Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-07, 14:33   #4171
LolaMontez
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
ja mam xxl pod brzuch i szczerze to cześć z nich już pociełam po bokach bo mnie uwierało, wygląda to niespecjalnie ale kurde, już tyle tych gaci nakupowałam, i z tygodnia na tydzień cisną, trudno, bede w pociętych łazić jeszcze miesiąc...

wzięłam staromodnie gruszke, najwyżej się fride dokupi. a zamiast soli mam sól fizjologiczną, wzięłam całe duże opakowanie do oczu to od razu będzie do noska.
Ja tez staromodnie chce kupic gruszkę chyba będzie ok nie? Ale one teraz takie malutkie sa, takie teraz produkują????? Ja pamietam w domu mieliśmy taka wielką gumowa pomarańczową

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
zazdroszczę morfologii
masz konsultację przed zzo ? ale te badania sa ważne 14 dni podobno..??

u mnie przy moich płytkach wizja zzo chyba sie oddala obawiam się, ze wyniki krzepliwości będą kiepskie
Tak konsultacje przed zzo Gin kazała mi zrobic juz teraz, mówiłam jej ze podobno trzeba dwa tyg przed a ona tylko sie uśmiechnęła i powiedziała żebym zrobiła , na konsultacje do anestezjologa idę z nią wiec zobaczę co mi powie
Morfologia mi sie poroawila chyba przez ten Tardyferon chociaż od ostatniego badania Wiesław mało tabletek (nie codziennie) i przez te 3 tyg sporo wzrosła
Stary 2014-10-07, 14:41   #4172
benetta
Zadomowienie

Cytat:
to dobrze wiedzieć bo chciałam wziaśc marimer i tzetowi i dzieciowi

z glupich pytan jeszcze jedno... cążki czy nożyczki ? szczotka do włosów :miękka czy twarda, naturalna czy sztuczna..?

i witaminy bralyście teraz czy dopiero potem lekarz przepisuje..?? D i K??
mam komplet - nożyczki, cążki i .... pilniczek ale pewnie tylko nożyczki będę używać
szczotka miękka sztuczna (zasztanawiałam sie nad naturalna)

wit kupie po porodzie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak się znowu wkurzyłam, że chyba zaraz z emocji coś rozsadzę.

Co Marcin wraca z pracy, przynosi mi awiza i zawsze po 14 łapie mnie to samo wkurzenie, że choć głupi listonoszowy babsztyl wie, że jestem w domu (dzwoni domofonem, by jej otworzyć) konsekwentnie zostawia mi awiza, że niby mnie nie zastała. Gdyby temat dotyczył jakichś ciężkich przesyłek, to bym jeszcze zrozumiała, ale jak wczoraj drałowałam na pocztę po polecony z barwnikami do ciasta [razem ważą 15g], myślałam, że po prostu wyjdę z siebie i nie wrócę. Dzisiaj znowu to samo. Napisałam właśnie skargę, bo już mnie to do szału doprowadza - mam unikać latania po schodach, a codziennie muszę tam gnać, bo się leniwej babie robić nie chce Niech no ja ją tylko spotkam
no nie fajnie mój nawet paczki przynosi więc jak się komuś chce pracować to się da

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
Witam się i ja po 3 dniowej nieobecności
do nadrobienia miałam 20 stron ..dałyście czadu przez weekend.

-gratuluję agatus !!!! i duużo zdrówka życzę !aaaa ja mam jeden dzień termin po Tobie..
-majtki noszę pod brzuch
-też czuję ruchy po prawej stronie brzucha (tam kopie) a po lewej tyłek wypięty...ruchy czuję równolegle

Ogólnie w weekend odwiedziła nas moja mama (sporo nam pomogła) i pyszności naprzywoziła (konfitury śliwkowe, zupkę z dyni, chlebek własnego wypieku z ziarnami)... TŻ po tym jak sobie palca w pracy uciachał... i dostał szczepienie na tężca..ciagle gorączkuje..dochodzi nawet do 40 stC !! wczoraj dopiero udało mi się zbić gorączke...to się rozchorował.. kaszel, katar etc..

WIZYTA
Witam się w pierwszym dniu 36 tc
-Synek jest ułożony głową w dół (mam nadzieje, że już nie w głowie mu fikołki będą)
-Waga 2400g
-Obwód główki (podobno duży) - 32,7 - mi sie wydaje że w normie - jak to u Was wygląda ?
Gin mówi, że brzuch mam większy i ja też to zauważyłam wcześniej (ALE CO MNIE ZASTANAWIA -WAGA od 2 tyg STANĘŁA W MIEJSCU)
-wszystkie wyniki badań- super
-po badaniach stwierdziła, ze synek jest o tydzień starszy niż TP z OM
-szyjka ma 4cm- od ponad miesiaca się nie zmienia i jest zamknięta- chyba urodzę w terminie
- płynów jest sporo
-brak jakichś skurczy, nie mam bóli jak na @, czuję sie dobrze...

jutro idę do okulisty

zmykam mężulkiem się zająć.
a waga to wiesz- tylko szacunkowa więc luuuz

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Ja tez staromodnie chce kupic gruszkę chyba będzie ok nie? Ale one teraz takie malutkie sa, takie teraz produkują????? Ja pamietam w domu mieliśmy taka wielką gumowa pomarańczową

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Tak konsultacje przed zzo Gin kazała mi zrobic juz teraz, mówiłam jej ze podobno trzeba dwa tyg przed a ona tylko sie uśmiechnęła i powiedziała żebym zrobiła , na konsultacje do anestezjologa idę z nią wiec zobaczę co mi powie
Morfologia mi sie poroawila chyba przez ten Tardyferon chociaż od ostatniego badania Wiesław mało tabletek (nie codziennie) i przez te 3 tyg sporo wzrosła
też mam taką malusią moja sistra sobie chwaliła więc zobaczymy

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 14:42   #4173
LolaMontez
Wtajemniczenie

Dziewczyny jeszcze mam takie pytanie, bo co słyszę tow ody odchodzą jak sie jest juz w łożku zabezpieczancie jakoś materac przed zalaniem? Ja sie zastanawiam czy jednego z tych chłonnych podkładów pod prześcieradło nie rozłożyć , pózniej co z takim materacem? Wyprać średnio, wysuszyć problem hmmm i nie wiem
Stary 2014-10-07, 14:50   #4174
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny jeszcze mam takie pytanie, bo co słyszę tow ody odchodzą jak sie jest juz w łożku zabezpieczancie jakoś materac przed zalaniem? Ja sie zastanawiam czy jednego z tych chłonnych podkładów pod prześcieradło nie rozłożyć , pózniej co z takim materacem? Wyprać średnio, wysuszyć problem hmmm i nie wiem
zamierzeam podłożyć ten podkład do przewijania wsadzić tylko cały czas zapominam je kupić jak jestem w sklepie właściwie to tylko mi te podkłady zostały, a i klapki do szpitala

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 14:57   #4175
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Indra - to super, że łóżeczko przyszło pochwal sie potem

futbolowa - nie trać nerwów na listonosza, oni wszedzie chyba tak robia...a potem zdziwieni, że ktoś był w domu..

chyba ogarnęłam zamówienia myślę jeszcze co wziąść do krocza poporodowego...pisałyście chyba o tamtum rosa...?
ale ja chyba wezme tylko nadmanganian potasu i korę dębu do płukanek a do pępka małego spirytus rozcieńczony będzie, chyba dam sobie spokój z tym octaniseptem...sama nie wiem
A widzicie u mnie jest super listonosz wie, że mam leżeć i zaawansowana ciąża to przynosi przesyłki i jak nie otwiera nikt to wie, że ma jeszcze następnego dnia próbować. Poza tym jestem w innym miejscu niż adres zameldowania a i tak mi tutaj dostarcza

Ja octenisept kupiłam ale zastanawiam się czy jednak pępuszka nie przemywać spirytusem większość osob mi tak poleca ze szybciej sie goi. A co do moich ran no właśnie też nad tamtum rosa się zastanawiam czy octenisept

Esti współczuję przejść z tą babką co za oszustka, jak ja bym taką dorwała to bym jej chyba wszystkie kudły wyrwała z głowy

Ela nie wiem w którym jak się dowiem dam znać

AnetkaIzabell waga jest szacunkowa więc sie nie martw, mojej koleżance wyliczyli 3600 a mała się urodziła i miała 4,5kg bardzo ciężko zniosła poród i to jej pierwsza pociecha

Mi ostatnim razem wyliczyli na 2079 a 2 tygodnie później czyli tydzien temu 2700 :P

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
No właśnie ja mam podłożony duży podkład ale co z tego jak rano się budzę a on zwinięty w taki kłębuszek, ja się sporo nawierce aby wygodną pozycję znaleźć. I też się martwie co w takim wypadku z materacem

Edytowane przez GoniaaaS
Czas edycji: 2014-10-07 o 14:55
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 15:05   #4176
manieczka1
Zakorzenienie

A tak piszecie o tej maloplytkowosci. Mojemu mezowi kiedys wyszlo ponizej normy. Po pewnym czasie wrocilo do normy. Teraz znowu robil i ma za malo - ok. 120. Nie ma zadnych widocznych objawow. Myslicie, ze powinien sie temu blizej przyjzec? Moze ktoras sie na tym zna? Czytalam ze kwas foliowy i wit. B 12 moze pomoc...
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 15:18   #4177
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie ... mój gin dał mi skierowanie do szpitala...
Mam iść na oddział bo nie podobają mu się moje ostatnie cukry i wydaje mu się że jest mało wód :/ ... Mała 2300 około waży..

Jade do szpitala jak wróci tżet z pracy... trzymajcie kciuki żeby wszystko dobrze było proszę

Może bede pisac z tel
Trzymam kciuki żeby wszystko było ok

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
jakie majtki nosicie- na czy pod brzuch?

Pytam bo ja pod brzuchem i coraz bardziej mnie gniota. Ehh nie wiem czy to jest zdrowe
Pod brzuch. Tylko trochę większe.

Cytat:
z glupich pytan jeszcze jedno... cążki czy nożyczki ? szczotka do włosów :miękka czy twarda, naturalna czy sztuczna..?

i witaminy bralyście teraz czy dopiero potem lekarz przepisuje..?? D i K??
Ja kupiłam komplet cążki, nożyczki i pilniczek. Zobaczymy co będzie lepiej się sprawdzać.
Wit kupię później bo nie wiem jak będziemy się karmić. Jak obie trzeba by podawać to wolę w 1 kropelkach a nie osobno.

Cytat:
podkład planuję podłożyć

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-07, 15:19   #4178
Rosalie01
Raczkowanie

witam w 38 tygodniu

dzieki dziewczyny za rady dotyczace grzybow, niestety je spallam wczoraj i z tarty nic nie wyszlo

Co do tstu na paciorkowca to nie macie powodow do narzekania, ja za swoj musze zaplacic 170zl, a robi sie go samemu w domu i tylko wysyla do laboratorium, zeby przetestwali

GoniaaaS super, ze juz w dpmu jestes

manieczka gratuluje kolejnego tygodnia

agatus ogromne gratulacje!!!fantastyczni e, ze z coreczka wszystko
zycze szybkiego powrotu do sil

Kiara trzymam kciuki za polepszenie sie wynikow

Cytat:
uwaga, uwaga, pierze się pierwsze pranie maluchowe
najważniejszy pierwszy krok, liczę na to, że teraz już pójdzie
no to witaj w klubie, tez dzisiaj wstawilam pierwsze pranie dla dziecia

ja mam 10 bialych tetrowych, 5 w jakies wzorki i 5 flanelowych.

Esti normalnie ta babe to bym
mam nadzieje, ze uda sie wam odzyskac pieniadze

Cytat:
nieee dzisiaj je chyba zamówię dopiero...ja to mam rułe..
moj Tz zawsz tak do mnie mowi, ja za bardzo nie wieedzialam, o co mu chodzi (chyba na slasku to jest znane) i ciagle mu awanture robilam, ze mowi sie ruRa a nie ruła

Keithlyn trzymam kciuki, zeby wszystko bylo ok

Fiorella
doskonale Ciebie rozumiem, moja mama tez sama w Polsce jest, ja i moja siostra mieszkamy poza PL juz od wielu lat.
Teraz, kiedy mama moja jest chora, jest nam z tym jeszcze ciezej, ale zgadzam sie z Monian zycie wlasnie takie jest, ze dzieci dorastaja i wyfruwaja z gniazda, ja bym bardzo nie chciala, zeby moje dziecko zmienialo swoje plany zyciowe tylko dlatego, zeby ja na starosc nie byla samatakze nie wyrzucaj sobie niczego, bo taka jest poprostu kolej rzeczy

Cytat:
pod brzuch.

Kostka ja kupilam fride i cazki, ale ja sie nie znam za bardzo

Cytat:
Co Marcin wraca z pracy, przynosi mi awiza i zawsze po 14 łapie mnie to samo wkurzenie, że choć głupi listonoszowy babsztyl wie, że jestem w domu (dzwoni domofonem, by jej otworzyć) konsekwentnie zostawia mi awiza, że niby mnie nie zastała. Gdyby temat dotyczył jakichś ciężkich przesyłek, to bym jeszcze zrozumiała, ale jak wczoraj drałowałam na pocztę po polecony z barwnikami do ciasta [razem ważą 15g], myślałam, że po prostu wyjdę z siebie i nie wrócę. Dzisiaj znowu to samo. Napisałam właśnie skargę, bo już mnie to do szału doprowadza - mam unikać latania po schodach, a codziennie muszę tam gnać, bo się leniwej babie robić nie chce Niech no ja ją tylko spotkam
co za bezczelnosc

mgds ja mam rajstopy na 0-3 i 3-6, ale kupowane w tutejszych sklepach, wiec niestety nie podpowiem, gdzie je mozna kupic w Pl

AnetkaIzabell super, ze z synkiem wszytsko ok

Lola za wyniki, ja tez mam lepsze niz przed ciaza, nie liczac chwilowej przygody z anemia, ale ona juz zazegnana

Cytat:
Dziewczyny jeszcze mam takie pytanie, bo co słyszę tow ody odchodzą jak sie jest juz w łożku zabezpieczancie jakoś materac przed zalaniem? Ja sie zastanawiam czy jednego z tych chłonnych podkładów pod prześcieradło nie rozłożyć , pózniej co z takim materacem? Wyprać średnio, wysuszyć problem hmmm i nie wie
ja chyba poloze wlasnie jeden z tych podkladow.

ladna pogoda sie zrobila, pranie sie wlasnie skonczylo, wiec chyba je rozwiesze w ogrodku rozwiesze.

jutro wysle probkli na gbs, wynki beda za ok. 5 dni, trzymajcie kciuki, zeby malej sie nie zechcialo wyjsc wczesniej
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 15:24   #4179
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość

Ja wczoraj chcialam se zmacac szyjke i okolice, szyjki nie wyczulam, musiala sie bardzo zmienic, za to poglaskalam Jerza po glowie Jeeezu jakie dziwne uczucie! Takze ten, no, u mnie tez glowa nisko, skoro bez problemu go dotknelam... jutro mam wizyte i sie okaze.

o kurde

ja to bym tam nic nie wyczuła...więc nawet nie próbuję

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez agatus84 Pokaż wiadomość
no wiec tak. Wody mi odeszly jak juz lezalam w lozku. Zerwalam sie, a tu następny chlust. Mąż otworzył oczy i pyta juz przerażony: Co to sie wylalo? Mial wikszego stresa niż ja, troche go usokajalam auto mu nagle nienodpalilo woec jechaliśmy moim malutkim w szpitalu przyjęcie, coraz silniejsze skurcze. Zahamowali mi poród, podali sterydy. Moze przez to zahamowanie, ale przyznam, ze bolalo bardzo, doszlo do 3cm rozwarcia. A ja zlałam się w lozku zaraz potem jak zwymiotowałam wiedzialam ze będzie wcześniejszy poród, gdzies o tym pisalam, mialam przegrodę macicy ktora mi przy okazji usunęli. Takze sie ciesze, kolejna ciaza powina byc lzejsza. Dzisiejsze wstawanie to masakra, mroczki przed oczami, nogi sie trzesa... Teraz juz powoli kustykam, ale tylko do lazienki bo mi od razu slabo. Jutro juz powinno byc lepiej. Zaraz pierwsza sesja z laktatorem
Cieszę się, że u Ciebie wszystko ok
Dojdź szybko do siebie, byś mogła pełni sił zająć się maluszkiem

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez agatus84 Pokaż wiadomość
Marianna Aurelia ma sie dobrze leży w cieplarce, oddech sama tylko ma rureczke pod noskiem. Jest taaaka malutenka! Masakra, plakac sie chce jak sie na nią patrzy ze szczęścia oczywiscie. Sesja z laktatorem za mną, narazie nic nie leci ale jutro albo pojutrze ma sie to zmienić. Oby.
jakie piękne imiona wybraliście
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 15:25   #4180
manieczka1
Zakorzenienie

Rosalie wow 38 tydzień
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 15:31   #4181
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Wpadam tylko dać znać

Mam iść na oddział bo nie podobają mu się moje ostatnie cukry i wydaje mu się że jest mało wód :/ ... Mała 2300 około waży..

Jade do szpitala jak wróci tżet z pracy... trzymajcie kciuki żeby wszystko dobrze było proszę

Może bede pisac z tel
Trzymam mocno za Was

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Zanet z kartonem do szpitala
i by było "...na porodówkę wjechała ciężarówka w kartonami..."

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Podobno nie ma glupich pytan wiec zadam swoje:

Pytam bo ja pod brzuchem i coraz bardziej mnie gniota. Ehh nie wiem czy to jest zdrowe
miałam kupować takie na brzuch, ale w końcu chodzę w normalnych, nawet nie takich ciążowych, tylko kupiłam większy rozmiar i z cieniutkiej nie uciskającej bawełny

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Ja do noska wzięłam ten aplikator do nosa Frida i Marimer baby spray do nosa
tak samo

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:

niby śmietana bardziej przetworzona, ale wg mnie jednak jeden pies. na początku bym nie ryzykowała, może po kilku tygodniach... jśli dziecko nie reaguje alergicznie na MM to można sobie kawę robić z MM
ale tak serio ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-07, 15:33   #4182
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Wpadam tylko dać znać

Może bede pisac z tel
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok! A co z tymi cukrami nie tak?
Mimo diety szalały?

Cytat:
Moja za to obrala jeszcze inna strategie. Ja jestem jedynaczka i jak wiecie mieszkam za granica.
Mama jest sama tzn nie ma faceta. No i jak z nia gadam, to slysze w jej glosie smutek i tesknote. Mowi, ze szkoda ze tak daleko wyemigrowalam, ze rzadko przyjezdzam... Niby nie jest jakies to nachalne ale jak ta powie to mi az w piety idzie. A ja pozniej mysle o niej. Moze to, ze spac w nocy nie moge to nieswiadomie przez to

Takze dziewczyny- im wiecej dzieci tym lepiej. Istnieje wtedy jakas szansa, ze ktores z nich zostanie na starosc przy Was. A nie pozniej tak jak ja mam wyrzuty, ze ona o mnie dbala jak bylam mala, niczego mi nigdy nie brakowalo a teraz biedna sama tam siedzi w tym mieszkaniu. Mi tu jest dobrze gdzie jestem teraz ale wewnetrznie jestem rozerwana.
Ona pracuje jeszcze wiec chociaz to dobre bo zajecie ma. A w grudniu przyjezdza na miesiac do nas (m.in na swieta i Nowy Rok).

Nauczona doswiadczeniem chcialabym miec 3 dzieci. Jezeli sie da.

Ehh to sie wygadalam
Nie ma reguły kochanie Ja jestem jedynaczką i cieszę się, że moi nieodpowiedzialni rodzice nie zdecydowali się na więcej dzieci, bo tak jak mi dzieciństwo spieprzyli to tylko ja wiem... szkoda by było, żeby jeszcze inne dzieci miały na to patrzeć i przeżywać... Z ojcem nie mam kontaktu do dziś, z mamą utrzymuję kontakty, pomagała mi cały czas jak do szkoły chodziłam, ale już zawsze będę miała do niej żal... zresztą nie czuję i nigdy nie czułam, żeby traktowała mnie z wielką miłością.. zawsze wolała swoich nowych facetów i ich problemy, niż mnie i moje problemy... Może dlatego ja zawsze chciałam mieć dużą rodzinę, bo sama takiej nie miałam w dzieciństwie... ale musiałam znaleźć odpowiedniego męża, bo bez tego niestety ciężko stworzyć normalność... I ja osobiście będę się cieszyć, jak moje dzieci będą dorosłe, pójdą na swoje, będą samodzielne... będę pomagać im ile będę mogła, jeśli o to poproszą.. i będę to traktować jak sukces, a nie porażkę... fajnie, że mama przyjedzie do Was na święta i sylwka!

Cytat:
Podobno nie ma glupich pytan wiec zadam swoje:

Ja noszę zwykłe biodrówki bawełniane. Czasem założę stringi

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość

Ja mam wit D i K w jednym, bo dostałam od koleżanki zostało jej po małym. Jak się karmi piersią to potrzebne są obie, a jak mm to tylko chyba K, bo D jest już w mleku, więc nie wiem czy od razu je kupować.
Jak się karmi mm to tylko D się podaje K tylko przy KP

Cytat:

Miałam tak z listonoszem, miał mi przynosić kasę z zusu, zostawiał awizo, bo mu się nie chciało windą (!) wjechać na 4 piętro... musiałam chodzić na pocztę, stać w kolejkach... za trzecim razem napisałam skargę i rozmawiałam z kierowniczką... od tamtej pory nie leci w kulki.

Cytat:
No lepiej sobie zabezpieczyć materac Mi dwa razy tylko czop odszedł, liczę że i teraz tak będzie, bo przeraża mnie jakoś wizja odejścia wód

Wróciliśmy z parku i placu zabaw, jesiennie się zrobiło, pełno liści spadło i tak jakoś szaro buro już...
Stary 2014-10-07, 15:34   #4183
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam wit D i K w jednym, bo dostałam od koleżanki zostało jej po małym. Jak się karmi piersią to potrzebne są obie, a jak mm to tylko chyba K, bo D jest już w mleku, więc nie wiem czy od razu je kupować.
a nie na odwrót? w sensie, że przy karmieniu mm podaje się tylko wit. D, bo K jest w mleku ?
Stary 2014-10-07, 15:35   #4184
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Ja kupiłam octenisept do pępka ale ostatnio babka w SR mówiła, że spirytus i octenisept to stara szkoła i teraz to zaleca się przemywanie wodą z mydłem.

Przyszły mi dziś staniki do karmienia. Z wyglądu ok, czy trafiłam z rozmiarem to się potem okaże.

Wstawiłam prześcieradełka i ręczniki małej do prania. Zostaje więc jeszcze rożek i kombinezon do wyprania. No i myślę czy moich koszul i staników nie wyprać też w dzidziusiu.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 15:40   #4185
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze, że napisałaś skargę...co to ma być, skoro jesteś w domu to powinna Ci dostarczyć....co za leniwe babsko ! nie zdziwiłabym się, jakby w ogóle przesyłek nie brała ze sobą z placówki, tylko już gotowe awiza

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:

-gratuluję agatus !!!! i duużo zdrówka życzę !aaaa ja mam jeden dzień termin po Tobie..
-majtki noszę pod brzuch
-też czuję ruchy po prawej stronie brzucha (tam kopie) a po lewej tyłek wypięty...ruchy czuję równolegle

Ogólnie w weekend odwiedziła nas moja mama (sporo nam pomogła) i pyszności naprzywoziła (konfitury śliwkowe, zupkę z dyni, chlebek własnego wypieku z ziarnami)... TŻ po tym jak sobie palca w pracy uciachał... i dostał szczepienie na tężca..ciagle gorączkuje..dochodzi nawet do 40 stC !! wczoraj dopiero udało mi się zbić gorączke...to się rozchorował.. kaszel, katar etc..

WIZYTA
-Synek jest ułożony głową w dół (mam nadzieje, że już nie w głowie mu fikołki będą)
-Waga 2400g
-Obwód główki (podobno duży) - 32,7 - mi sie wydaje że w normie - jak to u Was wygląda ?
Gin mówi, że brzuch mam większy i ja też to zauważyłam wcześniej (ALE CO MNIE ZASTANAWIA -WAGA od 2 tyg STANĘŁA W MIEJSCU)
-szyjka ma 4cm- od ponad miesiaca się nie zmienia i jest zamknięta- chyba urodzę w terminie
- płynów jest sporo

jutro idę do okulisty

super wieści

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:

Dzi byłam w sklepie, kupiłam dwie pary rajstopek w tym jedne takie grube i w sh kombinezon taki ala ortalionowy, śliczny jest
to chwal się zdjęciami

super, że masz dobre wyniki zdaj relację z konsultacji z anestezjologiem
a który dzień 37 tc masz dzisiaj ? pytam, bo tez planuję iść zrobić układ krzepnięcia

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
na odwrót jeśli się karmi MM lub w sposób mieszany, to tylko D, bo K jest w mleku
ja kupiłam tylko D, jeśli się okaże że mi odwali i będę karmić piersią, do dokupię K.
no właśnie, dobrze mi sie zdawało:P
też na razie kupiłam tylko wit. D

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-07, 15:42   #4186
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Dziewczyny można urodzić i 4 dzieci i one wszystkie wyjadą, rozjadą się po świecie. Znam taki przypadek. Niestety takie jest to życie, rodzimy dzieci, wychowujemy, dbamy o nie i wiecznie się stresujemy a one i tak muszą sobie przyszłość same wybrać.
Pewnie, że tak - również znam takie przypadki.

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
skad ja to znam u mnie bylo to samo. Raz się wkurzylam tak jak Ty i poszlam ze skarga na pismie do naczelnika poczty i od tej pory juz nie ma problemu
Cytat:
Koleżanka miała taka akcje z listonoszem, poszła po awizo i od razu porozmawiała z naczelnikiem poczty, listonosz nie dostał premii i nauczył sie przynosić przesyłki jakby miał kasę przynieść to na bank by przyszedł bo by na kasę liczył a tak to sie nie che :-/
Dzisiaj przymierzam się właśnie również do rozmowy z panią naczelnik, o ile ją zastanę.

Cytat:
listonosz nie ma obowiązku zabierać z poczty listów, które nie zmieszczą się w skrzynce - i wtedy można im nakichać. niemniej jednak koperta z barwnikami raczej do skrzynki by wlazła, chyba że ktoś w pudle nadawał także donosik na pocztę jak najbardziej wskazany!
Ale Ty mówisz o przesyłkach nierejestrowanych. Jeżeli przesyłka jest rejestrowana i waży mniej niż 2kg, ma obowiązek dostarczyć ją do domu - do takiego ustępu z regulaminu odesłano mnie, gdy dowiadywałam się, czy mam się o co rzucać
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 15:49   #4187
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
ja zamierzam podkład podłożyć też tylko jeszcze o tym jakoś nie myślałam, by już to zrobić....no ale chyba czas o tym pomyśleć niedługo...

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Ja octenisept kupiłam ale zastanawiam się czy jednak pępuszka nie przemywać spirytusem większość osob mi tak poleca ze szybciej sie goi. A co do moich ran no właśnie też nad tamtum rosa się zastanawiam czy octenisept
ja planuję spirytusem octeniseptu nawet nie kupowałam

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

nie było, mnie kilka godzin a ponad 3 strony do nadrobienia

mam ulotkę z Rossmanna i mają być w promocji Pampersy premium care newborn 2-5 kg, 78 szt. za 37,49 zł. Wydaje mi się, że bardzo dobra cena
Promocja chyba od 10.10

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

rodzice idą, zmykam

do wieczorka
Stary 2014-10-07, 15:50   #4188
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
a nie na odwrót? w sensie, że przy karmieniu mm podaje się tylko wit. D, bo K jest w mleku ?
Tak odwrotnie już mi to dziewczyny uświadomiły Nie byłam pewna dlatego pisałam, że chyba

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 16:05   #4189
ela_86
Wtajemniczenie

kurde....
chciałam zamówić takie staniki do karmienia z fiszinami, kiedys wstawialam link, ale jakos mi tak schodziło z zamówieniem... dziś chciałam to babka mi odpisała ze w najblizszym czasie nie będzie miała
eh....

w ogóle jakiś beznadziejny dzień dziś, kisimy się w domu, dłuży się niemiłosiernie.... cały dzień myślałam i obserwowałam Jaśka czy poslac go jutro do przedszkola czy nie, ale chyba go zostawię jeszcze, a w czwartek pójdzie
i te płatki mydlane.... źle się z nimi rozprawiłam..... bo było napisane, żeby je rozpuścić w litrze wody i prosto do pralki, a ja oczywiście niecierpliwa, zamajtałam je i wrzuciłam... potem płukałam pranie chyba ze 4 razy..... porobiły się takie kulki, część się rozpściło, a dwa takie kulki mydełka wyjęłam
to chyba nie dla mnie takie rzeczy

a wszystko chyba rpzez to, że kości mnie bolą na przeziębienie, i tak mi siedzi wszystko w czole..... już w zeszłym tyg mnie gardło bolało, ale myślałam, że przeszło bez echa, a tu proszę....

nie mam siły na nic, Jasiek znudzony to i marudny

niech ten dzień się nareszcie skończy.....

a jutro muszę wziąć się w garść, pójdziemy na spacer, może do taty podjedziemy.... bo taki jest zamulony, ale mama na szczęście już w sobotę wraca z tego sanatorium...

eh
rano dzień nieźle się zaczął, a teraz taka zamuła......
bleeeeeeee

nie lubię takich dni....
Stary 2014-10-07, 16:07   #4190
Rosalie01
Raczkowanie

no i

przyszedl mi test, ale cos mnie tknelo i stwierdzilam, ze zanim zapalce to zadzwonie do szpitala, w kotorym bede rodzic, czy oni wyniki tego testu w ogole honoruja, tzn. czy podadza antybiotyk, jesli bedzie pozytywny i sie okazalo, ze nie, test musi byc przeprowadzony przez laboratorium szpitala a tutaj robia testy na gbs tylko jak sa wskazania (dziecko z poprzedniej ciazy urodzilo sie z paciorkowcem, paciorkiwiec wyszedl w moczu itp.).
Kurcze no, naczytalam sie o tym cholerstwie i panikuje teraz
coprawda rozmawialam przed chwila z polozna, ktora wszystko pieknie ladnie mi wytlumaczyla, wyjasnila bezzasadnosc tych testow (niby nawet jak test wychodzi negatywny to wcale nie oznacza, ze paciorkowca nie ma)ale jednak sila internetu robi sowje i teraz siedze i sie zastanawiam

no to sie wygadalam
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 16:08   #4191
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
dobrze, że napisałaś skargę...co to ma być, skoro jesteś w domu to powinna Ci dostarczyć....co za leniwe babsko ! nie zdziwiłabym się, jakby w ogóle przesyłek nie brała ze sobą z placówki, tylko już gotowe awiza

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

to chwal się zdjęciami

super, że masz dobre wyniki zdaj relację z konsultacji z anestezjologiem
a który dzień 37 tc masz dzisiaj ? pytam, bo tez planuję iść zrobić układ krzepnięcia

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

no właśnie, dobrze mi sie zdawało:P
też na razie kupiłam tylko wit. D
Dzis mam 37 t i 6d relacje zdam ale to dopiero w czwartek koło 16 jadę. A zdjęcia wkleję jak wycena rzeczy jutro pójdę do sklepu medycznego koło mojego bloku (dzis juz zamknięte) i kupie jedne duży podkład na łóżko żeby nie zalać jak wody odejdą chyba jest taki 170x 90 to akurat owine trochę materac
Stary 2014-10-07, 16:15   #4192
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Kostka - my mamy nożyczki z końcówkami zaokrąglonymi, ale nie takimi dużymi tymi kulkami, tylko małymi (dużymi nie idzie ciąć). Nie umiem i nie lubię się posługiwać cążkami.
Szczotkę mamy taką z Canpola, jest napisane, że miękka. Położna zalecała czesać najpierw pod włos, a później z włosem

Anetka - szyjka łabędzia Super, że z Wami wszystko ok!

silesianna - i rany ale chyba to, co ja czasami wyczuwam w sobie to nie głowka małego, co? takie twarde, jakby gość ale zaokrąglona i wyczuwam to na tylnej ściance pochwy (nie zawsze, czasami nie czuję).

a ile z Was ma bóle miesiączkowe, ale takie regularne? bo ja to kurde codziennie mam od pewnego czasu...
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 16:15   #4193
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Dzis mam 37 t i 6d relacje zdam ale to dopiero w czwartek koło 16 jadę. A zdjęcia wkleję jak wycena rzeczy jutro pójdę do sklepu medycznego koło mojego bloku (dzis juz zamknięte) i kupie jedne duży podkład na łóżko żeby nie zalać jak wody odejdą chyba jest taki 170x 90 to akurat owine trochę materac
Lola a nie 36 t i 6 d?

Kurcze my nie mamy takiego łóżka prawdziwego tutaj tylko takie rozkładane i boję się, że jak coś podłoże pod prześcieradło to mi będzie szeleszczeć i ni zasnę, a mokrego łóżka też nie chcę...

Razem możemy więcej...

REKLAMA
Stary 2014-10-07, 16:17   #4194
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:
tak, dlatego u nas po pierwsze - nakładka wodoodporna a po drugie właśnie podkład pod prześcieradło w moim miejscu Podkład chcę włożyć tak za 2 tyg., niech sobie leży

edit: nakładka a nie zakładka :P

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-10-07 o 16:34
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 16:18   #4195
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Lola a nie 36 t i 6 d?

Kurcze my nie mamy takiego łóżka prawdziwego tutaj tylko takie rozkładane i boję się, że jak coś podłoże pod prześcieradło to mi będzie szeleszczeć i ni zasnę, a mokrego łóżka też nie chcę...
Tak 36 i 6 , niedawno sie obudziłam i jeszcze nie trybie te pokłady raczej nie szeleszczą. Z tego co sobie je macalam
Stary 2014-10-07, 16:36   #4196
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Tak 36 i 6 , niedawno sie obudziłam i jeszcze nie trybie te pokłady raczej nie szeleszczą. Z tego co sobie je macalam
I tak nie wiem czy zdążę z moim zapałem kupić

Razem możemy więcej...
Stary 2014-10-07, 16:41   #4197
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
I tak nie wiem czy zdążę z moim zapałem kupić
Ja mam podobnie a sklep pod nosem, wystarczy ze schodów zejść ja juz planuje sie pakować od 2 tyg. Maz nie mnie krzyczy ze jeszcze tego nie zrobiłam, bidny tak sie stresuje ze chyba sam to za mnie zrobi

REKLAMA
Stary 2014-10-07, 16:49   #4198
eclariss
Rozeznanie

Cytat:

-majtki noszę pod brzuch

WIZYTA
-Waga 2400g
- płynów jest sporo

jutro idę do okulisty

hmmm to ja jestem w ostatnim dniu 36 tyg. i waga małej 2590g i lekarz powiedział mi, że za mało i główki obwód ma 30,02 i pytał czy pale w ciąży bo główka za mała jest..
według siatek to moja kruszyna jest rzeczywiście ale ja i tż jesteśmy drobni to czego sie spodziewać... na tym etapie ciazy usg to chyba nie jest wiarygodne..
zresztą podał mi mniejsza wagę niż tydzień temu mi podawali..

Cytat:
dziś dałam podkład

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
no i

przyszedl mi test, ale cos mnie tknelo i stwierdzilam, ze zanim zapalce to zadzwonie do szpitala, w kotorym bede rodzic, czy oni wyniki tego testu w ogole honoruja, tzn. czy podadza antybiotyk, jesli bedzie pozytywny i sie okazalo, ze nie, test musi byc przeprowadzony przez laboratorium szpitala a tutaj robia testy na gbs tylko jak sa wskazania (dziecko z poprzedniej ciazy urodzilo sie z paciorkowcem, paciorkiwiec wyszedl w moczu itp.).
Kurcze no, naczytalam sie o tym cholerstwie i panikuje teraz
coprawda rozmawialam przed chwila z polozna, ktora wszystko pieknie ladnie mi wytlumaczyla, wyjasnila bezzasadnosc tych testow (niby nawet jak test wychodzi negatywny to wcale nie oznacza, ze paciorkowca nie ma)ale jednak sila internetu robi sowje i teraz siedze i sie zastanawiam

no to sie wygadalam
kurdee dziwne w PL podaja podobno nawet jak sie nie ma wyniku a tu wynik i nie podają..
Stary 2014-10-07, 17:21   #4199
sloneczko_1201
Zadomowienie

Aż z ciekawości poszłam sprawdzić wymiar główki z ostatniego usg mam w 36t0d czyli początek 37t 333 mm i napisane jest że to norma na 37t3d ale +- 24dni, więc zakres błędu jest spory. Zawsze się może zdarzyć, że coś źle zmierzą, bo to nie takie proste, a my się potem denerwujemy.

Razem możemy więcej...
Stary 2014-10-07, 17:26   #4200
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:

Tez byl u nas taki listonosz kiedys ;/ A jak za dlugo stał pod drzwiamy to się darł ;p

silesianna, ło matko, musze tez takiego zabiegu sprobowac, choc brzmi przerazajaco xD
Kurde, zaraz znowu koniec watku- chyba zadna nie zdazy urodzic...

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-10-07 o 17:28
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości