![]() |
#2791 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
![]() Waga nie gryzie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() Pomyslalam ze, jak u mnie sie zacznie, to nie bede panikowac i leciec do szpitala.... bo wole byc z TZ w domku za nim zaczna sie jakiekolwiek bole czy czeste skurcze , a z drugiej strony to chyba moj Tz spanikuje jak mu powiem, i bedzie chcial jak najszybciej pojechac. ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Zadomowienie
|
Witam Was po tygodniowej przerwie
![]() ![]() ![]() Co u Was słychać? Jak się czujecie? Ja jutro mam wizytę więc dowiem się co i jak, ale ogólnie czuję się bardzo dobrze ![]()
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2793 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja raczej nie. Planuje ubierac kilka warstw i przykryc cieplym kocykiem lub kolderka lub spiworkiem
![]() Cytat:
biedna ![]() ![]() Cytat:
kurcze...ja w sumie nie wiem jakie zagrozenie niesie ze soba lozysko przodujace ale moze po prostu jak bedziesz duuuzo odpoczywala to bedzie lepie. Zycze Ci tego z calego serca Cytat:
heh..w sumie to ostatnio o tym myslalam bo u kilku znajomych sie speawdzilo a u kilku nie...i tak sobie myslalam ze chcialabym by bylo tym razem krocej ale jednoczwsnie nie na tyle szybko bym zaczwla rodzic w domu albo w samochodzie...jakos sie bym tego bala Cytat:
![]() Ciuszkow na komorce nie widze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2794 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() |
#2795 | |||||||
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny,
my dziś byliśmy od rana w odwiedzinach u ciotki,którą widujemy raz na ruski rok, potem odwiedziliśmy groby moich dziadków, bo to niedaleko, a w drodze powrotnej zahaczyliśmy o Smyka, żeby tak rozejrzeć się za wózkami, bardziej zobaczyć jak wyglądają, czym się różnią i wkurzał nas facet z obsługi, bo przyczepił się jak rzep psiego ogona, łaził za nami po każdym dziale, nienawidzę tego!!!!! Rozumiem pomoc, ale my o nią nie prosiliśmy...chcieliśmy tylko pooglądać! A tu masz natręta, który przyjemność zamienił w stres i wkurzenie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2796 |
Zadomowienie
|
Tskie dziwne chwilowe napinanie brzucha i wykrzywianie go na różne strony to moga być skurcze braxtona hicksa. W poprzedniej ciąży częstp tak miałam i nie wiedziałam co się dzieje. Poczytajcie:
http://parenting.pl/portal/skurcze-braxtona-hicksa
#2797 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Odniosę się tylko do tematu globulek - na ulotkach właściwie wszystkich leków jest napisane, że nie są zalecane w ciąży, bo faktycznie leki ogólnie nie są zalecane, jak nie są potrzebne, ale jak jest infekcja to zagrożenie dla dziecka jest większe. Zwłąszcza infekcje intymne trzeba w ciązy leczyć, bo nieleczone mogą dopiero doprowadzić do problemów, infekcji wewnątrzmacicznych itp. I na pewno smarowanie maścią clotrimazol nie jest leczeniem. smv idź do gina po leki, jeśli ci nie przechodzi, bo tylko bardziej sobie zaszkodzisz. Leki z grupy A i B są w ciązy w miarę bezpieczne, poczytajcie sobie, a więszośc dopochwowych przeciwgrzybicznych typu nystatyna, natamycyna są z grupy B. I nie można globulek odstawiać w trakcie leczenia, bo wtedy grzyby się uodparniają na leczenie i jest nawrót, który trudniej wyleczyć. A niedoleczona grzybica przy porodzie SN może się dla dziecka skończyć katastrofą, dosłownie. Dlatego każdy gin powinien przy grzybicy przepisać globulki i upewnić się, czy pomogły
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2014-10-05 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2798 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Wlasnie napisalam maila, w sprawie lozeczka, mebli, z ikea... wanienki i przewijaku, plus jakis chodzik na pozniej i miarka na sciane w dobrej cenie ![]() ![]() http://ogloszenia.niedziela.nl/search/advert/4063877 oferte znalazlam na polskiej stronie, dla polakow mieszkajacych w Holandii, a to bardzo blisko mojej mamy, chyba zrobie jej troche burdelu w ktoryms z pokoi ![]() Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2014-10-05 o 21:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2799 |
Zakorzenienie
|
Marcia myślę że gin wie co przypisuje a jeśli jesteś już w drugim trymestrze to może nie ma strachu?
Moja infekcja odpukac chyba minęła znalazłam maść PIMAFUCIN i nic mi nie jest ale właśnie jak będę u gin. To poproszę dosłownie o kilka opakowań czegoś na takie coś... Najgorsze jest to ze nie wiadomo skąd u mnie się to bierze bo nie wspolzyje i dbam o higienę i stosuje odpowiednie mydełko a mimo wszystko ciągle się mnie coś czepia. W lecie zlaoalo mnie od siedzenia na schodach chłodnych przy 30 PARP stopniowym upale i objawy te same... A teraz musiało mi pipcie zawiac bo w cienkich getrach wieczorem wracałam z korków.... Dziewczyny smutno mi z powodu pani Ani Przubylskiej szok ;(
38/40 ![]() ![]() Edytowane przez smv Czas edycji: 2014-10-05 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2800 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2801 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mebelki super znalazłaś, na Twoim miejscu też bym się skusiła na kupno! Masakra... jeszcze 3 dzieci miała... przykro strasznie słyszeć takie informacje...
![]() |
#2802 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do Any szok, aż TZ dzwonił, że w radiu słyszał. Takie przygnębiające, że choroba nie wybiera i nawet pieniądze nie pomogą jak już sie w organizmie rozpanoszy. Anna sprawiała wrażenie sympatycznej osoby. Podziwiam aktorki, które ponad karierę stawiają rodzinę i tworzą trwałe związki z jednym mężczyzną. Byliśmy w Ikei i strasznie się zmęczyłam tym łażeniem, że jak poszliśmy do magazynu nie zwracałam uwagi co się dzieje, nie przypilnowałam TZ i wziął nie ten kolor stołu co trzeba. Ale była kłótnia, a później jak przeszło, było nam mega głupio. Nie chcę i TZ tez, w przyszłości takich sytuacji przy dziecku, nie chcę by słyszało jak się kłócimy. ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Ja chcę taki do wózka co wcześniej wklejałam, przyda się teraz i później na zimę, bo jeden rozmiar. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I dziękuje wszystkim za życzenia, impreza była przedwczesna, urodzinki we wtorek. (ciekawe co TZ wymyśli). W torebce też jestem zakochana.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
Edytowane przez marcia45 Czas edycji: 2014-10-06 o 06:05 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2803 |
Zakorzenienie
|
No właśnie nie dbam jakoś szczegikniej o higienę. Podmywam się jak zwykle ale mi Też chyba minęło
Eh spałam dziś 5 godzin jeszcze ta wiadomość o p. ANNIE i jestem taka zdolowana aż mi się nic nie chce. Rozryczalam się o 5 rano jak tylko pomyślałam o tym wszystkim i że my z TŻ mamy jedynie po 28 lat i nie wiadomo co nas czeka. ;( Ja mam wizytę za 11 dni i się doczekać już nie mogę ![]()
#2804 |
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie dawno się nie odzywałam, ale miałam bliskie spotkanie z chorobą
![]() ![]() ![]() papalinka dziękuje za takie dokładne info, w przyszłości na pewno się przyda ![]() smv a może zrób sobie badanie i określ dokładnie jako to rodzaj grzyba czy innego dziadostwa Cię męczy? Ja kiedyś miałam takie nawracające infekcje i okazało się że leczyli mnie na co innego a co dawało takie same objawy ![]() aneta_s łożysko jeszcze może się podnieść w miarę rozciągania się macicy więc na razie spokojnie, odpoczywaj i staraj się nie denerwować bo to na pewno na maluszka dobrze nie wpływa nie pamiętam która pisała że chce kupić chodzik dla dziecka, ja jestem przeciwna takim rozwiązaniom a jako fozfoterapeuta naoglądałam się maluszków z problemami spowodowanymi przez chodziki i inne jeździki. W skrócie chodzi o to że dziecko w takim pojeździe źle ustawia stopę i nóżkę i czasem tak maluchowi zostaje ![]() Mam jeszcze pytanie, czy któraś słyszała/ćwiczyła mięśnie Kegla?? Naprawdę warto, wklejam przykładowego linka http://urodaizdrowie.pl/cwiczenie-mi...egla#&panel1-1 |
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czy wam się zdarza podczas kochania popuscic? Kurde wiocha jak nie wiem ale jak mi się kicha to czuję jak siku mi leci ghehehhehehehehhe
![]() |
#2806 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() U mnie toxo każda po 36 zł ![]() Teraz muszę wsunąć śniadanko, ogarnąć pokój i lecę na uczelnię, miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2807 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Co do ciuszków to zebra z Tesco a reszta wygrzebana w TkMaxx ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2808 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2809 | ||
Rozeznanie
|
hej
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2810 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() jakie to smutne z Anią Przybylską.Ale ile ludzi tak umiera nawet nie mamy pojęcia , gdy umiera ktoś sławny to wtedy się dowiadujemy jakie to życie naprawdę jest okrutne;/ Dziś zaczynamy 20ty tydzień ![]() ![]()
#2811 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja za dwa dni zaczynam 19 tydzień ![]()
![]() |
#2812 | ||||
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() wczoraj mnie nie było tutaj ![]() ale za to świetnie spędziłam niedziele, do 15 godziny na płaczach:p chandrę miałam, a po 15 mąż do mnie żebyśmy pojechali zobczyc Mini zoo u nas w mieście bo otworzyli. to zebrałam się i od razu mi się humor poprawił. człowiek, jak małe dziecko ![]() ![]() następnie wskoczyliśmy do moich rodziców na herbatkę i zostaliśmy na kolacji ![]() Cytat:
![]() a co do wizyty to jeszcze tylko tyyyyyyyyydzień ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() pewnie jak jest okazja i kasę macie na chwilę obecną to tylko brać ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja dzień jak co dzień, zawsze z rana bełt. mam nadzieję, ze nie ujawnią mi się mdłości dopiero teraz ze zwiększoną siłą, moja siostra tak miała, i jej dopiero jakoś ok. 5-6 miesiąca wszystko zaczęło się dziać ![]() ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------------------- dodam , ze namiętnie codziennie przeglądam mój wózek quinny mood , aj czemu one takie droooogie! tylko go chcę ![]()
Zosia ur. 26.02.2015r. ![]() długa 55 cm waga 3000kg ![]() Edytowane przez lesyeux Czas edycji: 2014-10-06 o 08:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2813 |
Zakorzenienie
|
Hehe wyszło kochania a miało być KICHANIA heh..
Ja już obiad zrobiłam myślałam że flaki mi wydrze podczas krojenia piersi z kurczaka ;/ nie znoszę kroić mięsa surowego tak mnie ciągnie na wymioty ;( Wrocilam z lumpow spodni ciążowych brak ale dwa sweterki kupiłam a w sklepie TIFO(TANIA I FAJNA ODZIEŻ) kupiłam cieplutko getry z misiem pod spodem z wysoką gumo-materialem w sam raz na brzuch zA jedyne 15zl ![]() Dziewczyny nie Wiem czy to seria hormonów czy co ale kiedy tylko widzę jakoś wpis o Sp. ANNIE Przubylskiej wpadam w płacz.. Nawet teraz edytujac post nie mogę się uspokoić taka jestem roztrzesona z żalu i ogóle... Eh. Życie kruche jest do dupy i w ogóle ;(
38/40 ![]() ![]() Edytowane przez smv Czas edycji: 2014-10-06 o 09:26 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2814 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2815 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Heheh kochania ![]() ![]() ![]() ![]() Też bardzo mi żal Anny Przybylskiej [*] Swoją drogą dawno w mediach się nie pokazywała, teraz wiadomo, że pewnie walczyła z rakiem. Jak dziś samopoczucie? Ładny słoneczny dzień się szykuje, mam nadzieję, że będzie dla wszystkich udany ![]()
![]() |
#2816 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Śmierć Ani chyba dla wszystkich jest wielkim wstrząsem, do mnie nadal to nie dociera ![]() ![]()
![]() |
#2817 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kruche to nasze życie, my w sobotę wykupiliśmy polisę bardzo się cieszę, że zdecydowaliśmy się na takie spotkanie, ale już nie mówię, żeby nie robić reklamy:P |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2818 |
Zadomowienie
|
Witam sie dzisiaj... och jaka smutna nowina dzisiaj
![]() Ja sie dzisiaj czuje lepiej, choc humor do doopy. To lozeczko z Ikea biale mamy i my. Chce je pomalowac na szaro. Za ta cene (nawet ze sklepu) jest calkiem ok.. tylko gdzies nam sie sruby pogubily przh przeprowadzce :/ Zycze milego dnia ![]() ps co robicie na obiad?
#2819 |
Rozeznanie
|
Też jutro mam wizytę i już nie mogę się doczekać, chociaż pewnie przynajmniej lekki stres mnie złapie przed...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2820 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Wczoraj tak mnie rozwalila informacja o A. Przybylskiej, ze masakra ![]() ![]() W takich sytuacjach myśle o moim synku, co by było gdyby mnie lub Tzta zabrakło ![]() ![]() Wczoraj jak tak lezalam to młode na chwile poprawiło mamie humor swoimi ruchami ![]() J mnie dzisiaj pogoda koszmarna, wichura na maxa z deszczem. Nie lubię tak, cały dzien spedzimy w domu
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.