|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Monian Czas edycji: 2014-10-09 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
Poobserwuje sie. Wydzielina juz jest czystsza, sprobuje skontaktowac sie z ginem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Może się przypadkiem spotkamy, choć w tym tłumie to pewnie ciężko będzie kogoś wypatrzeć ![]() benetta - z chęcią bym kupiła taką maszynę, abo kusi mocno, ale raczej w moim przypadku nie ma to sensu, bo będzie stała i się kurzyła ![]() ![]() Monian - jak nie wybierzesz położnej teraz, to z góry przydzielą Ci po porodzie jakąś z przychodni Twojego lekarza rodzinnego, bo ona musi się stawić u Was w domu w ciągu 48h od wyjścia ze szpitala. beige - nie strasz mnie ![]() ![]() Zanet - a może to Ci kawałek czopa odchodzi? Ja bym chyba umyła palec i sobie tam pogrzebała delikatnie żeby sprawdzić czy nie wyciagniesz większego kawałka wydzieliny z czymś takim. Ja się ostatnio w ogóle sypiam codziennie tak samo, czyli w teorii nieźle, a w praktyce nie ma takiego czegoś, że budzę się i czuję, ze jestem wyspana. Nie sypiam normalnie. Jak czytam, że Indra była tylko 1x w wc to zazdroszczę ![]() Mam wrażenie, że w dzień bardziej wypoczywam niż w nocy, mimo, iż w dzień nie śpię wcale. Rany jakieś dzieciaki cały czas krzyczą na podwórku ![]() Co do wód, to z kolei u mojej znajomej na SR mówili, że jak odejdą wody, to nalezy się położyć plackiem tam, gdzie się stoi na 2min, żeby dziecko nie wpadło rączka/nóżką w kanał rodny. Ja już tyle teorii słyszałam, że nic tylko się śmiac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Wtajemniczenie
|
Mi czop nie odszedł za pierwszym razem.
Zanet, dzwoniłaś do gina? Ja na 2 dni po założeniu pessara miałam wydzielinę taką kawę z mlekiem, mała kiepsko się ruszała, więc pojechałam na IP, ale wszystko było ok. Połóż się i obserwuj, a jak ktoś z rodziny wróci to zawsze możesz podjechać i sprawdzić.
#4596 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4597 |
Wtajemniczenie
|
Mnie dziś macica boli i twardnieje, teraz trochę lepiej, ale obiad robię na raty. Miałam prasować, ale leżę.
Mi się wydawało, że jak tak normalnie wody odejdą, to trzeba jchać do szpitala, tylko takie z żywą krwią są groźne i trzeba się położyć i dzwonić na pogotowie.
![]() |
#4598 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie z kolei coś na zewnątrz wyskoczyło ![]() ![]()
![]() |
#4599 | |
Zadomowienie
|
Witam się popołudniowo. Wózek właśnie przyjechał! Ale troszkę stresa miałam. Pyknę fotoska to podrzucę 😁
Witam nową mamusię! Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama z tego wszystkiego bedac przed chwila na wizycie tylko u innego specjalisty spytala o to, lekarka powiedziala ze zapewne po badaniu wczorajszym plamienie, zwlaszcza jesli wczoraj mialam badanie i wszystko ok. Jesli sie powtorzy pojade na Ip, a o 16 sprobuje dodzwonic sie do gin |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie obcinam metek bo niektórych ciuszków pewnie nawet nie użyję więc wolę im metki zostawić w razie gdybym chciała je odsprzedać. Będę obcinać na bieżąco jak będzie potrzeba. Zanet84 pojechałabym sprawdzić na IP, nawet później jak ktoś wróci by mógł z Tobą jechać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Rozeznanie
|
pedzicie z postami ...
obserwuj sie... ide sie dalej polozyc bo zwykle siedzenie nawet energie ze mnie wyciaga .... ja od wczoraj mam ze tak powiem sraczke i ubzduralam sobie ze mi sie organizm przed porodem oczyszcza ![]()
#4603 |
Zadomowienie
|
Kiara są w sklepie na Polnej w sobotę i niedzielę od 10-17.
Zanet pewnie to po badaniu, ale jak mama spokojna to lepiej, więc możesz jechać sprawdzić. Krwawić można jak się łóżysko odkleja, ale to chyba raczej żywa krew wtedy. Mnie czyściło w zeszłym tygodniu, a teraz wróciło do normy, więc ja już nie wiem jak tu odczytywać objawy porodu ![]()
#4604 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
też sobie zrobiłam ciążówki ale szyte w łapkach - więc nie wyglądają dostatecznie wyjściowo ![]() ![]() teraz się zmotywowałam na zakup wreszcie bo przy dziecku zawsze sie coś znajdzie do zeszycia, podszycia czy uszycia ![]() szkoda trochew że to nie dziewczynka - tyle można by sukieneczek natworzyć ![]() ![]() a masz może jakieś materiały, linki, wykroje czy coś co mi pomoże się wdrożyć?
18.08.2012 - zaobrączkowana ![]() lipiec 2013 (9/10tc) ![]() Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami ![]() Edytowane przez benetta Czas edycji: 2014-10-09 o 12:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Wtajemniczenie
|
Futbolowa, daj znać co ci tam TŻ wypatrzył
![]() Ela, jak twój żylak? Mój spuchnięty, ale go nie widać bezpośrednio, nie zaglądam tam teraz ale czuję, zwłaszcza jak chodzę. Czytałam, że żylaki sromu pojawiają się najczęściej w 3 trymestrze i ustępują samoistnie jakiś czas po porodzie.Oby.
#4607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanet ja bym nie panikowala ![]() obserwuj się i nie martw ! Cytat:
![]() ja miałam tak ostatnio po tym jak sila wpychałam globulke, bo ona taka duza, a wejść nie chiala ![]() oj pędzimy dzisiaj z postami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poki co zalegam na lozku, obiadu nie robie, mama mi przyniesie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
Zanet możliwe ze to czop, a ta wydzielina była galaretowata?
Bo właśnie ja miałam dzisiaj taka zbita galaretke ale bez krwi....
#4610 |
Rozeznanie
|
współczuję sytuacji z kurierem i zniszczonymi paczkami... ja bym zgłosiła sprawę do rzecznika.. i wszędzie gdzie się da... kurde kobiety w ciąży tak obciążać..
![]() to samo z samochodem... jak takie cyrki są na parkingu... opracujcie sobie plan B... jak będzie poród... nie może być dodatkowych niespodzianek... może zgłaszać na policję... niech patrolują częściej dzielnicę.. szkoda, że takie zbędne problemy Was akurat teraz dotykają... Objaw porodu - "ból głowy" - nie wyobrażam sobie z tym objawem jechać na IP..twierdząc że rodzę .. ![]() gratuluję udanych wizyt... i coraz większych dzieciaczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Zakorzenienie
|
Ja tez jestem panikara...przynajmniej w pierwszych chwilach...no mowie lzy juz mialam w oczach..
A jeszcze dzis rano wypralam torbe do szpitala, choc przeszlo mi przez mysl ze moze nie piore bo jakby byla potrzebna na juz...a tu taki incydent.... Na szczescie dzis cieplo i torba prawie sucha juz |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
18.08.2012 - zaobrączkowana ![]() lipiec 2013 (9/10tc) ![]() Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami ![]() Edytowane przez benetta Czas edycji: 2014-10-09 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Rozeznanie
|
a mi wczoraj swędzenie bożeny powróciło... (clotrimazolum pomaga ..ale na 2 tyg)... a do tego wczoraj między wargami mam jakby cieniutką , długą na 2 cm rankę - jakby ktoś żyletką naciął....samo się zrobiło... (bo bożena ostatnio była kremem do depilacji roobiona- poza tym miedzy wargami nie ma owłosienia) ...jak papierem dotknę to delikatny ślad krwi jest... a tak śladów na majtkach ta ranka nie zostawia.. i do tego strasznie piecze ale tylko jak się dotknie
dziś znowu wzięłam clotrimazolum.. wędzenie przeszło... ale ranka drugi dzień jest... podejrzewam, że to jakiś grzyb, czy inna bakteria tak robi... GBS mam za tydzień... + tydzień pewnie na wyniki poczekam... jutro do gina chyba zadzwonię..a dziś poobserwuję temat.. może miała któraś coś takiego ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogłam się go doczekać, więc pomanewrowałam z lusterkiem. No i ciul, widzę, że to kolejny chrzaniony włókniak - czyli łagodny nowotwór do wycięcia. Mam nadzieję, że nie przeszkodzi to gówno w porodzie naturalnym ![]()
![]() |
#4616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4617 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no tak..bo przecież policja w tym kraju nie jest od łapania złodziejaszków ..ani od patrolowania miejsc w których co chwila do przestępstwa dochodzi.. policja jest np od wystawiania mandatów z fotoradarów ustawionych w debilnych miejscach... echsz... jak mnie to wku***a wszystko... ja od 2 miesiecy próbuję taryfę zmienić, żeby w weekendy prąd mieć tańszy... chciałam zaoszczędzić czas i kase na paliwo..i załatwić wszystko przez internet... ponoć trwa to 2 tygodnie... .. ale 2 tyg w centrali na odczytanie maila i przesłali dokumenty do oddziału w moim województwie.. oni też mają 2 tyg... (ale że przekroczyli termin 2 tyg) ...bo dokumenty wyślą do mnie dopiero dziś czyli po 3 tyg. ..to moje ciążowe hormony...Skargę na pewno napiszą... ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- [QUOTE=Futbolowa;48459257]Ja takie ranki miałam po przyjmowaniu antybiotyku, lekarz mówił, że to grzybica. [QUOTE] w necie też czytam, że to grzybica...ale co dalej.. miałaś tą grzybicę teraz w ciąży? czy wcześniej..? i co dalej na tą grzybicę-jakie zalecenia ? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wymaz robil mi wtedy z 3 miejsc pochwy, chyba okolic odbytu i tu gdzie byly ranki Tylko to bylo jeszcze przed ciaza Na pewno mialam globulki i jakas masc Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-10-09 o 13:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli clotrimazolum, o którym wspominałaś ma biało-brązowe opakowanie [bo tak coś nazwę kojarzę], to stosowałam właśnie to i szybko przechodziło.
![]() |
#4620 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no właśnie biało-brązowe opakowanie.. idę po jogurt... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.