|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Pełnia jak nic.. ja tez juz 2 noc z rzędu bimbam. A tak się chwalilam ze dobrze śpię. No ale zasnąć musze bo dziś na 14:30 podpisujemy umowę na fotografów ślubnych a po 18 wizytuje, ciekawe co mi powie po szpitalu szanowny pan ordynator
![]()
#4502 |
Wtajemniczenie
|
bez kitu pełnia
http://www.kalendarz-365.pl/ksiezyca/fazy-ksiezyca.html Sweet powodzenia ![]()
#4503 |
Rozeznanie
|
Uwierz mi, że przerób tu nie ma znaczenia. W Warszawie w Markach go nie brakuje. Coś musi być na rzeczy z tą sodą. :/
#4504 |
Raczkowanie
|
Mi robili na żywca i to jest największa trauma z poprzedniego porodu. Już powiedziałam mojej gin. że jej ucieknę ale nie dam się wyłyżeczkować po raz kolejny na żywca. Powiedziała że ona akurat robi to podając gaz- więc nie boli, zresztą widząc jak reaguję na ból powiedziała że mam zaraz na wjeździe do szpitala zażyczyć sobie znieczulenie. Tylko czy zdążę i czy ona będzie akurat przy moim porodzie.
Mnie dzisiaj o 2 w nocy obudziły bolesne skurcze ale stwierdziłam, że jestem tak zmęczona że i tak nie urodzę- więc poszłam dalej spać. No i zasnęłam, rano po skurczach śladu nie ma- więc jakiś fałszywy alarm to był. Dobrze, ze przypomniałyście mi o sztućcach i szklance- nie znoszę takich szpitalnych. No i też zdarzyło mi sie dostać zajadów właśnie po użyciu nie swoich naczyń. W poprzedniej ciąży miałam dosyć długo chodziłam z rozwarciem na 3 palce i nic się nie działo. Lekarze mówili że urodzę wcześniej, mieli mnie nawet zostawić w szpitalu. Urodziłam tydzień przed terminem. Mówili że szyjka nie trzyma, ze w kolejnej ciąży będzie problem- a jest tak że dziecko nisko a szyjka długo i zamknięta a to juz w sumie 37 tydzień rozpoczęty. |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze po prostu typ jedzenia nie ten, dosc ciezki i syntetyczny jednak, frytki gotowe, sosy z proszku, piurre z proszku...na to bym stawiala... A ja dzisiaj super spalam ![]() ![]() ![]() No i zostalo do zamowienia gemini, przewijak i kilka drobiazgow ![]() Milego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Raczkowanie
|
Najpierw gdzieś do 2 drugiej nie mogłam zasnąć, później obudziłam się przed 5 i po dwóch godzinach przewalania się z boku na bok, wstałam. Fak fak fak
![]() Pełnia, hmmm ![]() Coś mi brzuch twardnieje za bardzo mam wrażenie. Nie wiem czy się martwić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie mogłam zasnąć długo, a potem się budziłam. Wszystko mnie boli w nocy, a zmiana pozycji to masakra ![]() Też chyba dopakuje jakiś kubeczek i sztućce, bo wolę swoje, zupełnie o tym zapomniałam. Dzięki dziewczyny ![]() ![]() Aleska a bierzesz magnez? Poza tym witam się dziś w 38 tc ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4508 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
Sloneczko 38 tydzien
![]() ![]() Ela super, ze maz tak dlugo bedzie z Wami ![]() Martha no to za dwa tyg razem wizytujemy i chcemy rozwarcie nie? ![]() ![]() Sweet kciuki za wizyte ![]() Paulina super,ze u endo ok ![]() Ja tez jakas niewyspana sie obudzilam. Cala noc sie turlalam jak ten zolw po lozku...raz wstalam do wc to ledwo doszlam...ehhh. no nic, wstaje na sniadanko ![]()
#4510 |
Wtajemniczenie
|
do tej pory nie narzekałam na bezsenność, wczoraj było źle ale dzis to juz tragedia
![]() ![]() ![]() ![]() Słoneczko gratuluje 38 tc ![]() Ja mam dzis wizytę w szpitalu po 15, ciekawa jestem czego sie dowiem ![]() ![]() ![]()
#4511 | |
Zadomowienie
|
Kiara ja bym poszła jeszcze do rzecznika praw konsumentów albo tym podobnej instytucji. szlag mnie trafia jak słysze takie coś
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() w ogóle jaka jazda - na naszym parkingu jest plaga WYCINANIA jakiegoś elementu z podwozia samochodów!!! nie zna sie co to ale już kilka samochodów tak okroili ![]() ![]() ![]() ![]() mi się dzisiaj boooosko spało ![]() ![]() zaczynam 36tyg ![]() i jeszcze muszę sie pochwalić że mężuś upolował mi dzisiaj rano maszyne do szycia w lidlu ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dolaczam i ja do wyjacych do ksiezyca ![]() Ela super ze małża będziesz mieć w domu ![]()
#4513 |
Zakorzenienie
|
Manieczka pewnie,ze chcemy rozwarcie!!!!
![]() ![]() ![]() Dziewczyny udanych wizyt dzisiaj, bo widze, ze kilka sie szykuje ![]() To juz tak zaawansowane tygodnie, ze kto wie... Sloneczko pieknie dotrwalas do 38 tc! A tak straszyli, co prawda nameczylas sie z tym lezeniem ciaglym...
![]() |
#4514 | ||||
Wtajemniczenie
|
Mi robili na żywca niestety... Ale słyszałam, że ogólnie robi się w znieczuleniu, często nawet ogólnym... muszę się zapytać właśnie dzisiaj ginki, jak jest tutaj w szpitalu...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzień Dobry! Na mnie pełnia nie zrobiła wrażenia, spałam całą noc jak zabita! W końcu się wyspałam ![]() Dzisiaj mam o 18.20 wizytę z tymi wynikami, boję się, że może będzie chciała mnie na oddział położyć... trzymajcie kciukasy ![]() Męża mam dzisiaj w domu, pojechał zawieźć dzieci i po świeże pieczywko... Miłego Dnia!
![]() |
#4515 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym jak dziecko śpi co noc z włączonym światłem to może być później trudno go tego oduczyć. Moja siostra zostawiała włączoną lampkę na całą noc, potem jak zjechaliśmy się do babci na święta i mieliśmy spać w jednym pokoju ( siostrzeniec 3 lata mial, Antośka 1,5 roku) to był problem, bo on przy zgaszonym świetle nie uśnie i się drze a A. odwrotnie- nie chciała spać bo coś się świeci. Siostra musiała mu telefonem świecić, zeby zasnął... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ogólnie źle się czułam... pożyczyłam większą torbę, jeszcze parę rzeczy muszę dopakować ale cholera- ciężkie to... jak mi samej pryjdzie gnać na porodówkę to tego nie zaniosę... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() aaa ja sie zastanawiam co mi się tak źle śpi wow! ![]() ja dzisiaj muszę oddelegować małą do babci i będę walczyć w łazience z Bożeeeeną ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- No i pozostało 30 dni do tp ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bać się czy uciekać, czy co ![]() a jak odliczalysmy w odwrotna strone? ze to 6 tydzień, ze 10 tydzień ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
Dla wizytujacych
![]()
#4518 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie łożysko wyszło całe, ginekolog dokładnie je oglądała. Alska, leż i obserwuj ![]() Ja wezmę swój kubek i sztućce, mamę mam za ścianą, to jakby co doniesie wszystko. Chyba że znów na weeekend wyląduję w szpitalu, ostatnio rodziłam z piątku na sobotę.
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie niewyspane. Spalam bardzo zle, pol nocy plakalam, ledwie zyje. Zjadlam sniadanko, dopijam herbatke i wszystko mnie wali, ide na drzemke.
Kciuki za wizyty! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4520 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
całe szczęście, że ja nie mam szkody uniemożliwiającej korzystanie z wózka, tylko po prostu ryska... choć kurier powiedział, że może być tak że będą chcieli zabrać całą przesyłkę, nie oddam im go, bo z czym ja zostanę ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() a tak serio, dobrze że to był fałszywy alarm ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- gratuluję kolejnego tc ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4522 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]() ale może byłam zmęczona poprzednimi nieprzespanymi nocami i pewnie po wizycie z wrażenia padłam... a dziś wieczorem mąż już wraca ![]() Kasiu, powodzenia na wizycie ! Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-10-09 o 08:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
Hej,
na mnie pełnia na szczęście nie działa i spałam bez problemów. Ja mam przeczucie, że przenoszę. A biorąc pod uwagę, że u mnie szyjka pancerna, przepowiadaczy nie ma a brzuch napina mi się tylko jak za dużo chodzę to wszystko wskazuje, że Buła nie będzie się śpieszyć na świat. Kciuki dla wizytujących dziś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no zaskoczyła mnie ta waga...nie wiem czy nie zawyżona trochę, bo 4 tygodnie temu na 3 usg miała niby 1850, więc 1 kg w 4 tygodnie, czy to możliwe ? ![]() choć mnie przybyło w niecałe 2 tyg 2 kg, wiec w sumie co się dziwię ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
Zanet możliwe z ta waga
![]()
#4526 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |||||
Zadomowienie
|
dobry...
![]() ja dzisiaj spałam jak zabita, ale to pewnie przez tę nerkę wczoraj, bo dała mi nieźle popalić. Dzisiaj rano ciąg dalszy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Kciuki trzymam za wizyty. Jestem przerazona wy juz 38 tygodnie toz to szok jak to zlecialo ![]() wspolczuje tym co spac nie moga w nocy. Ja to tylko z 5 razy na siku sie budze.
#4530 |
Zakorzenienie
|
aż muszę się pochwalić ! już kurier był!
![]() mamy dla Hani pościel, przewijak, wanienkę i leżaczek do kąpieli! mogę rodzić ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.