|
|
#4051 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja ze względu na cenu już podziękowałam za elefanteny, mimo że suuuper buty i kupiłam w ccc (o połowę tańsze), ale nawet miękkie jak na trzewiki, więc jest ok. W ogóle śmiesznie było jak kupowałam, bo nie miałam zamiaru wchodzić i mierzyć l. butów, ale tak przejeżdzalam, a wejde, a L. jak zobaczyła buty to krzyk do mierzenia, musiałam ją puścić w sklepie a ona sobie wybierała buty i kazała zakładać :P I w sumie przypadkiem fajne buty kupiłam, L. pochodził chwilę w sklepie ( a raczej pobiegała) i widać, że wygodne Tak to ja mogę buty kupować :P (TŻ się śmiał, że zdecydowanie uwielbienie do butów ma po mnie )W ogóle to ona za butami teraz szaleje, moje klapki leżą non stop w pokoju bo sobie je zakłada ehmmm każe zakładać ..na nogi i chodzi :P
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
ja też zasmarkana i na zwolnieniu..
J. od dziś jest moim "atatan" asystentem. ale czemu on łatwiejszych słów nie chce mówić ![]() pokazuje mi cały dzień na swoje miejsce w kuchni i mówi: atatan, bo tam stał i mi "pomagał". i gadamy: - e e e - tak, zrobiłeś kupę do nocnika - edan! - jesteś na medal? - tak J. mówi trochę słów, ale nie gada ciągle, nie opowiada, porozumiewa się pojedynczymi słowami. właśnie je drożdżówkę łyżeczką i każe babci zamiatać okruchy
|
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Marcelowi zrobil sie chyba jeczmien na oku
![]() ma lekko zaczerwienione miejsce na dolnej powiece (nieduzo, nie jest spuchniete) i na koncu jest biala kropka - malenkie to jest - i nie wiem, czy to samo schodzi u dziecka czy trzeba stosowac jakies masci z antybiotykiem? Ktos cos wie, mial taka sytuacje? |
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
BYou kraczko
u nas dziś masakra, prawie cały dzień 40 stopni gorączki a ten rarytas zasponsorowaly dwie dolne piatki.Ala zmierzę tylko mała padnie, wczoraj już nie doczytałam Twojego posta, przepraszam
|
#4056 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajne rozmowy prowadzicie Cytat:
|
|
|
#4057 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na kazdym kroku odniosłam wrazenie, że nie. Chociaz by w tym hotelu sie postarali, w koncu 5 gwiazdek, tyle pozytywnych recenzji, a ja sie rozczarowałam bardzo. Np. sprzatanie wyglądało tak, ze raz weszlismy do pokoju, a tz mówi, że coś tam zrobimy jak kobitka posprząta, a ja mu na to że ona juz sprzątała z lekka sie zdziwił. Nie oczekiwałam ze beda mi miód do doopy lać, ale mogliby sie bardziej postarać. W restauracji to samo, raz przyszedł ktoś z obsługi, raz nie. Na któryms sniadaniu chyba w ogole nie było kelnerów, nie było komu stolików posprzatac po poprzednich gościach. Poza hotelem to samo. Nie lubie arabskiej namolności, ale taki zupełny "tumiwisizm" w strone turysty tez jak dla mnie nie do przyjęcia. Najbardziej byłam zła, bo naprawde kupe kasy kosztował ten wyjazd, a tu taki klops. Długo żesmy sie przed ta Grecją wzbraniali, jak widać mieliśmy dobre przeczucia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
), rozmiar 21 (raz ze nie było innego, dwa ze ma teraz adidaski rozm. 20 i sa na styk, grubszej skarpety na chłodniejszy dzien nie wsadze). I tez mierzyłam na tej wkładce (swoją drogą fajna sprawa, adidasy tez to mają) i duży palec jest na tym kolorowym polu, pozostałe poniżej (albo tak mi sie wydaje bo J za cholere nie chce postawic normalnie stopy na tej wkładce ). Na zime to juz w ogole nie wiem jakie kupic, teraz były tez na limango z richtera fajne zimówki za 120 zł chyba, no ale nie wziełam bo to jednak troche czasu jestCytat:
Cytat:
zdrówka dla Ciebie Cytat:
Despa, spoko, nie pali się. Wspólczuje wam gorączkowych piątek się macie z tymi zebiskami
|
|||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spodziewałam sie ostatniej trójki i chwili oddechu, a tu trójki niet w gratisie piątki
|
|
#4059 |
|
Zadomowienie
|
Moderna- u nas tez Ewa tak miala tylko nie bylo tej biAlej koncowki.. I u nas chyba raczej jakies ugryzienie :/ I juz jej schodzi..
podobno pociera sie miejsce obraczka zlota ale ile w tym prawdy? ja mialam pare razy i po czasie samo schodzilo.. poczytaj moze w necie |
|
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w necie to roznie wlasnie pisza, pozniej sie przyjrze temu oku, bo na razie szaro-buro, swiatlo kiepskie, dziekuje za zainteresowanie ![]() A jak sie czuje przyszla mama?
|
|
|
|
|
#4061 |
|
Rozeznanie
|
Alliw
Usmialam sie przy miodzie ![]() Szkoda ze macie takie wspomnienia ja jeszcze w grecji nie bylam mimo iz planowalam kiedys chciałabym pojechać
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4062 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jacy pod tym wzgledem sa Hiszpani? Ja pamietam latem ukazal sie artykul o hotelu 5-gwiazdkowym, gdzie panowala jelitowka i oni przyjmowali coraz to nowych gosci - 5-gwiazdek i pobyt w kibelku ![]() z tymi butami to masakra - sz szersza wkladka ciezko cokolwiek znalezc - na razie to znalazlam wlasnie Geoxa (choc tez nie wszystkie modele sa szersze) i Ricosta Pepino, musze sie jeszzce kiedys Primigi przyjrzec, Za fajna cene dostalas buty )---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- cathlyn gdzie ty dorwalasc ta ksiazke Naukowiec w kolysce? robilam ostatnio zamowienie i nie byla nigdzie dostepna.. |
|||
|
|
|
#4063 |
|
Rozeznanie
|
Moderna pw
Zrobilam ciasto bananowe z lila wczoraj po raz pierwszy udali mi sie z nia xos zrobić mieszala make w misce stojac na stolju jupi
|
|
#4064 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4065 |
|
Rozeznanie
|
Hmm... nie dałam w ogóle cukru i niestety mało słodkie. Tylko banany dały lekką słodycz, więc takie ciasto w wersji wykwintnej ale L. troszkę nawet skubnęła, więc chyba ok
Troche przepis musze zmodyfikowac, bo ciasto samo w sobie nawet zdrowe, bardzo szybko się robi. http://www.jadlonomia.com/2012/01/we...-bananowe.html Nastepnym razem dam jednak troche cukru i dodatki - może orzechy albo czekolade?
|
|
#4066 | ||
|
Zakorzenienie
|
niszaaaa! otwieraj żłoba!
Cytat:
my takie słówka pielęgnujemy w kółko przypominam mu sytuację lub prowokuję (ikonografią) wspomnienia ![]() Świetnie J. gada! Inteligentnie Cytat:
my to potraktowaliśmy jak koloryt lokalny ![]() Byłam wczoraj u gina. z dzidziusiem wszystko w porzo, ale moja szyjka porażkowa we wtorek (o ile posiew wyjdzie ok) czeka mnie szpital i szycie.a z ekstra njusów - Michał dziś zamiast do żłoba, dostał antybiotyk. kurdvvva. normalnie szał mniemany
|
|
|
#4067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
antybiotyk? a jaka diagnoza?
|
||
|
|
|
#4068 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, że z dzidziusiem wszystko dobrze. A czy to znaczy, że będziesz musiała leżeć w ciąży?
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
tak. na tym etapie min. 2,5 cm powinno być, a ja mam 1,7. i kiepską historię (szyjkową).
zapalenie oskrzeli, zapalenie uszu. trochę szokens, bo chłop serio myślał, że go do żłoba odprowadzi oby nie. bo jak?!
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Panika ale ze jak antybiotyk, jakieś objawy Michał mial tych oskrzeli ? Czy od tak bezobjawowo? Wypytuje bo na 16 smigam z Milą do lekarza, w nocy u nas gorączka rano tez wszystko w okolicy 40 stopni.... (przy okazji takich gorączek chwalę mój uchowany rtęciowy termometr bo elektroniki o zad rozbił )
a przy Michale na podobnym etapie ciązy miałaś szew? Czy wczesniej? Obys leżec nie musiała
|
#4071 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz jej trochę zostało i jak nie zejdzie całkiem to podjedziemy do lekarza.. a dziękuję.. ja czuję się dobrze parę ciążowych dolegliwości ale daję radę Panika- o masz ci los ;/ współczuje.. najważniejsze, że dziecina ok! zdrówka dla wszystkich chorowitków |
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Zdaaaaaaaaaaaaałam!!!!!!! Choć zarwane 5 nocy to hardkor, zdrowia chorowitkom, idę podbijać stolice
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziś na kontroli chłop się nasłuchał o naszej nieodpowiedzialności... że lekarzowi zaufaliśmy (?), że powinniśmy natychmiast mocz zrobić i nerki sprawdzić...tydzień temu osłuchiwała go Palczewska, w niedzielę pediatra z opieki 24/24, ale nasza nadgorliwa lekarka... heh. pewnie w niedzielę, by T. do szpitala posłała. w ciąży michałowej szew miałam w 24 tc, także sporo później. i jak Milka? co lekarz powiedział? jakich? jak Ewcia? wyrozumiała? ![]() ![]() klask i:
|
|
|
#4075 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak dobrze pojdzie to mi zostały 2 miesiące, muszę do końca miesiąca wyprać ciuszki dla małej, poprasować a mi się nie chceeeee ------ TŻ poszedl z K na spacerek połazić po wsi a ja popijam słabą kawkę i podjadam pączka z lukrem No ale 3 godzinne zakupy na miescie mnie wykończyły.
|
|||
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Panika to sie porobilo
|
#4077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
lekarz...nic nie ma, osłuchowo ok, wszystko ok.....tylko gorączka.....albo ponownie trzydniówka i zęby, albo same zęby, Była zaskoczona jak w ciągu doby bo byłyśmy we wtorek aż tak moga się przebić piatki...zadne to pocieszenie, jak sie na termometrze widzi po 40 stopni
|
|
#4078 |
|
MBZ♥
|
Despa
jeszcze tylko 3 ząbki u Was mi się wydaje, że coś wyczuwam przy smarowaniu na dole ale nie jestem pewna:/Pytałaś kiedyś o tą parke z zary- boska cudna i przepiękna, do tego lekka. Zajrzyj tez do pepco bo tam fajne parki zielone przejściówki za 49 zł. Tylko rozmiarowka skórzana bo musiałam kupić na 104. Pani mega kciuki za szycie ![]() Jeny znów uszka u Torresa ![]() Spakowalam B. Ehsss byle do piątku za tydzień..... ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Moderna na jęczmień to tylko sposób ze złotem znam:/ mój B ma problem z powracajacymi gradowkami:/ mam nadzieję że Zosia tego po Nim nie odziedziczyła. Wybieracie się do lekarza?
|
|
|
|
#4079 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak mierzysz Emi temp termometrem rtęciowym? Oby szybko gorączka mineła Cytat:
![]() W Hiszpanii byłam 11 lat temu, dobrze wspominam pobyt (w jednogwiazdkowym hotelu ), ale wtedy to jeszcze nie byłam tak "rozpuszczona" z kolei na Majorce pamietam ze była w dużej mierze obsługa z Polski i to była masakra jak dla mnie. Na Kanarach jeszcze nie byłam, ale chciałabym. Jakos do Hiszpanów uprzedzen nie mamLimango polecam. Te geoxy kupiłam w outlecie, szybko przysłali (bo jak są te kampanie, to paczka po kilku tyg przychodzi dopiero). Latem tez fajne sandałki billowy dla J. kupiłam w dobrej cenie. Warto poszperac ![]() myslałam o tym. Moje 2 sasiadki z klatki maja wyksztacenie pedagogiczne, pracowały w szkole i przedszkolu, aktualnie są w okresie przejsciowym (jedna urlop macierzynski, druga urlop zdrowotny dla nauczyciela), potem zostają bez pracy. Z moją tez moze byc roznie (jak firme podzielą to nie mam gdzie wracac). Zobaczymy co sie z tego urodzi Cytat:
i zdrówka dla Torresa ![]() Cytat:
![]() ![]() A gdzie sie podziewa Trolla? |
||||
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was.
Scarllet - GRATULACJE mowilam ze sie uda . Pani - zdrufka dla Michalka - i za szycie Boooshe jaka pogoda leje pada leje - "szczescie" ze dzis mam zamkniete przedszkole - maja dzien planujacy co jak gdzie i kiedy. Bo jakbym miala pchac wozek w te sciane deszczu - no ale Dorota przyszla o 7 a ja jeszcze w pizamie Milun ryczacy na caly regulator Kocham Cie Emilianku <3. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

Tak to ja mogę buty kupować :P (TŻ się śmiał, że zdecydowanie uwielbienie do butów ma po mnie )

). Na zime to juz w ogole nie wiem jakie kupic, teraz były tez na limango z richtera fajne zimówki za 120 zł chyba, no ale nie wziełam bo to jednak troche czasu jest
a dziś na kontroli chłop się nasłuchał o naszej nieodpowiedzialności... że lekarzowi zaufaliśmy (?), że powinniśmy natychmiast mocz zrobić i nerki sprawdzić...
klask i:

mowilam ze sie uda
no ale Dorota przyszla o 7 a ja jeszcze w pizamie Milun ryczacy na caly regulator