|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48417206]
Ja się wyłamię i napiszę, że nie jestem fanką zimnego wychowu. Zakładam i czapkę i rajtuzy i śpiworek już czasami i nawet ze 2 razy rękawiczki. [/QUOTE] Ja tam ani nie jestem fanką zimnego chowu, ani przegrzewania dzieciaczków - wg. mnie trzeba ubierać odpowiednio do aury, skoro jest zimno, i mnie samej jest chlodno to czemu niby miałabym nie ubrać cieplej dziecka? Gryzia gratki Kocuur mam nadzieje ze zadne z tych podejrzen sie nie potwierdzi!!! Moja córa uwielbia kaszke manne - wsuwa cała łyzeczke i piszczy o wiecej
|
|
|
|
#2822 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
O tak Anitko, poważna
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak samo jak i wiedza i umiejetnosc radzenia sobie z płaczacym dzidziusiem |
|
|
|
|
#2825 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48417256]Perse ja też cały czas myślę o Ani, trochę czuję tak, jakby odszedł ktoś bliski - przecież od tylu lat uśmiechała się pełna życia z seriali i reklam. A teraz jej po prostu nie ma...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Cytat:
anitka- mam ciągle podobne odczucia- jakby to było gdyby zabrakło któregoś z nas- mnie lub Tz-eta...dlatego też inaczej przeżywałam drugi poród- jak mnie zabrali na cc i znieczulali to się powyłam, jak znieczulenie miejscowe nie działało i trzeba było ogólne to zasypiałam z myślą o Kasi i Kasia mi się śniła jak mnie wybudzali... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
(ale my w górach mieszkamy...) wczoraj w południe miała cieniutką- czapko- chustkę taką typowo od słońca młodsza była dzisiaj drugi raz przed domem- mocno "opatulona" czasem mi trudno wypośrodkować bo ja zmarzlak jestem straszny a chłopu ciągle gorąco...więc nie wiem które któremu dziecku co w genach przekazało ![]() Cytat:
Kasia ma"Dzień Dziecka" bo rano Tz-et zawiózł ją do Dziadków (wczoraj jak wieczór Rodzice i Rodzeństwo odjeżdżali od nas to Kasia płakała, że chce z nimi jechać- a ja miałam wyrzuty tyle czasu, że moje dziecko u Dziadków pomieszkuje )ja też mam "Dzień Dziecka" dlatego właśnie, że Kasia u Dziadków i cała jestem dla Tosi, dzisiaj mam dzień "lenia" nie sprzatam, nie gotuję i nic nie robię tylko karmię, przewijam i tulę moje młodsze dziecię jutro jak Tosia będzie spać to będę sprzątać , dzisiaj jak spała to drzemałam![]() nazbierało mi się tyle wizyt lekarskich (moje, Kasi Tz-eta, Tosi)- że muszę grafik na lodówce powiesić bo się pogubię najważniejsze, że rehabilitację mam od przyszłego tygodnia- tyle, że będziemu musielli jeździć 40 km zabierając oczywiście Tosię - zobaczymy co mi zaleci lekarz i na jak długi czas... dobrze, że Tz-et ma wolne Cytat:
to się zaczęłam zastanawiać czy wiem na pewnoad1) - warstwę więcej niż siebie ad2 przytulić, potem sprawdzić pampers i zaproponować cyca
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-10-06 o 17:52 |
||||||
|
|
|
#2826 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48405916]Dzień dobry.
Ja spędzam dzisiejszy dzień pod kołdrą. Czuję się gorzej niż wczoraj - jutro idę do rodzinnego, bo na własną rękę sobie nie poradzę z przeziębieniem. Domowe sposoby nie działają, a w pracy nie mam jak wziąć zwolnienia i dopiero będę miała dłuższe wolne od 21.10... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]zdrówka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48419305] [/COLOR]Podpisaliśmy umowę przedwstępną na kupno działki Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Super ![]() ![]() Cytat:
Praca a po pracy miałam troche gonienia z Domisiem po mieście.Jestem wykończona.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
czy któraś z Was stosowała/stosuje Bio O.il?
|
#2828 |
|
Konto usunięte
|
Zebra ja stosowałam na blizny po trądziku - moim zdaniem przereklamowane.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() T. wytulony, suchy, Talib-cycowy miał dni Histeriusza. i konia z rzędem temu, kto powie dlaczego. a z warstwą więcej - dla mnie to zdroworozsądkowe a nie wyliczeniowe w lecie nigdy nie miał - jako niemowlaczek - warstwy więcej. wręcz często warstwę mniej
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
byłam dziś na usg, pęcherzyk wygląda na tydzień młodszy niż być powinien, zarodka brak.. także tak to...
|
|
|
|
#2831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Cytat:
chociaż w sumie nie- w pierwszych swoich tygodniach na upałach w domu była przykryta pieluszką (ja golas )---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48421287]Zebra ja stosowałam na blizny po trądziku - moim zdaniem przereklamowane. [/QUOTE] nie słyszałam o tym specyfiku ale miałam w próbkach ze szpitala, posmarowałam bliznę po cc dwa razy i w szoku jestem jak ładnie "wklęsła" zastanawiam się czy "poratował" by mój brzuch "zbrukany" cellulitem - ale w próbce tego za mało ![]() Cytat:
pani- jak minął dzień bez żłobka? wika- nieźle się Twój Tz-et "wymigał" ale pewnie u Teściowej zapulsował, że woli czas z nią spędzać niż przy marchewce ![]() jak remont? skończone co na dzisiaj zaplanowaliście? Tobie ciężko w tym mieszkaniu a Tz-etowi pewnie jeszcze trudniej...
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-10-06 o 19:06 |
|||
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w środę mam wizytę, a usg za ok 10 dni mam powtórzyć, chyba, że wcześniej zacznie się jakieś plamienie czy coś.. |
|
|
|
|
#2834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48419305]Podpisaliśmy umowę przedwstępną na kupno działki chyba coś pominęłam, ale nie pisałaś, że teściowa sama w mieszkaniu nie może zostać ![]() Cytat:
========================= ============= dalej plamię nie wiem o co chodzi...
|
|
#2835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2836 |
|
Konto usunięte
|
Monia... Spokojnie. Może owu była później.
Renia pisałam. Ale po wielu rozmowach z mężem doszliśmy do wniosku, że teściowa ma 6 synów a nie jednego i każdy powinien o mamę zadbać. A ja coraz ciężej znoszę psychicznie mieszkanie z teściową. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia- kciuki za realizację planów- pierwszy krok za Wami
Tak jak Wam pisałam - miałam dzisiaj dzień "lenia"- przeleżałam, poczytałam książkę i zajmowałam się Tosią... Tz-et właśnie wrócił z pola i ....zamiata podłogę- obciach trochę....
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie lekarz w ogóle nie chciał robić USG na pierwszej wizycie. Spokojnie Moniczka. koszmarnie. mam 0 cierpliwości. a i T. dziś przechodził sam siebie.
|
|
|
#2839 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48422071]Monia... Spokojnie. Może owu była później.
Renia pisałam. Ale po wielu rozmowach z mężem doszliśmy do wniosku, że teściowa ma 6 synów a nie jednego i każdy powinien o mamę zadbać. A ja coraz ciężej znoszę psychicznie mieszkanie z teściową. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]i bardzo dobre podejście! super, że podjęliście kroki
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Pani ja tak jak Ty kurtka i bezrekawnik, bo słońce wyjdzie, bo wiatr zawieje. Zbyt zmienna ta pogoda w październiku.
Kocur brzmi poważnie nie dziwne że Cię stres zjadaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Renia pisałam. Ale po wielu rozmowach z mężem doszliśmy do wniosku, że teściowa ma 6 synów a nie jednego i każdy powinien o mamę zadbać. A ja coraz ciężej znoszę psychicznie mieszkanie z teściową. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Bardzo dobra decyzja ![]() Jaki obciach?Normalna pomoc.Ty też pracowałaś tyle że w domu.
|
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Monika myślę że bedzie ok, dopiero tu opisywałam jak u mojej kuzynki nie ma zarodka i beta nie rośnie a już 6 miesiąc mają
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- U nas coraz gorzej. To chyba zapalenie krtani. Jutro lekarz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2844 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas spacery wciąż tak samo, na rękach mamy a później na bujaku na latanie i tak ponad godzinę "spacerujemy" ja bym nie wytrzymała 30 minut płaczu w wózku Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla mnie jesteś hardcore! ja po takim czasie po cc nawet nie myślałam o sprzątaniu, gotowaniu. nawet przewijaniem zajmował się przede wszystkim tż.współczuję konieczności dojazdów z Tosią. u nas by to nie przeszło, zwariowałabym po drodze. Cytat:
ja, w efekcie brzuch cały w rozstępach Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48422071]Renia pisałam. Ale po wielu rozmowach z mężem doszliśmy do wniosku, że teściowa ma 6 synów a nie jednego i każdy powinien o mamę zadbać. A ja coraz ciężej znoszę psychicznie mieszkanie z teściową.[/QUOTE] bardzo się cieszę z waszej decyzji ![]() jaki obciach. prawidłowo!
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stanowczo za wcześnie USG. tylko stres Ci zafundował
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Monika na pewno jest ok. Owu była później i tyle
![]() Berbie, jest mi ciężko, ale za to potrafi potem spać 2 godziny na spacerze. Budzi się wypoczety i radosny w domu tyle nie pośpi.. Jak nie poszliśmy dwa razy na spacer, to potem płakał z przemęczenia wieczorem... Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2849 |
|
Konto usunięte
|
Berbie to wytrzymały jest Krzysiu. Płakać 40 minut...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.

A i tak kopie przy tym nogami że spodnie mu zjeżdżają. 
ale zwyczajnie sie boje bez. Teraz nosimy jeszcze zwykle bawełniane.
gorączki nie ma, bo on nigdy nie ma gorączki. Nie wiem czy to dobrze czy źle, bo wtedy organizm się broni...
za dobre wyniki badań 
i nie wie czy mi to jutro dostarczy