Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-06, 21:56   #2851
Wika28
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość

Jakbym nie była w ciąży to bym Ci chętnie w z tym malowaniem pomogła

jojla, co do kuriera, to mój działa podobnie. Albo przywozi mi paki do pracy i gdy nie mogę już wyjść, tylko musi pół minuty zaczekać, to naburmuszony. Mówię mu wtedy, że odbiorę sobie sama z centrali i spuszcza z tonu

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Wika ja dlatego wolę koty bo nie dają sobie wejść na głowę i uczą dziecko szacunku do innej żywej istoty
No i zapach futra kota
Uwielbiam
tutaj masz rację - nie jesteś właścicielem kota i on da to na pewno odczuć ale futra kota nie lubię

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość

zuch dziewczyna jesteś! co będzie z tym mieszkaniem?
wiem jak to jest gdy każdy kąt przypomina o zmarłej osobie. jak idę do mieszkania babci to nadal nie mogę się w nim odnaleźć. ale my w jej pokoju zostawiliśmy wszystko tak ja było. jak tam idę to taki powrót do przeszłości
myśmy nie mogli tak zostawić, bo Mąż do końca roku będzie tutaj mieszkał, wiec wszystko by mu Mamę przypominało. Nie chodzi o to, by pamięć o niej wymazać, ale ciężko co chwilę jej rzeczy spotykać, mając świadomość, że już jej niepotrzebne. Zostawiliśmy tylko 2 torebki z dokumentami, kluczami, tabliczką czekolady, kosmetykami... Tak jak ostatnio je miałam. Mieszkanie później sprzedamy albo wynajmiemy

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48419305]
Podpisaliśmy umowę przedwstępną na kupno działki

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

U nas EEG wyszło ok. Niestety neurolożka każe obserwować młodego co do napadów zaniku świadomości.

Za miesiąc mamy szpital (oddział okulistyczny) i będą Marcelka diagnozować pod kątem jaskry. Niestety w znieczuleniu ogólnym.
współczuję i mam nadzieję, że diagnoza będzie jednak dobra. U mojej chrześnicy co chwilę coś podejrzewają - niedosłuch, oczopląs itd itp. Robią badania i za każdym razem okazuje się, ze wszystko w porządku.

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
I miałam dziś stresujące przeżycie... Krowa o mało co karku nie skręciła, nie wiem w jaki sposób zrobiła fikołka na łeb! Akrobacji jej się zachciało. A ja się darłam przez całe podwórko do męża, aż myślał chyba, że zaczęłam rodzić
no to niezła akcja u mnie ostatnio 3 koty mało życia nie straciły. Urodziły się gdzieś na strychu i są bardzo dzikie. Tolerują tylko Mamę a ostatnio ja wyniosłam im jedzenie. Szybko przyleciały i dopiero gdy doszły do miski zorientowały się, że to ktoś obcy. Jeden zrobił fikołka ze schodów, drugi tak zaczął uciekać, że głową w płot uderzył a trzeci wskoczył do miski z wodą

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
byłam dziś na usg, pęcherzyk wygląda na tydzień młodszy niż być powinien, zarodka brak.. także tak to...
monika, może to jeszcze za wcześnie na USG

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

wika- nieźle się Twój Tz-et "wymigał" ale pewnie u Teściowej zapulsował, że woli czas z nią spędzać niż przy marchewce
jak remont? skończone co na dzisiaj zaplanowaliście? Tobie ciężko w tym mieszkaniu a Tz-etowi pewnie jeszcze trudniej...
no zaplusował u Mamy - to już od dawna jej ulubiony zięć
A dzisiaj jestem urobiona po pachy. Zawsze gdy u siebie maluję, rozcieńczam farbę z wodą i jadę wałkiem po ścianach, tylko że u siebie mam gipsówki i maluję tak co 2-3 lata, więc dosyć często. A tutaj 20 lat nie było malowane. Pomalowałam 2 razy kuchnię i nic, Wzięłam więc szczotkę i wyszorowałam ściany, bo myślałam że są tłuste. No i okazało się, ze nie powinnam farby rozcieńczać Cały dzień roboty na nic. Machnełam więc jeszcze raz taką gęstą farbą całą kuchnię i przedpokój i teraz padam na pyszczek. Jutro muszę jeszcze raz to pomalować

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48422071]
Renia pisałam. Ale po wielu rozmowach z mężem doszliśmy do wniosku, że teściowa ma 6 synów a nie jednego i każdy powinien o mamę zadbać. A ja coraz ciężej znoszę psychicznie mieszkanie z teściową.

no i słuszna decyzja
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 22:03   #2852
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Perse nic nie jest potwierdzone. Tak to wygląda dla neurolog. Badanie EEG nie potwierdziło.

Jaskra może dawać np. jakieś mroczki co powoduje wywracanie oczu. Okulistce coś się nie podobało. Wysłała nas na oddział.

Co do szczepienia nie wysuwam, aż tak daleko idących wniosków.
Chodziło raczej o to co się z M działo wcześniej. Być może do teraz są skutki. Tego już się nie dowiem...
Strasznie Ci współczuję stresów Ale trzymam mocno kciuki, żeby było dobrze

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
zjechać? przecież wiem, że jesteś w sierpniu Artek miał czapkę na głowie wiązaną.
Masz wyjątkowe dziecko
a). siedzi (s i e d z i!!!) w wózku nie chce chodzić?
b). nie zdejmuje czap
c). używa kojca

jak dla mnie ubiór powinien być dostosowany do pogody. dlatego jak rano idziemy to ma kurtkę, jak wracamy to ma bezrękawnik (a ja niosę kurtkę w plecaku).
ale jak teraz wyglądam przez okno: jest słonecznie, 20 stopni, bezwietrznie i widzę dzieci w kombinezonach to mam przydech. i to nie jedno dziecko... bo co? bo październik?????

z drugiej strony staram się oddzelić moje odczuwanie od odczuwania T. i wciąż nie mogę, bo ja śpię pod kołdrą. on pod niczym. i w kółko go w nocy przykrywam... a może mu faktycznie nie zimno? i tylko myśli: "spadaj kobieto, kiedy zrozumiesz?"

, padam o tej porze. wolałabym (A)Polonię obejrzeć (a nie dałam rady).
poza tym po tym jak Marcin Ś. próbował się wymiksować a się nie udało, to jakoś w ogóle mnie nie ruszała Nike w tym roku.
No Artek też czasami ma nerwa na czapę Ale jakoś się go staram uspokoić.
Co do Nike, dla mnie afera na linii Karpowicz-Dunin jest tak obrzydliwa, że skutecznie zniechęciła mnie do ekscytowania się tą nagrodą.

Cytat:
Nobla dla tego, kto WIE

My właśnie po półgodzinnej histerii. Był już taki śpiący, a nie umiał zasnąć, a ja specjalnie też już nie miałam pomysłu.... Na szczęście usnął jakoś tak obok mnie..

Cytat:
byłam dziś na usg, pęcherzyk wygląda na tydzień młodszy niż być powinien, zarodka brak.. także tak to...
Czekamy na kolejne USG.. Będzie dobrze

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48422071]Monia... Spokojnie. Może owu była później.

Renia pisałam. Ale po wielu rozmowach z mężem doszliśmy do wniosku, że teściowa ma 6 synów a nie jednego i każdy powinien o mamę zadbać. A ja coraz ciężej znoszę psychicznie mieszkanie z teściową.

naprawdę się cieszę!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 22:30   #2853
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Waderko i bedziesz miała!!! bo to samo przychodzi nie wiadomo skad tak samo jak i wiedza i umiejetnosc radzenia sobie z płaczacym dzidziusiem
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Będziesz wiedziała co robić
Obyście miały rację

Cytat:
chciałam znaleźć taki demotywator dla wederki - kiedyś mi się gdzieś przewinął ale nie potrafię odszukać- było tam wypisanych kilka punktów co zrobić jak dziecko płacze- zaczynało się od sprawdzenie pieluszki, na końcu było napisane- "Jeśli nadal płacze ponownie sprawdź pieluszkę"
Znajdź znajdź

Cytat:
ja zaczyna od sprawdzenia pieluchy, później idzie w ruch karuzela, każda zabawka po kolei, następnie bujaczek, później noszenie, na koniec cyc. a jak nie to do początku...
Czyli postępujesz wg w/w demota
Obiecuję codzienne meldunki - do piątku...

Cytat:
a z warstwą więcej - dla mnie to zdroworozsądkowe a nie wyliczeniowe w lecie nigdy nie miał - jako niemowlaczek - warstwy więcej. wręcz często warstwę mniej
No właśnie ja nie umiałabym się do tego odnieść. Kiedy w domu jest chłodno, np. 18 stopni, ja chodzę na krótki rękaw, mąż - w bluzie. I nie wiem czy miałabym liczyć tę dodatkową warstwę według siebie czy według męża...

Cytat:
heh, przy J. usg było w 7t0d i było wszystko, choć wg usg to był 6t4d. sama już nie wiem
Kochana otóż to - sama nie wiesz, więc nie panikuj
Wierzymy, wierzymy i jeszcze raz wierzymy. Nie poddajemy się żadnym głupim myślom!

Pani ma rację, takie wczesne usg to tylko niepotrzebny stres...

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 22:58   #2854
Konto usunięte

Waderka, ale dziecko daje sygnały, że jest mu za ciepło/za zimno
Sprawdzasz kark, czy nie jest chłodny lub spocony przede wszystkim Bez obaw, to tylko mały człowieczek
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 07:05   #2855
Maga83
Zakorzenienie

Monika tak jak dziewczyny piszą, za wcześnie na usg będzie dobrze
Pani jeśli dajesz miód T. to możesz dodać trochę do tego budyniu. Ja gotuję dość długo i ciepłe od razu blenduje. Można też najpierw zmielić ziarna ale mój sprzęt tego nie ogarnia. Przekladam warstwami w pucharku z owocami. Olek tylko woła"deser"

Idę pierwszy dzień po opiece do pracy. Aż mi się nie chce
Wczoraj usłyszałam największą głupotę od pediatry. Mówiłam że jestem przeziebiona po raz kolejny i pytalam co mogę wziąć a on że nic, że najpierw mam przestać karmić bo zarażam Olka przez bliski kontakt.

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 07:52   #2856
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Machnełam więc jeszcze raz taką gęstą farbą całą kuchnię i przedpokój i teraz padam na pyszczek. Jutro muszę jeszcze raz to pomalować
ale jesteś pracuś (i kolejny fach w rękach )

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48424837]
Co do Nike, dla mnie afera na linii Karpowicz-Dunin jest tak obrzydliwa, że skutecznie zniechęciła mnie do ekscytowania się tą nagrodą.[/QUOTE]a ja lrubię takie "smaczki". takie obnażenie tych od kóltóry wyrzszej jak wyłażą takie parszywostki i pokazuje się zwykła ludzka zawiść...

Cytat:
I nie wiem czy miałabym liczyć tę dodatkową warstwę według siebie czy według męża...
hehe. no właśnie.
ale wiesz z takim maluszkiem to o tyle łatwiej, że otulasz kocykiem i jest mobilna dodatkowa warstwa

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Olek tylko woła"deser"
jestem pod dzikim wrażeniem jego słownictwa

a lekarz szalenie intĘligentny.

Cytat:
heh, przy J. usg było w 7t0d i było wszystko
ej, porównywanie nie ejst najlepszym pomysłem :pro si:

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 08:16   #2857
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym pewnie jak twój tż usypiała na rękach. dlatego my chodzimy na spacer na rękach, ale my mamy taką możliwość, bo mamy podwórek i altanę. ale ja w sumie nie wiem czy po 30 minutach by mi w końcu zasnął. ostatnio ja jechałam samochodem to miał siłę płakać przez 40 min i wcale nie myślał o spaniu
W aucie płacze jak zasypia i nagle jest czerwone światło i samochód musi się zatrzymać wtedy wściekły że nie buja...

Cytat:
Gryzia- kciuki za realizację planów- pierwszy krok za Wami

Tak jak Wam pisałam - miałam dzisiaj dzień "lenia"- przeleżałam, poczytałam książkę i zajmowałam się Tosią...
Tz-et właśnie wrócił z pola i ....zamiata podłogę- obciach trochę....

Jaki obciach?? Caly dzień ciężko pracowałaś

Cytat:
szczęściary z grzecznymi dziećmi
T. wytulony, suchy, Talib-cycowy miał dni Histeriusza. i konia z rzędem temu, kto powie dlaczego.

a z warstwą więcej - dla mnie to zdroworozsądkowe a nie wyliczeniowe w lecie nigdy nie miał - jako niemowlaczek - warstwy więcej. wręcz często warstwę mniej

dla mnie z tymi warstwami to tak jak piszesz. Latem mniej bo leży w gondoli w której robi się szklarnia. A zimą więcej bo śpi i się nie rusza. No chyba że dziecko chodząco-biegające to warstwa mniej nawet zimą...

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Waderko i bedziesz miała!!! bo to samo przychodzi nie wiadomo skad tak samo jak i wiedza i umiejetnosc radzenia sobie z płaczacym dzidziusiem

dokładnie...
Na początku przeżyłam szok.. Myślę że miałam depresję poporodową pełną gębą. Najbardziej dołowało mnie to że nie rozumiem potrzeb mojego dziecka. A teraz w 90% przypadków wiem o co mu chodzi

Płacze gdy : jest mu nudno (tzn weź mnie na rączki i pochodzimy po mieszkaniu), za dużo emocji (odwalcie się ode mnie, nie chce kolejnej zabawki itd), jestem głodny, jestem zmęczony, nie mogę zasnąć, nie chce czapki, mam czkawke
Brudna i mokra pielucha mu nie przeszkadza
W sumie spokojne dziecię

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Moje dziecko w zimie (miałą nieco ponad rok), nie nosiła czapki wcale, bo jej nie pasowała, jedynie kaptur od kombinezonu, inaczej nie dało się wyjść. Przeszło i teraz pierwsza do zakładania czapki.
No to jest nadzieja

Zeberko jak kota odchudziłam? .. Jest taka karna royal satiety jesz 54 gramy dziennie i chudniesz Pachnie smakowicie

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2014-10-07 o 08:17
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 08:39   #2858
Konto usunięte

Maga ja miałam mega katar, a po Artku to spłynelo, nawet nie kichnal. Ja wierzę, że przy przeziębieniu przekazujesz pciala.

16.10 bodajże w Lidlu te genialne kombinezony będą
Stary 2014-10-07, 08:44   #2859
rena5
Zakorzenienie

sorki, że nie cytuję, ale chcę na szybkiego pytanko zadać...czy myślicie, że znieczulenie stomatologiczne albo lekarstwo (chyba antybiotyku) w zębie może wpływać na plamienia??? nie wiem o co chodzi, ale od piątku plamię i to dość mocno...żywą krwią...najwięcej na papierze zostaje no i wkładka wystarczy, ale o co kaman i tak sobie myślę, że w piątek zaczęłam tego zęba robić i może to od tego

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 09:19   #2860
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj usłyszałam największą głupotę od pediatry. Mówiłam że jestem przeziebiona po raz kolejny i pytalam co mogę wziąć a on że nic, że najpierw mam przestać karmić bo zarażam Olka przez bliski kontakt.

Cytat:
ale jesteś pracuś (i kolejny fach w rękach )
do cv sobie wpiszę, gdy będę pracy we Wrocławiu szukać

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
sorki, że nie cytuję, ale chcę na szybkiego pytanko zadać...czy myślicie, że znieczulenie stomatologiczne albo lekarstwo (chyba antybiotyku) w zębie może wpływać na plamienia??? nie wiem o co chodzi, ale od piątku plamię i to dość mocno...żywą krwią...najwięcej na papierze zostaje no i wkładka wystarczy, ale o co kaman i tak sobie myślę, że w piątek zaczęłam tego zęba robić i może to od tego
renka, wydaje mi się, że nie. Nigdy takiej historii nie miałam a średnio raz na 3 miesiące jakiegoś zęba leczę ze znieczuleniem. Ja bym to z ginem jednak skonsultowała
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 09:47   #2861
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Cytat:
wg om 6t5d, wg usg 5t6d.
pierwsza wizyta była w 4/5 tyg wg om.
eeeh....
Moniśka, do pionu! po pierwsze : owu jak widac byla pozno a u ciebie i tak tylko tydzien roznicy. Przy owu 14 dc dziec moze byc 2 tyg mlodszy... Na belly to i tak wiek dziecka licza dwa tyg mniej. Po drugie, tez uwazam ze usg w tym tyg niemiarodajne, serduszko to najlepiej ok 8tc sprawdzac. Ja jak pojechalam w 6.5tc to ginka mi,kazala przyjechac jakos wlasnie za dwa tyg ponownie. Takze tym bardziej jak na tak pozna owu, niech cie ogarnie racjonalny spokoj bo na pewno wszystko bedzie dobrze nie plamisz, nic nie boli, to czego sie czepiac ja to sobie zawsze powtarzam jak zaczynam sie nakrecac. Kciukaski i czekamy na wizyte nastepna spokojnie
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 10:30   #2862
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48427157]
16.10 bodajże w Lidlu te genialne kombinezony będą [/QUOTE]

Dzięki za informacje!

Cytat:
Boże...

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-10-07, 11:23   #2863
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Spac nie moglam w nocy..
J. ok 2-3 cos pokazywal przez sen, mowil: o tam.. potem wstal przed 6 z placzem, tlukl sie po buzi, policzkach, uderzal twarza o nas, plakal gryzac kanapke, trzeba mu bylo z buzi wyjmowac bo nie chcial dalej jesc. Dentinox na chwile tylko pomogl..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 12:43   #2864
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam

Monika spokój Kochana! Spokój! Jeszcze za wcześnie na cokolwiek tym bardziej jak owu była znacznie później!! My tu wszystkie trzymamy i będzie dobrze a za 10 dni zobaczysz pikające serduszko!!!

Pozdrawiam Kochane i życzę Miłego dnia

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 13:14   #2865
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Jaki obciach?? Caly dzień ciężko pracowałaś

Zeberko jak kota odchudziłam? .. Jest taka karna royal satiety jesz 54 gramy dziennie i chudniesz Pachnie smakowicie
-- czytałam książkę, spałam i karmiłam dziecko, chłop cały dzień orał w polu - dosłownie

to ja się przerzucam na te karmę

wika- jak malujesz to masz na głowię czapkę z gazety?
zawsze jak piszesz o sobie, że coś remontujesz to tak sobie Ciebie wyobrażam

monika- może coś doustnie J. zapodać albo jakiś czopek przeciwbólowy jak znowu będziesz widziała, że małemu dokuczają ząbki

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
będziesz sprzątać dla mnie jesteś hardcore! ja po takim czasie po cc nawet nie myślałam o sprzątaniu, gotowaniu. nawet przewijaniem zajmował się przede wszystkim tż.
kochana- wróciła do domu w 12 dobie życia Tosi, rana praktycznie wygojona, sama się dziwiłam skąd mam tyle siły i energii, następnego dnia piekłam sernik i robiłam dwudaniowy obiad, bez bólu, bez stresu - w wolnych chwilach, które serwowała mi Toffi (Kasia była jeszcze wtedy u Dziadków)
dla mnie szok i magia- dwie różne ciąże, dwa różne połogi i dwie różne córki
teraz z racji tego, że Kasia znowu u moich Rodziców mam już wysprzątany dom (odkurzone, wymopowane) i czekam aż mała się obudzi aby ją karmić i zabrać na spacer
jeszcze w planach mam na dzisiaj kilka ekstra zadań (posegregować wywołane zdjęcia i przerzucić moją szafę w poszukiwaniu jakichś mniejszych ubrań )

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

jojla- jak kurier? był dzisiaj?

pani- mam nadzieję, że Torres dzisiaj grzeczniejszy

Gryzia- choróbsko idzie precz?

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

dziewczyny- jak dziecko "ładnie" przybiera to trzeba go budzić w nocy na karmienie? Czy można mu pozwolić "krótko" jeść jak przysypia
moje dziecko chce w nocy spać a w dzień jeść... powinno mnie to martwić?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 13:45   #2866
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
... powinno mnie to martwić?
cieszyć

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 13:46   #2867
Konto usunięte

Pani, wybacz, że z Faktu, ale pierwsze mi się napatoczyło:
http://www.fakt.pl/krakow/wystawa-zd...ly,493915.html
Stary 2014-10-07, 14:28   #2868
jojla
Zakorzenienie

Cytat:

jojla, co do kuriera, to mój działa podobnie. Albo przywozi mi paki do pracy i gdy nie mogę już wyjść, tylko musi pół minuty zaczekać, to naburmuszony. Mówię mu wtedy, że odbiorę sobie sama z centrali i spuszcza z tonu
mi się różni kurierzy trafiają - raz fajni, innym razem z pretensją do całego świata, że paczki trzeba dostarczać ale wczoraj to normalnie się we mnie zagotowało, bo ciągnął ze mną dyskusję jakbym w jej trakcie nagle mogła się teleportować i odebrać przesyłkę, którą łaskawie przywiózł a ja głupia jeszcze z nim dyskutowałam niepotrzebnie

Cytat:
no to niezła akcja u mnie ostatnio 3 koty mało życia nie straciły. Urodziły się gdzieś na strychu i są bardzo dzikie. Tolerują tylko Mamę a ostatnio ja wyniosłam im jedzenie. Szybko przyleciały i dopiero gdy doszły do miski zorientowały się, że to ktoś obcy. Jeden zrobił fikołka ze schodów, drugi tak zaczął uciekać, że głową w płot uderzył a trzeci wskoczył do miski z wodą

Cytat:
brak słów...

Cytat:
Spac nie moglam w nocy..
J. ok 2-3 cos pokazywal przez sen, mowil: o tam.. potem wstal przed 6 z placzem, tlukl sie po buzi, policzkach, uderzal twarza o nas, plakal gryzac kanapke, trzeba mu bylo z buzi wyjmowac bo nie chcial dalej jesc. Dentinox na chwile tylko pomogl..

Biedny J.

a Ty masz myśleć pozytywnie będzie dobrze!

Cytat:

jojla- jak kurier? był dzisiaj?
jeszcze nie ale paczka z magazynu wyjechała, TŻ uziemiony w domu czeka na dostawę...

Wspaniale się czyta o tym jak sobie fajnie radzisz ze wszystkim przy Tosi

Ależ mam dziś niemrawy dzień... nie potrafię się na niczym skupić, marzy mi się łóżko i drzemka...

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 14:33   #2869
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
)[COLOR=Silver]
Heh nie zrobiłam tyle przez 4 miesiące co Ty w jeden dzień....
Super że Tosia taka spokojna
Stary 2014-10-07, 14:52   #2870
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Zeberko jest lepiej. Chociaż kaszel strasznie mnie męczy...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 14:57   #2871
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
myśmy nie mogli tak zostawić, bo Mąż do końca roku będzie tutaj mieszkał, wiec wszystko by mu Mamę przypominało. Nie chodzi o to, by pamięć o niej wymazać, ale ciężko co chwilę jej rzeczy spotykać, mając świadomość, że już jej niepotrzebne. Zostawiliśmy tylko 2 torebki z dokumentami, kluczami, tabliczką czekolady, kosmetykami... Tak jak ostatnio je miałam. Mieszkanie później sprzedamy albo wynajmiemy
absolutnie nie odbieram waszego zachowania jako wymazywanie pamięci po mamie. normalne jest to że odnawiacie skoro jest taka potrzeba. my nie ruszamy z czysto ekonomicznym i czasowych względów. pokój jest nieużywany przez nikogo więc póki taki jest stan rzeczy nie widzimy potrzeby pakować pieniądze w remont. poza tym najpierw trzeba by było tak porządek z rzeczami z robić a z uwagi na Krzysia ja po prostu nie mam na to czasu. więc pokój będzie stał tak jak stoi do chwili gdy zacznie byc do czegoś potrzebny.
rozrabiasz farbę? ja nigdy tego nie robiłam, nawet jak płytę gipsową malowałam...
Cytat:
Obiecuję codzienne meldunki - do piątku...
czemu do piątku?
Cytat:
Mówiłam że jestem przeziebiona po raz kolejny i pytalam co mogę wziąć a on że nic, że najpierw mam przestać karmić bo zarażam Olka przez bliski kontakt.

Cytat:
do cv sobie wpiszę, gdy będę pracy we Wrocławiu szukać
ja już się gubię, nie dawno pisałaś, że tej pracy nie zostawisz.
Cytat:
Spac nie moglam w nocy..

Cytat:
kochana- wróciła do domu w 12 dobie życia Tosi, rana praktycznie wygojona, sama się dziwiłam skąd mam tyle siły i energii, następnego dnia piekłam sernik i robiłam dwudaniowy obiad, bez bólu, bez stresu - w wolnych chwilach, które serwowała mi Toffi (Kasia była jeszcze wtedy u Dziadków)
teraz z racji tego, że Kasia znowu u moich Rodziców mam już wysprzątany dom (odkurzone, wymopowane) i czekam aż mała się obudzi aby ją karmić i zabrać na spacer
jeszcze w planach mam na dzisiaj kilka ekstra zadań (posegregować wywołane zdjęcia i przerzucić moją szafę w poszukiwaniu jakichś mniejszych ubrań )
kobieto nie dobijak mnie

u nas dziś Krzyś się przewrócił pierwszy raz z brzuszka na plecki
Stary 2014-10-07, 14:58   #2872
iza243
Zakorzenienie

Witam

[/COLOR]dziewczyny- jak dziecko "ładnie" przybiera to trzeba go budzić w nocy na karmienie? Czy można mu pozwolić "krótko" jeść jak przysypia
moje dziecko chce w nocy spać a w dzień jeść... powinno mnie to martwić?[/QUOTE]

Powinnaś się ciezyć.

Witam po pracy.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 15:04   #2873
agatkaa1
Zakorzenienie

Dla wszystkich chorowitków a zwłaszcza dzieciaczków - ZDRÓWKA!

Gryzia kuruj się Kochana...

Zeberko cieszę się że tak to się wszystko toczy widzisz nie zawsze jest tak samo

Wika matko jedyna ależ TY masz powera i ile "fachowości" w ręku!!

Iza jak tam w pracy??

Waderka przebierasz już nogami? Kiedy masz wizytę?? matko ja po Tobie w kolejce chociaż dziś kumpela mi dzwoni i mówi że obstawia mi 2 ostatnie tyg października na poród a ja se bimbam nadal...

Monika wszystko będzie OK tylko włącz pozytywne myślenie, przecież objawy też masz ciążowe!

Edytte do meldunku jak sobie radzicie i czy Staś już zaakceptował braciszka??

Paniczka cieszę się że i u Ciebie jest OK i ciąża zupełnie inna!

Berbie TY to też masz jazdy z tym swoim Krzysiem...szkoda ale wiesz pociesz się tym że przy drugim będzie inaczej

Perse jejku jak TY się trzęsiesz nad tym swoim Synkiem ale w sumie to się nie dziwię! Pewnie i sama będę się trzęsła o wszystko przy swoim

Mi też strasznie szkoda Ani Przybylskiej, strasznie ją lubiłam[*] i jak to powiedziane...SPIESZMY SIĘ KOCHAĆ LUDZI....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-10-07, 15:18   #2874
dwakolory1
Wtajemniczenie

Hejo. Nie nadrobiałam bo mam taki za...
Wczoraj byłam na szkoleniu, wieczorem lekcje. Dziś w pracy kołowrotek. A zaraz jedziemy do dentysty, a jutro zebranie w szkole. Masakra jakaś.

Doczytałam tylko... Moniu spokojnie, jeszcze za wcześnie żeby sie martwić, choć wiem że łatwo powiedzieć.
Reniu, a kiedy ty testujesz?

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 15:37   #2875
agatkaa1
Zakorzenienie

Dziewczynki czy możecie mi polecić jakiś śpiworek do fotelika samochodowego z dziurą na pas?? Jaki będzie OK dla Nas??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-10-07, 16:20   #2876
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
heh, przy J. usg było w 7t0d i było wszystko, choć wg usg to był 6t4d. sama już nie wiem
będzie dobrze - na 100%...choć rozumiem Twój strach

Cytat:
renka, wydaje mi się, że nie. Nigdy takiej historii nie miałam a średnio raz na 3 miesiące jakiegoś zęba leczę ze znieczuleniem. Ja bym to z ginem jednak skonsultowała
dziś idę na monit więc zapytam co i jak, bo zgłupiałam normalnie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48432318]Zeberko jest lepiej. Chociaż kaszel strasznie mnie męczy...[/QUOTE]
zdrówka

Cytat:
u nas dziś Krzyś się przewrócił pierwszy raz z brzuszka na plecki

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Reniu, a kiedy ty testujesz?
kochana ja mam dziś dopiero 21dc tylko, że nie wiem o co chodzi, bo od piątku plamię i to ostro - jak lekka @ - więc zgłupiałam zobaczę co dziś dr powie...a Ty kiedy testujesz?? który to Twój dc??

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 17:28   #2877
Luna0
Zakorzenienie

Czy ja ostatnio powiedziałam, że Kamil nigdy nie krzyczy u lekarza? Nigdy, nigdy?! Już się wiecej nie odzywam wrzeszczał tak że dawno czegoś takiego nie slyszałam, dostał takiego ataku złości...aaaa więcej nie chodze do lekarza!! i nic wam nie mówie już

A tak serio to Kamil ma podrażnioną krtań ale już mu przechodzi. Inhalacje z mucosolvanu dzialają. I możemy w południe na spacery wychodzić jak jest ciepło

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 19:10   #2878
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
:

Iza jak tam w pracy??
Szczerze to beznadziejnie,nie idzie mi ta praca
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Czy ja ostatnio powiedziałam, że Kamil nigdy nie krzyczy u lekarza? Nigdy, nigdy?! Już się wiecej nie odzywam wrzeszczał tak że dawno czegoś takiego nie slyszałam, dostał takiego ataku złości...aaaa więcej nie chodze do lekarza!! i nic wam nie mówie już

A tak serio to Kamil ma podrażnioną krtań ale już mu przechodzi. Inhalacje z mucosolvanu dzialają. I możemy w południe na spacery wychodzić jak jest ciepło
Ciesze się że jest lepiej

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 21:43   #2879
Luna0
Zakorzenienie

Iza ale co jest nie tak?

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 23:02   #2880
fiolusiek
Zakorzenienie

Witajcie
Wpadam się w sumie przywitać i poczytać co u Was.
U nas było kiepsko. W niedzielę w nocy F. dostał strasznego ataku kolki, nie mogliśmy go przez godzinę uspokoić. W końcu pojechaliśmy do szpitala, włożony do samochodu automatycznie się uspokoił, ale stwierdziliśmy, że lepiej wszystko sprawdzić. Na izbie znowu się zaczął zachodzić aż. Na miejscu lekarka dała mu czopek i leki uspokajające.
Zrobili nam usg brzuszka i kontrole u laryngologa. Wszystko ok. Mały zadowolony i szczęśliwy. Boję się czy czegoś nie złapaliśmy bo w szpitalu same zapalenia oskrzeli, płuc.
Z krwii wyszła lekka anemia, ale ordynatorka mówiła, że jest fizjologiczna.
Poznałam dziewczynę, która SAMA zmieniła córeczce mleko najpierw na Bebilion Pepti, a potem Nutramigren, bo tańszy i chciała żeby lekarze dali jej refundacje Oczywiście się nie zgodzili.

A w domu, teściowa mówiła, że S. mówił i pytał o mame i ''Dzidzi''.
Jak wróciliśmy to chciał F. na ręce i podciągał koszulkę, żeby go nakarmić

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Zeberko Fajnie, że tak dobrze wam idzie z karmieniem. Mój F. też chętnie by przysypiał noce, ale zdecydowałam się go dokarmiać w nocy chociaż raz, żeby go trochę podtuczyć. Ale za bardzo mi się to nie udaje, bo on i tak szybko zasypia.

Monika U mnie serduszka były praktycznie dopiero w 8-9 tc wg Usg, więc nie nakręcaj się niepotrzebnie.

Panika
W tą sb mamy ambitny plan pojechania na zakupy, więc wtedy załatwimy rowerek dla S.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości