|
|
#151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
dziewczyny, tak się kurewnie stresuję, chyba bardziej niż przed obroną
![]() trzymajcie prosze kciuki! buziaczki ![]() ![]()
|
|
#152 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dokładnie tak samo. Pierwszy raz w szpitalu leżałam w ciązy, to nic, że przeleżałam tam 2 miesiące non stop, także w święta Bożego Narodzenia. Paula w pierwszym roku życia była już 4 razy, po 2 tyg mniej więcej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio pisałam, że mam takie zboczene i kupuję skórzane buty. Torebki równeż kupuję skórzane. Ostatnią skórzaną kupiłam w 2008roku i nadal ją uwielbiam. Wiosną kupiłam na targu zwykłą i co? Pierwszego dnia długi pasek się popsuł, ostatnio suwak poszedł i padek całkiem się wyrwał. Więcej taniochy nie kupię. Choć rozumiem, że wiele kobiet woli co chwilę coś innego mieć. Ja osobiście do takich nie należę. Jak już coś kupuje to na lata, moda mnie nie interesuje, ma się mi podobać i ma mi być w tym wygodnie. Aczkolwiek kupuję też tanie rzeczy żeby nie było, choć coraz częściej przekonuję się, że wolę zainwestować. Kupiłam 3 książki z bajkami dla Pauli wczoraj w biedronce. Muszę się rozejrzeć za jakimś regałem na książki, bo już nie mamy gdzie tego trzymać. Szczeże mówiąc to moje dziecko ma więcej ksiązek ode mnie ![]() A ja mol książkowy jestem, nie zasnę jak nie poczytam. To chyba nawyk z dzieciństwa, rodzice zawsze nam przed snem czytali a jak byli mocno zmęczeni to po prostu opowiadali bajki i tak już mi zostało. Paulinie oczywiście też czytam i też kocha książeczki.zapomniałam Wam napisać. Złapałam totalnego doła. Weszłam dziś na wagę i wskazała 71kg, tyle to ja ważyłam w dniu porodu, rok temu o tej porze byłam już w wadze sprzed ciązy. jem tak samo jak zawsze, ruszam się więcej, bo przy tak energicznym dziecku nie da się siedzieć. Nie mam pojęcia czemu ta waga tak wzrasta. Może powinnam zrobić badania na tarczycę?? Choć może to być przez policystyczne jejkini, a takowe mam. No załamałam się. Edytowane przez gojka24 Czas edycji: 2014-10-03 o 09:58 |
||||||
|
|
|
#153 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To że lecicie w godzinach największej aktywności to moim zdaniem z korzyścią dla Was. W samolocie nie musicie cały czas siedzieć, a w czarterze najpierw częstują kawą / herbatą, później robią sprzedaż jakichś alkoholi i perfum, jak my lecieliśmy ostatnio czarterem zajęło to ponad 2h a lecieliśmy w nocy i Mała nie miała jak spać. Więc ja bym się cieszyła że lecę w takich godzinach. Jak latałyśmy w dzień, Julka chodziła po pokładzie, bawiła się, było naprawdę dobrze. Na lotnisku pewnie też będzie jakiś plac / kącik zabaw to idzćie tam po odprawie żeby Mała sobie poszalała. I postarałabym się żeby dali Wam pierwszy rząd, tak żeby przed Wami nikt nie siedział, wtedy Mała będzie mieć więcej miejsca. Cytat:
Cytat:
Tak jak pisze Meneq, powiedz prawdę, sensowny pracodawca tematem zarządzi, a do niesensownego nie ma co iść Tak jak Meneq napisała, powiedz że to już zaplanowana podróż poślubna, opłacona i po prostu Cię nie będzie.Trzymam kciuki!!! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki Cytat:
Cytat:
Kciuki!!! |
|||||||||
|
|
|
#154 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej!
ruszam niedlugo z mlodym do lekarza, niech go uslucha. mam nadzieje ze nic sie nie przypalatalo ![]() Cytat:
moze warto zrobic re badania Cytat:
![]() a co z tym pilnowaniem dziecia? Cytat:
co za mikrostopki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ewulka - powodzenia!!!!!!! |
|||||
|
|
|
#155 |
|
Lurker ;)
|
Ale dzis przypi.zdzilo!
|
#156 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem po rozmowie, na początku Pan mi powiedział, że dziś już tylko formalność, bo już mnie zakwalifikował do 3 etapu rozmowy
i na tym chyba się dobre wiadomości kończą,bo jak zapytałam, kiedy to będzie, to mi powiedział że przyszły czwaryek albo piątek ![]() dziewczyny, jakby mnie obuchem walnęło, nie wiem co się ze mną stało, ale zrobiłąm się chyba blado purpurowo sina, bo Pan tylko wstał i przyniósł mi wodę z tekstem: niech się pani nie stresuje, będzie dobrze. Więc mu mówię, że w przyszłym tygodniu jestem zupełnie niedyspozycyjna, a ten że raczej nie będzie się dało tego przełożyć. coś tam jeszcze mówił, ale normalnie czułam się jak za ścianą. Nie wiem co móił potem się mnie pyta, czy możemy przejść do rozmowy, odkiwnęłam że tak i się mnie coś tam pyta o ustawy, ale czułam się jak za mgłą, serio. Patrzyłam na niego tak tępo, nic nie odpowiedziała, a ten tylko wstałi powiedział: Pani Ewo, spokojnie, przyniosę Pani jeszcze wody przyniósł, ale dalej nie potrafiłam na nic odpowiedzieć. Pan mnie poprosił do komputera, pokazał stronę internetową i mi mówi: Pani Ewo, nie musi mi Pani teraz na nic odpowiadać, widzę że się Pani stresuje, ale na nastęną rozmowę zależałobymi gdyby Pani przygotowała się z tego: i tam pokazuje jakieś zarządzenia i rozporządzenia. Chyba mu zależy na mnie bo generalnie po tym, jak mi podał termin następnej rozmowy nie byłam w stanie powiedzieć NIC, milczałam jak zaklęta, myśłałam tylko ot ym co ja teraz zrobię.Najgorzej, bo przez to, że ta praca miała być takim pewniakiem, na który jak tylko mnie chcą, to idę, zrezygnowałam z aplikacji na tą sekretarkę, wczoraj miałam mieć rozmowę z prezesem i odwołałam ![]() teraz mam doła jak stąd do wszędzie, wprawdzie musiałam się Panu bardzo spodobać, bo powiedział, że zrobi wszystko co w jego mocy żeby rozmowa była w następny poniedziałek, ale zagwarantować nie może. Wiecie co jest najgorsze? Że ktoś go musiał przycisnąć, bo to przecież ten sam facet mi powiedział w poniedziałek, że następna rozmowa za 2 tygodnie w poniedziałek, specjalnie zamawialiśmy tak, żebym jeszcze w niedziele mogła się do tej rozmowy przygotowąć Mam mętlik w głowie ![]() ![]()
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa po pierwsze nie panikuj!
po drugie powiedziałaś mu jasno, z jakiego powodu nie możesz? że nie będzie Cię w kraju? nie bądz taka krytyczna wobec siebie, skoro wyczułaś,że mu zależy na Tobie to znaczy,że nie było tak źle i jednak coś kontaktowałaś ![]() jadę na ktg proszę o kciukasy
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może jeszcze do niego zadzwonić?no i porblem widzę o tyle, że jest to jednostka publiczna i następny etap to komisija 3 osobowa - boję się, że ze względu na mnie nie będą chciali tego przenieść, w końcu mają jeszcze jakieś 3-4 osoby oprócz mnie :/ wiem wiem, panikuję, ale kurde, napaliłam się na tą robotę ![]() kciuki za ktg!!! ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- ahhh, a pytanie z innej beczki: muszę skompletować apteczkę dla ani. mam czopki i syrop ibufen, co kupić na biegunkę i na zatwardzenie? coś jeszcze myślicie wziąć?
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi kciuki
ewa... wszystki bedzie dobrze! !! Mi wlasnien kuchnie montuja. Robią podbrzybitke i koncza taras robic tak wiec kupa pilnowaniq itd ..... ciesze sie strasznie ))))))
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam:
Krótka bajeczka o empatii dla dzieciaków https://www.youtube.com/watch?v=YSU7pk91P60 |
|
|
|
#161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale kciuki by się udało! ! Marsi: melduj co i jak mocne! Wczoraj mnie mama rozwalila, generalnie jest nieźle, Ale Ani ma akcje żeby uszczypnąć, czy pacnąć ręka (głównie moją mamę- to też mi trochę mówi...), i mama teksty wali do niej, ze jak tak będzie robić to się' obrazi/ nie będzie jej lubić/kochać! (Od razu wyprostowałam! ), i ze jest' szczypaczka' (jak jej łatkę taką przyklei, to na pewno przestanie szczypać: / ) i nie wiedziała że potrafi być taka nie grzeczna.. A do mnie ze na moim miejscu (Ale dodała że to ja jestem rodzicem nie ona ) dała by jej klapsa bo skąd dziecko ma wiedzieć ze robi źle! No bo skoro nie słucha co się mówi,... A dla mnie to jest dla tego ze mama to nadmiernie rozdmuchuje, gada o tym, przypomina jej' tylko mnie nie szczyp, Ale nie będziesz szczypać? " - co ma efekt odwrotny, młoda się śmieje i robi jeszcze raz... Na moje ze ma jej powiedzieć "to boli, nie chce żebyś mnie biła' , zatrzymanie ręki I nie ekscytowanie się tematem , twierdzi że ona nie.zrozumie i nie zadziała. No a jakoś mnie nie szczypie.... Pewnie, lepiej oddać bo się ma fizyczną przewagę lub walnąć jakiś piękny tekst... Eh, opadlo mi wczoraj wszystko, jeszcze jak dodała że będę tego na pewno żałować za 10 lat, na co ja ze przenigdy nie pozaluje tego ze nie uderzylam dziecka! Smuci mnie to że prawie wszyscy uważają że bez klapsa się nie da! Miałam ochotę mamę zapytać czy jak ktoś dorosły,Tata np ja denerwuje to co, też mu klapsa daje? Nie? A czemu w takim razie dziecku można? Bo się silniejszym jest? ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczerze to też troszkę się teraz już wyluzowałam - że tak powiem, trudno, już nic nie jestem w stanie zrobić, będzie c będzie. Mój mąż też mnie naprostował trochę - że co, teraz nie pracuję i powinnam siedzieć w domu i nic nie planować bo a noż ktoś zadzwoni? bez sensu, rozmowa to kwestia ustaleń a nie ich narzucenia, a jak narzucają to mam nie chceć tam pracować, bo skoro już na etapie rozmów będą mieć takie podejście to co dopiero kiedy będę tam pracować, czyli będą mieć nade mna, bądż co bądź, władzę. W sumie racja
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ehhh.. nie zrozumie "nie bij mnie" ale za to zrozumie "jesteś szczypawką" marsi pisałaś wczoraj o tym, że Leoś uwielbia słodkie lizaki, zobacz co znalazłam http://www.natusfera.pl/lizaki-pomar...7x10g-970.html może dałoby radę go tym troszkę "oszukać" ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- ewulkaa będzie dobrze ![]() a mąż dobrze gada |
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka : mąż ma rację!
Nancy : no ciężki to temat, jest. A widzę, że Ami rozumie wiele i bardzo wrażliwa jest, bo jak pacnęła M. i on zrobił tak jak napisałam " nie chcę, żebyś mnie biła to boli", a mama przy tym była i dodała " tatusiowi będzie przykro" (sic;/ nie lubię takiego grania na emocjach, po co?) - to Ami spojrzała na mnie, podkówka jak stąd nad morze i zalała się łzami w płaczem z "mamaaaaaa" w tle. Bo wystraszyła się tego, że sprawiła tacie przykrość - a przecież nie celowo szczypała, i co zrobiła złego - nie ogarnęła co teraz z tymi uczuciami? Wzięłam ją, wytłumaczyłam, że nie bijemy bo to sprawia ból, M. to samo, przytulił młodą bo w szoku był, że ona się tak strasznie przejęła, że coś tatusiowi zrobiła. Dodał, że nie chce, aby go biła, bo to boli, ale, że wszystko już jest w porządku, przytulił. Dzieciaki na prawdę mnóstwo już kumają! ale bez przesady.. |
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
napisalam takiego pieknego posta, m.in do deli, ewulki, marsi, debrah i mi go wcielo
wrocilismy od lekarza, sa swisty dostalismy berodual 3 x dziennie. wiem ze niektore z was to mialy. jakies "wskazowki"?
|
|
|
|
#166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież jak Cie bije/szczypie to sprawia Ci przykrośćJak Ola mnie biła/gryzła to raz, drugi mówiłam,że ma przestać bo mnie boli,a jak kontynuowała to wychodziłam do drugiego pokoju, mówiąc wcześniej, że nie będze się z nią bawiła, bo mnie bije i mnie to boli (pewnie też zła reakcja )W ogóle to zostałam studentką uj Nie mam pojęcia jak dam radę, zwłaszcza z dojazdem. Jak pojechałam do Krakowa po wpis to z godz obchodziłam sam dworzec, żeby znalezc autobus/trajtek na uczelnie. Na szczescie po drodze trafiłam na swietnych ludzi - jak juz zwątpiłam i zaczęłam pytać o drogę. Najpierw starsze małżeństwo wsadziło mnie do odpowiedniego trmwaju, a tam połowa pasażerów zastanawiała się gdzie powinnam wysiąść, żeby mieć najbliżej
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
ewulka ale przebój
![]() Pstryniu zdrowia dla Kubulaska Byłam po wyniki - ujemne na wszystko, uff
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciebie z czegokolwiek nie zamierzam rozliczac, nic mi do tego. |
|
|
|
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kreml/sloneczny Pampersy do plywania Smecta Marsi Kciuki Moja Niunia taka ptzeziebiona Z noska sie leje kaszelek ciagle oczka zalzawione kicha caly czas |
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jestesmy na placu zabaw i Kuba wyrywa dzieciom zabawki to mowie mu, zeby tak nie robil, bo dziecku bedzie przykro (tym bardziej, ze zdarzylo sie juz kilka razy, ze wyrwal, a dziecko plakalo). Dla mnie to nie jest granie na emocjach, tylko hmm... pokazanie dziecku jak to moze wygladac ze strony innego dziecka? Postawienie sie w jego sytuacji? To co w takim razie powinnam powiedziec, zeby tej zabawki nie wyrywal?? Pytam z ciekawosci. Tak samo z tymi "etykietkami". Jak mnie gryzie/szczypie/skrobie pazurkami to mowie mu "ejj gryzoniu, szczypawko, skrobaku", oboje sie z tego glosno smiejemy i wydurniamy, nie widze w tym nic zlego. Czasem to rb mnie rozwala (nie pije Debrah absolutnie do Ciebie!). Po prostu jak czytam te grupe na fb to mam wrazenie, ze niektore mamy sa totalnie nawiedzone, widza problemy tam, gdzie ich nie ma i az strach sie odezwac do ich dzieci, bo pewnie w kazdym wypowiedzianym slowie cos znajda. Sztuczne to takie. Tress, to chyba gratulowac, co? ![]() Dalam dzis Kubie ciastoline, ktora wczoraj kupilismy (z akcesoriami ).Spodobala sie!! Co prawda bardziej mamie niz dziecku, ale od rana bawi sie wylacznie tym (z przerwami oczywiscie). Najpierw byl szal na wyciaganie i chowanie wszystkiego do pudelka Nie chcial zbytnio dotykac ciastoliny, a jak dotknal to sie krzywil.Ale widze, ze sie oswoil, bo teraz memlamy ją zawodowo ![]() ![]() Oprocz niej kupilam wczoraj drewniana ukladanke z pojazdami (lubi), ciastoline wzielam dodatkowo. Ukladanke ostro olal, a ciastolina jest git
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-10-03 o 16:46 |
|
|
|
|
#171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do 2 pogrubionego - to już nie rozumiem, kiedyś pisałaś, że jak jest się złym, czy ma się inne emocje wpływające na dziecko to należy mu o tym powiedieć, więc dlaczego teraz piszesz, że ze swoich emocji nie przerzucasz na dziecko? Właściwie to nie musisz odpowiadać, bo to Twoje reakcje i Twoje dziecko i Twoje metody wychowywania, ale skomentowałam, bo go nie rozumiem ![]() Sarah, Pstryczku zdrówka dla dzieci! Ewulka życzę ułożenia wszystkiego po Twojej myśli
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
no i Dawid ma katar
![]() Wczoraj się z Antkiem zakatarzonym z godzinę widział i on już zakatarzony |
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka tez ma znowu katar:/
|
|
#175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sama nie wiem czy gratulować, czy raczej współczuć Póki co jest tyle minusów, że przykrywają plusy, które są tylko hipotetyczne |
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za kciuki, jest lepiej niż ostatnio
Tres to pięknie! gratuluję UJ wooow Nafiqa podzielam co do niektórych dyskusji odnośnie RB czasem to z RB nie ma nic wspólnego. Też mówię mojemu dziecku ,że komuś mogłoby być przykro, Równie dobrze uderzenie mogłoby nie boleć Wiecie,że ja się borykałam z problemem bicia bo Leos okłądał wszystkich i w pewnym momencie zdecydowanie i stanowczo zaczęłam mowić NIE! STOP! bo przecież tyle razy tłumaczyłam jakie są tego następstwa itp. Póki co problemu nie ma, panie przedszkolu też nie zauważył jedyne co do mojej t mowi- bede bic
|
|
|
|
#177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdrówka dla Amelki, Kubulaska i reszty choruskow. ![]() A ja po fryzjerze- tradycyjnie-baleyage.
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Aha i jeszcze do Gojki-nie wiem Kochana ile masz wzrostu ale zapewniam Cię ze mam większy nadbagaz i to sporo. a w dniu porodu miałam trzy cyfrową wagę... dziś jest 79 kg i to jest przynajmniej o 15 za dużo. Ale od niedzieli po dwóch tygodniach przerwy wracam do gry-do końca roku musi być przynajmniej 5 kg mniej
![]() A w dniu moich 30 urodzin(czyli 25 marca) pragnę zrobić sobie prezent i mieć 65 kg. Będę lachonem :p
|
#179 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale dziś znów załatwiania miałam ![]() Teraz skonczyłam ćwiczyć i padam na twarz. Przez ten szpital miałam tydzień przerwy w ćwiczeniach i coś ciężko mi się teraz ćwiczy. Cytat:
Cytat:
![]() no co Wy Przecież dużo dzieci tu na forum na stópki w tym rozmiarze. Np Hania Bokeh, albo ellmi też wczoraj pisała o tym rozmiarze
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Silver cieszę się strasznie, że już ok z Darią Marsi to co dalej? Idziesz na L4? Mam nadzieję, że dotrwasz do terminu ![]() Hope super, że wyniki ok! Ewulka kurde, to się pogmatwało... Tress super z tymi studiami! Na pewno wszystko ogarniesz, początki najtrudniejsze Nawijko fajny ten Dyskont, u mnie nie ma Zdrówka dla zakatarzonych! U nas był mały sajgon z tym kaszlem, we wtorek w nocy pobudki co 20-30 min, najadłam się strasznie dużo nerwów, ale dziś na kontroli okazało się, że inhalacje pomogły |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

Ja pierwszy raz leżałam w szpitalu jak urodziłam Malutką
a dorosli raz w roku 

za przejechane km 

mocne!