Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-03, 10:01   #3991
madziqqq
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

cały czas za mną chodzi ten wózek http://olx.pl/oferta/wozek-jedo-fyn-...tml#2672780e94 i sama nie wiem co zrobić
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 10:09   #3992
19Inka90
Wtajemniczenie

Madziqqq mi sie bardzo podoba

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 10:26   #3993
sasia25
Rozeznanie

madziq wózek spoko, jak Tobie się podoba to bierz! tylko później już nie oglądaj innych, bo będziesz zastanawiać się (tak jak ja ) czy dobrze wybrałaś.

Inka a te literki, to najpierw odrysowuje się z jakichś szablonów? bo ja jestem takie beztalencie, że z narysowaniem ich miałabym pewnie problem

Sofia strasznie podoba mi się imię Sara, prześladujesz mnie z nim

Basjenia bajka Roszpunka
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 10:30   #3994
madziqqq
Rozeznanie

[QUOTE=sasia25;48383297]madziq wózek spoko, jak Tobie się podoba to bierz! tylko później już nie oglądaj innych, bo będziesz zastanawiać się (tak jak ja ) czy dobrze wybrałaś.
mi sie podoba ale mój tż jest przeciwny i ja już nie mam argumentów, ale może jak go zabiorę do sklepu teraz jak wróci i zacznę pokazywać droższe wózki to może zmieni zdanie chociaż on taki usadzony że już sama nie wiem
Stary 2014-10-03, 10:30   #3995
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
ja od trzech

podczytuję Was cały czas ale za 10 dni mam egzamin, w pracy dużo się dzieje i nie ogarniam za bardzo
Biedna... Współczuję, ale za te 10 dni mam nadzieję, że odetchniesz z ulgą
Cytat:
Napisane przez Kasiulka07 Pokaż wiadomość
Hej
Ja już od 5.30 można powiedzieć że na nogach, niestety ale tak w szpitalu budzą rano:banghead:
Karooka ja jeszcze nie jestem w domu, ale mam nadzieje że dzisiaj mnie wypuszcza zobaczymy
Wiem co to znaczy pobudka w szpitalu o 5.30. Zawsze po tym spałam do 8. Pewnie za tydzień się położę na te zastrzyki to też będę tak wstawać
Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
roksape-to miejmy nadzieje ze ten moj żylak tez zniknie, tez tylko tam mam a na nogach pajaczki
Zniknie, zniknie to z ucisku

Cytat:
Napisane przez 19Inka90;48381o337
Roksape Ja wstaje codziennie o 8.15 no oczywiscie po za weekendami
Też bym tak chciała, ale mój syn to ranny ptaszek. Wstaje o 7 i marudzi kiedy będzie 9.30 żeby go do przedszkola zawieźć Nawet w weekendy nie daje mi pospać
Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
Heeej
My po usg, wszystko jest ok!
Sara wazy 1400 i jest taka podobna do starszej ze szok)
Apropo schiz, wczorsj pies skoczyl na mnie i dostalam brudna łapą po kopaniu w ziemii prosto w usta... odrazu wyplulam ale boje sie toksoplazmozy
Echhh no nic. Powtorze badania za jakies 10 dni bo i tak mam je powtorzyc przed wizytą... to jedyne co mi popsulo wczoraj humor.... chcialabym sie juz przestac zamartwiac raz o starsza raz o mlodsza... w ogole to ciagle sie matrwie o coś, ciezko mi z tym
Może nic nie będzie po tym piesku
Sara duża dziewczynka
Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
cały czas za mną chodzi ten wózek http://olx.pl/oferta/wozek-jedo-fyn-...tml#2672780e94 i sama nie wiem co zrobić
Bardzo fajny

Wróciłam z miasa, bo teść jechał to od razu odebrałam wyniki i z tego co mi się wydaje wszystko jest ok. Glukoza też wyszła dobrze
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 10:33   #3996
19Inka90
Wtajemniczenie

Sasia mówiąc Roszpunka to masz na myśli "Zaplatanych" ??

Madziaqqq idź kup sama a TŻ powiesz po fakcie dokonanym

Emilka
Stary 2014-10-03, 10:36   #3997
Basjenia
Zadomowienie

tak się wyłączyłam że jestem prawie już po prasowaniu.....prawie tzn ze jeszcze tak z 30-40min.... to chyba pierwszy i ostatni raz kiedy tak ciumkam te ubranka
jaki macie system organizacji szafy?rozmiarami? czy rodzajem ubranka?totalnie nie wiem co mam zrobić
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 10:42   #3998
jusssi
Rozeznanie

[QUOTE=madziqqq;48383377]
Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
madziq wózek spoko, jak Tobie się podoba to bierz! tylko później już nie oglądaj innych, bo będziesz zastanawiać się (tak jak ja ) czy dobrze wybrałaś.
mi sie podoba ale mój tż jest przeciwny i ja już nie mam argumentów, ale może jak go zabiorę do sklepu teraz jak wróci i zacznę pokazywać droższe wózki to może zmieni zdanie chociaż on taki usadzony że już sama nie wiem
Ja mam właśnie wózek tej firmy. Wygląda odrobinę inaczej, ale podobny model. Jak się wozi to ci nie powiem, ale zdziwiła mnie niska cena. Jak w dobrym stanie to bym się nie zastanawiała. Czytałam dużo opinii w necie i wydaje się, że robią porządne wózki.
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 10:46   #3999
grey cat
Raczkowanie

Hej Dziewczyny

Dzięki za powitanie,
Chemisette, Inka - tak, imię wybrane ciężko było, przeglądanie kalendarza, książek z imionami, dyskusje z mężem, no ale zdecydowaliśmy się na Wiktora dziadkowie też nie mieli zastrzeżeń.
Wcześniej mieliśmy ustalone, że Szymon, ale nam się odwidziało, bo Szymonów bardzo dużo teraz.
grey cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 10:49   #4000
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
grey cat, witam w gronie mamuś grudniowych i tych słodkich

Złaziłam sie po tesco, mąż zaszalał na ubrankach dla małego, choć mówiłam, że aż tyle nie potrzeba, nawet takie maciupkie miękkie trampeczki kupił. Jutro jedziemy do Giżycka na wesele, mam nadzieję, że będzie ok
Życzę udanej zabawy
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 10:51   #4001
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość

Madziaqqq idź kup sama a TŻ powiesz po fakcie dokonanym
haha mylałam o tym ale nie chce w domu fochów o głupotę bo on przyjeżdza na krótko a znając jego charakter to by się nie odzywał kilka dni :p mówię ci czasem gorszy od baby haha

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-03, 10:54   #4002
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez grey cat Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Dzięki za powitanie,
Chemisette, Inka - tak, imię wybrane ciężko było, przeglądanie kalendarza, książek z imionami, dyskusje z mężem, no ale zdecydowaliśmy się na Wiktora dziadkowie też nie mieli zastrzeżeń.
Wcześniej mieliśmy ustalone, że Szymon, ale nam się odwidziało, bo Szymonów bardzo dużo teraz.
Ooo prosze bardzo orginalnie osobiscie nie znam zadnego Wiktora ani malego ani duzego

Basjenia Ja mam poukladane rodzajami,a nastepnie z kazdego rodzaju wieksze rozmiary na dnie szuflady a 56 na samej gorze A propo przypomnialas mi ze stesknilam sie za moja szuflada dawno jej nie otwieralam

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Madziqqq wjedz mu na ambicje ze fochto babska domena A on niech to przyjmie na klate jak facet

Emilka
Stary 2014-10-03, 10:56   #4003
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
kurcze Paulinkus to twoje bobo naprawde jest sporych rozmiarów ale przynajmniej masz szansę, że urodzisz przed czasem a nie po terminie (ja bym tak własnie wolała). ale że aż miesiąc różnicy może być to sporo
Przez to że mały tak szybko rośnie muszę niestety leżeć lekarz podejrzewa że moja macica nie nadąża z rozciąganiem się i dlatego skraca mi się ta szyjka. Wolałabym żeby przestał tak szybko rosnąć

Cytat:
Hej Dziewczyny

Dzięki za powitanie,
Zazdroszczę my na nic nie możemy się zdecydować. Pogodziłam się już zmyślą że póki Junior się nie urodzi raczej mu imienia nie będziemy w stanie wybrać

Madziqq - wózek mi się podoba. Sasia ma rację za długo się nie zastanawiaj bo zwariujesz i na nic się nie zdecydujesz. Jak kupowałam swój wózek (też używany) to wybrałam kilka ofert ode mnie z miasta i w zasadzie zdecydowaliśmy się na pierwszy wózek który oglądaliśmy
Stary 2014-10-03, 11:00   #4004
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Pare z Was mowila ze chcialaby uszyc literki nad lozeczko dla malenstwa I chyba mnie natchnelyscie w zyciu nic nie szylam ale chyba sie skusze i sproboje
Też mam taki zamiar, nawet materiał zakupiłam, ale zastanawiam się czym to wypchać, aby było takie wypukłe i mogła bym to bezpiecznie prać w pralce. Macie jakieś pomysły?

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość

Inka a te literki, to najpierw odrysowuje się z jakichś szablonów? bo ja jestem takie beztalencie, że z narysowaniem ich miałabym pewnie problem

Sofia strasznie podoba mi się imię Sara, prześladujesz mnie z nim

Basjenia bajka Roszpunka

Ja te literki mam zamiar najpierw na kartonie narysować, a potem dopiero obrysować na materiale. Aby się nie pomylić i żeby były w podobnych krztałtach
Stary 2014-10-03, 11:02   #4005
19Inka90
Wtajemniczenie

Chemisette Ja myslalam zeby to wypchac wlasnie scinkami z materialow,albo grochem

Sasia na internecie mozna znalezc szablony do wycinania liter z materialu

Emilka
Stary 2014-10-03, 11:04   #4006
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Ładny ten wózek, nie widać żeby był używany, mi się podoba.
Stary 2014-10-03, 11:04   #4007
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Sasia mówiąc Roszpunka to masz na myśli "Zaplatanych" ??
Tak, tylko myślałam, że to jest tytuł dzięki za oświecenie po kilku latach

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
tak się wyłączyłam że jestem prawie już po prasowaniu.....prawie tzn ze jeszcze tak z 30-40min.... to chyba pierwszy i ostatni raz kiedy tak ciumkam te ubranka
jaki macie system organizacji szafy?rozmiarami? czy rodzajem ubranka?totalnie nie wiem co mam zrobić
Ja podzieliłam na rodzaje i przy okazji rozmiary. Te większe rzeczy odkładam razem w jedno miejsce (tylko ja większych wiele nie mam, bo wszystko kupuje sama i nie robię zapasów ). Dodatkowo układam w szufladach ubrania w taki sposób, żeby wszystko widzieć (nie jest jedno na drugim, tylko jedno za drugim jeśli wiesz co mam na myśli ) Chociaż przy np kaftanikach to nie będzie miało znaczenia, bo np ja mam wszystkie białe

Cytat:
Hej Dziewczyny

Dzięki za powitanie,
Ładne imię nie znam żadnego faceta z takim, ale kojarzy mi się z jakimś przystojniakiem
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 11:11   #4008
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Hej Dziewczyny

Dzięki za powitanie,
Ładne imię I jeszcze dziadkom się podoba
Masz już wybrany szpital w którym chcesz rodzić? Pytam bo widzę że z Krak jesteś, a ja mieszkam w okolicach krak

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Chemisette Ja myslalam zeby to wypchac wlasnie scinkami z materialow,albo grochem

Sasia na internecie mozna znalezc szablony do wycinania liter z materialu
Też myślałam o ścinkach materiału, a grochem to bała bym się, ciężko to będzie utrzymać bez kurzu, jestem alergikiem i jestem wyczulona na takie rzeczy. Najlepiej żeby dało się prać, czyli zostaną ścinki materialu.
Stary 2014-10-03, 11:12   #4009
Justyssia87
Rozeznanie

a ja mam doła, bo nie mam imienia dla Syna, a teraz przegladalam znow jego rzeczy i okazuje sie ze nie mam nic co by sie nadawalo na wyjście małego ze szpitala do domu i ogólnie dupa, ubranka po synku sa porozciągane i jednak nie ma tego aż tak dużo..... xmen go nazwe i tyle będzie bezimienny ,hormony mi szaleja , a w ogole pisac tez mi sie nie chce, ide.
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-03, 11:18   #4010
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Też mam taki zamiar, nawet materiał zakupiłam, ale zastanawiam się czym to wypchać, aby było takie wypukłe i mogła bym to bezpiecznie prać w pralce. Macie jakieś pomysł
czytałam kiedyś że dziewczyny kupują takie najtańcze jaski z ikea i wyciągają z nich wypełnienie i właśnie łądują w literki
Stary 2014-10-03, 11:20   #4011
19Inka90
Wtajemniczenie

Sasia To moja ukochana bajka jest
Juz sie nie moge doczekac az z Emilka bedziemy razem ogladac

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Ejjj Wy tak gadacie o tych ciuszkach na wyjscie ze szpitala... To co maciezamiar jakies garnitury i kiecki koktajlowe wpychac na dzieciaczki Nie serio bo nie wiem o co chodzi ze trzeba miec specjalne ubranka na wyjscie ze szpitala

Emilka
Stary 2014-10-03, 11:27   #4012
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
ajajaj wiem co czujesz z tym egzaminem - powodzenia w nauce
i dzień dobry ;p
jadę do netto po gaśnice
dzięki
po co Ci gaśnica?

Cytat:
Moja mala wczoraj jak lezalam na lewym boku,to jakos tak sie ulozyla ze normalnie czulam gdzie ma girki i tyleczek a pietke to tak skubana mocno wypychala ze bylam w szoku bo koldre podnosila do gory

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
Heeej
My po usg, wszystko jest ok!
Sara wazy 1400 i jest taka podobna do starszej ze szok)
Apropo schiz, wczorsj pies skoczyl na mnie i dostalam brudna łapą po kopaniu w ziemii prosto w usta... odrazu wyplulam ale boje sie toksoplazmozy
Echhh no nic. Powtorze badania za jakies 10 dni bo i tak mam je powtorzyc przed wizytą... to jedyne co mi popsulo wczoraj humor.... chcialabym sie juz przestac zamartwiac raz o starsza raz o mlodsza... w ogole to ciagle sie matrwie o coś, ciezko mi z tym
super, że wszystko ok
nie martw się, na pewno nie złapałaś tokso

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Biedna... Współczuję, ale za te 10 dni mam nadzieję, że odetchniesz z ulgą
po egzaminie będę się stresować obroną, która będzie co najmniej 10 dni później już bym chciała być po

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Wróciłam z miasa, bo teść jechał to od razu odebrałam wyniki i z tego co mi się wydaje wszystko jest ok. Glukoza też wyszła dobrze
super, że wyniki ok

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 11:28   #4013
Basjenia
Zadomowienie

uff!skończyłam!!
dziewczyny ile kupujecie tetry a ile flaneli? i czy któraś z was zamawiała w gemini to?ciekawa jestem jakości
Stary 2014-10-03, 11:31   #4014
19Inka90
Wtajemniczenie

Ja mam 30 tetr i 5 flaneli

Emilka
Stary 2014-10-03, 11:32   #4015
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
hasiap-bo nie odpisalas osttanio, to ty rodzisz w 37tc?skoro z terminu na 29listopad bedziesz prawdopodobnie rodzic 11go? mi to wychodzi 37tc
Pisałam pisałam Może przeoczyłaś albo przeczytałaś na szybko i nie wzięłaś jako odpowiedzi pod swoje pytanie Jeśli trzymać się mocno terminów (dat) to 11.11 będę akurat miała 37t3d (czyli rozpoczęty 38 tydzień, ale jednak ukończony 37). Z tym, że u mnie doszło do zapłodnienia tydzień wcześniej niż przewidywał termin owulacji, co już na pierwszej wizycie się dowiedziałam (z racji trudniejszego zajścia u gina byłam co tydzień na wizycie i to monitorowałam). Czyli teoretycznie 11.11 będę miała 38t3d (ukończony 38tc a rozpoczęty 39tc). Stąd też moje obawy żeby moja mała się szybciej nie wyrwała na świat nieoczekiwanie Koleżanka urodziła 3 tyg przed terminem

Cytat:
Moja mala wczoraj jak lezalam na lewym boku,to jakos tak sie ulozyla ze normalnie czulam gdzie ma girki i tyleczek a pietke to tak skubana mocno wypychala ze bylam w szoku bo koldre podnosila do gory
Oj znam to i to bardzo dobrze Moja też upodobała sobie prawy bok brzucha i leżąc na lewym boku spod mojej skóry wydobywa się jakiś stworek Czasem rzuca się z taką siłą, że aż dziw że po porodzie takie to nieporadne będzie

Cytat:
Ja najpierw całą chałdę ciuszków wysypałam na łóżko. Następnie pogrupowałam rozmiarami 50-56, 62-68 i jeśli się zdarzyły większe to trzecia grupka te większe. Wyprałam najpierw najmniejsze i schowałam takie pomięte, później wyprałam te średnie i też schowałam. Największych nawet jeszcze nie mam wypranych. Jak prasowałam i układałam to już wzięłam sobie system: śpioszki, body (dł i kr), pajace, bluzeczki, półśpiochy itp.

Cytat:
Hej Dziewczyny

Dzięki za powitanie,
To prawda na Szymonów teraz jakiś wysyp jest, zresztą na Antosiów, Stasiów i Franków też

Mój teść to Wiktor, córka brata Wiktoria i dwie koleżanki mają synów Wiktorów także w moim otoczeniu też sporo Wiktorów Ale imię ładne
Stary 2014-10-03, 11:38   #4016
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
a ja mam doła, bo nie mam imienia dla Syna, a teraz przegladalam znow jego rzeczy i okazuje sie ze nie mam nic co by sie nadawalo na wyjście małego ze szpitala do domu i ogólnie dupa, ubranka po synku sa porozciągane i jednak nie ma tego aż tak dużo..... xmen go nazwe i tyle będzie bezimienny ,hormony mi szaleja , a w ogole pisac tez mi sie nie chce, ide.
Hej nie załamuj się, jeszcze trochę czasu jest więc znajdziesz imię dla synka, albo napiszcie z tz po kilka imion na kartce, każde osobno, może się trafi takie jakie wam obojgu się podoba, a jeśli nie to przedyskutujecie te co są i może z tego wam się uda wybrać. Ubranka na wyjście ze szpitala też zdążysz jeszcze dokupić... Nie martw się, będzie dobrze
Stary 2014-10-03, 11:39   #4017
madziqqq
Rozeznanie

zdaję sobie sprawę, że to głupie pytanie no ale cóż :P
po co te pieluchy tetrowe i flanelowe? tzn do odbicia żeby na ramie położyć no ewentualnie na przewijak ale do czego jeszcze się przydadzą??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-03, 11:42   #4018
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
czytałam kiedyś że dziewczyny kupują takie najtańcze jaski z ikea i wyciągają z nich wypełnienie i właśnie łądują w literki
O tym nie pomyślałam, mam akurat kilka jaśków z biedronki bo były na promocji i służą mi pod nogi jak śpię

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Sasia To moja ukochana bajka jest
Juz sie nie moge doczekac az z Emilka bedziemy razem ogladac

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Ejjj Wy tak gadacie o tych ciuszkach na wyjscie ze szpitala... To co maciezamiar jakies garnitury i kiecki koktajlowe wpychac na dzieciaczki Nie serio bo nie wiem o co chodzi ze trzeba miec specjalne ubranka na wyjscie ze szpitala

I tak na wyjście to potrzebny będzie kombinezon, a to co pod spodem to ważne aby maluszkowi było ciepło.
Stary 2014-10-03, 11:43   #4019
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
zdaję sobie sprawę, że to głupie pytanie no ale cóż :P
po co te pieluchy tetrowe i flanelowe? tzn do odbicia żeby na ramie położyć no ewentualnie na przewijak ale do czego jeszcze się przydadzą??
chociażby żeby narzucić na budkę jak dzieciak śpi, żeby nie wiało, nie świeciło, trochę izoluje od otoczenia więc bobo się wycisza...tak myślę...dla mnie pieluchy tetrowe są uniwersalne!najpierw myjesz nimi dzieciaka-do kąpieli też można używać o!- a jak już podrośnie to świetnie się myje okna:P
Stary 2014-10-03, 11:44   #4020
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
uff!skończyłam!!
dziewczyny ile kupujecie tetry a ile flaneli? i czy któraś z was zamawiała w gemini to?ciekawa jestem jakości
Ja mam 20 tetry i 5 flaneli, nie zamawiałam z gemini kupiłam auchland
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości