|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
|
|
|
|
#4202 |
|
Rozeznanie
|
Witam
słoneczko dziś świeci i tak ciepło jest że trzeba na spacer się wybrać Ja mam proszek Lovela, ale płukać w niczym nie będę bo gdzieś natchnęłam się na artykuł jak położna się wypowiadała, że takim maluszkom ubrań na początku nie powinno się płukać w płynach.
|
|
|
|
#4203 | |
|
Raczkowanie
|
Hej, ja już po spacerku, zimno ale słonko pięknie świeci
![]() Cytat:
Jaki rozmiar macie czapeczki zimowej? najmniejszy jest chyba 36/38 ale takiego w sklepie nie znalazłam, widziałam jedną 40 ale nie wzięłam bo nie wiedziałam czy nie za duża będzie? |
|
|
|
|
#4204 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To były moje pierwsze i jedyne ciuszki jakie kupiłam, reszte dostałam. I wyprałam wszystko prócz nich Zostawiłam je na dnie komody i poszły w zapomnienie Aż sama się sobie dziwie bo zawsze o wszystkim pamiętam, a tu normalnie taki kisiel... Pójdzie z pierwszą partią kolejnych ciuszków, jak zwiozę od teściowej pakę I wtedy też dam znać jak po praniu wyglądają ![]() Cytat:
Zrobiłam pierwsze pranie z proszkiem i płynem Jelp i w sumie szału nie było, a dość drogi interes. Dokupiłam w międzyczasie jeszcze Płyn do prania Dzidziuś i płyn do płukania też Dzidziuś i teraz je wszystkie mieszam w praniu. Tzn proszek zostawiłam na pieluchy jak już będą prane na hard corze, a piorę w płynie Dzidziuś i zależy co mi w rękę wpadnie to płyn wlewam albo Dzidziuś albo Jelp. Zdecydowanie Dzidziuś ładniej pachnie ![]() Cytat:
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie zajdam winogronami bezpestkowymi zbiedronki. Uwielbiam bezpestkowe aze sa tanie teraz to wzielam ponad kilo.
|
|
#4206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie standard mandarynki. Winogrona na początku ciąży były u mnie koniecznością.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4208 |
|
Rozeznanie
|
a ja was tak dziś podczytuję ale nie mam natchnieniea pisać, u mnie dziś fajne słoneczko było
![]() wygrałam na allegro 2 aukcje ze spodniami dla siebie i mam nadzieję, że dobre bedą bo to mój pierwszy zakup ciuchów przez neta
|
|
|
|
#4209 |
|
Wtajemniczenie
|
oglądała któraś ostatnio jakiś dobry film ??
|
#4210 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4211 |
|
Zadomowienie
|
Witam. U mnie rządziły pomarańcze i sok pomarańczowy jak tak pomyślę o początku ciąży, a winogron zjem tylko kilka, bo za słodkie...
Ja mam proszek Dzidziuś i płyn do płukania Bobini, na nim pisze od 1 m-ca, ale ja dawałam już teraz niedużo, bo to koncentrat i ubranka pachną i są mięciutkie. Po płatkach mydlanych były sztywne i szorstkie. Jest też żel do prania Bobini i ma laur konsumenta, czytałam, że jest dobry na plamy. Ok. 10-12 zł butelka.
|
#4212 |
|
Rozeznanie
|
Inka mówiłam dziś do tz, ze ma zrobic mi fotke i znów jakoś "pozniej pozniej" i o już ciemno się robi i chyba po zdjęciu
![]() Ja też już od kilku dni zajadam się mandarynkami i pachną świętami Aaa łóżeczko znalazłam...za 200 euro muszę znaleźć jakieś tańsze, bo nie dam tyle za turystyczne bez żadnych bajerów, kieszonek, odpinanego wyjscia itd
|
|
|
|
#4213 |
|
Raczkowanie
|
My po spacerku, teraz wcinamy zapiekankę.
Właśnie muszę jutro skoczyć do Biedronki po te winogrona bezpestkowe. Zobaczymy, jakie będą u mnie, czy faktycznie bez pestek, jak jeszcze w ogóle jakieś będą. Dzięki Dziewczyny za te rady co do proszku i płynu.
|
|
#4214 |
|
Rozeznanie
|
cały dzień poza domem
ale przynajmniej skorzystałam ztej pięknej pogody i poczytałam sobie książke "w oczekiwaniu na dziecko" już kończe i powiem wam że jest całkiem ok całe szczęście że mam jutro tą wizytę Roksape bo ta moja mała jakies fikołki mi dziś w brzuszku demonstruje... jak ostatnio narzekałam że za mało się rusza, to teraz tak się wypycha (nie wiem tylko czym, czy to nóżki czy dupka :P) że mało mi brzuch nie pęknie
|
|
|
|
#4215 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I też coś czasem wypchnie ze robi mi sie gorka na brzuchu... I ostatnio pokazywałam mężowi a on z przerażeniem do mnie "Weź jej tak nie gniec bo to może glówka jest" ![]() Cytat:
ale jeszcze nie pralam bo nie mam co prać... Planuje kupić też proszek Dzidziuś bardziej do pieluch bo od znajomych słyszałam że dobry jest ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4216 |
|
Zadomowienie
|
szukam jakieś koszuli i znalazłam coś takiego... co myślicie?
http://allegro.pl/koszula-nocna-szla...653661633.html |
|
|
|
#4217 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam lovela mleczko do prania i płyn do plukania.
A synek też aktywny bardzo, ruchy dokładnie jak opisujecie - takie przesuwanie i wypychanie niestety, wizytę musiałam przesunąć na przyszły poniedziałek, bo od jutra gin na jakimś szkoleniu a tak już bym chciała Janka zobaczyć i sprawdzić czy wszystko ok...
Jan Edytowane przez maczuma Czas edycji: 2014-10-05 o 20:48 |
|
|
|
#4218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4219 |
|
Rozeznanie
|
Basjenia, fajna ta koszula, choć dla mnie to trochę przy droga
|
#4220 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
nadrobiłam na raty. Jutro mam to usg III trymestru - trochę się cykam, 2 lata temu omdlałam na tym usg. A poza tym mieliśmy dość leniwą niedzielę i wybraliśmy farbę do salonu. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4221 |
|
Zadomowienie
|
zastanawiam się nad jej funkcjonalnością jako koszuli i jako szlafroka...generalnie nie jestem fanką spania w koszulach więc nie chcę się zbędnie obkupywać tym...
ale chyba jako szlafrok to średnio...bo pod szyją nic... |
|
|
|
#4222 |
|
Rozeznanie
|
Idę na maila wrzucić mojego brzuchola
|
|
|
|
#4223 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
śmiało mogę polecić Cytat:
|
||
|
|
|
#4224 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie podziala sie Linka????
Zauwazylam ze zniknela z pierwszej strony... Linka nie wyglupiaj sie, wracaj do nas!!
|
#4225 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, że nic się z Linką ani jej małą nie stało... Linka, daj znać!
|
#4226 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie dajmy się zwariowac... Linka się obraziła po aferze z firankami,na poczatku też się martwilam co z nią i Jagodą ze AZ sprawdzilam,na szczęście wszystko jest okay. Wiec zwyczajnie się obraziła
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Nic mi nie jest, mała zdrowa i ma ponad 2 kilo juz. Postanowiłam się troszkę wycofać. Nie do końca się komfortowo czuje..ale do końca wątku jestem i czuwam
|
#4228 |
|
Zadomowienie
|
no....
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- ale....Ania Przybylska zmarła...na raka trzustki... |
|
|
|
#4229 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dopiero w środę byłam na wizycie a kolejna już za 10 dni. Już sama nie mogę się doczekać, a co dopiero Wy jak Wam terminy normalnych wizyt przesuwają...---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Właśnie się popłakałam...
|
|
#4230 |
|
Wtajemniczenie
|
Hasiap mi przed chwilą szwagierka powiedziała i tez łzy w oczach stanęły... To straszne
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

zimno i pochmurno jak z końcem listopada...

muszę znaleźć jakieś tańsze, bo nie dam tyle za turystyczne bez żadnych bajerów, kieszonek, odpinanego wyjscia itd
Właśnie muszę jutro skoczyć do Biedronki po te winogrona bezpestkowe. Zobaczymy, jakie będą u mnie, czy faktycznie bez pestek, jak jeszcze w ogóle jakieś będą. Dzięki Dziewczyny za te rady co do proszku i płynu.
niestety, wizytę musiałam przesunąć na przyszły poniedziałek, bo od jutra gin na jakimś szkoleniu
a tak już bym chciała Janka zobaczyć i sprawdzić czy wszystko ok...