Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-07, 18:19   #4471
19Inka90
Wtajemniczenie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Hasiap widze lista wydatkow jak u mnie Ja wozek mam tanszy,bo wlasnie spacerowke chce kupic lepsza A tak to dopiero zaplacilismy ubezpieczenie auta,jeszcze staniki do karmienia,kosmetyki,ochra niacze i posciel,termometr,wanienk a... Takze jeszcze troche kasy poleci...

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 18:42   #4472
Hasiap
Rozeznanie

Przeogromnie cieszę się, że już prawie za moment będzie z nami malutka, ale obawiam się że nie wyrobimy się ze wszystkimi wydatkami, które są w planach... ehh

Dzięki Madziqqq za info
Stary 2014-10-07, 18:52   #4473
19Inka90
Wtajemniczenie

Ooo widze ze Bimbunia podczytuje,czyzbys juz wrocila z urlopu ??

Emilka
Stary 2014-10-07, 19:18   #4474
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez grey cat Pokaż wiadomość
Hej
Jakaś nieprzytomna byłam ostatnie dwa dni i tylko bym spała. Dziś już lepiej i dobrze bo pierwsze zajęcia w szkole rodzenia.

Może jednak pilnuj tej diety na wszelki wypadek, też dziś byłam u diabetolog i mam dalej stosować mimo tego, że cukier mi już wychodzi w normie jak mierze po każdym posiłku i na czczo. Mówiła, że trzeba krzywą cukrową powtórzyć po połogu czy aby cukrzyca nie została.
Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Mnie tak dziś pobolewa, ale nie wiem czy nie z przemęczenia bo zachciało mi się wsadzać cebulki kwiatów.

Fajny blog, podobały mi się te słoniki z filcu i te ramki.

Ładne te lampki choinkowe diodowe tylko zastanawiam się czy nie mało ich jest.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Kurczę to faktycznie jakaś dziwna ta lekarka. Powiedziała że masz diety nie trzymać do puki nie zrobisz powtórki glukozy, ok a jak wyjdzie że masz cukrzyce to co wtedy? Nawet tak profilaktycznie nic Ci nie zaproponowała? Ja Ci życzę abyś nie miała tej cukrzycy tylko dziwie się podejściu lekarza do tego. Przecież nie można tego bagatelizować

aaa bo Wy chyba nie kojarzycie mojej historii z której telenowelę można nakręcić. Zaczęło się od tego, że miałam robioną glukozę z palca wynik na czczo i po godzinie był ok a ten po 2 godz był o 3 jednostki za duży. W poradni diabetologicznej powiedzieli, że mam powtórzyć i oni chcą wyniki z żyły ale tak w razie czego dostałam dietę wydrukowaną tylko nie prowadziłam dzienniczka, nie używałam glukometru bo nie byłam na szkoleniu. Glukozę z żyły powtórzyłam zaraz 4 dni później tylko, że dopiero po 3 tygodniach teraz miałam termin w poradni na full szkolenie itd, gdzie stwierdzili że mój wynik jest ok ale że jestem dopiero w 28 tc to glukoze mam zrobić ponownie w 32 tc bo jeszcze się może rozwinąć już nie mam siły się zastanawiać nad tym który lekarz/pielęgniarka mówi dobrze czy źle jak kazali tak zrobię

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
A ja byłam w lab, gotowa na wszystko, a tu sie okazuje, że to nie krzywą cukrowa będą robić tylko cukier na czczo i hemoglobine glikowana, nie wiem jak ja patrzyłam na to skierowanie w każdym razie po śniadaniu
i jak tam Twoje wyniki? w którym Ty tygodniu byłaś jak stwierdzili u Ciebie tą cukrzycę?

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Hej
Zaspalam dzisiaj na sniadanie z tz,aon stwierdzil ze tak slodko spalysmy ze nie mial serca nas budzic Potrafi dalej poslodzic,wczoraj w tak glupi sposob dowiedzialam sie ze ma zamiar sie oswiadczac ze az przez moment bylam zla ale potem doszlam do wniosku ze dreszczyk emocji bedzie i tak a przeciez to nie jest najwazniejsze Bo teraz to co chwila zgaduje kiedy by sie to moglo stac Znajac jego refleks to i tak jeszcze z pol roku poszekam

Teraz sniadanko herbatka i sciagnelam sobie wczoraj film "Gwiazd Naszych Wina" Ojjjj czuje ze bede plakala
Ale ponoc piekny jest

Kurier bedzie dzisiaj za godzine

Paulinkus pocieszylas mnie tym w razie "w" w 32 tygodniu
a ja trzymam kciuki za TŻ, że się wreszcie ogarnął i
mój oświadczył się w sylwestra zaraz po północy, a też tak czekałam przy każdej "sytuacji" i siedziałam jak na szpilkach a tu wybrał moment w jakim zupełnie się nie spodziewałam

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość

Dzisiaj ogarniam mieszkanie i szykuję torbę do szpitala,bo jutro mam się stawiać. 5 dni błogiego leżenia mi się szykuje. W sumie to nawet się cieszę, bo w domu nie mam kiedy leżeć
i to jest zdrowe podejście nie kara za grzechy a odpoczynek

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
nie wiecie ile może iść paczka priorytetowa wysłana pocztą?

mój kanarek tak się drze,że mam go już dosyć, chyba go przeniosę na zaplecze hah
priorytet czasem dochodzi na drugi dzień ale rzadko, jak wysłali dzisiaj to powinna być na czwartek w porywach na piątek nie później

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Ja kupiłam Basi rajstopki jak była w rozmiarze 62 i nie powiem, bo uważam, że rajstopki to jedna z wygodniejszych rzeczy dla dziecka. Pępek i tak jest w pampersie ukryty, bo dziewczynki nie siusiają do góry przecież a co do jego odpadania to różnie bywa. Maćkowi szybko odpadł pępek jakoś po dwóch tygodniach, a Basi to ponad miesiąc.
ja mam rajstopki na 62 , ale nie myślałam o pępuszku

brzdącowi od siostry TŻ odpadł jeszcze w szpitalu czyli po 4 dniach chyba...szybko coś

Cytat:
wy też macie takego lenia dzis?
lenia okropnego, jak wróciłam z kraka to spałam

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
A ja bylam w urzedzie miasta zlozyc wazny wniosek i myslalam, ze urodze. Czy Was tez tak boli w kroczu jakby dziecko mialo zaraz wypasc ? teraz leze i jest ok.. ale to chore ze ciezko przejsc pare metrow.
tak mnie nie bolało nigdy, często mi się brzuch spina i twardnieje ale nigdy nie boli, ewentualnie pępek ale w kroczu nigdy i też nie miałam uczucia, że miało by mi dziecko wypaść za to często łapię się za brzuch od spodu bo mam wrażenie, że taki ciężki że muszę go podtrzymać bo inaczej mi odpadnie

Inka i Hasiap ja też się dopisuję do wizyt na 15.10

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Ooo widze ze Bimbunia podczytuje,czyzbys juz wrocila z urlopu ??
nasza Inka to jak radar
Stary 2014-10-07, 19:57   #4475
Chemisette
Rozeznanie

A to nie wiedziałam, kurcze powtarzać glukozę to Ci współczuje
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 20:22   #4476
alekaz1
Zakorzenienie

Eh adaptery do mojego wozka u mnie nie dostepne kolezanka znalazla w nimczech ale za 38 euro i bede musiala wziasc
Stary 2014-10-07, 20:31   #4477
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Kochane powiedzcie mi jakie materacyki kupujecie do łóżeczka dla swojego maluszka? Zastanawiam się nad gryczano-kokosowym, ale nie wiem czy to jest dobry wybór...
Ja mam gryka-kokos-pianka z Danpolu

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
W głowie mam mętlik już od tych wózków... Nie wiem co wybrać...
Witam w klubie, ja w kwestii wózków jestem totalnie zielona, już, już myślałam, ze xlander xa, ale na żywo szału nie ma, gondola taka mała, a to mały przecież w kombinezonie będzie... Sama nie wiem

Basiabasia, wyniki mam dopiero w piątek, tak samo jak i wizytę u diabetologa. Ja się pospieszyłam z krzywą cukrową, bo zrobiłam ją chyba w 22-23 tc.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-07, 21:07   #4478
madziqqq
Rozeznanie

na poprawę humoru
https://www.facebook.com/video.php?v=10202249130814628
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 21:17   #4479
promolcia
Zadomowienie

no to Wam powiem, ze mnie też te przedwczesne porody przerażaja bo na razie jestem w czarnej D....
Wy pierzecie i prasujecie ubranka a ja nie miałabym nawet czym zapełnić pralki, nawet do połowy bym jej nie wypchała, wszystko co mam jest z letnich wyprzedaży w C&A, które Wam pokazywałam już daaaawno temu...
czemu nie mam więcej? hmmm...ponoć coś mamy dostać od męża koleżanki z pracy...ale kiedy? i co się tam znajdzie? nie mam pojęcia...no i tak sobie na razie czekam w niepewności ...
czekam bo listy tego co bym chciała mieć są jak niekończąca się opowieść...kilka okrągłych tysiąców musiałoby pójść w ruch...
w sumie czekam też na te targi w poznaniu...może tam mnie jeszcze coś zachwyci? jesli nie to powoli zacznę klikanie bo to już czas najwyższy
zamówiłam mebelki dla Grzesia, jednak będzie miał takie robione na wymiar bo te voxowe niestety nie dały się dobrze dopasować do pokoju ze skosami, będą gotowe na koniec listopada więc szybciej tak czy siak nie będę prała żadnych ubranek bo nie będzie gdzie ich układać....tylko matulu...co ja zrobię jak szybciej urodzę oby nie

dołączam do tych ciągle niewyspanych...no masakra z tym jest, ani na boku, ani na plecach, ciągle ziewam o chodzę jak lunatyczka...zwariować można

a tak w ogóle to czekam na wyznaczenie terminu obrony, dawno już o szkole zapomniałam a tu jednak będzie trzeba się jeszcze zmusić do ruszania mózgiem...ciężko to widzę
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 21:25   #4480
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Ja mam gryka-kokos-pianka z Danpolu

Witam w klubie, ja w kwestii wózków jestem totalnie zielona, już, już myślałam, ze xlander xa, ale na żywo szału nie ma, gondola taka mała, a to mały przecież w kombinezonie będzie... Sama nie wiem

Basiabasia, wyniki mam dopiero w piątek, tak samo jak i wizytę u diabetologa. Ja się pospieszyłam z krzywą cukrową, bo zrobiłam ją chyba w 22-23 tc.
Ja miałam krzywą cukrową w ostatni dzień 24 tc i potem tydzień później drugą. Ponoć też za wcześnie... Dlatego kazała mi spadać bo jeszcze wszystko może się zdarzyć :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Przeogromnie cieszę się, że już prawie za moment będzie z nami malutka, ale obawiam się że nie wyrobimy się ze wszystkimi wydatkami, które są w planach... ehh

Dzięki Madziqqq za info
A co Ty już rodzic będziesz? Coś przegapiłam chyba...

Stary 2014-10-07, 21:38   #4481
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Ja mam wizytę dopiero za chyba 2tyg i mam nadzieję, że mała będzie głową w dól nie chce cc, boję się tego bardzo (dziwne, bo na początku ciąży było odwrotnie). Niestety czuje, że ona ciągle jest w tej samej pozycji (leży w poprzek i rozpycha się już w tych samych miejscach od nie pamiętam kiedy, nawet mój tz to zauważył, że od dawna ręce przykłada w to samo miejsce i tam czuje jej ruchy )

Myślicie, że jeszcze może się obrócić?

Inka a ten film można obejrzeć gdzies online?
myślę, że może się odwrócić, ale z każdym kolejnym tygodniem będzie jej trudniej

ja dziwnie kopniaki na bokach czuję, nie wiem właśnie czy mi mała się też nie odwróciła

nadrobiłam was, ale tylko dzisiejszy dzień. Odkopałam się trochę z ciuchów, ale teraz nie mam gdzie ich wsadzić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-07, 21:52   #4482
alekaz1
Zakorzenienie

Ja mala czuje caly czas w tych samych miejscach wiec pewnie dalej posladkowo lezy. W piatek wizyta to zobaczymy.

18 pazdziernika kolezanka przyjerdza. Do tego czasu musze poprasowac i wszystko poprac a jak wyjedzie to lozeczko skrecimy i postawimy na miescu
Stary 2014-10-07, 21:56   #4483
Basjenia
Zadomowienie

o....zdaje się że ktoś tu ma czkawkę

http://craftybutt.blogspot.com/2011/...io-lights.html
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-07, 22:46   #4484
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
A co Ty już rodzic będziesz? Coś przegapiłam chyba...
Basia jeszcze cały miesiąc i 4 dni ale właśnie wydatków więcej niż wypłat przez ten czas
Stary 2014-10-08, 06:50   #4485
mysza88
Rozeznanie

Cytat:
o matko ale się uśmiałam!!!

dzień dobry! ja od 6 spać nie mogę, kręcę się i wiercę więc postanowiłam wstać
wczoraj rozmawiałam przez tel z koleżanką która urodziła jakiś tydzien temu i powiem tak: utwierdziła mnie tylko w przekonaniu żeby brać ze sobą położną. To było jej drugie dziecko i już nie planowała jej brać, ale powiedziała że leżała kilka godzin i nikt się nią nie interesował. Ewidentnie pielęgniarki z dyżuru czekały aż dostaną coś w łapę to wtedy jej pomogą. Po paru dobrych godzinach męk i żadnych postępów w porodzie zadzwoniła do położnej która mi też poleciła. Ta przyjechała i po chyba 1,5 godz na świat przyszedł jej synek. Konkluzja mojej znajomej po tym porodzie jest jedna: nie dasz w łapę - męcz się ile chcesz. Oczywiście nie jest to regułą, każdy jest inny, każdy szpital inny, może u nas będą to tylko szybkie i super sprawne porody ale kto wie utwierdziła mnie tylko w przekonaniu żeby brać położną bo jak to stwierdziła: jedne z najlepiej wydanych pieniędzy w ciąży... zobaczymy
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 07:14   #4486
basiabasia989
Rozeznanie

Dzień dobry

Takiej położnej to z tysiaka trzeba dać a ja tyle nie mam :P mam nadzieję ze w tym moim "hotelu" jak to ktoś określił urodzę prędzej niż później

Stary 2014-10-08, 07:28   #4487
NaamaH6669
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
o matko ale się uśmiałam!!!

dzień dobry! ja od 6 spać nie mogę, kręcę się i wiercę więc postanowiłam wstać

wczoraj rozmawiałam przez tel z koleżanką która urodziła jakiś tydzien temu i powiem tak: utwierdziła mnie tylko w przekonaniu żeby brać ze sobą położną. To było jej drugie dziecko i już nie planowała jej brać, ale powiedziała że leżała kilka godzin i nikt się nią nie interesował. Ewidentnie pielęgniarki z dyżuru czekały aż dostaną coś w łapę to wtedy jej pomogą. Po paru dobrych godzinach męk i żadnych postępów w porodzie zadzwoniła do położnej która mi też poleciła. Ta przyjechała i po chyba 1,5 godz na świat przyszedł jej synek. Konkluzja mojej znajomej po tym porodzie jest jedna: nie dasz w łapę - męcz się ile chcesz. Oczywiście nie jest to regułą, każdy jest inny, każdy szpital inny, może u nas będą to tylko szybkie i super sprawne porody ale kto wie utwierdziła mnie tylko w przekonaniu żeby brać położną bo jak to stwierdziła: jedne z najlepiej wydanych pieniędzy w ciąży... zobaczymy

Tylko nie w każdym szpitalu wogole dopuszczają położna tzw zewnętrzna. W trójmiescie w żadnym szpitalu nie mozna mieć swojej położnej...

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 07:36   #4488
mysza88
Rozeznanie

no właśnie to jest to o czym pisałam, każdy szpital jest inny : namaaah może u was personel jest poprostu lepszy i nie są nauczone dostawania w łapę jak u nas...
Stary 2014-10-08, 07:41   #4489
alekaz1
Zakorzenienie

Dziendobry noc w miare ok po za czestym wstawaniem do wc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 07:51   #4490
sjero
Raczkowanie

hej wszystkim

dziś pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, ale się cieszę

słuchajcie, powoli zaczynam się zabierać za kompletowanie apteczki, oto moja lista:

Linomag maść do dupki
Bepanthen maść lub Maltan maść na brodawki
rurki Windi
sól fizjologiczna do oczu i noska
witaminy K+D
Espumisan krople na wzdęcia i kolki
Pedicetamol - przeciwbólowy i przeciwgorączkowy od 1 dnia życia
Octenisept na pępek

do tego jakieś gaziki? czy nie potrzebne?

O czymś zapomniałam? Wiem, że pewnie nieraz już ktoś coś pisał, ale rzućcie łaskawym okiem
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 07:58   #4491
NaamaH6669
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
no właśnie to jest to o czym pisałam, każdy szpital jest inny : namaaah może u was personel jest poprostu lepszy i nie są nauczone dostawania w łapę jak u nas...

Oj nie, niestety personel taki jak wszędzie

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 07:59   #4492
19Inka90
Wtajemniczenie

Hej laseczki
Po wczorajszym burzliwym wieczorze dzisiaj zaczelam sie w koncu uspokajac Noc to jakis koszmar przewracalam sie tylko z boku na bok :/

Mysza Umnie w szpitalu tez jest zakaz brania poloznych do porodu,ale to mi sie wlasnie podoba bo przynajmniej zadna nie bedzie oczekiwala ze dostanie cos w lapke
U mnie personel jest wspanaialy Chyba tylko jedna z poloznych byla "mniej mila"
a zdarzylam poznac 5 ktore sa naprawde cudowne i mam nadzieje ze uda mi sie trafic na ktoras z nich Zreszta Ja mam jeszcze jeden plus podczas mojego porodu w szpitalu bedzie moj tesc (sam to zaproponowal) Bo jak to powiedzial w razie jakichkolwiek problemow On bedzie wiedzial co nam sie nalezy

Wlasnie a propo apteczki,jak mam sudocrem to musze jeszcze kupowac linomag ??

Emilka

Edytowane przez 19Inka90
Czas edycji: 2014-10-08 o 08:03
Stary 2014-10-08, 08:02   #4493
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez sjero Pokaż wiadomość
hej wszystkim

słuchajcie, powoli zaczynam się zabierać za kompletowanie apteczki, oto moja lista:

Linomag maść do dupki
rurki Windi
witaminy K+D
Octenisept na pępek

O czymś zapomniałam? Wiem, że pewnie nieraz już ktoś coś pisał, ale rzućcie łaskawym okiem
Pozwolisz, że sobie skopiuję twoją listę

Ja byłam wczoraj na wizycie, ciśnienie mam nadal za wysokie, lekarz twierdzi, że u niektórych się tak w ciąży dzieje i nie wiadomo, od czego to. Dostałam leki.
Mała waży już 1400, rozwija się prawidłowo - łożysko ok, szyjka dobra, także cieszę się, że wszystko dobrze. Kolejna wizyta za 3 tyg. Ciekawe, czy teraz to już częściej będzie kazał przychodzić, czy jak. Ostatnio 5 tygodni było przerwy między wizytami...

No i zapisałam się wczoraj do położnej i ona mnie namówiła na szkołę rodzenia, do której miałam nie iść. Ale może ma i rację, wybiorę sobie część spotkań, tylko tych bardziej potrzebnych i praktycznych - tż się zdeklarował, że chce jeździć ze mną, więc zobaczymy. Może też dzięki temu poznamy kogoś z okolicy - ludzie z tymi samymi problemami i na tym samym etapie szybko łapią kontakt.
W każdym razie dziś mamy pierwsze zajęcia w tej szkole, w poniedziałek możemy iść na jakieś końcowe z inną grupą i tak może uda się czegoś dowiedzieć sensownego
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 08:22   #4494
alekaz1
Zakorzenienie

Ja sie zbieram za sprzatanie. Goscie juz wyjechali to mozna ogarniac. Tz biedny dzis w domu. Bo chory.
Stary 2014-10-08, 08:23   #4495
Roksape
Zadomowienie

Hej szykuję się na szpital. Na 11 odstawiam maluchy do przedszkola i jadę na miasto. Nadrobię Was i poodpisuję później piszcie dużo żebym miała co czytać
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 08:26   #4496
mysza88
Rozeznanie

Cytat:
Hej laseczki
Po wczorajszym burzliwym wieczorze dzisiaj zaczelam sie w koncu uspokajac Noc to jakis koszmar przewracalam sie tylko z boku na bok :/

Mysza Umnie w szpitalu tez jest zakaz brania poloznych do porodu,ale to mi sie wlasnie podoba bo przynajmniej zadna nie bedzie oczekiwala ze dostanie cos w lapke
U mnie personel jest wspanaialy Chyba tylko jedna z poloznych byla "mniej mila"
a zdarzylam poznac 5 ktore sa naprawde cudowne i mam nadzieje ze uda mi sie trafic na ktoras z nich Zreszta Ja mam jeszcze jeden plus podczas mojego porodu w szpitalu bedzie moj tesc (sam to zaproponowal) Bo jak to powiedzial w razie jakichkolwiek problemow On bedzie wiedzial co nam sie nalezy

czemu burzliwym?
Stary 2014-10-08, 08:26   #4497
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NaamaH6669 Pokaż wiadomość
Tylko nie w każdym szpitalu wogole dopuszczają położna tzw zewnętrzna. W trójmiescie w żadnym szpitalu nie mozna mieć swojej położnej...

w moim wybranym szpitalu też podobno nie można mieć położonej z zewnątrz, ale się tam przejadę i pogadam z położnymi i ordynatorem. Zresztą poczytałam opinie na temat wrocławskich szpitali na stronie gdzie rodzić i mówiąc delikatnie, niektóre z nich przerażają
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 08:28   #4498
sjero
Raczkowanie

Cytat:
chyba nie ja sugeruję się opiniami w necie, że dupki nie należy przyzwyczajać do kremów i że linomag jest delikatniejszy, a sudocrem to już przy jakiś ekstremalnych wydarzeniach. Więc spróbuję na początek linomagu, a w razie W zaopatrzę się w sudocrem

Aha, odpowiednikiem Sudocremu jest Sudomax

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Pozwolisz, że sobie skopiuję twoją listę
a kopiuj sobie nie roszczę sobie do niej praw autorskich

Edytowane przez sjero
Czas edycji: 2014-10-08 o 08:33
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 08:31   #4499
sasia25
Rozeznanie

Dzien dobry

Dojechała wczoraj moja paczka i mam mój kocyk minky (niektóre pewnie pamiętają, że miałam z niego zrezygnować ) jest cudny i porządnie uszyty. Bardzo polecam sklep Mammooni później wrzucę fotkę

Inka wczoraj obejrzałam film, który poleciłaś i cały dzień było mi smutno, zle i chodziłam przybita teraz zapodaj mi cos romantycznego z happy endem

Cytat:
Napisane przez sjero Pokaż wiadomość
hej wszystkim

Linomag maść do dupki
rurki Windi
witaminy K+D
Octenisept na pępek

ja mam jeszcze czopki glicerynowe, czopki przeciwbolowe, masc majerankowa, katarek, tantum rosa (to dla mnie), maść alantan plus (ma sporo dobrych opini ) i chyba tyle

Edytowane przez sasia25
Czas edycji: 2014-10-08 o 08:33
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 08:33   #4500
madziqqq
Rozeznanie

ja to się wyśpię dobrze dopiero chyba za kilka lat
na pocieszenie przyszły mi spodnie ciążowe i leginsy ale oczywiście było by zbyt pięknie gdyby było wszytsko dobrze i w sumie z 3 par tylko chyba jedne spodnie będą dobre nie dość że duża dupa to jeszcze mierząc się dodałam sobie kilka cm i będą za duże
dobra lecę do domu mierzyć bo tu lustra nie mam :P
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości