|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
Na pewno bedziemy czasem chustować, ale tylko w takie cieplejsze dni ![]() ![]() iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Raczkowanie
|
Ja nie wiem jak to bedzie u nas z chustowaniem zimą. Pewnie tak jak teraz beda wypady do sklepu w chuście ale czy spacery to nie wiem.
Co do pieluch wielorazowych to mam taki stosik ![]() Mam dwie babetty, nappime, dwie pupuś, ekomama, dwie naughtybaby i jedna ktorej nazwy nie pamietam. Kupilam uzywki jakoes 2 tygodnie temu i jakos jeszcze nie potrafie powedzec ktore mi bardzoej pasuja.
#2133 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() uhhhh normalnie kąpię córę, wycieram pachy i co widzę! Włos mojego psa wbity pod skórę na amen! nie da się go wyciągnać a do tego jestem sama i nie bardzo chce sama sie bawić w igłę z Małą ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Raczkowanie
|
Ja mam dwa psy i raz na jakis czas mam wbity wlos w... piete. Nie wiem jakim sposobem sie to dzieje ze te wlosy sie wbijaja. I to zazwyczaj po goleniu take 2-3mm maja i ledwo je widac. W ciazy to byl dopiero problem bo nic nie widac a maz musial szukac gdzie ten wlos jest bo bardzo dokuczal przy chodzeniu.
#2135 |
Raczkowanie
|
Tez mialam pare razy w piete i wiem jak to denerwujr ale zawsze kawalek wystawal i dalo sie go wyciagnac a u niej wszedl caly pod skore ehh
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będę musiala czasem wyjść z mala zaprowadzić/przyprowadzić starsze a na 15min wypad chusta jest wygodniejsza niż wozek, szczególnie ze w klatce schodki w przedszkolu tez, tam niby jest wjazd, ale wykręcenie w drzwi jak się nim wjedzie wymaga sporych umiejętności i skręcania już na podjeździe, więc wolę bez wózka... wczoraj szukałam więc info w co ubierać dziecko do chusty zimą.. i mi wyszło że jak jej założę lekki kombinezon i do tego owinę swoją kurtką - mam jedną taką szerszą, ale nie jest najcieplejsza ![]() ale widziałam też fajne rozwiązanie kapturek dla dziecka i matki z takim wiszącym na pleckach malucha czymś - to by mogło być fajne dodatkowo... ciekawe jak ten włos tam się znalazł - żeby nie było problemów ![]()
![]() |
#2137 |
Raczkowanie
|
Agatka, ja mam od tesciowej duza kurtke tak ze trzy rozmiary wieksza niz moj i powinna dac rade. Tezciowa ma cala mase nie potrzebnych ubran bo schudla ponad 20kg.
#2138 |
Zadomowienie
|
tyle się napisałam i bateria mi się rozładowała wrrrrr
w skrócie : tż nadal chory, ja się zaraziłam wczoraj byłam u lekarza i mam anginę :/, dziś też byliśmy u lekarki z dziećmi bo rano zauważyłam biały nalot na migdale u starszego synka, który w piątek wziął ostatni zastrzyk na zapalenie płuc ![]() na aptekę już patrzeć nie mogę - dostałam depresji jak policzyłam ile wydaliśmy w ostatnim miesiącu na chorowanie bo wyszło mi 670 zł jak o czymś nie zapomniałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny kupujecie/kupilyscie swoim dzieciakom gryzaki? Ja sie powoli przymierzam bo Laura pcha lapy do buzi, slini sie wiec chyba dziasla powoli ja swedza. Myslalam o takim gryzaku a la smok ale boje sie ze Laura sie do niego przyzwyczai a tego bym nie chciala bo nie dane jej bylo poznac czym jest smoczek
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |
Zakorzenienie
|
9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
Ja kupiłam Jeremiemu gryzak jak zaczęły wychodzić Mu zeby. Mamy gryzak Hevea, tak jak smoki ![]() Jest bardzo fajny, aczkolwiek oczywiscie każdemu pasuje co innego ![]() Mnie na pewno nie przekonują gryzaki „wbudowane” w zabawkę. Szczególnie, kiedy jest to zabawka pluszowa. Oczyma wyobraźni widze ten plusz osadzajacy sie na gryzaku, fuj! iPhone ![]() Dziecko spi a mnie boli żołądek i nie moge zasnąć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gryzak jest troche inny i nie da sie go chyba ssac ale jak nie chcesz ryyzykowac to kup zwyklego Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2142 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wtedy bym się pewnie z dzieckiem mieściła do kurtek ![]() mam nową motywację... tylko że przy tym kp to tak się nie mogę opanować jak nigdy... Cytat:
co do gryzaków to najlepsze są najlżejsze, bo dzieciom jest trudno utrzymać w rączce coś ciężkiego... no i żeby miało jeszcze jakieś miejsce gdzie da się małą rączką złapać... chyba że ktoś jest taki cierpliwy jak moja siostra i będzie nosić dziecko i mu ten gryzak trzymać (moja siostra tak nosiła moje starszaki jak do nas przyjeżdżała)
![]() |
#2143 |
Rozeznanie
|
Witam się
![]() U nas problem podnoszenia główki zniknął całkowicie ![]() ![]() ![]() ![]() Mam kupione juz 2 gryzaki, ale Młoda jeszcze niebardzo ogarnia swoje rączki, pcha je do buzi, ale jeszcze nie potrafi dobrze łapać, wiec gryzaki muszą poczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A włos musiał być gdzieś na ubranku i jak machała rączkami wbijał sie bardziej, a że nasza psina należy do tych co sie leni cały rok nie trudno o takiego wlosa ![]() ![]() Dzień dobry ![]() kolejny poniedziałek pokazujący jak czas ucieka, a nasze Pociechy szybko rosną ![]() ![]() ![]() Do lekarza dziś sie nie dostaniemy, bo nasza pediatra przyjmuje chore dzieci ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Wtajemniczenie
|
Krew pobraliśmy tylko siku nie chciała cholera zrobić... No nic tż będzie musiał pojechać z próbką. Babeczki fajne młoda nawet nie płakała... Oldzia reż miałam taki problem z suczą. Strasznie wyrywna jest przy mnie przeszła się z wózkiem na kantarze ze dwa trzy spacery i już dużo spokojniej przy wózku chodzi. Niestety ten egzemplarz to tylko tżta bezwarunkowo słucha...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety jest typowym labradorem, głucha na dwa ucha i chodzi swoimi ścieżkami (najlepiej mokrymi) ![]() ![]() Edytowane przez Oldzia20 Czas edycji: 2014-10-06 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Wtajemniczenie
|
Hehe smaczki jakiś czas temu miałam smaczki na wózku do dziś psica sprawdza wózek czy coś tam przypadkiem nie ma... Eh czas chyba zacząć jakieś biego/marsze zacząć uskuteczniać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tak Was podczytuję i cholercia, chciałabym mieć psiaka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Wtajemniczenie
|
Domi nie chcesz :p Aczkolwiek mogę być nieobiektywna ;p
Hm... Ciekawe kiedy zima przyjdzie muszę psicę trochę podtuczyć bo mi znowu urządzi okupację domową. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Zakorzenienie
|
Domi, ja całe życie miałam psy a teraz mam kota
![]() ![]() Zmieniamy mieszkanie! ![]() iPhone ![]()
![]() |
#2152 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przeprowadzka u Was? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Wtajemniczenie
|
O fajnie i gdzie teraz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() też się przeprowadzacie? my w przyszłym tygodniu ![]() U nas pies to jak członek rodziny ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Czemu musisz podtuczyć na zimę? mało ciałka by wyjść na mróz? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Wtajemniczenie
|
Ja już zmęczona jestem przez sporo czasu mieliśmy 3 psy plus dodatkową menażerię chciałabym trochę spokoju
![]() A psica jest rodem z afryki i nie ma takiego klasycznego podszerstka tylko włosy i to krótkie. W pierwszą zimę to jej spacery wyglądały jak pochód skazańca ![]() No dobra czas tyłek na spacer zbierać a taaaak mi się nie chce... Edytowane przez Celebrinfea Czas edycji: 2014-10-06 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zadomowienie
|
cinnilla - my mamy taki gryzak gumowy z chyba wodą w środku i super się sprawdza
F. ma już dwa ząbki na dole a wczoraj lekarka mówiła, że te na górze też już bardzo nisko są więc niedługo czekać będziemy - i nie jestem bardzo zadowolona bo wolałabym żeby poczekały do pół roku jednak :/ i synuś zaczyna sam łapać zabawki które ma na takim pałąku rzy bujaczku i jak się przy tym cieszy ![]() Domi - ![]() ![]() Oldzia - ![]() dziewczyny wy wszystkie/prawie wszystkie chcecie schudnąć a ja już nie chcę ! teraz ważę już 49 i czuję, że na tym się nie skończy a miałam nadzieję, że zostanę przy 50 kg które naprawdę długo mi się udało utrzymać ![]() mamaya - fajnie, że z mieszkaniem się udało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Zakorzenienie
|
Ja wracam wlasnie od kosmetyczki i takk podczytuje o osiagnieciach waszych dzieci. Ciagle wam zazdroszcze bo ja rodzilam prawieba koncu i juz nie moge sie doczekac az moj szkrab bedzie sie smial na gllos nie wspominajac o chwytaniu zabawek
![]() Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak serio. Między naszą Młodą a Oliwką jest miesiąc różnicy, wiec za moment u Ciebie się zacznie, moim zdaniem ten miesiąc jest przełomowy dość mocno, bo z takiego mało świadomego szkraba robi się prawdziwy niemowlak ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() oh wybrałabym sie do kosmetyczki ![]() ![]() Cytat:
![]() ja po rzuceniu palenia 2,5 roku temu przytyłam 10kg i nie chce to ruszyć w dół no normalnie załamka. Teraz też biegam, ćwiczę, basen i niby mniej o 3kg niż przed ciążą ale od 3 tyg dalej już nie chce spadać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.