Styczniowe mamusie 2015, cz. V - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-05, 10:44   #3301
Szczeperka
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. V

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Szczeperka wlasnie tez czytałam gdzieś ze monitor moze wykryć nawet ruch powietrza.. Fajnie ze ktos obiektywnie opowiedział o sprzęcie.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Fashion moim zdaniem chłop nie musi sie na tym znac ja swojemu nie mam za złe ze nie angażuje sie w kupno tak jak ja;p niech sie wykaże po porodzie a nie przy zakupach po prostu nam ufają ze wybierzemy najodpowiedniejsze rzeczy
Dlatego każdy musi podjąć indywidualną decyzję co do tego czy chce monitor czy też nie.

Też jestem zdania że facet nie musi się znać tak jak kobieta i być super zaangażowany w zakupy. Oni zwykle unikają każdych zakupów :-P lepiej żeby swoją energię zachowali na czas po porodzie

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:45   #3302
fashionaddicted
Zakorzenienie

monique86 - wow ale piekne lozeczko i nie tak strasznie drogie, naprawde cudne. Gdyby nie to ze u nas szuflada raczej nie bedzie miala racji bytu to bym zgapila od Ciebie
Stary 2014-10-05, 10:46   #3303
Szczeperka
Wtajemniczenie

Fashion - to jaki wózek wybraliście?
Mi wczoraj właśnie mąż popsuł koncepcję co do wózka i teraz to już nie wiem co wybiorę

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-10-05, 10:47   #3304
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Hej.Ja od wczoraj w szpitalu.Myslelismy już,że prosto na porodówkę będą mnie wieźli.W samochodzie liczyłam już co minutę i czekałam aż parte się zaczną.Szyjka dostała znów po głowie,ale skurcze wycciszyli i jakoś się trzymam.
O kurcze Montanka mam nadzieje ze juz teraz opanuja sytuacje i wszystko bedzie dobrze. Odpoczywaj i sluchaj ie lekarzy.
Kurde no jak to wszystko w ciagu minuty moze sie cos wydarzyc
Stary 2014-10-05, 10:47   #3305
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Cześć
Po śniadaniu pakujemy walizy i jedziemy nad morze na 3-4 dni.
Mam nadzieję że w gdańsku podjedziemy do sklepu z materiałami minky
ojej zazdraszczam miłego pobytu
Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Fashion ja tez wieczorem szukalam lozeczka no i decyzja juz z mężem podjęta jednogłośnie
A teraz najlepsze: może i zwariowalam ale wieczorem jak lezalam na plecach a Mała była b.nisko przypominało mi się, ze mam stetoskop i kurde slyszalam ja! Jak fika i chyba nawet jej serducho?? Albo to był mój puls no nie wiem ale fajna zabawa to była
Cytat:
Napisane przez monique86 Pokaż wiadomość
Witam Was po 3 dniach nieobecności

Wczoraj pojechaliśmy z TŻ do galerii handlowej i odwiedziłam TK Maxx, smyka, h&m...i nic nie kupiłam chociaż kusiło strasznie W tk maxx ubranka dla dzieci są tak śliczne, że mój mąż nie mógł mnie wytargać z działu dziecięcego Zdrowy rozsądek jednak wziął górę i wyszłam z pustymi rękami Kupiłam za to w pepco pozytywkę pluszową którą będziemy przystawiać do brzucha i znow 3 szt body z długim rękawem-rozpinane po całej długości za 5,99 szt.

Udało mi się też znaleźć w necie łóżeczko, które kupimy pewnie jak tylko wpłynie wypłata na konto

Widziałam, że dyskutowałyście też o wózkach. My wstępnie wybraliśmy Camarelo. Wahamy się między Carrera a Carmela. Miałam okazję zobaczyć Carrere w sklepie i pojeździć i przypadł mi do gustu. Koleżanka też ma wózek Camarelo i jest bardzo zadowolona
też chciałam tę pozytywkę z pepco dla brzucha, ale nie można w niej wymienić baterii :/
Cytat:
Hej.Ja od wczoraj w szpitalu.Myslelismy już,że prosto na porodówkę będą mnie wieźli.W samochodzie liczyłam już co minutę i czekałam aż parte się zaczną.Szyjka dostała znów po głowie,ale skurcze wycciszyli i jakoś się trzymam.
ojej trzymam kciuki, żeby unormowali sytuację i dzidziuś został w brzuchu.
Stary 2014-10-05, 10:49   #3306
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
o matko, trzymaj się tam i nie denerwuj ! wszystko będzie dobrze !
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:50   #3307
allgoodthings
Zadomowienie

aska fajna sprawa z tym stetoskopem jak byłam w szpitalu, to babka miała take malutkie usg wielkości zakreślacza sprawdzała serduszko i tak sobie myślałam ile to może kosztować
Stary 2014-10-05, 10:50   #3308
ewka555
Zakorzenienie

Szczeperka nie zazdroszczę odbioru w grudniu :P

A macie zamiar wynająć kogoś zeby sprawdził stan techniczny mieszkania z tym co macie na umowach itd?
Stary 2014-10-05, 10:51   #3309
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Fashion - to jaki wózek wybraliście?
Mi wczoraj właśnie mąż popsuł koncepcję co do wózka i teraz to już nie wiem co wybiorę
My wybraliśmy Tako dalga granatowo-bialą.
Wszyscy mi mowia ze ciezsza( o niecale 2kg od wiekszosci wozkow, ktore moglabym kupic) tylko ze mi sie te wspolczesne nie podobaja bardzo-tak do uzytkowania dla.mnie oczywiscie. Poza tym mieszkam na trzecim pietrze bez windy jestem niska i mala- nie wniose na raz ani wozka ktory wazy 14kg +dziecko ani 16kg+ dziecko. Te dwa kg w tej kwestii nie robi mi roznicy:p

A czemu maz Ci namieszal?
Stary 2014-10-05, 10:54   #3310
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze… niech tam trzymaja tego malucha w brzuchu. Ile zostajesz w szpitalu? Oby jeszcze te 10 tygodni… chociaż w sumie każdy kolejny jest na wage złota. Masz pessar czy cos zalozone?

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

a nie, wiecej niz 10 tygodni, myslalam ze jestes w 27 tygodniu
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:55   #3311
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Montanka zobaczysz, ze urodzisz ostatnia na wątku, tykko lez, prosze cie leż
lilijka ja daje syrop z cebuli, albo jakiś zwykły syrop na kaszel z apteki, nie mam tu za dużego wyboru
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:57   #3312
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
To juz pare dni temu było w gazetach. Ten zabójca z Ukrainy.
To Łotysz i dopiero wczoraj czy przedwczoraj znaleźli jego ciało w parku.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
O matko! Lez kochana nie ruszaj się. ..dzidz ma zostać w brzuchu jeszcze! !

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 10:57   #3313
monique86
Raczkowanie

Cytat:

Trzymaj się ciepło!! Bądź dobrej myśli i słuchaj się lekarzy
Stary 2014-10-05, 11:13   #3314
Maritxell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
maritxell u nas jest to samo w lidlu. Najgorsze są te stare baby. Kiedys była pościel, to brały po 10 do koszyka, później oglądały jaki chcą wzór i odkłądały na sklepie gdzie popadnie
Ja chce isc jjutro, bo mają być ciuszki niemowlęce. Chcicłabym bluze i sweterek, ale pojde z godzine po otwarciu. Jak kupie to kupie, a jak nie to trudno.
jakiego kupiłaś tego rogala?
kupiłam z tej aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=4636779230

Montanka trzymamy kciuki, oszczędzaj się!!

Dziewczyny zastanawiające się nad wózkiem Camarelo. To był mój pierwszy wybór i nie mogłam znaleźć zbyt wielu opinii w necie. A jak już się pojawiły to negatywne, że szybko zaczął skrzypieć. Nie znam niestety nikogo, kto by go miał aby poznać opinię z pierwszej ręki. Póki co przerzuciłam swoją uwagę na Bebetto
Stary 2014-10-05, 11:18   #3315
mmgi
Zadomowienie

[QUOTE=AsiaW**;48403676]
Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
dziewczyny....jak mnie strasznie bolą pachwiny i Bożena, tam mnie ciągnie i kluje, że nie mogę nawet chodzić, spać też koszmar...mój lekarz twierdzi, że to normalne, że wszystko się rozciąga i przygotowuje do porodu, ale ja nie sądziłam, że to tak boli, jakby mnie na narzędziach tortur rociągali. Może to wynika też z tego że odkąd wyszłam ze szpitala to brzuch mi się znacznie powiększył ...sama nie wiem. Jeszcze moja mama "mnie nigdy nic nie bolało, to nie jest normalne".
Mam to samo, od ponad tygodnia i to naprawdę bardzo boli, nie żebym przesadzała. Brzuch mam na razie nie wielki, przytyłam wg mnie nie dużo, bo 5 kg a to już 27 tydzień, więc nie wiem co będzie w styczniu Czasem chodzę jak pokraka. Przez ten ból ciężko mi wstać z łóżka, albo rozebrać się do kąpieli. Pocieszam się, że może to stan przejściowy i nie będzie tak bolało do samego końca, bo jakiś czas temu bolały mnie biodra, ale przeszło.

Do tego od około tygodnia powróciły mi mdłości więc ostatnio jestem nie do życia. Jestem cały czas w domu więc powinnam mieć wszystko dokładnie posprzątane, a mi się pranie już z kosza powoli wysypuje i źle mi z tym

Ale się wyżaliłam.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 11:27   #3316
akrolowa
Zadomowienie

Montanka trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, odpoczywaj i uważajcie na siebie, całe szczęście, że udało się to powstrzymać.

Mmgi głowa do góry Kochana mnie też pobolewa krocze, a w sumie to takie kłucie i dół brzucha, ale zwykle jak poleżę, pooszczędzam się trochę to mija, choć nie zawsze.
I też mnie wkurza, że nie wszystko jest zrobione tak jak bym chciała, ale jak mąż widzi, że wstaję zdenerwowana i się za coś zabieram to wyrywa mi to z rąk i sam robi.
Stary 2014-10-05, 11:28   #3317
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:

3maj się kochana bedzie dobrze;* jestem najlepszym przykładem, ze wszystko może się pozytywnie zakonczyc, wierzę że w Twoim przypadku też tak będzie, leż i odpoczywaj

[QUOTE=mmgi;48404470]
Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość

Mam to samo, od ponad tygodnia i to naprawdę bardzo boli, nie żebym przesadzała. Brzuch mam na razie nie wielki, przytyłam wg mnie nie dużo, bo 5 kg a to już 27 tydzień, więc nie wiem co będzie w styczniu Czasem chodzę jak pokraka. Przez ten ból ciężko mi wstać z łóżka, albo rozebrać się do kąpieli. Pocieszam się, że może to stan przejściowy i nie będzie tak bolało do samego końca, bo jakiś czas temu bolały mnie biodra, ale przeszło.

Do tego od około tygodnia powróciły mi mdłości więc ostatnio jestem nie do życia. Jestem cały czas w domu więc powinnam mieć wszystko dokładnie posprzątane, a mi się pranie już z kosza powoli wysypuje i źle mi z tym

Ale się wyżaliłam.

u mnie to samo przytylam 5 kg tyle że ja jestem w 24 tc, ale wszystko mi poszłow brzuch i mam mega sterczący i wypukły. a to klocie i ciągnięcie jest bardzo bolesne, wstałamw nocy i myślałąm że się rozpłaczę tak mnie ciągnęło, mój mąż musi mi pomagać wstawać z łożka czy fotela bo przechodzi mi jakby prąd w kroczu, w pachwinach itp....oby było lepiej i te dolegliwości nie towarzyszyły nam już do konca

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 11:29   #3318
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Jejku Kochana trzymaj się. Strasznie mi przykro ze tyle stresu się najadlas, ale najważniejsze, ze opanowane. Lez tyle ile trzeba. Trzymamy kciuki!!!
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 11:29   #3319
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość

Fashion moim zdaniem chłop nie musi sie na tym znac ja swojemu nie mam za złe ze nie angażuje sie w kupno tak jak ja;p niech sie wykaże po porodzie a nie przy zakupach po prostu nam ufają ze wybierzemy najodpowiedniejsze rzeczy
Jestem tego samego zdania, mój mąż też średnio zaangażowany w zakupy, ale co kupię albo zamówię to zawsze mu się podoba Jedynie bardziej angażuje się w wybór wózka, bo to już konkretny wydatek.

Cytat:
O matko, ale musieliście się wystraszyć Mam nadzieję, że już teraz się wszystko uspokoi i będzie ok. W takiej sytuacji każdy tydzień jest ważny. Trzymam kciuki, żeby było dobrze i informuj nas tutaj od czasu do czasu.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 11:30   #3320
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
aska fajna sprawa z tym stetoskopem jak byłam w szpitalu, to babka miała take malutkie usg wielkości zakreślacza sprawdzała serduszko i tak sobie myślałam ile to może kosztować
Ale czad z wielka chęcią bym ją podgladala od czasu do czasu
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 11:31   #3321
monique86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
kupiłam z tej aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=4636779230

Montanka trzymamy kciuki, oszczędzaj się!!

Dziewczyny zastanawiające się nad wózkiem Camarelo. To był mój pierwszy wybór i nie mogłam znaleźć zbyt wielu opinii w necie. A jak już się pojawiły to negatywne, że szybko zaczął skrzypieć. Nie znam niestety nikogo, kto by go miał aby poznać opinię z pierwszej ręki. Póki co przerzuciłam swoją uwagę na Bebetto
Koleżanka użytkuje Camarelo 5 miesiąc i póki co jest bardzo zadowolona. Gondola jest spora, wózek ogólnie lekki i bardzo dobrze się go prowadzi.

Tutaj można poczytać różne opinie http://forum.trojmiasto.pl/Wozki-Cam...296,1,160.html

Bebetto też mi się podobają...nie jestem na 100% zdecydowana
Stary 2014-10-05, 11:42   #3322
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Szczeperka nie zazdroszczę odbioru w grudniu :P

A macie zamiar wynająć kogoś zeby sprawdził stan techniczny mieszkania z tym co macie na umowach itd?
Właśnie zupełnie nie wiem. Nie mamy nikogo takiego znajomego...

Montanka - trzymam kciuki żeby dziecko jak najdłużej zostało w brzuchu

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
My wybraliśmy Tako dalga granatowo-bialą.
Wszyscy mi mowia ze ciezsza( o niecale 2kg od wiekszosci wozkow, ktore moglabym kupic) tylko ze mi sie te wspolczesne nie podobaja bardzo-tak do uzytkowania dla.mnie oczywiscie. Poza tym mieszkam na trzecim pietrze bez windy jestem niska i mala- nie wniose na raz ani wozka ktory wazy 14kg +dziecko ani 16kg+ dziecko. Te dwa kg w tej kwestii nie robi mi roznicy:p

A czemu maz Ci namieszal?
Fakt, te 2kg nie robią takiej różnicy
Wybrałam 3 wózki w ktorych mieliśmy wybierać. Nie były idealne bo ja chcę przede wszystkim lekki wózek ale mieściły się w takim standardowym budżecie. A on mi wczoraj oświadczył że za jakość on może zapłacić dużo i że nie mamy granicy finansowej.
Cieszę się bo mogę kupićlżejszy wózek, ale znów muszę go szukać

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-10-05, 11:49   #3323
smerfetka2808
Zakorzenienie

Hej hej mialam wam wcześniej pisać ale maz mi ne pozwolil :p

ma.ko no wosek super! Kupiliśmy w Entliczku w Krakowie
a co do bólu brzucha to mi wczoraj na szczęście przeszło

Ewka my mamy takie noże i jestem z nich bardzo zadowolona bo u mnie w domu zawsze takie tempe były ze szkoda gadać!

Simonee ale Ci zazdroszczę! Wypoczywaj

Lilijka no zszyta jest ale znając moje n szczęście to by mi sie wszystkie rozsypaly
Stary 2014-10-05, 11:51   #3324
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Właśnie zupełnie nie wiem. Nie mamy nikogo takiego znajomego...

Montanka - trzymam kciuki żeby dziecko jak najdłużej zostało w brzuchu

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Fakt, te 2kg nie robią takiej różnicy
Wybrałam 3 wózki w ktorych mieliśmy wybierać. Nie były idealne bo ja chcę przede wszystkim lekki wózek ale mieściły się w takim standardowym budżecie. A on mi wczoraj oświadczył że za jakość on może zapłacić dużo i że nie mamy granicy finansowej.
Cieszę się bo mogę kupićlżejszy wózek, ale znów muszę go szukać
ja wlasnie kierowalam sie waga mimo ze mam winde i raczej wozka nie bede targac po schodach. Ale bylo to dla mnie wazne bo jednak to czuc jak trzeba pchac wozek pod gore (takie mam ulozenie terenu obok domu), przy wkladaniu do samochodu itp. Dlatego odpadla Mura, mimo ze z poczatku bylam pewna ze ja kupie. W koncu wybralam jeden z najlzejszych wozkowna rynku, zwrotny i mega funkcjonalny i obym juz kolejnych zmian nie robila. Mam w kazdym razie miesiac na decyzje zeby w listopadzie zamowic
Stary 2014-10-05, 11:57   #3325
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
ja wlasnie kierowalam sie waga mimo ze mam winde i raczej wozka nie bede targac po schodach. Ale bylo to dla mnie wazne bo jednak to czuc jak trzeba pchac wozek pod gore (takie mam ulozenie terenu obok domu), przy wkladaniu do samochodu itp. Dlatego odpadla Mura, mimo ze z poczatku bylam pewna ze ja kupie. W koncu wybralam jeden z najlzejszych wozkowna rynku, zwrotny i mega funkcjonalny i obym juz kolejnych zmian nie robila. Mam w kazdym razie miesiac na decyzje zeby w listopadzie zamowic
Ja też mam windę i nie będę wózka nosić ale jestem kruszynką i po prostu nie chce mieć problemów z wózkiem...
Jaki to wózek wybrałaś?

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-10-05, 12:02   #3326
charliss
Zadomowienie

Bugaboo Buffalo
do lekkich i super funkcjonalnych wozkow mozna zaliczyc Baby Joggery - moja kolezanka ma spacerowke City Mini GT na 4 kolach i jest rewelacyjna… duza i do tego sklada sie w zabawny sposob - mozna ja zlozyc jedna reka, druga trzymajac dziecko
tak sie sklada: http://swiat-wozkow.blog.onet.pl/2013/05/19/67/
mozna do tego dokupic gondole… niestety nie sa to najpieknieksze wozki ale super funkcjonalne i waza ok 7-9 kg (calosc z siedziskiem)
Stary 2014-10-05, 12:03   #3327
ewka555
Zakorzenienie

Szczeperka ja też nie mam nikogo znajomego, ale są firmy różne specjalizujące się w tym, poszukaj w swoim rejonie
My na 100% weźmiemy, znajomi własnie odbierali w sierpniu mieszkanie i wzięli takiego gościa, zapłacili mu 300zł za to, on wczesniej zapoznał się z dokumentacją itd, no i jak weszli na mieszkanie (oni, ten gość i deweloper) to gościu wszystko powytykał :P że rysa na parapecie, że przesuniecie zamka w drzwiach o kilka mm, że porysowane drzwi balkonowe ..
więc parapet i drzwi balkonowe im wymienili, a koleżanka mówi, że oni by tego w pośpiechu od razu nie zauważyli i byłaby klapa.
a wiadomo że deweloper chce tylko szybko, szybko, żeby "klepnąć" i tyle...
dlatego ja jestem za.

Smerfetka ale które masz? te kolorowe:
http://allegro.pl/noze-royalty-line-...593707629.html ?
Stary 2014-10-05, 12:03   #3328
smerfetka2808
Zakorzenienie

Montanka trzymaj się kochana! dobrze że zdążyliście do szpitala dojechać niech się ten Synus siedzi w brzuszku jak najdłużej

alb Ty też odpoczywaj nie e ma żartów

My też juz mamy łóżeczko wybrane
Stary 2014-10-05, 12:04   #3329
charliss
Zadomowienie

ich minusem z kolei jest to ze kazde wyposazenie dodatkowe jak palak zabezpieczajacy, adaptery, sa prawie ze najdrozsze na rynku. Adaptery do fotelikow chyba 300 zl! ale sam wozek nie jest zbyt drogi, spacerowka kosztuje ok 1100 a do tego gondola z 500 chyba.
Stary 2014-10-05, 12:05   #3330
smerfetka2808
Zakorzenienie

Ewka tak tak te kolorowe

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Charliss kurde adaptery takie drogie? Do naszego kosztują 70zl
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości