Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-05, 18:50   #2761
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
czy któraś z Was kochane oglądała film pt.: "Niebo istnieje...naprawdę"???

wczoraj na pogrzebie ksiądz o nim mówił - zamierzam dziś obejrzeć...myślałam, że jakiś stary, ale z tego co widzę to nie, bo rok prod. 2014...
Ogladalam. Jakis czas temu byl na watku link gdzie mozna bylo obejrzec.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2014-10-05 o 18:52
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 19:14   #2762
Maga83
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV

Pani ja uwielbiam gotować i chętnie bym Olkowi gotowala ale on jednak nie chce jeść. Ostatnio nawet ziemniaków nie chce. Je zupy: kalafiorowa, ogorkowa, rosół, kluski dyniowe lub kopytka, tarte jablkowa, muffinki i naleśniki na owsianym mleku, jaglana ugotowana na mleku owsianym z owocami, pierogi z owocami. Na śniadanie i kolacje chleb który sama pieke i do tego pomidor lub ogórek kiszony. Czasem zje słoiczek i w ten sposób udaje mi się przemycic mięso lub rybę. Zero zainteresowania tym co my mamy na talerzu. Możemy jeść pizze, tort czy cokolwiek innego a on nie chce

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 19:37   #2763
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Maga, ja Cię podziwiam, jakie Ty wspaniałe rzeczy gotujesz...

Rena, przytulam mocno

Monika, II trymestr na pewno będzie łatwiejszy. Ty jesteś w ciąży, ja bez ciąży karmię dziecko słoiczkami, a nas garmażerką (najczęściej z Biedry, naleśnikami, krokietami albo pierogami), tak, że tego...

Zdrówka i siły dla wszystkich!!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 19:42   #2764
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Pani ja uwielbiam gotować i chętnie bym Olkowi gotowala ale on jednak nie chce jeść. Ostatnio nawet ziemniaków nie chce. Je zupy: kalafiorowa, ogorkowa, rosół, kluski dyniowe lub kopytka, tarte jablkowa, muffinki i naleśniki na owsianym mleku, jaglana ugotowana na mleku owsianym z owocami, pierogi z owocami. Na śniadanie i kolacje chleb który sama pieke i do tego pomidor lub ogórek kiszony. Czasem zje słoiczek i w ten sposób udaje mi się przemycic mięso lub rybę. Zero zainteresowania tym co my mamy na talerzu. Możemy jeść pizze, tort czy cokolwiek innego a on nie chce
Gdybym ci podrzucila J., bylby w raju. On prawie wszystkiego sprobuje, najwyzej zamiast pogryzc polknie i oczy wyjda mu na wierzch. Gdyby nie problemy z gryzieniem jadlby normalnie z nami. Ale ja sie w kuchni nie czuje dobrze, nie lubie gotowac, eksperymentowac.. Podziwiam za zamilowanie do spedzania czasu w kuchni.

Stary 2014-10-05, 20:24   #2765
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
A jak ty się czujesz?
dziś jakoś dziwnie - muli mnie i zgagę miałam i coś mnie żołądek (albo coś koło tego) pobolewa...temperatura stoi w miejscu więc chyba jednak owu nie było a Ty który masz dc??

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ogladalam. Jakis czas temu byl na watku link gdzie mozna bylo obejrzec.
'
i jak? fajny? bo ja nie oglądnęłam ale może jutro się uda

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 20:28   #2766
Maga83
Zakorzenienie

Perse w tym co napisałam nie ma nic wspaniałego kombinuje żeby Olek chociaż coś zjadł. U nas największy problem jest nie w tym że jemu nie smakuje tylko że nawet nie chce spróbować. Kilka razy już było tak że nie chciał jeść a jak mi się udało go zagadać i podać jedną łyżeczkę to wtedy zjadł całą porcję. Próbowałam mu zostawić żeby sam jadł ale wtedy ucieka albo odnosi do kuchni

Monika fajnie że J. Ci wszystko je

Co do gotowania to po pierwsze lubię, po drugie gotuje od początku roku zdrowiej, minimum smażenia. TZ miał na początku roku kiepskie wyniki watrobowe, w tym czasie też chciałam wprowadzić Olkowi części naszego jedzenia i stąd się wzięło moje zdrowsze gotowanie. Może nie do końca zawsze wychodzi super zdrowo ale się staram

Stary 2014-10-05, 20:51   #2767
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Rena - film nie byl jakis rewelacyjny dla mnie. Obejrzalam, poryczalam sie wspominajac i tyle.

Maga - fakt, J. je, ale niestety nie chce gryzc i musze bardzo uwazac co mu daje bo potem placze na nocniku.

Stary 2014-10-05, 20:51   #2768
ciociami
Raczkowanie

Hej

Rena ja ogladałam ten film jest swietny.
Moj tż też oglądał tylko jeden fragment mu pokazałam i od razu go porwało.
Polecam.
Ostatnio ogladałam tez Atlas Chmur i Choleryk z Brooklynu. Tez polecam.

Ja też lubie gotować. Naszczescie moj tż lubi jeść.
Ale ja nie spedzam w kuchni godzin. Gotuje szybkie obiadki bo zazwyczaj nie mam czasu.
Chyba ze mam czas wtedy robie tak zwany wypasiony obiad czytaj czasochłonny dla mnie pękający brzuch dla tż.

zeberko super ze dajesz rade karmic Tosie bo tak sie tego bałas. No i chyba nie jest tak zle jak piszesz skoro chcialas sie meldowac jako ciezaroweczka.

Gryzia zdrowka. Oby Ci szybko przeszło.
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 20:55   #2769
Kubek29
Zadomowienie

Hej!

Rena, przytulam

U nas tez u T. choróbsko, znaczy sie katar i osłabienie... I kaszel od spływających glutow :/
Chyba troche przegięłam z tym moim 'zimnym chowem'. :-/

Jednak apetyt mu dopisuje, gdy wkładam go do fotelika krzycz "ammmma ammmma".
Dzisiaj pierwszy raz "jadł" kapustę kiszona- kapusta była wszędzie tak go rozbawiła
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 20:56   #2770
izotropia
Rozeznanie

haha ja jutro testuję nikt tego się nie spodziewał... przytulanki były dawno... bo przed okresem jak nic 1d przed bez zabezpieczenia.. teoretycznie chyba czas bezpieczny, w praktyce od 16dc mam plamienia, czyli już 3 dzień i ogólnie plamienia zaczęły się po ostatnich przytulankach brązowe(wygląda jak zawsze gdy kończy mi się miesiączka), a dziś z nitkami krwi... normalnie się boję...
to tyle, jak to tylko straszak to trzeba iść po tabsy.. choć ja pewnie zapomnę/zgubię/zwymiotuję...
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 21:00   #2771
Kubek29
Zadomowienie

Ja tez lubie gotować, lubie jesc, lubie wymyślać, eksperymentować, ale nie lubie spędzać czasu w kuchni, znam ciekawsze formy spędzania czasu.

Dzisiaj była mega szybka i mega pyszna zupa dyniowa.
Dzisiaj zajęła mi moze 2-3 minuty
Wczoraj przy okazji pieczenia jabłek Tymkowi na deser upiekłam blachę dyni. Schowalam do pojemnika i dałam do lodowy, rano jak smażyłam jajecznice z cebula, to odłożyłam trohe cebuli do pojemnika z dynia. W porze obiadu zblendowalam te dynie i cebulkę. Zagotowałam, dolałam maly kartonik mleka kokosowego, przyprawilam odrobina białego pieprzu, różową (himalajska chyba) solą i paroma 'niteczkami' szafranu i ... voila!!! . Wyszła pyszna, bardzo delikatna.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-10-05 o 21:37
Stary 2014-10-05, 21:25   #2772
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Zmarła aktorka Ania Przybylska ;(
Też była AM. Dwa razy poroniła.
Smutno mi jakoś kruche to życie...

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 21:30   #2773
Maga83
Zakorzenienie

Kubek a ja lubię spędzać czas w kuchni. Ale ostatnio nie mam na to czasu. W sumie odkąd Olek się urodził. Ale Twój przepis na zupę dyniowa brzmi smakowicie. Muszę spróbować chociaż na 99% Olek pogardzi

Stary 2014-10-05, 21:31   #2774
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

[']

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 21:31   #2775
Kubek29
Zadomowienie

O matko :-(

Az sie poryczalam. Straszne to.
Bardzo ja lubiłam.
Wydawała sie byc bardzo pozytywna osoba,
Stary 2014-10-05, 21:33   #2776
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
czy któraś z Was kochane oglądała film pt.: "Niebo istnieje...naprawdę"???

wczoraj na pogrzebie ksiądz o nim mówił - zamierzam dziś obejrzeć...myślałam, że jakiś stary, ale z tego co widzę to nie, bo rok prod. 2014...
Ogladalam i polecam

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
haha ja jutro testuję nikt tego się nie spodziewał... przytulanki były dawno... bo przed okresem jak nic 1d przed bez zabezpieczenia.. teoretycznie chyba czas bezpieczny, w praktyce od 16dc mam plamienia, czyli już 3 dzień i ogólnie plamienia zaczęły się po ostatnich przytulankach brązowe(wygląda jak zawsze gdy kończy mi się miesiączka), a dziś z nitkami krwi... normalnie się boję...
to tyle, jak to tylko straszak to trzeba iść po tabsy.. choć ja pewnie zapomnę/zgubię/zwymiotuję...

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

:-( o rany...
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-05, 21:34   #2777
Kubek29
Zadomowienie

Ja wlasnie nie lubie ze wzgl na brak czasu. (Nie lubie spędzać czasu w kuchni ze wzgl na brak czasu- maslo maślane, ale tak wlasnie jest).
Brak czasu oczywiscie pojawił sie w momencie urodzenia Tymka.
Stary 2014-10-05, 21:45   #2778
Maga83
Zakorzenienie

Kucyku straszne to. AAż mną wstrzasnelo

Stary 2014-10-06, 00:48   #2779
Konto usunięte

Cytat:
Perse w tym co napisałam nie ma nic wspaniałego kombinuje żeby Olek chociaż coś zjadł. U nas największy problem jest nie w tym że jemu nie smakuje tylko że nawet nie chce spróbować. Kilka razy już było tak że nie chciał jeść a jak mi się udało go zagadać i podać jedną łyżeczkę to wtedy zjadł całą porcję. Próbowałam mu zostawić żeby sam jadł ale wtedy ucieka albo odnosi do kuchni
Artek, oprócz wszystkich innych problemów żywieniowych - też nie chce próbować nowości. A jak próbuje, to najczęściej pluje. Czasami nie mam siły.

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Ja tez lubie gotować, lubie jesc, lubie wymyślać, eksperymentować, ale nie lubie spędzać czasu w kuchni, znam ciekawsze formy spędzania czasu.

Wczoraj przy okazji pieczenia jabłek Tymkowi na deser upiekłam blachę dyni. Schowalam do pojemnika i dałam do lodowy, rano jak smażyłam jajecznice z cebula, to odłożyłam trohe cebuli do pojemnika z dynia. W porze obiadu zblendowalam te dynie i cebulkę. Zagotowałam, dolałam maly kartonik mleka kokosowego, przyprawilam odrobina białego pieprzu, różową (himalajska chyba) solą i paroma 'niteczkami' szafranu i ... voila!!! . Wyszła pyszna, bardzo delikatna.
Wow. Ja bym nie wpadła na takie połączenie składników.
Kiepska ze mnie kucharka.

Strasznie mi smutno z powodu Ani Przybylskiej
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 04:28   #2780
iza243
Zakorzenienie

witam
Cytat:
Straszne to

Wysłane z mojego GT-S5830i

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 06:24   #2781
Konto usunięte

Dzień dobry.

U mnie kolejna kiepska noc, obudziłam się o 1 i musiałam zmienić łóżko (przenieść się do innego pokoju), bo inaczej bym nie zasnęła. Do tego męczył mnie kaszel, masakra. Zaraz się ubieram i idę się zarejestrować do rodzinnego, bo bez lekarza się nie obejdzie...

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 07:02   #2782
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Je zupy: kalafiorowa, ogorkowa, rosół, kluski dyniowe lub kopytka, tarte jablkowa, muffinki i naleśniki na owsianym mleku, jaglana ugotowana na mleku owsianym z owocami, pierogi z owocami. Na śniadanie i kolacje chleb który sama pieke i do tego pomidor lub ogórek kiszony.
same rarytasy

Cytat:

U nas tez u T. choróbsko, znaczy sie katar i osłabienie... I kaszel od spływających glutow :/
Chyba troche przegięłam z tym moim 'zimnym chowem'. :-/
co mu dajesz?
wiesz, ja mam wyrzuty, że za ciepło ubierałam (rano, gdy jest poniżej 10 stopni, ubierałam mu kurtkę). trudno przy takiej pogodzie wypośrodkować chyba...

T. kapusty nie chce telepie go

Cytat:

aaaaa, a mnie sam bulion warzywny gotował się godzinę...

to się nazywa zdecydowanie i inteligencja kulinarna wiesz czego chcesz i dlatego Tobie dyniówka zajęła wczoraj 3 minuty a mnie 1,5 godziny

z tym czasem w kuchni - to ja rok temu też tak myślałam. przy garach stałam zawsze dla przyjemności. dużo past, owoców morza, 3 ulubione zupy, masa sałatek, zapiekane warzywa, kilka rodzajów mięcha -w sumie w kółko to samo.
teraz jestem dobita. bo OK - my z G. lubimy tak (poza tym chłop je codziennie "na mieście"), ale T. musi jeść zróżnicowanie, codziennie (a nie jak mama ma melodię).
dłuuugo oganiałam słoikami, ale nie da się cały czas. wymyślanie i codzienność kuchenna mnie dobija.
T. nie chce jeść kanapek. więc np. teraz wstałam pół godziny temu by mu zrobić twarożek, by nie był zbyt zimny, gdy królewicz otworzy oczy i gromko zakrzyknie "aaaaaam" ("am" przyniesione ze żłoba, w życiu do niego "am" nie powiedziałam ).

Cytat:
ścięło mnie wczoraj. rok ode mnie starsza...
Piękna, z dobrze poukładaną głową, zdrowymi priorytetami...

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48413342] bez lekarza się nie obejdzie...
[/QUOTE]

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 08:21   #2783
Maga83
Zakorzenienie

Gryzelda oby lekarz umiał ci pomóc. Tylko zwróć uwagę jakie leki ci przepisał bo pamiętam że mi na początku ciąży zapisali sterydy :/ bo miałam okropny kaszel

Pani mi już brakuje pomysłów na jedzenie dla Olka

Stary 2014-10-06, 08:22   #2784
jojla
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48413342]Dzień dobry.

U mnie kolejna kiepska noc, obudziłam się o 1 i musiałam zmienić łóżko (przenieść się do innego pokoju), bo inaczej bym nie zasnęła. Do tego męczył mnie kaszel, masakra. Zaraz się ubieram i idę się zarejestrować do rodzinnego, bo bez lekarza się nie obejdzie...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

zdrówka

mnie chyba też coś zbiera...

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ścięło mnie wczoraj. rok ode mnie starsza...
Piękna, z dobrze poukładaną głową, zdrowymi priorytetami...
dopiero dziś się dowiedziałam, ale chyba bym całą noc nie spała... straszne to jak kruche jest życie...

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 08:26   #2785
Konto usunięte

Maga spokojnie. Mój lekarz to "przyjaciel rodziny" sam ma 5 dzieci, więc jak mu powiem, że jestem w ciąży to na pewno nie zapisze mi czegoś, czego nie wolno

Jojla dla Ciebie też zdrówka

Mnie też ścięło wczoraj, jak przeczytałam o Ani Przybylskiej... Taka młoda... Nie umiem pojąć takich historii.

Stary 2014-10-06, 08:38   #2786
Konto usunięte

Ja mam kiepski humor, źle spałam, strasznie mną ta wiadomość wstrząsnęła To też jakiś tam mój ukryty strach...

Zaraz robimy napad na Lidla, są dziś ciuszki...
Stary 2014-10-06, 08:38   #2787
anitaxas
Zadomowienie

Gryzia, Jojla zdrówka dla Was dziewczyny! kurujcie się szybko

Renia

Cytat:
Kubek zdrówka dla Tymka. A czym się charakteryzuje ten Twój "zimny chów"?

Pani jak T. temp. już nie wróciła?

Ta wiadomość o śmierci A. Przybylskiej wczoraj mnie strasznie rozwaliła.. kurcze niby człowiek jej nie znał, nie była nikim bliskim a budząc się w nocy miałam ją ciągle w głowie.. strasznie kruche to nasze życie. Od kiedy mam E. najbardziej obawiam się właśnie tego, że coś mogłoby mi się stać a ona zostałaby sama..
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 08:41   #2788
Konto usunięte

Dokładnie Anita, ja też się o to boję
Stary 2014-10-06, 09:07   #2789
izotropia
Rozeznanie

Test negatywny, inaczej być nie mogło tak mówi mąż, choć.ja chyba trochę nadziei miałam... Teraz będę się zastanawiać co to za plamienie
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 09:08   #2790
Wika28
Zakorzenienie

Pani, nie da rady zamienić Sosnowca na Częstochowę, bo w Cz nie ma dyspozytury PKP - najbliższa jest właśnie w Sosnowcu. Ale dojazdy ma darmowe, dojazd to ok. godziny, więc chce się na to zdecydować

Zeberko, gdy jadę do rodziców, Mąż jedzie ze mną. Choć widzę, że nie jest to dobry pomysł, bo on typowy mieszczuch i nie może się do wsi przekonać. Byliśmy teraz w polu, zimno, wiatr hula, Małżonek pomagał mi segregować marchew i w pewnym momencie mówi, ze marzy o obiedzie. No to idziemy na obiad a on z błagalnym uśmiechem: i o tym, żeby już tutaj na ten wygwizdów nie wracać NO i zostawiłam go z Mamą w domu a ja poszłam dalej w pole. Dzisiaj chory a ja w pełni sił i zdrowia

Kubek, ja też jestem zwolenniczka "zimnego chowu" - w dzieciństwie bywało, że chodziliśmy wszyscy z glutami do pasa, ale organizm się jednak zahartował i wiele choróbsk nas omija

renia, przytulam, mocno, mocno

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Kochana z całego serca życzę Wam, żeby się końcu poukładało tak jak byście chcieli.

Cytat:
Jeszcze w kwestii ze druga ciaza inna. Jak wczesniej badalam bete tak teraz po 2 dniach zrobilam test, krecha mocniejsza wiec uznalam ze rosnie. Nadal nie zapisalam sie na usg i nie stresuje mnie to. Chocbym nie wiem jak chciala nie moge obchodzic sie ze soba jak z jajkiem bo mam J. ktory nie dosc ze spac nie chce to caly czas domaga sie uwagi, jeczy z byle powodu, itp. Zalezy mi ale jest zdecydowanie inaczej. Nie odliczam dni, nie do konca wiem ktory tydzien, choc przy J. w srodku nocy bezblednie podawalam tydzien i dzien.
moja Mama wspomina, że gdy była w ciąży z piątym dzieckiem, zdarzało jej się wstawać rano i pierwsza myśl: Co mnie tak wzdęło dzisiaj? A po chwili: Aaa to piąty szkodnik rośnie
Ale ja byłam wychuchana

Cytat:
jakoś muszę, ale czuję się kompletnie wypruta, osłabiona, bez chęci na cokolwiek. J. znowu je słoiczki, my z garmażerki, chociaż mi i tak nic nie smakuje. nawet poranną owsiankę/jaglankę J. wcina z większym apetytem niż ja. dziś na deser zajadał się jabłkiem z żurawiną (babcia mu zrobiła kilka słoiczków), nic mi nie zostawił.. w Jakubowym menu dużą rolę odgrywa kuchnia babci: dżemy do kanapek na II śniadanie, soki do rozrabiania z wodą, deserki: jabłka z malinami, z żurawiną, maliny w syropie jako dodatek do jaglanki czy jogurtu, czasem obiadki i specjalność babci: rosołek z lanymi kluseczkami..
babcie są nieocenione

Cytat:
Dwakolory niech syn kota nie wkurza bo koty są miłe tylko do czasu
dlatego zawsze bardziej psy lubiłam. U nas dzieciaki zawsze podrapane przez koty chodziły a tarmoszone psy znosiły wszystko

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Berbie- chciałam się meldować jak napisałaś że cięzarówki do raportu, a czytam z Tosią przy cycu

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
T. dziś w nocy miał ponad 40 stopni gorączki. Byliśmy rano u doktora i niby wszystko OK (ślinianki w porzo, osłuchowo czysto, gardło lekko zaczerwienione - a katar, kaszal, gorączka obecne...), ale 3 dni siedzimy w domu. Jak on bez żłoba wytrzyma??? a ja?????
o matko, pewnie się nieźle wystraszyłaś

Cytat:
3 m-ce mial. Psikaja znieczuleniem i po chwili podcinaja, bardzo szybko to zrobili. Dziecko na kolanach, pielegniarka trzymala glowe, lekarka robila zabieg. Potem przytrzymywanie gazika w buzi, kontrola i do kontroli w poradni za tydzien.
chyba bym zemdlała tylko raz trzymałam dziecko do pobierania krwi i w życiu tak się nie uryczałam

Cytat:
Jednak apetyt mu dopisuje, gdy wkładam go do fotelika krzycz "ammmma ammmma".
Dzisiaj pierwszy raz "jadł" kapustę kiszona- kapusta była wszędzie tak go rozbawiła

a smakowała mu?

Cytat:
heh, nie wiem o czym piszesz i zazdroszczę miłości do gotowania

Cytat:
właśnie wrócilismy do Wrocławia do pustego mieszkania po Mamie i tak jakoś nieswojo się zrobiło. Mąż włączył telewizor a tu taka wiadomość Też myślałam, że się poryczę

Dziś mam malowanie i tak strasznie mi się nie chce. Mieszkanie od 20 lat nie malowane, w każdym kącie rzeczy Mamy Na razie "odgruzowałam" kuchnię i zagipsowałam pęknięcia. a tu jeszcze przedpokój i jeden pokój...
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości