Styczniowe mamusie 2015, cz. V - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-05, 01:59   #3271
elvira44
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
A ja właśnie czytam wiadomości i znaleźli niby ciało mordercy tej dziewczynki co u nas zaginęła miesiąc temu a później znalezli jej ciało w rzece... brrr.
To juz pare dni temu było w gazetach. Ten zabójca z Ukrainy.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 08:13   #3272
simonee
Zakorzenienie

Cześć
Po śniadaniu pakujemy walizy i jedziemy nad morze na 3-4 dni.
Mam nadzieję że w gdańsku podjedziemy do sklepu z materiałami minky
Stary 2014-10-05, 08:40   #3273
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Hmm ja mam trzy pary ciazowych spodni z hm i mam taki rozmiar jak nosilam przed.ciaza...
Ja mam tak samo

Co do akcesoriów dla dzieci to firma Canpol jest dobra i mają dobre ceny.
Smoczki i butelki będę kupować z aventu - poprzednio się sprawdziły, więc nie będę wymyślać mieliśmy też smoczki lovi i też były spoko co do smoczków to mogę doradzić tyle żeby smoczek był symetryczny - wtedy nie ma problemu że włożysz do góry nogami a i tak dziecku może nie spasować, więc najlepiej kupić maks. 2 na początek
Z kosmetykami też generalnie jest tak, że jak dziecko nie ma uczuleń to wszystkie dla dzieci będą ok. A nawet najlepszy produkt może nie pasować Twojemu dziecku, więc nie ma sensu robić zapasów. Często polecane są kosmetyki Babydream

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Cześć
Ale Wam fajnie miłego wypoczynku. A ja mam tak daleko nad morze
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 08:45   #3274
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
O jaaaa ale Ci zazdroszcze. Kocham moze a dzieli nas jedyne 12 godzin drogi:p
Pozdrow je ode mnie i udanego odpoczynku

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo

Smoczki i butelki będę kupować z aventu - poprzednio się sprawdziły, więc nie będę wymyślać mieliśmy też smoczki lovi i też były spoko co do smoczków to mogę doradzić tyle żeby smoczek był symetryczny - wtedy nie ma problemu że włożysz do góry nogami a i tak dziecku może nie spasować, więc najlepiej kupić maks. 2 na początek
Z kosmetykami też generalnie jest tak, że jak dziecko nie ma uczuleń to wszystkie dla dzieci będą ok. A nawet najlepszy produkt może nie pasować Twojemu dziecku, więc nie ma sensu robić zapasów. Często polecane są kosmetyki Babydream [COLOR="Silver"]
Super, dziekuje
Smoczki kupilam dwa avent, takze chociaz z tym trafilam;p
Wczoraj poszukalam wanienki ze stojakiem, wkladu i przewijaka u tego samego sprzedawcy i dzis zamierzam zamowic bo wczoraj widzialam nie dosc ze brzydsze to drozsze, nawet po dodaniu kosztow przesylki.

No i chyba znalazlam lozeczko, ktore zamowie
Stary 2014-10-05, 08:57   #3275
ewka555
Zakorzenienie

witam z rana :hej:

dziewczyny ale zakupy ! no, no

bajlaga, taaak, o niego mi chodziło, głupek jakis: P
fashion nie przejmuj się, moja teściowa tak samo... zwłaszcza, że pracuje w ośrodku z dziećmi, często małymi też i co kawałek mi daje złote rady, mówi kup to, a tego nie, taką a taką gruszkę ostatnio jak nawet przemeblowanie z tż robilismy to weszła i powiedziala, zeby tej szafy tam nie przesuwać i postawić ją we wskazane przez nią miejsce ...i tak po swojemu zrobilismy czekam tylko az się wyprowadzimy, a to nastąpi kwiecien-maj mam nadzieje...
Szczeperka gratuluję wygranej ale fakt, moja cebuszka już po kilku dniach jest inna i bardziej ubita, może za ciężka jestem ? :P
simonee fajnie Wam, miłego wypoczynku ! sklep z minky w Gdańsku ? mieszkam tu i nie wiem
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 08:57   #3276
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cześć

Dzięki dziewczyny dobrze wiedzieć, ze nie tylko my się tak ociągamy z kupowaniem heh

smerfetka nie mogę się napatrzeć na Twój wózek zwłaszcza ze zdecydowaliśy się na taki sam. Nawet na kolor podobny a gdzie kupiliście?
też mam takie bóle od paru dni miałam tak cały I trym.
ale te kuleczki do poduchy chyba mozna też dokupic osobno w razie czego
maritxell u nas jest to samo w lidlu. Najgorsze są te stare baby. Kiedys była pościel, to brały po 10 do koszyka, później oglądały jaki chcą wzór i odkłądały na sklepie gdzie popadnie
Ja chce isc jjutro, bo mają być ciuszki niemowlęce. Chcicłabym bluze i sweterek, ale pojde z godzine po otwarciu. Jak kupie to kupie, a jak nie to trudno.
jakiego kupiłaś tego rogala?
katerina dzięki oglądam właśnie jego filmiki. Nasze kruszynki też rehabilitant kazał tak podnosić i "układac" wysoko na ramieniu po jedzeniu
Z drugiej strony skąd miałaś wiedzieć, że oni sie starają już tyle. Przeciez nie ma tego na czole wypisanego.
dusiolka inaczej mówią położne, a inaczej rehabilitanci. Wiem, bo widzę jak u mojoego brata. Położna kazała tak, a rehabilitant inaczej. I po tym jak podnoszą wg wskazówek rehabilitanta dziewczynki sa jakieś spokojniejsze
charlis to się biedaczek zdziwi ile taki maluszek potrafi "nabrudzić:" ciuszków hehe
teja dzięki za przepisy zgrabniutki masz brzuszek
madziku
ewka ładny
mało się nie jak tą nitkę wyciągał bleeee
martusia jak kopnie pod żebra to człowiek az podskakuje co hehe
suszarka my wietrzyliśmy sypialnie 2 dni. G malował, a ja byłam w inny pokoju zamknięta i przy otwartym balkonie. Później wyszłam z domu i wróciłam na noc. Ale do sypialki poszliśmy spać po 2 nocach wietrzenia.
u nas lipa, ale zjalazłam na all fajnego sprzedawce
http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-z...644014828.html
aska mnie jak gumka zaczyna uciskać to koniec, muszę je zdjąć i założyć dresy hehe. W sumie i tak nosze je tylko jak gdzies ide, ale wole wygodniejsze
szczeperka fajne informacje, ale my i tak kupimy. Będę spokojniejsza.
fashion to prawda tyle tego, ze nie wiadomo co wybrać. Ale i tak życie zweryfikuje. kupimy smoczki, a dziecku nie bedzie pasował i trzeba bedzie wybrac innny heh. Szkoda tylko, ze rodzina tak dziwnie reaguje zamiast pomóc i wspierać
simonee odpoczywajcie

przeleciałąm Was i ide zjesc sniadanie bo mi wbrzuchu biurczy

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 08:58   #3277
askaa02
Rozeznanie

Fashion ja tez wieczorem szukalam lozeczka no i decyzja juz z mężem podjęta jednogłośnie
A teraz najlepsze: może i zwariowalam ale wieczorem jak lezalam na plecach a Mała była b.nisko przypominało mi się, ze mam stetoskop i kurde slyszalam ja! Jak fika i chyba nawet jej serducho?? Albo to był mój puls no nie wiem ale fajna zabawa to była
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 09:09   #3278
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Co do zalamki po zakupach- stanelam np przy smoczkach, wisi tego 60 sztuk i wybierz tu czlowieku co najlepsze...
Czy przy proszkach,plynach do prania,kremach, oliwkach- ani nie wiem co najlepsze ani tym bardziej czy ceny dobre( a nie chce przeplacac bo po prostu nie man tego komfortu ze moge wydac ilekolwiek pieniedzy) nawet glupich nozyczek.do paznokci bylo 7 roznych- roznily sie cena i producentem- i czy cos takiego ma jakas roznice???

Ogolnie mam.dzis dola, wszystko co pokaze mamie czy siostrze to krytykuja, a jak juz skrytykowaly debilnie lozeczko ktore chcialabym kupic to mi juz rexe opadly. Ogolnie wszystko.co mowie i wybieram.jest zle, niepraktyczne czy jest glupim pomyslem a potem komenatrz"ale ty wybieraj"....
Nawet z wozkiem mam ciagle metlik mimo ze oboje z mezem wiemy ktorego chcemy...

Fashion wiem o czym mówisz bo rzeczywiście wybór wszelkich akcesoriów dla maluszków jest ogromny, ale ja wcześniej po prostu poczytałam opinie prawie na temat wszystkiego, trochę zasugerowałam się radami siostry, która ma już dzieci, bo uważam, że w niektórych wypadkach warto, ale podkreślam - trochę, mężowi przedstawiłam jak się sprawy mają - co i dlaczego chcę. A to, że komuś podoba się coś innego - ok. mają/będą mieli swoje dzieci będą wybierać. Najlepiej jedź z mężem sama na zakupy, kup wszystko co uważasz za słuszne i tyle, skoro inni doradcy nie spełniają swojej funkcji

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Cześć
No proszę! Takiej to dobrze Miłego wypoczynku

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Zanim wczoraj zasnęłam od momentu, w którym się położyłam minęło 1,5h, a później miałam takie koszmary, że budziłam się co chwilę a teraz już tak zgłodniałam, że nie zasnę
Stary 2014-10-05, 09:12   #3279
bajlaga
Zadomowienie

Dzień dobry

simonee zazdroszczę morza ja mam za daleko udanego wypoczynku

askaa też mam stetoskop i raz wydawało mi się, ze to było Jego serduszko, albo to sobie wkręciłam zazwyczaj nic nie słyszę przez to

u nas zaczyna się wybór paneli i jest baaardzo ciężko tyle tego jest, różne ceny, a jednak nic nie urzeka i pomysłu brak ma któraś z Was panele z tą V-fugą? Jak to jest w praktyce? Zostaje tam woda, kurz, brud?
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 09:15   #3280
simonee
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny. My też nie mamy blisko bo 400km ale bliżej niż z południa pl.

Ewka to jest craftoholic shop (chyba) na Oliwie ul Krzywoustego 3.
Stary 2014-10-05, 09:24   #3281
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny. My też nie mamy blisko bo 400km ale bliżej niż z południa pl.

aaa, ale tam są same tkaniny, prawda? gotowego produktu nie kupisz...

heej, dziewczyny co myslicie o tych nozach ?
http://allegro.pl/show_item.php?item...8e20d296cb1c5e

ewentualnie te:
http://allegro.pl/show_item.php?item...ium=newsletter

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

bajlaga Ty się ciesz, ze teraz wybierasz, bo my mamy odbiór naszego mieszkania w styczniu, więc się śmieję że z malutką po castoramach itd bedziemych chodzic, wybierac panele i kafle
Stary 2014-10-05, 09:26   #3282
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:

400 km jeszcze jakoś zleci chociaż zależy też od drogi

ewka na nożach się nie znam, mój tata ma farta do noży, kupi byle jaki, który okazuje się profesjonalnym nożem ostatnio w Biedronce kupił
Stary 2014-10-05, 09:29   #3283
ewka555
Zakorzenienie

no te niby z 300zł przecenione, ciekawe
u mnie (u teściowej w sumie:P) masakra noże... jak mam mięso pokroić to
może się skuszę ..kurde nie wiem, nie znam się
Stary 2014-10-05, 09:32   #3284
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

ewka ja sie nie znam, ale jako kupowaliśmy noże dla siebie, to mąż zdecydował, ze kupujemy z Fiskarsa. Mamy je 2 lata i jestem mega zadowolona

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 09:38   #3285
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
ewka ja sie nie znam, ale jako kupowaliśmy noże dla siebie, to mąż zdecydował, ze kupujemy z Fiskarsa. Mamy je 2 lata i jestem mega zadowolona
dla siebie do mieszkania też bym brała lepsze, jestem zwolenniczką dobrego sprzętu na lata, ale póki siedzimy u teściowej, to nie bardzo chce mi się inwestować nie wiadomo ile kasy, a wiadomo, że jak się bedziemy wyprowadzać, to nie bedziemy jej wszystkiego zabierać, typu noże.

dlatego chcę kupić takie "na teraz" ...
Stary 2014-10-05, 09:40   #3286
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Fiskars to podobno niezniszczalna firma z dożywotnią gwarancja . My mamy Gerlach, i są ok.
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 09:49   #3287
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do zalamki po zakupach- stanelam np przy smoczkach, wisi tego 60 sztuk i wybierz tu czlowieku co najlepsze...
Czy przy proszkach,plynach do prania,kremach, oliwkach- ani nie wiem co najlepsze ani tym bardziej czy ceny dobre( a nie chce przeplacac bo po prostu nie man tego komfortu ze moge wydac ilekolwiek pieniedzy) nawet glupich nozyczek.do paznokci bylo 7 roznych- roznily sie cena i producentem- i czy cos takiego ma jakas roznice???

Ogolnie mam.dzis dola, wszystko co pokaze mamie czy siostrze to krytykuja, a jak juz skrytykowaly debilnie lozeczko ktore chcialabym kupic to mi juz rexe opadly. Ogolnie wszystko.co mowie i wybieram.jest zle, niepraktyczne czy jest glupim pomyslem a potem komenatrz"ale ty wybieraj"....

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

No ok rozumiem te argumenty oprocz jednego- tego ze polozyl swoja reke obok fantomu i nie reagowalo... no bo czul ruchu tej reki a nie niezywego fantoma... ale normalnie bedzie w lozeczku lezalo samo dziecko(ja nie zakladam miex w lozeczku czy na nim jakichs wibrujacych zabawek itp, zwierzat ani dziecko nie bedzie spalo ze mna(a jesli bedzie to nie z monitorem...)) i wtedy to jego ruchy ma wyczuwac...
No nie wiem moze jestem zmeczona ale ten argument dla mnie totalnie nie przemawia...
Aczkolwiek bardzo dziekuje za przekazaniei nformacji ja sie raczej zdecyduje i tak.

Za to zrezygnowalam poki co z lezaczka/hustawki. Ogladalam foteliki dwa ktore rozwazam i raz ze w nich mozna dziecko postawic a dwa gondola z mojego wozka tez ma funkcje kolyski... wiec poki co odpuszczam mimo ze uwazam ze lezaczek bujaczek czy hustawka to fajna sprawa i moze z czasem kupie
Pamiętaj że wybór wyprawki należy do Ciebie i Tżta. Jak wiecie co chcecie to kupcie - Wy macie być z tego zadowoleni!
Co do wyboru - nie ma sensu zastanawiać sie godzinami nad np. nożyczkami do paznokci czy termometrem do kąpieli - to są rzeczy któremają spełniać swoją funkcję i tyle. Firma też nie robi tu różnicy:-P
Kosmetyki, smoczki, butelki itp. i tak zweryfikuje dziecko bo to jemu muszą podpaść. Jeśli kupisz takie które będą złe to dziecko da Ci o tym znać (albo wysypka) a nie osoby postronne. Pamiętaj o zdrowym rozsądku!

Co do sprawy z monitorem - ręka leżała nieruchomo. Przecież jeśli kładziesz gdzieś swobodnie rękę to nią nie poruszasz

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Cześć
Ale super! miłego wypoczynku

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Ewka - my mamy odbiór mieszkania w grudniu więc synek od małego pozna co to remont i sklepy budowlane :-D
Co do noży to też mam Gerlacha a na nożach z powłokami się po prostu nie znam...

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 09:50   #3288
bajlaga
Zadomowienie

ewka ojej, no to współczuję, że odbiór Wam trafia w styczniu ja mam nadzieję, że Tż wyrobi się z remontem do grudnia
Stary 2014-10-05, 09:55   #3289
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dzień dobry chyba wstałam lewą nogą, bo od rana chmury nade mną. A na dworze słońce, z którego nie skorzystamy, bo mała ma katar i kaszle.
Mamuśki doświadczone, co dajecie na kaszel dzieciakom?

Skończył mi się balsam z serii babydreams mama i nawet nie mam jak podejść po niego bo dziecko pewnie będzie chciało iść ze mną.

Naprawdę, ta kobieta jest ciężka w pożyciu......
Wczoraj mąż błagał abym zrobiła barszcz czerwony (ja też mam na niego ochotę, ale nie wtrącam się w kuchnię teściowej).
Potem przyszedł do mnie z pytaniem "zrobisz mi kolację". No to narobiłam 3 duże talerze kanapek na chlebie ziarnistym z szynką, pomidorem, rzodkiewką i cebulką zieloną. Pytam się teścia czy też zje, potwierdził.
Wszyscy zjedli, bo smakowało, nawet teściowa wzięła się za te kanapki.... pozostawiam to bez komentarza. Ciężko jej się do mnie odezwać po ludzku i powiedzieć "możesz zrobić to, czy to do jedzenia?" Zawsze uważa się za alfa i omegę, a jak cokolwiek zrobiłam to słyszałam zawsze "zjedli z grzeczności" Ja rozumiem, że ktoś może nie lubić pewnych potraw (przecież nie każdy jest wszystkożerny), ale można takie rzeczy w inny sposób załatwiać.

Muszę Was nadrobić..... bo dużo się rozpisałyście od wieczora.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 09:58   #3290
AsiaW**
Zakorzenienie

[QUOTE=alb;48403074]Ja mam tak samo

Z kosmetykami też generalnie jest tak, że jak dziecko nie ma uczuleń to wszystkie dla dzieci będą ok. A nawet najlepszy produkt może nie pasować Twojemu dziecku, więc nie ma sensu robić zapasów. Często polecane są kosmetyki Babydream

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

bardzo cenię takie informacje dla mnie to duża podpowiedź i ułatwienie

dziewczyny....jak mnie strasznie bolą pachwiny i Bożena, tam mnie ciągnie i kluje, że nie mogę nawet chodzić, spać też koszmar...mój lekarz twierdzi, że to normalne, że wszystko się rozciąga i przygotowuje do porodu, ale ja nie sądziłam, że to tak boli, jakby mnie na narzędziach tortur rociągali. Może to wynika też z tego że odkąd wyszłam ze szpitala to brzuch mi się znacznie powiększył ...sama nie wiem. Jeszcze moja mama "mnie nigdy nic nie bolało, to nie jest normalne".

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:16   #3291
fashionaddicted
Zakorzenienie

Dzieki za wszystkie rady
Moj problem jest taki ze moj maz sie w zakupy nie angazuje- ewentualnie jak mu pokaze to powie ktory kolor wzor czy cos. Mowi mi zebym kupial wszystko co uwazam ze trzeba lub co po prostu chce. Nie dosc zr nie ma na to czasu kompletnie to sie nie zna.
Takze zostaja mi tylko mama siostra i wy:p
Wlasxiwie to pytam mamy, ale siostra sie wlacza(jest duzo strasza ale nie ma dzieci) a ona gust np ma totalnie inny niz ja;p
Stary 2014-10-05, 10:22   #3292
dusiolka
Zakorzenienie

Szczeperka wlasnie tez czytałam gdzieś ze monitor moze wykryć nawet ruch powietrza.. Fajnie ze ktos obiektywnie opowiedział o sprzęcie.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Fashion moim zdaniem chłop nie musi sie na tym znac ja swojemu nie mam za złe ze nie angażuje sie w kupno tak jak ja;p niech sie wykaże po porodzie a nie przy zakupach po prostu nam ufają ze wybierzemy najodpowiedniejsze rzeczy
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:22   #3293
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Szczeperka wlasnie tez czytałam gdzieś ze monitor moze wykryć nawet ruch powietrza.. Fajnie ze ktos obiektywnie opowiedział o sprzęcie.
Cos mi sie wydaje ze bedzie tyle opinii ile ludzi
jak czytalam opinie o konkretnych modelach np to ludzie ktorzy uzywali pisali ze nie mieli zadnego falszywego alarmu, niektorzy pisali ze faktcznie mieli np raz niebezpieczna sytuacje.

W ogole zarazilyscie mnie cyyba remontem- u nas co prawda remontu nie bedzie ale coraz bardziej.mysle zeby zamienic u nas funcjkacjami pokoje. Mamy dwa jeden wiekszy w sumie dzienny, z szafami i "gabinetem" meza, a drugi mniejszy to sypialnia i spaloby tam dziecko. I cos czuje ze bede latac z metrem i mierzyc jak zamienic te pokoje
Stary 2014-10-05, 10:23   #3294
monique86
Raczkowanie

Witam Was po 3 dniach nieobecności

Wczoraj pojechaliśmy z TŻ do galerii handlowej i odwiedziłam TK Maxx, smyka, h&m...i nic nie kupiłam chociaż kusiło strasznie W tk maxx ubranka dla dzieci są tak śliczne, że mój mąż nie mógł mnie wytargać z działu dziecięcego Zdrowy rozsądek jednak wziął górę i wyszłam z pustymi rękami Kupiłam za to w pepco pozytywkę pluszową którą będziemy przystawiać do brzucha i znow 3 szt body z długim rękawem-rozpinane po całej długości za 5,99 szt.

Udało mi się też znaleźć w necie łóżeczko, które kupimy pewnie jak tylko wpłynie wypłata na konto

Widziałam, że dyskutowałyście też o wózkach. My wstępnie wybraliśmy Camarelo. Wahamy się między Carrera a Carmela. Miałam okazję zobaczyć Carrere w sklepie i pojeździć i przypadł mi do gustu. Koleżanka też ma wózek Camarelo i jest bardzo zadowolona
Stary 2014-10-05, 10:28   #3295
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
[/COLOR]Fashion moim zdaniem chłop nie musi sie na tym znac ja swojemu nie mam za złe ze nie angażuje sie w kupno tak jak ja;p niech sie wykaże po porodzie a nie przy zakupach po prostu nam ufają ze wybierzemy najodpowiedniejsze rzeczy
A to to racja poki moge kupowac co chce to jest ok hehehehe. Wazne ze sie o mnie i o mala troszczy :p

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez monique86 Pokaż wiadomość
Witam Was po 3 dniach nieobecności

Wczoraj pojechaliśmy z TŻ do galerii handlowej i odwiedziłam TK Maxx, smyka, h&m...i nic nie kupiłam chociaż kusiło strasznie W tk maxx ubranka dla dzieci są tak śliczne, że mój mąż nie mógł mnie wytargać z działu dziecięcego Zdrowy rozsądek jednak wziął górę i wyszłam z pustymi rękami Kupiłam za to w pepco pozytywkę pluszową którą będziemy przystawiać do brzucha i znow 3 szt body z długim rękawem-rozpinane po całej długości za 5,99 szt.

Udało mi się też znaleźć w necie łóżeczko, które kupimy pewnie jak tylko wpłynie wypłata na konto

Widziałam, że dyskutowałyście też o wózkach. My wstępnie wybraliśmy Camarelo. Wahamy się między Carrera a Carmela. Miałam okazję zobaczyć Carrere w sklepie i pojeździć i przypadł mi do gustu. Koleżanka też ma wózek Camarelo i jest bardzo zadowolona
Witaj witaj

Te dzialy z dzieciecymi ciuszkamikus za jak diabli, a w tk maxx to sa cudenka
Ja sie powstrzymuje bo mam tyle ciuszkow z lumpka i na pewno jesxcze bede miec ze.mi szkoda kasy na ciuszki ze sklepow.

Jakie lozeczko wybraliscie? Ja wczoraj znalazlam ale jeszcze mezowi nie.mialam kiedy pokazac:p

Fajny ten camarelo mimo ze nie w moim guscie(ja z tym co to w tych klasycznych gustuja:p)
W tym tygodbiu mam zamiar pojechac zamowic wozek i fotelik bo w tym samym sklepie
Stary 2014-10-05, 10:36   #3296
suszarka
Buc

dzięki dziewczyny, w takim razie wracam dziś do chaty.
Stary 2014-10-05, 10:37   #3297
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dobra, nadrobiłam Was
Kinqaa też się już nie raz nacięłam na takie ciuszki. Czasami wolę zajść do lumpka i tam poszukać. A zazwyczaj robiłam tak, że wybierałam co lepsze, resztę pakowałam w worek i kładłam obok śmietnika, albo zanosiłam do MOPS-u.
fashion najważniejsze, że jednak coś kupiłaś i trochę masz z listy odhaczone. Wybieraj to co serce Ci podpowiada, a im mniej tym lepiej. Przestań słuchać się siostry i mamy.
szczeperka za nagrodę, ja na takich spotkaniach raz wygrałam 4 wejściówki podwójne do Multikina na porannek bajkowy tylko wtedy mała była w brzuszku, musiałabym się spytać, czy to jeszcze jest aktualne.
I podzielam zdanie ratownika.
Katerina a pomyśleć, że te co tak dbają o siebie nie mogą zajść, a takie co mają to w nosie zachodzą bez problemu. Świat nie jest sprawiedliwy i tyle…. a ta znajoma, szkoda słów.
allgoodthings ładnie mała przybiera
smerfetka ale gdzieś musi być zszyta ta poduszka, wystarczy rozerwać kilka nitek, dołożyć i zszyć
simonee zazdroszczę wyjazdu
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:38   #3298
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
szczeperka chyba byłyśmy na tej samej serii spotkań
zgadzam się, monitor nie ratuje życia, wszystko zależy od rodzica. Tylko rodzic nie zawsze ma szansę, żeby pomóc. Ja zdecydowałam, że kupię. Zamiast ochraniacza na łóżeczko, pościeli (która i tak nie przyda się na początek), i innych "ozdóbek" do spania. Niedługo zaczynają się spotkania z chyba "mamo to ja" i też się wybieram
charliss a sprawdzałaś na stronie h&m czy są w ogóle xs z tego modelu? a co do tych kuponów to potem kasujesz maila z newslettera i na nowo, za kilka dni, możesz pobrać kupon od kiedy wiem o patencie, nie kupiłam tam nic w normalnej cenie

do poduszek z kulkami można dokupić wypełnienie. Zamawiałam ostatnio 50litrów za ok 25 zł do mojej pufy

i byłam na tym usg niestety na 4d się nie załapałam, ale na zwykłe tak. Dzidzia zostaje kobietą na 80% i waży 993g

gdyby nie to ze nie mam drukarki to fajna opcja z tymi kuponami
ale ja ogolnie jestem niezadowolona z jakosci ubran ciazowych z H&Mu, niestety wyciagaja sie po pierwszym praniu. Zwykle kolekcje maja wg mnie lepiej dobrana rozmiarowke i sa lepszej jakosci.No ale nic innego nie ma za bardzo wiec z braku laku..

Cytat:

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

No ok rozumiem te argumenty oprocz jednego- tego ze polozyl swoja reke obok fantomu i nie reagowalo... no bo czul ruchu tej reki a nie niezywego fantoma... ale normalnie bedzie w lozeczku lezalo samo dziecko(ja nie zakladam miex w lozeczku czy na nim jakichs wibrujacych zabawek itp, zwierzat ani dziecko nie bedzie spalo ze mna(a jesli bedzie to nie z monitorem...)) i wtedy to jego ruchy ma wyczuwac...
No nie wiem moze jestem zmeczona ale ten argument dla mnie totalnie nie przemawia...
Aczkolwiek bardzo dziekuje za przekazaniei nformacji ja sie raczej zdecyduje i tak.

Za to zrezygnowalam poki co z lezaczka/hustawki. Ogladalam foteliki dwa ktore rozwazam i raz ze w nich mozna dziecko postawic a dwa gondola z mojego wozka tez ma funkcje kolyski... wiec poki co odpuszczam mimo ze uwazam ze lezaczek bujaczek czy hustawka to fajna sprawa i moze z czasem kupie
nie przejmuj sie, mi na szczescie nikt nie doradza, ale ten wybor tez mnie przeraza. W ogole to myslalam ze jak jest dziecko karmione piersia to smoczek jest niepotrzebny? Moze to glupie pytanie ale po co w ogole jest smoczek?

Cytat:
Cześć
zazdroszcze, uwielbiam polskie morze i 3miasto

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
aaa, ale tam są same tkaniny, prawda? gotowego produktu nie kupisz...

heej, dziewczyny co myslicie o tych nozach ?
http://allegro.pl/show_item.php?item...8e20d296cb1c5e

ewentualnie te:
http://allegro.pl/show_item.php?item...ium=newsletter

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

bajlaga Ty się ciesz, ze teraz wybierasz, bo my mamy odbiór naszego mieszkania w styczniu, więc się śmieję że z malutką po castoramach itd bedziemych chodzic, wybierac panele i kafle
ja tez polecam fiskars, nie sa znowu takie duzo drozsze (ja za swoj podstawowy komplet placilam 120 zl a sa bardzo ostre). Fiskars Functional Form.
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:40   #3299
monique86
Raczkowanie

fashionaddicted ja też mam już tyle ubranek, że mąż i rodzice pytają się czy chociaż połowę z tego chociaż raz założę małej Część tak jak Ty mam z lumpków no i szwagierka dała mi też 10 siat po chrześnicy-niektóre w ogóle nieużywane z metkami jeszcze

Jeżeli chodzi o łóżeczko to wybraliśmy takie: http://arus.pl/lozeczko-z-szuflada-t...ika-biala.html

zależało nam na tym aby było białe, miało szufladę i by można było je przekształcić na tapczanik Co prawda myślałam , że mniej wydam na łóżeczko ale niestety wszystkie spełniające moje warunki i tak są droższe
Stary 2014-10-05, 10:41   #3300
Montanka
Rozeznanie

Hej.Ja od wczoraj w szpitalu.Myslelismy już,że prosto na porodówkę będą mnie wieźli.W samochodzie liczyłam już co minutę i czekałam aż parte się zaczną.Szyjka dostała znów po głowie,ale skurcze wycciszyli i jakoś się trzymam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości