![]() |
#1801 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Dziękuję dziewczyny za szybki odzew. Jutro to cholerstwo do warzyw dodam bo nigdy mi synek tak przy karmieniu nioe płakał jak dziś, ciągnął a tu nie leciało
![]() Nie nadrobię Was niestety ale z tego co doczytałam to: Limonko- gratuluje udanej rozmowy kwalifikacyjnej ![]() ![]() Margo- współczuję chorowitków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Virginia- Według mnie twoja Natusia wygląda na zdrową dziewczynkę i nie wygląda na wygłodzoną- widocznie z niej wyrośnie modelka ![]() ![]() ![]() Założę się, że gdybyś się tak bardzo nie interesowała wagą małej i nie miała porównania z innymi dzieciaczkami to tez byś nie panikowała. Ja sobie często tak tłumaczę, że kiedyś nasze matki czerpały wiedzę albo od lekarzy albo z tego co jedna Pani drugiej Pani na ulicy powiedziała. A teraz??? Forum, internet, co mądrzejsze publikacje naukowe na wyciągniecie ręki- zgłupieć można. Już w ciaży kobieta zaczyna fiksować- wiem na własnym przykładzie.
![]() |
#1802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
smoczek zmieniłam tydzień temu, ale my używamy z Aventu. Faktycznie jest odrobinę większy. Hania nie zauważyła podmiany ![]() Limonka czkawka u nas jest min. raz dziennie, a czasem 2-3 ![]() Kalinka urocza ![]() Dużo zdrówka dla Stasia ![]() Chciałam się pochwalić: Hania się turla ![]() Szczególnie, że w środę moja mama mi przygadała, że Hania nie lubi leżeć na brzuchu i się nie obraca pewnie dlatego, że ja ją za mało na brzuch kładę ![]() ![]() ![]() Dobrze my KP bo gdyby nie to pewnie na tym polu też bym wysłuchiwała komentarzy ![]()
Żona od 23.07.2011 ![]() Edytowane przez frogutka Czas edycji: 2014-10-03 o 20:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na 100 g produktu 20g stanowi cukier - to chyba powód tej "nagonki"...
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
Niezapomnijko - zadne "znowu", to pierwsza taka sesja i tez za friko, bo po pierwsze sie uczy i wzbogaca portfolio, a po drugie panna mloda to jego kolezanka z pracy. Sama jestem ciekawa efektow.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Przydałoby się mojemu Kacprowi - on jakby go coś tak podtrzymywało to by na pewno chętnie siedział ![]() Cytat:
![]() U nas do becikowego w ogóle nie wołali niczego od pracodawcy ![]() Cytat:
![]() Są odrobinkę większe niż 3-6 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Słodziutka kruszynka! <3 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wymaz możesz też sama prywatnie zrobić z tego co mi wiadomo ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też kupiłam ziajkę i nawet używałam już ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do sinlaca tez nie miałam zastrzezen dziekuje temu kto go zaczał produkowac bo mi nie chcieli mleka na recepte pisac , a sinlac był jest jedynym produktem dla dzieci które nie moga mleka i jest bezglutenowy ..... pytałam na czym robisz bo spotkałam sie z mamami które go robia na mleku ![]() no i sinlac tuczy ![]() ![]() i moja ami tez go uwielbiała i mysle jak ty ze ma duzo dobrych rzeczy w składzie wiem ze BoboVita Expert Minimato tez kaszka 350 gramowa podobna do sinlaka ale wychodzi drożej i nam mniej smakowała a po2 zle sie wyrabiała MArgo- ja zmieniłam ![]() a pste kupiłam elmex , mloda taka myje i juli tez bede myła narazie czyszcze wodą ...
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2014-10-03 o 23:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja nie wiem o co chodzi ale jak ja korzystałam z darmowej rodzinnej sesji to byłam wdzięczna a nie miałam postawę roszczeniową ![]() Powoli mi zapał przechodzi bo chcę się uczyć, poświęcać swój czas a słyszę tylko różne życzenia nie do spełnienia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
Malz się na razie nie spotkał z takimi postawami, ale też doświadczenie ma nieduże. Póki co, dzieci przyjaciół i znajomych przyjeżdżały na sesje do nas z mnóstwem własnych strojów i gadżetów, a ich rodzice z prezentami dla moich dzieciaków i jakimś winkiem dla nas
![]() Ta dzisiejsza sesja to za koszt dojazdu i pobytu tak naprawdę. Fotografia to jego pasja, ale szkoli się bardziej w tym kierunku, zeby mieć alyerantywe, gdyby obecna, stała praca przestała taka być.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2014-10-04 o 08:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | ||||
Zakorzenienie
|
Dobry!!!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pediatrzy jednak polecają więc ja nie mam zastrzeżeń. Poza tym cukier cukrowi nie równy. Z tego co mi wiadomo, sinlac jest słodki bo jest z mączki z chleba świętojańskiego, która sama w sobie jest słodka w smaku. Cytat:
![]() Ten wymaz jednak wolałabym zrobić na NFZ jeśli jest taka możliwość bo sporo miałam wydatków ostatnio... Spytam o to pediatrę... 2. o to moja Natala się przejadła bo właśnie dostała czkawki po kaszce ![]() Cytat:
![]() Masz rację, ja też wiem, że niektórzy robią go na mm ale tak robić nie wolno, dokładnie z tych powodów, jakie wymieniasz ![]() Ja sprawdzałam skład i uważam, że jest ok ![]() Ja też wiem, że jest jakaś kaszka do niego podobna, chyba nawet nazywa się podobnie i można ją chyba kupić w Kauflandzie jeśli dobrze pamiętam, ale póki Natuś wcina to to wolę nie zmieniać bo jeszcze jej nie podejdzie ![]() A na sinlac była ostatnio promocja w tesco - ale nie wiem czy nadal aktualna. Moja Natala robi ostatnio pobudki o 4-5 i uparcie nie chce usnąć, dopiero po śniadanku (ok.9) łaskawie daje się ululać jak ja już na nogach ![]() Jakie macie plany na weekend?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 | ||
Raczkowanie
|
Witam się w ten słoneczny dzionek
![]() Cytat:
A wczoraj się przekonałam, że przy okazji macierzyństwa budzą się też jakieś atawistyczne instynkty, bo wczoraj jechałam z Oliwierem i z podporządkowanej wyjechał mi jakiś dupek (powinnam nazwać go jeszcze gorzej) i to tak, że gdybym nie zahamowała i nie zjechała na prawo (aż zaryłam w krawężnik) to by w nas wjechał. No i w zasadzie nie pomyślałam w tym momencie o sobie, ale o tym, że gdyby wjechał tak, że Oliwierowi stałaby się krzywda, to chyba bym tego gościa udusiła gołymi rękoma, jak słowo daję! ![]() ![]() A co do czkawki, to Oliwier ma od czasu do czasu. Bywa tak, że przez kilka dni jej nie ma, po czym przychodzi taki dzień, że pojawia się 5 razy. Różnie. Cytat:
![]() Ja właśnie ostatnio patrzyłam na Sinlac, bo Oli nie może ani mleka ani glutenu. Ale odstraszył mnie właśnie skład (cukier masakra) i dziwi mnie jak dziewczyny piszą, że skład je zachęcił. No ale widać są różne punkty widzenia (no i oczywiście różne potrzeby dzieci). Dla mnie to jest kleik ryżowy połączony z mączką chleba świętojańskiego i nafaszerowany cukrem i sztucznymi witaminami. Jak nie muszę, to wolę nie dawać. Jutro idziemy na basen - nie mogę się doczekać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
|
Edzia wpadłam tylko na chwilę, żeby Ci powiedzieć, że w hebe jest jakaś podobna kaszka do sinlac - nazywa się HUMANA HA/SL (więc też bez białka mleka krowiego i bezlaktozowa) i teraz w hebe jest na nią promocja, dają chyba jedną gratis a do tego pampers i łyżeczki do karmienia. I ją można robić i na mm, i na wodzie
![]() ![]()
#1814 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo ladnie postapila. Tez bym wricila na zakupy do tego sklepu ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() my wróciliśmy od teściów i widzę że chyba was nie nadrobię. z tego co mi się rzuciło w oczy: - ja najchętniej też bym nie wracała do pracy. lubiłam to co robiłam ale szef i atmosfera tam są okropne. planuję wrócić i szybko zajść w ciążę chociaż boję się kolejnej ciąży jak nie wiem co (że będzie zagrożona i takie tam) - u nas czkawka jest po chochraniu się i jak Młodemu jest chłodno - smoczki 6-18 właśnie przyszły, jutro będziemy testować - BeautifulLie - zdrowia dla Stasia! - margo - Wam też zdrówka życzę Dziś dałam Kubie kaszkę jaglaną. Byłam w szoku że tak wcinał! ![]() I jeszcze Wam pokaże mojego Czytacza ![]() http://youtu.be/HRIZS1fc3Fc
![]() |
#1816 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |
Zakorzenienie
|
Dobrze, że piszecie o tych smoczkach, my używamy aventu i ja myślałam, że 3 dziurki to ostateczne, a sprawdziłam i się okazało, że od 6 miesiąca mam 4 dziurki... No cóż Ola ma 7,5 miesiąca
![]() Ja staram się unikać cukru jak tylko mogę. Jeżeli w jakiejś kaszce jest cukier, albo jakiś inny słodzik, to nie kupuję i nie używam takich produktów. WIem, że w przyszłości cukru nie unikniemy, dlatego teraz staram się go unikać i jak narazie ze słodkich rzeczy to tylko owoce ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Gratuluję nowych umiejętności i duużo zdrówka dla chorowitków ![]() Ja do pracy też bym z chęcią nie wracała, dobrze mi w domu, ale za dobrze mi płacą ![]() Do rozszerzania diety też podchodziłam na luzie. Pierwsze produkty po troszku, ale później to już nie patrzyłam na to ![]() Cytat:
Uwielbiam czytające dzieci ![]() ![]()
![]() |
#1818 | |
Zakorzenienie
|
tym razem fałszywy alarm
Cytat:
![]() a Kubuś czyta cudnie, nawet Ewa pochwaliła, że ładnie obraca strony ![]() trzymajcie kciuki, jadę jutro na basen z dzieciakami, bez małża, jako pomoc biorę moich rodziców. będę straszyć na basenie moimi sińcami na udach - obijam sobie nogi nosząc przed sobą fotelik samochodowy z Przemkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Alwa - cudny czytacz ![]() U nas dzisiaj kolejne podejście do jedzenia w całości - jabłko zostało rozgniecione po stoliku, a kalafior z zapałem był rzucany na podłogę ![]() Potem okazało się że dziecko chleba chciało, więc zmemlał prawie całą skórkę od chleba ![]()
![]() |
#1820 |
Moderator
|
Tego to nie byłabym taka pewna
![]() Akurat dzisiaj szwagierka mi opowiadała o jakiejś 2-tygodniowej dziewczynce, której pediatra założyła gips żeby prostowała nóżki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zadomowienie
|
BeautifulLie zdrowia dla Stasia i dla Ciebie też!
margo gratuluję ząbków i też zdrówka życzę u nas chyba zęby idą - ślinotok straszny, wszystko mokre i przebieram kilka razy dziennie, ale zębów nie widać, poza tym popłakuje przez sen ![]() przez ostatnie 2 tyg waga bez zmian Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-10-04 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |||
Rozeznanie
|
Witam nocną porą
![]() Chłopaki śpią a ja nie- ot i sprawiedliwość. U nas dziś pracowity dzień- z rana wizyta u neurologa- doktor stwierdziła, że Toś rozwija się w normie- owszem brzuszek nadal trochę za słaby ale jest lepiej- mamy ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. W poczekalni spotkaliśmy mamę z dziewczynką o dzień starszą od Tosia i też kluseczka z niej była i tak jak Toś strasznie leniwa ale ona dla odmiany opanowała przekręcanie się z brzuszka na plecki przez jedno ramie a z plecków na brzuch w ogóle nawet nie próbuje. Czyli każde dziecko jest inne i ja już przestałam się zamartwiać o kulturę fizyczną Antosia- pomóc mu pomogę ale bez stresu ![]() Potem byliśmy na zakupach ciuchowych. Ja i małż obkupieni- Toś i tak ma pełną szafę ![]() A dzień zakończyłam sesją fotograficzną dla synka znajomej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ela Apropos cukru (i soli w sumie) mam podobne zdanie jak ty, jednakże ostatnio jak Emil był przezieboony dałam mu do jedzenia jagody, które robiła moja mama i one były delikatnie z cukrem. Ale nie robie tego codziennie bo wiadomo cukier jest jak narkotyk (sama jestem uzależniona i mogę jeść słodycze tonami ![]() Miłej niedzieli wszystkim ![]()
![]() |
#1824 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kot pewnie nie ruszy - ale na szczęście piesek na zimę wraca do nas więc chociaż wtedy będę miała pomocnika do sprzątania ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() Ja też w którymś momencie przestałam panikować z rehabilitacją i młody sam zaczął wyciągać rączki i okręcać się na oba boczki - po prostu czułam że on to sam zrobi i żadne rehabilitacje mu nie są do tego potrzebne. Tak jak mówisz - każda matka ma swoje przeczucia i czasem warto im zaufać ![]() Co do cukru i soli to poruszyłyście dobry temat bo właśnie ostatnio mnie to mocno głowę zaprząta... Cukier i sól - owszem nie są może super zdrowe, ale zastanawiam się jak długo powinnam gotować oddzielnie dla dziecka ![]() ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-10-05 o 09:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedna kobieta co myśli tak jak ja ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() dziękujemy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Beautiful - co do produktów eko to nie do końca się zgodzę z Tobą. Produkty te muszą mieć określone certyfikaty, producenci przechodzą kontrole i nie tak łatwo taki certyfikat zdobyć. Oczywiście - nie wierzę że chemii nie ma w tym wcale, ale na pewno jest przynajmniej dużo mniej. Ale wiadomo też że w obecnych czasach człowiek truje sam siebie i nie da się jeść całkiem zdrowo i ekologicznie bo wszędzie jest syf - chyba żeby mieć wszystko swoje... Poza tym w kwestii jedzeniowej to zwyczajnie czytam składy i w zwykłym sklepie także da się kupić dobre produkty, w nie-kosmicznej cenie. Podobno w pierwszych 2-3 latach życia kształtują się nawyki żywieniowe dziecka. Chciałabym, żeby te nawyki miał ukształtowane dobrze ![]()
05.03.2014. - Gabryś ![]() Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2014-10-05 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 | ||||||
Zakorzenienie
|
Bry!
Ja na chybcika bo na 13 do roboty ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak wgl - myślę, że warto byłoby pisać jeśli któraś z nas wie o jakiejś promocji ![]() margo80 i jak tam po basenie? Cytat:
![]() Cytat:
Acha, przypomniało mi się - pisałyście tu kiedyś o kaszkach nestle i z ciekawości sprawdziłam ich skład - na 100g mają 30g cukru i jakoś nikt na nie nie pomstuje.... Cytat:
Posłuchać i poczytać można wszystko/wszystkich ale swój rozum trzeba mieć. Mykam do pracy miłej niedzieli!
![]() |
#1829 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tego co dziewczyny pisały to większość daje kaszki Holle, a nie nestle w których na porcję jest kilka łyżeczek cukru. Ale każdy robi jak uważa, nie zamierzam nikogo przekonywać tylko wyrażam swoje zdanie.
![]() |
#1830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny temat podjęłyście z tą solą ![]() ![]() Do czego zmierzam... Sama nie wiem ![]() ![]() Po prostu co za dużo to nie zdrowo ![]() TeQiba podobno do roku się osobno dzieciom gotuje, po roku mogą już zaczynać jeść to co my, ja tak będę chyba robić. Teraz już zacznę wprowadzać jakieś przyprawy, koperek raz podałam, ale nie zjadła nic, więc podam dzisiaj drugi raz. Będę musiała jeszcze przyzwyczaić do pieprzu i papryki ostrej, bo my z mężem lubimy pikantne dania ![]() Co do cukru, to widzę co dzieje się z dziećmi mojej siostry ![]() Oni na śniadanie jedzą albo słodzone chrupki, albo bułkę z miodem, albo z dzemem, na obiad jednego ziemniaka zapychanego batonami, a na kolacje co tam mają: czekolady, batoniki, cipsy, chrupki ![]() Boję się, że jak będę podawała teraz wszystko z cukrem, to później będzie problem z normalnym jedzeniem. Jak pozna słodką kaszkę, to nie będzie chciała jeść zwykłej bez cukru etc. Boję się otyłości na przyszłość, bo już teraz polskie społeczeństwo depcze amerykanom po piętach... Podaję kaszki Holle. Mam kaszkę nestle zdrowy brzuszek z lipą czy coś takiego podaję co kilka dni jedną porcję, ale już mi się kończy i więcej nie kupuję.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.