|
|
#3061 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styl kobiecy i rockowy jednocześnie, cz. V
Cytat:
Za to mój płaszcz z zalando okazał się za duży i poleciał z powrotem, kupiłam w zamian taki w H&M, jest z Divided Grey (objechałam za nim cały śląsk i zagłębie ). Z kuponem wyszedł 171 zł. http://www.hm.com/pl/product/24865?article=24865-AZa zaoszczędzone w ten sposób pieniądze kupiłam portfel http://www.zalando.pl/dkny-bryant-pa...1f02q-q11.html Jest fantastyczny, duży, wreszcie wszystko mi się mieści, nawet dowód rejestracyjny. Mało rockowy ale i tak go uwielbiam ![]() I przyszedł do mnie jeszcze zarowy kocyk z ebaya, też niczego sobie, tak więc polecam: http://www.ebay.pl/itm/131063467442?...84.m1497. l2649 Edytowane przez izusek Czas edycji: 2014-10-06 o 09:34 |
|
|
|
|
#3062 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Nastygal! Dzieki, zekori.
|
#3064 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3065 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Podpisuje sie pod kazdym slowem iamxshi
|
#3067 |
|
Zadomowienie
|
Lakiery Golden Rose Rich Color, naprawdę dobre i tanie (6 zł).
Chyba jednak się przerzucę na manicure u kosmetyczki, bo chcę mieć trwały efekt i nieskazitelne lśnienie.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie Essence i Maybelline najczęściej. A pod to Eveline 8 w 1 (ale ma dość rozbieżne opinie, więc nie będę polecać).
Nie polecam za to z pewnośćią Inglota matowego.
|
#3070 |
|
histoire abracadabrante
|
Widziałyście gdzieś godne uwagi kapelusze?
|
|
|
|
#3071 | |
|
Rozeznanie
|
Tylko Essie, są fantastyczne. Obecnie są w Superpharm w promocji 1+1 za 1 grosz lub 1 szt -30%.
Top coat polecam Sally Hansen, ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-top-coat.html ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3072 |
|
Rozeznanie
|
Ja kupuję tylko Essie. Jako jedyne są w stanie przetrwać na moich paznokciach dłużej niż kilka godzin. W ogóle praca w laboratorium to najlepszy test jakości lakieru.
|
#3073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wypróbuję Essie, w sumie i tak używam tylko trzech kolorów czarny/szary/bordowy. |
|
|
|
|
#3074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do hardkorowych sytuacji, to chyba najgorsza jest rzezba i malarstwo dla paznokci jednak ![]() Essie teraz 1+1za grosz w Superpharm |
|
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mogę nie polecić z H&M i RiverIsland, bo oglądałam przez ostatnich kilka miesięcy i jest to szajs niegodny ceny.
za to kupiłam ostatnio w mniej znanym sklepie z różnymi markami ubrań, 100% wełniany i jestem z niego prze-zadowolona. wrzucę za pare dni zdjęcie jak się dorobię aparatu. Cytat:
i'm just standing here being a horse and a wizard Edytowane przez abiblabla Czas edycji: 2014-10-08 o 15:26 |
|
|
|
|
#3076 | |
|
histoire abracadabrante
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3077 |
|
Zadomowienie
|
w Cubusie są fajne kapelusze! przynajmniej były w letniej kolekcji. Jak się domyślacie nie były raczej na jesień, ale możliwe, że jest coś nowego fajnego. Często tam są fajne modele.
Ja ostatnio za to mam fazkę na oglądanie sukien ślubnych kate Moss była piękna! Dzisiaj wpadłam na to i się zapatrzyłam http://naobcasach.pl/7-ciekawostek-k...o-kate-moss-2/
|
#3078 |
|
Wtajemniczenie
|
Ładne kapelusze są w Parfois, w Mango ( http://shop.mango.com/PL/p0/kobieta/...=1412856808694 http://shop.mango.com/PL/p0/kobieta/...=1412856808694 http://shop.mango.com/PL/p0/kobieta/...=1412856808694 ), w Zarze ( http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/ak...8p2188533.html ), w C&A ( http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ko...-131809-1.html )
|
|
|
|
#3079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3080 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno nie będzie tak źle
. Zawsze można kupić/wypożyczyć suknię ślubną i upić się w niej oglądając komedie romantyczne.Znalazłam świetny kanał na yt: https://www.youtube.com/channel/UCqu...Dd5SqRBR1ovDew Kompletnie nie mam pojęcia o czym mówi ta kobieta, ale jest piękna i ma śliczne tatuaże |
|
|
|
#3081 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Nic dziwnego, że mi zaraz schodzi. Jak ona to robi, że się tak mocno wypędzlowała i tego nie widać? Wzdech, nieuczciwe.
|
|
|
|
|
#3082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja używam tylko kremu BB (i to nie zawsze), korektora rozświetlającego i tuszu do rzęs. Lubię swoją twarz bez makijażu. |
|
|
|
|
#3083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam raczej gładką skórę, nie mam wyprysków ani blizn, a i tak nie udaje mi się osiągnąć tego, żeby skóra wyglądała super jednolicie i gładko Używam bb creamów lub lekkich podkładów, najcześciej rozświetlających.
|
|
|
|
|
#3084 | |
|
Nindżopesz
|
Też racja
![]() Cytat:
Nie no, ogólnie jestem zadowolona z efektu, nie lubię grubej na twarzy warstwy, tylko oglądając takie filmiki zastanawiam się jakim cudem one tak obficie się szpachlują, przecież to MUSI być widać na żywo Może pomaga regularny peeling i super dobre nawilżenie?
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Rozeznanie
|
Ja ostatnio wcale się nie maluję. Zaczęłam sezon na kwasy i, dostępne bez recepty, pochodne witaminy A, więc tymczasowo obłażę ze skóry. W takiej sytuacji żaden podkład nie ma prawa wyglądać dobrze. Za to sama cera prezentuje się coraz lepiej. Od dłuższego czasu nie mam już aktywnego trądziku, ale zależy mi na utrzymaniu skóry w ryzach i na wywabieniu drobnych przebarwień. Potem zapewne wrócę do minerałów, bo nic innego nie jest w stanie zapewnić mi tak naturalnego efektu (mam tu na myśli przede wszystkim kolor, bo jeszcze nie znalazłam dostatecznie jasnego, żółtawego podkładu w płynie). Źle się czuję w wyrazistym makijażu, zresztą chyba nawet taki mi nie służy... Za to paznokcie mam zawsze pomalowane.
Co do tej yotuberki - uwielbiam taki typ urody u kobiet.
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Używałam jeszcze długo EDM i skóra wyglądała super, ale kolor mi nie służył. A jakiego BB próbowałaś? Bo są bardzo różne, jedne mniej kryją, drugie bardziej. Skin79 Intense Classic Balm dla mnie jest mocno kryjący (ale lepszy dla skóry o chłodnym odcieniu), Lioele, Missha Perfect Cover, ale te ze Skinfood mają różne tony (brzoskwiniowe, szarawe, różowe) i moim zdaniem nie są super kryjące, niektóre wręcz bardziej przypominają krem tonujący. Peeling i nawilżenie to jedno, ale jakim cudem twarz im się nie odcina od reszty? Przecież taka nieskazitelna twarz, nawet przy bardzo dobrze dobranym kolorze powinna się chyba odcinać od szyi i ramion? |
|
|
|
|
#3087 |
|
Rozeznanie
|
Z tego co się orientuję Pixie ma niebawem wrócić, ale po reformulacji i z nową, dużo uboższą gamą kolorystyczną.
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ostatnio używam podkładu Rimmela Wake me up i bardzo mi odpowiada, więc jeśli zimą się sprawdzi to przy nim zostanę. |
|
|
|
|
#3089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umiejetnie nalozony makijaz, zrobiony przy uzyciu odpowiednich kosmetykow nie wyglada jak szpachla. Dziewczyna na filmie z NARSem nie nalozyla na siebie bog wie ile - warstwe podkladu i po dosc niewielkiej ilosci rozu, brazera i rozswietlacza. Nie o sama ilosc kosmetykow uzytych sie rozchodzi, a o to jak obficie sa nakladane i, na moj gust, ona ich nie nakladala duzo. + na filmie widac niby mniej, ale te jej sa dobrej jakosci i mozna je obejrzec w HD - na zywo nie bedzie to wygladalo wiele inaczej. ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
W kazdym razie przy zalozeniu, ze szyja i dekolt sa w podobnym odcieniu, przy dobraniu odpowiednio podkladu i jesli roznica nie jest kolosalna (lub jesli podklad mocno kryje) mozna to calkiem niezle (lub prawie zupelnie) wyrownac. No i nie kazdemu twarz odcina sie az tak, u mnie roznica jest na tyle mala, ze jak naloze podklad to wszystko wyglada tak samo.
... Edytowane przez enn_ Czas edycji: 2014-10-09 o 21:38 |
||
|
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego podkład częściej dopasowuję do ciała, bo gdybym patrzyła na samą twarz miałabym twarz topielicy i opaloną resztę, a do tego latem musiałabym mieć chyba inny kolor podkładu na każdy tydzień. Poza tym niby jestem stonowanym latem i mam ciepły odcień skóry,a chłodny włosów i oczu, więc czasami też może być lekki zgryz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

Za to mój płaszcz z zalando okazał się za duży i poleciał z powrotem, kupiłam w zamian taki w H&M, jest z Divided Grey (objechałam za nim cały śląsk i zagłębie

Używałam jeszcze długo EDM i skóra wyglądała super, ale kolor mi nie służył.