Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-07, 12:10   #3361
kordelka85
BAN stały

Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V

Cytat:
Napisane przez 7koliberek7 Pokaż wiadomość
ja narazie tez jakos nie mam glowy do kupowania ;( za duzo innychh spraw do zalatwiennia sie nalozylo i jakos tak brak nastroju na zakupy tym bardziej ze nawet w sklepach mi mowia ze np kombinezon too moze mi ktos kupic jak juz sie dziecko urodzi bo nigdy nic nie wiadomo i nie ma sie co spieszyc i jak tu miec humor na zakupy po takich tekstach...a juz nie w jednym sklepie takie cos uslyszalam;/ jak moja przesadna mamuska zaczela kupowac, maz tez przestal marudzic to teraz baby w sklepach...mam chyba pecha do tych przesadnych ludzi
To kupuj przez neta i nie będziesz sluchala durnych tekstow.

Jeszcze moja mala rada wyprawkowadla zimowych dzieci.Przyda sie bardzo (moim zdaniem) spiwor taki wpinany do foteka i jakas lzejsza, wiosenna kurteczka, nawet wiatrowka. Na pewno bedzie mnostwo sytuacji jak idzie sie z dzieckiem tylko z domu do samochodu i ubieranie go w kombinezon i püotem zdejmowanie go w aucie bo sie ugotuje jest dosc niewygodne, a taki spoworek rozpinasz, odkrywasz, kurtecznke rozpinasz i jedziesz.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:12   #3362
Nati_kk
Zakorzenienie

Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V

Cytat:
Napisane przez Meliska86 Pokaż wiadomość
Pokaże wam coś tylko proszę się nie śmiać ponieważ wstyd się przyznać ale to mój debiut pierwszy raz coś zrobiłam na drutach
Melisko,przeslodka! Ja to w dzieciństwie tylko na drutach szaliki robiłam i czapeczki ażurowe,jak była na nie moda w podstawówce chyba

Annasar,ale to zlecialo! Moje gratulacje!

Koliberku,to faktycznie długo się już meczysz z tą pracą,oby udało się zdążyć przed dzidzią! Ja się będę bronić z maluszkiem już ;-)

Kordelka proszę tu o sobie tak brzydko nie mówić!
A co do masakry to współczuję,ja staram się jeść mało,ale często,nawet częściej niż co 3h i widzę,że to się sprawdza

Ewunia,ślicznie wyglądasz

Żanetka,koniecznie nam się sesją pochwalić będziesz musiała! A co do siostry współczuję :-(

Ta moja sąsiadka cały czas walczy o utrzymanie tej ciąży,leży w domu,nic nie może robić,nawet siedzieć bo jej się wtedy jakieś krwiaki od heparyny robią...Oby tylko dzidzia za te 7 miesięcy urodziła się im zdrowa!

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:13   #3363
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 7koliberek7 Pokaż wiadomość
kochane a jaki roozmiar kombinezonu kupowalyscie?? kurcze nie wiem jaki kupic boo dobrze byloby zebby na zime wystarczyl
Trudno powiedziec, 56 na bank na cala zime ci nie wystarczy. 62 bedzie troche za duzy na poczatku, a pod koniec tez moze nie starczyc, zalezy jakie dziecko sie trafi. 68 to dla noworodka bedziespadochron
Stary 2014-10-07, 12:19   #3364
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorotape1987 Pokaż wiadomość
mi glowe zaprzata teraz caly proces wizowy mojego uff spotkanie w ambasadzie ma juz 16 ja juz bedzie po wszsytkim to odetchne i bede mogla wziasc sie za wszsytko na spokojnie
a twój Tż to nie polaczko? Przepraszam, że dopytuje ale nie mam pojęcia

Cytat:
Napisane przez Franka321 Pokaż wiadomość
MalinOla no mozna powiedziec ze razem.moj ma sklep i mnoe wykorzystuje. To sie nazyea wyzysk.
Ty to masz chłopa ino mu dupsko zbić

malinOla1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:20   #3365
kocuro88
Zakorzenienie

ale mam lenia
pół dniówki męczyłam się z decyzją to teraz chwila relaksu
Stary 2014-10-07, 12:24   #3366
Franka321
Zadomowienie

MalinOla z jakiego regionu pl jestes

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

bo to ino mnie tak zainteresowalo
Franka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:25   #3367
kordelka85
BAN stały

Ja to znowu mam problem z butami zimowymi dla mlodego. Nie wiem jaki rozmiar. Pierwsze buty nosil w sierpniu rozmiar 19, teraz ma 21. Sprawdzam ciagle pogode, kiedy juz bedzie w miare zimowo i sie te buty przydadza, bo moze byc ze kupie, bedzie za cieplo i przelezy az beda za male.
Meczy mnie to, ze ciagle musze o tym myslec.
Stary 2014-10-07, 12:25   #3368
kocuro88
Zakorzenienie

Iza no i na którą masz tą wizyte?
Stary 2014-10-07, 12:28   #3369
ksuwka
Zadomowienie

Dziewczyny wyszły mi bakterie w moczu . Mam brać furaginum 3 razy dziennie po 2 tabletki. Mam do Was pytanie czy przy furaginie trzeba dużo pić?
ksuwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:29   #3370
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ksuwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny wyszły mi bakterie w moczu . Mam brać furaginum 3 razy dziennie po 2 tabletki. Mam do Was pytanie czy przy furaginie trzeba dużo pić?
Nie pamietam jak ztym piciem, ale na pewno nie zaszkodzi. Przy takich infekcjach najlepiej moczopedne rzeczy(pokrzywa, mniszek, piwo).
Stary 2014-10-07, 12:43   #3371
Franka321
Zadomowienie

Bozeee czuje sie taka chora. W sklepie zimno pije barszcz co chwile ale ile mozna bede ciagle siku latac.
Stary 2014-10-07, 12:45   #3372
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
To kupuj przez neta i nie będziesz sluchala durnych tekstow.

Jeszcze moja mala rada wyprawkowadla zimowych dzieci.Przyda sie bardzo (moim zdaniem) spiwor taki wpinany do foteka i jakas lzejsza, wiosenna kurteczka, nawet wiatrowka. Na pewno bedzie mnostwo sytuacji jak idzie sie z dzieckiem tylko z domu do samochodu i ubieranie go w kombinezon i püotem zdejmowanie go w aucie bo sie ugotuje jest dosc niewygodne, a taki spoworek rozpinasz, odkrywasz, kurtecznke rozpinasz i jedziesz.
Nie miałam czegos takiego i ani razu sytuacji zeby miało mi tego brakować wiec moim zdaniem obejdzie sie ja po prostu nie włączyłam ogrzewania w aucie. A z takim noworodkiem to i tak sie za wiele z domu nie wychodzi. Ewentualnie siadałam z tylu z dzieckiem i rozpierała ma potem ubierałam. W takim śpiworze i tak jest gorąco.
Zreszta ja mialam taki kombinezon ze bez nóg jak śpiwór i z dziura na pasy do fotelika i mi sie to super sprawdziło.

Koliberek nie słuchaj tego. Jak kombinezon po porodzie? A w czym wyjdziesz z dzieckiem ze szpitala? Mąż pewnie tez nie bedzie miał głowy wybierać kombinezon po porodzie.
Ewunia_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:49   #3373
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ewunia_01 Pokaż wiadomość
Nie miałam czegos takiego i ani razu sytuacji zeby miało mi tego brakować wiec moim zdaniem obejdzie sie ja po prostu nie włączyłam ogrzewania w aucie. A z takim noworodkiem to i tak sie za wiele z domu nie wychodzi. Ewentualnie siadałam z tylu z dzieckiem i rozpierała ma potem ubierałam. W takim śpiworze i tak jest gorąco.
Zreszta ja mialam taki kombinezon ze bez nóg jak śpiwór i z dziura na pasy do fotelika i mi sie to super sprawdziło.

Koliberek nie słuchaj tego. Jak kombinezon po porodzie? A w czym wyjdziesz z dzieckiem ze szpitala? Mąż pewnie tez nie bedzie miał głowy wybierać kombinezon po porodzie.
No widac co mama to opinia Ja tak robilam przez cala zime, a zeby zdjac kombinezon to musialabym dziecko u fotelika wypinac i zapinac z powrotem.
Stary 2014-10-07, 12:51   #3374
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Trudno powiedziec, 56 na bank na cala zime ci nie wystarczy. 62 bedzie troche za duzy na poczatku, a pod koniec tez moze nie starczyc, zalezy jakie dziecko sie trafi. 68 to dla noworodka bedziespadochron
Ja miałam 62 i mi starczyło na cała zimę spokojnie, ale ja rodziłam w połowie stycznia to tez nie taka calutka zima była. Ale i tak bym wzięła albo 62 albo 56 i 68 np. To tylko jakies 3 msc wiec jednak tez to małe nie urośnie nie wiadomo jak. Nie ma co panikować chyba.

Moje małe wariuje i mi puka raz za razem ahhhh słodkie uczucie
Stary 2014-10-07, 12:52   #3375
kordelka85
BAN stały

Wiecie, ze moj maz jak dostanie umowe na stale to bedzie musial jezdzic w delegacje a ja bede sama musiala sobie z dwojka maluchow radzic tak przynajmniej wieczorem jest i zakupy zrobi, a tak bede musiala jezdzic z noworodkiem i poltoraroczniakiem wszedzie Eh, zycie.
Stary 2014-10-07, 12:55   #3376
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
No widac co mama to opinia Ja tak robilam przez cala zime, a zeby zdjac kombinezon to musialabym dziecko u fotelika wypinac i zapinac z powrotem.
Ty miałaś w zimie większe dziecko wiec to inaczej, ja miałam noworodka od połowy stycznia i ten pierwszy miesiąc to chyba ze dwa razy gdzieś jechaliśmy jesli w ogóle. Spacery kół domu w wózku tylko. Potem tez raczej nie za często a potem juz było cieplej. Przy drugiej zimie to juz miałam roczniaka prawie i większy fotelik wiec śpiwór mi nie potrzebny. Takze takie mam zdanie ze dla dzieci zimowych to sie nie bardzo sprawdza bo jednak z takimi małymi wcale sie za często nie jeździ. Prawie wcale.
Stary 2014-10-07, 12:55   #3377
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Ja miałam 62 i mi starczyło na cała zimę spokojnie, ale ja rodziłam w połowie stycznia to tez nie taka calutka zima była. Ale i tak bym wzięła albo 62 albo 56 i 68 np. To tylko jakies 3 msc wiec jednak tez to małe nie urośnie nie wiadomo jak. Nie ma co panikować chyba.

Moje małe wariuje i mi puka raz za razem ahhhh słodkie uczucie
Ja we wrzesniu urodzilam i kombinezon zaczelam uzywac w listopadzie 62, a w styczniu musial juz byc 68. Uzawalam go do kwietnia a jeszcze byl duzy(dziecko jakies 6,5 miesiaca mialo)
Koliberku ja bym kupila 62, a pod koniec w najgorszym wypadku wymienisz, moze juz bedzie cieplej i nie bedziesz musiala.Albo kurteczka jak pogoda taka srednia.
Stary 2014-10-07, 13:00   #3378
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
MalinOla z jakiego regionu pl jestes
Dolny Śląsk

Cytat:
Napisane przez ksuwka Pokaż wiadomość
oj nie wiem ale myślę, że nie zaszkodzi

Stary 2014-10-07, 13:01   #3379
kasica_89
Raczkowanie

cześć dziewczynki
nie pisałam bo weekend mieliśmy towarzysko intensywny, a wczoraj siedziałam zawalona pracą do 17 ale starałam się w miarę podczytywać

Ewunia fajnie, że już wróciłaś no i super, że wakacje udane, wstawiaj fotki kochana z wakacji i zaległe z Paryża a brzunio jaki ładniusi
ja nadal zakochana w waszych brzuniach bo mojego ani widu ani słychu

Dorotka miałam pisać, że przepięknie wyglądałaś na weselu, normalnie laska jak się patrzy

Żanetko ale miałaś zawijasy na głowie na weselu, superowe
no i trzymaj się dzielnie kochana do piątku, wierzę, że dasz radę

a ja szefowi mówię dopiero za tydzień w piątek, jak skończą się pełne 12 tygodni bo nie chce żeby niektóre mochery z pracy wiedziały tak wcześnie, jakaś się przesądna zrobiłam pod tym wględem

Madziu
czytałam o tych upierdliwych klientach, masakra jak się umordujesz w tym sklepie... no i trzymam kciuki za wyniki tz

Izasalamon
kciukasy za dzisiejszą wizytę

Kordelka wow to Ty już jesteś zaopatrzona na maksa, super, no ale pewnie dużo daje jak się ma rzeczy po pierwszym maluszku

a tak z ciekawości kiedy już można rozpoznać płeć? i od kiedy można robić usg przez brzuchol?
Stary 2014-10-07, 13:01   #3380
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Ty miałaś w zimie większe dziecko wiec to inaczej, ja miałam noworodka od połowy stycznia i ten pierwszy miesiąc to chyba ze dwa razy gdzieś jechaliśmy jesli w ogóle. Spacery kół domu w wózku tylko. Potem tez raczej nie za często a potem juz było cieplej. Przy drugiej zimie to juz miałam roczniaka prawie i większy fotelik wiec śpiwór mi nie potrzebny. Takze takie mam zdanie ze dla dzieci zimowych to sie nie bardzo sprawdza bo jednak z takimi małymi wcale sie za często nie jeździ. Prawie wcale.
Wiesz, zalezy jakie sie ma potrzeby, ja teraz jezdze rownie czesto co jak byl noworodkiem. No dobra, moze od kiedy jestem w ciazyto ciut czesciej.
Dziewczyny rodza w grudniu wiec do konca zimy maja jeszcze duzo, ale mowie, ze to moja opinia, kazdemu co innego sie trzymalo, kazdy moze miec inne potrzeby.

Edytowane przez kordelka85
Czas edycji: 2014-10-07 o 13:03
Stary 2014-10-07, 13:06   #3381
Franka321
Zadomowienie

MalinOla i wszystko jasne
Kasia dzieki

Zaczelam lubic slodycze
Stary 2014-10-07, 13:06   #3382
kocuro88
Zakorzenienie

czesc Kasiu
no Ty jestes mega chudzinka to pewnie dlatego nic jeszcze nie widac
Stary 2014-10-07, 13:08   #3383
Franka321
Zadomowienie

wpierdzielam juz czelolade nawet.nie wiem czy to przez to ze jestem otoczona slodyczami czy @

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Wiecie, ze moj maz jak dostanie umowe na stale to bedzie musial jezdzic w delegacje a ja bede sama musiala sobie z dwojka maluchow radzic tak przynajmniej wieczorem jest i zakupy zrobi, a tak bede musiala jezdzic z noworodkiem i poltoraroczniakiem wszedzie Eh, zycie.
Noefajnie. Bedzie Ci pewbie na poczatku ciezko ale ogarniesz wierze w Ciebie
Stary 2014-10-07, 13:14   #3384
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Noefajnie. Bedzie Ci pewbie na poczatku ciezko ale ogarniesz wierze w Ciebie
Wiesz wolalabym zeby byxlo jak teraz, ale jak nie bedzie chcial jezdzic to mu moga umowy nie przedluzyc i dupa.Ale pocieszam sie, ze kasa prawie 2 razy taka.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Tak sobie przypomniałam wyjazdy z noworodkiem- 2 razy do urzedu (potrzebne bylo oboje rodzicow), 2 razy on do lekarza, raz ja do lekarza, raz nam woda ciepla nawalila i pojechalismy sie myc do znajomej wiec nawet wiecej niz teraz.Teraz to juz ponad 2 tygodnie z nim nigdzie nie jechalismy.
Stary 2014-10-07, 13:21   #3385
kocuro88
Zakorzenienie

Franeczko smacznego
Stary 2014-10-07, 13:25   #3386
Meliska86
Wtajemniczenie

wymyłam 3 okna na dziś wystarczy nie ma co przesadzać
lasagne w piekarniku teraz mogę leżec i pachnieć
Córcia
Meliska86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 14:15   #3387
malinOla1
Wtajemniczenie

Cytat:
MalinOla i wszystko jasne
co jasne?

Cytat:
Napisane przez Meliska86 Pokaż wiadomość
wymyłam 3 okna na dziś wystarczy nie ma co przesadzać
lasagne w piekarniku teraz mogę leżec i pachnieć
to ładnie się napracowałaś, ale lasagne to byś mogła się podzielić

Stary 2014-10-07, 14:25   #3388
kocuro88
Zakorzenienie

noMelisko tez bym zjadła
dziś znowu gotuje mój mężulek

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Iza pewnie juz u gina..
ciekawe jak tam jej pęcherzyki
Stary 2014-10-07, 14:33   #3389
Franka321
Zadomowienie

MalinOla skad masz to ino

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

zanetko dzieki. Ale cos tak widze ze brzuch z mel b bede robic od jutra.
Kordelka no kasa przy 2 sie przyda na pewno. Wiec to jest pocieszajdce ze za darmo nie bedzie jezdzil.
Stary 2014-10-07, 14:45   #3390
izasalamon
Wtajemniczenie

Przepraszam, że nie odnoszę się do tego co napisałyście, ale muszę szybko nadrobić pracę.
A więc tak….

Są dwa pęcherzyki Jeden ma 22 mm, a drugi 18 mm. Endometrium ma 11,5 mm. Kolejna wizyta w czwartek.
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości