Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-03, 08:17   #151
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

dziewczyny, tak się kurewnie stresuję, chyba bardziej niż przed obroną

trzymajcie prosze kciuki!

buziaczki

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 09:20   #152
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Całkiem fajne zwłaszcza za taką cenę,ja jeszcze przed zakupem butów, kurtkę mam, dzięki naszej Little: * bo mi przysłała tą z Tesco, nawet z przesyłką wyszło mnie taniej niż cena regularna.
I zastanawiam się ale chyba nie będę kupować kombinezonu, mam chyba jakiś po.dziecku z rodziny, muszę odszukać. Ale kupię chyba same' zimowe' spodnie, i do tego kurtke te co mamy. Bo w kombinezonie to tylko do zabaw w śniegu, chodzącym dzieciom chyba wygodniej w czymś 2~częściowym, a nie taki totalny skafander? Doradzicie?
My na zimę mamy kurtkę narciarksą, korzuszek i kurtkę ze spodniami, taki kombinezon 2-częściowy. Jednoczęściowy wydaje mi się nie wygodny, choć może lepiej chroni przed śniegiem.

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Dzięki

Dzięki Wiem właśnie że też byłyście, masakra jak takie małe dzieci chorują Ja pierwszy raz leżałam w szpitalu jak urodziłam Malutką A moję maleństwo ma 20 miesięcy i już...
Wspułczuję szpiala, ale napewno tam małej szybciej pomogą.
Ja dokładnie tak samo. Pierwszy raz w szpitalu leżałam w ciązy, to nic, że przeleżałam tam 2 miesiące non stop, także w święta Bożego Narodzenia. Paula w pierwszym roku życia była już 4 razy, po 2 tyg mniej więcej.

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Dzieki
No my jeszcze używamy body, mieliśmy przerwę na lato ale teraz na jesień i zimę powróciliśmy, póki Mała i tak ma pieluchę uważam że to wygodne a i nie boję się że gdzieś tam jej podwiewa jak jesteśmy na dworze. Piżamy tez mamy jednoczęściowe bo w nocy nie ma szans żeby spała przykryta. Wydaje mi się że póki to ubranko nie ma wbudowanych stópek to jest ok z wygodą no chociaż wiadomo, każde dziecko może mieć jakieś swoje własne upodobania
Dopiero po zimie stwierdzimy czy dane ubranko się sprawdziło
My też właśnie do bodziaków wróciiśmy, zawsze plecy zaktryte.

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

Ja dzis ide do lekarza i powiem, ze chce cos na odrobaczanie dla Nat, bo kaszel nie przechodzi, a wyczytalam gdzies, ze dzieci powinno sie odrobaczac 2 razy do roku a dorosli raz w roku
co Wy na to?
i czy te leki odrobaczajace sa jakies szkodliwe czy cus??
bo po tym co przeczytalam to jestem zaaa odrobaczaniem
Mi lekarz mówił, że dzieci do 2 albo 3 roku życia się nie odrobacza. Chyba, że wyjdzie coś w badaniu to wtedy. U nas wyszło. Teraz będziemy się systematycznie badać.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Wzięłam rozmiar 22.
21 też mierzyłam i były dobre, ale wiadomo, że w zime jeszcze rajtuzki grubsze no i jeszcze może nóżka urośnie trochę.
Wow, ale mała stópka. My w lidlu kupowaliśmy adidaski na teraz i brałam 23, na zimę myślę, że może i 25 trzeba będzie.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Chcialam z ciekawosci zapytac, czy ktoras ma zamiar bic sie o torebke Wittchena z Lidla?

Ostatnio pisałam, że mam takie zboczene i kupuję skórzane buty. Torebki równeż kupuję skórzane. Ostatnią skórzaną kupiłam w 2008roku i nadal ją uwielbiam. Wiosną kupiłam na targu zwykłą i co? Pierwszego dnia długi pasek się popsuł, ostatnio suwak poszedł i padek całkiem się wyrwał. Więcej taniochy nie kupię. Choć rozumiem, że wiele kobiet woli co chwilę coś innego mieć. Ja osobiście do takich nie należę. Jak już coś kupuje to na lata, moda mnie nie interesuje, ma się mi podobać i ma mi być w tym wygodnie. Aczkolwiek kupuję też tanie rzeczy żeby nie było, choć coraz częściej przekonuję się, że wolę zainwestować.

Kupiłam 3 książki z bajkami dla Pauli wczoraj w biedronce. Muszę się rozejrzeć za jakimś regałem na książki, bo już nie mamy gdzie tego trzymać. Szczeże mówiąc to moje dziecko ma więcej ksiązek ode mnie A ja mol książkowy jestem, nie zasnę jak nie poczytam. To chyba nawyk z dzieciństwa, rodzice zawsze nam przed snem czytali a jak byli mocno zmęczeni to po prostu opowiadali bajki i tak już mi zostało. Paulinie oczywiście też czytam i też kocha książeczki.

zapomniałam Wam napisać. Złapałam totalnego doła. Weszłam dziś na wagę i wskazała 71kg, tyle to ja ważyłam w dniu porodu, rok temu o tej porze byłam już w wadze sprzed ciązy. jem tak samo jak zawsze, ruszam się więcej, bo przy tak energicznym dziecku nie da się siedzieć. Nie mam pojęcia czemu ta waga tak wzrasta. Może powinnam zrobić badania na tarczycę?? Choć może to być przez policystyczne jejkini, a takowe mam. No załamałam się.

Edytowane przez gojka24
Czas edycji: 2014-10-03 o 09:58
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 09:59   #153
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Super!! W koncu sie doczekalas

Wieszaki na ubrania, sztuk 2
O, takie o: http://fhu-jarko.pl/ikea/produkty/KO...yjny/600_3.jpg

Mialam ograniczone mozliwosci, gdyz do mojego koszyka przy rowerze niezbyt wiele sie miesci

Jak to dziala hmmmm

U nas to samo, tyle ze leginsow nie ubiore

Macie w poblizu taki sklep jak Dyskont?
Dzis kupilam ukladanke drewniana, ksiazke i mase plastyczna.
http://www.promocyjni.pl/gazetki/190...omocyjnastrona strona 28-29 i 30-31.
No to faktycznie nie poszalałaś w Ikei ale wieszaki fajne

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Kanary? Pieknie!! Udanego lotu i wypoczynku!

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

ewulko to bedzie czarter, nie wiem jak z serwisem na pokladzie, nigdy nie lecialam
Ewulko, w czarterze nie ma żadnych specjalnych udogodnień dla dziecka, zresztą w normalnych liniach też się nie spotkałam, tzn konkretnie w LOT.
To że lecicie w godzinach największej aktywności to moim zdaniem z korzyścią dla Was. W samolocie nie musicie cały czas siedzieć, a w czarterze najpierw częstują kawą / herbatą, później robią sprzedaż jakichś alkoholi i perfum, jak my lecieliśmy ostatnio czarterem zajęło to ponad 2h a lecieliśmy w nocy i Mała nie miała jak spać. Więc ja bym się cieszyła że lecę w takich godzinach. Jak latałyśmy w dzień, Julka chodziła po pokładzie, bawiła się, było naprawdę dobrze. Na lotnisku pewnie też będzie jakiś plac / kącik zabaw to idzćie tam po odprawie żeby Mała sobie poszalała. I postarałabym się żeby dali Wam pierwszy rząd, tak żeby przed Wami nikt nie siedział, wtedy Mała będzie mieć więcej miejsca.

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Dziekuje

Bylam u lekarza bo kaszel dalej jest w noch budzila sie z kaszlem z 4 5 razy plakala nie mogla zasnac dzis pojawilo sie kichanie i Katar mowie lekarce ze moze jakies pasozyty maz robaki na wypadek gdyby nie zrozumiala a ona ze jest lekarzem 25 lat i pierwsze slyszy zeby kaszel swiadczyl o robakach ale kurcze z wami TU gadalam na Hecke na innych forachczytalam i zalecilam inhalacje przepisala flutide mite i maske do inhalacji jak nie pomoze przez tydzien to wrocic
z
Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
nie no, najgorzej bo jest jeszcze 3 etap ale ten fagas powiedział w poniedziałek, że za 2 tygodnie się skontaktuje, a nie za 3 dni dlatego na pewniaka te wakacje zamawialiśmy
jutro mu powiem, że babcię mam w szpitalu i w przyszłym tygodniu nie mogę

ps. na biało
z moich tajnych i poufnych danych wynika, że rozmowy na pewno nie będzie w poniedziałek i wtorek, więc powiem że babcia ma operację w środę i muszę być...nad morzem w tym czasie taki jest plan, aczkowleik ja kłamać nie umiem, nawet w szkole NIGDY nie ściągałam

a do PUPu mam się wstawić 23 października, i tak mi nie przysługuje zasiłek więc chyba im nie zależało po prostu
Nic nie ściemniaj, jak się dostaniesz i ktoś Cię zagada o zdrowie babci będziesz musiała ściemniać dalej. Na Lanzarote pewnie ciepło, pewnie wrócisz opalona - jak ktoś zagada znow ściemy...
Tak jak pisze Meneq, powiedz prawdę, sensowny pracodawca tematem zarządzi, a do niesensownego nie ma co iść Tak jak Meneq napisała, powiedz że to już zaplanowana podróż poślubna, opłacona i po prostu Cię nie będzie.
Trzymam kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
ewulko bezpieczniej byloby mowic prawde, zwlaszcza jesli zalezy Ci na tej pracy
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a może Iguś potrzebuje jeszcze trochę czasu... na pewno robisz wszystko, co w Twojej mocy, żeby więcej mówił... może żłobek Mu pomoże się rozgadać. Trzymaj się cieplutko i zaglądaj częściej

ojej, zdrówka dla Julci

za przejechane km

ja kiedyś uwielbiałam takie dni, teraz nie wiem, czy dałabym radę
Dzięki

Cytat:

w ogóle muszę powiedzieć, że mam grzeczne dziecko, nieznane są mi pady czy awantury, chyba że chodzi o ubiór a wczoraj to w ogóle mnie powaliła na łopatki: idziemy przez CH, chciałam jej te crocsy kupić, a w między czasie mijałyśmy taką mini kolejkę, więc Ania woła "mama, toooo!" a ja: "aniu, idiemy teraz po buty, ale jak wyjdziemy ze sklepu to tu przyjdziemy i ci wrzucę pieniążka żeby jeździło" ona się popatezyła, wzięła mnie za rękę, i bez dyskusji poszłyśmy po buty, jak wyszłyśmy ze sklepu to jak torpeda do tej keolejki i krzyczy pokazując na miejsce na monetę "mamooo, tuuuu!"
Słodko

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

Zdrówka dużo dla Was!
Dzięki

Cytat:
Witam się.
Zaraz lecę do fryzjera- w końcu
Nawijko dzięki-musze sobie taki sprawić. A jak cenowo?
A i zapomniałamZapomniałam się pochwalić ze po 20 października będę miała dorywcza pracę. W sobotę byłam na rozmowie a w środę dzwonili ze mnie chcą
Super! Gratulacje! Napiszesz co będziesz robić?

Cytat:
dziewczyny, tak się kurewnie stresuję, chyba bardziej niż przed obroną

trzymajcie prosze kciuki!

buziaczki

Kciuki!!!
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 10:55   #154
pstryczek84
Zakorzenienie

hej!

ruszam niedlugo z mlodym do lekarza, niech go uslucha. mam nadzieje ze nic sie nie przypalatalo

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

zapomniałam Wam napisać. Złapałam totalnego doła. Weszłam dziś na wagę i wskazała 71kg, tyle to ja ważyłam w dniu porodu, rok temu o tej porze byłam już w wadze sprzed ciązy. jem tak samo jak zawsze, ruszam się więcej, bo przy tak energicznym dziecku nie da się siedzieć. Nie mam pojęcia czemu ta waga tak wzrasta. Może powinnam zrobić badania na tarczycę?? Choć może to być przez policystyczne jejkini, a takowe mam. No załamałam się.
tule moze warto zrobic re badania

Cytat:
A i zapomniałamZapomniałam się pochwalić ze po 20 października będę miała dorywcza pracę. W sobotę byłam na rozmowie a w środę dzwonili ze mnie chcą
Super, garyulacje! a co to za praca?
a co z tym pilnowaniem dziecia?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Wzięłam rozmiar 22.
21 też mierzyłam i były dobre, ale wiadomo, że w zime jeszcze rajtuzki grubsze no i jeszcze może nóżka urośnie trochę.
co za mikrostopki

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

A te moje bratanice przychodzą do nas obładowane słodyczami. U nich w domu jest duża szafka która jest wypełniona po brzegi słodyczami i to po terminie ważności ;/ i one to kilogramami jedzą, ostatnio nawet pomarańcze w cukrze maczały
yyyyyyyyyy

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Chcialam z ciekawosci zapytac, czy ktoras ma zamiar bic sie o torebke Wittchena z Lidla?
siostra ma zamiar i mnie namawiala ale nie mam gdzie tego nosic.

ewulka - powodzenia!!!!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 11:06   #155
litllesweetangel
Lurker ;)

Ale dzis przypi.zdzilo!

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 11:28   #156
ewulkaaa
Wtajemniczenie

jestem po rozmowie, na początku Pan mi powiedział, że dziś już tylko formalność, bo już mnie zakwalifikował do 3 etapu rozmowy

i na tym chyba się dobre wiadomości kończą,bo jak zapytałam, kiedy to będzie, to mi powiedział że przyszły czwaryek albo piątek

dziewczyny, jakby mnie obuchem walnęło, nie wiem co się ze mną stało, ale zrobiłąm się chyba blado purpurowo sina, bo Pan tylko wstał i przyniósł mi wodę z tekstem: niech się pani nie stresuje, będzie dobrze. Więc mu mówię, że w przyszłym tygodniu jestem zupełnie niedyspozycyjna, a ten że raczej nie będzie się dało tego przełożyć. coś tam jeszcze mówił, ale normalnie czułam się jak za ścianą. Nie wiem co móił potem się mnie pyta, czy możemy przejść do rozmowy, odkiwnęłam że tak i się mnie coś tam pyta o ustawy, ale czułam się jak za mgłą, serio. Patrzyłam na niego tak tępo, nic nie odpowiedziała, a ten tylko wstałi powiedział: Pani Ewo, spokojnie, przyniosę Pani jeszcze wody przyniósł, ale dalej nie potrafiłam na nic odpowiedzieć. Pan mnie poprosił do komputera, pokazał stronę internetową i mi mówi: Pani Ewo, nie musi mi Pani teraz na nic odpowiadać, widzę że się Pani stresuje, ale na nastęną rozmowę zależałobymi gdyby Pani przygotowała się z tego: i tam pokazuje jakieś zarządzenia i rozporządzenia.
Chyba mu zależy na mnie bo generalnie po tym, jak mi podał termin następnej rozmowy nie byłam w stanie powiedzieć NIC, milczałam jak zaklęta, myśłałam tylko ot ym co ja teraz zrobię.

Najgorzej, bo przez to, że ta praca miała być takim pewniakiem, na który jak tylko mnie chcą, to idę, zrezygnowałam z aplikacji na tą sekretarkę, wczoraj miałam mieć rozmowę z prezesem i odwołałam

teraz mam doła jak stąd do wszędzie, wprawdzie musiałam się Panu bardzo spodobać, bo powiedział, że zrobi wszystko co w jego mocy żeby rozmowa była w następny poniedziałek, ale zagwarantować nie może.

Wiecie co jest najgorsze? Że ktoś go musiał przycisnąć, bo to przecież ten sam facet mi powiedział w poniedziałek, że następna rozmowa za 2 tygodnie w poniedziałek, specjalnie zamawialiśmy tak, żebym jeszcze w niedziele mogła się do tej rozmowy przygotowąć teraz mam u to trochę za złe, bo gdyby powiedział że PRAWDOPODOBNIE, to bym żadnych wczasów nie zamawiała. A teraz - jak mi ta praca myknie koło nosa przez taką głupotę to nie wiem co zrobię już zaczęłam kombinować, że może zamiast mnie moja t. pojedzie z tż i anią na te wakacje, ale tż się stanowczo sprzeciwił.

Mam mętlik w głowie

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-10-03, 11:39   #157
marsi11
Zakorzenienie

Ewa po pierwsze nie panikuj!
po drugie powiedziałaś mu jasno, z jakiego powodu nie możesz? że nie będzie Cię w kraju?
nie bądz taka krytyczna wobec siebie, skoro wyczułaś,że mu zależy na Tobie to znaczy,że nie było tak źle i jednak coś kontaktowałaś

jadę na ktg proszę o kciukasy
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 11:46   #158
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Ewa po pierwsze nie panikuj!
po drugie powiedziałaś mu jasno, z jakiego powodu nie możesz? że nie będzie Cię w kraju?
nie bądz taka krytyczna wobec siebie, skoro wyczułaś,że mu zależy na Tobie to znaczy,że nie było tak źle i jednak coś kontaktowałaś

nie powiedziałam wprost, powiedziałam że nie będę mogła i tylko tyle może jeszcze do niego zadzwonić?

no i porblem widzę o tyle, że jest to jednostka publiczna i następny etap to komisija 3 osobowa - boję się, że ze względu na mnie nie będą chciali tego przenieść, w końcu mają jeszcze jakieś 3-4 osoby oprócz mnie :/ wiem wiem, panikuję, ale kurde, napaliłam się na tą robotę

kciuki za ktg!!!

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

ahhh, a pytanie z innej beczki: muszę skompletować apteczkę dla ani. mam czopki i syrop ibufen, co kupić na biegunkę i na zatwardzenie?
coś jeszcze myślicie wziąć?

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-10-03, 11:56   #159
Delicjanka
Zakorzenienie

Marsi kciuki ewa... wszystki bedzie dobrze! !! Mi wlasnien kuchnie montuja. Robią podbrzybitke i koncza taras robic tak wiec kupa pilnowaniq itd ..... ciesze sie strasznie))))))

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 12:15   #160
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Polecam:
Krótka bajeczka o empatii dla dzieciaków
https://www.youtube.com/watch?v=YSU7pk91P60
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 12:31   #161
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hej!

ruszam niedlugo z mlodym do lekarza, niech go uslucha. mam nadzieje ze nic sie nie przypalatalo

co za mikrostopki

yyyyyyyyyy

Moja aktualnie nosi 21, kalosze kupiłam 22 i ma zapas: p
Cytat:
nie powiedziałam wprost, powiedziałam że nie będę mogła i tylko tyle może jeszcze do niego zadzwonić?

no i porblem widzę o tyle, że jest to jednostka publiczna i następny etap to komisija 3 osobowa - boję się, że ze względu na mnie nie będą chciali tego przenieść, w końcu mają jeszcze jakieś 3-4 osoby oprócz mnie :/ wiem wiem, panikuję, ale kurde, napaliłam się na tą robotę

kciuki za ktg!!!

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

ahhh, a pytanie z innej beczki: muszę skompletować apteczkę dla ani. mam czopki i syrop ibufen, co kupić na biegunkę i na zatwardzenie?
Szkoda trochę ze nie powiedziałas o co chodzi -' jestem niedyspozycyjna " brzmi inaczej niż' mam zaplanowana i opłacona z wyprzedzeniem podróż poślubną " - to brzmi zdecydowanie inaczej, bo taka podróż to, z założenia: P - sytuacja która zdarza się raz i jest okolicznością wyjątkową!
Ale kciuki by się udało! !

Marsi: melduj co i jak mocne!

Wczoraj mnie mama rozwalila, generalnie jest nieźle, Ale Ani ma akcje żeby uszczypnąć, czy pacnąć ręka (głównie moją mamę- to też mi trochę mówi...), i mama teksty wali do niej, ze jak tak będzie robić to się' obrazi/ nie będzie jej lubić/kochać! (Od razu wyprostowałam! ), i ze jest' szczypaczka' (jak jej łatkę taką przyklei, to na pewno przestanie szczypać: / ) i nie wiedziała że potrafi być taka nie grzeczna..
A do mnie ze na moim miejscu (Ale dodała że to ja jestem rodzicem nie ona ) dała by jej klapsa bo skąd dziecko ma wiedzieć ze robi źle! No bo skoro nie słucha co się mówi,...

A dla mnie to jest dla tego ze mama to nadmiernie rozdmuchuje, gada o tym, przypomina jej' tylko mnie nie szczyp, Ale nie będziesz szczypać? " - co ma efekt odwrotny, młoda się śmieje i robi jeszcze raz...
Na moje ze ma jej powiedzieć "to boli, nie chce żebyś mnie biła' , zatrzymanie ręki I nie ekscytowanie się tematem , twierdzi że ona nie.zrozumie i nie zadziała. No a jakoś mnie nie szczypie....
Pewnie, lepiej oddać bo się ma fizyczną przewagę lub walnąć jakiś piękny tekst...
Eh, opadlo mi wczoraj wszystko, jeszcze jak dodała że będę tego na pewno żałować za 10 lat, na co ja ze przenigdy nie pozaluje tego ze nie uderzylam dziecka!
Smuci mnie to że prawie wszyscy uważają że bez klapsa się nie da!
Miałam ochotę mamę zapytać czy jak ktoś dorosły,Tata np ja denerwuje to co, też mu klapsa daje? Nie? A czemu w takim razie dziecku można? Bo się silniejszym jest?
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Polecam:
Krótka bajeczka o empatii dla dzieciaków
https://www.youtube.com/watch?v=YSU7pk91P60
Zerkne później: )
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 12:47   #162
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Szkoda trochę ze nie powiedziałas o co chodzi -' jestem niedyspozycyjna " brzmi inaczej niż' mam zaplanowana i opłacona z wyprzedzeniem podróż poślubną " - to brzmi zdecydowanie inaczej, bo taka podróż to, z założenia: P - sytuacja która zdarza się raz i jest okolicznością wyjątkową!
Ale kciuki by się udało! !

Marsi: melduj co i jak mocne!

Wczoraj mnie mama rozwalila, generalnie jest nieźle, Ale Ani ma akcje żeby uszczypnąć, czy pacnąć ręka (głównie moją mamę- to też mi trochę mówi...), i mama teksty wali do niej, ze jak tak będzie robić to się' obrazi/ nie będzie jej lubić/kochać! (Od razu wyprostowałam! ), i ze jest' szczypaczka' (jak jej łatkę taką przyklei, to na pewno przestanie szczypać: / ) i nie wiedziała że potrafi być taka nie grzeczna..
A do mnie ze na moim miejscu (Ale dodała że to ja jestem rodzicem nie ona ) dała by jej klapsa bo skąd dziecko ma wiedzieć ze robi źle! No bo skoro nie słucha co się mówi,...

A dla mnie to jest dla tego ze mama to nadmiernie rozdmuchuje, gada o tym, przypomina jej' tylko mnie nie szczyp, Ale nie będziesz szczypać? " - co ma efekt odwrotny, młoda się śmieje i robi jeszcze raz...
Na moje ze ma jej powiedzieć "to boli, nie chce żebyś mnie biła' , zatrzymanie ręki I nie ekscytowanie się tematem , twierdzi że ona nie.zrozumie i nie zadziała. No a jakoś mnie nie szczypie....
Pewnie, lepiej oddać bo się ma fizyczną przewagę lub walnąć jakiś piękny tekst...
Eh, opadlo mi wczoraj wszystko, jeszcze jak dodała że będę tego na pewno żałować za 10 lat, na co ja ze przenigdy nie pozaluje tego ze nie uderzylam dziecka!
Miałam ochotę mamę zapytać czy jak ktoś dorosły,Tata np ja denerwuje to co, też mu klapsa daje? Nie? A czemu w takim razie dziecku można? Bo się silniejszym jest?

kochana, masz rację. Jako że miałam jeszcze dosłać mu jedno zaświadczenie, napisałam w mailu że w nawiązaniu do rozmowy przesyłam i że mimo szczerych chęci nie będę w stanie w przyszłym tygodniu stawić się na rozmowę ponieważ będę poza granicami kraju co było już od dawna planowane (sic! nie dodałam że to podróż poślubna ) i bardzo proszę o rozmowę po 12.10.

szczerze to też troszkę się teraz już wyluzowałam - że tak powiem, trudno, już nic nie jestem w stanie zrobić, będzie c będzie. Mój mąż też mnie naprostował trochę - że co, teraz nie pracuję i powinnam siedzieć w domu i nic nie planować bo a noż ktoś zadzwoni? bez sensu, rozmowa to kwestia ustaleń a nie ich narzucenia, a jak narzucają to mam nie chceć tam pracować, bo skoro już na etapie rozmów będą mieć takie podejście to co dopiero kiedy będę tam pracować, czyli będą mieć nade mna, bądż co bądź, władzę. W sumie racja

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-10-03, 12:58   #163
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

Cytat:

o kurczę :/
ehhh.. nie zrozumie "nie bij mnie" ale za to zrozumie "jesteś szczypawką"

marsi pisałaś wczoraj o tym, że Leoś uwielbia słodkie lizaki, zobacz co znalazłam
http://www.natusfera.pl/lizaki-pomar...7x10g-970.html
może dałoby radę go tym troszkę "oszukać"

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

ewulkaa będzie dobrze
a mąż dobrze gada
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 13:17   #164
Debrah
Zakorzenienie

Ewulka : mąż ma rację!

Nancy : no ciężki to temat, jest.
A widzę, że Ami rozumie wiele i bardzo wrażliwa jest, bo jak pacnęła M. i on zrobił tak jak napisałam " nie chcę, żebyś mnie biła to boli", a mama przy tym była i dodała " tatusiowi będzie przykro" (sic;/ nie lubię takiego grania na emocjach, po co?) - to Ami spojrzała na mnie, podkówka jak stąd nad morze i zalała się łzami w płaczem z "mamaaaaaa" w tle. Bo wystraszyła się tego, że sprawiła tacie przykrość - a przecież nie celowo szczypała, i co zrobiła złego - nie ogarnęła co teraz z tymi uczuciami?
Wzięłam ją, wytłumaczyłam, że nie bijemy bo to sprawia ból, M. to samo, przytulił młodą bo w szoku był, że ona się tak strasznie przejęła, że coś tatusiowi zrobiła. Dodał, że nie chce, aby go biła, bo to boli, ale, że wszystko już jest w porządku, przytulił.
Dzieciaki na prawdę mnóstwo już kumają! ale bez przesady..
Stary 2014-10-03, 13:38   #165
pstryczek84
Zakorzenienie

napisalam takiego pieknego posta, m.in do deli, ewulki, marsi, debrah i mi go wcielo

wrocilismy od lekarza, sa swisty dostalismy berodual 3 x dziennie. wiem ze niektore z was to mialy. jakies "wskazowki"?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 14:00   #166
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Ewulka : mąż ma rację!

Nancy : no ciężki to temat, jest.
A widzę, że Ami rozumie wiele i bardzo wrażliwa jest, bo jak pacnęła M. i on zrobił tak jak napisałam " nie chcę, żebyś mnie biła to boli", a mama przy tym była i dodała " tatusiowi będzie przykro" (sic;/ nie lubię takiego grania na emocjach, po co?) - to Ami spojrzała na mnie, podkówka jak stąd nad morze i zalała się łzami w płaczem z "mamaaaaaa" w tle. Bo wystraszyła się tego, że sprawiła tacie przykrość - a przecież nie celowo szczypała, i co zrobiła złego - nie ogarnęła co teraz z tymi uczuciami?
Wzięłam ją, wytłumaczyłam, że nie bijemy bo to sprawia ból, M. to samo, przytulił młodą bo w szoku był, że ona się tak strasznie przejęła, że coś tatusiowi zrobiła. Dodał, że nie chce, aby go biła, bo to boli, ale, że wszystko już jest w porządku, przytulił.
Dzieciaki na prawdę mnóstwo już kumają! ale bez przesady..
a czemu nie można powiedzieć dziecku, że Ci przykro Przecież jak Cie bije/szczypie to sprawia Ci przykrość
Jak Ola mnie biła/gryzła to raz, drugi mówiłam,że ma przestać bo mnie boli,a jak kontynuowała to wychodziłam do drugiego pokoju, mówiąc wcześniej, że nie będze się z nią bawiła, bo mnie bije i mnie to boli (pewnie też zła reakcja)

W ogóle to

zostałam studentką uj Nie mam pojęcia jak dam radę, zwłaszcza z dojazdem. Jak pojechałam do Krakowa po wpis to z godz obchodziłam sam dworzec, żeby znalezc autobus/trajtek na uczelnie. Na szczescie po drodze trafiłam na swietnych ludzi - jak juz zwątpiłam i zaczęłam pytać o drogę. Najpierw starsze małżeństwo wsadziło mnie do odpowiedniego trmwaju, a tam połowa pasażerów zastanawiała się gdzie powinnam wysiąść, żeby mieć najbliżej
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 14:26   #167
hope01
Zakorzenienie

ewulka ale przebój oby się ułożyło po twojej myśli

Pstryniu zdrowia dla Kubulaska

Byłam po wyniki - ujemne na wszystko, uff

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 16:05   #168
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
a czemu nie można powiedzieć dziecku, że Ci przykro Przecież jak Cie bije/szczypie to sprawia Ci przykrość
Jak Ola mnie biła/gryzła to raz, drugi mówiłam,że ma przestać bo mnie boli,a jak kontynuowała to wychodziłam do drugiego pokoju, mówiąc wcześniej, że nie będze się z nią bawiła, bo mnie bije i mnie to boli (pewnie też zła reakcja)

W ogóle to

zostałam studentką uj Nie mam pojęcia jak dam radę, zwłaszcza z dojazdem. Jak pojechałam do Krakowa po wpis to z godz obchodziłam sam dworzec, żeby znalezc autobus/trajtek na uczelnie. Na szczescie po drodze trafiłam na swietnych ludzi - jak juz zwątpiłam i zaczęłam pytać o drogę. Najpierw starsze małżeństwo wsadziło mnie do odpowiedniego trmwaju, a tam połowa pasażerów zastanawiała się gdzie powinnam wysiąść, żeby mieć najbliżej
Nikogo nie zamierzam oceniać z jego reakcji, ja tylko nie lubię gdy ktoś używa tego by zmanipulować dziecko' bo tatusiowi będzie przykro " - zwłaszcza jeśli mówi się to ZA tatę. Nie widzę powodu by obciążać dziecko I przerzucać na dziecko swoje dorosłe emocje bo co ono poza poczuciem winy miało by z.nimi zrobić kinstruktywnego? Ja w tym żadnej korzyści nie widze. Ze swoimi emocjami radze sobie sama.
Ciebie z czegokolwiek nie zamierzam rozliczac, nic mi do tego.
Stary 2014-10-03, 16:06   #169
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

kciuki za ktg!!!

Krem na odparzenia
Kreml/sloneczny
Pampersy do plywania
Smecta

Marsi
Kciuki

Moja Niunia taka ptzeziebiona
Z noska sie leje kaszelek ciagle oczka zalzawione kicha caly czas
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 16:43   #170
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

W ogóle to

Mialam to samo pisac.
Jak jestesmy na placu zabaw i Kuba wyrywa dzieciom zabawki to mowie mu, zeby tak nie robil, bo dziecku bedzie przykro (tym bardziej, ze zdarzylo sie juz kilka razy, ze wyrwal, a dziecko plakalo).
Dla mnie to nie jest granie na emocjach, tylko hmm... pokazanie dziecku jak to moze wygladac ze strony innego dziecka? Postawienie sie w jego sytuacji?

To co w takim razie powinnam powiedziec, zeby tej zabawki nie wyrywal??
Pytam z ciekawosci.

Tak samo z tymi "etykietkami".
Jak mnie gryzie/szczypie/skrobie pazurkami to mowie mu "ejj gryzoniu, szczypawko, skrobaku", oboje sie z tego glosno smiejemy i wydurniamy, nie widze w tym nic zlego.

Czasem to rb mnie rozwala (nie pije Debrah absolutnie do Ciebie!).
Po prostu jak czytam te grupe na fb to mam wrazenie, ze niektore mamy sa totalnie nawiedzone, widza problemy tam, gdzie ich nie ma i az strach sie odezwac do ich dzieci, bo pewnie w kazdym wypowiedzianym slowie cos znajda.
Sztuczne to takie.

Tress, to chyba gratulowac, co?

Dalam dzis Kubie ciastoline, ktora wczoraj kupilismy (z akcesoriami ).
Spodobala sie!! Co prawda bardziej mamie niz dziecku, ale od rana bawi sie wylacznie tym (z przerwami oczywiscie).
Najpierw byl szal na wyciaganie i chowanie wszystkiego do pudelka Nie chcial zbytnio dotykac ciastoliny, a jak dotknal to sie krzywil.
Ale widze, ze sie oswoil, bo teraz memlamy ją zawodowo

Oprocz niej kupilam wczoraj drewniana ukladanke z pojazdami (lubi), ciastoline wzielam dodatkowo.
Ukladanke ostro olal, a ciastolina jest git

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-10-03 o 16:46
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 16:45   #171
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Nikogo nie zamierzam oceniać z jego reakcji, ja tylko nie lubię gdy ktoś używa tego by zmanipulować dziecko' bo tatusiowi będzie przykro " - zwłaszcza jeśli mówi się to ZA tatę. Nie widzę powodu by obciążać dziecko I przerzucać na dziecko swoje dorosłe emocje bo co ono poza poczuciem winy miało by z.nimi zrobić kinstruktywnego? Ja w tym żadnej korzyści nie widze. Ze swoimi emocjami radze sobie sama.
Ciebie z czegokolwiek nie zamierzam rozliczac, nic mi do tego.
jeżeli chodzi o pogrubione to myślę, że przesadzasz, sama pisałaś, że należy dziecku mówić o swoich emocjach, natomiast zgadzam się, że powinien to powiedzieć tata. Babcia absolutnie nie powinna się wtrącać, natomiast jeżeli to ona zostałaby ugryziona/uszczypnięta to naprawdę nie rozumiem, co jest złego w powiedzeniu, że jest jej przykro
Co do 2 pogrubionego - to już nie rozumiem, kiedyś pisałaś, że jak jest się złym, czy ma się inne emocje wpływające na dziecko to należy mu o tym powiedieć, więc dlaczego teraz piszesz, że ze swoich emocji nie przerzucasz na dziecko? Właściwie to nie musisz odpowiadać, bo to Twoje reakcje i Twoje dziecko i Twoje metody wychowywania, ale skomentowałam, bo go nie rozumiem

Sarah, Pstryczku zdrówka dla dzieci!
Ewulka życzę ułożenia wszystkiego po Twojej myśli
Stary 2014-10-03, 16:55   #172
nafiyqa
Zakorzenienie

o kurcze ewulka, ale wyszlo!!
mam nadzieje, ze jakos sie ulozy,

marsi, kciuki

Zdrowka dla chorowitkow pstryczkowy Kubusiu Nati

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 17:22   #173
hope01
Zakorzenienie

no i Dawid ma katar

Wczoraj się z Antkiem zakatarzonym z godzinę widział i on już zakatarzony

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 17:25   #174
Delicjanka
Zakorzenienie

Amelka tez ma znowu katar:/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 17:32   #175
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mialam to samo pisac.
Jak jestesmy na placu zabaw i Kuba wyrywa dzieciom zabawki to mowie mu, zeby tak nie robil, bo dziecku bedzie przykro (tym bardziej, ze zdarzylo sie juz kilka razy, ze wyrwal, a dziecko plakalo).
Dla mnie to nie jest granie na emocjach, tylko hmm... pokazanie dziecku jak to moze wygladac ze strony innego dziecka? Postawienie sie w jego sytuacji?

To co w takim razie powinnam powiedziec, zeby tej zabawki nie wyrywal??
Pytam z ciekawosci.

Tak samo z tymi "etykietkami".
Jak mnie gryzie/szczypie/skrobie pazurkami to mowie mu "ejj gryzoniu, szczypawko, skrobaku", oboje sie z tego glosno smiejemy i wydurniamy, nie widze w tym nic zlego.
Zgadzam się z twoim wpisem
Sama nie wiem czy gratulować, czy raczej współczuć Póki co jest tyle minusów, że przykrywają plusy, które są tylko hipotetyczne
Stary 2014-10-03, 17:39   #176
marsi11
Zakorzenienie

Dziękuję za kciuki, jest lepiej niż ostatnio choć szału nie ma, muszę nadal się oszczędzać

Tres to pięknie! gratuluję UJ wooow

Nafiqa podzielam co do niektórych dyskusji odnośnie RB czasem to z RB nie ma nic wspólnego.
Też mówię mojemu dziecku ,że komuś mogłoby być przykro, Równie dobrze uderzenie mogłoby nie boleć
Wiecie,że ja się borykałam z problemem bicia bo Leos okłądał wszystkich i w pewnym momencie zdecydowanie i stanowczo zaczęłam mowić NIE! STOP! bo przecież tyle razy tłumaczyłam jakie są tego następstwa itp.
Póki co problemu nie ma, panie przedszkolu też nie zauważył
jedyne co do mojej t mowi- bede bic
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 17:46   #177
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
hej!

co za mikrostopki

yyyyyyyyyy

Tamta to odległa od kwietnia i dużo więcej zajęcia. .w sensie że prawie cały miesiąc z dziewczynką. A tu trafiła mi się opieka nag dwójką-odbiór z przedszkola po 16 i opieka do 19 od poniedziałku do czwartku. Ewentualnie cały dzień w razie choroby-wtedy gdy t. Będzie miał wolne (2-3 razu w tygodniu zostaje z Antoniem ) a ja do dzieciaków. 4ro i 5o latki. 15 zl/h.
Będzie dobrze. Nie rób sobie wyrzutów.
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ewulka ale przebój oby się ułożyło po twojej myśli

Pstryniu zdrowia dla Kubulaska

Byłam po wyniki - ujemne na wszystko, uff
Super ze jest ok.
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
no i Dawid ma katar

Wczoraj się z Antkiem zakatarzonym z godzinę widział i on już zakatarzony
Zdrówka
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Amelka tez ma znowu katar:/
Zdrówka dla Amelki, Kubulaska i reszty choruskow.

A ja po fryzjerze- tradycyjnie-baleyage.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1412351092931.jpg (50,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1412351194761.jpg (43,1 KB, 23 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 17:49   #178
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Aha i jeszcze do Gojki-nie wiem Kochana ile masz wzrostu ale zapewniam Cię ze mam większy nadbagaz i to sporo. a w dniu porodu miałam trzy cyfrową wagę... dziś jest 79 kg i to jest przynajmniej o 15 za dużo. Ale od niedzieli po dwóch tygodniach przerwy wracam do gry-do końca roku musi być przynajmniej 5 kg mniej
A w dniu moich 30 urodzin(czyli 25 marca) pragnę zrobić sobie prezent i mieć 65 kg. Będę lachonem :p

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 18:20   #179
s i l v e r
Zakorzenienie

ale dziś znów załatwiania miałam
Teraz skonczyłam ćwiczyć i padam na twarz.
Przez ten szpital miałam tydzień przerwy w ćwiczeniach i coś ciężko mi się teraz ćwiczy.
Cytat:
Byłam 10 min. Przed otwarciem jako trzecia . Na otwarcie był już tłum a ludzie lecieli jak oszalali między alejkami. Ja zapakowalam po Dwa rozmiary butów, kurtek, bluzek i bluz. W domu zmierzyłam i po dwóch godzinach pojechaliśmy zwrócić co niedobre. A w koszach juz pustki. .po po pare sztuk jedynie. . Ale mam co chciałam.
Od poniedziałku tez ciuszki dla dzieci! !!
Dla mnie to jest chore , ze ludzie tak się rzucają na te rzeczy
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Wow, ale mała stópka. My w lidlu kupowaliśmy adidaski na teraz i brałam 23, na zimę myślę, że może i 25 trzeba będzie.
Cytat:
co za mikrostopki

no co Wy Przecież dużo dzieci tu na forum na stópki w tym rozmiarze. Np Hania Bokeh, albo ellmi też wczoraj pisała o tym rozmiarze
Stary 2014-10-03, 18:35   #180
szklanka19
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Silver cieszę się strasznie, że już ok z Darią i trzymam kciuki za mieszkanie! Gdzie chcielibyście mieszkać?

Marsi to co dalej? Idziesz na L4? Mam nadzieję, że dotrwasz do terminu

Hope super, że wyniki ok!

Ewulka kurde, to się pogmatwało...

Tress super z tymi studiami! Na pewno wszystko ogarniesz, początki najtrudniejsze

Nawijko fajny ten Dyskont, u mnie nie ma

Zdrówka dla zakatarzonych!

U nas był mały sajgon z tym kaszlem, we wtorek w nocy pobudki co 20-30 min, najadłam się strasznie dużo nerwów, ale dziś na kontroli okazało się, że inhalacje pomogły
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości