|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Pełnia jak nic.. ja tez juz 2 noc z rzędu bimbam. A tak się chwalilam ze dobrze śpię. No ale zasnąć musze bo dziś na 14:30 podpisujemy umowę na fotografów ślubnych a po 18 wizytuje, ciekawe co mi powie po szpitalu szanowny pan ordynator
|
#4502 |
|
Wtajemniczenie
|
bez kitu pełnia
http://www.kalendarz-365.pl/ksiezyca/fazy-ksiezyca.html Sweet powodzenia
|
#4503 |
|
Rozeznanie
|
Uwierz mi, że przerób tu nie ma znaczenia. W Warszawie w Markach go nie brakuje. Coś musi być na rzeczy z tą sodą. :/
|
#4504 |
|
Raczkowanie
|
Mi robili na żywca i to jest największa trauma z poprzedniego porodu. Już powiedziałam mojej gin. że jej ucieknę ale nie dam się wyłyżeczkować po raz kolejny na żywca. Powiedziała że ona akurat robi to podając gaz- więc nie boli, zresztą widząc jak reaguję na ból powiedziała że mam zaraz na wjeździe do szpitala zażyczyć sobie znieczulenie. Tylko czy zdążę i czy ona będzie akurat przy moim porodzie.
Mnie dzisiaj o 2 w nocy obudziły bolesne skurcze ale stwierdziłam, że jestem tak zmęczona że i tak nie urodzę- więc poszłam dalej spać. No i zasnęłam, rano po skurczach śladu nie ma- więc jakiś fałszywy alarm to był. Dobrze, ze przypomniałyście mi o sztućcach i szklance- nie znoszę takich szpitalnych. No i też zdarzyło mi sie dostać zajadów właśnie po użyciu nie swoich naczyń. W poprzedniej ciąży miałam dosyć długo chodziłam z rozwarciem na 3 palce i nic się nie działo. Lekarze mówili że urodzę wcześniej, mieli mnie nawet zostawić w szpitalu. Urodziłam tydzień przed terminem. Mówili że szyjka nie trzyma, ze w kolejnej ciąży będzie problem- a jest tak że dziecko nisko a szyjka długo i zamknięta a to juz w sumie 37 tydzień rozpoczęty. |
|
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze po prostu typ jedzenia nie ten, dosc ciezki i syntetyczny jednak, frytki gotowe, sosy z proszku, piurre z proszku...na to bym stawiala... A ja dzisiaj super spalam jade do mamy i do sh![]() No i zostalo do zamowienia gemini, przewijak i kilka drobiazgow Milego dnia |
|
|
|
|
#4506 |
|
Raczkowanie
|
Najpierw gdzieś do 2 drugiej nie mogłam zasnąć, później obudziłam się przed 5 i po dwóch godzinach przewalania się z boku na bok, wstałam. Fak fak fak
Pełnia, hmmm Coś mi brzuch twardnieje za bardzo mam wrażenie. Nie wiem czy się martwić
|
|
|
|
#4507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie mogłam zasnąć długo, a potem się budziłam. Wszystko mnie boli w nocy, a zmiana pozycji to masakra Też chyba dopakuje jakiś kubeczek i sztućce, bo wolę swoje, zupełnie o tym zapomniałam. Dzięki dziewczyny Jednak co parę głów to nie jedna ![]() Aleska a bierzesz magnez? Poza tym witam się dziś w 38 tc
|
|
#4508 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko 38 tydzien
robi wrazenie ![]() Ela super, ze maz tak dlugo bedzie z Wami ![]() Martha no to za dwa tyg razem wizytujemy i chcemy rozwarcie nie? ![]() Sweet kciuki za wizyte ![]() Paulina super,ze u endo ok ![]() Ja tez jakas niewyspana sie obudzilam. Cala noc sie turlalam jak ten zolw po lozku...raz wstalam do wc to ledwo doszlam...ehhh. no nic, wstaje na sniadanko
|
#4510 |
|
Wtajemniczenie
|
do tej pory nie narzekałam na bezsenność, wczoraj było źle ale dzis to juz tragedia
Słoneczko gratuluje 38 tc ![]() Ja mam dzis wizytę w szpitalu po 15, ciekawa jestem czego sie dowiem moze juz mnie zostawi do porodu
|
#4511 | |
|
Zadomowienie
|
Kiara ja bym poszła jeszcze do rzecznika praw konsumentów albo tym podobnej instytucji. szlag mnie trafia jak słysze takie coś
moja mama tak zrobiła i wygrała ![]() Cytat:
myśle że to taki ból że nie da sie zasnąć ale pewnie sie nadenerwowałaś troszke, nie.. ciekawa jestem jak my się będziemy zachowywać jak już się zacznie, czy ja czy mąż bardziej spanikujemy ![]() w ogóle jaka jazda - na naszym parkingu jest plaga WYCINANIA jakiegoś elementu z podwozia samochodów!!! nie zna sie co to ale już kilka samochodów tak okroili ![]() mi się dzisiaj boooosko spało ![]() zaczynam 36tyg ![]() i jeszcze muszę sie pochwalić że mężuś upolował mi dzisiaj rano maszyne do szycia w lidlu jak sie okazało to dosłownie upolował... pojechał przed pracą, bo potem spieszymy się do lekarza - wszystko na styk po pracy więc stwierdziliśmy że podjedzie już o 7 i będzie z głowy. a okazało się przed drzwiami już kolejka była i jak drzwi się otowrzyły to się wszyscy na maszyny rzucili
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dolaczam i ja do wyjacych do ksiezyca ![]() Ela super ze małża będziesz mieć w domu
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Manieczka pewnie,ze chcemy rozwarcie!!!!
ale serio nie chcialabym przenosic ...Dziewczyny udanych wizyt dzisiaj, bo widze, ze kilka sie szykuje To juz tak zaawansowane tygodnie, ze kto wie... Sloneczko pieknie dotrwalas do 38 tc! A tak straszyli, co prawda nameczylas sie z tym lezeniem ciaglym...
|
|
#4514 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Mi robili na żywca niestety... Ale słyszałam, że ogólnie robi się w znieczuleniu, często nawet ogólnym... muszę się zapytać właśnie dzisiaj ginki, jak jest tutaj w szpitalu...
Cytat:
co za ludzie...Cytat:
A pamiętam po pierwszym porodzie, jakie to było wkurzające, jak się trzy razy prosiłam o podkład, a przynosiły mi po 2-3 godzinach...Cytat:
Cytat:
Spoko, z opuszkiem to jeszcze możesz tydzień przenosić Dzień Dobry! Na mnie pełnia nie zrobiła wrażenia, spałam całą noc jak zabita! W końcu się wyspałam Ale wczoraj wieczorem płakałam z bólu... kości, spojenie, nerki... po prostu wszystko mnie ćmiło... Dzisiaj mam o 18.20 wizytę z tymi wynikami, boję się, że może będzie chciała mnie na oddział położyć... trzymajcie kciukasy ![]() Męża mam dzisiaj w domu, pojechał zawieźć dzieci i po świeże pieczywko... Miłego Dnia!
|
|
#4515 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym jak dziecko śpi co noc z włączonym światłem to może być później trudno go tego oduczyć. Moja siostra zostawiała włączoną lampkę na całą noc, potem jak zjechaliśmy się do babci na święta i mieliśmy spać w jednym pokoju ( siostrzeniec 3 lata mial, Antośka 1,5 roku) to był problem, bo on przy zgaszonym świetle nie uśnie i się drze a A. odwrotnie- nie chciała spać bo coś się świeci. Siostra musiała mu telefonem świecić, zeby zasnął... ![]() Cytat:
Cytat:
gorzej jak się odstawi ...Cytat:
ogólnie źle się czułam... pożyczyłam większą torbę, jeszcze parę rzeczy muszę dopakować ale cholera- ciężkie to... jak mi samej pryjdzie gnać na porodówkę to tego nie zaniosę... Cytat:
Cytat:
za wizytę, waga małej spora ja mam wizytę jutro, fajnie się nam złożyło to sobie porównamy, ja się nastawiałam na 2800g ale kurcze może już do 3 kg dobiła ![]() aaa ja sie zastanawiam co mi się tak źle śpi wow! ![]() ja dzisiaj muszę oddelegować małą do babci i będę walczyć w łazience z Bożeeeeną ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- No i pozostało 30 dni do tp
|
||||||
|
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bać się czy uciekać, czy co a jak odliczalysmy w odwrotna strone? ze to 6 tydzień, ze 10 tydzień
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Dla wizytujacych
|
#4518 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam 23.10 wizytę u endo, to już będzie koniec 3t i potem mogę rodzić. W poniedziałek mam wizytę u gin, ciekawe co mi powie.Cytat:
Cytat:
![]() U mnie łożysko wyszło całe, ginekolog dokładnie je oglądała. Alska, leż i obserwuj ![]() Ja wezmę swój kubek i sztućce, mamę mam za ścianą, to jakby co doniesie wszystko. Chyba że znów na weeekend wyląduję w szpitalu, ostatnio rodziłam z piątku na sobotę.
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie niewyspane. Spalam bardzo zle, pol nocy plakalam, ledwie zyje. Zjadlam sniadanko, dopijam herbatke i wszystko mnie wali, ide na drzemke.
Kciuki za wizyty! |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całe szczęście, że ja nie mam szkody uniemożliwiającej korzystanie z wózka, tylko po prostu ryska... choć kurier powiedział, że może być tak że będą chcieli zabrać całą przesyłkę, nie oddam im go, bo z czym ja zostanę ale może uda się jakąś rekompensatę uzyskać....zobaczymy... moja przesyłka szła fedexem akurat, nigdy z nimi wcześniej nie miałam do czynienia...---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
u fotografów też ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
jestem zmęczona, nie rodzę a tak serio, dobrze że to był fałszywy alarm ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- gratuluję kolejnego tc czyli donoszona ? |
|||
|
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]() ale może byłam zmęczona poprzednimi nieprzespanymi nocami i pewnie po wizycie z wrażenia padłam... a dziś wieczorem mąż już wraca Kasiu, powodzenia na wizycie ! Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-10-09 o 09:42 |
||
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
na mnie pełnia na szczęście nie działa i spałam bez problemów. Ja mam przeczucie, że przenoszę. A biorąc pod uwagę, że u mnie szyjka pancerna, przepowiadaczy nie ma a brzuch napina mi się tylko jak za dużo chodzę to wszystko wskazuje, że Buła nie będzie się śpieszyć na świat. Kciuki dla wizytujących dziś
|
|
|
|
#4524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no zaskoczyła mnie ta waga...nie wiem czy nie zawyżona trochę, bo 4 tygodnie temu na 3 usg miała niby 1850, więc 1 kg w 4 tygodnie, czy to możliwe ? ![]() choć mnie przybyło w niecałe 2 tyg 2 kg, wiec w sumie co się dziwię ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
kiedy to było.... ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
z resztą jak się pierwszy raz samemu słyszy o rozwarciu na wizycie....to robi wrażenie
|
|||
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Zanet możliwe z ta waga
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4527 | |||||
|
Zadomowienie
|
dobry...
![]() ja dzisiaj spałam jak zabita, ale to pewnie przez tę nerkę wczoraj, bo dała mi nieźle popalić. Dzisiaj rano ciąg dalszy Cytat:
![]() Cytat:
za donoszenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zza wizyteCytat:
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Kciuki trzymam za wizyty. Jestem przerazona wy juz 38 tygodnie toz to szok jak to zlecialo wspolczuje tym co spac nie moga w nocy. Ja to tylko z 5 razy na siku sie budze.
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
aż muszę się pochwalić ! już kurier był!
ale ekspress! bo zamawiałam we wtorek po godz. 22, a dziś już u mnie wszystko! mamy dla Hani pościel, przewijak, wanienkę i leżaczek do kąpieli! mogę rodzić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.

23.06.2011
01.06.2013
moja mama tak zrobiła i wygrała 

ale serio nie chcialabym przenosic ...
co za ludzie...