|
|
#181 |
|
Lurker ;)
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Kluska tez malostopkowa
Aktualnie nosi butki w rozmiarze 20.Uwaga! Pani w zlobku poinformowala mnie, ze mala pierwszy raz zrobila siusiu do nocnika Ewulko ja Ci nie chcialam zle zyczyc( chociaz zazdroszcze urlopu ) ale kurcze, no czulam, ze bedzie jakis motyw z praca teraz! Oby przelozyli te rozmowe! Trzymamy kciukasy.Nawijko niestety tez jak czasami czytam te babki na grupie rb to problemy maja brzydko mowiac wyciagniete z dupy. I te ciagle pytania czy to bedzie w duchu rb, a gdzie samodzielne myslenie? Neti jestem z Toba! Zalozylam sobie, ze do konca roku schudne 9 kg. Skoro moglam wczesniej to czemu teraz nie? ![]() Wracalismy ze zloba, na lawce siedziala babcia, wokol biegal chlopiec i dziewczynka na oko 3-4 lata. Mala zaczela cos do niej gadac po swojemu podniesionym tonem na to dziewczynka : Cicho siedz powiedzialam! Pozdrawiam rodzicow i babcie ![]()
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
Little no to brawa dla Tosi
![]() No i zapomniałam wcześniej |
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Little ja aż tyle sobie nie zakładam bo mus to -5 kg. Ale chętnie przyjmę więcej
![]() Ale kto nie da rady jak nie my? Będziemy się wspierać . ..a co będziesz ćwiczyć?
|
#184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładnie! Cytat:
W Rudzie Śląskiej - moim rodzinnym mieście. Tam czuję się najlepiej. Teraz mieszkam w Chorzowie i czuję się tu strasznie obco, mimo że mieszkamy tu już 3 lata ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Ewulka, trzymam kciuki za pracę ![]() Little, za siusiu do nocnikaBokeh, gdzie jesteś?
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, ze sie ze mna zgadzacie
NETI, bo zapomnialam Ci odp. Wieszak kosztuje 14,99, ale z karta, ktora wyrabiasz 5min na stronie ikei zaplacisz 7,49
|
|
|
|
#186 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() My już w domu, ale jeszcze 10 dni antybiotyk i inhalacje, na razie zakaz wychodzenia z domu, w poniedziałek mamy się zgłosić na kontrolę ale wszystko idzie ku dobremu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do etykiet, to w Twoim przykładzie jedyne czego bym się obawiała to że Kuba potraktuje to jako dobrą zabawę a nie zrozumie że sobie tego nie życzysz, skoro się z tego śmiejesz i robisz wygłupy. Chyba ze robi to tak że w sumie Ci to nie przeszkadza. Mój mąż tak czasem robił i później Mała postrzegała to jako zabawę, takie przekomarzanie się. My też się tak wygłupiamy ale z rzeczami które nam de facto nie przeszkadzają, czyli pierdziochy, buziaki-śliniaki, itd ![]() Cytat:
Trzymam kciuki żeby Malutka posiedziała jeszcze w brzuszku kilka tygodni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, nie przeszkadza mi to, bo nie robi tego zbyt czesto. Jak nie chce, zeby czegos robil to faktycznie mowie to zupelnie innym tonem. Kurcze, a ja myslalam, ze Wy juz wczesniej wyszlyscie! Poknocilam cos, w kazdym razie super, ze coraz lepiej ze zdrowiem
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ze pewnie zanim pojedziemy to już promocji nie będzie. Ale 15 zł to tez nie jest dużo
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
heja!
nie ogarniam ostatnio Ewulka ciesz się wakacjami!!! wiem, że Ci zależy na robocie, zresztą się nie dziwię po tym co o niej mówiłaś, ale wakacje wam się należą!!! trzymam kciuki, żeby się udało jednak przełożyć rozmowę ![]() Tress, gratuluję UJ!!! Wow, zazdroszczę!!! Chorutkom zdrówka!!! Mnie rozklada ;/ mam nadzieję, że Pietraszko nie zlapie kurdę w aplikacji nie mam podglądu i nie wiem co mialam pisać;/ Co do rb, też czasem głupieję, pisałam o tym że np dwie książki się nieco wykluczają, ale....robię po swojemu, idę za sercem też, oczywiście książki pomagają, ale nie trzymam się sztywnych zasad, męża w tych najważniejszych rzeczach też się staram stopować (np "śliczniowanie" na każdym kroku czy ewidentne nagradzanie - zjesz obiad to dam Ci to - stopuję i on to rozumie, co jest fajne - dużo dyskutujemy i M. też zaczyna wychwytywać jak ja coś powiem czy zrobię nie tak - fajnie mieć oparcie w tak bliskiej osobie). No i dzisiaj kolejny sukces, ostatnio Debrah pisała o podobnej sytuacji pietraszko widział dzisiaj dwie dziewczynki na oko 6-8 lat jak śmigały po wysokim murku u nas na podwórku, on też bardzo chciał. Jak nie pozwoliłam to zaczął płakać krzyczeć zawieszal się na tym murku i wpadal powoli w histerię - na początku tlumaczyłam że się boję o ninego, że to niebezpieczne, że bardzo bym nie chciała, żeby sobie krzywdę zrobił ale nie działało, więc zaczęłam mu mówić, że wiem, jak bardzo mu przykro bo widzial te dwie dziewczynki, i że jak tylko będzie na tyle duży, że będzie mógł się wspinać to razem wdrapiemy się na ten murek (pokazuję) i na jeszcze większy, a nawet na ten blok i ten całkiem najwyższy!!! No i zaczął ten mój kochany maluszek przez łzy pokazywać paluszkiem, na które bloki razem się wdrapiemy jak będzie duży Ogółem ciężki dzień dzisiaj bardzo, także nawet takie małe sukcesy są dla mnie pocieszeniem. A Piotruś jest BARDZO zmęczony i martwię się tym ogromnie, wygląda ogółem dość niezdrowo, bladziutki, sińce pod oczami, ale przybrał na wadze przez ten tydzień w żłobku po chorobie, wiem, że dobrze się nim tam zajmują bo panie naprawdę się dziećmi interesują i codziennie jak poproszę to mam sprawozdanie z całego dnia, ale no taki niezdrowy mi się wydaje..... Nie wiem, czy mu badań krwi nie zrobię, bo nawet mąż dzisiaj zwrócił uwagę, że Piotruś blady i te sińce, a u takiego malucha to chyba nie jest dobry objaw..... Podejrzewam, że to kwestia drzemki, w żłobku mają 12-14 ale zanim zaśnie to pewnie jakieś 20min trzeba odjąć, przebudzi się na pewno czy jakieś dziecko zapłacze i nie wysypia się tak jak w domu jak pozwalamy mu nawet do 4 godz spać w dzień w pełnej ciszy.... No martwię się ogromnie chociaż energii to mu akurat zazdroszczę bardzo ))Meneq, nikt Ci dzisiaj uwagi nie zwrócił? ![]() Little, wczoraj odbieram żuczka ze żłobka wyszliśmy razem z inną matką która córkę odbierala ze starszym na oko 5l. synem, a ten do niej "mama, ty kulwo, mama, ty dupo, mama dupa! mama kulwa!!!" SZOK!!!Neti, Silver, ja mam w planach w tym mies 200km do zrobienia no i do końca roku też -5kg Widziałam dzisiaj w orsay PIĘKNĄ!!! Futrzastą kamizelkę!!! 179zł ![]() Przepraszam za wywód ![]() FEWCiu!!! Widziałaś linka, tórego dzisiaj udostępniłam na fejsie? Z legginsami do biegania??? Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o buty z Lidla my kupiliśmy 23 i jest zapas. Pewnie 22 byłyby akurat.
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi
dobrze, że lepiej, oszczędaj się kochana!!! ![]() Majulmi, cieszę się, że już w domku ![]() Mika, zaraz zdjęcie w klubie dla was ![]() w niedzielę biegamy dla Julka pamiętamy o was cały czas i działamy!Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#192 |
|
Konto usunięte
|
A ja dzisiaj w deichmannie kupiłam z zeszłego sezonu
deitex, miałam dla Agatki z tej serii, zamiast 119 to 49zł śniegowce.
|
|
|
|
#193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a o czym pisze Tres to rozumiem bo tu chodzi o intencje z jaką ty coś mówisz, jak się nie chcesz np zbliżyć do dziecka przez chwilę bo coś tam zrobiło to mu to mówisz I sobie idziesz na stronę np, normalnie zaznaczysz swoja granice. Mi chodzi o fałsz' widzisz to twoja wina, teraz mi przykro i masz się kajac' - tego nie ogarniam. I nadal podtrzymuje ze jeśli z mojego podzielenia się z.dzieckiem tym co czuje nic nie wynika, to jest to bezsensowne trochę bo nie do końca rozumiem czemu mam ja tym obciążać. Cytat:
Normalne, krótkie, zrozumiałe dla wieku i bez zbędnej pogadanki, dla mnie świetne. Co grupy: zdarza mi się myśleć 0podobnie jak czytam niektóre posty. Na szczęście zabroniono teraz postów typu' słuchajcie co ta matka dziecku zrobiła ". I dobrze |
||
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na drugim (dwa kupilam) wisza bluzy Kuby ![]() Co do rb - ja nie neguje calkowicie. Sama przyznaje, ze mi na wiele spraw oczy otworzylo. Czytam, edukuje sie, ale stosuje to, co mi odpowiada i z czym sie zgadzam. Nie lubie przesady w zadnym wydaniu, dlatego tez irytuja mnie niektore posty na grupie z fb. I tak, jak LADY, tez zauwazylam, ze nazywanie uczuc pt. "Rozumiem, ze denerwujesz sie/jest Ci przykro, bo nie moge Ci tego dac..." itp dziala cuda!!!! |
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Aha jeszcze.do Nawijki: Ale ty nie mówisz Kubie ze jest wstretnym okropnym szczypaczem i nie będziesz go kochać, ty to robisz żartobliwie, a moja mama zawstydzajaco. ..
|
|
|
|
#196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie czytalam żadnej książki bo dla mnie to cała filozfia jest lekko rozdmuchana, zrobiła się moda na RB kilka lat temu a ja wiele zasad znałam jak moj S się urodził i na te zasady wówczas nie było nomenklatury ![]() I tak jak mowisz ja działam intuicyjnie, szanując potrzeby małego człowieka,dając mu poczucie bezpieczeństwa choć jasno wyznaczam granicę bo granica jest bardzo cieńka a stamtąd nie trudno popełnić błąd i wychować "Króla Maciusia"- to taki skrot myślowy, bo mam w rodzinie dwa przypadki kiedy mamy przesadziły z RB i dziś ich 5 i 6 latki sprawiają ogrone problemy. Jedna matka do dziś nie przyznaje się do porażki, druga ostatnio dzwoniła i pytała czy mogę polecić dobrego psychologa bo ona sobie nie radzi i wie,ze to jej wina ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
![]() MaJulMi Pstryku nie martw nic, dobrze że szybko zareagowałaś, pewnie za pare dni po świstach nie bedzie sladu |
||
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny w k. dwie nowe fotencje (Pstryń, nawet jedna dla Ciebie specjalnie, tylko się nie zawiedź
)lecę na total fitness
|
#198 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy za "zdrowko"
![]() SUPER! Cytat:
co do sytuacji wyzej - masakra! dzis bylismy u sasiadow, byl akurat wnuczek, 3 latka w czerwcu skonczyl. zwracal sie do babci i dziadka po imieniu ja czegos takiego nie toleruje. babcia to babcia, ciocia to ciocia! dwa - ciotka (znaczy sie jego babcia) opowiadala jak to sie potraf czasem do I. (dziadka ) odezwac a to wszystko z usmiechem na ustach oczywiscie i takie mowienie do malego ze starzy jada albo ze stara (w sensie jego matka) to cos tam jeszcze nie jest z nim tak zle bo nie "kulwi" na kazdym kroku ale i tak to co uslyszalam to mnie przeroslo a najgorsze jest to ze dziadki sie tym chwala Cytat:
bardzo ladnie wygladasz Cytat:
![]() Cytat:
![]() swietnie! Majulmi-super ze juz w domku! mnie przeraza wizja szpitala z maluchem. my mamy inhalowac sie 3 razy dziennie, 6 kropli na 1ml. --------------- malz wlasnie wraca z kebabem (little - )
|
||||
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, leżę i kwiczę, zobczcie jak listopadówka opisała swoją niewymowną
![]() Cytat:
a tak wogóle to TZ dziś zaszalał i kupił małej takie ciuszki,że leb odpada, chyba z 5 sukieneczek, śpioszki, skarpetusie,buciki no obłęd |
|
|
|
|
#200 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() tres gratulacje! ewulka kciuki żeby wszystko było po Twojej myśli! marsi strasznie się cieszę, że już lepiej ![]() little brawo dla Tosi ![]() ale ma małą stópkę, Hania już wkładka 15,5cm ![]() MaJulMi super, że już w domu
|
|
#201 |
|
Lurker ;)
|
Pstryniu wlasnie czekamy na kebsy( ja tym razem tortilla) i chlejemy cydr z biedry
![]() ![]() Kupilam malej te parke w Pepco <3 cudownie wyglada!
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2014-10-03 o 21:39 |
|
|
|
#202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mozesz napisac co one zrobily nie tak ze maja teraz takie problemy? gdzie popelnily blad? Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
lady oczywiscie, ze zwrocono mi uwage, juz nie tylko za brak czapki, dzis sie do krotkiego rekawka i legginsow 3/4 ktos przyczepil. Pamietam, ze zwracano mi w Jp uwage, ze za wczesnie wychodze po urodzeniu, ale to jeszcze bylo mowione z troska o nas obie, tak teraz to ciagle zwracanie uwagi jest irytujace. I tak dzis w piaskownicy Yae w wersji letniej bawila sie z rowiesnikiem w... kombinezonie i butach zimowych oraz wypiekach na twarzy. Tylko interesujace jest, ze wszystkie dzieci sa rozbierane po spotkaniu z Yae... Mnie nic do tego jak ktos dziecko ubiera, jestem zwolenniczka typu skandynawskiego, ale uwag mam juz po dziurki w nosie.
|
|
|
|
#205 |
|
Wtajemniczenie
|
melduję, że
1) małżon mnie odprowadził do porządku, byłam jeszcze na grupie i wszyscy poparli TŻa, więc dół minął 2) jeseśmy prawie spakowani, i normalnie tak się jaram że szok poza tym, że TŻ wziął więcej ciuchów ode mnie ![]() 3) nie umiem się doczekać, jaram się strasznie, TŻ też i Ania też pokazuje i czeka i opowiada co do RB - dla mnie to już wręcz "ideologia", też czasem nie umiem pojąć niektórych postów, rozumiem być blisko dziecka, ale czasem ma wrażenie, że te baby tam są nawiedzone
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozwalil mnie Leos i jego "bede bic" Aaaaa kebs! Ja bym jakies fryteczki wrabala... |
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
Lady - skomplementuje Cie tutaj, co by wszyscy podgladajacy to przeczytali
ale z Ciebie lachon!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! a pierwsze co mi sie w oczy rzucilo to twoje bieluskie zeby! |
|
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Majulmi witajcie w domu
spokojnej nocy Wam życzę i dużo zdrowia dla Julci ![]() little pokaż małą modelkę w parce ![]() Tresello gratulacje nawijko bo wczoraj zapomniałam, fajny ten wieszak ![]() zdrówka dla wszystkich chorowitków
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
masz dwie opcje do wyboru: kartoleki i nozyk i sru do roboty albo telefonik, pyk-pyk-pyk i za 5 minut pan fryciarz pada z dostawa u twych stop
|
|
|
|
#210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie rb to jest określone podejście do dziecka jako czujacego człowieka, niektóre rzeczy w tym pomagają Ale żadne tam sztywne zasady, w ogóle tak tego nie postrzegam: nie: Niektóre rzeczy jak np ocenianie, .porównywanie dzieci itp nie pasują mi jako człowiekowi bo są krzywdzące i zakładają manipulowanie ucZuciami, a nie myślę w kategoriach' czy to na pewno rb " Jak ktoś się pyta' czy coś jest w duchu rb ".to mu chyba chodzi o to jak coś z szacunkiem i delikatnie rozegrać, Ale samo określenie dziwnie brzmi... Ciekawa jestem: jakie błędy widzą te mamy? Zgadzam się że granica jest cienka i czasem to przybiera wypaczone formy bo rodzic zapomina o sobie. Cytat:
Też jestem ciekawa bardzo |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

Aktualnie nosi butki w rozmiarze 20.

. ..a co będziesz ćwiczyć?

mocne!
Nie mam pojęcia jak dam radę, zwłaszcza z dojazdem. Jak pojechałam do Krakowa po wpis to z godz obchodziłam sam dworzec, żeby znalezc autobus/trajtek na uczelnie. Na szczescie po drodze trafiłam na swietnych ludzi - jak juz zwątpiłam i zaczęłam pytać o drogę. Najpierw starsze małżeństwo wsadziło mnie do odpowiedniego trmwaju, a tam połowa pasażerów zastanawiała się gdzie powinnam wysiąść, żeby mieć najbliżej
).

wiem, że Ci zależy na robocie, zresztą się nie dziwię po tym co o niej mówiłaś, ale wakacje wam się należą!!!
SZOK!!!

a to wszystko z usmiechem na ustach oczywiscie 
z zewnatrz tak to wyglada ... ale w srodku znowu wydaje mi sie ze jest ciasniej