|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Monika Masz prawo być zmęczona, TŻ pomaga przy domowych obowiązkach?
Powiem szczerze, że tak do końca to nie wierzyłam w kp, nie chciałam tego robić, a jak pomyślę, że mam skończyć to mi smutno i źle. Ale nie poddam się. Trochę czytałam o tym i zamierzam walczyć, będę go budzić w nocy, żeby mi lepiej pobudzał laktacje. S. za kilka godzin będzie dwulatkiem |
|
|
|
#2702 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Monika mi gin zabronil w ciąży brac kapiel, tylko prysznic...
A tak wogole witam się W pracy milo mnie przywitano, kilkanaście osob mnie nie poznalo noo może wkoncu będę bogata Gryzia gratulacje Zeberka ale Tosiak sweet co ja jeszcze chciałam....aaaaa Tosia podkasluje i znow ma lekki katar, wiec za tydzień nie idziemy na umówione szczepienie
|
|
#2703 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48386293]Ja tylko szybko - nadrobię później. Beta 357 - chyba dobrze? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Piękny wynik ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W końcu weekend
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#2704 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzis bardzo szybko minal dzień, najpierw zawizlam Tosie do zloba, potem do pracy, następnie wielka uroczystość w pracy i tak nagle na zegarza pojawila się 13.30 a ja pracuje do 15.30, potem zakupy -oczywiście do Tosiuli kupiłam bodziaki, jednka jak jest jesien/zima wole jak nie ma golych plecków...
|
|
#2705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do końca roku raczej nie. Ale mąż stara się o przeniesienie do Sosnowca i może od nowego roku zamieszkamy razem trochę mi szkoda Wrocławia ale w pracy mam teraz dosyć dobrą sytuację, więc szkoda mi się zwalniać. Atmosfera super, podwyżka ok. 1000 zł, praca ambitniejsza - we Wrocławiu musiałabym zaczynać od roznoszenia CV a wiem, jak to wygląda, bo codziennie je przyjmuję [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48386293]Ja tylko szybko - nadrobię później. Beta 357 - chyba dobrze? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]wow! ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48387669]Super czyli mogę się zacząć cieszyć ciążą na tyle na ile to jest możliwe ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]no pewnie T. jest świetny jutro jadę do rodziców marchewkę wykopać i cały dzień myślę, jak kiedyś pisałaś o jego miłości do marchewki [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48391295] Dzisiaj teściowa na obiad usmażyła mi wątróbkę. Dobrze, że się w porę opamiętałam, że mi nie wolno i zmyśliłam, że nie mam ochoty - teściowa jeszcze nie wie o ciąży. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]uwielbiam wątróbkę jesteś uczulona czy w ciąży nie można? ![]() Wszystkiego naj, naj Cytat:
![]() zeberko, ale masz fajnie z tymi swoimi Córami. Pewnie teraz trochę ciężko, ale i tak zazdroszczę
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol - tz troche pomaga ale kosztuje mnie to sporo nerwow bo on nie widzi zadnego balaganu, spalonej zarowki, itp. A jak prosze zeby posprzatal np porozwalane samochodziki po zabawie z J. slysze ze to nie on rozwalal, to J. Takze tak to.. Ja caly czas zasypiam na siedzaco. Nie wiem czy poprzednio tez sie tak czulam czy po prostu moglam odpoczywac kiedy mialam ochote.
Kundzia - nie wiem jak z kapielami, nikt nie mowil nic. Przy J. normalnie sie kapalam (poza okresem kiedy musialam lezec, wtedy szybki prysznic). Kapiel i lezenie w wannie to jeden z lepszych punktow dnia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2707 |
|
Wtajemniczenie
|
Wika po 28 miesiecznej nie obecnosci wrocilam do pracy
![]() aaa u nas byly 3 wizyty bioderkowe...
|
|
#2708 |
|
Konto usunięte
|
Zdrówka dla Stasia Fiol!
![]() Kundzia Iza Wika Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2709 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:to nie myśl koko dżambo i do przodu. zwłaszcza, że Franczesko chce ssać. Sto lat dla Stasia Kupiłaś rowerek? a w pracy faktycznie jak nówka sztuka ![]() Cytat:
![]() T. na głodzie. z miesiąc marchewki nie dostaje jakby zobaczył takie marchewkowe pole ![]() :brzyda l:a Sosnowiec na Cz. - nie ma szans?! Cytat:
teraz na początku też leżałam jak błoto. i też się zastanawiałam- czy to specyfika ciążowa czy okoliczności...
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-10-04 o 07:15 |
|||
|
|
|
#2711 |
|
Konto usunięte
|
Mleb
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2712 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Gryzia piekny wynik Zeberko cudownie sobie radzisz!!! z jednej strony zazdroszcze a z drugiej nie wyobrazam sobie kolejnego dziecka... Edytko pomalutku Stasio przywyknie - zazdrosc normalna. Barbi jak Krzysio? Maga jak Olus? mam nadzieje, ze nie kaszle ![]() Renia co u Ciebie? Fiolusiek mysle, ze nocne karmienie to dobry pomysł, wtedy pokarm jest bogatszy w tłuszcze. E. drzemie, bo pobudka dzis o 6 była, wiec aktualnie nastapiło wyczerpanie baterii wiec zmykam robic ciasto, bo jestem na głodzie chałupka wczoraj ogarnieta, wiec dzisiaj tylko pranie.MIŁEGO DNIA!!! |
|
|
|
#2713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wiedziałam że to o brzuszek chodzi.Może to skok rozwojowy? Chwilowe wymyślanie, bo już nie jest taki malutki. K. też miał okres kiedy go rozpraszało wszystko i nie rozglądał się, tylko krzyczał ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48391295] [/COLOR]Dzisiaj teściowa na obiad usmażyła mi wątróbkę. Dobrze, że się w porę opamiętałam, że mi nie wolno i zmyśliłam, że nie mam ochoty - teściowa jeszcze nie wie o ciąży. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Można jeść Gratuluje bety! Cytat:
-wszędzie odkurzyłeś? -no pewnie, wszędzie! -w łazience też?? -no, w łazience zapomniałem, ale wszystkie pomieszczenia oprócz łazienki odkurzyłem <dumny>
|
||
|
|
|
#2714 |
|
Konto usunięte
|
Anitko
Luna i tak nie miałam ochoty na wątróbkę to kompletnie nie mój smak teraz ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2715 | |||||
|
Zakorzenienie
|
fio skąd ta myśl o zaprzestaniu kp? tym bardziej że lekarz nic nie mówił. wiem jak to jest jak się czujesz jak dziecko nie przybiera. też tak miałam. przystawiaj ile tylko będzie chciał. nadrobi.
Stasiu STO LAT już. dopiero co był ![]() Cytat:
za męża. ma nadzieję, że uda wam się zamieszkać na stałe razem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tym bardziej, że ma wysypkę. Cytat:
|
|
#2716 |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48393449]
to kompletnie nie mój smak teraz ![]() [/QUOTE] A jakie to Twoje smaki teraz? ![]()
Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2014-10-04 o 09:51 |
|
|
|
#2717 |
|
Konto usunięte
|
Najlepiej mi wchodzi chleb z żółtym serem i ketchupem
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Mam dziś mase sprzątania.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam mnostwo sprzatania. J. znowu od rana sie wscieka, nic mu nie pasuje. Czekam az na spacer pojda to moze cos zrobie..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że wszystkich szał sprzątania ogarnął. my troszkę wczoraj i dziś rano przygarnęliśmy z wierzchu. teraz czekamy na moje koleżanki ze studiów
wieczorem mamy zaproszenie na kolację do cioci, a juto na obiad do sąsiadki. kiedy ja się doczekam spokojnego weekendu
|
#2721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po mm zaczął przybierać... ? Kiedy masz usg bom nie zakodowała Cytat:
No i wszystkiego najlepszego dla Stanisława! Kundzia super że się powoli klimatyzujesz w pracy pierwsze koty za płoty. W ogóle jak wspominam oddział patologii noworodka to było też oddział patologii laktacyjnej... Leżała ze mną dziewczyna która karmiła odrazu bez problemu. Cyce jak donice do szklanki ściągała dla żartu Dziecko 4,5kg (leżało na zapalenie płuc) jadło jak smok, przybierało pięknie. Dzień przed wypisem nie przybrało (raz!) i nie wypuścili ich do domu tylko kazali dokarmiać....! Następnego dnia dała mu przed ważeniem 180ml nan pro i przybrał 150gram. Położne dumne ze swoich rad... Dziecko mogło iść do domu... Aaaa Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Kiepsko...wszystko wraca...właśnie jedziemy na pogrzeb naszej córeczki...
Gryzia - mój cykl z gonalem to jakiś niewypał...stymuluje się od 4dc a wczoraj (17dc) jeden pęcherzyk 17mm i płyn w zatoce więc chyba owu była, bo też wczoraj plamiłam krwią (we wtorek były 2)...na monicie byłam u innej gin a dr napisał, że dalej brać gonal...miałam dawkę tylko na wczoraj, bo mi we wtorek zwiększył (pęcherze słabo rosły) no i nawet nie pomyślałam, że będzie mi potrzebna recepta...no ile można się stymulować do cholery...ja już 14 dni się kłuję
|
#2723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mąż podobny do mojego. całe szczęście, że puszka mleka się u nas szybko przeterminowała. Cytat:
|
|
#2724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś mi się wydaje, że J. wcale nie ssał prawidłowo co do historii - masakra Cytat:
|
||
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48392857]
Wika [/QUOTE] Moja Toffi będzie toksyczna ![]() jedyne co mi wchodziło na początku to kaszanka,pasztet i wątróbka przy Ksi mocno ograniczałam bo wiedziałam, że nie wolno kolejną ciążę po tym jak się już doczeka dziecka przechodzi się inaczej podobnie (monika) z prysznicami, przy Kasi tylko prysznic przy Tosi czasem kąpiele ale w bardzo letniej wodzi Cytat:
![]() Stasiu- rośnij zdrowo na pociechę Rodziców- całuski dla dwulatka kucyku- u nas było odwrotnie, Tosia prze 11 i 12 dobę w szpitalu nieznacznie spadła z wagi, położne i pediatrzy uspokoili moje obawy, że nie wyjdziemy kineguda- chyba cieszy Cię ten powrót do pracy? fajnie, ze miło się zaczęło ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- rena- przytulam, trzymaj się
|
|
#2726 |
|
Konto usunięte
|
Renuś przytulam
![]() Zeberko pewnie tak. Na razie ja na siebie uważam jak na jajko. Wystarczy, że się stresuję przeziębieniem Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2727 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla S. Cytat:
![]() Cytat:
Kochana z całego serca życzę Wam, żeby się końcu poukładało tak jak byście chcieli.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
||
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
Renia
![]() Monika...jakie skutki tego wedzidełka dalej się ciągnął? Bo wstyd przyznać ale ja M dalej nie przeciełam... Myślałam że laserowo, bezboleśnie. A na laser od 3 roku życia bo musi być dziecko współpracujące.. A na skalpel to nie.? Rozumiem że okulary i te sprawy ale mój M lubi jak mu moje przeciwsłoneczne zakładam A tak na serio to pediatra radziła aż szczepienia na wzwb przejdzie i dopiero. Bardzo się zmartwiłam po Twoim poście... Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
jakie zrobiłaś? bo on był uzależniony od soku z marchewki. teraz marchew tylko w zupie. żadnego karotenu ekstra póki mu kolor ceglasty nie zejdzie ![]() Cytat:
ale co by nie mówić - sorry, taki mamy klimat. jeśli laska nie ma wsparcia, a przede wszystkim wewnętrznego przekonania, że chce, to bardzo łatwo nią manipulować każdy chce dobrze dla dziecka, a tu: zmęczenie, nowa sytuacja, stres, często ból, droga pod górkę i masa "dobrych rad" i "życzliwych ludzi".Reniątko, przytulam mocno. mocno, mocno, mocno
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

noo może wkoncu będę bogata

[/QUOTE]
jesteś uczulona czy w ciąży nie można? 

koko dżambo i do przodu. zwłaszcza, że Franczesko chce ssać.

i wiedziałam że to o brzuszek chodzi.
za męża. ma nadzieję, że uda wam się zamieszkać na stałe razem