|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
No to mamy skonczone 33tygodnie i 15kg+ ;(( nadal tyjecie, czy moze sie uspokoiło troche? A moze rozkrecilo? ;/ Ja wyprałam i wyprasowałam, mały moze się pojawiac ;p ale jeszcze tyle rzeczy do kupienia...
Młody chyba bedzie mial na imię Tytus jednak. Jak wam się podoba? Szczerze? ;> |
|
|
|
#4622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie spałam dzisiaj całą noc mam tak popuchnięte nogi szczególnie prawą i strasznie mnie bolała, a kostka wyglądała jak baniak teraz trozkę zeszło ale w nocy nawet żyły mi nabrzmiały mam nadzieję, że dzisiaj mi odpuści to. |
|
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tytus, ladne imie Z podobnych podoba mi sie Tymon tez/
|
|
|
|
|
#4625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja stoję z wagą w miejscu ale to pewnie też wpływ diety cukrzycowej, mała rośnie zdrowo
|
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4627 |
|
Rozeznanie
|
Ja chciałam synka nazwać Gabriel i tak każdy się pytał jak nazwiesz i mówiłam (do wrzesnia miał byc chłopiec u nas) i teraz się dowiaduję, że kuzynka i koleżanka co rodziły we wrześniu tak synka nazwały bo im się spodobało...
|
|
|
|
#4628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Anuszka ja sobie nadal tyje mi się waga ani na chwilę nie zatrzymała... Pierwsza założę wątek odchudzający. Będziemy wcinać same warzywa i gotowane mięcho
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No Gabriel tez mi się podoba. Tylko tu niestety trzeba cos wybrac, co obu rodzicom się podoba ;p
|
|
|
|
|
#4630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wagi - był taki czas, że w ciągu dwóch tygodni skoczyła z 65 na prawie 68kg, ale od tej pory mniej-więcej w tym miejscu stoi. Czyli póki co jestem +8, ale położna zapowiedziała, że jeszcze wiele przybierania przede mną
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to w sumie tylko tyle co dziecko i cała reszta...
Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-10-09 o 15:12 |
|
|
|
|
#4632 |
|
Rozeznanie
|
Tak w poniedziałek popołudniu mam wizytę i mi zdejmują :P mam nadzieję, że nie będzie boleć bo kurcze coraz bardziej go odczuwam tak ogólnie i mnie momentami upija więc pewnie szyjka chce sie rozwarstwić bardziej a on ją trzyma i to takie uczucie jakby ktoś mi supełek zawiązał :P
|
|
|
|
#4633 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Wspolczuje nieprzespanej nocy, ja dzisaj wyjatkowo wstalam tylko raz do toalety (norma to 4-5) i przespalam prawie cala noc ![]() Trzymam kciuki za dzisejsze wizyty. Ela zdrowka dla Jasia ![]() Anuszka mi sie podoba imie Tytus Ja juz tez troche popralam, wczoraj nawet poprasowalam wszystkie biale ciuszki. Ja tez mam chyba z 20 par body, ale ja w sumie nic innego do ubrania malej nie bede uzywac na poczatku. A z tymi metkami to je tylko odcinacie czy wypruwacie? Bo tak mi sie wydaje, ze te resztki odcietych metek tez moga drapac ![]() Kostkabtez slyszalam to tym, ze soda pomaga na rozne dolegliwosci zoladkowe a mie szkodzi Zanet mam nadzieje, ze to bylo jednorazowe plamienie Jestem pewna, ze wszystko jest ok Uciekam sie chyba polozyc na godzinke, jak Tz przyjedzie z pracy musimy do sklepu podjechac po jakies ciasto, zaniose jutro do pracy skoro to moj ostatni dzien (nadal nie moge uwierzyc, ze to tak szybko zlecialo ), po pracy wybieramy sie z dziewczynami z biura do pubu na obiad, wiec jutro dzien rozpusty bedzie![]() Lola jestes moim guru, rozwalilas mnie tym akwarium |
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Bo w ogóle w cyckach nie przybrałam. Kurka wodna, nawet o milimetr!
Pocieszam się, że może jędrność zachowają dzięki temu Czytałam, że małym biustem łatwiej się karmi [bałam się, że wcale!], ale za to dużo mleka wycieka...
|
#4635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4636 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kla ski:ale ja to pewnie dostalam od golenia,mozliwe ze sie zacielam i takie nieciekawe mi sie to zrobilo.. Cytat:
ja od rana mialam intensywny dzien..wstalam po 7 i zabralam sie za sprzatanie..potem zrobilam ta chale na puszysztym..hehe..dzieki sloneczko za przepis potem obiad a w miedzy czasie zrobilam ten Kosz Mojzesza..musialam wszystko posciagac i poprac i na nowo i troche mi to zajelo..srednio jestem zadowolona ale juz tak to zostanie..nie mam sily by zmieniac..dopiero co sie polozylam i juz czuje po brzuchu i plecach..stanowczo za duzo dzis sobie pofolgowalam![]() kciuki dla wizytujacych
|
|
#4637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wlasnie dzis zauwazylam, ze mam TAM pare malych krostek...i nie wiem co to, a wizyta za 2 tyg dopiero...posmarowalam clotrimazolem. Moze to po wczorajszym goleniu (maszynką)? Ale nie swedza i nie bola...czesc z nich jest jak taka kaszka, a jedno wypelnione jakby ropa czy czyms...co to moze byc?
|
|
#4638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może będzie kolejne maleństwo na wątku Ja zabrałam się za sprzątanie i tak mnie kręgosłup już boli, że musiałam się położyć. Teraz idę dokończyć obiad i coś wszamie. A pogoda się poprawiła wyszło słoneczko i jest tak cieplutko, że o ja cie.
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Nic tylko sie cieszyc. Po co Ci duze cycki na kilka msc a pozniej puste wory ;/
|
|
|
|
#4640 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
siedzę właśnie u gin i czekam już 2h na swoją kolejkę.. Wyniki odebrałam.. Hbs ujemny a krwinki czerwone jak zawsze poniżej normy.. Jak wyjdę od gin to wieczorem napiszę co i jak z małym
|
|
|
|
#4641 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ciekawe co u pozostałych wizytujących dzisiaj ![]() Keithlyn się odzywała? bo kurcze mam lenia i nie mam siły wertować wszystkich stron wstecz :P |
|
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4643 |
|
Zadomowienie
|
Jak używać tantum rosa w szpitalu po porodzie? ta saszetke rozpuścić w wodzie i robić okłady, np. platkiem kosmetycznym? Czy jak?
![]() ...i... Czy te majtki wielokrotnego użytku przeprac przed użyciem????bo te jednorazowe to raczej nie (boje się, ze podczas prania mogą się rozpaść).
|
#4644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi się Tytus nie podoba, qle też żadnego nie znam, więc uważam że imię jest przynajmniej oryginalne, ale nie przesadzone jak np.Stiwen :P heh
|
|
|
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Zanet to raczej nie czop, pewnie od badania
Byłam ciekawa co tam w bozenie .......po poście silesiany ,wsadzilam palec najgłębiej i nic nie wyczulam ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
Ja bym nie prala
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tych majtek nie prałam, chyba nie trzeba
|
|
|
|
#4647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z kolei tantum rosa hmm nie zastanawialam sie czy uzyc jakos inaczej niz podmywac sie po prostu. Pomysł Czekoladki wydaje mi się całkiem sensowny! |
|
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że i na nas powoli przychodzi czas
![]() Ja jutro pakuję torbę Mam już większość rzeczy poprane i poprasowane Co do Tantum Rosa, to ja będę rozpuszczać w butelce 0,5l po wodzie mineralnej z dziubkiem i będę się polewać tym dziubkiem
|
#4649 |
|
Zadomowienie
|
Goniu juz sie odzywam
![]() czytam was ale na tel mi ciezko pisac.Dzis mi pobrali krew i mocz do badan idowiedzialam sie ze przy przyjeciu moja szyjka miala 17 mm...zawsze byla kolo 3,5 4cm..czekac mam na ten posiew i wyniki nie wiem co dalej chca ze mna zrobic Dziewczyny pakujcie torby do porodu,bo ja mialam sie za to zabrac w tym tyg no i nie zdazyłam
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.

ale zrobiłam taaaaki zapas na brzuch że moge i 12 miesięcy w ciąży być i i tak mi będzie wygodnie
a tak będę musiała się nauczyć robić koszulki

No Gabriel tez mi się podoba. Tylko tu niestety trzeba cos wybrac, co obu rodzicom się podoba ;p

to w sumie tylko tyle co dziecko i cała reszta...

kla ski:
23.06.2011
01.06.2013