Mamusie Maj -Czerwiec 2014 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-02, 13:29   #4561
Harakiri
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Maj -Czerwiec 2014

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Harakiri Lali je dwa posilki. Ok 13 warzywko jako obiad a po 18 kaszke teraz owocowa jako kolacyjke. Cyca na sen daje. A ogolnie w ciagu dnia probuje tak jak juz pisalam. Ja przestalan sie juz wczuwac w te zalecenia bo oszalec idzie. Zdaje sie na wlasny rozsadek i intuicje
Aha no w sumie racja bo nigdzie nie jest określone kiedy i co i trzeba właśnie samemu wszystko sobie układać.

Może komuś pomoże lista jaką dostałam warzyw i owoców które można dawać od 4-6 miesiąca:
Owoce:
jabłko, banan, cytryna, kiwi, mandarynka, mango, melon, brzoskwinia, gruszka, nektarynka, grejfrut, śliwka, pomarańcza

Warzywa:
ziemniak, różnego rodzaju sałaty, bakłażan, kalafior, brokuł, kapusta pekińska, cukinia, seler, dynia, szpinak, burak, pomidor, kiełki, koper włoski, cykoria, marchew

Dałam wczoraj Marcelkowi pomidora z ziemniakami to bardziej taka zupka wyszła, nie zjadł wszystkiego ale nie miał żadnej reakcji alergicznej.
A od 6 miesiąca mięso, jajka. Czyli jeszcze miesiąc i będę musiała kupować jakieś drogie mięso eko, wcale mnie to nie cieszy

Edytowane przez Harakiri
Czas edycji: 2014-10-02 o 13:33
Harakiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 13:45   #4562
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilke jasio dzis konczy 5 miesiecy

A tak wyglada u nas spanie jak nie jestesmy na spacerze. Jasiek na lezaczku spi dokladnie 30 min. Mamy dziure w kole ...

Sent from my GT-I9070 using Wizaz Forum mobile app
Gratulacje!
Stary 2014-10-02, 13:45   #4563
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Dzien dobry u nas noc srednia bo kupki wvzoraj nie bylo I meczyl sie w nocy na razie sa tylko pierdki..

Ab_cd dla Jasia brawa I najlepszego

Dzisiaj jadl deserek jabluszko zagesczone kleikiem ryzowym ale mu smakowalo a piszczal po tym jak szalony

W sobote mamy wesele... brat Tz sie chajta I jutro Tz rani bedzie do poniedzialku ;-) takze ciesze siw ogromnie ;-)

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 13:52   #4564
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witam się wyspana a co za tym idzie w świetnym humorze i pełna energii

Syn mój chyba wiedział, że padam na pyszczek i mam niedobory snu i spał od 20.20 do 5 rano
Ja usnęłam koło 21 (też pobiłam rekord) czyli spałam ciągiem 8 godzin, jestem rześka jak skowronek

Wczoraj czytałam, ale czułam się słabo i nie chciało mi się nic pisać.
Wiktor pobił też rekord spania w dzień, spał w wózku na dworze od 12 do 15 i do tego obudził się "po cichu" i nawet nie bardzo "wołał" jeść

Ja we wtorek cały dzień chodziłam w staniku z drutami (bo po domu mam takie "flaczki" nieusztywniane do karmienia, a na wyjście zakładam coś lepszego, żeby był mniejszy zwis) dzięki czemu wczoraj wieczorem zaliczyłam temperaturę 38,7 i paracetamol wieczorem

Beatusia Ptysiek już kawał faceta normalnie
Nooo to poszalalas:-D

Wspolczuje problemow stanikowych, ja nosze z drutami caly czas, tylko na noc flaka i nic sie nie dzieje.. dzisiaj juz lepiej?

Ptysiek to wydaje sie taki klocuszek,ale bez ubrania to wcale tak nie wyglada.. bodziaki w wiekszosci te pasujace na dlugosc sa za szerokie..
Stary 2014-10-02, 14:11   #4565
kasiab91
Zakorzenienie

Justiwi daje ta kasze na mm. Na wieczor. No Ola jutro 5miesiecy
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 14:19   #4566
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Harakiri Pokaż wiadomość
Aha no w sumie racja bo nigdzie nie jest określone kiedy i co i trzeba właśnie samemu wszystko sobie układać.

Może komuś pomoże lista jaką dostałam warzyw i owoców które można dawać od 4-6 miesiąca:
Owoce:
jabłko, banan, cytryna, kiwi, mandarynka, mango, melon, brzoskwinia, gruszka, nektarynka, grejfrut, śliwka, pomarańcza

Warzywa:
ziemniak, różnego rodzaju sałaty, bakłażan, kalafior, brokuł, kapusta pekińska, cukinia, seler, dynia, szpinak, burak, pomidor, kiełki, koper włoski, cykoria, marchew

Dałam wczoraj Marcelkowi pomidora z ziemniakami to bardziej taka zupka wyszła, nie zjadł wszystkiego ale nie miał żadnej reakcji alergicznej.
A od 6 miesiąca mięso, jajka. Czyli jeszcze miesiąc i będę musiała kupować jakieś drogie mięso eko, wcale mnie to nie cieszy
Cytrusy od 4-6 mca? Masakra.
Stary 2014-10-02, 14:32   #4567
nadiak1
Rozeznanie

Jak nie miałam dzieci to myslalm o różnicy 5 lat. A teraz to tak realnie 2,5 -3 lat. Szymek na 4 miesiące a ja już o tym myślę jak to będzie być znów w ciąży.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 14:56   #4568
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Z tą większą różnicą wieku też nie jest tak różowo. Taki 4-5 latek zdąży przyzwyczaić się do bycia jedynakiem, a tu nagle musi się rodzicami dzielić. Szybko łapie, że to wina młodszego rodzeństwa i się na nim mści. U mnie też to było, ale 2 latek ma mniej pomysłów na uprzykrzenie życia młodszej siostrze niż 5 latek.
A jeszcze trudniej chyba jak jest jeden maluch który chce na spacer wyjść po przedszkolu, na rowerku pojeździć, a ze starszym trzeba popołudniami nad lekcjami siedzieć.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 16:39   #4569
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość

o, to tak jak i mój tż, też usilnie mnie (jeszcze w połogu) "prosił" że on już teraz natychmiast chce tworzyć rodzeństwo dla Mikiego
O to dobrze wiedzieć, że mój nie jest jedyny W czasie ciąży jak mówił o drugim dziecku, to mówiłam "poczekaj jak się urodzi", myślałam, że po nieprzespanych nocach mu przejdzie, ale on po porodzie nakręcił się jeszcze bardziej Ja też chcę, ale jeszcze nie teraz...

Byliśmy na spacerze, potem Franek asystował mi w kuchni w leżaczku jak gotowałam zupę pieczarkową Z milion lat takiej zupy nie jadła i była pyszna
Kupiłam Franusiowi czarno-białe książeczki i jest nimi zafascynowany

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 18:28   #4570
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

beatusia dziękuję, że pytasz, dziś już lepiej, choć temperatury nie mierzyłam, zaraz to zrobię profilaktycznie a po wypłacie pójdę kupić odpowiedni stanik(choć nie był to wydatek priorytetowy na ale cóż), bo boję się, że te "flaczki" zrobią mi z piersi flaki obwisłe

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 21:34   #4571
nadiak1
Rozeznanie

Dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Jestem mega dumna bo Szymon nie płakał na szczepieniu Przy badaniu za to popłakiwał Wieczorem był wesoły i nie marudził. Oby jutro było tak samo. Ostatnie szczepienie było okropne. Szymek waży 7530g i ma 65 cm. Spokojnie można rozszerzać dietę. . . no to się wygadałam

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
beatusia dziękuję, że pytasz, dziś już lepiej, choć temperatury nie mierzyłam, zaraz to zrobię profilaktycznie a po wypłacie pójdę kupić odpowiedni stanik(choć nie był to wydatek priorytetowy na ale cóż), bo boję się, że te "flaczki" zrobią mi z piersi flaki obwisłe
Ja zauważyłam, że po karmieniu piersią są inne, bardziej miękkie i . . . no nie powiem że obwisłe bo tak to nie . . . po prostu mają inny kształt.
Stary 2014-10-03, 03:48   #4572
Harakiri
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
Cytrusy od 4-6 mca? Masakra.
No, dziwne bo też nie wyobrażam sobie dać pomarańczy tak malemu dziecku ale może belgijskie dzieci na nie dobrze reagują

Justiwi tez sobie chciałam kupić jakiś porządny biustonosz ale tu są same duże rozmiary :/ jednak ważne żeby kupić dobry bo faktycznie flaczki będą.

Byliśmy u lekarza i znowu Marcel ma zapalenie oskrzeli narazie inhalacje i jak nie pomogą j jak temperatura nie będzie mu rosła to antybiotyk. A ten pierwszy antybiotyk skończył brać 5 tygodni temu.

Dzisiaj 5 miesiąc
Stary 2014-10-03, 07:27   #4573
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dzien dobry.
Harakiri zdrowka dla Marcelka? Kto z nim jest w domku ty ? Czy niania? Biedne malenstwo. za 5 mc u nas jutro.

Franek spal.dzis bardzo niespokojnie. No i od 7 juz na dobre nie spi. Oglada obrazki z projektora...
Milego dnia.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 07:55   #4574
Harakiri
Rozeznanie

Justyna w żłobku Marcelek został ale w innym pokoju go opiekunka trzyma. Musze właśnie jakaś nianie poszukać ze jak chory będzie to żeby w domu siedział. Tak to ja bym z nim została ale za tydzień żłobek zamknięty i nie pójdę do pracy to dziś musiałam :/
Stary 2014-10-03, 09:51   #4575
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Harakiri Pokaż wiadomość

Byliśmy u lekarza i znowu Marcel ma zapalenie oskrzeli narazie inhalacje i jak nie pomogą j jak temperatura nie będzie mu rosła to antybiotyk. A ten pierwszy antybiotyk skończył brać 5 tygodni temu.

Dzisiaj 5 miesiąc
Biedny ten Twój Marcelek wciąż coś go łapie. Tak mi żal maluszków które chorują. Oby szybko przeszło. Trzymam kciuki.
Stary 2014-10-03, 10:04   #4576
paulka0212
Wtajemniczenie

dla wszystkich dzieci za nowe msc

Mamusie ja tak z doskoku, od 1 pazdziernika zaczelam rozszerzac diete dziewczynkom, na razie podawalam po lyzeczce marchewki.
Doradzcie co dalej?
Nie wiem czy temat byl poruszany bo nie mam chwili zeby poszukac wiec licze na rady wasze

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 10:12   #4577
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość

Mamusie ja tak z doskoku, od 1 pazdziernika zaczelam rozszerzac diete dziewczynkom, na razie podawalam po lyzeczce marchewki.
Doradzcie co dalej?
Nie wiem czy temat byl poruszany bo nie mam chwili zeby poszukac wiec licze na rady wasze
Ja dałam marchewkę z ziemniakami Można dynię

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 10:16   #4578
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość

Doradzcie co dalej?
Na początek marchewka, ziemniak, dynia i z owoców jabłuszko.
Stary 2014-10-03, 10:20   #4579
Myska0
Zakorzenienie

Harakiri - zdrówka dla biedaczka życzę. Niech już te choróbska sobie odpuszczą Marcelka....

U nas nocka przespana Ania spała od 20 do 5 rano
Chyba już się domaga większej porcji mleka.. Zawsze po wrąbaniu 200 ml mleczka płacze i chce chyba więcej.. Po niedzieli jej zwiększymy, bo jeszcze mi zacznie ulewać od większej ilości mleka na chrzcinach.. I tak się boję, że uleje w najmniej odpowiednim momencie (np przy polewaniu główki wodą ).

Czekam z niecierpliwością na przesyłkę sukienki na chrzciny.. Chyba dziś tu umrę z niepewności

A wiecie może jak uprać szydełkową czapeczkę i opaskę? Przyszły wczoraj pocztą i nie wiem czy wrzucać do pralki czy co?

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 10:54   #4580
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Harakiri - zdrówka dla biedaczka życzę. Niech już te choróbska sobie odpuszczą Marcelka....

U nas nocka przespana Ania spała od 20 do 5 rano
Chyba już się domaga większej porcji mleka.. Zawsze po wrąbaniu 200 ml mleczka płacze i chce chyba więcej.. Po niedzieli jej zwiększymy, bo jeszcze mi zacznie ulewać od większej ilości mleka na chrzcinach.. I tak się boję, że uleje w najmniej odpowiednim momencie (np przy polewaniu główki wodą )
O tak, mój ulewa ostatnio automatycznie jak drzwi wyksciowe otwieram idąc na spacer

Harakiri zdrówka dla Marcelka bidulek, oby szybko wrócił do sił

O matko wy tu po dwa posiłki a ja za jeden sie zabrać nie moge trzymam sie pół roku kp, tak mi wygodnie

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 11:47   #4581
beatusia10
Wtajemniczenie

Nadiak1 brawo za szczepienie i wymiary Szymka

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Harakiri, no belgijskie dzieci chyba inny klimat maja:-D gratki za 5 miesiecy i strasznie wspolczuje kolejnej choroby:-(

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Myska0- ja bym prala w rekach ;-)

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Madziula, heh to niezle Papryk ma automatyzmy:-D u Nas troche lepiej (odpukac) z ulewaniem ostatnio
Ja na razie powoooooli rozszerzam, przez caly pazdziernik wprowadze tylko marchewke,dynie,ziemniaka i jablko. W listopadzie pojdziemy dalej

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Bylismy na szczepieniu. To jest jakas masakra. Poszlismy do innej lekarki, a ta na wstepie: "ojej,az 3 uklucia..a wiedza Panstwo o alternatywnych programach szczepien?" juz mi cisnienie podniosla. Do Patryka powiedziala tylko: "i co?" i juz zaczal plakac.. i plakal az do powrotu do domu. Dzisiejsze szczepienie bylo chyba najgorsze ze wszystkich. Strasznie plakal, az byl caly mokry i bordowy prawie. Nie mowiac juz o tym,ze mi to az cieklo po plecach... W ogole ta lekarka niby taka dobra,bo neonatolog,ale dziwna jest. Pyta czy rozszerzam diete,mowie,ze od 3 dni podaje marchewke, a ona do mnie: "a jabluszko nie?" No a jeszcze lepiej na pytanie czy podawac juz dha, odpowiedziala,ze moge,ale czesc matek podaje od urodzenia, a czesc nie podaje w ogole,bo.... smierdzi ryba no argument jak nie wiem..
Jedyna dobra wiadomosc, ze moje Pysiatko wazy 7200, wiec w 7 tygodni przybral kilogram

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Paulka, ale mozna zaczynac od wiecej niz lyzeczki.. my zaczelismy od 4. I na razie tyle Pysiu chetnie zjada, wiecej nie chce. Ja zaczynam od marchewki, pozniej dynia, pozniej ziemniak i moze pasternak po nim, pozniej jablko, a pozniej bedziemy dwuskladnikowe i przymierzac sie do innych warzyw i owocow, mieska, rybki.
Stary 2014-10-03, 12:29   #4582
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Harakiki zdrowka dla Marcelka

Paulka ja juz dawalam marchewke, brokuky kalafiora sprobowac I jabluszko z dynia I sama zrobilam tez juz jablko zageszczone kleikiem oczywoscie po troszke zjada z zupek jadl marchewkowa z ryzem kupiona w sloiczku nie wystepuja u niego zadne alergie nie pluje wogole troszke sie krzywi na poczatku a pozniej zjada I zjadlby wiecej hehe

Tz przyjechal ciekawa bylam reakcji Adrianka na tate bo nie widzial go 3 tygodnie ale smial sie I piszczal I grzeczny przy tacie jak nie wiem ;-) takze Justiwi moj zareagowal pozytywnie.

I jutro wesele zamieszanie jak to przed. Musze Malemu jeszcze kupic jakaa koszule fajna na poprawiny

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 12:35   #4583
karolkya
Wtajemniczenie

Harakiri zdrowia dla Marcela biedaczek cos nie mog sie odczepic od niego te chorobska.

Dziewczyny mam takie glupie pytanie czy jablko przy rozszerzaniu diety djecie surowe czy nie?

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-10-03, 13:20   #4584
asia27100
Zakorzenienie

ja podałam juz marchewke, ziemniaka i dynię. wszystko na razie z domowego ogródka, zblendowane. najmniej podszedł ziemniak, ale zmieszany z marchewka bardziej podszedł. teraz bede podawac te 3 warzywa jeszcze przynajmniej przez kilka dni, aby sie przyzwyczaił i wejde z jabłkiem. chyba że jeszcze jakies warzywo przyjdzie mi do głowy

a pietruszka to natka czy korzeń?

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 13:21   #4585
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Beatusia a to wasza lekarka? Ja bym jednak zmieniła jakbym sie miała z taką męczyć całe dzieciństwo...

Karolyka nie wiem ale przy Olim zaczynałam od gotowanego

Czemu codzień marnuje ze 2 godz na sprzątanie tego samego

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 13:55   #4586
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Ja na razie dałam marchew, dynię i "warzywa z ogrodu", jabłko, banana, jabłko + marchew + sok z winogron i jabłko + brzoskwinia. Wydaje mi się że była lekka wysypka po brzoskwini więc na razie nic nowego nie daję i dziś lub jutro spróbuję jeszcze raz brzoskwinię żeby potwierdzić lub wykluczyć wysypkę. Wszystko ze słoików ale

na początek dla maluszka lepsze jabłko gotowane, bo jest miększe.

madziuula mam to samo ze sprzątaniem. Zaczęłam rozumieć ludzi którzy nie ścierają blatu po każdym robieniu mleka
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 14:02   #4587
Harakiri
Rozeznanie

Dziękujemy za życzenia dla Marcelka tak zapomniałam się zapytać lekarza wczoraj czy to możliwe żeby ciągle go coś łapało przez to że mu się ulewa bo wtedy podobno częściej dzieci chorują na infekcje dróg odechowych i uszu. No i do tego ten klimat belgijski, ciągle wieje albo wilgoć w powietrzu No i to, że tutaj dzieci jak nie mają gorączki powyżej 38,5 to idą do żłobka normalnie. Więc nie ma się co dziwić.
Zaczęłam dziś antybiotyk bo miał temp. powyżej 38 więc nie ma co czekać aż będzie gorzej.

Paulka Marcel lubi wszystko chyba ale najchętniej do tej pory chyba jadł cukinie i pasternak.

Karolkya ja surowe jabłko dawałam ale mały się krzywił strasznie i miał odruch wymiotny na nie więc dałam mu takie słoiczkowe z bananem ale nie wiem czy to surowe czy gotowane.

Madziula ja dlatego już trochę odpuściłam ze sprzątaniem :P

Edytowane przez Harakiri
Czas edycji: 2014-10-03 o 14:04
Stary 2014-10-03, 16:22   #4588
wiola883
Rozeznanie

czesc dziewczynki
ja dawałam malemu marchewke , ziemniaka, jabłok ze słoiczka ale mu nie przypasowało, a potem dawałam zupki z marchewki , ziemniaka i pietruszki troche i selera i wyszło uczulenie i niewiem na co ale obstawiam te dwa ostatnie i narazie nie daje nic zeby wysypka zeszła a w poniedziałek zaczne od samej marchewki .

a mam takie pytanie jak ubieraccie dzieci na spacer na taka pochmurna wilgotna chłódna pogode i na ile wychodzicie na spacer ?
Stary 2014-10-03, 17:13   #4589
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Wiola u nas dzis 15 st i slonce wiec franek ma body i.kurteczk plus dresy i czapeczka. No i przykrywam kocykirm.
A jak jest wilgotno to wkladam taki kombinezon.a pod nim spodnie body i sweterek. Alr to jak jest ponizrj 15 st i wieje.

Udalo nam sir zrobic frankowi zdjecir do paszportu mial mega powazna minr i rozglafal sir zacirkawiony. Nawet zapomnial o tym ze by glodny

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 17:33   #4590
paulka0212
Wtajemniczenie

Dzieki kochana za rady, przez 3 dni dawalam marchewke a dzis lyzeczke groszku
Wcinaly jak szalone.

Powiem szczerze ze mialam przez 4 msc zlote dzieci, a w tym momencie to tragedia..... Nie mam do nich sily i cierpliwosci.
Ani ja ani tz, usypiaja jedynie na rekach.... Placza z byle powodu, jestem przerazona

Najgirsze jest to ze coraz bardziej mam chec zapalic z nerwow

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości