Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-08, 07:47   #3121
gusia825
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Maskotki też sama, wszystko co Wam wstawiam to sama.
W środek akurat nie włożyłam nic ( mimo, że zamówiłam) bo ostatecznie stwierdziłam, że w sumie ma to być lekki kocyk, ale dzięki polarowi minky i tak grzeje. Testowałam
Na pewno byś potrafiła bo ja nigdy wcześniej w życiu nic nie szyłam, nawet skarpetki nie cerowałam

Załącznik 5808702

Załącznik 5808703

Załącznik 5808704

Załącznik 5808705

Załącznik 5808706

Załącznik 5808707

Załącznik 5808708

Załącznik 5808709

Załącznik 5808710
Bardzo ładne Chyba masz wrodzony talent skoro wcześniej nie szyłaś

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Wlasnie mi sie przypomnialo ze stanelam dzis na wage u lekarza, i kiedy spytal sie ile, ja odpowiedzialam, to pozniej zaczelam sie tlumaczyc ze ja jem duzo owocow, wode pije itd hahahahahaha a on spokojnie, przytyla pani tyle ile trzeba tylko teraz zastanawiam sie skad sie wzielo 3 kg wiecej w trzy tygodnie. Jezuuu powinno byc pol na tydzien a nie kg
Ostatnio miałam +2kg w 3 tygodnie i generalnie mi się to nie podobało Boję się co będzie następnym razem, a właściwie nie jem inaczej niż wcześniej.. Nie jem słodyczy, ani raczej nie za dwoje
Stary 2014-10-08, 07:47   #3122
Czarindia
Rozeznanie

GG do Czarindia

Hej.
Obecnie biore tylko Euthyrox 100 i witaminy dla kobiet w ciazy. Wczesniej jeszcze Duphaston i Luteine bo dlugo plamilam i musialam lezec.
Mam pytanie do Dziewczyn ktore uzywaja mobilnej wersji forum wizaz,na telefonie. Gdzie tam jest opcja pisania? Dzieki za opdowiedz i milego dnia zycze
Czarindia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 07:54   #3123
gusia825
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak u Wss z lekarstwami co bierzecie ? Ja mam tego dosc sporo :
Euthyrox 125 mg x1
Magnez ( Asmag Forte) 3x2
Pregna DHA 2x1
Pregna Plus 1x1
Femisept Uro 2x1
Duphaston 2x1

Musiałam sobie pojemniczki na leki kupic bo tak duzo tego ;( Załącznik 5808815

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Tylko witaminy i magnez na skurcze.
Stary 2014-10-08, 07:54   #3124
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Planować... no planuję, że pójdę, ale nie wiem kiedy. Niech mi chociaż brzuch wyskoczy
Cytat:
Ja to tam na ujastku do tej weekendowej, a Ty?

Ja na szkołę rodzenia już jestem zapisana. Moja zaczyna się od 20tyg. Idziemy 30stego na pierwszy meeting J

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj przebiłam sama siebie
Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Wstałam wcześnie rano bo przyjechał mój przyszły Szwagier żeby Mu podpisać jakieś papiery. No to rano się ubrałam nawet skarpetki założyłam i przez te skarpetki zjechałam kilka stopni w dół bo mamy drewniane schody. Teściowej tak przerażonej jeszcze nie widziałam na szczęście wszystko jest okej bo byłam u mojego Lekarza. Żadnych bóli czy plamień - nie upadłam na brzuch tylko zsunęłam się z kilku schodków. Boli mnie noga tylko ale da się przeżyć teraz z biegiem czasu przypominam sobie że musiało to komicznie wyglądać - sweterek zahaczył się o wieszak na klucze druga noga między barierką Ale skorzystałam u Lekarza bo zrobił mi badanie doplerowskie serca i wszyściutko z serduszkiem jest okej. Tak pięknie bije

Jej dobrze ,ze nic Ci sie nie stało….
Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
widze ze dzis dzien wypadkow i upadkow wiec i ja dorzuce swoje 3 grosze
dzis mialabym wypadek samochodowy, ja prowadzilam i z głównej drogi chcialam skrecic na lewo a mój tz drze sie uwazaj hamuj...dziewczyny auta nie widzialam, zmiotlo by nas rach ciach
Cytat:
na szczescie zahamowałam szybko ale koles zdrugiego auta odkrecil tez kierownice

dobrze ze zadnej z nas nic sie nie stało!

Powiem Wam ,ze ja w ciązy jestem strasznie roztrzepana i taka chaotyczna. Jak jade autem to na prawde staram sie uważać bo też miałam kilka sytuacji gdzie mało brakowało.... raz pzrejechałam na czerwonym świetle ,zatrzymalam sie za swiatłami przed jeszcze skrzyżowaniem dzięki TŻ....

Meganka18 odpoczywaj kochana
Magiusa ale zdolniacha z Ciebie
Mon9 gratulacje za dziewczynkeJ

Cytat:
przystojny i bardzo smieszny, znaczy sie lubi rozsmieszac swoje pacjentki
Cytat:
nie podobalo mi sie to badanie, bo czulam jakby mi cala swoja reke do pipci wlozyl, nie wiem coz to bylo ale tak to poczulam. I kazal mi gleboko oddychac, bo powiem ze mnie to zabolalo. Cholercia, nie czulam tak nigdy jak mialam robiona cytologie

Ja w tym roku miałam badanie drożności jajowodów....nie będe opisywac szczegółów badania ale w skrócie powiem że było strasznie niekomfortowe,bolące i nieprzyjemne. Po badaniu Pani położna pyta sie mnie :I jak?, a ja do niej ze okropienskto,masakra i wogole....a ona „to to jest pikuś,zobaczy Pani przy porodzie” zostawiam to bez komentarza J

Cytat:
A to trwa długo czy krótko? Moja dzidzi nie wypina się długo i ruchy trwają jakieś 3s max, ale tak długie są baaardzo rzadko, a napięcie brzucha dokucza mi długo nawet po parę godzin.
U mnie też pierwsza ciąża, lekarka nawet się zdziwiła, że już czuję, więc pewnie jest więcej przypadków dziewczyn, które czują później.
Prawda jest taka,ze każda odczuwa inaczej I w innym terminie. Uzależnione jest to od budowy ciała,macicy itd Niektóre czują pływającą rybke,inne smyranie,szmery,kopniaki –tak mi opowiadał na ostatniej wizycie lekarz. Ja też czasami nei ejstem pewna czy to dziecko czy nie dziecko. Ale czekam cierpliwie i staram się nie nakręcać
J
Stary 2014-10-08, 08:06   #3125
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Euthyrox 125 mg x1
Pregna DHA 2x1
Pregna Plus 1x1
Femisept Uro 2x1
Duphaston 2x1

Ja tylko vita miner pregna +dha..

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 08:06   #3126
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Czarindia Pokaż wiadomość
Hej.
Obecnie biore tylko Euthyrox 100 i witaminy dla kobiet w ciazy. Wczesniej jeszcze Duphaston i Luteine bo dlugo plamilam i musialam lezec.
Mam pytanie do Dziewczyn ktore uzywaja mobilnej wersji forum wizaz,na telefonie. Gdzie tam jest opcja pisania? Dzieki za opdowiedz i milego dnia zycze

Opcja pisania jest u mnie na samym dole - jak chcesz kogos zacytować to kilkadziesiąt na niego i podświetla Ci sie pasek np. Właśnie "cytowanie"

meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 08:27   #3127
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ja sie boje wejść na wagę ale jutro rano wejdę bo wtedy najmniej sie wazy
Hej. Tez nie lubię tego urządzenia typu waga

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Wlasnie mi sie przypomnialo ze stanelam dzis na wage u lekarza, i kiedy spytal sie ile, ja odpowiedzialam, to pozniej zaczelam sie tlumaczyc ze ja jem duzo owocow, wode pije itd hahahahahaha a on spokojnie, przytyla pani tyle ile trzeba tylko teraz zastanawiam sie skad sie wzielo 3 kg wiecej w trzy tygodnie. Jezuuu powinno byc pol na tydzien a nie kg
He tez tak się pisałam ostatnio skad kg w tydzień he he

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 08:30   #3128
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Euthyrox 125 mg x1
Pregna DHA 2x1
Pregna Plus 1x1
Femisept Uro 2x1
Duphaston 2x1

Ja biorę Vitaminer pregna + dha i jeszcze witaminę c Ale widzę, że u Ciebie to niezła kolekcja. Ja na następnej wizycie muszę zapytać co z magnezem, bo mam lekkie skurcze łydek + drga mi powieka

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 08:34   #3129
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Mon9 gratuluję małej pipciuszki
Dziś znów piękny dzionek się zapowiada więc zaraz się ubieram idę na targ może jakieś spodnie na szerokiej gumie kupie bo mam jedne ciążowe ale przydałaby się jedna para jeszcze.

Wczoraj weszłam na wagę u rodziców i czy to normalne żeby od soboty do wtorku utyc AŻ 1,5 KG????!!! masakra jakas;/ ale liczę się z tym że byłam świeżo po obiedzie... Oby!
Może wodę w organizmie zatrzymujesz? To dziwne z tym 1.5kg

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Mon9 gratuluję małej pipciuszki
Dziś znów piękny dzionek się zapowiada więc zaraz się ubieram idę na targ może jakieś spodnie na szerokiej gumie kupie bo mam jedne ciążowe ale przydałaby się jedna para jeszcze.

Wczoraj weszłam na wagę u rodziców i czy to normalne żeby od soboty do wtorku utyc AŻ 1,5 KG????!!! masakra jakas;/ ale liczę się z tym że byłam świeżo po obiedzie... Oby!
Ja się nigdy nie ważę po jedzeniu bo zawsze więcej pokazuje

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-08, 08:34   #3130
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ja biorę Vitaminer pregna + dha i jeszcze witaminę c Ale widzę, że u Ciebie to niezła kolekcja. Ja na następnej wizycie muszę zapytać co z magnezem, bo mam lekkie skurcze łydek + drga mi powieka

Duzo tego - femisept Uro i Duphaston tymczasowo - mam nadzieje . Reszta ma zostać do końca bez zmian

Stary 2014-10-08, 08:37   #3131
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Śliczne wszystko!!! Gratuluję zdolności

Ale to plamienie czy krwawienie? Wcale się nie dziwię, że się przestraszyłaś. Mam nadzieję, że jak wstaniesz rano to nic już czerwonego nie będzie

Ogromnie się cieszę z dobrych wyników, musieliście nieźle się stresować, ale już możecie być spokojni - super
Gratuluję córeczki
Gratki kolejna dziewczynka

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Też przytyłam 3 kg w 3 tyg. Tym sposobem ważę już 55kg.
Przeraża mnie wasze skoki wagi ciekawe co mnie czeka he he

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Ja biorę euthyrox 50 1 tabletka falvit mama jedna tabletka

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 08:41   #3132
meganka18
Rozeznanie

Kurcze to tylko ja tak duzo tych leków dostałam ? ;/

Stary 2014-10-08, 08:42   #3133
EdithS
Zadomowienie

Dzień dobry! Witamy się w biegnącym 20 tygodniu! Wczoraj zdałam sobie z tego sprawę mamy dokładnie 19t + 4

Dzięki dziewczyny, zaraz zamówię w necie i zacznę dopieszczać moje piersi, żeby więcej rozstępów nie wyszło

Co do leków, to ja biorę tylko femibion natal 2 i magne B6.

Dziś obudziło mnie tak mocno walące serce, czułam bicie na całym ciele. Nic mi się nie śniło specjalnego. Ale gdzieś czytałam, że w ciąży przyspieszone bicie serca lub palpitacje mogą być zjawiskiem normalnym.

Dziewczynki nie sugerujcie się wagą, bo jeden skok o 2, czy 3 kg to też może być norma. Gdyby tak się powtarzało co wizytę, to już można się zapytać lekarza, co i jak jeść. Ale czasami jest tak, że się tyje po kilkaset gram, raz na jakiś czas te 2, lub 3 kg i potem znowu kilkaset gram i ostatecznie to daje normę Poza tym nie musi to oznaczać tycia wszerz ciała Moja siostra przytyła 14 kg w ciąży i do dnia porodu nosiła swoje normalne jeansy wszystkie, odpinała tylko rozporek dla brzucha. Ale nie kupiła żadnych ciążowych. Prócz brzucha i piersi tych 14 kg w ogóle nie było widać! Dopiero w dniu porodu miała trochę spuchnięta buzię.

Gratuluję kolejnych pięknych udanych wizyt!!!

My na szkołę rodzenia zapisujemy się teraz po połówkowym, tzn. 14.10 będę dzwonić.

Edytowane przez EdithS
Czas edycji: 2014-10-08 o 08:44
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 08:43   #3134
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze to tylko ja tak duzo tych leków dostałam ? ;/

ja łykam tylko witaminki
Stary 2014-10-08, 09:07   #3135
meganka18
Rozeznanie

U mnie takie wymiary z wczoraj - załączone na zdjęciu . Główka w obwodzie prawie 13 cm

Martwi mnie to plamienie - dzis dalej jest tylko brązowe - szczególnie dlatego bo nie czuje jeszcze ruchów dziecka ( ImageUploadedByWizaz Forum1412755650.230138.jpg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 09:23   #3136
smv
Zakorzenienie

ja to licze sie ztym ze wazylam sie wieczorem to i na pewno jestem cięższa niz z rańca wiec się nie martwie.
dzis sobie wreszcie kupilam biustonosz większy, co prawda taki chiński z targu za 13 zł ale tymczasowo szkoda mi wydać 80 zł więc co tam, a ten fajnie leży.

eh ja osttanio dospać nie mogę, budzę sie o 4 i koniec spania;/ a potem o 20 padam na twarz
Stary 2014-10-08, 09:38   #3137
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny gratuluję wszystkim udanych wizyt, ja ostatnio też się przeraziłam wchodząc na wagę bo jak byłam u mojej gin w 17 tc to mi pokazało że przytyłam od ostatniej wizyty 900 gram, a jak stanęłam na wadze jakieś 10 dni po wizycie to pokazało mi 1 kg na plus więc mały szok,ale to było po jedzeniu i wieczorem bo jak po paru dniach weszłam znowu na wagę rano to pokazało tylko 500 gram więcej, ale stwierdziłam też że na tym etapie ciąży tyje się już trochę więcej i staram się tym za bardzo nie stresować, obecnie zaczyna 19 tc i delikatne ruchy czuję zazwyczaj rano i wieczorem, już bym chciała czuć takie porządne kopniaki, ale muszę się tym zadowolić.
Magiusa- śliczne rzeczy, ja jestem kompletne beztalencie jeśli chodzi o takie rzeczy, ale moja mama już nie i na pewno coś dla wnusia uszyje

Co do leków biorę tylko witaminy Femibion Natal 2 plus DHA

A tak w ogóle to nic mi się nie chce a czeka mnie sprzątanie salonu, bo sobie odświeżenie koloru wymyśliłam
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 09:39   #3138
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Crystal w ciągu dnia obserwowalam co sie tam dzieje na drodze, brak slow cały czas słyszałam klaksowny i gwałtowne hamowanie swoją drogą bardzo ciekawiło mnie jak kierowcy wyjeżdżają z tak zapracowanych miejsc. Szpilki sie tam nie wciśnie a co dopiero wyjechać, bez szkody na lakierze? Jesteś tam tez kierowcą czy tylko pasazerem?
ja jestem tylko pasazerem, Tz namawia mnie, zebym zaczela robic teorie od listopada, a pozniej pomyslimy nad praktyka, ale ja nie jestem przekonana,( wypadek samochodowy ) chociaz wiem ze bez tego ciezko bedzie majac w domu malucha, a TZ wyjezdza czesto. Do szkod na lakierze idzie sie przyzwyczaic jesli chodzi o parkowanie, dzieki temu wiele aut jest porysowanych i zniszczonych tutaj, parkowania mozna sie nauczyc oczywiscie, jak chcesz zaparkowac samochod w Paryzu, gorzej o drogi, jezdza jakby byli sami, potrafia sobie stanac na srodku ulicy albo zmieniaja pas na twoj gdzie jedziesz rowno z tym autem to jest porazka.... Z poczatku jak widzialam niektore sytuacje, pytalam TZ ze powinno sie policje wezwac, albo spisac do ubezpieczyciela, a on ze nie, Za to jesli chodzi o przepisy, ladnie sie tutaj ich trzymaja, bo mandaty sa ogromne, a policja zza krzakow zawsze sie znajdzie.... I we Francji punktow jest mniej niz w Polsce, latwo je stracic.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 09:39   #3139
ewka5891
Zakorzenienie

Dzien dobry

U mnie dzisiaj slonecznie ale chłodno wiec wybieramy sie z młodym na zakupy
Muszę kupic nowy stanik, bo ten co kupiłam 2 tyg temu jest juz ciasnawo
Smv masz racje nie opłaca sie teraz wydawać kupy kasy na biustonosze na chwile. Na szczescie moj kupiłam za grosze

Tz jest chory mam nadzieje, ze nas nie zarazi, choc szczerze powiedziawszy wątpię w to

Ja biorę tylko witaminy, bo teoretycznie nic wiecej nie potrzebuje. Nie ma sensu sie licytować która ile czego, bo każda z nas ma inne wskazania od lekarza

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 09:40   #3140
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie takie wymiary z wczoraj - załączone na zdjęciu . Główka w obwodzie prawie 13 cm

Martwi mnie to plamienie - dzis dalej jest tylko brązowe - szczególnie dlatego bo nie czuje jeszcze ruchów dziecka ( Załącznik 5808872

jesli sie martwisz, moze pojdz prywatnie do innego lekarza, i powiedz jemu o twoich zmartwieniach i co lekarka narobila Duzo odpoczywaj
Stary 2014-10-08, 09:42   #3141
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:

Martwi mnie to plamienie - dzis dalej jest tylko brązowe - szczególnie dlatego bo nie czuje jeszcze ruchów dziecka ( Załącznik 5808872

Kochana na pewno wszystko będzie dobrze, a co do ruchów to naprawdę się nie przejmuj mi moja gin powiedziała że do 23 tc ciąży można spokojnie nie czuć ruchów więc jeszcze masz czas, każdy organizm jest inny, moja siostra poczułam dopiero ruchy w 22 tc a jest bardzo szczupła.
Stary 2014-10-08, 09:42   #3142
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to nie zazdroszcze nocy...moze zeby ja mecza? Albo jakies koszmary albo skok rozwojowy jakis przdchodzi.

Wiesz co z tymi kocykami to musialas zle trafic w takim razie bo jednak jak sie wpisze ze maja byc z minky to sa dobre jakosciiwo.

Kciuki za test..daj znac

Gratuluje

A ja Wam powiem laski ze ostatnio to sie przekonuje coraz bardziej ze ciaza to pikus przy tym jak dziecko jest na swiecie. Jak wiecie Daro chorowal. Juz jesf zdrow ale za to dzis wedrujac na drzemke tak poplatal nogi ze solidnie polecial na drewniany bok lozka. Buzia pelna krwii a my pedem do szpitala. Na szczesxie okazalo sie ze warga rozcieta tylko od srodka i nie trzeba szyc ale oszczedzac na pewno wiec czeka nas kilka dni papek...ech...

Ojej biedny Mały , dobrze, że nic poważnego mu się nie stało.

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
Gratuluje dzisiejszych wizyt, my też dziś wizytowaliśmy na dzień dzisiejszy mamy DZIEWCZYNKĘ ale ma potwierdzić na połówkowym Maleństwo jest o tydzień starsze i warzy 170g

Gratuluję

Cytat:
Hej a u mnie dzisiaj wizytę moge zaliczyć do tych "gorszych" w czasie badania szyjki na fotelu dostałam plamienia - pózniej miałam pomiar szyjki przez usg vaginalne a następnie przez powłoki brzuszne. Jest kilka opci od czego :
- zbyt jestem aktywna
- maluszek nogami ucieka kosmowke
- początek szyjki macicy jest bardzo ukrwiony

Dostałam znów Dupka jak na początku :/ mama przez 2 - 3 dni leżeć w łóżku - co moja ginekolog raczej nie jest jakaś najwrazliwsza . Gdybym mocno plamila mam do szpitala jechac - oby nie ;(

Jezeli chodzi o fosforany dostałam lek na bazie żurawiny aby zejść z zasadowego odczunu bo przez to fosforany mam w moczu .

Maluszkowi serce pięknie biło - waga 155g widziałam jak nóżkami rusza - kochany !!!

Odpoczywaj dużo i dbaj o Was

Cytat:
Witam.
Dzisiaj znalazłam Wasz wątek i zaczęłam czytać Chciałam się przywitać. Mam termin na 31.03.2015r. Planowana cesarka z przyczyn medycznych, więc na pewno będę marcówką
Pozdrawiam i jeszcze raz witam
Witam

Cytat:
Załącznik 5808712Mam wyniki NIFTY!!!!
Wszystko jest ok!!!! Ufff teraz sie moge wreszcie cieszyć ciaza

Odebrałam tez wyniki cyto i w szoku jestem bo grupa 1

I będzie DZIEWCZYNKA na 100% bo z genetycznego badania to wyszło

Cieszę się bardzo, że w końcu odetchnęliście z ulgą! Gratuluję córci

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Wszystkim Mamusiom życzę udanych wizyt i gratuluję!
Witam także nowe Koleżanki na forum
A Choruszkom życzę dużo zdrowia

Ja dziś cały dzień biegałam, od rana z mamą po lumpkach, kurtki niestety na siebie nie dostałam odpowiedniej. Potem odwiedziłam dziadka, a potem najprzyjemniejsza rzecz: pakowałam ciuszki dla Maleństwa, siory poprzywoziły mi po swoich dzieciach i mam całą szafę ubrań dla Małej. TŻ się śmieje, że jak lekarz się myli i urodzi się chłopiec, to wtedy będzie chodził ubrany jak dziewczynka wróciłam do domu po 19, także cały dzień na nogach i poza domem. Poczytałam Wasze posty i zmykam zaraz spać, bo jestem wykończona.
Aaaa i dziś poczułam pierwsze ruchy!!! Jakby delikatne uderzenia, ze 3 lub 4 i koniec. Teraz TŻ śpiewał do brzucha i potem dotykał brzuch i znowu poczułam 1 takie delikatne smyrnięcie nisko w brzuchu

Magiusa jesteś niesamowita! A Ty czasem na allegro nie sprzedajesz kocyków, poduszeczek i zwierzaków?
Mam nadzieję, że z Synkiem lepiej Mój siostrzeniec ma od tygodnia silne zapalenie dziąseł i ma afty na języczku. Dziąsła mu krwawiły i spuchły tak, że 1 i 2 górnych nie było widać... dostał antybiotyk i dopiero po 5 dniach zaczęło pomału schodzić.

Crystal25 wiedziałam, że sobie świetnie dasz radę na wizycie!

Meganka18 trzymaj się, ciepło o Tobie myślę

Novuelle2 wracaj do zdrowia i pełni sił
Ruchy coś cudownego

Cytat:
Dziewczyny polećcie mi proszę jakiś specyfik przeciw rozstępom typowo na biust dziś zauważyłam na lewej piersi 2 czerwone pręgi obawiam się, że to rozstępy! Do tej pory smarowałam piersi jak i ciało zresztą balsamami i olejkami. Zawsze tak robię, bo mam wrażliwą skórę i muszę kremować ciało. Mam krem specjalny na brzuch i pośladki w ciąży, ale na biust nie wiem, który jest skuteczny
Ja smaruję oliwką babydream i nic się nie pojawia na razie

Cytat:
Euthyrox 125 mg x1
Pregna DHA 2x1
Pregna Plus 1x1
Femisept Uro 2x1
Duphaston 2x1

Ja biorę witaminy dla kobiet w ciąży + Letrox 0,5tab co drugi dzień

Hej Wam
Stary 2014-10-08, 09:43   #3143
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Nadrobiłam przez kilka godzin caaały zaległy wątek Miałam wszystkiego nie czytać, ale jakoś by mi było głupio, jakbym z Wami rozmawiała, nie wiedząc o czym piszecie

Ubrania ze 100% bawełny też mogą się miedzy sobą bardzo różnić jakością Gdzieś czytałam, że najbardziej trwałe np. t-shirty są te z domieszką innego materiału, ale dla dziecka wolę 100% bawełny

Alunia79 Piękny wózek!! Taki totalnie nie w moim stylu, ale szalenie mi się podoba

Ja mam ogólnie ostatnio nerwowy czas i nie wiem czy ten niepokój bierze się z tych nerwów, czy może z winy wysokiego pulsu. Ale mam takie właśnie uczucie
Ciuszki Bawełniane takie w 100% oczywiście, lubią się niestety rozciągać i po praniu robią sie szmatki a szkoda bo to przecież bardzo zdrowe.
Co do niepokoju to też często hormony to powodują :/

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Crystal gratuluję udanej wizyty
Ja też już po, wszystko oki, ale w porównaniu z wcześniejszymi wynikami te mam trochę słabsze(ale w normie) więc dostałam żelazo, ale myślę, że jak już od czwartku mogę jeść to jakoś dam radę Co do płci to już nic nie wiadomo 50%na50% dzidzia miała pępowinę między nogami, a później zacisnęło nóżki, pozostaje nam czekać na następną wizytę))
Super że wizyta udana Gratulacje Szkoda, że nie dowiedziałaś się płci, ale może na następnej wizycie Niektóre kobiety do końca ciąży nie wiedzą. Ja to bym chyba ześwirowała z niewiedzy no ale cóż...

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
czuję takie dotykanie przez to napinanie , ciężko mi stwierdzić pierwsza ciąża.;/ męczę się z tym że nie umiem odróżnić.
Kochana to na bank maluszek Może być tak, że się ułoży w wąskim miejscu i próbuję się rozprostować ja tak mam często i przez to mam krzywy brzuch poniżej wklejam fotkę jak to u mnie w tedy wygląda hahaha..
Cytat:
Hej a u mnie dzisiaj wizytę moge zaliczyć do tych "gorszych" w czasie badania szyjki na fotelu dostałam plamienia - pózniej miałam pomiar szyjki przez usg vaginalne a następnie przez powłoki brzuszne. Jest kilka opci od czego :
- zbyt jestem aktywna
- maluszek nogami ucieka kosmowke
- początek szyjki macicy jest bardzo ukrwiony

Dostałam znów Dupka jak na początku :/ mama przez 2 - 3 dni leżeć w łóżku - co moja ginekolog raczej nie jest jakaś najwrazliwsza . Gdybym mocno plamila mam do szpitala jechac - oby nie ;(

Jezeli chodzi o fosforany dostałam lek na bazie żurawiny aby zejść z zasadowego odczunu bo przez to fosforany mam w moczu .

Maluszkowi serce pięknie biło - waga 155g widziałam jak nóżkami rusza - kochany !!!

Strasznie mi przykro kochana, ale najważniejsze, że z dzidzią wszystko w pożądku. To teraz lez i odpoczywaj! Wiem, że nie jest to łatwe do realizacji, ale jak mus, to mus...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16tc+4.jpg (77,0 KB, 32 załadowań)
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 09:43   #3144
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Kochana na pewno wszystko będzie dobrze, a co do ruchów to naprawdę się nie przejmuj mi moja gin powiedziała że do 23 tc ciąży można spokojnie nie czuć ruchów więc jeszcze masz czas, każdy organizm jest inny, moja siostra poczułam dopiero ruchy w 22 tc a jest bardzo szczupła.
i oczywiście odpoczywaj tak jak pisze crystal25
Stary 2014-10-08, 09:48   #3145
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
jesli sie martwisz, moze pojdz prywatnie do innego lekarza, i powiedz jemu o twoich zmartwieniach i co lekarka narobila Duzo odpoczywaj
Odpoczywam wstaje tylko z łóżka do łazienki i po jedzenie i picie ! Musi być dobrze - dzięki

Stary 2014-10-08, 10:00   #3146
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam.
Dzisiaj znalazłam Wasz wątek i zaczęłam czytać Chciałam się przywitać. Mam termin na 31.03.2015r. Planowana cesarka z przyczyn medycznych, więc na pewno będę marcówką
Pozdrawiam i jeszcze raz witam
Witaj na wątku Może napiszesz coś o sobioe i o dzidzi, żebyśmy mogły lepiej Cię poznać?

Cytat:
Konkurencji to ja nie zrobię bo w sumie na szyciu się w ogóle nie znam, po prostu jakoś tak mnie wzięło po porodzie i zrobiłam kilka rzeczy dla dziecka ( wstawie Wam wszystkie)
Kocyk w rzeczywistości wygląda ładniej niż na zdjęciu bo ciężko mi było teraz go ładnie uchwycić w tym świetle no i chciałam uchwycić to że ma 3 wzory Ale taki kocyk to łatwo zrobić
Jeśli chodzi o materiał to nie pamiętam z jakiego sklepu, w sumie zamawiałam z różnych, ale z każdego był ok

Załącznik 5808674

Załącznik 5808675

Załącznik 5808676

Załącznik 5808680

Załącznik 5808681

Załącznik 5808682

Załącznik 5808684

Załącznik 5808685

Załącznik 5808686

Załącznik 5808687
Przecudne zabaweczki pozazdrościć

Cytat:
Plamienia miałam w 6-7 tyg . Dostałam dupka i przeszło a dzis jak zobaczyłam ręcznik czerwony jak sie wycieralam u gin to masakra , teraz byłam w wc to na papierze dalej cZerwono ale juz mniej . Szyjka ma 33 mm a jak u Was ? Jakie normy sa dla skończonego 16 tyg ? Musi być dobrze my tak bardzo na naszą myszkę czekamy !!

Nie może być źle!!! wszystko będzie dobrze!!! Musi być. Czasami tak się zdarza, a jak niektóre krwawią całą ciążę i biorą to za okres a później się okazuje że rodzą a one w szoku?? hehehe Tobie też nic nie może być. Zwłaszcza, że to u lekarza.

Cytat:
Załącznik 5808712Mam wyniki NIFTY!!!!
Wszystko jest ok!!!! Ufff teraz sie moge wreszcie cieszyć ciaza

Odebrałam tez wyniki cyto i w szoku jestem bo grupa 1

I będzie DZIEWCZYNKA na 100% bo z genetycznego badania to wyszło

Super!! Gratuluję córeczki

Cytat:
Z poczatku myslalam wziasc sie za cwiczenia, ale boje sie ze to moze zaszkodzic, bo sie zapomne i za mocno sie porozciagam a nie chcialabym zeby to bylo powodem problemu pozniej wiec tez moge powiedziec ze wole przelezec cala ciaze, ale byc spokojniejsza
Cwiczenia są bardzo dobre w ciąży, bo przygotowuja organizm do porodu a i pomagają w późniejszym powrocie do formy ale wszystko w umiarkowanym stopniu. W necie znajdziesz ćwiczenia dla ciężarnych
Cytat:

Ja dziś cały dzień biegałam, od rana z mamą po lumpkach, kurtki niestety na siebie nie dostałam odpowiedniej. Potem odwiedziłam dziadka, a potem najprzyjemniejsza rzecz: pakowałam ciuszki dla Maleństwa, siory poprzywoziły mi po swoich dzieciach i mam całą szafę ubrań dla Małej. TŻ się śmieje, że jak lekarz się myli i urodzi się chłopiec, to wtedy będzie chodził ubrany jak dziewczynka wróciłam do domu po 19, także cały dzień na nogach i poza domem. Poczytałam Wasze posty i zmykam zaraz spać, bo jestem wykończona.
Aaaa i dziś poczułam pierwsze ruchy!!! Jakby delikatne uderzenia, ze 3 lub 4 i koniec. Teraz TŻ śpiewał do brzucha i potem dotykał brzuch i znowu poczułam 1 takie delikatne smyrnięcie nisko w brzuchu
Super sprawa! Moja córcia będzie miała masę męskich ciuszków, ale ja ich nie oddam!!
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 10:03   #3147
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem tylko pasazerem, Tz namawia mnie, zebym zaczela robic teorie od listopada, a pozniej pomyslimy nad praktyka, ale ja nie jestem przekonana,( wypadek samochodowy ) chociaz wiem ze bez tego ciezko bedzie majac w domu malucha, a TZ wyjezdza czesto. Do szkod na lakierze idzie sie przyzwyczaic jesli chodzi o parkowanie, dzieki temu wiele aut jest porysowanych i zniszczonych tutaj, parkowania mozna sie nauczyc oczywiscie, jak chcesz zaparkowac samochod w Paryzu, gorzej o drogi, jezdza jakby byli sami, potrafia sobie stanac na srodku ulicy albo zmieniaja pas na twoj gdzie jedziesz rowno z tym autem to jest porazka.... Z poczatku jak widzialam niektore sytuacje, pytalam TZ ze powinno sie policje wezwac, albo spisac do ubezpieczyciela, a on ze nie, Za to jesli chodzi o przepisy, ladnie sie tutaj ich trzymaja, bo mandaty sa ogromne, a policja zza krzakow zawsze sie znajdzie.... I we Francji punktow jest mniej niz w Polsce, latwo je stracic.
Kultura jazdy, którą opisujesz bardzo przypomina mi tę włoską. Samowolka, jak się patrzy Chociaż mistrzostwo nieogarnięcia na drodze reprezentują wg mnie Tunezyjczycy, tam to jakiś kosmos był Ja mam prawo jazdy dopiero od końca stycznia tego roku. I jeszcze nie czuję się pewnie na drodze, mimo że jeżdżę cały czas od kiedy zdałam

Ale muszę się pochwalić, że zdałam za pierwszym razem teorie na nowych zasadach (na maxa) i praktykę I właśnie dlatego czuję się niepewnie, bo mam wrażenie, że zdałam tylko fartem

meganka Skoro plamienie ma lekko brązowawy kolor to chyba dobrze, nie ma świeżej krwi

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 10:06   #3148
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Odpoczywam wstaje tylko z łóżka do łazienki i po jedzenie i picie ! Musi być dobrze - dzięki

Musi byc,
Stary 2014-10-08, 10:08   #3149
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Euthyrox 125 mg x1
Pregna DHA 2x1
Pregna Plus 1x1
Femisept Uro 2x1
Duphaston 2x1

Dobrze kochana, że stała się to na wizycie, byłaś pod opieką lekarza. Skoro jest już brązowa to czyli się kończy, ale jak Cię to martwi to ja też bym była, jak tu chyba crystal pisała, żeby skonsultować to z innym lekarzem, zobaczysz, co on Ci powie, może będzie miał jakieś inne uwagi i zalecenia. Chociaż jedno jest pewne odpoczywaj dalej, a dobrze to musi być i koniec kropka.
Ja biorę Pregna DHA 2x1
Pregna Plus 1x1
teraz będę jeszcze brała żelazo (w normie, ale spadło dużo od ostatniej wizyty)
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 10:10   #3150
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Kultura jazdy, którą opisujesz bardzo przypomina mi tę włoską. Samowolka, jak się patrzy Chociaż mistrzostwo nieogarnięcia na drodze reprezentują wg mnie Tunezyjczycy, tam to jakiś kosmos był Ja mam prawo jazdy dopiero od końca stycznia tego roku. I jeszcze nie czuję się pewnie na drodze, mimo że jeżdżę cały czas od kiedy zdałam

Ale muszę się pochwalić, że zdałam za pierwszym razem teorie na nowych zasadach (na maxa) i praktykę I właśnie dlatego czuję się niepewnie, bo mam wrażenie, że zdałam tylko fartem

meganka Skoro plamienie ma lekko brązowawy kolor to chyba dobrze, nie ma świeżej krwi
Tutaj jakbym zdawala na prawo jazdy to w jezyku francuskim, w sumie nie najgorzej, mysle ze poradzilabym sobie, i samochodem jezdzilam z TZ po wielkich parkingach, czuje sie dobrze za kierownica, napewno na drogach to inaczej wiadomo Jak za pierwszym razem to super Tutaj mistrzostwa nie ogarniecia to robia z krajow trzeciego swiata, ale nie ma co sie dziwic hahahaha,
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości