Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-05, 22:52   #1651
Brawurka_29
Zakorzenienie

Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach

Agnes mam nadzieję ze wszystko sie szybciutko ułoży

Godzina 23 , a ja jeszcze wcinam platki z mlekiem

Kochane cały czas Was czytam

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 00:14   #1652
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Hej podczytuje czasami ale sie nie odzywam. Mam problemy rodzinne rzadziej odzywam sie w ogole na wizazu. A sytuacja o ktorej mowi jalouse na innym watku byla z dzien pozniej po mojej decyzji.
Pozdrawiam i wszystkiego dobrego

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Ciesze sie ze czasem mnie wspominacie jak bede miala troche lepiej w domu to wroce na stale...a tak w ogole tylko do was napisalam ze odchodze pomimo ze udzielalsm die na innych watkach bo tego watku mi szkoda ale musze ogarnac swoje zycie
Agnes strasznie szkoda ze odeszlas, moze wygadanie sie u nas by pomoglo...i moze ktoras by wpadla na jakis pomysl jak jednak Ci pomoc. Mam nadzieje ze TZ Ci nie robi problemow domowych bo pamieram ze raz Ci sprawil spora przykrosc.
Mam tez nadzieje ze z dzieciaczkiem Twoim wszystko dobrze.
Trzymaj sie i jesli tylko nabierzesz sil i ochoty to pisz tu do nas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 06:12   #1653
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
i jeszcze jesli o szpital chodzi (Mlebi obczaj:P) to w tym w moim miescie to jest spolka i cc robia w ostatniej chwili-bo koszty;/
i duzo dzieci rodzi sie podduszonych itd i ja wole nie ryzykowac chyba jednak;/
to straszne...
a może dla Twojego dzieciatka lepiej będzie zrobić CC - pytałas lekarza co lepiej w związku z Twoja chorobą?

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Ringo6 Pokaż wiadomość

Mlebi, ze spaniem dziecka - Twoja decyzja, ale powiem Ci mój punkt widzenia. Ja nie chcę uczyć dziecka spać ze mną, bo później jest kłopot z oduczeniem (obydwie moje szwagierki brały dziecko do łóżka, bo do karmienia w nocy jest wygodniej i do dziś śpią z dziećmi -dziewczynka 5lat, mały 1 rok, a mąż kanapa, bo ich własne łóżko wywołuje atak paniki). Mogę stawać milion razy, ale nie wezmę dziecka na noc do łóżka. Ewentualnie, możesz używać wózka do spania, gondolki, a potem rozłożonej spacerówki, lub kosz Mojżesza, żebyś i Ty i mąż byli wyspani i nie bali się, że w nocy przygnieciecie gdzieś dzieciątko -ja mam takie spanie, że było by to możliwe.

Sonia... zobacz jak się rozwinie sytuacja. Masz dużo czasu.
chyba coś niedokładnie napisałam wcześniej - chodziło mi o to, że nie kupujemy łóżeczka, bo będzie spać w bujaczku tiny love (chyba mam problem z wyrażaniem myśli)
a w którym smyku można oglądać wózki?

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Ringo, ale Mlebi pisala, ze dziecko bedzie spalo w bujaczku. On rozklada sie na plasko i jest usztywniany, wiec moze smialo zastapic kosz Mojzesza. Chyba, ze cos zle zrozumialam, to przepraszam.
o to mi chodziło że nie będe kupowac kosza mojżesza tylko bujaczek, który mogę później uzyć

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Cytat:
Sonia, to musisz się dobrze zastanowić. Około 20 tyg musisz zdeklarować sobie położną, która będzie do Ciebie i dziecka przychodzić. .
Ringo a gdzie ja taką połozną znajdę? nawet nie wiem jak szukać....

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Agnes czekamy aż wrócisz
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 06:35   #1654
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Hej podczytuje czasami ale sie nie odzywam. Mam problemy rodzinne rzadziej odzywam sie w ogole na wizazu. A sytuacja o ktorej mowi jalouse na innym watku byla z dzien pozniej po mojej decyzji.
Pozdrawiam i wszystkiego dobrego

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Ciesze sie ze czasem mnie wspominacie jak bede miala troche lepiej w domu to wroce na stale...a tak w ogole tylko do was napisalam ze odchodze pomimo ze udzielalsm die na innych watkach bo tego watku mi szkoda ale musze ogarnac swoje zycie
Mam nadzieje ze wrocisz do nas
Dobrzesie czujesz? Z dzidzia ok?

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
to straszne...
a może dla Twojego dzieciatka lepiej będzie zrobić CC - pytałas lekarza co lepiej w związku z Twoja chorobą?

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

chyba coś niedokładnie napisałam wcześniej - chodziło mi o to, że nie kupujemy łóżeczka, bo będzie spać w bujaczku tiny love (chyba mam problem z wyrażaniem myśli)
a w którym smyku można oglądać wózki?

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

o to mi chodziło że nie będe kupowac kosza mojżesza tylko bujaczek, który mogę później uzyć

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Ringo a gdzie ja taką połozną znajdę? nawet nie wiem jak szukać....

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Agnes czekamy aż wrócisz
kochana jesli chodzi o moja chorobe to wlasnie i sn i cc jest okej..nie ma wskazan ze tylko to czy cos takiego.
Ale wole byc pod dobra opieka i najlepiej zeby moj gin odbieral porod,bo dziecko po porodzie musi dostac szczepionke i immunoglobuline i chce zeby to bylo dopilnowane..a u mnie w szpitalu nie mam tej pewnosci

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Hej wczoraj przed snem zwietrzylisny z M gazetke z lidla i dzis na 7:00 popedzilismy bo sa dresy i bluzy dla dzidziulka za 25zl.

Kupilismy dwa dresy jeden rozmiar 62/68 bluza szara w zielone paski i spodenki zielone a drugi caly niebieski ale nada sie i dla dziewczynki i chlopca rozm 74/80

I dwie bluzy
Jedna brazowa z uszkami rozm 62/68
Druga z uszkami zielona w paski biale 70/80

Zaraz wrzuce zdjecie.
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 06:42   #1655
soniuska
Zakorzenienie

Moje lidlowe zakupy. 100zl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1412574135026.jpg (67,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1412574147631.jpg (62,7 KB, 7 załadowań)
Stary 2014-10-06, 06:51   #1656
Ringo6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
Ringo serio jest jakas kara? ja nigdy zadnej deklaracji nie wypelnialam,ot bylam zapisana w mojej przychodni tam skąd pochodze i tyle,a tu jak ide do przychodni a nie jestem tam zdeklarowana to musze isc prywatnie,choc w niektorych wystarczy pesel i juz widza ze jestem ubezpieczona i problemu nie robia,a u mojego meza to nie wiem jak bylo,bo na slasku to oni mieli te swoje magiczne karty wiec ja sie tam calkiem nie orientuje jak to jest teraz
to teraz jak bede chciala zlozyc gdzies deklaracje,musze sie tak jakby z mojej przychodni wypisac? orientujesz sie?

dziewczyny moja corcia nie ma problemu z zasypianiem sama,ale budzi sie w nocy kilka razy,i ja tam nie zaluje ze ja biore,choc czasem jestem skopana mysle ze zalezy duzo od charakteru dziecka,ona jest ogolnie pieszczoch,by sie tulila caly dzien
jedne dzieci sie same uspokajaja,inne potrzebuja zeby brac je na rece i tulic

a co do drugiego dziecka,wiecie zycie zweryfikuje,ja sobie nie wyobrazalam miec jedno po drugim,dla mnie nasza roznica wieku jest idealna,ale kazdy sobie chwali to co ma te moje kolezanki ktore maja jedno po drugim sobie chwala mala roznice wieku,i ze w ogole jest super
jedna otwarcie mi sie przyznala ze to jest masakra,jak urodzila drugie dziecko to pierwsze mialo dwa latka niecale,ale wydaje mi sie ze tu juz jest bardzo indywidualnie
nie kazdy przeciez planuje ciaze,niektórym sie to drugie szybciej niz by chcialy "przydarzylo" ale wszystkie daja rade to taki optymistyczny akcent
Tak mi Panie z innego ośrodka mówiły jak się chciałam przepisać, że jest jakaś kara. No właśnie, byłaś gdzieś zapisana, a to dotyczy przypadków gdzie się wypisujesz i nigdzie nie idzie-kiedyś to było poruszane w telewizji przy sytuacji, gdzie rodzice wypisali dziecko z ośrodka i leczyli dziecko u znachora. Z wszystkich lekarzy możesz korzystać na NFZ oprócz rodzinnego, bo musisz iść tam, gdzie jesteś zdeklarowana-chore, ale prawdziwe. Ja też tak miałam jak chciałam się dostać do rodzinnego, a do gina to się nikt nie pytał, gdzie jestem zdeklarowana. Żeby się przepisać, to po prosu idziesz do przychodni, mówisz, że chcesz się przenieś, wypełniasz i składasz deklaracje, a oni już się dogadują i przesyłają papiery między sobą -przynajmniej ja tak mam.

No dokładnie, jak już jest drugie to trzeba dać radę. Co mają powiedzieć matki bliźniąt? To mnie też przeraża, bo u mnie jest duuża szansa, dlatego chciałabym, żeby mała była ciut większa i dopiero wtedy rodzeństwo.

Magusia... mój to nawet pół roku oddechu nie chce mi dać, bo mówi,że jego mama wpadła (karmiła, brak okresu i udało jej się, bo wierzyła w bajkę o antykoncepcji przy karmieniu piersią)i dała radę. Liczę, że jak urodzę to sam dojdzie do tego, że trochę czasu musi mi dać. Też myślę o tym, żeby uwinąć się za jednym za machem, ale chciałabym zajść tak po połowie macierzyńskiego, a nie od razu, zaraz po porodzie, bo potem rzeczywiście jest łatwiej o prace i skupić się na pracy.

Mlebi... ja nie dokładnie czytam Smyk w Bonarce i outlet w modlniczce też ma wózki. Polecam wujka google do szukania położnej, lub jakąś szkołę rodzenia i położne od nich, albo jeszcze zapytaj w przychodni.

Sonia, ja się zaopatrzyłam w rajstopki z abs na stopach i kolanach! Pierwszy raz widzę abs na kolanach. Mam te w różowo-fioletowe paski.
Lidl lubi mieć zawyżone rozmiary, ale to dzidzia dorośnie.

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Lidl ma też bardzo dobry gatunek jak za te ceny, a bluzę z liskiem kupiłam dla chrześniaka mojego męża.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 06:53   #1657
soniuska
Zakorzenienie

Ringo no co do skarpetek i rajstopek super ale nie moglam kupicbo tylko dla chlopca i dziewuszki.a to co kupuje staram sie zeby i dla chlopca i dziewuszki bylo. Mysle zew te 62-68 kolo 3/4mca wejdzie
Stary 2014-10-06, 07:11   #1658
Ringo6
Zadomowienie

Cytat:
Ringo no co do skarpetek i rajstopek super ale nie moglam kupicbo tylko dla chlopca i dziewuszki.a to co kupuje staram sie zeby i dla chlopca i dziewuszki bylo. Mysle zew te 62-68 kolo 3/4mca wejdzie
Wszystko zależy od wielkości dziecka i jak szybko będzie przybierało. Mnie się jeszcze podobały ogrodniczki, ale wstrzymuję się, bo mam dużo ubranek, a jeszcze więcej śpiochów. Rajstopki szaro - niebieskie w sumie są uniwersalne. Mam nadzieje, że na 3 usg nie będzie niespodzianki i moja dzidzia będzie nadal dzidzią, a nie dzidziem.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Stary 2014-10-06, 07:14   #1659
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko zależy od wielkości dziecka i jak szybko będzie przybierało. Mnie się jeszcze podobały ogrodniczki, ale wstrzymuję się, bo mam dużo ubranek, a jeszcze więcej śpiochów. Rajstopki szaro - niebieskie w sumie są uniwersalne. Mam nadzieje, że na 3 usg nie będzie niespodzianki i moja dzidzia będzie nadal dzidzią, a nie dzidziem.
Hehehhe
No ogolem sweterki sliczne byly,bodziaki i bluzeczki ale kurcze to juz bylo takie zdefiniowane a ja bede miala niespodzianke
Stary 2014-10-06, 07:45   #1660
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Witam się po weekendzie
Dzisiaj mam pierwszą wizytę, umówiłam się prywatnie (do swojej gin idę dopiero 29 pazdziernika), troszkę się niepokoję tymi bólami brzucha, ostatnie dwie noce były nieciekawe, budziłam się z mocnymi bólami, które trzymały mnie kilka minut i odpuszczały. Powiedzcie mi we wczesnej ciąży robi się usg dopochwowe?
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 08:10   #1661
kasikkkkka
Zadomowienie

Witajcie dziewuszki
Ja was cały czas czytam, ale pisze tylko z doskoku Mam nadzieję, że wybaczycie
Co do dwójki małych dzieci, to u mnie jest różnica wieku ok 2 lata i 2 miesiące, czyli tak jak zawsze chciałam. Corcia jest cudowna, bo całuje małego, głaszcze, mizia, zabawki przynosi. Ogólnie odnosi się do niego bardzo pozytywnie, choć nie ukrywam, że jest trochę zazdrosna, ale to raczej o mnie i mój czas. Staram się spędzać z nią jak najwięcej czasu, ale wiadomo jak to jest.
Trochę się bałam, ze zacznie nam znów sikac w majtki, ale tak się póki co nie stało. Mało tego, zaczęła sama, bez pytania chodzić na nocnik, sama ściąga gatki i robi siusiu, albo i coś grubszego i brawo sobie bije Takze nie jest zle, a myślę, że za jakiś rok, jak dzieci zaczną bawić się razem, będzie jeszcze lepiej.
Aaa i jeszcze się pochwalę, Franek skończył 2 tygodnie i zaczął się uśmiechać, juz tak bardziej świadomie, z otwartymi oczkami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-06, 08:18   #1662
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mi Panie z innego ośrodka mówiły jak się chciałam przepisać, że jest jakaś kara. No właśnie, byłaś gdzieś zapisana, a to dotyczy przypadków gdzie się wypisujesz i nigdzie nie idzie-kiedyś to było poruszane w telewizji przy sytuacji, gdzie rodzice wypisali dziecko z ośrodka i leczyli dziecko u znachora. Z wszystkich lekarzy możesz korzystać na NFZ oprócz rodzinnego, bo musisz iść tam, gdzie jesteś zdeklarowana-chore, ale prawdziwe. Ja też tak miałam jak chciałam się dostać do rodzinnego, a do gina to się nikt nie pytał, gdzie jestem zdeklarowana. Żeby się przepisać, to po prosu idziesz do przychodni, mówisz, że chcesz się przenieś, wypełniasz i składasz deklaracje, a oni już się dogadują i przesyłają papiery między sobą -przynajmniej ja tak mam.

No dokładnie, jak już jest drugie to trzeba dać radę. Co mają powiedzieć matki bliźniąt? To mnie też przeraża, bo u mnie jest duuża szansa, dlatego chciałabym, żeby mała była ciut większa i dopiero wtedy rodzeństwo.

Magusia... mój to nawet pół roku oddechu nie chce mi dać, bo mówi,że jego mama wpadła (karmiła, brak okresu i udało jej się, bo wierzyła w bajkę o antykoncepcji przy karmieniu piersią)i dała radę. Liczę, że jak urodzę to sam dojdzie do tego, że trochę czasu musi mi dać. Też myślę o tym, żeby uwinąć się za jednym za machem, ale chciałabym zajść tak po połowie macierzyńskiego, a nie od razu, zaraz po porodzie, bo potem rzeczywiście jest łatwiej o prace i skupić się na pracy.

Mlebi... ja nie dokładnie czytam Smyk w Bonarce i outlet w modlniczce też ma wózki. Polecam wujka google do szukania położnej, lub jakąś szkołę rodzenia i położne od nich, albo jeszcze zapytaj w przychodni.

Sonia, ja się zaopatrzyłam w rajstopki z abs na stopach i kolanach! Pierwszy raz widzę abs na kolanach. Mam te w różowo-fioletowe paski.
Lidl lubi mieć zawyżone rozmiary, ale to dzidzia dorośnie.

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Lidl ma też bardzo dobry gatunek jak za te ceny, a bluzę z liskiem kupiłam dla chrześniaka mojego męża.
To nid jest bajka ze przy kp nie zachodzi sie w ciaze. Nie zaxhodzi sie faktycznie bo prolaktyna wzrasta a ona dziala antykoncepcyjnie ale warunek jest taki zd trzeba karmic duzo i w nocy tj. Z tego co sie orientuje to jakies 5-6 x dziennie + noc. Wtedy prolaktyna jest na pewno wysoka. Jesli ilosc i czestotliwosc sie zmniejsza to juz moze dojsc do owulacji.
U mnie akurat wystarczylo tylko 2x w nocy by prolaktyna dalej blokowala owu i dopiero po zaprzestaniu kp sie uruchomilo. To sprawa dosc indywidualna ale przy duzej ilosci kp na pewno nie bedzie owu.

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
Witajcie dziewuszki
Ja was cały czas czytam, ale pisze tylko z doskoku Mam nadzieję, że wybaczycie
Co do dwójki małych dzieci, to u mnie jest różnica wieku ok 2 lata i 2 miesiące, czyli tak jak zawsze chciałam. Corcia jest cudowna, bo całuje małego, głaszcze, mizia, zabawki przynosi. Ogólnie odnosi się do niego bardzo pozytywnie, choć nie ukrywam, że jest trochę zazdrosna, ale to raczej o mnie i mój czas. Staram się spędzać z nią jak najwięcej czasu, ale wiadomo jak to jest.
Trochę się bałam, ze zacznie nam znów sikac w majtki, ale tak się póki co nie stało. Mało tego, zaczęła sama, bez pytania chodzić na nocnik, sama ściąga gatki i robi siusiu, albo i coś grubszego i brawo sobie bije Takze nie jest zle, a myślę, że za jakiś rok, jak dzieci zaczną bawić się razem, będzie jeszcze lepiej.
Aaa i jeszcze się pochwalę, Franek skończył 2 tygodnie i zaczął się uśmiechać, juz tak bardziej świadomie, z otwartymi oczkami
Super wiesci. Zarowno to ze tak swietnie soebie radzisz jak i to ze coreczka tak pokochala brata...alez mi sie marzy by bylo jak u ciebie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-10-06, 08:34   #1663
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
To nid jest bajka ze przy kp nie zachodzi sie w ciaze. Nie zaxhodzi sie faktycznie bo prolaktyna wzrasta a ona dziala antykoncepcyjnie ale warunek jest taki zd trzeba karmic duzo i w nocy tj. Z tego co sie orientuje to jakies 5-6 x dziennie + noc. Wtedy prolaktyna jest na pewno wysoka. Jesli ilosc i czestotliwosc sie zmniejsza to juz moze dojsc do owulacji.
U mnie akurat wystarczylo tylko 2x w nocy by prolaktyna dalej blokowala owu i dopiero po zaprzestaniu kp sie uruchomilo. To sprawa dosc indywidualna ale przy duzej ilosci kp na pewno nie bedzie owu.

Super wiesci. Zarowno to ze tak swietnie soebie radzisz jak i to ze coreczka tak pokochala brata...alez mi sie marzy by bylo jak u ciebie

Jestem pewna, że i u ciebie tak będzie
Stary 2014-10-06, 09:13   #1664
soniuska
Zakorzenienie

Ilona kciuki

Kasiu o to mala ju jest duza siostra
awww..nie moge sie doczekac
Stary 2014-10-06, 09:15   #1665
201606011622
Konto usunięte

hej Wam
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 10:21   #1666
nowa8686
Zakorzenienie

Hej dziewczynki.
Sory, ze tak tylko o sobie, ale bez humoru jestem. Wszystko mnie boli, od 2 dni lekko puchna rece i stopy. Bola kosci, palce u rak, ledwo zginam...
I tak baaaaardzo chce Maje. Niecierpliwie sie

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 10:32   #1667
soniuska
Zakorzenienie

Nowa to juz blisko! bedzie dobrze!

Zaszalalam w lumpku
Stary 2014-10-06, 12:39   #1668
jalouse
Wtajemniczenie

Kasia, juz 2 tygodnie, ale ten czas leci.

Sonia, chyba by mi sie nie chcialo mierzyc z lidlowym tlumem z rana. Co kupilac w lumpku?

Nowa, jeszcze chwilka i mala bedzie z wami.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 12:51   #1669
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Kasia, juz 2 tygodnie, ale ten czas leci.

Sonia, chyba by mi sie nie chcialo mierzyc z lidlowym tlumem z rana. Co kupilac w lumpku?

Nowa, jeszcze chwilka i mala bedzie z wami.
o mamo,duzo ☠☠☠☠☠☠☠ek, musze porobic zdjatka i wrzucic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-06, 13:06   #1670
soniuska
Zakorzenienie

Moje zdobycze z lumpka. ten lumpek taki ze ceny sa na ciuchach. Nie jest super tanio,jak na wage..ale sa fajne rzeczy . Wszystko za 45zl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1412597215426.jpg (41,1 KB, 12 załadowań)
Stary 2014-10-06, 13:13   #1671
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.
Sory, ze tak tylko o sobie, ale bez humoru jestem. Wszystko mnie boli, od 2 dni lekko puchna rece i stopy. Bola kosci, palce u rak, ledwo zginam...
I tak baaaaardzo chce Maje. Niecierpliwie sie
Niestwty to puchniecie to zmora wiekszosci ale juz niedlugo

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-10-06, 13:36   #1672
soniuska
Zakorzenienie

Nie wkleilam wszystkiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1412598962512.jpg (54,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1412598989028.jpg (41,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1412599003900.jpg (41,1 KB, 5 załadowań)
Stary 2014-10-06, 13:43   #1673
Ringo6
Zadomowienie

Ilonuś zwykle na początku lekarze robią tylko dopochwowe usg.
Kasssika masz wspaniałą córe. Super, że Ci "pomaga".
Sonia... fajne ciuszki.
Magusia, podobno ona normalnie karmiła, ale masz rację, to też jest indywidualna sprawa, bo każdy ma inny organizm. Ona zaszła zaledwie po 2 miesiącach karmienia.
Nowa... już niedługo będziesz tulić małą. Podobno przed samym porodem się puchnie.

Ja gotuję sobie krem brokułowo-cukiniowy. Chciałam wczoraj kupić jakąś zabawkę przypinaną do wózka -załamałam się ile takie rzeczy kosztują. Państwo powinno dawać rabat, albo dotacje do dziecięcych rzeczy. Nie wiecie może czy przysługuje nam jakiś zwrot podatku?
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Stary 2014-10-06, 13:46   #1674
Magiusa
Zakorzenienie

Hejka. Ja po wizycie.
Nadal wyglada na to ze szykuje nam sie kolejny chlopak jeszcze poczekam do polowkowego 28.10 i tam jak wyjdzie chlopak to juz nie ma opcji
No ale najwazniejsze serduszko bije, wszystko wydajw sie w normie i rozmiarowo idealnie pasuje do owulacji

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-10-06, 13:53   #1675
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ilonuś zwykle na początku lekarze robią tylko dopochwowe usg.
Kasssika masz wspaniałą córe. Super, że Ci "pomaga".
Sonia... fajne ciuszki.
Magusia, podobno ona normalnie karmiła, ale masz rację, to też jest indywidualna sprawa, bo każdy ma inny organizm. Ona zaszła zaledwie po 2 miesiącach karmienia.
Nowa... już niedługo będziesz tulić małą. Podobno przed samym porodem się puchnie.

Ja gotuję sobie krem brokułowo-cukiniowy. Chciałam wczoraj kupić jakąś zabawkę przypinaną do wózka -załamałam się ile takie rzeczy kosztują. Państwo powinno dawać rabat, albo dotacje do dziecięcych rzeczy. Nie wiecie może czy przysługuje nam jakiś zwrot podatku?
Ringo
zwrot dostaniesz jak urodzisz dziecko przy rozliczeniu rocznym..
Cytat:
Hejka. Ja po wizycie.
Nadal wyglada na to ze szykuje nam sie kolejny chlopak jeszcze poczekam do polowkowego 28.10 i tam jak wyjdzie chlopak to juz nie ma opcji
No ale najwazniejsze serduszko bije, wszystko wydajw sie w normie i rozmiarowo idealnie pasuje do owulacji

super wiesci kochana !
Stary 2014-10-06, 13:56   #1676
Ringo6
Zadomowienie

Cytat:
Hejka. Ja po wizycie.

Super. Gratulacje. A jaki duży już jest? Ja mam cały czas tydzień wstecz...

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Ringo
zwrot dostaniesz jak urodzisz dziecko przy rozliczeniu rocznym..

super wiesci kochana !
Eh... szkoda, że nie wcześniej....
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Stary 2014-10-06, 14:52   #1677
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Super. Gratulacje. A jaki duży już jest? Ja mam cały czas tydzień wstecz...

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Eh... szkoda, że nie wcześniej....
Okolo 250 gram tak przecietnie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-10-06, 14:55   #1678
agnes188
Zakorzenienie

Magiusa nie tym razem nie tz.
Z dzidzia dobrze wlasnie wracam z genetycznego wszystko ok. Tylko mi cos sie przyplatalo i dostalam dopochwowe tabl . A lutek zmniejszona dawka i podjezykowo teraz

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 15:36   #1679
nowa8686
Zakorzenienie

Magiusa to drugi synus sie szykuje

1000 zl becikowego to smiech na/sali

Brzuch mnie pobolewa jak na okres. Bosheeee

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 16:48   #1680
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Okolo 250 gram tak przecietnie

hehe kochana to juz dzidziolek fajny

Noooowaaaa kciuuuuki!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości