![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
Cytat:
![]()
![]() |
#692 |
Raczkowanie
|
#693 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
może i brakuje białka, ale co ja poradzę, że bardzo lubie wszelkie warzywa i właściwie to mogłabym się zywić tylko nimi, skoro tak mi smakują to czemu mam ich sobie odmawiać (czegoś takiego to jeszcze nie było, zeby warzywa ograniczać ![]() jednego dnia mam ochotę na marchewki i kalarepę, a drugiego na smażone w głębokim tłuszczu ziemniaki z czosnkiem lub pączki.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Wtajemniczenie
|
Poczytać wątki podwieszone, chociażby... niektóre są w moim podpisie...
trochę wątków poprzeglądać... ![]() i błagam - nie zadawać tych samych pytań po raz 1000 ![]() Cytat:
![]() Nikt nie każe rezygnować z warzyw, wręcz przeciwnie (aczkolwiek marchewki na redukcji średnio polecane), ale... same warzywa - to nie jest dobrze skomponowany posiłek.
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Raczkowanie
|
a ja tam wstałam od razu na obiad ( o 14 wstalam ale szczegol) wiec tak zjadlam dzisiaj 1 talerz rosólu , 3 bulki z serkiem topionym ( nie na raz oczywiscie) , kilka kostek czekolady, jedno ciastko hehe ja tam sie nie odchudzam
#696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie chodzi o to żebyś ograniczała warzywa tylko żebyś NIE ograniczała się wyłącznie do nich ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Konto usunięte
|
italiaanka, Agosek
ale kto powiedział ze ja go chcę poprawiać, nie każdemu uśmiecha się poświęcanie połowy dnia na układanie posiłków,liczenie kcal, albo zmuszanie się do jedzenia czegoś bo ma białko, bo jest zdrowe, albo rezygnowanie z czegoś bo nie jest polecane, według mnie to nie jest zdrowe podejście do jedzenia... może i teoretycznie organizm dostaje to co trzeba, ale też miałabym pewne wątpliwości a pozatym jeśli chodzi o tą tłuczoną w kołko dietę 10PŻ - nie uważam że jest ona zdrowa, przynajmniej z punktu widzenia chociażby np.piramidy zdrowego żywienia, bo ale nie będe się tu wdawać w konwersację, bo może nie wiem wszystkiego jak narazie ja zamierzam jeśc to na co mam ochotę a jadłospisy wklejam ot tak..bo lubię ![]() a tak poza tym czy osoby które nie odżywiają się zgodnie z zasadami komponownia posiłków i innych "pierdołów", bo wolą posłuchać się swojego organizmu są skazane na "wieczne potępienie" w tym wątku? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#698 |
Zadomowienie
|
"niusia"-ja bym się nie przyczepiła pewnie, gdyby mnie nie przeraziła wizja niewielkiej ilości tego co jesz...
niezdrowe podejście do jedzenia mówisz? hmmm ja zauważam raczej, że niezdrowe podejście do jedzenia to ja miałam... a teraz próbuję jakoś z tym walczyć, m. in. dzięki tym radom italiaanki czy pingwinka przestałam np. utożsamiać jadłospis redukcyjny z maksymalnym ograniczeniem jedzenia, zaczęłam myśleć o tym, że jednak mojemu organizmowi potrzeba co nieco do odpowiedniego funkcjonowania cały czas się uczę, pewne rzeczy przemóc mi trudno, ale próbuję... nie jestem superrygorystyczna w przestrzeganiu zasad-staram się jedynie wykorzystać je, żeby niejako "zmądrzeć" ![]()
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
Utrzymanie:
sniadanie:wielki grepfrut +jogurt 2 sn-brzoskwinia lunch-2 kanapki z mortadela z zielonymi oliwkami i sosem z musztardy francuskiej+reszta paczki krakersow(wheat+dried tomato and basil) z wczoraj obiad:wielka miska salatki z tunczyka+oliwa z oliwek,zielona papryka,czerwona cebula,pieprz ,sol i coctail sos+3 kromki razowego chleba kolacja-jogurt z muesli. oprocz tego cherbata chai tea z miodem,4 szklanki wody. Ja w taki upal nie moge w siebie zmiescic duzo i nie mam ochoty na gotowane/smazone jedzenie. Moze ktos skomentuje? |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zmuszanie się do jedzenia czegoś co ma białko ? czy chcesz czy nie - biało i tak MUSISZ jeść. Od Ciebie zależy z jakich produktow je dostarczysz. Nikt nie każe na siłe Ci jeść np. twarogu. Ale to nie znaczy że w ogóle masz odstawić produkty bogate w białko. Musisz znaleźć alternatywę. Cytat:
no proszę Cię. OK, nie odpowiadają Ci zasady 10 PŻ - nie musisz się do nich stosować. Ale w nich nie ma nic teoretycznego i podlegającego wątpliwości (jeśli chodzi o to czy org. na tych zasadach dostanie 'co trzeba'). Cytat:
I ano... nie wiesz wszystkiego. Nikt nie wie, ale na szczęscie są ludzie o większej wiedzy na ten temat. nikt Ci nie broni. Byle były to normalne ilości... Cytat:
To ja bym miała gdzieś 'taki organizm' ^^ i zaczęła jeść z głową. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
Wow ale dyskusja!!!Jak widac kazdy ma swoje zdanie i niektorym nie da sie przegadac...Ale uwazam ze taka wymiana zdan jest w porzadku bo kazdy teraz zastanowi sie jak sam postepuje i przemysli to na swoj sposob...
A ja dzis Sn. 2 kromki chleba z chuda szyneczka z indyka plus pomidor i ogorek w plananch: 2sn. jaogobella z musli( musze ja zjesc bo jest do dzis wazna a zpomnialam ze mam ja w lodoce 0. salatka wenecka plus piers z kurczaka gotowana pw. jeszcze niewiem kol. serek wiejski i jakies warzywa Tak wogole macie tak ze jak dana rzecz dlugo ograniczacie podchodzicie do niej potem dosc dziwnie ja mam tak ze slodyczami nie jem juz prawie miesiac a ostatnio ugryzlam kawalek marsa i myslaalm ze zwymiotuje jedzenie z calego dnia... |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
Odzwyczaiłaś się od słodyczy, a co z tym idzie - od cukru w tej postaci. To całkiem normalne. Mam to samo, z tym że ja nawet nie potrafię zjeść całego jogurtu słodzonego (np. smakowa jogobella) - bo dla mnie jest zbyt słodki. I nie chodzi teraz o przesadzanie czy jakieś odmawianie sobie - po prostu zbyt długo już lecę 'bez cukru' i tak mój organizm reaguje na tego typu produkty. Ale nie narzekam, bo moją miłością i tak są jogurty naturalne. A słodycze... na co one komu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Wtajemniczenie
|
"niusia",
Ather ci już bardzo mądrze odpisała, ja tylko dokończę temat piramidy... powiedz mi, gdzie 10PŻ jest niezdrowe (konkrety poproszę ![]() ![]() ![]() Wklejam 3 piramidy: starą, nową i Berardiego... Po drugie: Piramida Berardiego też została uznana przez USDA ![]() Żadna z tych piramid ostatnią nie jest. Jw. badania ciągle są prowadzone, wiemy coraz więcej... I na koniec: to nie jest mój wymysł z tym 10PŻ, fanatyczką nie jestem. Biorąc pod uwagę tylko Polskie strony: polecane jest na sfd, czy ss... poleca to także Pingwinek, a jak wiemy jest dietetyczką Wystarczy trochę poczytać o Berardim, żeby zobaczyć, że jest to człowiek wykształcony i z doświadczeniem. ps. uwaga do Twojego jadłospisu - za urozmaicony jadłospis uznaje się ten, który ma choć jedną rzecz z danej grupy. Czy u Ciebie tak jest (nawet wybierając tą starą piramidę)? Nie, więc o czym tutaj dyskutować ![]()
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
italiaanka-mam prośbę-masz gdzieś jakiś spis albo możesz napisać jakie warzywa są polecane na redukcji? Bo nie mam pomysłu jakoś, a póki co moja święta trójca to ogórki, pomidory i brokuły
![]() ![]()
![]() |
#705 |
BAN stały
|
śn: kromka chleba a'la pelnoziarnisty posmarowana masłem z (polskim!!!!) pasztetem drobiowym (cienko), 2 ciastka a'la markizy, 1/3 batona a'la snikers, 2 Michalki (polskie
![]() II śn: jablko, 0.5 l coca- coli light bedzie: obiad: kromka jak przy śniadaniu, baton a'la snikers kolacja: jablko Dostane opiernicz jakich mało ![]() nie ma tu wieśniakow, dobrego mleka, twarożków jak ci angole moga to jesc trudno- bede sie syfsko odzywiac jeszcze 2 tygodnie- wtedy wracam z tymi weglowodanami typu slodycze... pracuje fizycznie i mi slabo jak nie zjem czegos multi slodkiego... wrrr- Kocham polskie jedzonko i juz sie nie moge doczekac az spelnie swoje kulinarne marzenia jak tylko wroce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Zadomowienie
|
dolare-najgorsze, że ja mam zawsze w Anglii wrażenie, że to jedzenie jeszcze dodatkowo wzmaga apetyt :/ a dziewczyny już kiedyś pisały, że ten ich biały chleb tostowy to dietetyczne morderstwo
![]()
![]() |
#707 |
Przyczajenie
|
każdy biały chleb to dietetyczne morderstwo. jeżeli ktoś nie lubi czarnego to polecam graham. lub bułki grahamki. ale trzeba pamiętać, że bułki nie mogą być lekkie, tylko powinny być dość ciężkie, bo te lekkie to ściema, a nie prawydzwe grahamki. to tak na marginesie.
Śniadanie kawa troszkę dipa pomidorowego(ok.20 kcal) 3 łyżki serka wiejskiego+3 łyżki dżemu truskawkowego w planach mam jeszcze gotowany kalafior(100g ma tylko 22kcal, a surowego 100g ma 34kcal, więc różnica jest spora[: ) i jakieś owoce lub ważywa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym na tym nie wyżyła ![]()
![]() |
#709 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Zadomowienie
|
9,30:250ml owsianki, kawałek twarogu
13,00, rogal(musialam zjesc bo bylam b. glodna na miescie..) 15,00 pozniej: bułka ziarnista z twarozkiem(koperek, szczypiorek, przyprawa fit up, troche jogurtu nturalnego), pomidor 17,00 serek wiejski, sałatka warzywna(ogorek, pomidor, oliwa z oliwek, slonecznik, koperek, przyprawa fit up) i jak prosze o ocene. Dzis nie ma obiadu nie zmieszcze....
,, Uśmiechem witaj każdy nowy dzień '' Edytowane przez magdalenaa Czas edycji: 2007-07-24 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na redukcji przede wszystkim zielone, liściacte: - sałaty / mesclun (mieszanka sałat) - kapusta pekińska, - rzepa (turnip greens, czyli chodzi dokładnie o liście) - szpinak - rukiew / rzeżucha wodna (watercress to chyba właśnie to ![]() - brokuły "Inne": - ogórek - cukinia - kalafior - cebula - brukselka - rzepa - pomidor - bakłażan - kapusta - karchochy - szparagi - seler - buraczki - czerwona / zielona papryka - por - fasola szparagowa - grzyby Ze skrobiowych na liście warzyw są tylko: - ziemniaki - kukurydza - zielony groszek - lima beans (green) - zabijcie mnie, ale nie nie pamiętam pl odpowiednika ![]() Jest jeszcze lista pomarańczowych oraz różnego rodzaju fasole/groszki. W sumie 5 grup. Dla wszystkich zainteresowanych piramidą Berardiego: http://www.mypyramid.gov/
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zadomowienie
|
italiaanka-dzięki
![]() ![]()
![]() |
#713 |
Przyczajenie
|
nie żartuję, naprawde tyle zjadłam. ale: po kawie nie mam ochoty na nic, więc to normalne. pozatym teraz jest naprawdę ciepło i nie chce mi się jeść.
a teraz zjadłam obiadokolacje(tzn zjadłam przed 17), czyli jajecznica z dwóch jajek(z minimalną ilością masła, tak z 1/4-1/3 łyżeczki do herbaty) i dużo kalafiora gotowanego. normalnie jem obiad i kolację tylko dziś duuży obiad był. mam nadzieję, że na dziś to już wszystko. ewentualnie czeka mnie jakiś malutki owoc wieczorem(jak brzoskwinia, nektarynka) lub platerek szynki(gdy zjem jeden platerek wieczorem np. polędwicy czuję się b. naładowana energią ![]() cały dzień bez chleba i bułek! |
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro po kawie nie masz ochoty na nic, to może wypij ją po sniadaniu, a dzień zacznij od wody albo zielonej herbaty-przecież pierwszy posiłek powinien dostarczać Ci energii... a co to za energia z 3 łyżek twarogu, dżemu i dipu? No i czemu akurat "malutki" owoc? Dużo energii po plasterku szynki?... ehhh edit: policzyłam pi razy oko kalkulatorem kalorii ile mogłaś zjeść (przyjmując że to było całe 200g opakowanie serka wiejskiego, ze zjadłaś 1kg kalafiora, nektarynkę i plasterek szynki-czyli wynik jest mocno zawyżony) wyszło mi jakieś 780kcal ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Raczkowanie
|
śn:
*kiełbaska *200g Sanoka 0% *kromka chrupkiej wasy *Nescafe Frappe z mlekiem 0,5% ob: *450g mieszanki China mix z dwoma małymi kawałkami mięsa *Nescafe Frappe kol: *Nescafe Frappe *2 kromki wasy zerrrrrooo apetytu |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Raczkowanie
|
śniadanie: 3 kanapki z wędliną
obiad: miska rosołu kolacja: płatki nestle fitness z owocami i mlekiem |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Wtajemniczenie
|
italiaanko - na ktorejs z pierwszych stron podalam moj przykladowy jadlospis, dzieki Twoim uwagom, przez jakis czas stopniowo zwiększalam ilosc kcal i stralam sie dostarczac organizmowi wszystkich potrzebnych skladnikow
![]() ![]() jestem na redukcji 1)polędwica sopocka+pieczywo razowe 2)kalarepka ( wiem, wiem warzywo to nie posilek, ale to byla raczej przekąska ![]() 3)jajecznica na odrobince maselka ![]() 4)2 kromki razowego pieczywa + serek topiony 5)fasolka + kurczak 6)serek wiejski Łącznie wyszlo mi okolo 900 kcal - czy to ciągle za malo? prosze poradź mi co zmienic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Wtajemniczenie
|
rzatago - specem to ja moze nie jestem ,ale na moje oko to zjadlas za malo. Staraj sie jeść 5 posilkow dziennie co 2-3 godziny i nie jeść mniej niz 800 kcal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Zadomowienie
|
rzatago-oj... za malutko... a z płatków Fitness lepiej zrezygnuj na rzecz czegoś innego-jak już dziewczyny mówiły one są "fitness" tylko z nazwy
![]() Iza-z tego ile sama się zdążyłam nauczyć z tego wątku ![]() ![]()
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
u mnie dzis przewalone i opieprz mi sie nalezy ale mialam urwnie glowy i w pracy i w domu przez caly dzien zjadlam 2 kromki chleba z szynka kawe jogobelle z musli ziemniaki kotlet mielony i duszona cukinia!!!Zafarbowlam wlosy na ciemny blond ale wyszlo bardziej karmelowa czekolada ale poprawil mi sie humor i czuje sie bardziej kobieco...ubralam tez nowa koszulke z dekoltem w V i wogole czulam sie piekna...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.