|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V
Cytat:
Też jestem zdania że facet nie musi się znać tak jak kobieta i być super zaangażowany w zakupy. Oni zwykle unikają każdych zakupów :-P lepiej żeby swoją energię zachowali na czas po porodzie
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
monique86 - wow ale piekne lozeczko i nie tak strasznie drogie, naprawde cudne. Gdyby nie to ze u nas szuflada raczej nie bedzie miala racji bytu to bym zgapila od Ciebie
|
#3303 |
|
Wtajemniczenie
|
Fashion - to jaki wózek wybraliście?
Mi wczoraj właśnie mąż popsuł koncepcję co do wózka i teraz to już nie wiem co wybiorę
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde no jak to wszystko w ciagu minuty moze sie cos wydarzyc
|
|
#3305 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miłego pobytu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki, żeby unormowali sytuację i dzidziuś został w brzuchu.
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3307 |
|
Zadomowienie
|
aska fajna sprawa z tym stetoskopem
jak byłam w szpitalu, to babka miała take malutkie usg wielkości zakreślacza sprawdzała serduszko i tak sobie myślałam ile to może kosztować
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Szczeperka nie zazdroszczę odbioru w grudniu :P
A macie zamiar wynająć kogoś zeby sprawdził stan techniczny mieszkania z tym co macie na umowach itd?
|
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszyscy mi mowia ze ciezsza( o niecale 2kg od wiekszosci wozkow, ktore moglabym kupic) tylko ze mi sie te wspolczesne nie podobaja bardzo-tak do uzytkowania dla.mnie oczywiscie . Poza tym mieszkam na trzecim pietrze bez windy jestem niska i mala- nie wniose na raz ani wozka ktory wazy 14kg +dziecko ani 16kg+ dziecko. Te dwa kg w tej kwestii nie robi mi roznicy:pA czemu maz Ci namieszal?
|
|
#3310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- a nie, wiecej niz 10 tygodni, myslalam ze jestes w 27 tygodniu
|
|
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Montanka
zobaczysz, ze urodzisz ostatnia na wątku, tykko lez, prosze cie leż lilijka ja daje syrop z cebuli, albo jakiś zwykły syrop na kaszel z apteki, nie mam tu za dużego wyboru
|
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
To Łotysz
i dopiero wczoraj czy przedwczoraj znaleźli jego ciało w parku.---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- O matko! Lez kochana nie ruszaj się. ..dzidz ma zostać w brzuchu jeszcze! !
|
#3313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymaj się ciepło!! Bądź dobrej myśli i słuchaj się lekarzy
|
|
|
#3314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Montanka trzymamy kciuki, oszczędzaj się!! Dziewczyny zastanawiające się nad wózkiem Camarelo. To był mój pierwszy wybór i nie mogłam znaleźć zbyt wielu opinii w necie. A jak już się pojawiły to negatywne, że szybko zaczął skrzypieć. Nie znam niestety nikogo, kto by go miał aby poznać opinię z pierwszej ręki. Póki co przerzuciłam swoją uwagę na Bebetto
|
|
#3315 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=AsiaW**;48403676]
Cytat:
i to naprawdę bardzo boli, nie żebym przesadzała. Brzuch mam na razie nie wielki, przytyłam wg mnie nie dużo, bo 5 kg a to już 27 tydzień, więc nie wiem co będzie w styczniu Czasem chodzę jak pokraka. Przez ten ból ciężko mi wstać z łóżka, albo rozebrać się do kąpieli. Pocieszam się, że może to stan przejściowy i nie będzie tak bolało do samego końca, bo jakiś czas temu bolały mnie biodra, ale przeszło. Do tego od około tygodnia powróciły mi mdłości więc ostatnio jestem nie do życia. Jestem cały czas w domu więc powinnam mieć wszystko dokładnie posprzątane, a mi się pranie już z kosza powoli wysypuje i źle mi z tym Ale się wyżaliłam. |
|
|
|
|
#3316 |
|
Zadomowienie
|
Montanka trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, odpoczywaj i uważajcie na siebie, całe szczęście, że udało się to powstrzymać.
Mmgi głowa do góry Kochana I też mnie wkurza, że nie wszystko jest zrobione tak jak bym chciała, ale jak mąż widzi, że wstaję zdenerwowana i się za coś zabieram to wyrywa mi to z rąk i sam robi.
|
#3317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3maj się kochana bedzie dobrze;* jestem najlepszym przykładem, ze wszystko może się pozytywnie zakonczyc, wierzę że w Twoim przypadku też tak będzie, leż i odpoczywaj![]() [QUOTE=mmgi;48404470] Cytat:
u mnie to samo przytylam 5 kg tyle że ja jestem w 24 tc, ale wszystko mi poszłow brzuch i mam mega sterczący i wypukły. a to klocie i ciągnięcie jest bardzo bolesne, wstałamw nocy i myślałąm że się rozpłaczę tak mnie ciągnęło, mój mąż musi mi pomagać wstawać z łożka czy fotela bo przechodzi mi jakby prąd w kroczu, w pachwinach itp....oby było lepiej i te dolegliwości nie towarzyszyły nam już do konca
|
||
|
|
|
#3318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3319 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedynie bardziej angażuje się w wybór wózka, bo to już konkretny wydatek. Cytat:
Mam nadzieję, że już teraz się wszystko uspokoi i będzie ok. W takiej sytuacji każdy tydzień jest ważny. Trzymam kciuki, żeby było dobrze i informuj nas tutaj od czasu do czasu.
|
||
|
|
|
#3320 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3321 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tutaj można poczytać różne opinie http://forum.trojmiasto.pl/Wozki-Cam...296,1,160.html Bebetto też mi się podobają...nie jestem na 100% zdecydowana
|
|
|
#3322 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Montanka - trzymam kciuki żeby dziecko jak najdłużej zostało w brzuchu ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() Wybrałam 3 wózki w ktorych mieliśmy wybierać. Nie były idealne bo ja chcę przede wszystkim lekki wózek ale mieściły się w takim standardowym budżecie. A on mi wczoraj oświadczył że za jakość on może zapłacić dużo i że nie mamy granicy finansowej. Cieszę się bo mogę kupićlżejszy wózek, ale znów muszę go szukać
|
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej mialam wam wcześniej pisać ale maz mi ne pozwolil :p
ma.ko no wosek super! Kupiliśmy w Entliczku w Krakowie ![]() a co do bólu brzucha to mi wczoraj na szczęście przeszło ![]() Ewka my mamy takie noże i jestem z nich bardzo zadowolona bo u mnie w domu zawsze takie tempe były ze szkoda gadać! Simonee ale Ci zazdroszczę! Wypoczywaj ![]() Lilijka no zszyta jest ale znając moje n szczęście to by mi sie wszystkie rozsypaly
|
#3324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaki to wózek wybrałaś?
|
|
|
#3326 |
|
Zadomowienie
|
Bugaboo Buffalo
![]() do lekkich i super funkcjonalnych wozkow mozna zaliczyc Baby Joggery - moja kolezanka ma spacerowke City Mini GT na 4 kolach i jest rewelacyjna… duza i do tego sklada sie w zabawny sposob - mozna ja zlozyc jedna reka, druga trzymajac dziecko tak sie sklada: http://swiat-wozkow.blog.onet.pl/2013/05/19/67/ mozna do tego dokupic gondole… niestety nie sa to najpieknieksze wozki ale super funkcjonalne i waza ok 7-9 kg (calosc z siedziskiem) |
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Szczeperka ja też nie mam nikogo znajomego, ale są firmy różne specjalizujące się w tym, poszukaj w swoim rejonie
![]() My na 100% weźmiemy, znajomi własnie odbierali w sierpniu mieszkanie i wzięli takiego gościa, zapłacili mu 300zł za to, on wczesniej zapoznał się z dokumentacją itd, no i jak weszli na mieszkanie (oni, ten gość i deweloper) to gościu wszystko powytykał :P że rysa na parapecie, że przesuniecie zamka w drzwiach o kilka mm, że porysowane drzwi balkonowe .. więc parapet i drzwi balkonowe im wymienili, a koleżanka mówi, że oni by tego w pośpiechu od razu nie zauważyli i byłaby klapa. a wiadomo że deweloper chce tylko szybko, szybko, żeby "klepnąć" i tyle... dlatego ja jestem za. Smerfetka ale które masz? te kolorowe: http://allegro.pl/noze-royalty-line-...593707629.html ? |
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Montanka trzymaj się kochana!
dobrze że zdążyliście do szpitala dojechać niech się ten Synus siedzi w brzuszku jak najdłużej ![]() alb Ty też odpoczywaj nie e ma żartów My też juz mamy łóżeczko wybrane
|
#3329 |
|
Zadomowienie
|
ich minusem z kolei jest to ze kazde wyposazenie dodatkowe jak palak zabezpieczajacy, adaptery, sa prawie ze najdrozsze na rynku. Adaptery do fotelikow chyba 300 zl! ale sam wozek nie jest zbyt drogi, spacerowka kosztuje ok 1100 a do tego gondola z 500 chyba.
|
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka tak tak te kolorowe
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Charliss kurde adaptery takie drogie? Do naszego kosztują 70zl
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

ja swojemu nie mam za złe ze nie angażuje sie w kupno tak jak ja;p niech sie wykaże po porodzie a nie przy zakupach
po prostu nam ufają ze wybierzemy najodpowiedniejsze rzeczy

Kupiłam za to w pepco pozytywkę pluszową którą będziemy przystawiać do brzucha

zobaczysz, ze urodzisz ostatnia na wątku, tykko lez, prosze cie leż 

bedzie dobrze;* jestem najlepszym przykładem, ze wszystko może się pozytywnie zakonczyc, wierzę że w Twoim przypadku też tak będzie, leż i odpoczywaj