|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Dobra dziewczyny
![]() ![]() ![]()
#4532 |
Rozeznanie
|
Ja musze kupic dzis zel do prania i tez zaczne to praniowo-prasowaniowe szalenstwo
![]() Wrzucam mój kocyk minky ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4534 |
Rozeznanie
|
Sasia śliczny ten kocyk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Zakorzenienie
|
Chcialam kupic w rosmanie jednyki pampersa bo mialy byc po 17,99 ale zostala tylko kartka eh. A nie mam sily jechac gdzies dalej.
#4536 |
Raczkowanie
|
minka dzięki za ten link, siedzę czytam płaczę ze śmiechu i trochę mniej boję się porodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Raczkowanie
|
Aaaa dziewczyny przyszlo w koncu moje lozeczko
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4538 | ||
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Nie idzie Was nadrobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja wczoraj wpadlam do drogerii i zobaczylam kosz co zawija pieluchy w woreczki i postanowilam ze musze to miec ![]() ![]() Edytowane przez antosia5 Czas edycji: 2014-10-08 o 11:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Rozeznanie
|
Skrzatku dokładnie bez skierowania ani rusz z glukozą nawet jak chcesz zapłacić. Inne kobiety robią glukozę i albo cukrzyca jest albo nie ma i święty spokój, a u mnie nie wiem o co chodzi...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4540 |
Wtajemniczenie
|
Wreszcie siadlam dodrugiego sniadania
![]() ![]() Moja mama sie dzisiaj rozplywala jak bardzo chcialaby juz na spacerki z Mila chodzic ![]() SweetOlcia Maaaasz rozowe Lozeczko !!! ![]() ![]() Hasiap To Ty rzeczywiscie nie mozesz juz za bardzo leniuchowac bo jeszcze chwilka i bedzie juz Klaudusia ![]()
#4541 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Hmm co do bepanthenu to ja akurat miałam maść,bo tak tż w aptece dali jak leżałam na położniczym ![]() Cytat:
Sudokrem to na mocne odparzenia, ale on ma to do siebie, że wysusza skórę, dlatego warto sięgać po niego w ekstremalnych sytuacjach. Linomag jest natłuszczający, tym bardziej warto go używać przy dziewczynkach. Puder nie jest zły, ale u dziewczynek może wejść TAM i będzie kupa pisku, piszę,bo miałam taką sytuację ![]() Jeszcze dziewczyny zobaczcie, bo kiedyś w gazetce z apteki DOZ natknęłam się na taki krem o nazwie "pupikOne" miał sporo składników regenerujących i cena nie wysoka. Jest w podobnym opakowaniu co sudokrem. Jestem po ktg, mała spała w najlepsze. Czeka mnie zapewne badanie ginekologiczne ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Powinna to przeczytać każda która się boi porodu sn !
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
Ja tak patrzę, ze dziś to chyba jakieś zbiorowe szkolenie jest dla tych ginekologów.
Tak piszecie o tym Oilatum że zaczęłam się nad nim zastanawiac a akurat od piątku bym miała taniej w rossmanie. U mnie Mała teraz tak wariuje, że mój brzuch przybiera dziwne kształty ![]()
#4544 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Rozeznanie
|
Minka mogłabyś mi doradzić? Właśnei dostałam smsa ze szpitala, że wszystkie kobiety w ciąży powinny iść do GP zaszczepić się na grypę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | ||||
Zadomowienie
|
Hej,
podchodzę 3 raz do odpisania od wczoraj (pierwszy tak długo odpisywałam, że mnie wywaliło a drugi raz dzisiaj synek nacisnął przycisk w kompie i bach ![]() W poniedziałek byłam na usg (chyba Roksape - Ty się pytałaś) - wszystko ok, co prawda bardzo dużo wód ale w górnej granicy normy. Mała waży 2130g (to był 31t5d). I niby termin z usg o 10 dni wcześniej - ale to kwestia tylko i wyłącznie większej wagi dziecka tak jak przy synku. Ja na razie nie myślę o przygotowaniach, wczoraj zamówiliśmy meble do salonu (który będzie naszą sypialnią jak Mała się urodzi), za 1,5 tyg mały remont. Dopiero jak wszystko dotrze to zacznę pranie, prasowanie, kupowanie rzeczy których brakuje tj. łóżeczka dla Małej, pieluch, kosmetycznych rzeczy... Przyszykuję torbę do szpitala. Czyli zacznę w ostatnim tygodniu października. A termin mam na 3 grudnia. Poza tym nie pamiętam co chciałam napisać. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Z doświadczenia odradzam octanisept na pępek. Synkowi właśnie się babrał. Jak przyszła położna 10 dnia po porodzie do domku i pokazała nam co się dzieje w pępuszku to uwierzcie ja i mąż ryczeliśmy wieczorem (bo na wierzchu idealnie, zasycha - jakby chciał odpaść, ale właśnie to nie o wierzch chodzi). Osobiście polecam spirytus (tylko nie pamiętam jaki miał być chyba trzeba tak rozrobić z wodą aby wyszło 70% - nie jestem pewna). My poszliśmy na łatwiznę i położna poradziła nam kupić takie gaziki nasączone alkoholem w aptece o nazwie Leko (one miały odpowiednie stężenie). I wyciskaliśmy ten alko w patyczki do uszu a potem kikut do góry i z każdej strony dokładnie w środku przemywaliśmy, bardzo dokładnie. Wówczas chyba po jakiś 4-5 dniach odpadł. Cytat:
![]() Poza tym hmmm... nam na sr pokazywali o tak psikać octaniseptem po wierzchu i przetrzeć a w środku tak jak u synka nieźle się narobiło. Owszem wiadomo można mieć szczęście i nic się nie nababrze. A octanisept - osobiście polecam dla dziewczyn po cc. Aby po myciu (najlepiej szarym mydłem - szybciej się rana goi) właśnie psiknąć sobie octaniseptem. ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Dodam jeszcze coś od siebie: tak naprawdę czy używać oliwki, czy osuszać bardziej skórę, czym myć w kąpieli to wszystko wyjdzie "w praniu" jak maleństwa nam się porodzą. Bo co dziecko to inna skóra i wszystko zależy od tego czy będzie miało jakieś tam problemy skórne, czy wógole nie. Czy wystąpią one na długo czy na krótko. Wiadomo coś tam trzeba kupić ale przez przesady - ja poprzednio dużo nawyrzucałam, teraz się zastanawiam czy nie wyślę męża do apteki po porodzie jak już będę wiedziała jaka jest Mała. To tak jak z pieluchami są dzieci, które na początku akceptują tylko pampersy bo inaczej odparzenie, albo tylko huggiesy czy tylko dady ... a są takie co jest im wszystko jedno, można co przewijanie zmieniać na inną firmę (od najdroższych po najtańsze) i wszystko jest ok. Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2014-10-08 o 13:29 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zadomowienie
|
Niteczka tak ja pytałam o USG
![]() ![]()
![]() |
#4548 | |
Zadomowienie
|
Inka - chciałabym aby u mnie w szpitalu był zakaz prywatnej położnej (co prawda nie mam na co narzekać bo przy poprzednim porodzie miałam fantastyczną położną z dyżuru
![]() Akurat ja trafiałam na wspaniałe położne na porodówce i na noworodkach. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Raczkowanie
|
Na warsztatach "mamusiowych" położna na pytanie o emolienty odpowiedziała, że należy je zostawić na później gdyby okazało się, że dziecko jest alergiczne i wszystko je podrażnia albo wysusza. Przy zdrowej skórze, jeżeli przyzwyczai się do emolientów trudnej przejść na tańsze "myjadła", bo jak już polubi apteczne to inne mogą uczulać. Ja zacznę od hippa, bo poprzednio się sprawdził.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Leniuchuję z umiarem ![]() ![]() Ps. Teście szykują u siebie w domu pokoik dla małej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4551 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie musisz się szczepić, u was tym bardziej szczepienia nieobowiązkowe, nikt cię nie będzie zmuszał i jak dla mnie broń boże się nie szczepić! jak ja byłam w ciąży to wtedy panowała świńska grypa, wszystkie ciężarne miały szczepionkę za darmo i nam tez ją wciskali. Pamiętam, że jakaś grupa antyczepionkowa rozwieszała wszędzie (na przystankach, słupach, światłach przy przejściach dla pieszych) takie wlepki, żeby się nie szczepić, że to syf i teraz specjalnie robią szum o zachorowaniach, żeby jak najwięcej szczepionek poszło. Część irlandek się szczepiło w ciąży, my Polki - nie. Nikt nie zachorował, a później się okazało, że te szczepionki to w ogóle nie przebadane były, bo nie było czasu (przecież wybuchła epidemia) i walili je w ciemno. Można sobie poczytać, że ona spowodowała m.in. zachorowania na narkolepsję. Oczywiście nikt się do tego oficjalnie nie przyzna, bo po co brać odpowiedzialność i wypłacać odszkodowania? ![]() jak my odmawiałyśmy szczepienia na świńską grypę to nawet nas nie namawiali, powiedziałyśmy, że nie chcemy, ona coś tak pogadała o zagrożeniu itp i koniec.
![]() |
#4552 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie też jestem na nie, ale jak dostałam tego smsa, to zwątpiłam. To straszne co piszesz, ze nie były przebadane ![]() Tak czy siak, nie pójdę na to szczepienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za życzenia urodzinowe dziewczyny
![]() Co do szczepionek, nigdy się nie szczepiłam na grypę i zachorowałam może raz {odpukać} za to moja koleżanka szczepi się co roku i zawsze zaraz po ma GRYPĘ ![]()
#4554 |
Zakorzenienie
|
Lola sto lat kobieto
![]() ![]()
#4555 |
Raczkowanie
|
Lolcia wszystkiego naj
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
Lolcia sto lat i wszystkiego czego sobie zamarzysz
![]() kolejna pralka ciuszkow wyprana. Jeszcze wsumie jedna zostala ![]()
![]() |
#4558 |
Zadomowienie
|
Lolcia - wszystkiego najlepszego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, udało się, mamy dooooooooom
![]() ![]() ![]() Dostaliśmy wiadomość z nieruchomości z gratulacjami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Raczkowanie
|
Sasia gratulacje kochana
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.