|
|
#4021 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
2. L. osttanio je na wieczór ok 23 a potem dopiero ok 6 rano, ale je też około 1h - więc od 6 do 7 się karmimy non stopio przysypiamy, tak jęcząco... Cytat:
Razem naliczyłam 25. A nie, jest jedno słowo słowo - już Jak coś skończy robić mówi :juuuż:A ona po smerfikowemu prawie nie mówi, większość to albo te dźwiękowe albo "HE!" na wszystko inne ![]() Cytat:
Dobrze by było umawianie się na tel do przodu itp ale żeby jednak każdego dnia była pula numerków dla zachorowań.
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy i lekarza. Kamil ma podrażnioną krtań ale jakby mu już przechodzi-fakt bo dziś inaczej i mniej kaszle, także inhalacje działają. Nie mamy nic tylko to co ja zwykle daje czyli mucosolvan i neosine(którego K. za nic nie przyjmie).
Dziękujemy za życzenia zdrówka, działają |
|
|
|
#4023 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam zimówki z decathlona, chyba rozmiar 21 to jest, zmierzyć Ci? Cytat:
my dzis tez u lekarza, ostatnia trójka z gorączką wychodzi i jak zwykle z katarem, ech....
|
|
#4024 |
|
Rozeznanie
|
Luna oby szybko minęło chorobsko
Przyszła nam mata wdna jest swietna lilka kaze mu rysować kota a potem go upieksza zamazujac po pierwszym szale mazania pi szafie terax rysuje tylko na macie bo tylko tam coś widav
|
|
#4025 | |||
|
Zakorzenienie
|
tja. jak przez ostatnie 3,5 roku. panie! kopnij mnie w doopę!!!!
heh. zazdroszczę. u nas dzis też pomidorówka z pulpecikami... olał. tylko rzadkie chciał. zblendowałam wszystko (łącznie z pulpetami) by coś zjadł. 5 łyżek... Lunka, ja też pytam gdzie moje jedzące dziecko.... Cytat:
na mojej wsi też nie ma. ale są prywatne żłobki, w których można wykupić godziny. Alliwko, grecka poczta nie rychliwa... dopiero dziś dostał Michał kartkę od Janka ( Cytat:
i logiczne ![]() Cytat:
czyli - uf! nie infekcja tylko zębiska. idzie jutro do żłoba?
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Bo jak widzi butelkę jakiegokolwiek specyfiku to spieprza... że się kurzy
próbowałam przemycić wszędzie, soki, jogurty, z zaskoczenia, przy bajce. Wypluje menda wszystko i oboje cali się kleimy.Cytat:
muszę go nagrać
|
|
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak sie długo uchowała, Oliwia praktycznie cały czas mi chorowała, w żłobie, a tu od maja teraz.... ( wg mnie to tez kwestia tego, ze po raz pierwszy dzieci są w tak dużym gronie).
|
|
#4028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zostawie mate na swiateczny prezent ![]() Cytat:
![]() No to juz troszke slow jest ![]() Ja staram sie tez zapisywac, lepiej na biezaco niz pozniej hurtowo
|
||
|
|
|
#4029 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() poprosze ![]() zdrówka dla E. Cytat:
![]() A tymi kartkami to nic nie mów. ja w ogóle straciłam nadzieje ze dojdą. Ale Grecy to ze wszystkim tak. Nieprędko tam na wakacje wrocimy ![]() Cytat:
A z tym jedzeniem to u nas tez J kreci głową zanim spróbuje czegoś, ale wpycham mu łyzke troche na siłe i potem jakos idzie
|
|||
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Alliw a mój sobie nie da na siłę, rzuca się, macha rękami i wszystko ląduje na nim albo na mnie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja podziwiam mamy 24/24...Przez weekend jestem sama z K,(tżczaempracuje 9-21) i czasem mam dośc..natomiast uwielbiam gdy jestesmy razem we 3 ![]() scarle tpodejdziesz i zdasz-znam CIę;p
|
|
|
|
|
#4032 |
|
MBZ♥
|
Cathlyn tych słówek nie jest mało
Luna cieszę się, że Kamilowi się poprawia ![]() Despa, to ufff że to tylko sprawka zębów u nas nocki lepsze, bez temp, apetyt wrócił także na razie po ataku piątek choć dziąsełko wygląda kiepsko:/Alliw Grecy nie dbają o turystów mimo kryzysu? Pani ja wiem, że CIężarnych się nie kopie no ale chociaż na rozpęd do tej szafy![]() Tak apropos szafy to sąsiedzi z góry zakupili dziś jedną jakbym nie wiedziała od dumnej właścicielki, że to jedna sztuka to bym myślała, że cały komplet mebli mają bo tak stukają, pukają od 19
|
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
________ też potwierdzam z tą ilością słów, że sylaby i dźwiękonaśladowcze się tam wlicza. do tego te 2 lata to jest chyba okres między 21 a 27 m-cy bo wtedy następuje największy rozwój mowy i nie ma co teraz porównywać, ile na teraz powinno być słów bo potem one pojawiają się bardzo szybko. za to nie wiem jak liczyć jeśli dziecko coś mówi, np. J. na wsi często powtarzał: taka (taczka), haniań (Henio) i jeszcze kilka innych "wiejskich" słów, a teraz raczej ich nie mówi, bo i okazji/styczności nie ma, tzn jeśli na zdjęciu zobaczy taczkę to powie, ale tak nie używa, to liczy się czy nie? bo słowa pojawiają się na jakiś czas i znikają(?). J. coraz coś nowego powtarza, ostatnio: kakan (kasztan), edan (na medal). a rozumienie swoją drogą - idziemy na spacer, J. myśli i mówi: aba? i tłumaczenia, że Ewa już była na spacerze, nie spotkamy się, itp. Później patrzy na kalendarz ze zdjęciami i: mama?? mamy nie ma w tym miesiącu, jest ciocia i mały Jakubek, a on na to: aba? tak, Ewa to cioci córeczka. nie ma u nas dnia bez "aba". |
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Cath
A zapodaj linka z ta mata - chyba tez sie skusze prezent gwiazdkowy . Dziecko mi padlo o 19 i co zamiast isc spac siedzialam i gadalam z kumplela ( prawie 2h ) przez skypa - zajadajac czipsy i kij z moja dietaA mialam wam pisac ze wczoraj jak cos tam z mlodym robilam on co chcial juz nie pamietam - ale bylo Ej Ty ...!! I pokazuje na reke. No to mi daje a ten kiwnol glowa - i tak jakby "dziekuje" powiedzial no tak mi sie zdawalo ale w lekkim szoku bylam ze moglam to uslyszec - pewnie mu sie tak przypadkowo ulozyly sylabki ![]() No nic ide spac. O 7 pobudka. Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#4035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Pozalilam sie wczoraj, i dzisiaj super nocka ![]() Doradzcie prosze, zimowe buty - tzn. trzewiki ale ocieplane (w geoxie trafilam na fajne) - maja na teraz jeszcze luz - czy takie buty to trzeba brac normalny rozmiar, ktory dziecko nosi, czy wieksze, na gruba skarpete? Wczoraj w ogole przyszlo moje zamowienie z Zary, i wzielam taka zwykla kurteczke pikowana dla M. na slabsza zime - i jest naprawde super, a kosztuje pewnie jakies 80zl ![]() Cytat:
![]() moze kupili PAXa z Ikea? ![]() My dwie sztuki po 2 metry skladalismy dobre 8 godzin - oj bylo roboty z tym no ale to teraz moja ulubiona ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
ale super juz mowi ja bym zaliczala takie slowa Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-10-08 o 08:15 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
pisałyście o mowie dzieci.. według mnie każde w swoim tepmie... jak to ze wszystkim bywa Pochwale mojego Pawełka.. wczoraj babci opowiadał o sowie, o słoniu, o zimnie.. .. tak ślicznie mu wyszło te sowa, że szok. bywa tak, że w dzień coś powie, że mi szczęka opada. Jeszcze dzisiaj w pracy i jutro 2 dni wolnego.. tzn nie do końca bo studia, ale nacieszymy się sobą.. i plan na porządki już mam, aby było cieplej bo będę myła okna.. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Super ![]() Zdrówka dla naszych chorowitków !!! ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- http://www.mall.pl/edukacyjne-zabawk...FVDKtAodalYASQ to ta mata o której piszecie ? Wrzucajcie linki mikołaj już blisko ![]() :brzyda l:
|
|
#4037 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Moja Krolewna w dniu ukonczenia 2 mcy
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4039 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
hej
tylko ostatnia strone poczytałam u nas za to jest "Ala" ma taką koleżankę i nawet jak sie w nocy obudzi to pyta"Ala śpi?" A wogóle to u nas faze na "co to, kto to" i ciągle jest "mama co to?" a jak tel dzwoni to "mama kto to" ![]() cudna
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2014-10-08 o 13:37 |
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co tam u Was? Karol pewnie juz trenuje do maratonu ![]() Amelie u Ciebie tez wszystko w porzadku? ![]() lucynka moze dolaczysz do nas? ![]() achna i Ciebie tez widze dawno Cie tu nie bylo
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-10-08 o 13:37 |
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
u nas leci
Ale może za miesiac bede mieć tableta więc będę mogła podczytywać wieczoramikarol to taki mały spryciarz -łobuziak, słodki, cudny smieszek biega jak szalony, przychodzi skarzyć na Julke jak coś mu nie daje
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co robisz fajnego?cudny - chcialabym zobaczyc w akcji tego skarzypyte ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- cathlyn jak sie dzisiaj czujesz? ![]() o i megi hop hop! |
|
|
|
|
#4044 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/kolorowa-mata-wodn...655771515.html To nie aqua doodle, ale wzięłam od tego sprzedawcy, bo brałam jeszcze wózek (który naprawdę jest hitem, wkłada do niego uczniaczka i jeździ po całym domu... A sama w wózku nie chce jeździć )On ma jeszcze inne maty http://allegro.pl/listing/user/listi...v6-p-1-dz-0904 ale wzięłam ta, bo ma dodatkowo szablony (ale z nich nie korzystaliśmy) Fajna zabawa, dzisiaj L. się obudziła i od razu do maty i wołała żebym jej kota narysowała ![]() Cytat:
W sumie jak 21-27 mc to jeszcze rzeczywiście duużo czasu. Siadłam dzisiaj do pracy i oczywiście pomyliłam się, dobrze, że zauważyłam... Zrobiłam sobie przerwę i nie wiem czy wracać znowu, bo nie mogę się skupić A L pewnie wstanie za chwilke
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
co ja fajnego;> zajmuję się dziećmi
hehe to z Julką chodzimy na dodatkowe rózne zajęcia na razie ma 3 dni w tygodniu po południu zajęte
|
#4047 |
|
Rozeznanie
|
moderna
kupiłam buciki z ccc rozmiar 22, czyli tak jak ma z elefantenów teraz (mają 1 cm luzu) Stwierdziłam, że nie chcę kupować za dużych, a skoro to sa takie trzewiki z ociepleniem, to będzie nosiła już w listopadzie na normalną skarpetę. Jak będzie przyciasno w grubej to planuję zakup śniegowców. dzięki za troskę
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4048 |
|
MBZ♥
|
Moderna emelki trzewiki nieocieplone na razie wzięłam rozmiar 24- wkładka 15 cm z małym hakiem-stopkę ma 14,5. Sniegowce ma 24 i tam jest wkładka prawie 16 cm.airmaxy ma 23 bo wkładka 15 cm, to samo z wysokimi conversami
![]() Cat zdrowia ![]() Małpki Żurek zjedzony, kopytka z sosem i buraczkaami czekają na zjedzenie z Tatusiem ![]() Devoted, klarites
|
|
|
|
#4049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
M. ma dosc szeroka stopke, bo jak patrze na odciski na wkladkach w butach to nawet w szerokich bucikach duzy palec odbija sie na sciance buta (albo mi sie tak wydaje) - w kazdym razie, do czego zmierzam - on ma paluszki ulozone schodkowo i kciuk zachodzi mocno na zarys (w geoxach sa takie miary narysowane, jak prawidlowo powinna byc ulozona stopa), a reszta paluszkow jest sporo ponizej , o 1 cm luzie to ja chyba moge pomarzyc, bo te butki, ktore teraz mamy, mimo, ze kciuk jest wyosko, to wydaja sie za duze, bo sie czesto potyka ehhh
|
||
|
|
|
#4050 |
|
Rozeznanie
|
Byou dzieki
![]() Moderna Mialam sandalki i półbuty w tym samym rozmiarze z Elefantenow wiec widzialan przy sandalkach. A przy pół butach palcem mnieh wiecej naciskam L tez ma szeroką stopę i wysokie podbicie i mam problen bo np gumiaki mam 20/21 rozmiar na długość sa ok ale juz jej noga prawie nie wchodzi bo nie na zapięcia
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

dla tak malego dziecka to bardzo duzo czasu - podobno po 18 miesiacach dosc mocno dziecko rusza z mowa, by w wieku ok 2 lat przyswajac nawet kilka nowych slow na dzien 

ciekawe czy będzie się dobierać do mojej porcji
)
wiem że by nam to dobrze zrobiło (mi w szczególności
)
i logiczne
próbowałam przemycić wszędzie, soki, jogurty, z zaskoczenia, przy bajce. Wypluje menda wszystko i oboje cali się kleimy.

na rozpęd do tej szafy
i kij z moja dieta

Super
05.07.2008 
)