Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-08, 11:11   #4531
Hasiap
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Dobra dziewczyny Koniec dobrego leniuchowania Czas na prasowanie ubranek
Stary 2014-10-08, 11:21   #4532
sasia25
Rozeznanie

Ja musze kupic dzis zel do prania i tez zaczne to praniowo-prasowaniowe szalenstwo

Wrzucam mój kocyk minky
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1002.jpg (82,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1004.jpg (69,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1005.jpg (96,9 KB, 36 załadowań)
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 11:29   #4533
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Dobra dziewczyny Koniec dobrego leniuchowania Czas na prasowanie ubranek
ja mialam slomiany zapal bo malo poprasowalam. Poszlam do netto rosmana i pepcko mam od domu do nich jakies 7 minut a wrocilam tak padnieta ze szok.
Stary 2014-10-08, 11:30   #4534
Chemisette
Rozeznanie

Sasia śliczny ten kocyk
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 11:33   #4535
alekaz1
Zakorzenienie

Chcialam kupic w rosmanie jednyki pampersa bo mialy byc po 17,99 ale zostala tylko kartka eh. A nie mam sily jechac gdzies dalej.
Stary 2014-10-08, 11:39   #4536
karooka
Raczkowanie

minka dzięki za ten link, siedzę czytam płaczę ze śmiechu i trochę mniej boję się porodu
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 11:44   #4537
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Aaaa dziewczyny przyszlo w koncu moje lozeczko jest tak sliczne ze nie moge sie na nie napatrzeć tz od razu dostal rozkaz zlozenia :p czekam jeszcze na drugi komplet poscieli z allegro bo jeden juz z mama uszylysmy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1412765053604.jpg (45,1 KB, 43 załadowań)

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 11:45   #4538
antosia5
Rozeznanie

Witajcie
Nie idzie Was nadrobić
Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
dobry!
powoli chyba wchodzę w fazę niedźwiedzią bo coraz później wstaje a w nocy wstaje tylko raz..
Inka z sudocremem to bardzo rozważnie. mocno wysusza.
żadna z nas nie ma na swojej liście PUDRU...czyżby był zbędny czy moda przeminęła?

i z przymrużeniem oka taki tam.... https://www.youtube.com/watch?v=BHk6Kw5w3fs

najbardziej mi się podoba końcówka o pralce
U nas odradzają pudry
Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Pudru chyba nie ma co kupować wcześniej. Na szkole rodzenia położna mówiła, że stosuje się go niezwykle rzadko, bo tylko u maluszków które mają mnóstwo fałdek, czyli takich mówiąc dosłownie małych grubasków Bo u nich nie dochodzi powietrze w te zagłębienia. "Normalne" bobaski i ich fałdeczki nie potrzebują pudru.

A i mówiła nam o oliwce, żeby nie sparować dzieci po kąpaniu, bo ona nie nawilża tylko natłuszcza. Dlatego oliwka tylko do masażu przed kąpielą. Strasznie mi się spodobały techniki masażu/głaskania niemowlaków. Na YT też fajnie pokazują.

Czekam na wypłatę i kończę kompletować wyprawkę Hura!
No wlansie u mnie na kursie pudry odradzaja, a o oliwce mowią zupelnie co innego- widocznie co polozna to opinia Mowila tez ze lepiej na początku nie uzywac tych srodkow do kąpieli

A ja wczoraj wpadlam do drogerii i zobaczylam kosz co zawija pieluchy w woreczki i postanowilam ze musze to miecMam nadzieje ze zapachy będa mniejsze

Edytowane przez antosia5
Czas edycji: 2014-10-08 o 11:56
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 12:07   #4539
basiabasia989
Rozeznanie

Skrzatku dokładnie bez skierowania ani rusz z glukozą nawet jak chcesz zapłacić. Inne kobiety robią glukozę i albo cukrzyca jest albo nie ma i święty spokój, a u mnie nie wiem o co chodzi...

Stary 2014-10-08, 12:08   #4540
19Inka90
Wtajemniczenie

Wreszcie siadlam dodrugiego sniadania Od rana ojczym konczyl skladac te meble,ufff cale szczescie ze juz mam to za soba

Moja mama sie dzisiaj rozplywala jak bardzo chcialaby juz na spacerki z Mila chodzic

SweetOlcia Maaaasz rozowe Lozeczko !!! Cudo

Hasiap To Ty rzeczywiscie nie mozesz juz za bardzo leniuchowac bo jeszcze chwilka i bedzie juz Klaudusia

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 12:28   #4541
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
Hasiap jaki wózek macie wybrany? powiem Ci, że jak ostatnio zaczęłam siedzieć na allegro i na tych różnych wózkowych grupach na fb to naprawdę można fajny wózek w dobrym stanie kupić za niewielkie pieniądze, mi ostatnio sprzątnęli sprzed nosa x landera w super stanie i to za ok 200zł poszedł i przelicytowali mnie chyba o 1zł
Moim zdaniem to warto szukać okazji z wózkami. Często ( bo większość z Was mieszka w mieście ) takiego wózka używa się do 6 max 9 m-cy, a później przerzuca się na tzw. parasolkę i tamten idzie w odstawkę, bo jest ciężki. Wiadomo duże pompowane kółka to sama wygoda, ale teraz robią napawde fajne parasolki, lekkie, zajmujące minimum miejsca, rozkładające się na płasko i mające spory kosz na zakupy

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
o Hasiap widzę że lista u Ciebie długa jak u mnie :P
Lolcia właśnie wszystkiego najlepszego

a odnośnie tego Bepanthenu to lepiej wziąć krem czy maść? np. na brodawki?
Lolcia ja z opóźnieniem, ale też dołączam się do życzeń urodzinowych wszystkiego najlepszego
Hmm co do bepanthenu to ja akurat miałam maść,bo tak tż w aptece dali jak leżałam na położniczym
Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Hej laseczki
Po wczorajszym burzliwym wieczorze dzisiaj zaczelam sie w koncu uspokajac Noc to jakis koszmar przewracalam sie tylko z boku na bok :/

Mysza Umnie w szpitalu tez jest zakaz brania poloznych do porodu,ale to mi sie wlasnie podoba bo przynajmniej zadna nie bedzie oczekiwala ze dostanie cos w lapke
U mnie personel jest wspanaialy Chyba tylko jedna z poloznych byla "mniej mila"
a zdarzylam poznac 5 ktore sa naprawde cudowne i mam nadzieje ze uda mi sie trafic na ktoras z nich Zreszta Ja mam jeszcze jeden plus podczas mojego porodu w szpitalu bedzie moj tesc (sam to zaproponowal) Bo jak to powiedzial w razie jakichkolwiek problemow On bedzie wiedzial co nam sie nalezy

Wlasnie a propo apteczki,jak mam sudocrem to musze jeszcze kupowac linomag ??
Mój Tż też musi się powk... jak coś robi hehehe
Sudokrem to na mocne odparzenia, ale on ma to do siebie, że wysusza skórę, dlatego warto sięgać po niego w ekstremalnych sytuacjach. Linomag jest natłuszczający, tym bardziej warto go używać przy dziewczynkach.

Puder nie jest zły, ale u dziewczynek może wejść TAM i będzie kupa pisku, piszę,bo miałam taką sytuację a miałam linomag w pudrze i powiem, że działał na odparzenia.
Jeszcze dziewczyny zobaczcie, bo kiedyś w gazetce z apteki DOZ natknęłam się na taki krem o nazwie "pupikOne" miał sporo składników regenerujących i cena nie wysoka. Jest w podobnym opakowaniu co sudokrem.

Jestem po ktg, mała spała w najlepsze. Czeka mnie zapewne badanie ginekologiczne mój doktor gdzieś wyjechał na szkokenie,a miał by dziś dyżur i pewnie nie męczył by mnie badaniami.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 12:32   #4542
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
minka dzięki za ten link, siedzę czytam płaczę ze śmiechu i trochę mniej boję się porodu
ja tez od rana czytałam i się śmiałam jakie laski miały hiostrie na porodówce
Powinna to przeczytać każda która się boi porodu sn !
Stary 2014-10-08, 12:47   #4543
Suqub
Zakorzenienie

Ja tak patrzę, ze dziś to chyba jakieś zbiorowe szkolenie jest dla tych ginekologów.
Tak piszecie o tym Oilatum że zaczęłam się nad nim zastanawiac a akurat od piątku bym miała taniej w rossmanie.
U mnie Mała teraz tak wariuje, że mój brzuch przybiera dziwne kształty

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 12:48   #4544
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
Ja też go czytam Świetny
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 12:53   #4545
sasia25
Rozeznanie

Minka mogłabyś mi doradzić? Właśnei dostałam smsa ze szpitala, że wszystkie kobiety w ciąży powinny iść do GP zaszczepić się na grypę chyba to nie jest obowiązkowe, ale nie wiem co powinnam zrobić?
Stary 2014-10-08, 13:35   #4546
niteczka83
Zadomowienie

Hej,
podchodzę 3 raz do odpisania od wczoraj (pierwszy tak długo odpisywałam, że mnie wywaliło a drugi raz dzisiaj synek nacisnął przycisk w kompie i bach ).

W poniedziałek byłam na usg (chyba Roksape - Ty się pytałaś) - wszystko ok, co prawda bardzo dużo wód ale w górnej granicy normy. Mała waży 2130g (to był 31t5d). I niby termin z usg o 10 dni wcześniej - ale to kwestia tylko i wyłącznie większej wagi dziecka tak jak przy synku.

Ja na razie nie myślę o przygotowaniach, wczoraj zamówiliśmy meble do salonu (który będzie naszą sypialnią jak Mała się urodzi), za 1,5 tyg mały remont. Dopiero jak wszystko dotrze to zacznę pranie, prasowanie, kupowanie rzeczy których brakuje tj. łóżeczka dla Małej, pieluch, kosmetycznych rzeczy... Przyszykuję torbę do szpitala. Czyli zacznę w ostatnim tygodniu października. A termin mam na 3 grudnia.

Poza tym nie pamiętam co chciałam napisać.

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Więc czym nawilżać skórę dziecka po kąpieli? ja jeszcze nic nie kupiłłam do ani po, ciągle nie wiem
Sasia - nawilżanie skóry nie jest konieczne. Jak używasz Oliatum czy Emolium czy Oillan (ogólnie coś z emolientami) to wogóle się nie nawilża. Nie wiem co u Ciebie może być dostępne. Ja na razie się wstrzymuję - zobaczę jaka będzie Mała, czy będzie miała problemy skórne czy nie.

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
A co do pudru...to lepsza mąka ziemniaczana. Ponoć jak byłam maleństwem mama potraktowała moja zaczerwieniona pupę pudrem który powlazil pod skórę
Basiabasia - dokładnie, tylko tą mąką też tak się bardzo delikatnie prószy co by w fałdki nie powłaziło i nie porobiło się ciacho

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Kąpiąc dziecko w emolientach jak np. Oillatum nie trzeba już niczym smarować. Ten płyn dobrze nawilża. Podobno nie uzależnia skóry dziecka, więc później można się przerzucić np. na Ziajkę do kąpania - podobno bardzo fajna.

Dziewczyny kupiłam octenisept na pępek, ale moja położna go odradza. Mówiła, że za słaby i może się paprać. Nie chcę żeby mała przeżywała z pępkiem horror, więc może lepiej potraktować go tym spirytusem? Jak myślicie?
Jusssi - u nas właśnie bez problemu przeszliśmy na inne kosmetyki do kąpieli co prawda głównie z hippa.
Z doświadczenia odradzam octanisept na pępek. Synkowi właśnie się babrał. Jak przyszła położna 10 dnia po porodzie do domku i pokazała nam co się dzieje w pępuszku to uwierzcie ja i mąż ryczeliśmy wieczorem (bo na wierzchu idealnie, zasycha - jakby chciał odpaść, ale właśnie to nie o wierzch chodzi). Osobiście polecam spirytus (tylko nie pamiętam jaki miał być chyba trzeba tak rozrobić z wodą aby wyszło 70% - nie jestem pewna).

My poszliśmy na łatwiznę i położna poradziła nam kupić takie gaziki nasączone alkoholem w aptece o nazwie Leko (one miały odpowiednie stężenie). I wyciskaliśmy ten alko w patyczki do uszu a potem kikut do góry i z każdej strony dokładnie w środku przemywaliśmy, bardzo dokładnie. Wówczas chyba po jakiś 4-5 dniach odpadł.

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
Jusssi spirytus zdecydowanie.octanisept to środek bardziej szpitalny i do naprawdę głębokich trudnych ran
Basjenia - popieram
Poza tym hmmm... nam na sr pokazywali o tak psikać octaniseptem po wierzchu i przetrzeć a w środku tak jak u synka nieźle się narobiło. Owszem wiadomo można mieć szczęście i nic się nie nababrze.

A octanisept - osobiście polecam dla dziewczyn po cc. Aby po myciu (najlepiej szarym mydłem - szybciej się rana goi) właśnie psiknąć sobie octaniseptem.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Dodam jeszcze coś od siebie: tak naprawdę czy używać oliwki, czy osuszać bardziej skórę, czym myć w kąpieli to wszystko wyjdzie "w praniu" jak maleństwa nam się porodzą. Bo co dziecko to inna skóra i wszystko zależy od tego czy będzie miało jakieś tam problemy skórne, czy wógole nie. Czy wystąpią one na długo czy na krótko. Wiadomo coś tam trzeba kupić ale przez przesady - ja poprzednio dużo nawyrzucałam, teraz się zastanawiam czy nie wyślę męża do apteki po porodzie jak już będę wiedziała jaka jest Mała.
To tak jak z pieluchami są dzieci, które na początku akceptują tylko pampersy bo inaczej odparzenie, albo tylko huggiesy czy tylko dady ... a są takie co jest im wszystko jedno, można co przewijanie zmieniać na inną firmę (od najdroższych po najtańsze) i wszystko jest ok.

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2014-10-08 o 13:29
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 13:38   #4547
Roksape
Zadomowienie

Niteczka tak ja pytałam o USG duży chłopczyk. Mi na poniedziałkowej wizycie ( dzisiaj sobie odczytałam ze zdjęcia ) to mała waży 1348 g i odpowiada to 28/29 tyg, ale się nie kazał martwić, bo lepiej 3 kg jak 4 przy porodzie sn, na który się nastawiam
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 13:47   #4548
niteczka83
Zadomowienie

Inka - chciałabym aby u mnie w szpitalu był zakaz prywatnej położnej (co prawda nie mam na co narzekać bo przy poprzednim porodzie miałam fantastyczną położną z dyżuru lepszej nie mogłam sobie wymarzyć). Mnie osobiście bardzo to denerwuje, fakt płacenia 1000 czy 1600 zł za opiekę położnej pracującej w tym samym szpitalu, gdzie inna ma dyżur. To jest ich zawód. A co jak akurat jej dyżur też wypadnie tego samego dnia - przy jednej będzie siedziała ciągle a przy drugiej zaglądała raz na x godz. Takie trochę oficjalne "dawanie w łapę". Nie podoba mi się to... ale mogę sobie pogadać.
Akurat ja trafiałam na wspaniałe położne na porodówce i na noworodkach. Wszystkie były super Tylko dwie pielęgniarki noworodkowe mi podpadły - ale teraz ja jestem mądrzejsza i nikt mi nie podskoczy, niech spróbują traktować mnie tak jak poprzednio.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Niteczka tak ja pytałam o USG duży chłopczyk. Mi na poniedziałkowej wizycie ( dzisiaj sobie odczytałam ze zdjęcia ) to mała waży 1348 g i odpowiada to 28/29 tyg, ale się nie kazał martwić, bo lepiej 3 kg jak 4 przy porodzie sn, na który się nastawiam
Roksape - też bym wolała aby Mała była mniejsza (oczywiście tfu tfu bez przesady, żadne wcześniejsze porody nie wchodzą w grę). Ale chyba idzie w brata Co będzie niestety oznaczało cc zamiast sn. Znów będzie koło 4kg - widać taki mój urok...
Stary 2014-10-08, 13:48   #4549
yanca1
Raczkowanie

Na warsztatach "mamusiowych" położna na pytanie o emolienty odpowiedziała, że należy je zostawić na później gdyby okazało się, że dziecko jest alergiczne i wszystko je podrażnia albo wysusza. Przy zdrowej skórze, jeżeli przyzwyczai się do emolientów trudnej przejść na tańsze "myjadła", bo jak już polubi apteczne to inne mogą uczulać. Ja zacznę od hippa, bo poprzednio się sprawdził.

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 13:50   #4550
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
ja mialam slomiany zapal bo malo poprasowalam. Poszlam do netto rosmana i pepcko mam od domu do nich jakies 7 minut a wrocilam tak padnieta ze szok.
Ja już ledwo stałam przy tej desce. Kręgosłup tak teraz mnie boli, że odpoczywam chwilę.. Jedną partię sobie całkiem odpuściłam, bo to są ciuszki rozmiaru 62-68 od bratowej i są one trochę gorszej jakości, niż ciuszki, które dostałam od innej osoby. I postanowiłam co prawda przeprać je, ale uprasuję wtedy, gdy dopiero tych moich mi braknie. A na prawdę takie cuda, aż dziw że z lumpu takie piękne ciuszki

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Wreszcie siadlam dodrugiego sniadania Od rana ojczym konczyl skladac te meble,ufff cale szczescie ze juz mam to za soba

Moja mama sie dzisiaj rozplywala jak bardzo chcialaby juz na spacerki z Mila chodzic

Hasiap To Ty rzeczywiscie nie mozesz juz za bardzo leniuchowac bo jeszcze chwilka i bedzie juz Klaudusia
Ale Ci fajnie z tymi mebelkami Lubię nowe rzeczy i aranżować coś na nowo co do mamy to sama z chęcią już na spacerki bym wyszła z moją małą

Leniuchuję z umiarem Bo wiem że czas nagli Nie mogę zebrać się do spakowania torby do szpitala, dużo rzeczy mi jeszcze brakuje, a nie chcę o nich zapomnieć. Z drugiej strony jak spakuję torbę, to będę czekać jak na szpilkach (mimo że znam termin cc), więc odwlekam to jak mogę :P

Ps. Teście szykują u siebie w domu pokoik dla małej Już mówiła, że same róże będą na ścianach itp I tylko dopytuje, czy jak zrobi już pokój to czy chociaż raz na jakiś czas zostawimy jej małą w opiece Ja jestem "za" Chociaż sobie odpocznę wtedy, a ona niech bawi Odbiorę wieczorem na kąpiel
Stary 2014-10-08, 14:05   #4551
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Minka mogłabyś mi doradzić? Właśnei dostałam smsa ze szpitala, że wszystkie kobiety w ciąży powinny iść do GP zaszczepić się na grypę chyba to nie jest obowiązkowe, ale nie wiem co powinnam zrobić?
o samej szczepionce już pisałam, że straszny w niej syf, wystarczy samą ulotkę poczytać

nie musisz się szczepić, u was tym bardziej szczepienia nieobowiązkowe, nikt cię nie będzie zmuszał i jak dla mnie broń boże się nie szczepić!

jak ja byłam w ciąży to wtedy panowała świńska grypa, wszystkie ciężarne miały szczepionkę za darmo i nam tez ją wciskali. Pamiętam, że jakaś grupa antyczepionkowa rozwieszała wszędzie (na przystankach, słupach, światłach przy przejściach dla pieszych) takie wlepki, żeby się nie szczepić, że to syf i teraz specjalnie robią szum o zachorowaniach, żeby jak najwięcej szczepionek poszło. Część irlandek się szczepiło w ciąży, my Polki - nie. Nikt nie zachorował, a później się okazało, że te szczepionki to w ogóle nie przebadane były, bo nie było czasu (przecież wybuchła epidemia) i walili je w ciemno. Można sobie poczytać, że ona spowodowała m.in. zachorowania na narkolepsję. Oczywiście nikt się do tego oficjalnie nie przyzna, bo po co brać odpowiedzialność i wypłacać odszkodowania?

jak my odmawiałyśmy szczepienia na świńską grypę to nawet nas nie namawiali, powiedziałyśmy, że nie chcemy, ona coś tak pogadała o zagrożeniu itp i koniec.
Stary 2014-10-08, 15:09   #4552
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
o samej szczepionce już pisałam, że straszny w niej syf, wystarczy samą ulotkę poczytać

nie musisz się szczepić, u was tym bardziej szczepienia nieobowiązkowe, nikt cię nie będzie zmuszał i jak dla mnie broń boże się nie szczepić!

jak ja byłam w ciąży to wtedy panowała świńska grypa, wszystkie ciężarne miały szczepionkę za darmo i nam tez ją wciskali. Pamiętam, że jakaś grupa antyczepionkowa rozwieszała wszędzie (na przystankach, słupach, światłach przy przejściach dla pieszych) takie wlepki, żeby się nie szczepić, że to syf i teraz specjalnie robią szum o zachorowaniach, żeby jak najwięcej szczepionek poszło. Część irlandek się szczepiło w ciąży, my Polki - nie. Nikt nie zachorował, a później się okazało, że te szczepionki to w ogóle nie przebadane były, bo nie było czasu (przecież wybuchła epidemia) i walili je w ciemno. Można sobie poczytać, że ona spowodowała m.in. zachorowania na narkolepsję. Oczywiście nikt się do tego oficjalnie nie przyzna, bo po co brać odpowiedzialność i wypłacać odszkodowania?

jak my odmawiałyśmy szczepienia na świńską grypę to nawet nas nie namawiali, powiedziałyśmy, że nie chcemy, ona coś tak pogadała o zagrożeniu itp i koniec.
o dziękuję za odpowiedź
Właśnie też jestem na nie, ale jak dostałam tego smsa, to zwątpiłam.
To straszne co piszesz, ze nie były przebadane Muszę wgłębić się bardziej w tematy szczepień, bo tutaj tylko rzuciłam okiem co piszecie, ale jakoś szczególnie się nad tym nie zastanawiałam.
Tak czy siak, nie pójdę na to szczepienie.
Stary 2014-10-08, 15:28   #4553
LoLcIa123
Zakorzenienie

Dzięki za życzenia urodzinowe dziewczyny

Co do szczepionek, nigdy się nie szczepiłam na grypę i zachorowałam może raz {odpukać} za to moja koleżanka szczepi się co roku i zawsze zaraz po ma GRYPĘ

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 15:40   #4554
Linka1984
Zakorzenienie

Lola sto lat kobieto zeby Cie przede wszystkim ten pech zdrowotny opuscił i zebys przeszła lekki poród i miała fantastycznie cudne chwile z Waszym dzieckiem życze z Jagodzianką

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 15:44   #4555
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Lolcia wszystkiego naj zdrowka przede wszystkim

Stary 2014-10-08, 16:09   #4556
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Lola sto lat kobieto zeby Cie przede wszystkim ten pech zdrowotny opuscił i zebys przeszła lekki poród i miała fantastycznie cudne chwile z Waszym dzieckiem życze z Jagodzianką
Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Lolcia wszystkiego naj zdrowka przede wszystkim

Dzięki dziewczyny

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 16:21   #4557
alekaz1
Zakorzenienie

Lolcia sto lat i wszystkiego czego sobie zamarzysz

kolejna pralka ciuszkow wyprana. Jeszcze wsumie jedna zostala teraz leze i mysle moze w weekend tz poprosze by mi troche fotek porobil z brzuszkiem hmm.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 16:46   #4558
niteczka83
Zadomowienie

Lolcia - wszystkiego najlepszego
Stary 2014-10-08, 17:04   #4559
sasia25
Rozeznanie

Dziewczyny, udało się, mamy dooooooooom
Dostaliśmy wiadomość z nieruchomości z gratulacjami zaraz chyba się rozrycze z tych emocji
Stary 2014-10-08, 17:05   #4560
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Sasia gratulacje kochana !!!! Bardzo się cieszę, nareszcie sie udalo!!! Pewnie kamień spadł z serca, że nareszcie macie to z głowy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości