Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-08, 18:26   #2521
gosia3103
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Ja min pół roku chce karmić chyba ze będę musiała zacząć leczenie to zrezygnuje.

Paszport jest ważny na 5 lat;-) My mamy teraz na rok ale jak mały będzie miał już pesel to dostanie właśnie na 5.
Dzięki może jak już wreszcie zamieszkamy u siebie i się trochę odkujemy finansowo to byśmy na jakieś wakacje pojechali...
Stary 2014-10-08, 18:32   #2522
mamuska11
Rozeznanie

Czesc dziewczyny troche długo nic nie pisałam ale podczytywalam was czasami miałam troche problemów zdrowotnych ale juz jest lepiej nawet mi sie nie chce o tym pisać......

Niestety skonczylam karmic piersia po 10tyg bo Natalke ciagle bolał brzuszek miała jakies wysypki i była niespokojna nie wiem co ja uczulalo bo odstawilam juz chyba prawie wszytko nie wiem moze jakies konserwanty czy emulatory czy sztuczne barwniki niby jadlam zdrowo ale tak naprawde wszedzie czegoś niezdrowego dorzuca.....mała jest od tygodnia na nutramigenie i jest aniołkiem spi cała noc (wstaje o 23 i o 5 na karmienie ale je praktycznie przez sen i spi dalej) i ogólnie jest grzeczna je spi i patrzy na zabawki lubi tez duzo gaworzyć

Rozpoznaje juz mnie i Tż i zagaduje nas i śmieje sie w głos na nasz widok

Wogole zapomniałam juz ze ma jakies problemy w główce u lekarza juz miesiąc nie byliśmy a następna wizyta 29.10 u okulisty i 30.10 rezonans magnetyczny ale jestem dobrej myśli bo Natalka naprawde rozwija sie prawidłowo i zachowuje sie jak normalne niemowę z czego jestem mega szczęśliwa i czasem uwierzyc nie moge jakie mieliśmy szczęście

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 18:39   #2523
mamuska11
Rozeznanie

Mamusie sierpniowe 2014

Pisalyscie o lezaczkach ja mam huśtawkę graco sweet peace i jestem bardzo zadowolona jest dość wysoka wiec stoi na ziemi w salonie przy sofie i moge odwracać siedzisko w każda stronę takze jak gotuje w kuchni to odwaracam mała nie musze całej huśtawki przenosić ImageUploadedByWizaz Forum1412786267.584088.jpg
a karuzele mam tiny love kupiłam
tylko dlatego ja kupiłam bo w szpitalu małej zawiesili ja nad łóżeczkiem i mi sie spodobała Natalka lubi ta muzykę i zwierzątka fajnie sie obracają wokol własnej osi i mała az piszczy z radości ImageUploadedByWizaz Forum1412786351.365355.jpg

Stary 2014-10-08, 18:47   #2524
gosia3103
Zakorzenienie

Mamuśka super że z Natalką wszystko dobrze fajna ta huśtawka ale cena..:-/
Stary 2014-10-08, 18:54   #2525
h4linka
Zadomowienie

Kupiłam Tymkowi zabawki do wózka, doszłam do wniosku, że łańcuchy są za mało przyjazne i za daleko od rączek i postawiłam na same maskotki.
Wybór padł na żabę i lwa. W lwie zakochałam się jak tylko go wyjęłam z paczki http://allegro.pl/grzechotka-maskotk...606700739.html brzuch jest wielkości większego grejfruta, młody był w szoku jak go zobaczył pierwszy raz.

A na metce bodziaka, który ma dzisiaj ubrany jest napisane 6M.

Jutro idziemy do okulisty.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 19:14   #2526
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Mamuśka super że z Natalką wszystko dobrze fajna ta huśtawka ale cena..:-/
Ja kupiłam używana na ebay nie pamietam ile zapłaciłam ale jakies grosze większość rzeczy ktore sie nie zużywają az tak to kupuje na ebay bo sa prawie jak nowe a za mniej niz polowe ceny

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Kupiłam Tymkowi zabawki do wózka, doszłam do wniosku, że łańcuchy są za mało przyjazne i za daleko od rączek i postawiłam na same maskotki.

Wybór padł na żabę i lwa. W lwie zakochałam się jak tylko go wyjęłam z paczki http://allegro.pl/grzechotka-maskotk...606700739.html brzuch jest wielkości większego grejfruta, młody był w szoku jak go zobaczył pierwszy raz.

Fajny lew Natalka ma kilka podobnych zabawek i tez je uwielbia ostatnio wchodzę do pokoju a słoń, którego oparłam o szczebelki łóżeczka zeby sobie na niego patrzyła ,leży na jej brzuchu a ona wcina plastik czerwony ktory słoń miał przyczepiony do ręki

A z jakiego powodu idziesz z małym do okulisty?pytam bo ja ide 29.10 i zastanawiam sie jak takie badanie wyglada u tak małego dziecka ja ide na sprawdzenie wzroku bo Natalka ma nerw wzrokowy mniejszy i przesunięty

Stary 2014-10-08, 19:57   #2527
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Ja chciałabym karmić minimum 6 miesięcy,najlepiej rok, ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Na początku miałam momenty kryzysowe, czułam się uwiązana i zła, że nie mogę jeść rzeczy, które lubię. Teraz już się przyzwyczaiłam, udaje mi się ściągać pokarm i mogę sobie pozwolić na małe wyjścia Póki co jeszcze nie wiem kiedy wrócę do pracy, jeśli zdecyduję się na powrót po urlopie macierzyńskim to będę musiała Hanię wcześniej oduczać cyckolenia, do roku nie dotrwamy.

Zaczarowana, jak Ty to robisz, że możesz sobie tyle pospać? Zazdroszczę! Dla mnie deficyt snu to jest najgorszy ból odkąd jestem mamą. Chociaż i tak jestem wdzięczna losowi, że Hania chociaż 3-4godz. potrafi przespać

A pisałyście o karuzelkach. My nie mamy wcale, ale zastanawiam się czy nie kupić jednak. Tylko my mieszkamy w domu i Hania w łóżeczku to właściwie śpi tylko w nocy, a rano już ja zabieram na dół do wózka. Ale może jakby miała karuzelę to umiałaby poleżeć w łóżeczku dłużej, bo tak to leżenie jej się szybko nudzi.
U nas młody też w dzień przysypia na kanapie, ale karuzela w nocy potrafi go zainteresować jak się przebudzi i nie zaczyna płakać od razu jak do tej pory. Jak go nakarmię, odbije mu się i przewinę to też mogę go od razu odstawić do łóżeczka i się tak w nią wpatruje aż zaśnie.

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Pisalyscie o lezaczkach ja mam huśtawkę graco sweet peace i jestem bardzo zadowolona jest dość wysoka wiec stoi na ziemi w salonie przy sofie i moge odwracać siedzisko w każda stronę takze jak gotuje w kuchni to odwaracam mała nie musze całej huśtawki przenosić Załącznik 5809552
a karuzele mam tiny love kupiłam
tylko dlatego ja kupiłam bo w szpitalu małej zawiesili ja nad łóżeczkiem i mi sie spodobała Natalka lubi ta muzykę i zwierzątka fajnie sie obracają wokol własnej osi i mała az piszczy z radości Załącznik 5809553

Mamuśka ta huśtawka wygląda jak fotel dentystyczny dla maluchów he he
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 20:07   #2528
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Fajny lew Natalka ma kilka podobnych zabawek i tez je uwielbia ostatnio wchodzę do pokoju a słoń, którego oparłam o szczebelki łóżeczka zeby sobie na niego patrzyła ,leży na jej brzuchu a ona wcina plastik czerwony ktory słoń miał przyczepiony do ręki

A z jakiego powodu idziesz z małym do okulisty?pytam bo ja ide 29.10 i zastanawiam sie jak takie badanie wyglada u tak małego dziecka ja ide na sprawdzenie wzroku bo Natalka ma nerw wzrokowy mniejszy i przesunięty
Biedny słoń

W szpitalu mi kazali iść w trzecim miesiącu, w Polsce to chyba normalna profilaktyka?
Stary 2014-10-08, 20:11   #2529
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dzięki, to faktycznie trochę!

Ja myślę, żebyś nie rezygnowała, to zawsze coś, nawet 50 ml.

A co do becikowego jeszcze, to może się orientujecie? Składa się dokumenty za 2012 rok, ok, ale ten próg 1922 zł, to dochód na jednego członka rodziny razem z nowym dzieckiem, czy bez?
I co jak np. w 2013 dostałam podwyżkę?
Cytat:
Razem z dzieckiem.
Jak miałaś podwyżkę to teoretycznie liczy się za 2013. Ale u mnie mimo to chcą za 2012 jeśli złożę do końca października. Ja właśnie miałam podwyżkę i w końcu nie wiem, czy mi przyznają, wkurzę się jak tyle zachodu pójdzie na marne, a tak to zawsze tysiak do przodu..

jesli złozycie do konca października to dochody za 2012, a jesli później to dochody za 2013.
podwyżki nie mają zadnego znaczenia

liczy sie razem z dzieckiem-liczy sie dochód minus zapłącony podaek,minus skłądki na ubezpieczenie zdrowotne. to co wyjdzie podzielic przez ilosc członków rodziny.

ja sobie sama obliczyłam i wyszło mi ze za 2013 przekroczyłabym limit o 6 zł na osobe...wiec sie zebrałam i załatwiłam wszystko juz dawno zeby skłądać dochody za 2012 a nie 2013
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 20:16   #2530
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczyny troche długo nic nie pisałam ale podczytywalam was czasami miałam troche problemów zdrowotnych ale juz jest lepiej nawet mi sie nie chce o tym pisać......

Niestety skonczylam karmic piersia po 10tyg bo Natalke ciagle bolał brzuszek miała jakies wysypki i była niespokojna nie wiem co ja uczulalo bo odstawilam juz chyba prawie wszytko nie wiem moze jakies konserwanty czy emulatory czy sztuczne barwniki niby jadlam zdrowo ale tak naprawde wszedzie czegoś niezdrowego dorzuca.....mała jest od tygodnia na nutramigenie i jest aniołkiem spi cała noc (wstaje o 23 i o 5 na karmienie ale je praktycznie przez sen i spi dalej) i ogólnie jest grzeczna je spi i patrzy na zabawki lubi tez duzo gaworzyć

Rozpoznaje juz mnie i Tż i zagaduje nas i śmieje sie w głos na nasz widok

Wogole zapomniałam juz ze ma jakies problemy w główce u lekarza juz miesiąc nie byliśmy a następna wizyta 29.10 u okulisty i 30.10 rezonans magnetyczny ale jestem dobrej myśli bo Natalka naprawde rozwija sie prawidłowo i zachowuje sie jak normalne niemowę z czego jestem mega szczęśliwa i czasem uwierzyc nie moge jakie mieliśmy szczęście

Super, ze sie odezwalas
Z tobą juz wszystko dobrze?

Czyli Natalka rozwija sie dobrze. Rozpoznaje was, gada sobie kciuki za wizytę u okulisty. Ciekawe jak bedzie wygladalo badanie.
Az serce sie cieszy patrząc, ze jednak nasze dzieciaki rozwijaja sie prawidlowo miejmy nadzieje, ze juz tak pozostanie.

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 20:17   #2531
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Polly, to Ty prosiłaś o informację nt. szczepionek? Więc tak: błonica, krztusiec i tężec DTaP, czyli z tym krztuścem niepełnokomórkowym (Infanrix, albo ew. Tripacel, ale jeśli nie pracują na nim w danej przychodni, to nie, bo ją się jakoś dziwnie miesza i mogą mieć problem), albo samo DT wtedy bez krztuśca. Hib- może być ACT-Hib, HiBTiter lub Hiberix, ta ostatnia chyba najlepsza. Jeśli chodzi o polio, to jest tylko Imovax Polio, ale w składzie ma formaldehyd... więc pytanie, czy w ogóle na polio szczepić. Na resztę póki co nie patrzyłam, tylko na te bieżące (żadnych rotawirusów i innych nie biorę pod uwagę). Żeby nie było, to nie są moje analizy, tylko wzięte z forum o szczepieniach.
dzieki,zaczelam czytac to forum..i chyba przestane :/

Cytat:
Biedny słoń

W szpitalu mi kazali iść w trzecim miesiącu, w Polsce to chyba normalna profilaktyka?

raczej tylko dla wczesniaków, a idziez na nfz czy prywatnie?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 20:19   #2532
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

My w tamtym tyg odebraliśmy decyzje o becikowym i dostaniemy 4 tyś
A czemu aż 4 tyś. Ja też chcę;-)

Cytat:

Badanie okulistyczne nie jest fajne u takiego maluszka:'(.
My byliśmy już dwa razy x Tuśka dlatego że była naswietlana.
Po badaniu przez kilka godz trzeba chronić oczka przed światłem.

ButterBear pytałaś jak mała;-).
Supet się rozwija choć dalej ma obniżone napięcie i będziemy musiały prawdopodobnie na rehabilitacje chodzić.
Zaczęła robić mostki i nogami się odpychac . Muszę ja zacząć zapisać w bujaczku bo w końcu wyskoczy.
Waży juz 4,5 kg;-) i mierzy 63cm. A jak Twój Maluszek;-)?

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 20:33   #2533
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
dzieki,zaczelam czytac to forum..i chyba przestane :/

Heh no można się załamać, ale chyba lepiej wiedzieć i świadomie podejmować decyzje...
Ja też nic nie słyszałam o rutynowej kontroli u okulisty.
Stary 2014-10-08, 20:35   #2534
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Super, ze sie odezwalas

Z tobą juz wszystko dobrze?

Czyli Natalka rozwija sie dobrze. Rozpoznaje was, gada sobie kciuki za wizytę u okulisty. Ciekawe jak bedzie wygladalo badanie.

Az serce sie cieszy patrząc, ze jednak nasze dzieciaki rozwijaja sie prawidlowo miejmy nadzieje, ze juz tak pozostanie.

Ze mna juz w miarę ok dzięki ze pytasz podczytywalam troche wątek przez ten czas co sie nie odzywalam i widziałam ze pytałas o mnie

A jak twoja Wiktoria?tez z nią wszytko ok? Maluszki sa silne ja uważam ze skoro w pierwszych tygodniach ciazy jako taki maleńki groszek przetrwały i rozwijały sie dalej to teraz juz moze byc tylko lepiej najbardziej sie bałam w ciazy bo nie wiedziałam co bedzie a teraz wiem ze nawet jeśli cos sie zacznie dziać to lekarze jej pomogą

Stary 2014-10-08, 20:46   #2535
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
Ze mna juz w miarę ok dzięki ze pytasz podczytywalam troche wątek przez ten czas co sie nie odzywalam i widziałam ze pytałas o mnie

A jak twoja Wiktoria?tez z nią wszytko ok? Maluszki sa silne ja uważam ze skoro w pierwszych tygodniach ciazy jako taki maleńki groszek przetrwały i rozwijały sie dalej to teraz juz moze byc tylko lepiej najbardziej sie bałam w ciazy bo nie wiedziałam co bedzie a teraz wiem ze nawet jeśli cos sie zacznie dziać to lekarze jej pomogą

Najgorsza jest wlasnie ta niewiedza i bezradnosc. Tez ciagle sie zastanawialam co bedzie z małą, jak jej pomoc po urodzeniu i dalam sobie wyzwanie, ze bede robila wszystko by stymulowac jej rozwój.
Wiktoria ma sie dobrze. Nie wodze żadnych 'odchyleń'. Inni tez, bo wiekszosc rodziny o niczym nie wiem, oprocz naszych rodzicow. Zachwycają sie nią, bo przybiera na wadze, zaczyna gaworzyc, skupia sie na twarzach.
Wogole to jestem pod wrazeniem jak szybko moze rozwijac sie taka istotka. Na pewno nie jest jej latwo odnalezc sie po tej stronie brzucha, tyle wrazen i bodźców. Ludzie tez ciezko przystosowuja sie do nowych sytuacji, miejsc itp, a do dopiero taki bobas.

Jestem dobrej mysli co do naszych dziewczynek. Lekarze wszystkiego nie przewidza. Nauka swoje, a organizm swoje

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 20:51   #2536
mamuska11
Rozeznanie

Mamusie sierpniowe 2014

a co do okulisty to powiem wam pewna historie mam koleżankę która ma córeczkę 4 miesiące młodsza od mojej Zuzi, rozwija sie super ale jak mała miała 1.5 roku zaczepiła ja obca baba gdzies w galeri i zapytała czy mała ma problemy ze wzrokiem a
moja koleżanka zdzwiona zaprzeczyła a babka przeprosiła bo ona ma córkę która ma problem z oczkami i wydawało jej sie ze mojej koleżanki córka tez ma....zaniepokojona koleżanka pojechała do polski do znajomej bardzo dobrej okulistyki tak na wszelki wypadek i okazało sie ze mała na bardzo duza wadę wzroku -9 o ile dobrze pamietam i musi nosić bardzo mocne okulary ktore maja szkło tak grube jak denko od butelki i do tego musi miec codziennie zaklejone jedno oczko na zmianę biedna dziewczynka była wczoraj odwiedzić moja Zuzie szkoda mi jej taka malutka a takie problemy ma, moja koleżanka miała szczęście gdyby nie ta babka w galeri to niewiadomo kiedy by wyszła ta wada a dziecko napewno sie męczylo jak nic prawie nie widziało

Stary 2014-10-08, 20:53   #2537
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Biedny słoń

Ja nie miałam zalecenia pójścia do okulisty.
Stary 2014-10-08, 20:59   #2538
Moni 26
Zadomowienie

mój mały już śpi od pół godziny zawsze po kąpieli i cycu kładę go do łóżeczka i ok 30 minut zasypia(o21 zawsze śpi), a dziś z ledwościa pociumkał cyca i śpi z tym że od 16 grasował i troszkę marudził...bidulek walczył ze soba aby ta niedobra matka w końcu wykapała i mógł spokojnie usnać to jest niesamowite jak on wie i czeka na kąpiel...Męczył się strasznie, a jak tylko został wykapany to się poddał od 16 do 17 walczyłam aby chwile pospał, ale co usnął jak wypadł mu smoczek to był płacz(i tak spał może w ciagu tej godziny 15 minut, a ja co chwile do niego latałam)poddałam sie i wziełam go do salonu w bujaczku i troszkę sobie pogadaliśmy, pośpiewaliśmy i potancowaliśmy na koniec

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-10-08 o 21:02
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 21:02   #2539
h4linka
Zadomowienie

Cytat:

Idę na nfz, młody nie jest wcześniakiem. Kurde myślałam, że wszyscy chodzą, teraz zgłupiałam...

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-10-08, 21:04   #2540
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

mi też nie kazali
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 21:06   #2541
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Z tą podwyżką to jest podobno tak, że bierze się tylko okres po podwyżce, ale dzieli przez 12 miesięcy. Jeśli tak jest faktycznie to się łapię, a jak nie to nie :-P
Matko, nic z tego nie kumam

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Szkoda, tym bardziej że 4 dni to tak niewiele.
Z drugiej strony to chyba dobrze Lepiej regularnie mieć więcej niż jednorazowo ten tysiąc.
.
Ale zdajesz sobie doskonale sprawę pewnie, że to, że ktoś się nie łapie na becikowe, to nie znaczy, że nie wie, co z kasą robić

Cytat:
jeżeli dokumenty złożysz do końca października to biorą dochód za 2012 rok, a jak w listopadzie to już za 2013.
Próg 1922 zł to dochód na jednego członka rodziny wraz z nowym dzieckiem.

Dzięki za informację To złożymy.

4 tyś to super!

Cytat:
jesli złozycie do konca października to dochody za 2012, a jesli później to dochody za 2013.
podwyżki nie mają zadnego znaczenia

liczy sie razem z dzieckiem-liczy sie dochód minus zapłącony podaek,minus skłądki na ubezpieczenie zdrowotne. to co wyjdzie podzielic przez ilosc członków rodziny.

ja sobie sama obliczyłam i wyszło mi ze za 2013 przekroczyłabym limit o 6 zł na osobe...wiec sie zebrałam i załatwiłam wszystko juz dawno zeby skłądać dochody za 2012 a nie 2013
Dzięki za info

U mnie też chyba podobnie, że za 2012 to bym się może załapała, za 2013 na pewno nie.

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
ButterBear pytałaś jak mała;-).
Supet się rozwija choć dalej ma obniżone napięcie i będziemy musiały prawdopodobnie na rehabilitacje chodzić.
Zaczęła robić mostki i nogami się odpychac . Muszę ja zacząć zapisać w bujaczku bo w końcu wyskoczy.
Waży juz 4,5 kg;-) i mierzy 63cm. A jak Twój Maluszek;-)?
A już macie zleconą tę rehabilitację?
Moja też waży prawie 4,5 kg, konkretnie 4400, ale ma 53 cm. Zatem Twoja jest szczuplutka i wysoka, a moja jest klopsem
Fajnie, że się Tuśka fajnie rozwija, aż miło na to patrzeć

Mój Maluszek dobrze, mam pewne obawy, że jest w tyle w porównaniu z rówieśnikami. Ale to pewnie też indywidualne. Np. nie ogląda swoich rączek, na razie tylko ciśnie je do buzi...Ale za to uśmiecha się pięknie, grucha, pokrzykuje...

Cytat:

Super, że Natalka tak ładnie się rozwija. Jesteś naprawdę niesamowita, tak wspaniale od początku o nią walczyłaś

Co do badania okulistycznego, to mogę powiedzieć, jak to wyglądało w naszym przypadku. Hania miała zakrapiane oczy atropiną kilka razy w odstępie ok 10 minut, aż źrenice się odpowiednio rozszerzyły. A potem lekarka zaglądała jej w ciemności w te oczy takimi lorneteczkami. Nie jest to całkiem przyjemne badanie, ale Hania zniosła je z godnością. Z tym, że u niej to badanie miało na celu zbadanie głównie dna oka.

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 21:15   #2542
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Powiem Wam że nie mieliśmy przez 10 minut światła
Ja juz taka spanikowana szukałam zapalniczki
I nigdzie nie mogłam znaleźć
Bylam przerażona na szczęście mała spala i zaraz prąd wrócił

musze się przygotować na takie sytuacje

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 21:19   #2543
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Ale zdajesz sobie doskonale sprawę pewnie, że to, że ktoś się nie łapie na becikowe, to nie znaczy, że nie wie, co z kasą robić

U mnie też chyba podobnie, że za 2012 to bym się może załapała, za 2013 na pewno nie.
To dokładnie jak u nas z becikowym. Nie wiem czy się załapiemy, bo dochody wychodzą mi tak na styk. Jutro muszę ogarnąć temat, żeby jeszcze w październiku złożyć wniosek.

Dzisiaj znowu polegliśmy ze spaniem w łóżeczku. Skończyło się na tym, że mały przepłakał godzinę i nie mogliśmy go uspokoić Już chyba dam sobie spokój z tym przyzwyczajaniem go do łożeczka. Najważniejsze, że w nocy nie ma problemu ze spaniem
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 21:51   #2544
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Mamuska cieszę się że u was wszystko dobrze

Nasze szczescie
Stary 2014-10-08, 22:11   #2545
agatka553
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Powiem Wam że nie mieliśmy przez 10 minut światła
Ja juz taka spanikowana szukałam zapalniczki
I nigdzie nie mogłam znaleźć
Bylam przerażona na szczęście mała spala i zaraz prąd wrócił

musze się przygotować na takie sytuacje
Ja już ostatnio przygotowałam zapałki i świeczkę, po tym jak Szymcio panikował w samochodzie jak wracaliśmy i było całkowicie ciemno. Musiałam całą drogę gadać do niego całować i śpiewać. Bo my śpimy z włączoną lampką, więc młody nie nauczony jest przebywania w ciemności. A Wy też śpicie z włączoną lampką?
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 22:27   #2546
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Ja już ostatnio przygotowałam zapałki i świeczkę, po tym jak Szymcio panikował w samochodzie jak wracaliśmy i było całkowicie ciemno. Musiałam całą drogę gadać do niego całować i śpiewać. Bo my śpimy z włączoną lampką, więc młody nie nauczony jest przebywania w ciemności. A Wy też śpicie z włączoną lampką?
Nue. Od samego początku mała śpi bez włączonej lampki

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Dziewczyny mam pytanie. Pierś prawa jest dużo większa od piersi lewej. Z której mam karmić z tej mniejszej czy większej żeby się wyrównaly? Bo różnica między nimi jest duża

Nasze szczescie
Stary 2014-10-08, 22:43   #2547
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
dobrze piszesz

chyba też muszę kupić

szkoda no ale nic nie poradzisz

jeżeli dokumenty złożysz do końca października to biorą dochód za 2012 rok, a jak w listopadzie to już za 2013.
Próg 1922 zł to dochód na jednego członka rodziny wraz z nowym dzieckiem.

Juz kiedys pisalas, ze u Was becikowe jest wysokie... super, ze miasto mysli o nowych obywatelach i ich rodzicach!

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Nue. Od samego początku mała śpi bez włączonej lampki

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Dziewczyny mam pytanie. Pierś prawa jest dużo większa od piersi lewej. Z której mam karmić z tej mniejszej czy większej żeby się wyrównaly? Bo różnica między nimi jest duża
Ja bym karmila z tej mniejszej, zeby zwiekszyc laktacje, bo jak zaczniesz karmic ta wieksza, to ona zacznie produkowac dodatkowy pokarm, przez co znowu sie powiekszy, a tak masz szanse na wyrownanie piersi.
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 23:16   #2548
zVenus
Zakorzenienie

Ja chcialabym karmic min pol roku
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 05:12   #2549
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Dzisiaj Ninka zasnela o 20 no i udało mi się ja nakarmić na spiocha o 23. już myślałam że nie da rady bo spala jak zabita, ale w końcu zalapala tak czy inaczej i tak wstała o 3 jak zwykle. chociaż w sumie przespala 7 godzin zyskalam wolny wieczór bo noc i tak taka sama jak zwykle :p

Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 05:54   #2550
patrycja19894
Wtajemniczenie

U nas dziś masakra z tym spaniem, już dawno tak nie było. Mały zasnął ok 22 i spał dopóki go nie odłożyłam do kołyski czyli ok pół godziny. Przed 23 jadł i spał na cycu z 40 min i wstał mi przed 2. Teraz znowu po 2h obudził się tak głodny jakby cala noc nie jadł. Wczoraj w dzień jak jadł to strasznie się denerwował, wyginal, ruszał Rączkami, skrzeczal.. Juz nie wiem o co chodzi. Na skok to jeszcze za wcześnie.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości