty, mięsa może nie być. No nic pozostaje nam mieć nadzieję, że niedługo jedzenie wreszcie będzie przyjemnością, a nie przykrym obowiązkiem. Ja jestem na L4, więc żyję raczej wolno;P Ja mam wizytę we wtorek i zobaczę, co mój gin mi powie na ten temat.
|
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2614 |
|
Rozeznanie
|
ja tak mam
schudłam mniej więcej tyle co Ty i do tej pory waga ledwo drgnęła, zaledwie różnica kilku deko. ja nie jem dużo, ale niewielkie porcje i często, bo inaczej mój organizm się buntuje. ostatnio jak za dużo zjadłam to nudności i bóle żołądka trzymały mnie cały wieczór i pół nocy na szczęście póki co z dzieckiem wszystko w porządku, więc staram się nie panikować.No to jak jest nas parę sztuk, to i ja nie panikuję tylko postanawiam cierpliwie czekać na zmianę sytuacji
|
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Tez kupiłam z oreo
|
#2616 |
|
Zadomowienie
|
Ja jutro musze sie przeprowadzic do tesci bo beda mi sciany rozwalac
tak mi zle, ze dzisiaj udalo mi sie spakowac tylko kosmetyki. Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej. Co do kremu mustell, ja uzywalam poprzednio i w sumie rzeczywoscie rozstepy mi na brzuchu nie wyszly - reszty nie smarowalam tj biustu i pupy i tam rozstepu wyszly wiec moge potwierdzic, ze krem jest skuteczny. Pozniej tez skora dosc szybko powrocila na swoje miejsce ale calkowicie to tak dopiero po pol roku nie bylo widac i czuc jej nadmiaru. Teraz uzywam olejku arganowego albo masla shea. Uwazam, ze mustella mimo, ze skuteczna ma jednak przesadzona cene jak na taki chemiczny sklad. Mam ochote na kalafiora... a przed chwila zjadlam dwa marsy i popilam cola
|
#2617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My odkąd dowiedzieliśmy się, że będzie dziewczynka to szalejemy z zakupami. W założeniu mieliśmy nie kupować typowo babskich wdzianek, ale nam nie wyszło
|
|
#2618 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jutro planuję pobuszować i coś znaleźć na siebie, najbardziej zależy mi na sukience. Juz powiedziałam TŻ, że ma być cierpliwy i dopóki nie kupię nie wrócimy do domu Cytat:
Marsy i cola a za mną wciąż chodzi jakieś pyszne ciasto z kremem czekoladowym... najlepsze jest to, że w myślach mam ochotę, a potem i tak boję się zjeść, bo cokolwiek zjem, to od 2 dni ląduje z powrotem
|
|
#2619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Za to pochwale sie dzis i ja kupilismy dzialke. Wygralismy licytacje i mamy juz swoja ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to wymarzony domek niebawem stanie na tej ziemi?
|
|
#2621 |
|
Zadomowienie
|
Urodziłam się z wadą serca. Teraz jest w sumie ok wszystko, ale przy wysiłku bywało, że łapała mnie taka jakby mocna kolka i nie dało się wziąć oddechu, bo tak kłuło. Bardzo rzadko, ale czasem mi się to zdarza. No i lekarz musi obejrzeć i ocenić co z porodem naturalnym.
|
#2622 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A macie jakieś wstępne projekty domku wybrane?Cytat:
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Magiusa gratuluje działki
![]() Ja dzisiaj opadam z sił juz, poprasowalam całe moje pranie, ogarnelam troche dom i koniec
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2625 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2626 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
....a kupilabym ![]() na zakupy wole chodzic sama , lubie z TZ bardzo, ale jak jest zmeczony po pracy, to wole zarezerwowac wolny czas kiedy on pracuje i pochodzic po centrum handlowym ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
wielkie gratulacje ![]() Ja z TZ to za 10 lat chyba, a chcielibysmy ale daleko od miasta z ogrodkiem ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny najgorsze że wpadam w jakąś paranoję jedzenia !
jestem wiecznie głodna ![]() jeszcze dziś laysy z pieca zjedzone z tż. mamo zabij noo!
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak masz ochote to jedz czasami jest taka potrzeba to sie je hihi ja ostatnio tez tak jadlam,ale powiedzialam dosc w koncu , i dzisiaj dzieki temu zjedlismy z Tz warzywka i rybke na kolacje a nie mc smiecia a od dlugiego czasu owoce i woda kroluja
|
|
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze w jakąś cukrzycę wpadnę. mój tż chory to siedzimy w domu leżymy jak dętki i tylko myślę co by tu schrupać!
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio przesadzilam chipsy z delicjami jadlam duzo jem owocow tez.... ale lepsze owoce niz slodycze kazdego dnia
|
|
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam Was w miarę na bieżąco ale nie mam zupełnie siły żeby coś sensownego sklecić
Swoją drogą dzisiaj w ciągu dnia byłam strasznie zmęczona, macie jakieś sposoby na pobudzenie się w ciąży?
|
|
|
|
#2632 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przyjaciolka moja smieje sie, ze jestem jak spiaca krolewna teraz ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2014-10-02 o 22:52 |
||
|
|
|
#2634 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myslelismy o domku parterowym i max 120-130m ale chyba na dzialce o takiej szerokosci i dlugosci ciezko postawic parterowy tej wielkosxi z zachowaniem odpowiednich odleglosci wiec mozliwe ze pomyslimy o pietrowym. Zalezy nam na pewno na 4 pokojach + salon ( 1 sypialnia dla nas, 2 pokoje dla kazdego z dzieci po jednym i jeden w razie w..dla gosci albo moze dla ktoregos rodzica/tescia na starosc gdy zostanie sam). Jednak z budowa nam sie w ogole nie spieszy i mozliwe ze ruszy za kilka lat albo i dzialke odsprzedamy kiedys z zyskiem. Co prawda mieszkanke w Pozn.mamy niewielkie bo 2 pokoje, kuchnia i lazienka ale po ur.drugiego dziecka prawdopodnie wprowadzimy sie na pietro do rodzicow. Jak juz pisalam moi rodzice maja 2 domy z czego jeden dali babci na przezycie lat starszych i mieszka sama w okolo 200m domku, w drugim o nieco wiekszym metrazu mieszka w sumie obecnie sama mama bo moj tato pracuje za granica. ( a jak wroci to i tak sie pomoescimy) Dlatego wstepnie mamy w planach ze jakies 3-6 miesiecy po ur.dziecka przeniesiemy sie na pietro a tam mamy do dyspozycji 3 pokoje i lazienke. Do kuchni bedziemy schodzic na dol bo pozostanie wspolna...a pozniej nie wiadomo jak sie zycie potoczy. Moze wybudujemy sie po roku wspolnego mieszkania a moze nigdy bo np.rodzice przeniosa sie do domu babci Podsumowujac nie spieszy sie nam ale nq pewno bedziemy odkladali na budowe aby brac jak najmniejszy kredyt. No i poki co wisi na nas 1 kredyt bo TZ zakupil mieszkanie przed slubem...na szczesxie ten sie sam splaca bo mieszkamy w moim mieszkaniu a jego wynajmujemy. Ale juz sie umowilismy ze jesli lokatorzy postanowia zrezygnowac to sprzedajemy jego mieszkanie by w razie czego nie miec zadnego kredytu. Na pewno musimy swoje uzbierac bo o ile sie nie myle zdolnosc kredytowa niezle spada przy dwojce dzieci. To tak w skrocie nakreslenie sytuacji ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-10-02 o 23:04 |
||||
|
|
|
#2635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2636 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz, ja to miałam swego czasu często i bardzo silne. Też mam niedomykalność i w ogóle jak to określił lekarz "wiotkie i nakładające się zastawki". A urodziłam się z ubytkiem międzykomorowym w sercu. Teraz jak wykryją u noworodków to się to operuje, ale kiedyś medycyna była trochę do tyłu i mi wykryli po iluś latach. Samo zarosło, ale mam słyszalne szmery i w sumie dlatego muszę chodzić na kontrole raz na jakiś czas. Na co dzień już nie odczuwam żadnych dolegliwości. Jednak w razie ciąży lekarz kazał się pojawić, a ginekolog powiedział, że skoro jestem pod opieką tamtego, to opinia będzie potrzebna.
Na zaufanie się pracuje - na jego brak też. Edytowane przez Lillkaa Czas edycji: 2014-10-02 o 23:13 |
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli o serduszka chodzi również dołączam. Ja mam napady tachykardii maleje dretwieje na całym ciele jedynie mózg mi pracuje ok. Bylam u kilku lekarzy z tym kazali się mi uspokoić brać leki na stres i zrobić dziecko więc zacznę się martwić o dzidzie nie ze sobą cackac. Przykre jest to ze lekarze bagatelizuja nasze objawy że mnie się śmieją a ja czasami byłam naprawdę załamana bo moje ataki zawsze w nocy ok. 23mnie brały i wtedy ambulans i głębokie oddychanie.
Jak pierwszy raz to dostalam (dokładnie w moje imieniny dzień przed powodzią u mnie w mieście) to myślałam że umieram dosłownie. Nie mogłam niczym ruszyć dostalam drgawek policzki i język mi nawet zdretwialy. A potem w drodze do lekarza w aucie zemdlalam no i wyszło na ekg nadkomorowe coś tam... Moja gin o tym wie i mówi że z tym się da żyć i też urodzić dziecko ale odpukac odkąd w ciąży jestem nie mam ataków prócz trzęsienia się rąk ale taka chyba moja uroda bo jestem nerwus o i tyle. Chyba dziś jestem pierwsza
38/40 Szymuś- mój skarbek <3Edytowane przez smv Czas edycji: 2014-10-03 o 05:21 |
|
|
|
#2638 | ||
|
Zadomowienie
|
Uwielbiam
Cytat:
Cytat:
![]() My byliśmy wczoraj w kinie, namówiłam TZ, ale srednia to przyjemność w ciąży, po 8 h pracy siedzącej. Kość ogonowa mnie bolała i było niewygodnie - za dużo siedzenia. I film niespecjalny. Dziś mam rozmowy kwalfikacyjne, szukamy kogoś na moje miejsce.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
||
|
|
|
#2639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje!! Jak mi się marzy mały domek....moze kiedyś....---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- A ja mam dzis TŻta w domu-wczoraj miał 8mke wyrywaną i dziś umiera biedny męczył się całą noc....A ja się zastanawiam czy nie jechac dzis na wizyte do mojego doktora-od dwóch dni mam twardy brzuchol(taki nadmuchany) I przy przewracaniu sie z jednego boku na drugi taki dyskomfort w brzuchu. Zazwyczaj tak mam po siedzeniu przy komputerze kilku godzin..nie mam upławów i innych symptomów... sama nie wiem....
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
nusiekowa ja taki brzuch twardy mialam 2 razy po 2 dni, brałam nospę praktycznie non stop, za drugim razem wzieli mnie na obserwacje do szpitala i w sumie nic sie nie dowiedzialam. Leż kochana i sie nie przemeczaj a jak boli to nospa w ruch. A jak nie bedzie przechodziło to zadzwon do doktora.
Mialam dzisiaj sen ze strasznie mnie brzuch bolał i bralam takie wielkie tablety niebieskie NOSPY az sie obudziłam i trzymałam się za brzuchol i faktycznie też miałam lekko bolący szczególnie po prawej stronie, ale wstałam sisiu i mi przeszło. Może mi pęcherz dzidzia naciskała? Kto wie... Ale znów czuje ze mnie boli, moze to po pizzy bo zjedlismy z Tz wczoraj :P Dziś piątek-uwielbiam piątki mimo że jestem na L4 i nie pracuję, ale jedyny dzień bez korepetycji fajnie tak ;-)patrzcie jakie fajne https://www.facebook.com/video.php?v...type=2&theater
38/40 Szymuś- mój skarbek <3Edytowane przez smv Czas edycji: 2014-10-03 o 08:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

Też jak na siłę jem to mi rośnie w buzi i tak samo jak Ty, mięsa może nie być. No nic pozostaje nam mieć nadzieję, że niedługo jedzenie wreszcie będzie przyjemnością, a nie przykrym obowiązkiem. Ja jestem na L4, więc żyję raczej wolno;P Ja mam wizytę we wtorek i zobaczę, co mój gin mi powie na ten temat.
na szczęście póki co z dzieckiem wszystko w porządku, więc staram się nie panikować.

[COLOR="Silver"]
No i czy te moje przeczucie się spełnią, czy to chłopak?
07.07.2012
to wymarzony domek niebawem stanie na tej ziemi?

gratulacje!! Jak mi się marzy mały domek....moze kiedyś....