|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V
Cytat:
Jeszcze moja mala rada wyprawkowadla zimowych dzieci.Przyda sie bardzo (moim zdaniem) spiwor taki wpinany do foteka i jakas lzejsza, wiosenna kurteczka, nawet wiatrowka. Na pewno bedzie mnostwo sytuacji jak idzie sie z dzieckiem tylko z domu do samochodu i ubieranie go w kombinezon i püotem zdejmowanie go w aucie bo sie ugotuje jest dosc niewygodne, a taki spoworek rozpinasz, odkrywasz, kurtecznke rozpinasz i jedziesz. |
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V
Cytat:
Annasar,ale to zlecialo! Moje gratulacje! ![]() Koliberku,to faktycznie długo się już meczysz z tą pracą,oby udało się zdążyć przed dzidzią! Ja się będę bronić z maluszkiem już ;-) Kordelka proszę tu o sobie tak brzydko nie mówić!A co do masakry to współczuję,ja staram się jeść mało,ale często,nawet częściej niż co 3h i widzę,że to się sprawdza Ewunia,ślicznie wyglądasz Żanetka,koniecznie nam się sesją pochwalić będziesz musiała! A co do siostry współczuję :-( Ta moja sąsiadka cały czas walczy o utrzymanie tej ciąży,leży w domu,nic nie może robić,nawet siedzieć bo jej się wtedy jakieś krwiaki od heparyny robią...Oby tylko dzidzia za te 7 miesięcy urodziła się im zdrowa!
|
|
#3363 |
|
BAN stały
|
Trudno powiedziec, 56 na bank na cala zime ci nie wystarczy. 62 bedzie troche za duzy na poczatku, a pod koniec tez moze nie starczyc, zalezy jakie dziecko sie trafi. 68 to dla noworodka bedziespadochron
|
|
|
|
#3364 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam lenia
pół dniówki męczyłam się z decyzją to teraz chwila relaksu
|
#3366 |
|
Zadomowienie
|
MalinOla z jakiego regionu pl jestes
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- bo to ino mnie tak zainteresowalo |
|
|
|
#3367 |
|
BAN stały
|
Ja to znowu mam problem z butami zimowymi dla mlodego. Nie wiem jaki rozmiar. Pierwsze buty nosil w sierpniu rozmiar 19, teraz ma 21. Sprawdzam ciagle pogode, kiedy juz bedzie w miare zimowo i sie te buty przydadza, bo moze byc ze kupie, bedzie za cieplo i przelezy az beda za male.
Meczy mnie to, ze ciagle musze o tym myslec. |
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Iza no i na którą masz tą wizyte?
|
#3369 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wyszły mi bakterie w moczu
. Mam brać furaginum 3 razy dziennie po 2 tabletki. Mam do Was pytanie czy przy furaginie trzeba dużo pić?
|
|
|
|
#3370 |
|
BAN stały
|
Nie pamietam jak ztym piciem, ale na pewno nie zaszkodzi. Przy takich infekcjach najlepiej moczopedne rzeczy(pokrzywa, mniszek, piwo).
|
|
|
|
#3371 |
|
Zadomowienie
|
Bozeee czuje sie taka chora. W sklepie zimno pije barszcz co chwile ale ile mozna bede ciagle siku latac.
|
|
|
|
#3372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja po prostu nie włączyłam ogrzewania w aucie. A z takim noworodkiem to i tak sie za wiele z domu nie wychodzi. Ewentualnie siadałam z tylu z dzieckiem i rozpierała ma potem ubierałam. W takim śpiworze i tak jest gorąco. Zreszta ja mialam taki kombinezon ze bez nóg jak śpiwór i z dziura na pasy do fotelika i mi sie to super sprawdziło. Koliberek nie słuchaj tego. Jak kombinezon po porodzie? A w czym wyjdziesz z dzieckiem ze szpitala? Mąż pewnie tez nie bedzie miał głowy wybierać kombinezon po porodzie. |
|
|
|
|
#3373 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja tak robilam przez cala zime, a zeby zdjac kombinezon to musialabym dziecko u fotelika wypinac i zapinac z powrotem.
|
|
|
|
|
#3374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje małe wariuje i mi puka raz za razem |
|
|
|
|
#3375 |
|
BAN stały
|
Wiecie, ze moj maz jak dostanie umowe na stale to bedzie musial jezdzic w delegacje a ja bede sama musiala sobie z dwojka maluchow radzic
tak przynajmniej wieczorem jest i zakupy zrobi, a tak bede musiala jezdzic z noworodkiem i poltoraroczniakiem wszedzie Eh, zycie.
|
|
|
|
#3376 |
|
Wtajemniczenie
|
Ty miałaś w zimie większe dziecko wiec to inaczej, ja miałam noworodka od połowy stycznia i ten pierwszy miesiąc to chyba ze dwa razy gdzieś jechaliśmy jesli w ogóle. Spacery kół domu w wózku tylko. Potem tez raczej nie za często a potem juz było cieplej. Przy drugiej zimie to juz miałam roczniaka prawie i większy fotelik wiec śpiwór mi nie potrzebny. Takze takie mam zdanie ze dla dzieci zimowych to sie nie bardzo sprawdza bo jednak z takimi małymi wcale sie za często nie jeździ. Prawie wcale.
|
|
|
|
#3377 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Koliberku ja bym kupila 62, a pod koniec w najgorszym wypadku wymienisz, moze juz bedzie cieplej i nie bedziesz musiala.Albo kurteczka jak pogoda taka srednia. |
|
|
|
|
#3378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dolny Śląsk
![]() Cytat:
|
|
#3379 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki
nie pisałam bo weekend mieliśmy towarzysko intensywny, a wczoraj siedziałam zawalona pracą do 17 ale starałam się w miarę podczytywaćEwunia fajnie, że już wróciłaś no i super, że wakacje udane, wstawiaj fotki kochana z wakacji i zaległe z Paryża ja nadal zakochana w waszych brzuniach bo mojego ani widu ani słychu ![]() Dorotka miałam pisać, że przepięknie wyglądałaś na weselu, normalnie laska jak się patrzy Żanetko ale miałaś zawijasy na głowie na weselu, superowe no i trzymaj się dzielnie kochana do piątku, wierzę, że dasz radę ![]() a ja szefowi mówię dopiero za tydzień w piątek, jak skończą się pełne 12 tygodni bo nie chce żeby niektóre mochery z pracy wiedziały tak wcześnie, jakaś się przesądna zrobiłam pod tym wględem ![]() Madziu czytałam o tych upierdliwych klientach, masakra jak się umordujesz w tym sklepie... no i trzymam kciuki za wyniki tz ![]() Izasalamon kciukasy za dzisiejszą wizytę Kordelka wow to Ty już jesteś zaopatrzona na maksa, super, no ale pewnie dużo daje jak się ma rzeczy po pierwszym maluszku ![]() a tak z ciekawości kiedy już można rozpoznać płeć? i od kiedy można robić usg przez brzuchol?
|
#3380 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dziewczyny rodza w grudniu wiec do konca zimy maja jeszcze duzo, ale mowie, ze to moja opinia, kazdemu co innego sie trzymalo, kazdy moze miec inne potrzeby. Edytowane przez kordelka85 Czas edycji: 2014-10-07 o 13:03 |
|
|
|
|
#3381 |
|
Zadomowienie
|
MalinOla i wszystko jasne
Kasia dzieki Zaczelam lubic slodycze
|
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Kasiu
no Ty jestes mega chudzinka to pewnie dlatego nic jeszcze nie widac
|
#3383 | |
|
Zadomowienie
|
wpierdzielam juz czelolade nawet.nie wiem czy to przez to ze jestem otoczona slodyczami czy @
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
wierze w Ciebie
|
|
|
|
|
#3384 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Tak sobie przypomniałam wyjazdy z noworodkiem- 2 razy do urzedu (potrzebne bylo oboje rodzicow), 2 razy on do lekarza, raz ja do lekarza, raz nam woda ciepla nawalila i pojechalismy sie myc do znajomej wiec nawet wiecej niz teraz.Teraz to juz ponad 2 tygodnie z nim nigdzie nie jechalismy. |
|
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Franeczko smacznego
|
#3386 |
|
Wtajemniczenie
|
wymyłam 3 okna na dziś wystarczy nie ma co przesadzać
lasagne w piekarniku teraz mogę leżec i pachnieć |
|
|
|
#3387 | |
|
Wtajemniczenie
|
co jasne?
![]() Cytat:
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
noMelisko tez bym zjadła
![]() dziś znowu gotuje mój mężulek ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Iza pewnie juz u gina.. ciekawe jak tam jej pęcherzyki
|
#3389 |
|
Zadomowienie
|
MalinOla skad masz to ino
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- zanetko dzieki. Ale cos tak widze ze brzuch z mel b bede robic od jutra. Kordelka no kasa przy 2 sie przyda na pewno. Wiec to jest pocieszajdce ze za darmo nie bedzie jezdzil. |
|
|
|
#3390 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, że nie odnoszę się do tego co napisałyście, ale muszę szybko nadrobić pracę.
A więc tak…. Są dwa pęcherzyki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

pierwszy raz coś zrobiłam na drutach 
proszę tu o sobie tak brzydko nie mówić!

ja juz bedzie po wszsytkim to odetchne i bede mogla wziasc sie za wszsytko na spokojnie 

. Mam brać furaginum 3 razy dziennie po 2 tabletki. Mam do Was pytanie czy przy furaginie trzeba dużo pić?

tak przynajmniej wieczorem jest i zakupy zrobi, a tak bede musiala jezdzic z noworodkiem i poltoraroczniakiem wszedzie
ale starałam się w miarę podczytywać