|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.20
|
|
|
|
#2642 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie lubię u niej wszystkiego od słodkiego stylu jak u azjatyckich lolitek po marketing szeptany na jej blogu. Pracuje w reklamie i jak nawet sama się kiedyś przyznała w jednym filmiku stosuje ze swojej branży sztuczki by zaciekawić, by sprzedać itp. Dla mnie to już jest złe gdy ktoś stosuje jakieś sztuczki na czytelniku i jeszcze nie wstydzi się przyznać, choć inni pewnie przyznanie się odebraliby jako zaletę. ![]() No w ogóle odnosi się wrażenie, że złego słowa na Azję powiedzieć u niej nie można a o Polsce i Polakach to ona może i my też możemy. Wszystko tak analizuje jakby t normalnie problemy trzeciego świata były, chociażby ten temat o przywłaszczaniu kulturowym. Kończę już bo będzie na mnie ;( |
|
|
|
|
#2643 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Już kiedyś pisałam - w Dubaju jest mnóstwo Brytyjek i Amerykanek. Zaraz za nimi są Rosjanki (i inne wschodnie nacje) z którymi jestem wiecznie mylona - bo blond i jasna cera. To też jakieś dziwne dla mnie, że nikt mnie tu nie pomylił z Amerykanką czy Brytyjką, za to próbowali mnie podrywać rodowici Rosjanie będąc na 100% przekonanymi że jestem ich rodaczką. Ekspedientki w sklepie odzywają sie do mnie po rosyjsku uznając mnie za "swoją". Nie mam problemu ze swoim blondem tutaj. |
|
|
|
|
#2644 |
|
Konto usunięte
|
Okrycia są często zależne od odłamu islamu, ale w większości jest mocno związane z wyznawaniem tej religii (w zależności od demografii i odłamu może być kwestią osobistego wyboru danej muzułmanki tak btw) - w islamie niektóre obszary ciała są aurah, czyli nie mogą być widziane przez nikogo oprócz ich włąściciela i jego współmałżonka, u kobiet to całe ciało oprócz twarzy i dłoni, u mężczyzn od pępka do kolan (coś jakby jak u nas odkrywanie klat u facetów, a zakrywanie piersi u kobiet). Generalnie twoje noszenie np. burki byłoby tak dziwne jakbyś przychodziła na niedzielną mszę w habicie, mniej więcej :P
|
|
|
|
#2645 |
|
Konto usunięte
|
Spotkałam się z wypowiedzią polskiej muzułmanki, która tam mieszka i właśnie ma nieco problem ze swoim blondem i między innymi dlatego w końcu zdecydowała się na noszenie hijabu, a nawet nie stroni czasami od nikabu. Ale to muzułmanka, choć Polka, więc jej pewnie wolno nosić nikab czy hijab i nikt nie poczuje się urażony jeśli wie, że jest jedną z nich?
|
|
|
|
#2646 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2647 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2648 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale zarazem tak sobie myślę, skąd by wiedzieli, że pod tym nikabem czy burką (ta niebieska burka to bardziej Afganistan z tego co kojarzę) kryje się ateistka?
|
|
|
|
|
#2649 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2650 |
|
Konto usunięte
|
To samo pomyślałam. Co innego wypowiedzi Polki-muzułamnki a co innego obraz przedstawiony przez Polkę-niemuzułmankę.
|
|
|
|
#2651 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2652 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Bujać to my, a nie nas
|
|
|
|
|
#2653 | |
|
Konto usunięte
|
Za dużo razy się nacięłam na ludziach, których lubiłam </3 Najpierw chlejecie razem wirtualną wódę, a potem zostajesz feminazi homorszarżą, wiesz jak to jest.
Cytat:
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Koleżanka w Albanii w meczecie dostała szal do zakrycia kolan, włosy mogła zostawić na wierzchu
|
|
|
|
|
#2654 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2655 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2656 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Ja w Grand Mosque w Abu Dhabi dostałam specjalną turystyczną abaję. Za to że było widać że jestem nie-muzułmanką, bo byłam ubrana w długą bluzkę, kieckę do kostek i miałam szal zawiązany trochę na słowiański sposób
A dziewczyny w typowych muzułmańskich chustach mogły wchodzić nawet w spodniach.
|
|
|
|
#2657 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2658 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2659 |
|
Konto usunięte
|
Hijab zaczęła nosić normalnie bo w Polsce nie nosiła. Tylko siła luźne, skromne rzeczy.
Wiem, że nosi czasami/lub jej się zdarzyło założyć nikab. Z ciekawości, by się wtopić w tło, bo tutaj może a w Polsce by od razu rzuciła się oczy. |
|
|
|
#2660 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2661 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Hijab jest typową chustą muzułańską. Ale jak wspomniała coś o nikabie, to pewnie cała się zakrywa, bo nie widziałam kobiety w nikabie i jeansach. |
|
|
|
|
#2662 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z tego co zrozumiałam ona nie nosi na co dzień nikabu. Nie wiem czy w ogóle nosi jakoś regularnie czy tylko jej się zdarzyło parę razy. Normą u niej stał się hijab. |
|
|
|
|
#2663 |
|
Konto usunięte
|
Tak btw, w tych chustkach to im nie gorąco?
|
|
|
|
#2664 | |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Naprawdę, tłumaczenie że w Emiratach trzeba blond włosy zakrywać bo to zwraca uwagę... można sobie wsadzić w buty
|
|
|
|
|
#2665 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem jak w cieplejszych krajach, koleżanka z USA mówiła, że są na tyle lekkie, że nie przeszkadzają, za to chronią glowę przed słońcem.
chodziło o hijab lub szajlę, nie o nikaby itp. oczywiście :P ostatnie posty są sponsorowane przez moją prywatną fundację "Rzeczy, których Demi nauczyła się w fandomie" lol przypomniałyście mi o jednym z moich ulubionych vine'ów <3 http://brownandwhat.tumblr.com/post/...ouble-standard Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2014-10-08 o 23:14 |
|
|
|
#2666 |
|
Konto usunięte
|
Podobno lepiej bo słonce nie pali bezposrednio.
Pisze, że "często nosi zasłoniętą twarz" co może wskazywać na nikab dokładany do hijabu (widziałam na jej zdjęciu, że miała taki czarny nikab kupiony i założony do błękitnego hijabu) jako niemal codzienność. |
|
|
|
#2667 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
|
|
|
|
#2668 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Imiona takie staropolskie |
|
|
|
|
#2669 |
|
Konto usunięte
|
No przecież nie pozwolą im zarejestrować ich w takiej formie! Mam nadzieję... Borze. Trybała. Szkoda, że nie Brzęczyszczykiewicz do tego.
|
|
|
|
#2670 |
|
Konto usunięte
|
Nie mogła być Wiktoria Elżbieta Trybała? Albo Wiktoria Eliza? Musiało być po hamerykańsku?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.