|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V
To juz pare dni temu było w gazetach. Ten zabójca z Ukrainy.
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Po śniadaniu pakujemy walizy i jedziemy nad morze na 3-4 dni. Mam nadzieję że w gdańsku podjedziemy do sklepu z materiałami minky
|
#3273 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do akcesoriów dla dzieci to firma Canpol jest dobra i mają dobre ceny. Smoczki i butelki będę kupować z aventu - poprzednio się sprawdziły, więc nie będę wymyślać mieliśmy też smoczki lovi i też były spoko co do smoczków to mogę doradzić tyle żeby smoczek był symetryczny - wtedy nie ma problemu że włożysz do góry nogami a i tak dziecku może nie spasować, więc najlepiej kupić maks. 2 na początek ![]() Z kosmetykami też generalnie jest tak, że jak dziecko nie ma uczuleń to wszystkie dla dzieci będą ok. A nawet najlepszy produkt może nie pasować Twojemu dziecku, więc nie ma sensu robić zapasów. Często polecane są kosmetyki Babydream ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
miłego wypoczynku. A ja mam tak daleko nad morze
|
||
|
|
|
#3274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrow je ode mnie i udanego odpoczynku![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]() Smoczki kupilam dwa avent, takze chociaz z tym trafilam;p Wczoraj poszukalam wanienki ze stojakiem, wkladu i przewijaka u tego samego sprzedawcy i dzis zamierzam zamowic bo wczoraj widzialam nie dosc ze brzydsze to drozsze, nawet po dodaniu kosztow przesylki. No i chyba znalazlam lozeczko, ktore zamowie
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana :hej:
dziewczyny ale zakupy ! no, no bajlaga, taaak, o niego mi chodziło, głupek jakis: P fashion nie przejmuj się, moja teściowa tak samo... zwłaszcza, że pracuje w ośrodku z dziećmi, często małymi też i co kawałek mi daje złote rady, mówi kup to, a tego nie, taką a taką gruszkę ostatnio jak nawet przemeblowanie z tż robilismy to weszła i powiedziala, zeby tej szafy tam nie przesuwać i postawić ją we wskazane przez nią miejsce ... czekam tylko az się wyprowadzimy, a to nastąpi kwiecien-maj mam nadzieje... Szczeperka gratuluję wygranej ale fakt, moja cebuszka już po kilku dniach jest inna i bardziej ubita, może za ciężka jestem ? :Psimonee fajnie Wam, miłego wypoczynku ! sklep z minky w Gdańsku ? mieszkam tu i nie wiem
|
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dzięki dziewczyny dobrze wiedzieć, ze nie tylko my się tak ociągamy z kupowaniem hehsmerfetka nie mogę się napatrzeć na Twój wózek a gdzie kupiliście?też mam takie bóle od paru dni miałam tak cały I trym.ale te kuleczki do poduchy chyba mozna też dokupic osobno w razie czego ![]() maritxell u nas jest to samo w lidlu. Najgorsze są te stare baby. Kiedys była pościel, to brały po 10 do koszyka, później oglądały jaki chcą wzór i odkłądały na sklepie gdzie popadnie ![]() Ja chce isc jjutro, bo mają być ciuszki niemowlęce. Chcicłabym bluze i sweterek, ale pojde z godzine po otwarciu. Jak kupie to kupie, a jak nie to trudno. jakiego kupiłaś tego rogala? katerina dzięki oglądam właśnie jego filmiki. Nasze kruszynki też rehabilitant kazał tak podnosić i "układac" wysoko na ramieniu po jedzeniu ![]() Z drugiej strony skąd miałaś wiedzieć, że oni sie starają już tyle. Przeciez nie ma tego na czole wypisanego. dusiolka inaczej mówią położne, a inaczej rehabilitanci. Wiem, bo widzę jak u mojoego brata. Położna kazała tak, a rehabilitant inaczej. I po tym jak podnoszą wg wskazówek rehabilitanta dziewczynki sa jakieś spokojniejsze ![]() charlis to się biedaczek zdziwi ile taki maluszek potrafi "nabrudzić:" ciuszków hehe teja dzięki za przepisy zgrabniutki masz brzuszek ![]() madziku ![]() ewka ładny ![]() mało się nie jak tą nitkę wyciągał bleeeemartusia jak kopnie pod żebra to człowiek az podskakuje co hehe suszarka my wietrzyliśmy sypialnie 2 dni. G malował, a ja byłam w inny pokoju zamknięta i przy otwartym balkonie. Później wyszłam z domu i wróciłam na noc. Ale do sypialki poszliśmy spać po 2 nocach wietrzenia. u nas lipa, ale zjalazłam na all fajnego sprzedawce http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-z...644014828.html aska mnie jak gumka zaczyna uciskać to koniec, muszę je zdjąć i założyć dresy hehe. W sumie i tak nosze je tylko jak gdzies ide, ale wole wygodniejsze ![]() szczeperka fajne informacje, ale my i tak kupimy. Będę spokojniejsza. fashion to prawda tyle tego, ze nie wiadomo co wybrać. Ale i tak życie zweryfikuje. kupimy smoczki, a dziecku nie bedzie pasował i trzeba bedzie wybrac innny heh. Szkoda tylko, ze rodzina tak dziwnie reaguje zamiast pomóc i wspierać ![]() simonee odpoczywajcie ![]() przeleciałąm Was i ide zjesc sniadanie bo mi wbrzuchu biurczy
|
#3277 |
|
Rozeznanie
|
Fashion ja tez wieczorem szukalam lozeczka no i decyzja juz z mężem podjęta jednogłośnie
A teraz najlepsze: może i zwariowalam ale wieczorem jak lezalam na plecach a Mała była b.nisko przypominało mi się, ze mam stetoskop i kurde slyszalam ja! Jak fika i chyba nawet jej serducho?? Albo to był mój puls no nie wiem ale fajna zabawa to była
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3278 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Miłego wypoczynku ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Zanim wczoraj zasnęłam od momentu, w którym się położyłam minęło 1,5h, a później miałam takie koszmary, że budziłam się co chwilę a teraz już tak zgłodniałam, że nie zasnę
|
|
#3279 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() simonee zazdroszczę morza ja mam za daleko udanego wypoczynku ![]() askaa też mam stetoskop i raz wydawało mi się, ze to było Jego serduszko, albo to sobie wkręciłam zazwyczaj nic nie słyszę przez tou nas zaczyna się wybór paneli i jest baaardzo ciężko tyle tego jest, różne ceny, a jednak nic nie urzeka i pomysłu brak |
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. My też nie mamy blisko bo 400km ale bliżej niż z południa pl.
Ewka to jest craftoholic shop (chyba) na Oliwie ul Krzywoustego 3.
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heej, dziewczyny co myslicie o tych nozach ? http://allegro.pl/show_item.php?item...8e20d296cb1c5e ewentualnie te: http://allegro.pl/show_item.php?item...ium=newsletter ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- bajlaga Ty się ciesz, ze teraz wybierasz, bo my mamy odbiór naszego mieszkania w styczniu, więc się śmieję że z malutką po castoramach itd bedziemych chodzic, wybierac panele i kafle
|
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż zależy też od drogiewka na nożach się nie znam, mój tata ma farta do noży, kupi byle jaki, który okazuje się profesjonalnym nożem ostatnio w Biedronce kupił
|
|
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
no te niby z 300zł przecenione, ciekawe
![]() u mnie (u teściowej w sumie:P) masakra noże... jak mam mięso pokroić to może się skuszę ..kurde nie wiem, nie znam się
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
ewka ja sie nie znam, ale jako kupowaliśmy noże dla siebie, to mąż zdecydował, ze kupujemy z Fiskarsa. Mamy je 2 lata i jestem mega zadowolona
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego chcę kupić takie "na teraz" ... |
|
|
|
|
#3286 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3287 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do wyboru - nie ma sensu zastanawiać sie godzinami nad np. nożyczkami do paznokci czy termometrem do kąpieli - to są rzeczy któremają spełniać swoją funkcję i tyle. Firma też nie robi tu różnicy:-P Kosmetyki, smoczki, butelki itp. i tak zweryfikuje dziecko bo to jemu muszą podpaść. Jeśli kupisz takie które będą złe to dziecko da Ci o tym znać (albo wysypka) a nie osoby postronne. Pamiętaj o zdrowym rozsądku! Co do sprawy z monitorem - ręka leżała nieruchomo. Przecież jeśli kładziesz gdzieś swobodnie rękę to nią nie poruszasz ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
miłego wypoczynku ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Ewka - my mamy odbiór mieszkania w grudniu więc synek od małego pozna co to remont i sklepy budowlane :-D Co do noży to też mam Gerlacha a na nożach z powłokami się po prostu nie znam...
|
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
ewka ojej, no to współczuję, że odbiór Wam trafia w styczniu
ja mam nadzieję, że Tż wyrobi się z remontem do grudnia
|
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Mamuśki doświadczone, co dajecie na kaszel dzieciakom? Skończył mi się balsam z serii babydreams mama i nawet nie mam jak podejść po niego Naprawdę, ta kobieta jest ciężka w pożyciu...... Wczoraj mąż błagał abym zrobiła barszcz czerwony (ja też mam na niego ochotę, ale nie wtrącam się w kuchnię teściowej). Potem przyszedł do mnie z pytaniem "zrobisz mi kolację". No to narobiłam 3 duże talerze kanapek na chlebie ziarnistym z szynką, pomidorem, rzodkiewką i cebulką zieloną. Pytam się teścia czy też zje, potwierdził. Wszyscy zjedli, bo smakowało, nawet teściowa wzięła się za te kanapki.... pozostawiam to bez komentarza. Ciężko jej się do mnie odezwać po ludzku i powiedzieć "możesz zrobić to, czy to do jedzenia?" Zawsze uważa się za alfa i omegę, a jak cokolwiek zrobiłam to słyszałam zawsze "zjedli z grzeczności" Muszę Was nadrobić..... bo dużo się rozpisałyście od wieczora.
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=alb;48403074]Ja mam tak samo
![]() Co do akcesoriów dla dzieci to firma Canpol jest dobra i mają dobre ceny. Smoczki i butelki będę kupować z aventu - poprzednio się sprawdziły, więc nie będę wymyślać mieliśmy też smoczki lovi i też były spoko co do smoczków to mogę doradzić tyle żeby smoczek był symetryczny - wtedy nie ma problemu że włożysz do góry nogami a i tak dziecku może nie spasować, więc najlepiej kupić maks. 2 na początek ![]() Z kosmetykami też generalnie jest tak, że jak dziecko nie ma uczuleń to wszystkie dla dzieci będą ok. A nawet najlepszy produkt może nie pasować Twojemu dziecku, więc nie ma sensu robić zapasów. Często polecane są kosmetyki Babydream ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- bardzo cenię takie informacje ![]() dla mnie to duża podpowiedź i ułatwienie![]() dziewczyny....jak mnie strasznie bolą pachwiny i Bożena, tam mnie ciągnie i kluje, że nie mogę nawet chodzić, spać też koszmar...mój lekarz twierdzi, że to normalne, że wszystko się rozciąga i przygotowuje do porodu, ale ja nie sądziłam, że to tak boli, jakby mnie na narzędziach tortur rociągali. Może to wynika też z tego że odkąd wyszłam ze szpitala to brzuch mi się znacznie powiększył ...sama nie wiem. Jeszcze moja mama "mnie nigdy nic nie bolało, to nie jest normalne". |
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za wszystkie rady
![]() ![]() Moj problem jest taki ze moj maz sie w zakupy nie angazuje- ewentualnie jak mu pokaze to powie ktory kolor wzor czy cos. Mowi mi zebym kupial wszystko co uwazam ze trzeba lub co po prostu chce. Nie dosc zr nie ma na to czasu kompletnie to sie nie zna. Takze zostaja mi tylko mama siostra i wy:p Wlasxiwie to pytam mamy, ale siostra sie wlacza(jest duzo strasza ale nie ma dzieci) a ona gust np ma totalnie inny niz ja;p
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Szczeperka wlasnie tez czytałam gdzieś ze monitor moze wykryć nawet ruch powietrza.. Fajnie ze ktos obiektywnie opowiedział o sprzęcie.
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Fashion moim zdaniem chłop nie musi sie na tym znac ja swojemu nie mam za złe ze nie angażuje sie w kupno tak jak ja;p niech sie wykaże po porodzie a nie przy zakupach po prostu nam ufają ze wybierzemy najodpowiedniejsze rzeczy
|
|
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak czytalam opinie o konkretnych modelach np to ludzie ktorzy uzywali pisali ze nie mieli zadnego falszywego alarmu, niektorzy pisali ze faktcznie mieli np raz niebezpieczna sytuacje. W ogole zarazilyscie mnie cyyba remontem- u nas co prawda remontu nie bedzie ale coraz bardziej.mysle zeby zamienic u nas funcjkacjami pokoje. Mamy dwa jeden wiekszy w sumie dzienny, z szafami i "gabinetem" meza, a drugi mniejszy to sypialnia i spaloby tam dziecko. I cos czuje ze bede latac z metrem i mierzyc jak zamienic te pokoje
|
|
#3294 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was po 3 dniach nieobecności
![]() Wczoraj pojechaliśmy z TŻ do galerii handlowej i odwiedziłam TK Maxx, smyka, h&m...i nic nie kupiłam chociaż kusiło strasznie W tk maxx ubranka dla dzieci są tak śliczne, że mój mąż nie mógł mnie wytargać z działu dziecięcego Zdrowy rozsądek jednak wziął górę i wyszłam z pustymi rękami Kupiłam za to w pepco pozytywkę pluszową którą będziemy przystawiać do brzuchaUdało mi się też znaleźć w necie łóżeczko, które kupimy pewnie jak tylko wpłynie wypłata na konto ![]() Widziałam, że dyskutowałyście też o wózkach. My wstępnie wybraliśmy Camarelo. Wahamy się między Carrera a Carmela. Miałam okazję zobaczyć Carrere w sklepie i pojeździć i przypadł mi do gustu. Koleżanka też ma wózek Camarelo i jest bardzo zadowolona
|
|
#3295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poki moge kupowac co chce to jest ok hehehehe. Wazne ze sie o mnie i o mala troszczy :p---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() Te dzialy z dzieciecymi ciuszkamikus za jak diabli, a w tk maxx to sa cudenka Ja sie powstrzymuje bo mam tyle ciuszkow z lumpka i na pewno jesxcze bede miec ze.mi szkoda kasy na ciuszki ze sklepow. Jakie lozeczko wybraliscie? Ja wczoraj znalazlam ale jeszcze mezowi nie.mialam kiedy pokazac:p Fajny ten camarelo mimo ze nie w moim guscie(ja z tym co to w tych klasycznych gustuja:p) W tym tygodbiu mam zamiar pojechac zamowic wozek i fotelik bo w tym samym sklepie
|
|
#3296 |
|
Buc
|
dzięki dziewczyny, w takim razie wracam dziś do chaty.
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, nadrobiłam Was
Kinqaa też się już nie raz nacięłam na takie ciuszki. Czasami wolę zajść do lumpka i tam poszukać. A zazwyczaj robiłam tak, że wybierałam co lepsze, resztę pakowałam w worek i kładłam obok śmietnika, albo zanosiłam do MOPS-u. fashion najważniejsze, że jednak coś kupiłaś i trochę masz z listy odhaczone. szczeperka za nagrodę, ja na takich spotkaniach raz wygrałam 4 wejściówki podwójne do Multikina na porannek bajkowy tylko wtedy mała była w brzuszku, musiałabym się spytać, czy to jeszcze jest aktualne.I podzielam zdanie ratownika. Katerina a pomyśleć, że te co tak dbają o siebie nie mogą zajść, a takie co mają to w nosie zachodzą bez problemu. Świat nie jest sprawiedliwy i tyle…. a ta znajoma, szkoda słów. allgoodthings ładnie mała przybiera ![]() smerfetka ale gdzieś musi być zszyta ta poduszka, wystarczy rozerwać kilka nitek, dołożyć i zszyć simonee zazdroszczę wyjazdu
|
#3298 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdyby nie to ze nie mam drukarki to fajna opcja z tymi kuponami ale ja ogolnie jestem niezadowolona z jakosci ubran ciazowych z H&Mu, niestety wyciagaja sie po pierwszym praniu. Zwykle kolekcje maja wg mnie lepiej dobrana rozmiarowke i sa lepszej jakosci.No ale nic innego nie ma za bardzo wiec z braku laku.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3299 |
|
Raczkowanie
|
fashionaddicted ja też mam już tyle ubranek, że mąż i rodzice pytają się czy chociaż połowę z tego chociaż raz założę małej
Część tak jak Ty mam z lumpków no i szwagierka dała mi też 10 siat po chrześnicy-niektóre w ogóle nieużywane z metkami jeszcze Jeżeli chodzi o łóżeczko to wybraliśmy takie: http://arus.pl/lozeczko-z-szuflada-t...ika-biala.html zależało nam na tym aby było białe, miało szufladę i by można było je przekształcić na tapczanik
|
|
#3300 |
|
Rozeznanie
|
Hej.Ja od wczoraj w szpitalu.Myslelismy już,że prosto na porodówkę będą mnie wieźli.W samochodzie liczyłam już co minutę i czekałam aż parte się zaczną.Szyjka dostała znów po głowie,ale skurcze wycciszyli i jakoś się trzymam.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

a i tak dziecku może nie spasować, więc najlepiej kupić maks. 2 na początek

ostatnio jak nawet przemeblowanie z tż robilismy to weszła i powiedziala, zeby tej szafy tam nie przesuwać i postawić ją we wskazane przez nią miejsce ...

miałam tak cały I trym.

jak tą nitkę wyciągał bleeee
to prawda tyle tego, ze nie wiadomo co wybrać. Ale i tak życie zweryfikuje. kupimy smoczki, a dziecku nie bedzie pasował i trzeba bedzie wybrac innny heh. Szkoda tylko, ze rodzina tak dziwnie reaguje zamiast pomóc i wspierać

Kupiłam za to w pepco pozytywkę pluszową którą będziemy przystawiać do brzucha