Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-06, 11:50   #2851
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Jej az sie wierzyc nie chce... a ruchow nie czula? Strasznie dziwne jak mozna byc az tak nieswiadomym swego ciala?
ja nigdy nie zapomne jak za czasow nastolatka, rozmawialysmy z dziewczynami o antykoncepcji, i kazda stwierdzila ''a po co mi ona'' a pozniej kazda z nich ( 4 dziewczyny ) zachodzila po kolei w ciaze nie majac 18 lat. I lataly z wozkami codziennie po ulicach kiedy ja chodzilam jeszcze do szkoly
i do tego, kazda z nich jest teraz samotna mama mieszkajaca u rodzicow.

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-10-06 o 11:51
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 11:50   #2852
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Ona myślała, że jej ciągle w brzuchu burczy i jadła Teściowa mówiła, że ona raczej wiedziała, tylko po prostu przed rodziną to ukrywała i to wydaje mi się prawdopodobne
Nie chce mi sie wierzyć w takie historie, gdzie ta dziewczyna sie chowala w buszu? Gdybym nie miała okresu pare miesięcy to bym sie zglosila do lekarza.
Jeżeli jednak to prawda, ze ona wiedziała ale ukrywała przed innymi to dziewczyna troche nieodpowiedzialna. Ale cóż chyba mnie juz nic nie zdziwi

U mnie obiad jest o 17 jak Tz wraca z pracy ok 13-14 robię cos na ciepło a potem wspólny posiłek razem

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 11:52   #2853
smv
Zakorzenienie

A propo ciąż z zaskoczenia u mnie ostatnio była ta sama sytuacja... Ból brzucha laska ok 25lat i co? Rodzimy
Stary 2014-10-06, 12:07   #2854
lejdi_aga13
Rozeznanie

elo , udało mi sie dorwać internet

Byłam na porbaniu krwii w kierunku Zespołu Downa itp. Mam -2kg od wagi poczatkowej(czyli nic nie przytyłam a schudłam), a mam 17tydzien. Ale lekarka mnie uspokoja,ze nie jest żle ale niestety ANEMIA nie odpuszcza mimo tabletek. Zelazo 4(powinno byc 15minumim) wiec wpierdzielam buraki, brokuły... Ale ogolnie-nie mam apetytu. U nas Jest 12 a ja na 2 małych kajazerkach z serkiem i szynką

Usg za 2 dni-- w srode. NIe wiedziałam malenstwa prawie 6 tygodniMoze dowiem się też płec......

Kochane czuje juz ruchy malenstwa Jest jeszcze jakaś mama ,która czuje tez? Nie sa regularne i czesto-najczesciej wieczorem i rano
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 12:13   #2855
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj miałam ciezki i zabiegany dzien. Tz kładł podłogę w sypialni, w związku z tym cały dom w pyle. Leciałam na 'szmacie' wszędzie, za to teraz chwilowo mam czysto
Cdiam wczoraj cos napisać ale nie mogłam otworzyć wizazu, bo sie strona fb włączała

Anyolek ładny brzuszek widac fajnie różnice. Jak Tz mi złoży szafę w sypialni to mam nadzieje tez zrobic sobie zdjęcie jakies

Smv fajna kwota sie Tobie uzbieralo

Od paru dni czuje pukniecia malucha najpierw myślałam, ze sobie wkrecam ale teraz jestem pewna zupełnie inaczej niż w pierwszej ciazy, wtedy było takie pływanie rybki (az musiałam sie drapak czasami bo swedzialo) a teraz to takie pukanie fajne
Nadrabiam właśnie weekendowe wpisy
Właśnie u mnie w drugiej ciąży te ruchy tez tak jakoś inaczej. Nie dość że wcześnie, to bardziej pukanie i ocieranie. W pierwszej ciąży jak kojarzę to zaczęło się od takiego pływania rybki, delikatnego. U mnie dziś zaczynamy 16t+0. Półtora tygodnia do wizyty, może maluch pokaże co tam ukrywa Powoli oglądam wózki, ale Tz mówi żeby poczekać jeszcze odrobinkę. A ja bym już tak chciała
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 12:15   #2856
crystal25
Zakorzenienie

http://kafeteria.tv/Co-ciaza-zmienia...na-iNQMEhNufAf
Polecam ogladnac
Stary 2014-10-06, 12:19   #2857
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
proszę bardzo: http://allrecipes.pl/przepis/2916/le...soczewicy.aspx

lepiej gotować mając złe dni niż zajadać się z gorsze dni, ja tak miałam w przeszłości, że stres odreagowywałam jedzeniem... ale udało mi się to zwalczyć, bo to okropny nawyk i już do tego nie wracam
dzięki za przepis, od dawna mijając na pólkach sklepowych soczewicę myślę o kupnie, ale nie miałam żadnego przepisu. Dziś kupię i będzie gotowanie
Stary 2014-10-06, 12:20   #2858
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość

Byłam na porbaniu krwii w kierunku Zespołu Downa itp. Mam -2kg od wagi poczatkowej(czyli nic nie przytyłam a schudłam), a mam 17tydzien. Ale lekarka mnie uspokoja,ze nie jest żle ale niestety ANEMIA nie odpuszcza mimo tabletek. Zelazo 4(powinno byc 15minumim) wiec wpierdzielam buraki, brokuły... Ale ogolnie-nie mam apetytu. U nas Jest 12 a ja na 2 małych kajazerkach z serkiem i szynką

Usg za 2 dni-- w srode. NIe wiedziałam malenstwa prawie 6 tygodniMoze dowiem się też płec......

Kochane czuje juz ruchy malenstwa Jest jeszcze jakaś mama ,która czuje tez? Nie sa regularne i czesto-najczesciej wieczorem i rano
Tez musze stanac na wage i zobaczyc co tam wyskoczy
jedz duzo warzywek i kysz kysz tej anemii....
Ja mam jutro tylko moj TZ nie moze ze mna pojsc, i troche mnie to martwi czy dogadam sie jezykowo bez problemu ze wszystkim ,
ruchy chcialabym poczuc bardzo..... przestalabym tak panikowac
Stary 2014-10-06, 12:20   #2859
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
dzięki za przepis, od dawna mijając na pólkach sklepowych soczewicę myślę o kupnie, ale nie miałam żadnego przepisu. Dziś kupię i będzie gotowanie
nie ma sprawy
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 12:22   #2860
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:

Magiusa pisała kilka dni temu o przepisie na koktajl, który pomógł jej z żelazem w pierwszej ciąży, może spróbuj
Stary 2014-10-06, 12:23   #2861
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrabiam właśnie weekendowe wpisy
Właśnie u mnie w drugiej ciąży te ruchy tez tak jakoś inaczej. Nie dość że wcześnie, to bardziej pukanie i ocieranie. W pierwszej ciąży jak kojarzę to zaczęło się od takiego pływania rybki, delikatnego. U mnie dziś zaczynamy 16t+0. Półtora tygodnia do wizyty, może maluch pokaże co tam ukrywa Powoli oglądam wózki, ale Tz mówi żeby poczekać jeszcze odrobinkę. A ja bym już tak chciała
U mnie to bylo tak..... ze ja ogladalam a TZ mowil czy podoba mu sie czy nie, ale ostatecznie zakochalam sie w chicco, i moj TZ tez, chociaz tez mowil ze za wczesnie na ogladanie, ale pokazalam mu w internecie, jak mielismy chwilke czasu wyciagnelam go zobaczyc ten wozek na zywo, pomacac itd, i decyzje padla na niego Mi sie zdaje ze niektorzy mezczyzni sobie moze mysla, ze jak cos ogladamy to od razu chcemy to kupic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-06, 12:29   #2862
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy wam się zdarza podczas kochania popuscic? Kurde wiocha jak nie wiem ale jak mi się kicha to czuję jak siku mi leci ghehehhehehehehhe
Ja tak nie mam. Cwicz miesnie Kegla, po porodzie moze byc jeszcze gorzej.

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie dawno się nie odzywałam, ale miałam bliskie spotkanie z chorobą ale już lepiej mi tylko katar i ból głowy został. Podczytywałam Was ale wybaczcie cytować nie będę troszkę natworzyłyście
papalinka dziękuje za takie dokładne info, w przyszłości na pewno się przyda
smv a może zrób sobie badanie i określ dokładnie jako to rodzaj grzyba czy innego dziadostwa Cię męczy? Ja kiedyś miałam takie nawracające infekcje i okazało się że leczyli mnie na co innego a co dawało takie same objawy
aneta_s łożysko jeszcze może się podnieść w miarę rozciągania się macicy więc na razie spokojnie, odpoczywaj i staraj się nie denerwować bo to na pewno na maluszka dobrze nie wpływa

nie pamiętam która pisała że chce kupić chodzik dla dziecka, ja jestem przeciwna takim rozwiązaniom a jako fozfoterapeuta naoglądałam się maluszków z problemami spowodowanymi przez chodziki i inne jeździki. W skrócie chodzi o to że dziecko w takim pojeździe źle ustawia stopę i nóżkę i czasem tak maluchowi zostaje a wtedy dłuuuga droga żeby nauczyć prawidłowego chodu.

Mam jeszcze pytanie, czy któraś słyszała/ćwiczyła mięśnie Kegla?? Naprawdę warto, wklejam przykładowego linka http://urodaizdrowie.pl/cwiczenie-mi...anel1-1-<br />
Ja kiedys cwiczylam, ale teraz mi sie nie chce.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 12:29   #2863
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
nie wiem czy się śmiać czy płakać
Stary 2014-10-06, 12:31   #2864
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
U mnie to bylo tak..... ze ja ogladalam a TZ mowil czy podoba mu sie czy nie, ale ostatecznie zakochalam sie w chicco, i moj TZ tez, chociaz tez mowil ze za wczesnie na ogladanie, ale pokazalam mu w internecie, jak mielismy chwilke czasu wyciagnelam go zobaczyc ten wozek na zywo, pomacac itd, i decyzje padla na niego Mi sie zdaje ze niektorzy mezczyzni sobie moze mysla, ze jak cos ogladamy to od razu chcemy to kupic
Właśnie dlatego Tz mówi, żebym nie oglądała, bo zna mnie i wie że jak się napalę już na coś, to koniec. Spokoju nie dam i będę chciała już kupić. Takie małe, rozkapryszone dziecko ze mnie wychodzi lubię mieć wszystko już.
Stary 2014-10-06, 12:35   #2865
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Tez musze stanac na wage i zobaczyc co tam wyskoczy
jedz duzo warzywek i kysz kysz tej anemii....
Ja mam jutro tylko moj TZ nie moze ze mna pojsc, i troche mnie to martwi czy dogadam sie jezykowo bez problemu ze wszystkim ,
ruchy chcialabym poczuc bardzo..... przestalabym tak panikowac
Moj Tz tez nie mogł isc ale udało mi sie dzis dogadac a w srode idzie kolezankaze mna-moj niestety pracuje

Cytat:
Magiusa pisała kilka dni temu o przepisie na koktajl, który pomógł jej z żelazem w pierwszej ciąży, może spróbuj

postaram sie znalesc
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 12:36   #2866
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:

Pietruszki jedz dużo ma dużo żelaza

Sporo mam już czuje ruchy Ja też
Stary 2014-10-06, 12:46   #2867
kasia_adm
Rozeznanie

Właśnie doczytałam że była coś mowa o chodziku dla dziecka. Również jestem przeciwna temu. Oglądałam kiedyś dawno, jeszcze przed urodzeniem syna program, w którym odradzano korzystanie.Mój syn nie korzystał nigdy, teraz tez nie zamierzam kupować. Nie pamiętam dokładnie tego programu, ale mówiono coś o wadach kręgosłupa i złej postawie u dziecka w przyszłości.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Moj Tz tez nie mogł isc ale udało mi sie dzis dogadac a w srode idzie kolezankaze mna-moj niestety pracuje

postaram sie znalesc
Znalazłam i już dokładnie cytuję wpis Magiusa:

"Dziewczyny z anemia zaufajcie mi i prosze robcie sobie taki koktajl
Natka pietruszki ( peczek)
Cytryna
2-3 lyzki miodu
Woda

Gwarantuje Wam ze anemia odejdzie w zapomnienje. Ja mialam w pierwszej ciazy i po miesiacu picia tego koktajlu zelazo prawie w gornej granicy"

Myślę że warto spróbować.

Edytowane przez kasia_adm
Czas edycji: 2014-10-06 o 12:48
Stary 2014-10-06, 12:53   #2868
olasia
Zadomowienie

Chodziki powoduja, ze dziecko zamiast rozwijac miesnie ud rozwija miesnie lydek. Tak mowi moja tesciowa, fizjoterapeutka. Poza tym moze powodowac krzywienie nozek.
W ogole dzieczyny bardzo was prosze jesli chcecie zeby wasze dzieci mialy ladne proste nozki to nie stawiajcie je na nozkach zanim dziecko samo nie nauczy sie wstawac, nawet jesli ne jest zbyt chetne do tego. Dziecko lubi taka zabwe ale nie jest to zdrowe. Ja bardzo na to uwazalam i Marcel ma nogi jak modelka.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015

Edytowane przez olasia
Czas edycji: 2014-10-06 o 12:55
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 12:59   #2869
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

postaram sie znalesc
Ja mam problem ze zrozumieniem naszego lekarza , powiedziec powiem wszystko co chce, ale zrozumiec, to bedzie ciezko, on ma dziwna mowe, jestesmy w chwili obecnej w regionie gdzie jezyk francuski jest inaczej wymawiany. I niestety nie znam tu nikogo kto mowilby po polsku
jestem troche zla, ze moj TZ nie moze isc , bo jak bylismy razem mialam problem ze zrozumieniem on mi tlumaczyl, a w recepcji on rozmawial bo tam to juz wogole chinki pekinki mowia z dziwnym akcentem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-06, 13:00   #2870
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Chodziki powoduja, ze dziecko zamiast rozwijac miesnie ud rozwija miesnie lydek. Tak mowi moja tesciowa, fizjoterapeutka. Poza tym moze powodowac krzywienie nozek.
W ogole dzieczyny bardzo was prosze jesli chcecie zeby wasze dzieci mialy ladne proste nozki to nie stawiajcie je na nozkach zanim dziecko samo nie nauczy sie wstawac, nawet jesli ne jest zbyt chetne do tego. Dziecko lubi taka zabwe ale nie jest to zdrowe. Ja bardzo na to uwazalam i Marcel ma nogi jak modelka.
Chodzikom jestem przeciwna, Tesciowa chciała mnie namówić na zakup ale stanowczo odmowilam. Tez starałam sie nie stawiać młodego na sile. Nie rozumiem takiego 'sadzania' oraz nauki chodzenia na sile. Na wszystko przyjdzie czas.

Synek

Stary 2014-10-06, 13:00   #2871
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

My z córka po 2,5 godzinnym spacerze. Ładna pogoda ale już myślałam że nie dojde do domu.
Na obiadek naleśniczki chyba z domowym dżemikiem truskawkowym ide robić...
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 13:03   #2872
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dlatego Tz mówi, żebym nie oglądała, bo zna mnie i wie że jak się napalę już na coś, to koniec. Spokoju nie dam i będę chciała już kupić. Takie małe, rozkapryszone dziecko ze mnie wychodzi lubię mieć wszystko już.
tez tak mam a Tz nie bardzo potrafi mi odmowic ale z zakupem wole zaczekac, chyba ze jest dobra okazja. Z drugiej strony, nie nawidze robic czegos na ostatnia chwile, lubie byc przygotowana i zorganizowana, nie to co moj TZ
Stary 2014-10-06, 13:04   #2873
ewka5891
Zakorzenienie

Crystal a moze popros lekarza aby najważniejsze rzeczy napisał Tobie na kartce? Zawsze łatwiej zrozumieć tekst pisany.

Za oknem mam jakas masakre i tak sobie wspominam, ze rok temu o tej porze stałam w kolejce na wieże Eiffla wszystko co do te szybko sie kończy

Synek

Stary 2014-10-06, 13:05   #2874
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
My z córka po 2,5 godzinnym spacerze. Ładna pogoda ale już myślałam że nie dojde do domu.
Na obiadek naleśniczki chyba z domowym dżemikiem truskawkowym ide robić...
nalesniczki
Stary 2014-10-06, 13:05   #2875
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Chodzikom jestem przeciwna, Tesciowa chciała mnie namówić na zakup ale stanowczo odmowilam. Tez starałam sie nie stawiać młodego na sile. Nie rozumiem takiego 'sadzania' oraz nauki chodzenia na sile. Na wszystko przyjdzie czas.
Dokładnie, zgadzam się, nic na siłę. a jeśli wydaję nam się ze dziecko ma z czymś problem ruchowy, to po poradę do specjalisty. Maleńka rehabilitacja pod okiem kogoś kto się zna, czyni cuda.
Stary 2014-10-06, 13:06   #2876
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam problem ze zrozumieniem naszego lekarza , powiedziec powiem wszystko co chce, ale zrozumiec, to bedzie ciezko, on ma dziwna mowe, jestesmy w chwili obecnej w regionie gdzie jezyk francuski jest inaczej wymawiany. I niestety nie znam tu nikogo kto mowilby po polsku
jestem troche zla, ze moj TZ nie moze isc , bo jak bylismy razem mialam problem ze zrozumieniem on mi tlumaczyl, a w recepcji on rozmawial bo tam to juz wogole chinki pekinki mowia z dziwnym akcentem
Dasz radę, jak nie zrozumiesz to powiedz,żeby Ci to wyjaśniła innymi słowami. Oni też powinni być otwarci na obcokrajowców i mówić wtedy wyraźniej i wolniej i upewniać się, czy rozumiesz. To działa w dwie strony. Bądź pewna siebie i jak nie zrozumiesz to poproś, żeby powiedzieli jeszcze raz

Cytat:
ja jestem również PRZECIW chodzikom i zgadzam się z Tobą, że dziecko powinno chodzić na nóżkach wtedy kiedy samo zacznie wstawać. Słyszałam to w wielu programach, że im dłużej dziecko samo czworakuje, tym lepiej, chodzić zacznie na pewno, tylko w swoim czasie.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 13:09   #2877
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
tez tak mam a Tz nie bardzo potrafi mi odmowic ale z zakupem wole zaczekac, chyba ze jest dobra okazja. Z drugiej strony, nie nawidze robic czegos na ostatnia chwile, lubie byc przygotowana i zorganizowana, nie to co moj TZ
o tak zaplanowane, naszykowane, przygotowane, uwielbiam tak. Dlatego staram się jak najmniej oglądać wózki. Ale wiem że do końca roku i tak kupię. Kto wie jak będę później się czułą. Z synem po 30tyg leżałam i do tego cholestazę ciążową miałam. A nie pozwolę Tż samemu wybierać wózka
Stary 2014-10-06, 13:09   #2878
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Crystal a moze popros lekarza aby najważniejsze rzeczy napisał Tobie na kartce? Zawsze łatwiej zrozumieć tekst pisany.

Za oknem mam jakas masakre i tak sobie wspominam, ze rok temu o tej porze stałam w kolejce na wieże Eiffla wszystko co do te szybko sie kończy
Poprosze, jesli czegos nie zrozumiem. Poprosze TZ zeby odebral telefon i porozmawial z lekarzem, moze sie uda, on wszystko mi pozniej wytlumaczy co i jak. Napewno dostane badania do zrobienia.
Piekne kolejki sa do wiezy co nie? Ostatnio bylo podejrzenie bomby, i pelno zandarmerii, taki piknik mielismy z widokiem na wojskowych i policje , To jak nastepnym razem przyjedziesz to zapraszam do mnie na kawe, to bedziesz miec widok na wieze
Stary 2014-10-06, 13:12   #2879
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Poprosze, jesli czegos nie zrozumiem. Poprosze TZ zeby odebral telefon i porozmawial z lekarzem, moze sie uda, on wszystko mi pozniej wytlumaczy co i jak. Napewno dostane badania do zrobienia.
Piekne kolejki sa do wiezy co nie? Ostatnio bylo podejrzenie bomby, i pelno zandarmerii, taki piknik mielismy z widokiem na wojskowych i policje , To jak nastepnym razem przyjedziesz to zapraszam do mnie na kawe, to bedziesz miec widok na wieze
Masz takie widoki? Zazdroszczę
Spędziliśmy w Paryżu niecałe 2 dni, bo docelowym miejscem była Hiszpania ale chcielibyśmy tam jeszcze wrócić, bo nawet połowy rzeczy nie widzieliśmy

Synek

Stary 2014-10-06, 13:18   #2880
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
o tak zaplanowane, naszykowane, przygotowane, uwielbiam tak. Dlatego staram się jak najmniej oglądać wózki. Ale wiem że do końca roku i tak kupię. Kto wie jak będę później się czułą. Z synem po 30tyg leżałam i do tego cholestazę ciążową miałam. A nie pozwolę Tż samemu wybierać wózka
To jeden z powodow dla ktorych wolalabym byc przygotowana, bo nie wiadomo jak bede sie czula, a po sklepach latac codziennie nie bede w 9 miesiacu ciazy, zwlaszcza ze lubie zastanowic sie i dobrze wybrac przed zakupem, a moj Tz to by wlecial do dwoch sklepow i zrobilby wyprawke w taki sposob ja moge godzinami chodzic i wyszukiwac, a i tak nie kupie, jesli stwierdze ze to nie to jedyny zakup jaki zostawie TZ, to ubrania w rozmiarze 56 lub mniejszym jesli wyjdzie taka potrzeba, bo w tym rozmiarze tylko dwa trzy komplety beda czekaly nie wiecej

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Masz takie widoki? Zazdroszczę
Spędziliśmy w Paryżu niecałe 2 dni, bo docelowym miejscem była Hiszpania ale chcielibyśmy tam jeszcze wrócić, bo nawet połowy rzeczy nie widzieliśmy
Zapraszam nastepnym razem jak bedziecie mieli w planie przyjechac Te widoki nigdy mi sie nie znudza. a z moim Tz warto wyjsc zwiedzac, bo opowie o wszystkim dokladnie. chociaz marzy nam sie z TZ domek na wiosce 100 km od Paryza, i ogrodek, Tz uwielbia robic w ogrodku warzywka i owoce, chociaz nie mial nigdy okazji, ale mowi ze jak sie dopadnie to ogrodek jest jego, no i spokoj przede wszystkim w takiej malej miejscowosci
A Hiszpania piekna jest, spedzilam tam dwa miesiace i milo wspominam.

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-10-06 o 13:21
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości