|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Morfologia mi sie poroawila chyba przez ten Tardyferon chociaż od ostatniego badania Wiesław mało tabletek (nie codziennie) i przez te 3 tyg sporo wzrosła ![]()
![]() |
#4172 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() szczotka miękka sztuczna (zasztanawiałam sie nad naturalna) wit kupie po porodzie Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4173 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jeszcze mam takie pytanie, bo co słyszę tow ody odchodzą jak sie jest juz w łożku
![]() ![]()
#4174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4175 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja octenisept kupiłam ale zastanawiam się czy jednak pępuszka nie przemywać spirytusem większość osob mi tak poleca ze szybciej sie goi. A co do moich ran no właśnie też nad tamtum rosa się zastanawiam czy octenisept ![]() Esti współczuję przejść z tą babką co za oszustka, jak ja bym taką dorwała to bym jej chyba wszystkie kudły wyrwała z głowy Ela nie wiem w którym jak się dowiem dam znać ![]() AnetkaIzabell waga jest szacunkowa więc sie nie martw, mojej koleżance wyliczyli 3600 a mała się urodziła i miała 4,5kg bardzo ciężko zniosła poród i to jej pierwsza pociecha Mi ostatnim razem wyliczyli na 2079 a 2 tygodnie później czyli tydzien temu 2700 :P ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-10-07 o 14:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zakorzenienie
|
A tak piszecie o tej maloplytkowosci. Mojemu mezowi kiedys wyszlo ponizej normy. Po pewnym czasie wrocilo do normy. Teraz znowu robil i ma za malo - ok. 120. Nie ma zadnych widocznych objawow. Myslicie, ze powinien sie temu blizej przyjzec? Moze ktoras sie na tym zna? Czytalam ze kwas foliowy i wit. B 12 moze pomoc...
#4177 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wit kupię później bo nie wiem jak będziemy się karmić. Jak obie trzeba by podawać to wolę w 1 kropelkach a nie osobno. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4178 | |||||
Raczkowanie
|
witam w 38 tygodniu
![]() dzieki dziewczyny za rady dotyczace grzybow, niestety je spallam wczoraj i z tarty nic nie wyszlo ![]() Co do tstu na paciorkowca to nie macie powodow do narzekania, ja za swoj musze zaplacic 170zl, a robi sie go samemu w domu i tylko wysyla do laboratorium, zeby przetestwali ![]() GoniaaaS super, ze juz w dpmu jestes ![]() manieczka gratuluje kolejnego tygodnia ![]() agatus ogromne gratulacje!!!fantastyczni e, ze z coreczka wszystko ![]() zycze szybkiego powrotu do sil ![]() Kiara trzymam kciuki za polepszenie sie wynikow ![]() Cytat:
![]() ja mam 10 bialych tetrowych, 5 w jakies wzorki i 5 flanelowych. Esti normalnie ta babe to bym ![]() mam nadzieje, ze uda sie wam odzyskac pieniadze ![]() Cytat:
![]() Keithlyn trzymam kciuki, zeby wszystko bylo ok ![]() Fiorella ![]() doskonale Ciebie rozumiem, moja mama tez sama w Polsce jest, ja i moja siostra mieszkamy poza PL juz od wielu lat. Teraz, kiedy mama moja jest chora, jest nam z tym jeszcze ciezej, ale zgadzam sie z Monian zycie wlasnie takie jest, ze dzieci dorastaja i wyfruwaja z gniazda, ja bym bardzo nie chciala, zeby moje dziecko zmienialo swoje plany zyciowe tylko dlatego, zeby ja na starosc nie byla sama ![]() ![]() Cytat:
Kostka ja kupilam fride i cazki, ale ja sie nie znam za bardzo ![]() Cytat:
![]() mgds ja mam rajstopy na 0-3 i 3-6, ale kupowane w tutejszych sklepach, wiec niestety nie podpowiem, gdzie je mozna kupic w Pl ![]() AnetkaIzabell super, ze z synkiem wszytsko ok ![]() Lola ![]() ![]() Cytat:
ladna pogoda sie zrobila, pranie sie wlasnie skonczylo, wiec chyba je rozwiesze w ogrodku rozwiesze. jutro wysle probkli na gbs, wynki beda za ok. 5 dni, trzymajcie kciuki, zeby malej sie nie zechcialo wyjsc wczesniej ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4179 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to bym tam nic nie wyczuła...więc nawet nie próbuję ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]() Dojdź szybko do siebie, byś mogła pełni sił zająć się maluszkiem ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Zakorzenienie
|
Rosalie wow 38 tydzień
![]()
#4181 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- i by było "...na porodówkę wjechała ciężarówka w kartonami..." ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4182 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mimo diety szalały? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wróciliśmy z parku i placu zabaw, jesiennie się zrobiło, pełno liści spadło i tak jakoś szaro buro już...
![]() |
#4183 |
Zakorzenienie
|
a nie na odwrót? w sensie, że przy karmieniu mm podaje się tylko wit. D, bo K jest w mleku ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam octenisept do pępka ale ostatnio babka w SR mówiła, że spirytus i octenisept to stara szkoła i teraz to zaleca się przemywanie wodą z mydłem.
Przyszły mi dziś staniki do karmienia. Z wyglądu ok, czy trafiłam z rozmiarem to się potem okaże. Wstawiłam prześcieradełka i ręczniki małej do prania. Zostaje więc jeszcze rożek i kombinezon do wyprania. No i myślę czy moich koszul i staników nie wyprać też w dzidziusiu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
super wieści ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
![]() super, że masz dobre wyniki ![]() ![]() a który dzień 37 tc masz dzisiaj ? pytam, bo tez planuję iść zrobić układ krzepnięcia ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
też na razie kupiłam tylko wit. D ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4186 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- nie było, mnie kilka godzin a ponad 3 strony do nadrobienia ![]() mam ulotkę z Rossmanna i mają być w promocji Pampersy premium care newborn 2-5 kg, 78 szt. za 37,49 zł. Wydaje mi się, że bardzo dobra cena ![]() Promocja chyba od 10.10 ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- rodzice idą, zmykam ![]() do wieczorka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4189 |
Wtajemniczenie
|
kurde....
chciałam zamówić takie staniki do karmienia z fiszinami, kiedys wstawialam link, ale jakos mi tak schodziło z zamówieniem... dziś chciałam to babka mi odpisała ze w najblizszym czasie nie będzie miała ![]() eh.... w ogóle jakiś beznadziejny dzień dziś, kisimy się w domu, dłuży się niemiłosiernie.... cały dzień myślałam i obserwowałam Jaśka czy poslac go jutro do przedszkola czy nie, ale chyba go zostawię jeszcze, a w czwartek pójdzie i te płatki mydlane.... źle się z nimi rozprawiłam..... bo było napisane, żeby je rozpuścić w litrze wody i prosto do pralki, a ja oczywiście niecierpliwa, zamajtałam je i wrzuciłam... potem płukałam pranie chyba ze 4 razy..... porobiły się takie kulki, część się rozpściło, a dwa takie kulki mydełka wyjęłam ![]() to chyba nie dla mnie takie rzeczy ![]() a wszystko chyba rpzez to, że kości mnie bolą na przeziębienie, i tak mi siedzi wszystko w czole..... już w zeszłym tyg mnie gardło bolało, ale myślałam, że przeszło bez echa, a tu proszę.... nie mam siły na nic, Jasiek znudzony to i marudny niech ten dzień się nareszcie skończy..... a jutro muszę wziąć się w garść, pójdziemy na spacer, może do taty podjedziemy.... bo taki jest zamulony, ale mama na szczęście już w sobotę wraca z tego sanatorium... eh rano dzień nieźle się zaczął, a teraz taka zamuła...... bleeeeeeee nie lubię takich dni....
#4190 |
Raczkowanie
|
no i
![]() przyszedl mi test, ale cos mnie tknelo i stwierdzilam, ze zanim zapalce to zadzwonie do szpitala, w kotorym bede rodzic, czy oni wyniki tego testu w ogole honoruja, tzn. czy podadza antybiotyk, jesli bedzie pozytywny i sie okazalo, ze nie, test musi byc przeprowadzony przez laboratorium szpitala a tutaj robia testy na gbs tylko jak sa wskazania (dziecko z poprzedniej ciazy urodzilo sie z paciorkowcem, paciorkiwiec wyszedl w moczu itp.). Kurcze no, naczytalam sie o tym cholerstwie i panikuje teraz ![]() coprawda rozmawialam przed chwila z polozna, ktora wszystko pieknie ladnie mi wytlumaczyla, wyjasnila bezzasadnosc tych testow (niby nawet jak test wychodzi negatywny to wcale nie oznacza, ze paciorkowca nie ma ![]() ![]() no to sie wygadalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4192 |
Wtajemniczenie
|
Kostka - my mamy nożyczki z końcówkami zaokrąglonymi, ale nie takimi dużymi tymi kulkami, tylko małymi (dużymi nie idzie ciąć). Nie umiem i nie lubię się posługiwać cążkami.
![]() Szczotkę mamy taką z Canpola, jest napisane, że miękka. Położna zalecała czesać najpierw pod włos, a później z włosem ![]() Anetka - szyjka łabędzia ![]() ![]() silesianna - i rany ![]() ![]() a ile z Was ma bóle miesiączkowe, ale takie regularne? bo ja to kurde codziennie mam od pewnego czasu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze my nie mamy takiego łóżka prawdziwego tutaj tylko takie rozkładane i boję się, że jak coś podłoże pod prześcieradło to mi będzie szeleszczeć i ni zasnę, a mokrego łóżka też nie chcę...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4194 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() edit: nakładka a nie zakładka :P Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-10-07 o 16:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4197 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam podobnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4198 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
według siatek to moja kruszyna jest rzeczywiście ale ja i tż jesteśmy drobni to czego sie spodziewać... na tym etapie ciazy usg to chyba nie jest wiarygodne.. zresztą podał mi mniejsza wagę niż tydzień temu mi podawali.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4199 |
Zadomowienie
|
Aż z ciekawości poszłam sprawdzić wymiar główki z ostatniego usg mam w 36t0d czyli początek 37t 333 mm i napisane jest że to norma na 37t3d ale +- 24dni, więc zakres błędu jest spory. Zawsze się może zdarzyć, że coś źle zmierzą, bo to nie takie proste, a my się potem denerwujemy.
#4200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
silesianna, ło matko, musze tez takiego zabiegu sprobowac, choc brzmi przerazajaco xD Kurde, zaraz znowu koniec watku- chyba zadna nie zdazy urodzic... Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-10-07 o 17:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.