Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-07, 12:28   #4441
19Inka90
Wtajemniczenie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Na zalukaj jest juz fajna wersja z lektorem
Sasia moze jeszcze rzeczywiscie sie obroci ktoras tutaj mowila ze nieraz przed samym porodem sie dzieciaczki obracaja

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:33   #4442
madziqqq
Rozeznanie

Inka zaciekawiłas mnie tym filmem, idę sobie zrobię herbatę i biorę się za oglądanie, może czas w pracy szybciej zleci
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:36   #4443
sasia25
Rozeznanie

O dzięki, to poszukam na tym zalukaj.

A co do obracania, no tak obracają się, ale za 2 tyg mam wiztę i jak mała nie będzie obrócona, to będziemy planować cc. Czyli co jesli cc zaplanowana, a dziecko się obróci. Wtedy zmiana planów?
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:40   #4444
karooka
Raczkowanie

Szukam inspiracji na ozdoby w pokoju Maćka i znalazłam to: http://wnetrzadladzieci.blogspot.com...u-dziecka.html
Inka - musisz zrobić Emilce
Dziewczyny pomóżcie. Kupiłam jakiś czas temu 1rolkę tej tapety http://img1.lekkikoszyk.pl/photos/40...7_409_7082.jpg z myślą, że ją wykorzystam. Ściany są w 2odcieniach niebieskiego i teraz tak - nie chcę kłaść całej rolki ale pomyślałam, żeby powycinać te zwierzaczki w kółkach i ponaklejać z nich na ścianie jakiś wzór. Myślałam o chmurze, albo drzewie (i te kółka zamiast liści). Co jeszcze ewentualnie proponujecie???

Edytowane przez karooka
Czas edycji: 2014-10-07 o 12:51
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:41   #4445
19Inka90
Wtajemniczenie

Ojjj tego to nie wiem ale chyba bez sensu planowac cesarke w 34yc skoro do porodu zostanie jest 1,5 miesiaca Pogadaj z Nadia zeby wspolpracowala z mamusia

Emilka
Stary 2014-10-07, 13:08   #4446
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość

Paulinkus pocieszylas mnie tym w razie "w" w 32 tygodniu
Ciesze się że pomogłam

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość

własnie obawiam sie tego że jestem niegotowa, mam zroboine dopiero pierwsze pranie ale będę już nadrabiać
Na razie nie mamy pralki i pierzemy u mojej siostry więc zabiore się za rzeczy małego w listopadzie albo na początku grudnia

Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
Szukam inspiracji na ozdoby w pokoju Maćka i znalazłam to: http://wnetrzadladzieci.blogspot.com...u-dziecka.html
Fajny blog.
Stary 2014-10-07, 13:13   #4447
sasia25
Rozeznanie

No właśnie, która mamuska wie, kiedy planuje się cc ze względu na ułożenie dziecka??

karoka-ale świetne te ramki kolorowe na blogu muszę pozniej przejrzec, dzieki za link Co do wystroju, to ja w ogole nie jestem w temacie, bo zwyczajnie nie mysle o pokoju dziecięcym, niestety Mogę sobie tylko pooglądać
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 13:20   #4448
mysza88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Oj Madziqqq strasznego lenia mam.. Ale zmywarkę nastawiłam, planuję jeszcze pranie zrobić, a niedługo jeszcze może poprasuję małe ciuszki. Tylko najpierw muszę się zmotywować ehh
ja właśnie wyprasowałam pierwsze pranie ale radocha!

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
wy też macie takego lenia dzis?
zamulona jestem ale dzielnie staram się coś robić

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy wy wybrałyście już położne?
o widzisz dobrze, że mi przypomniałaś! ja wiem którą chcę ale jeszcze do niej nie dzwoniłam... może sie okazac że jej nie pasuje wiec musze się streszczać ile Twoja bierze za taką usługę? ja słyszałam że ta moja to drogi interes ale ponoć warto (800zł)

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Na razie nie mamy pralki i pierzemy u mojej siostry więc zabiore się za rzeczy małego w listopadzie albo na początku grudnia
zdażysz ja robię to bo załączył się u mnie chyba syndrom wicia gniazda a też mam jeszcze sporo czasu (oby...)
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 13:23   #4449
Basjenia
Zadomowienie

robienie tych cotton balsów zdecydowanie mi nie leży... więc znalazłam takie coś...http://allegro.pl/lampki-choinkowe-l...610268228.html

co myślicie? bo na początku wyskoczyły mi takie http://allegro.pl/kulki-100-led-lamp...622030167.html

ale one mogą być zbyt intensywne. no i długie....
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 13:31   #4450
alekaz1
Zakorzenienie

Bylam po tz i na miescie. Jak czekalam na niego to tak mi brzuch z prawej strony zaczal trwadniec i bolec ze szok. Pierwszy raz cos takiego.
Stary 2014-10-07, 14:20   #4451
LoLcIa123
Zakorzenienie

A ja bylam w urzedzie miasta zlozyc wazny wniosek i myslalam, ze urodze. Czy Was tez tak boli w kroczu jakby dziecko mialo zaraz wypasc ? teraz leze i jest ok.. ale to chore ze ciezko przejsc pare metrow.

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-07, 14:41   #4452
basiabasia989
Rozeznanie

Rano byłam w poradni diabetologicznej, lekarka jakaś walnięta kobieta gadała o wszystkim tylko nie o cukrzycy, po czym stwierdziła że ja to zdrowa jestem i mam spadać do domu ale że nigdy nic nie wiadomo to za miesiąc po 32 tc mam powtórkę z glukozy a na razie dietę mogę sobie odpuścić. Ja to mam pecha do lekarzy w tej ciąży...co jeden to lepszy każdy mówi co innego...

Poza tym u mnie dziś pięknie byliśmy na spacerze nad wisła i pod wawelem a potem na kurczakach w kfc

Później siade do komputera to Was nadrobię bo widze że ładnie spamujecie od rana :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-10-07, 14:51   #4453
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
A ja bylam w urzedzie miasta zlozyc wazny wniosek i myslalam, ze urodze. Czy Was tez tak boli w kroczu jakby dziecko mialo zaraz wypasc ? teraz leze i jest ok.. ale to chore ze ciezko przejsc pare metrow.
Mnie tak dziś pobolewa, ale nie wiem czy nie z przemęczenia bo zachciało mi się wsadzać cebulki kwiatów.

Fajny blog, podobały mi się te słoniki z filcu i te ramki.

Ładne te lampki choinkowe diodowe tylko zastanawiam się czy nie mało ich jest.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Rano byłam w poradni diabetologicznej, lekarka jakaś walnięta kobieta gadała o wszystkim tylko nie o cukrzycy, po czym stwierdziła że ja to zdrowa jestem i mam spadać do domu ale że nigdy nic nie wiadomo to za miesiąc po 32 tc mam powtórkę z glukozy a na razie dietę mogę sobie odpuścić. Ja to mam pecha do lekarzy w tej ciąży...co jeden to lepszy każdy mówi co innego...

Poza tym u mnie dziś pięknie byliśmy na spacerze nad wisła i pod wawelem a potem na kurczakach w kfc

Później siade do komputera to Was nadrobię bo widze że ładnie spamujecie od rana :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kurczę to faktycznie jakaś dziwna ta lekarka. Powiedziała że masz diety nie trzymać do puki nie zrobisz powtórki glukozy, ok a jak wyjdzie że masz cukrzyce to co wtedy? Nawet tak profilaktycznie nic Ci nie zaproponowała? Ja Ci życzę abyś nie miała tej cukrzycy tylko dziwie się podejściu lekarza do tego. Przecież nie można tego bagatelizować
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 15:14   #4454
grey cat
Raczkowanie

Hej
Jakaś nieprzytomna byłam ostatnie dwa dni i tylko bym spała. Dziś już lepiej i dobrze bo pierwsze zajęcia w szkole rodzenia.

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Może jednak pilnuj tej diety na wszelki wypadek, też dziś byłam u diabetolog i mam dalej stosować mimo tego, że cukier mi już wychodzi w normie jak mierze po każdym posiłku i na czczo. Mówiła, że trzeba krzywą cukrową powtórzyć po połogu czy aby cukrzyca nie została.
grey cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 15:21   #4455
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

hej ciężaróweczki u mnie dziś pogoda piękna, byliśmy z Tż na spacerku . Kochane powiedzcie mi jakie materacyki kupujecie do łóżeczka dla swojego maluszka? Zastanawiam się nad gryczano-kokosowym, ale nie wiem czy to jest dobry wybór... wczoraj poprałam juz wszystkie ciuszki dla Lili a dziś je posegregowalam rodzajami i rozmiarami, zostało tylko prasowanie a z wyprawki został nam tylko materac, wózek i koszule do karmienia . Super jest ta psychiczna świadomość że jestem już przygotowana na maluszka tym bardziej słysząc o tych przedwczesnych porodach

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-07, 15:30   #4456
sofia_the_first
Raczkowanie

hej dziewczęta
wstawiłam na maila mój brzuchal- fotka dziś pstryknęta...
słuchajcie, czy wy macie w czasie ciąży robione usg piersi???

Byłyście już oglądać szpital? Ja w przyszłym tygodniu planuję... ciekawe czy coś się tam zmieniło po remoncie... oby bo nawet windą bałam się ostatnio jechać......

sweet olcia- masz rację, ja muszę odwiedzić ikeę i aptekę... no i kupić fotelik z bazą... Mam nadzieje że wszystko mam, bo kupowałam o wiele mniej niż z córką starszą...

Sara
Laura

Edytowane przez sofia_the_first
Czas edycji: 2014-10-07 o 15:32
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 16:01   #4457
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
hej dziewczęta
wstawiłam na maila mój brzuchal- fotka dziś pstryknęta...
słuchajcie, czy wy macie w czasie ciąży robione usg piersi???

Byłyście już oglądać szpital? Ja w przyszłym tygodniu planuję... ciekawe czy coś się tam zmieniło po remoncie... oby bo nawet windą bałam się ostatnio jechać......
Sofia to gdzie ty chcesz rodzic?!
co do usg piersi-ze względu na historię zdrowotną jestem pod stałą kontrolą usg ale w ciąży podobno nie ma co robić bo zmiany w piersiach są duże ze względu na przygotowanie do karmienia...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 16:32   #4458
sofia_the_first
Raczkowanie

w instytucie matki i dziecka....
Niestety tylko tam pracuje mój gin, poprzednią cc miałam w damianie ale teraz, cóż- szkoda mi kasy, bo poszło na ten cel grubo ponad 16 tys

Sara
Laura
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 16:54   #4459
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety tylko tam pracuje mój gin, poprzednią cc miałam w damianie ale teraz, cóż- szkoda mi kasy, bo poszło na ten cel grubo ponad 16 tys
16 tys

Emilka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-07, 17:07   #4460
Chemisette
Rozeznanie

Kurcze to faktycznie dużo wyszło, ale przynajmniej miałaś dobrą opiekę

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

A jak tam dziewczyny po szkole rodzenia?
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 17:24   #4461
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
16 tysięcy za poród? w życiu bym nie dała
Stary 2014-10-07, 17:29   #4462
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Nawet gdybym miała taką kasę to bym aż tyle nie zapłaciła.. Masakra jaka cena O.o

Mamy już wybrany wózek w jednym sklepie, ale jak Madziqqq wkleiła ostatnio ten co zlicytowała na all to zaczęłam się zastanawiać nad używką jakąś... W głowie mam mętlik już od tych wózków... Nie wiem co wybrać...
Stary 2014-10-07, 17:42   #4463
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Nawet gdybym miała taką kasę to bym aż tyle nie zapłaciła.. Masakra jaka cena O.o

Mamy już wybrany wózek w jednym sklepie, ale jak Madziqqq wkleiła ostatnio ten co zlicytowała na all to zaczęłam się zastanawiać nad używką jakąś... W głowie mam mętlik już od tych wózków... Nie wiem co wybrać...
Hasiap jaki wózek macie wybrany? powiem Ci, że jak ostatnio zaczęłam siedzieć na allegro i na tych różnych wózkowych grupach na fb to naprawdę można fajny wózek w dobrym stanie kupić za niewielkie pieniądze, mi ostatnio sprzątnęli sprzed nosa x landera w super stanie i to za ok 200zł poszedł i przelicytowali mnie chyba o 1zł
Stary 2014-10-07, 17:54   #4464
19Inka90
Wtajemniczenie

Popieram Madziqqq Jest tyle fajnych ofert ze kazdy znajdzie cos dla siebie
Madziqqq swoja droga to powiedzialas juz mezowi o wozku ??

Lolcia jesli dobrze zrozumialam to masz dzisiaj urodziny
Wiec Wszystkiego Najlepszego Kochana duzo zdrowia i milosci

Emilka
Stary 2014-10-07, 17:59   #4465
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Hasiap jaki wózek macie wybrany? powiem Ci, że jak ostatnio zaczęłam siedzieć na allegro i na tych różnych wózkowych grupach na fb to naprawdę można fajny wózek w dobrym stanie kupić za niewielkie pieniądze, mi ostatnio sprzątnęli sprzed nosa x landera w super stanie i to za ok 200zł poszedł i przelicytowali mnie chyba o 1zł
To idzie się zdenerwować jak poszło o 1zł więcej... No ale tak boty na all działają..

My wybraliśmy Coto Baby Messina. U nas w sklepie stacjonarnym kosztuje 1300zł a i tak się waham teraz. W zimę za dużo nim nie nawożę się dziecka, a na wiosnę zawsze możemy kupić jakąś lepszą spacerówkę po prostu. Tym bardziej, że w sumie ja za miesiąc rodzę, a jeszcze oprócz wózka muszę kupić ze dwa staniki do karmienia, kosmetyki, owieczkę stellę, termometr elektroniczny. Do tego teraz jeszcze ubezpieczenie auta musimy zapłacić i na zimę opony zmienić na zimowe, a w grudniu jeszcze zakładam kolejny łuk aparatu na zęby... I bardzo chciałabym jeszcze narożnik do dużego pokoju... A to tyyyyyle wydatków... I stąd moje myśli o tym wózku...
Stary 2014-10-07, 18:04   #4466
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Popieram Madziqqq Jest tyle fajnych ofert ze kazdy znajdzie cos dla siebie
Madziqqq swoja droga to powiedzialas juz mezowi o wozku ??

Lolcia jesli dobrze zrozumialam to masz dzisiaj urodziny
Wiec Wszystkiego Najlepszego Kochana duzo zdrowia i milosci
jeszcze nie...
Stary 2014-10-07, 18:05   #4467
mysza88
Rozeznanie

o Hasiap widzę że lista u Ciebie długa jak u mnie :P
Lolcia właśnie wszystkiego najlepszego

a odnośnie tego Bepanthenu to lepiej wziąć krem czy maść? np. na brodawki?
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-07, 18:08   #4468
madziqqq
Rozeznanie

to jeśli ani ty ani mąż nie macie nic przeciwko używkom to jak najbardziej szukaj czegoś na allegro albo na fb
Stary 2014-10-07, 18:11   #4469
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
to jeśli ani ty ani mąż nie macie nic przeciwko używkom to jak najbardziej szukaj czegoś na allegro albo na fb
Nie wiem jak teście do tego tematu podejdą.. Ale w sumie ani mi ani mężowi nie przeszkadzałoby czy wózek był używany czy nowy.. A jak na fb szukać wózków Ja zielona w tym temacie..
Stary 2014-10-07, 18:18   #4470
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem jak teście do tego tematu podejdą.. Ale w sumie ani mi ani mężowi nie przeszkadzałoby czy wózek był używany czy nowy.. A jak na fb szukać wózków Ja zielona w tym temacie..
są grupy np wózki dziecięce sprzedaż, zamiana powpisuj napewno coś ci wyskoczy wtedy wysyłasz prośbę o dołączenie do grupy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości