|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
nie zeberko, czapka z gazety na głowie to wersal ![]() Cytat:
Ja zawsze rozrabiam farbę, gdy gipsówki u siebie maluję. W zasadzie to maluję taką lekko zabarwioną wodą to raczej odświeżenie a nie malowanie. Tutaj się jednak nie dało i wszystko poszło gęstą farbążartowałam z tym wpisywaniem do cv i szukaniem pracy we Wrocławiu swojej pracy nie zostawię, bo mam dobre warunki, poza tym obiecałam Szefowej, że jej nie zostawię. Ale moja szefowa za kilka lat idzie na emeryturę i nie wiem co wtedy będzie. Jako jej asystentka będę wtedy pierwsza do zwolnienia. Dlatego też nie bardzo chcę tracić lokum we Wrocławiu, mąż też będzie się przenosił do dyspozytury w Sosnowcu ( nie zwalniał z pracy we Wrocławiu), by w przyszłości mieć możliwość powrotu do tego miasta. Nie mam pojęcia co będzie w przyszłosci, wiem tylko, że musimy wreszcie zamieszkać razem. ![]() Cytat:
Jak po monicie?iza, a to jest nowa praca, czy pracowałaś już tam?
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#2882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
witam
Nie nadażam i nie potrafie robic tam manualnych czynnosci. Cytat:
Biedny Stasiu ![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2883 |
|
Rozeznanie
|
Rena i Wika to nam się cykle zgrały
Rena dajesz nadzieję, to ja poczekam na olkres ale pewnie będzie. U mnie plamienie było 16-20dc, teraz cisza Wracając do ubierania dzieci, w taką pogodę ciężko mi trafić, ale.ubieramy się tak samo i jak sobie coś zdejmę to i młodemu, choć inn inaczej ubiera się noworodka, niemowlę, rocznika siedzącego w wózku i dwulatka biegającego, mi zawsze.jest zimno synkowi mojemu niekoniecznie więc czasem wiosną bywało tak że ja chodziłam w kurtce a on i TŻ bez
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
i tego się trzymaj
iza- daj sobie trochę czasu, pewnie trafiłaś do starej ekipy, która wykonuje te podzespoły kilka lat, nic dziwnego, że nie nadążasz- pracujesz raptem drugi tydzień ile maluch może mieć temp aby uznać, ze prawidłowa ? Tosi namierzyłam 37,0-37,3.... w szpitalu miała maksymalnie 36,2
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie Krzyś też bardzo szybko zasypiał przy piersi. jak już za bardzo spał a widziałam że za mało zjadł to brałam na przewijak. na co jeszcze będziesz polować na zakupach? jeju jak ja bym chętnie poszła na zakupy... zeberka to chyba normalna temperatura, powyżej 37,6 należy się martwić. u nas dziś niespokojna noc. Krzysiowi chyba jakieś gazy po brzuszku się kręciło, bo kręcił się i pierdział.
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dupce lepiej sprawdzić . tam ma normalnie. jak mierzysz? My po neurologu. Nie było źle ale nie pokazał się też z najlepszej strony... Myślałam że skieruje nas na usg mózgu ale na szczęście nie Kontrola za dwa miesiące. Rehabilitacja dalej oczywiście. Fiol współczuję kolki.... W sumie mi nigdy na myśl nie przyszło do szpitala z kolka pojechać, a czasem potrafił pół nocy krzyczeć. Po konsultacji z dwoma lekarzami dawałam viburcol a za godzinę paracetamol. I było lepiej Tylko ja wiedziałam że to "tylko" kolka bo zaczęły się już w szpitalu. I nikt z tym NIC nie robił... Tylko espumisan dawali a potem SAP simplex który sama sprowadziłam. Dziś leje... Nakładam folie i trzeba będzie pójść na spacerek. Milusio... |
|
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
kucyk- jak to leje-
u nas po dwóch tygodniach deszczu od niedzieli piękna pogodadzięki za info w sprawie temp- jestem troszkę spokojniejsza, mierzę elektronicznim termometrem micro.life do czoła (w odbycie jakoś nie miałabym odwagi mierzyć, stresy miałam jak czopki trzeba było Kasi zakładać) BERBIE, fiol- Wy karmicie piersią - próbowałyście same brać np espumisan? w niedzielę najadłam się sałatki z fasolą, z kapustą pekińską, kukurydzą i papryką- zjadłam e.spumisan (ten w kuleczkach to minimum 4 kuleczki trzeba tak położna mówiła) - Tosi smakowało- żadnych dolegliwości nie zgłaszała
|
#2888 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48425552]Bez obaw, to tylko mały człowieczek
[/QUOTE]Dziękuję Wam Bo w piątek do szpitala bo leci ze mnie że ho hooo ![]() Cytat:
W piątek jadę od razu do szpitala, będzie moja pani dr przyjmowała. To w czym problem? ![]() Renia jak Twoje plamienia? Trochę to dziwne...Już prawie południe, a ja mam jeszcze tyle roboty, wory papryki czekają, i jeszcze buraczki planuję zrobić i sernik. Pokój posprzątać, okno umyć. I malowanie, może nie malowanie, ale zamalowanie plam po komarzej rzezi latem
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli jakiś pokarm wpłynął na dzisiejsze gazy to było to wieczorne karmi.
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Iza spokojnie, daj sobie więcej czasu! Powoli ogarniesz!! Waderka co z Ciebie leci??? bo ze mnie póki co taki mleczny sluz....masakra...i coraz go więcej....Heh...dzięki za pocieszenie że Cie przegonię ..
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co z ciebie leci?a z zakupami problem w tym, że tż pracuje w tych samych godzinach co są sklepy otwarte. u nas takie małe zadupie jest i po 17 to tylko biedronka i kaufland otwarte. a z Krzysiem sama jazda samochodem to hardcore, więc odeszłaby mi ochota na zakupy. poza tym zakupy z Krzysiem na rękach są chyba niemożliwe
|
|
#2892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jestem jakaś przeziębiona. Gardło mnie boli, głowa i ogólnie słaba jestem. TŻ mnie zaraził bo był strasznie chory. A jeszcze w pracy koleżanka ma grypę żołądkową i pewnie tez załapię. Czuję się jakby mnie coś przejechało Tzn na razie jest duże peknięcie w połowie zęba, ząb boli, ale póki co się trzyma. Ale dentystka powiedziała że pewnie przy jakims nagryzieniu ten ząb odpadnie i trzeba bedzie zrobic koronkę! U 11- latka. Masakra. Uważam że rodzice tej dziewczynki powinni nam zwrócic koszty koronki- jeśli będzie konieczna.A teraz pytanko z innej beczki! Chyba za tydzień mamy chrzciny. jestem chrzestną . Ile dziewczynki sie daje kasy jako chrzestna? Zastanawiam sie nad 500-800 zł. Nadmienię że ta koleżanka u której będę chrzestną jest chrzestna mojego syna, a jej mąż chrzestnym i zawsze o nim pamietali i o niego dbali. Doradźcie proszę!!!!
|
|
|
#2893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale pizza chyba nie przejdzie, co? ![]() A z kimś jeszcze? A leci ze mnie właśnie taka śluzowata wydzielina, i powietrze ze mnie uchodzi...
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
chłopem się nigdy nie pochwalisz
![]() mnie też to zalecano. ale gdy dziecko nie ma kolek to raczej placebo... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() hardcore. przejdzie. o ile dzidziuś będzie tolerowal, to dlaczego nie? Fiol, jak dziś???
|
|
|
#2895 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co robisz z papryki? u mnie w marynowana occie a druga połowa przerobiona na sos słodko kwaśny Cytat:
![]() fasolę przy Kasi to jednak dużo później próbowałam ![]() BERBIE- u nas na SR p. Beatka mówiła, że koperek absolutnie zakazany- po nim dziecko ma jeszcze większe rewolucje w brzuszku, jak dziecko ma kolki mama ma pić melisę- mam to w notatkach ze SR podkreślone dwa razy ![]() Cytat:
jeżeli myślisz o tym by jednak wyegzekwować zwrot kosztów dobrze byłoby od razu zgłosić sprawę w szkole i poinformować tych rodziców bo za pół roku jak się coś z zębem będzie działa to już trochę późno na jakieś poczynania.... Cytat:
(dla mnie osobiście 500 zł jest taką racjonalną kwotą- ale tak jak mówię to naprawdę indywidualna decyzja) ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- pani-właśnie położna z patronażu, która była u mnie kilka dni temu, w sprawie diety powiedziała "Próbować jeść wszystko bo dziecko jak będzie miało mieć kolki to i tak będzie miało..." Beatka znowu nam podawała na SR, że po miesiącu należy jeść wszystko- po dwóch tygodniach ugryźć schab od męża - jak dziecko nie będzie płakać to za dwa dni zjeść na obiad całego kotleta ![]() pani- jak Torres, wraca jutro do żłoba? daleko macie ten żłobek? zastanawiałam się ostatnio czy Ty idziesz po niego z wózkiem (czy rano zostawiasz brykę w żłobku ) czy wracacie na piechotę, ale jakoś mi się kojarzy, ze ten żłobek masz blisko (?)
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-10-08 o 12:06 |
||||
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
_______________ byłam u gin. 2 razy beta, w sobotę usg, w pon wizyta. jak do soboty nic nie będzie to.... |
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
nie bardzo mam z kim. wszyscy pracują, te koleżanki które nie pracują mają własne dzieci więc jak chodzą na zakupy to własnym dzieckiem się wtedy zajmują.
może dziwnie to zabrzmi, ale cieszę się, że na myśl, że niedługo tż będzie miał operację na żylaki i będzie musiał trochę pobyć na zwolnieniu w domu więc wtedy będę miała możliwość wyskoczyć do miasta bez Krzysia. zeberko jak widać każda położna ma swoje zdanie. moja mówiła pić koper włoski. Krzyś u nas nie ma kolek. a melisę czasem piję po obejrzeniu wiadomości dwa kolory a kupować prezent masz zamiar?
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2014-10-08 o 12:12 |
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie wytrzymuję z nim nerwowo (a on ze mną... - nudzi się. bez żłoba, bez placu zabaw - tylko matka i matka). gorączki nie ma. cały czas kaszel i katar.rano zostawiam wózek. a potem SE go pcham. służy mi jako mobilny koszyk na zakupy. droga do żłoba zajmuje nam niecałe 10 minut (+ zejście T. z IV p). droga powrotna - ponad godzinę... każdy patyczek chce być dotknięty, każdy tramwaj musi być obejrzany (przechodzimy przez pętlę)... Przez Was mam chcicę na paprykę. Marynowaną. i nawet namierzyłam słoik
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Z $ na chrzciny (urodziny, ślub, wesele...)
- Michał dostał i 20 zł, i 200 zł, i 1500 zł. dla mnie nie ma cennika. mój chłop ma jakieś dziwne widełki. ja czegoś takiego nie uznaję. daję ile mogę (czyt. dawałam, jak mieliśmy osobne konta). a jak dostaję - to nie kalkuluję (czy ktoś mógł więcej czy nie - t. raz zajrzała do koperty T. i skomentowała...). ale dziś sprawdzał? było USG? ejjjjjj!
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niebawem pojedzie w nim księżniczka Ola to Michał nie będzie zazdrosny, będzie wolała patyki zbierać ![]() Tz-et przy Kasi wypinał spacerówkę i montował na stelaż fotelik - Kasia się rozpłakała, musiałam tłumaczyć, że za chwilę pójdziemy z Tosią do domu, Tata nałoży na kółka jej wózek i pojadą na spacer....
|
|
#2902 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie mam w ogóle pomysłów, no zero. Posadzę dziecko na dywanie i się patrzę, jak się bawi. Tyle blogów i internetów, a ja nie umiem jednej zabawy wymyślić. Za to TŻ jak się z nim fajnie bawi... Co do chrzcin, Artek dostał raczej ok. 200 zł od każdego z chrzestnych, ale u nas wszystko w wąskim rodzinnym gronie. Monika trzymam kciuki ![]() Zeberko cieszę się, że Wam się fajnie z Tosią układa ![]() Waderka, Agatka, czekamy na maluchy
|
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
raju- jakie ja mam wakacje.. aż mi głupio- siedzę przy laptopie i kawę piję, chleb ze swoiskim masłem podjadam i nasłuchuję kiedy Tosia się zbudzi, obiad na razie się rozmraża (to znaczy mięso na obiad się rozmraża,, obiad nie gotowy- ale Tz-et i tak mnie uprzedził, że zje obiad na kolację bo musi "uciec" z robotą żeby móc Kasię przywieźć....)
a szukam dla starszej ładnego płaszczyka żeby ją na chrzciny siostry wystroić![]() prawdopodobnie 16 listopada chrzcimy (An)Tośkę ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- mam dwie sztuki mięsa wieprzowego do "uduszenia"-- co mogę z tego zrobić oprócz tego, że "udusić"? Chce mi się coś dobrego i zdrowego..... w zeszłym tygodniu miałam plastry w rękawie i gulasz....
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Waderka i masz na to wszystko siłę?? bo ja jak zrobię obiad to mam dość a roboty też mam w cholerę i troszkę....
a żeby nie było to ja mam dziś równy miesiąc w OM do terminu Dwakolory indywidualna sprawa, zależy na ile możesz sobie pozwolić i na ile Cię stać żebyś później miała jeszcze co do gara wsadzić hehe a tak poważnie mój Tż dawał 500zł a był chrzestnym u mojego brata....ale to też 5 lat temu było, matko jak to zleciało a ja to pamiętam jakby rok temu a ten Mały szkodnik za rok idzie do 1 klasy! A z tym zębem to masakra jakaś.... Monika kurcze....ja myślę że będzie dobrze i za to trzymamy z Igorkiem mocno Berbie u mnie położne też mówią żeby odrazu wszystko mamusia jadła i się nie ograniczała a dopiero jak dziecku coś dolega to ograniczała...wychodzą z takiego założenia że w ciąży jak się jadło wszystko to dziecko też to otrzymywało więc po porodzie też ma jeść wszystko....Chociaż ja np wszystkiego nie jem... Dziś mnie coś kłuje w szyjce....co jakiś czas...czy to oznaka że się skraca??
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie kłuło, ciągnęło, miałam wrażenie, że za chwilę dziecko po głowie będę mogła głaskać bo tak nisko wszystko mam w szpitalu 3 dni po tp dowiedziałam się, że do porodu naturalnego to tu jeszcze hohohohohoh- daleko ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Kasia i Tosia są jednak podobne ![]() wczoraj w nocy poukładałam zdjęcia Kasi w albumie-w końcu wywołałam począwszy od brzuszka, narodzin itd do 1,5 roku Tz-et rano wziął album- zaczął oglądać i mówi, że myślała że to Tosia i zastanawiał się kiedy zdążyłam jej zdjęcia wywołać...
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48443771]Posadzę dziecko na dywanie i się patrzę, jak się bawi. [/QUOTE]dla mnie ideał jak się bawi to tylko patrzeć dziś jest kiepski przykład, bo maruder maksymalny (tylko AM i AM, dawałam mu wszystko co mi do głowy przyszło i wszystko co palcem pokazał i tylko melon podszedł. a i tak było łzawe: AMMMMM! - czułam się jakbym go głodziła...), ale: - czytanie, czytanie, czytanie (dziś "W areoplanie" z 20 razy czytałam) - budowa garażu (mama buduje, Michał podpowiada, podaje klocki, sprawdza w trakcie budowy, które auto wjedzie i które zwierzątka mogą wejść przez okno a które przez drzwi, a którym musimy zrobić inne wejście) - puszczanie samochodów - on do mnie, ja do niego. najważniejsze by dojechały z przyczepą - sorter (Michał wrzuca, mama podziwia) - oglądanie albumów z opowieściami kto, co i dlaczego - rysowanie (Michał zadaje, mama rysuje, Michał upiększa malowanki mamy) - przed drzemką układanie zwierzątek do spania, przykrywanie koparki kocykiem itp Zeżarłam cały słój papryki. Solo.
|
|
|
#2907 |
|
Konto usunięte
|
U nas zainteresowanie książkami nadal jest średnie.
Wczoraj czy przedwczoraj Artek potargał moją ulubioną książkę-dotykankę Księga dźwięków się już do niczego nie nadaje. Ja wychodzę z założenia, że te książki to nie eksponaty muzealne i może je sobie targać, ale szczerze przyznam, że trochę mi ich szkoda ![]() A tak reszta - to u nas właśnie TŻ się tak z nim bawi głównie, budują klocki, puszczają autka, rzucają piłką itd. Ja jestem ta nudna mamuśka, która zostawia samego i sprząta, TŻ jest od zabaw... |
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberka czyli mam się nie przejmowac bo jeszcze daleko
to dobrze bo jeszcze nie mam cyckonoszy Cieszę się że Tosia daje Ci odpocząć, a tak swoją drogą skoro tak to co niebawem montujecie 3cie?? Może uda się Synka Perse mnie się tam jeszcze nie spieszy chociaż czasem chciałabym żeby już wyszedł ale KOCHAM normalnie ten stan jak mam "fale Dunaju" na brzuchu
|
#2909 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli chodzi o chrzciny to oczywiście że decyzję podejmę sama, ale chciałabym poznac wasze zdania, ile wy byście dały- tak szczerze. Jak któraś uważa że dałaby 100 zł napiszcie, a jak że 1 tys zł to tez napiszcie. Ja poprostu nie bardzo mam pojęcie ile wypada dać. I dlatego prosze o pomoc!!!! Cytat:
Nie. Chcę dać samą kasę. Do tego zamiast kartki taką książkę malowaną pamiątkową, bukiecik kwiatków. Ty swieżo po chrzcinach. Ile dostaliscie od chrzestnej? Cytat:
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
głupio? trwaj chwilo!!!!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
![]() pewnie, że są ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48444208]wychodzę z założenia, że te książki to nie eksponaty muzealne i może je sobie targać, ale szczerze przyznam, że trochę mi ich szkoda .[/QUOTE]T. jedną książkę niszczy. z premedytacją trafia mnie. inne zaczytuje...[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48444208]jestem ta nudna mamuśka, która zostawia samego i sprząta, TŻ jest od zabaw...[/QUOTE]z mojego punktu widzenia to wygląda inaczej: Ty jesteś ta, która może go zostawić. i on na to pozwala ![]() Ciesz się kobieto, że masz dziecko z bogatym życiem wewnętrznym, które potrafi się sobą zająć hehe, no właśnie napisałam. nie ma(m) cennika. nie siedzę w Twojej kieszeni.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

a ja se bimbam nadal...
Trochę to dziwne...