Styczniowe mamusie 2015, cz. V - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-03, 19:48   #3031
TOMORROW
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V

Hej, je niedawno wstałam, dali mi w pracy popalić, już w autobusie, jak wracałam, głowa mi co chwilę opadała

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
dzień dobry, nie śpię od 4 i już jest jasno.
też nie spałam, już drugi raz o tej godzinie, dzidziuś zresztą też nie

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to jest z ruchami Waszych dzieci?
Ja w 24 tc ledwo coś czuję, na pewno nie są to kopnięcia, lecz delikatne ruchy motyla czy tam rybki która w środku pływa
ja mam hardcory, ale nie wiem, jak z tym ustawieniem łożyska
Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Monitor oddechu będę miała- jestem umówiona z koleżanką że od niej odkupię w grudniu jak jej mały skończy 3 miesiące
coś szybko się pozbywa
Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Kleo tez mi sie nie wydaje ze przez baldachimy itd.masa dzieci moich znajomych spi w lozeczkach z baldachimem, ochraniaczem i nic sie nie dzieje..
bo to takie hipotezy, co tam może, nie musi, się przyczynić
Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie jeżeli chodzi o kontrolę z ZUS-u? Bo tak sobie myślę, że ja nigdy nie odbieram domofonu jak się nie spodziewam gości
też nie odbieram, bo to zawsze jehowi albo greenpeace-myślicie, że takie wytłumaczenie ZUSowi wystarczy? :"bo myślałam, że to jehowi..."
Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie.Franek płci nie zmienił, jak zapytałam panią dr czy coś między nóżkami się zmieniło to podsumowała, że dorodne jajeczka tam dyndają i ciężko byłoby mu zgubić tego siurka Waży 1100 i ma wszystko czego mu do szczęścia potrzeba.

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
Po wizycie moja niunia zostala niunia wazymy 665g +/- 97g (tak mam napisane)
Mierzymy 21,46 cm (jestesmy troche za male jak na wiek ciazy)
Mamy 23t4d
Lozysko usadowione prawidlowo na tylnej scianie
Serduszko bije 151/min

ale super, że weekend wolny, na pewno coś jutro dzidziusiowi kupimy

idę jutro do koleżanki, co jeszcze nic nie wie o dzidziusiu-się zdziwi
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 19:54   #3032
charliss
Zadomowienie

hehe tez lubie ten moment zaskoczenia jak ktos nie wie o ciąży
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 19:59   #3033
simonee
Zakorzenienie

Ellyunia ten pajac jest polarowy czy bawełniany?
Ja mam body pasujące do tego pajaca
Stary 2014-10-03, 20:06   #3034
akrolowa
Zadomowienie

Kinga o to ciekawie, może trafią się jakieś ciekawe rzeczy za nieduże pieniążki
Allgood ja już nie wiem skąd te kg się biorą, chyba z powietrza
o super to załapiesz się na darmowe podglądanie maleństwa
Stary 2014-10-03, 20:09   #3035
justynalyp
Zadomowienie

do mnie dzisiaj znajomy zadzwonił i wyciąga mnie na piwo (na mnie z takimi wyjściami zawsze można było liczyć, a że on uczył się do prawniczego czegoś to przestał istnieć) męczy mnie strasznie. no to mu mówię, że ja alkoholu nie piję, cisza w telefonie, odzywa się po chwili, śmiejąc się i mówiąc a co w ciąży jesteś, a tak a jestem. fajne to było, bo przez kolejne kilka minut mi nie wierzył, że zaszłam w ciążę rezygnując z picia :P
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 20:09   #3036
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
tak ogolnie to duzo bierzecie ubran w rozmiarze 56 czy glownie 62?
jamam więcej w 62, ale tych 56 też się uzbierało. Kilka dni temu dziadki bodziaki w tym rozmiarze donieśli. Pamiętam, jak mój Kapi półśpiochy 56 po pachy miał
Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Montanka, radość jest niesamowita
oj czemu do zera je spiłowałaś?

Charliss, ja mam mniej więcej póki co po równo ale mam głównie bodziaki, nie mam półśpioszków i innych ubranek.

teja, to taki świeży blendujesz tak? kurka może kiedyś się skuszę, ale boję się że mi nie posmakuje bananowo-truskawowego też nie lubię

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

a jeszcze sąsiadkę dziś spotkałam i mi mówi że przyniesie mi zimowe rzeczy dla Małego bo mówi że bezsensu żebyśmy kupowali chociaż jedna się zlitowała i będę miała misia z h&m se se se
Bo od ok 1,5 miesiąca rozdwaja mi się lewy fakerek. Co podpiłowałam i myślałam, że już jest ok, to on dalej leciał. Dziś mi głęboko na mięsko wlazło to rozdwojenie. Już jedno takie kilka miesięcy temu pokonałam. Liczę na to, że i tym razem się uda.

Ale fajna sąsiadka
Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Apropo ubranek to jutro idę do szwagierki mojej kolezanki ,która ma czterech czy trzech chlopcow i ma rzeczy do oddania za symboliczną kwotę (jeszcze nie wiem ile i co :P ). Więc będzie ciekawie...
będzie szaleństwo
Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
tak dobrze napisali a ja ja na nerki w szpitalu leżałam to zupę burakową dawali
haha, ja dostała,m wątróbkę

Justyna dziś po glukozie speeda dostała i pewnie małą obkupuje.

Od poniedziałku walczę, żeby na necie nie czytać o tych żylakach, ale chyba niedługo przegram walkę Nie daje mi to spokoju. Na następnej wizycie nie odpuszczę i wszystkie pytania z kartki gince zadam

Edytowane przez Montanka
Czas edycji: 2014-10-03 o 20:12
Montanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 20:15   #3037
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
hehe tez lubie ten moment zaskoczenia jak ktos nie wie o ciąży
Moja koleżanka się wczoraj popłakała
Stary 2014-10-03, 20:18   #3038
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Allgood ja już nie wiem skąd te kg się biorą, chyba z powietrza
o super to załapiesz się na darmowe podglądanie maleństwa
kochana a przecież Synuś już duży to ty też musisz przybrać więc wiesz

Cytat:
do mnie dzisiaj znajomy zadzwonił i wyciąga mnie na piwo (na mnie z takimi wyjściami zawsze można było liczyć, a że on uczył się do prawniczego czegoś to przestał istnieć) męczy mnie strasznie. no to mu mówię, że ja alkoholu nie piję, cisza w telefonie, odzywa się po chwili, śmiejąc się i mówiąc a co w ciąży jesteś, a tak a jestem. fajne to było, bo przez kolejne kilka minut mi nie wierzył, że zaszłam w ciążę rezygnując z picia :P
dobry

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
jamam więcej w 62, ale tych 56 też się uzbierało. Kilka dni temu dziadki bodziaki w tym rozmiarze donieśli. Pamiętam, jak mój Kapi półśpiochy 56 po pachy miał

Bo od ok 1,5 miesiąca rozdwaja mi się lewy fakerek. Co podpiłowałam i myślałam, że już jest ok, to on dalej leciał. Dziś mi głęboko na mięsko wlazło to rozdwojenie. Już jedno takie kilka miesięcy temu pokonałam. Liczę na to, że i tym razem się uda.

Ale fajna sąsiadka
oj to taki malutki był?
kurde współczuję z tym pazurkiem, bolało jak na mięsko weszło?
no fajna fajna urodziła 30 stycznia tego roku więc ma nowiusieńkie ciuszki a Mały już taaaki duży jest
Stary 2014-10-03, 20:19   #3039
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
u mnie zaraz beda placki ziemniaczane tylko takie grubo starte chyba

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

chyba sie dzisiaj wezme za pisanie wyprawki… nic nie bede jeszcze kupowac ale musimy wiedziec ile kasy wyjdzie… nie chce mi sie troche szczerze mowiac:P
A ja już większość z listy wykreślone

Cytat:

Dziewczyny słuchajcie! MAM FURĘ DLA ARTURKA
dziś byli teście na obiadku rybka + ziemniaczki + kapustka kiszona
potem teść pojechał do domku, mąż do pracy a ja zostałam z teściową i mówi że idziemy po wózek, a ja poważnie? poszłyśmy i akurat był ostatni na magazynie taki jak na się podobał i nawet rabat 100 zł dostałyśmy
ale narazie mam go w bagażniku bo Pan pomógł nam go zanieść do samochodu a do mieszkania już nie miał kto, więc czekam do 22 aż mąż przyjdzie do domku i będziemy składać ależ się cieszę chociaż jeszcze to do mnie nie dochodzi że już wózek jest
Wow, ale super

Cytat:
Melduję się po wizycie.Franek płci nie zmienił, jak zapytałam panią dr czy coś między nóżkami się zmieniło to podsumowała, że dorodne jajeczka tam dyndają i ciężko byłoby mu zgubić tego siurka Waży 1100 i ma wszystko czego mu do szczęścia potrzeba. A ja mam leżeć, co prawda nie cały czas, ale jak nie mam nic do roboty to nie siadać tylko od razu się kłaść. Mały jest bardzo nisko i napiera na szyjkę i dlatego tak bardzo mi ten ból na dole brzucha dokuczał no i do tego brzuchol się napina i twardnieje bardzo szybko więc mam mieć zawsze przy sobie nospę, a jak coś by mnie niepokoiło to mam dzwonić.
aaaa +10 kg mamy
za wizytę. Wszystko podobnie jak u mnie Aniela też 1100g, też mam jak najwięcej leżeć, bo mała napiera na szyjkę i też mi szybko brzuch twardnieje.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 20:23   #3040
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość

za wizytę. Wszystko podobnie jak u mnie Aniela też 1100g, też mam jak najwięcej leżeć, bo mała napiera na szyjkę i też mi szybko brzuch twardnieje.
o proszę, to Franek już ma bratnią duszę
Stary 2014-10-03, 20:42   #3041
Montanka
Rozeznanie

Cytat:

W tym samym czasie pisałyśmy A ja już się zastanawiałam, jak Ci dziś poszło.

Smerfetka, miał 53 cm, więc aż taki mały nie był.

Nie bolało, bo to tylko rozdwojenie, ale na wysokości mięsa, więc nawet nie spiłuję.
Stary 2014-10-03, 20:52   #3042
akrolowa
Zadomowienie

jakieś 2 dni temu pisałam, że odpukać nie mam rozstępów, a dziś idąc pod prysznic doznałam szoku! Dupsko mi się spod kontroli wymknęło. :/
Stary 2014-10-03, 21:04   #3043
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
jakieś 2 dni temu pisałam, że odpukać nie mam rozstępów, a dziś idąc pod prysznic doznałam szoku! Dupsko mi się spod kontroli wymknęło. :/

Ja to nawet nie wiem jak mój tyłek wyglada;d
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 21:04   #3044
elvira44
Wtajemniczenie

Gratuluje udanych wizyt!

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 21:11   #3045
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
hahah ;d no mi jak okazało się przy dokładniejszej weryfikacji cztery litery zrobiły tę nieprzyjemną niespodziankę.
Stary 2014-10-03, 21:12   #3046
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
tak ogolnie to duzo bierzecie ubran w rozmiarze 56 czy glownie 62?
kilka mam na 56 reszta w górę.
Cytat:
Allgood jestem ciekawa czy to tylko takie zeby sobie poogladac czy tez jakies pomiary robia
też ciekawa jestem, przekonam się jutro to jest to http://www.szczesliwe.macierzynstwo....ernika-2014-r/
Cytat:
hehe u mnie też niektórzy znajomi w ogóle nie spodziewali się, że mogłabym być w ciąży i takim żartem sypną. A tu zdziwko
Cytat:
ojej ;/ no to nieciekawie. Ja w sumie nie oglądałam tyłka. Skupiłam się na brzuchu i piersiach ;/

a tu macie pierwszą pomoc dla dzidziusia w razie czego. Ten sam koleś prowadził zajęcia na warsztatach co były niedawno.
1. https://www.youtube.com/watch?v=ga88I5kjwzU
2. https://www.youtube.com/watch?v=h2HP6w81Mf8
3. https://www.youtube.com/watch?v=r0hjhLgFFV4
Stary 2014-10-03, 21:16   #3047
justynalyp
Zadomowienie

wczoraj miałam glukozę, a dzisiaj do prawie wieczora byłam w piżamie, musiałam się przebrać w dresiwo, bo jak wyszłam na balkon to mnie ptak osrał.
Stary 2014-10-03, 21:18   #3048
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
ojej ;/ no to nieciekawie. Ja w sumie nie oglądałam tyłka. Skupiłam się na brzuchu i piersiach ;/
no właśnie ja też głównie obserwowałam te partie ciałka i póki co tam wszystko gra, ale już się psychicznie przygotowuje na to, że niedługo się takim stanem rzeczy nacieszę.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
wczoraj miałam glukozę, a dzisiaj do prawie wieczora byłam w piżamie, musiałam się przebrać w dresiwo, bo jak wyszłam na balkon to mnie ptak osrał.
ponoć ptasia kupka zwiastuje miłą niespodziankę
Stary 2014-10-03, 21:23   #3049
justynalyp
Zadomowienie

moja miła niespodzianka, ma dopiero się pojawić najwcześniej w grudniu, wcześniej jej nie pozwalam a mnie już miłego to chyba nic nie spotka.
Stary 2014-10-03, 21:23   #3050
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
też nie odbieram, bo to zawsze jehowi albo greenpeace-myślicie, że takie wytłumaczenie ZUSowi wystarczy? :"bo myślałam, że to jehowi..."
hahaha padłam jak to przeczytałam

Cytat:
dlatego ja się już prawie cała smaruję, na wszelki wypadek
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 21:29   #3051
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję się po wizycie.Franek płci nie zmienił, jak zapytałam panią dr czy coś między nóżkami się zmieniło to podsumowała, że dorodne jajeczka tam dyndają i ciężko byłoby mu zgubić tego siurka Waży 1100 i ma wszystko czego mu do szczęścia potrzeba. A ja mam leżeć, co prawda nie cały czas, ale jak nie mam nic do roboty to nie siadać tylko od razu się kłaść. Mały jest bardzo nisko i napiera na szyjkę i dlatego tak bardzo mi ten ból na dole brzucha dokuczał no i do tego brzuchol się napina i twardnieje bardzo szybko więc mam mieć zawsze przy sobie nospę, a jak coś by mnie niepokoiło to mam dzwonić.
aaaa +10 kg mamy

Montanka super niespodziankę Ci tż sprawił
Smerfetka gratuluję udanej wizyty, super, że wszystko ok, następnym razem pewnie popodglądasz maluszka Też tak mam że jak już tak kopie, serduszko pięknie bije to jestem spokojna i nie zależy mi aż tak na usg
Dusiolka nic takiego nie kupuję, wydaje mi się, że akurat mi jakoś szczególnie się nie przyda więc to zbędny wydatek
Heffitka witaj
Kleo super zakupy
Bajlaga, Ma.ko, Dusiolka, Nuna uwaga u mnie nastała ta chwila kiedy waga pokazała +10 kg
Simonee jak zwykle piękne perełki, Twoja córcia będzie małą modnisią
Ewka też porządnie zabieram się za kompletowanie wyprawki, lista gotowa i co jakiś czas coś wykreślam, ale wciąż jest dłuuuuga
Bajlaga też mam krótką listę jeśli chodzi o kosmetyki. Na początek tylko to co konieczne, a jak będzie trzeba to z czasem kupimy
Fashion też chciałam jechać jutro na zakupy, ale trochę się boję, że nie dam rady łazić po sklepach więc chyba odpuszczę
za wizytę. to co, leżakujemy?? A wagą się nie przejmujemy, bo zrzucimy Przecież kochamy słodycze i grzybki
Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
Mój syn osiąga chyba dzisiaj apogeum aktywności w brzuchu Az tak to nie szalał jeszcze nigdy. Jutro zaczynamy 3 trymestr i chyba cieszy się razem ze mną, bo później już nie będzie miał tyle miejsca.

Przyłączam się do grupy 9 kg na plusie Przy marnym apetycie to dla mnie wyczyn

Mi raz pryskający tłuszcz ominął odsłonięty brzuch o milimetry i od tamtej pory jak mieszam coś co może strzelić, to wyginam się do idiotycznej pozycji (tyłek maksymalnie wypięty ) i upewniam się 10 razy, że jestem szczelnie osłonięta A wątróbka to to, czego z jedzenia nie lubię najbardziej i mój tż wie, że raczej będzie musiał ją sobie u mamusi zamawiać, bo ja mu jej nie przyrządzę pewnie nigdy
Mój też dziś odstawia dzikie harce Jednak nas więcej z wagą
Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
Prosze poprawic na czerwono bo z tel pisze...

Po wizycie moja niunia zostala niunia wazymy 665g +/- 97g (tak mam napisane)
Mierzymy 21,46 cm (jestesmy troche za male jak na wiek ciazy)
Mamy 23t4d
Lozysko usadowione prawidlowo na tylnej scianie
Serduszko bije 151/min

Na skurcze dostalam aspargin 3x1 i czysty magnez 4-6tabletek na dobe

Cytat:
Montanka, radość jest niesamowita
oj czemu do zera je spiłowałaś?

Charliss, ja mam mniej więcej póki co po równo ale mam głównie bodziaki, nie mam półśpioszków i innych ubranek.

teja, to taki świeży blendujesz tak? kurka może kiedyś się skuszę, ale boję się że mi nie posmakuje bananowo-truskawowego też nie lubię

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

a jeszcze sąsiadkę dziś spotkałam i mi mówi że przyniesie mi zimowe rzeczy dla Małego bo mówi że bezsensu żebyśmy kupowali chociaż jedna się zlitowała i będę miała misia z h&m se se se
dla miłej sąsiadki i za wózek.

W miarę tu dziś cisza
Stary 2014-10-03, 21:29   #3052
fashionaddicted
Zakorzenienie

Dziewczyny te ktore maja lub maja upatrzimone monitory oddechu- jakiej firmy patrzrc? I lepsze te pod materac czy taki przenosny zapinany np do pieluszki?
Stary 2014-10-03, 21:42   #3053
akrolowa
Zadomowienie

Justyna ojj... nigdy nic nie wiadomo
Nuna leżakujemy, leżakujemy. moja siostra podsumowała to tak, że jak mam teraz więcej odpoczywać to dopiero mi się przytyje ale nie straszne nam kilogramy, jakoś się z nimi uporamy
Stary 2014-10-03, 21:43   #3054
Myszunia19
Zakorzenienie

Justyna ptak to na pieniądze

no i gratuluję wizyt

Ja mam mega cellulit na pupie wczoraj sie prawie poryczałam
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 21:46   #3055
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość

z cellulitem to ja już mam romans od dłuższego czasu...
Stary 2014-10-03, 21:48   #3056
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
Justyna ptak to na pieniądze

no i gratuluję wizyt

Ja tez wiec sama nie jestes tyle ze ja nie płacze z takiego powodu;d porobie sobie potem jakies masaże,podwórze,pokremuje i bedzie git
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 21:50   #3057
Myszunia19
Zakorzenienie

na cellulit dobre bańki chińskie ale strasznie tyłek boli:P no ale coś za coś
Stary 2014-10-03, 21:51   #3058
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Justyna ojj... nigdy nic nie wiadomo
Nuna leżakujemy, leżakujemy. moja siostra podsumowała to tak, że jak mam teraz więcej odpoczywać to dopiero mi się przytyje ale nie straszne nam kilogramy, jakoś się z nimi uporamy
szczera siostra Oj tam, wiadomo-30 kg nikt nie chce przytyć, ale ja uważam, że do 20 leci szybciutko
Stary 2014-10-03, 21:51   #3059
Myszunia19
Zakorzenienie

taaa sobie wyobraźcie że staje przy szafie i światło jakoś padło na moją pupę a mój TZ woła " Kochanie chyba na coś usiadłaś i się odbiło bo masz strasznie pomarszczoną pupę" Boże drogi...
Stary 2014-10-03, 21:52   #3060
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość

Cytat:
z cellulitem to ja już mam romans od dłuższego czasu...
łącze się w bólu.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości