|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V
Cytat:
i tempki rano nie widziałam ![]() elegancko 9 godzin, nawet nie słyszałam, że Tż do domu wrócił, później jak otworzyłam oko to jadł obiad i usnęłam dalej ![]() Izka jak będziesz we wt na wizycie to zapytaj bo samemu lepiej nie kombinować tym bardziej że bierzesz clo. Jeśli chodzi o infolic to ostatnio była promocjaa 29,99 na gemini ale nie wiem czy nadal aktualna
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V
a wczoraj dowiedzialam się że moja przyjaciółka z gimnazjum jest 1 6 miesiącu ciąży ...
niestety nie ma jak jej pogratulowac bo kontakt się nam urwał całkowicie - niestety ![]() Iza daj spokój z tym zabiegiem. ,we wtorek pójdziesz do gin i wtedy z nim pogadaj konkretnie jaki ma plan itp.
|
#2853 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
wstałam i jestem strasznie sflustrowana !!! normalnie od kilku dni przypierniczył się dzięcioł i od 7 rano wali dziobem po domu. Wyżarł nam w nowej elewacji już dziurę chyba 10 cm. Dzisiaj od 7 do 8 stałam z mopem i go przeganiałam a ten debil co chwile wracał no nie mogę nie dość ze spać się nie da to jeszcze nam niszczy dom nie wiem co mamy zrobić bo dzięcioły są pod ochroną i pozbycie się takiego to podobno 30 tys kary. Muszę zapytać wujka google może on coś poradzi bo jeszcze jeden dzień będzie albo ja albo dzięcioł !!!! Ale macie fajnie dziewczynki wyszalejecie się
|
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
a to wstrętnt dzięcioł
może Melisko zadzwon do urzędu Miasta czy Gminy do jakiegos wydziału co się tym zajmują co masz zrobic ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- "Jeszcze jedna rada dotyczyła zawieszenia budki dla dzięcioła, bo wg A.M. dzięcioły czasem próbują wykuć w elewacji dziuplę do spania, a jak dostaną gotową, to mogą przestać się męczyć" Musisz mu zrobić domek
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wczoraj was podczytywalam i chciałam dzisiaj poodpisywać i... budyń Pamiętam tylko ze chciałam Annasar ochrzanić za tekst o tym, że jej córcia przy porodzie okaże się chłopcem Żeby mi to było ostatni raz ![]() Melisko, co za dziad z dzięcioła... Ja bym do Urzędu nie zgłaszała ![]() Mój mały chyba się wczoraj odwrócil, bo prawie ruchów nie czuję. Znaczy jak zaczepię go to się ruszy, ale sam to ![]() Jeżeli któraś chciałaby żebym cokolwiek zmieniła, dopisała, cokolwiek w pierwszym poście to proszę o pogrubioną wiadomość Szczególnie proszę "nowe" dziewczyny, które wyraziły chęć dopisania, a nie podały mi danych do tego ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Żanecia, ale kapsel Trzeba się by bylo Ewuni zapytać co takie dobre
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
Melisko może Żanetka dobrze radzi z tą budką. Bo niestety będzie wam niszczył elewację. Może na bieżąco uprzykszaj mu pobyt u was i bedzie czuł sie zagrożony i odleci.
A oto porady z Internetu ![]() - Bardzo skuteczne są balony helowe zakotwiczone do ziemi w pobliżu dziury w styropianie. Balon powinien być jaskrawo ubarwiony, świecący, a na dodatek można na nim namalować wielkie, wpatrzone w dzięcioła oko - Gdy nie uda nam się jednak „zrobić dzięcioła w balon”, to musimy poświęcić pluszowego misia. Choćby malutkiego. Najlepiej by miał jak najbardziej wyraziste oczy. Takiego misia (oby nikt za nim nie tęsknił i nie płakał) mocujemy nad otworem wydłubywanym w tynku przez dzięcioła.
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." Paulo Coelho Edytowane przez india83 Czas edycji: 2014-10-03 o 08:36 |
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
noo kapsel mam dzis super
![]() myslę że TURCJA ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- ja jeszcze wyczytłam że wiesza się płyty CD ![]() Aneczka a jak tam u Ciebie brzuszek?
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Mój kapsel: uśmiech to podstawa
|
#2859 |
|
Zadomowienie
|
czesc Wam
ja ostatnio zagoniona..staram sie Was podczytywac na bieżąco... mam nadz ze teraz juz bede miec luzniej i wiecej mnie tu bedzie... a ja sie wczoraj dowiedzialam ze moja klezanka z gimnazjum miala 3 poronienia po 12 tyg ciazy a teraz jest znow w ciazy w 3 miesiacu ii caly czas lezy i bierze stosy lekow i jakies zasttrzyki... ja wczoraj bylam w miescie i troszke pochodzilam i zlapal mnie straszny bol z prawej sttrony brzucha i bolalo chyba z dobre pol h po czym bol przeszedl na lewa strone i tez tak do 15 min bolalo a pozniej jak reka odjal nic...
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brzuszek ok, nie boli, ale bardzo szybko rośnie, od poniedziałku mam o 5,5cm więcej No i bardzo "ciasno" się czuję... Myślałam że jak przestanę się obżerać, zrezygnuję ze słodyczy to już nie będę tak szybko tyła, no ale lipa... Już jest +14kg
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczko to juz sie nie moge doczekać poniedziałkowego zdjęcia
Koliberku witaj ![]() przykro mi z powodu Twojej koleżanki. ehh czemu to takie niesprawiedliwe jest wszystko... może Maluszek się przekręcał i dlatego bolało ![]() dziewczyny jeszcze tydzień
|
#2862 | |
|
Raczkowanie
|
Część dziewczyny
Ją z mężem już zaczynamy działania i jestem dobrej myśli Synek chodzi do przedszkola już wolą siku ale wystąpił inny problem rano płacze nie chce zostać chce bym go nie zostawiala a po powrocie do domu mówi że było fajnie i jutro już nie będzie płakał a rano znów płacze hmm rozumiecie coś z tego ? bo ją nie bardzo no dobrze uciekam do pracy i na zakupy milego dnia.---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki mocno
|
|
#2863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A Tobie oby juz takie nieprzyjemne bóle nie wracały Cytat:
musimy jakoś wytrzymaća który Ty masz dzisiaj dc? Dzwoniłam do labo aby umówić na badanie nasienia - najwczesniejszy termin 15,16.10 lub 20,21.10
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
Mandy
dla synkai dziekuje za kciuki India dziś mam 21 dc ![]() a Ty? Może badania nasienia nie będa potrzebne
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Marzenka, mój synek mial identycznie, jak zaczynał chodzić do przedszkola
I rano znowu to samo. Na pocieszenie powiem że trwalo to chyba ze dwa tyg i zostały już tylko te pozytywne emocje, czego i Wam zyczę ![]() Zanetka, bardzo długi ten tydzień będzie... Dalej mi się wydaje że u Ciebie trzeci bedzie szczęśliwy ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
Trudno
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczko oj długi długi
a wiesz ze ja też mam jakieś takie dobre przeczucie ![]() ale nie nakręcam się - spokój.
|
#2867 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Posikalam sie ze smiechu hahaha a ten debil ciagle wracal hahaha ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2868 |
|
Zadomowienie
|
mam jedynie nadzieje ze mojemu maluchowi siie az tak bardzo nie spieszy na swiat bo jeszccze nie mam kosmetykow i torby spakowanej
aaa i moja kolezanka ze stuudiow czoraj zuzie urodzila a miala termina na 20 wrzesnia
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Koliberku to ten twojej koleżance to źle termin policzyli czy takie przenoszone??
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, a w którym tygodniu teraz jestes?
|
#2871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już nie chcemy przekładać tego badania, bo w razie się nie uda to i tak trzeba będzie je wykonać. A tak najwyżej będą i badania i fasolka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie w mieście tylko 2 miejsca gdzie bada się nasienie - w jednym koszt 120 zł i czas oczekiwania na wyniki 7 dni, w drugim koszt 70zł, czas oczekiwania na wyniki 0,5h + omówienie wyników z andrologiem. U mówiłam to drugie miejsce, akurat mieli termin wolny w ten dzień co mąż ma wolne. Myślicie, ze jest duża różnica między tymi badaniami??
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze india nie wiem czemu taki przedział cenowy i ten czas oczekiwania taki krótki
![]() ale przynajmniej nie bedziecie sie zamarwtiac jak wyniki... no za 6 dni powinna przyjść @ więc czekam oby nie przyszła
01.06.2016 21/40 JAŚ Edytowane przez kocuro88 Czas edycji: 2014-10-03 o 09:48 |
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki ![]() Mnie zaczyna pobolewać brzuch jak na okres, ale tak bardzo delikatnie
|
|
#2874 |
|
Wtajemniczenie
|
India - ogólnie zaczęliśmy próbować w sierpniu zeszłego roku. Ale to zupełnie na luzie, bez celowania w owu. Nic nie wychodziło, więc w kwietniu poszłam sobie do gina na zwykłe badania. I wtedy pierwszy raz miałam robione usg i lekarz stwierdził, że moje cykle są w większości bezowulacyjne i mogę mieć trudności z zajściem w ciążę. Poszłam do niego w czerwcu i powiedział, żebym przyniosła wyniki badań męża i zaczniemy działać ze mną, jak będzie ok. W lipcu przyniosłam, a od sierpnia zaczęłam brać clo.
Więc ogólnie problem u mnie jest taki, że pęcherzyki same nie rosną. Ale jak widać i po clo przestały… Kocuro88 - on ma plan działania taki, że biorę za miesiąc ostatnie clo i będzie mnie kierował na laparoskopię. Tak zrozumiałam. aneczka - potem podam Ci dane
|
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie narazie spokój
![]() wczoraj mnie ten jajnik strasznie bolał ale w sumie to było z prawej strony a ja podobno ten jeden pęcherzyk miałam w lewym, więc teraz w sumie nie wiem co to było
|
#2876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My z TŻem jutro wyruszamy na noc kabaretową, będą m.in. Paranienormalni - moi ulubieńcy
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." Paulo Coelho Edytowane przez india83 Czas edycji: 2014-10-03 o 10:04 |
||
|
|
|
#2877 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mega wielkie odliczanie Cytat:
niestety z synkiem nie wiem co poradzić, może nie lubi rozstań i dlatego płacze ![]() Cytat:
powiem Ci, że różnica cenowa duża. ja bym podpytała co wchodzi w skład badania bo po co robić drugi raz? jak ja się orientowałam to w jednym miejscu 80 a drugim 175 ale to było podstawowe i rozszerzone więc bardziej opłacalne
|
|
#2878 |
|
Wtajemniczenie
|
meliska ja wiem ze to nie jest smieszne ale
dzieciol sadysta ![]() koliberek maly ma jeszcze czas no ale jakby nie patrzyc to rodzisz w nastepnym miesiacu
|
#2879 |
|
Zadomowienie
|
Koliberek ja juz chce zobaczyc twojego maluszka. Ale lepiej zeby jeszcze w ciepelku poplywal
|
|
|
|
#2880 |
|
Wtajemniczenie
|
India - zapytać o zwiększenie dawki mogę, najwyżej powie, że nic to nie da. Sama niczego próbować nie będę. A co do laparoskopii - nie pytałam o szczegóły tego zabiegu. Lekarz powiedział tylko, że dzięki temu można ponakłuwać jajniki i usunąć jakieś otoczki pęcherzyków, które przeszkadzają, bo tworzą jakąś grubą błonę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

i tempki rano nie widziałam 

,

No i bardzo "ciasno" się czuję... Myślałam że jak przestanę się obżerać, zrezygnuję ze słodyczy to już nie będę tak szybko tyła, no ale lipa... Już jest +14kg 

dla synka