Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-09, 13:41   #4621
anuszka21
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

No to mamy skonczone 33tygodnie i 15kg+ ;(( nadal tyjecie, czy moze sie uspokoiło troche? A moze rozkrecilo? ;/ Ja wyprałam i wyprasowałam, mały moze się pojawiac ;p ale jeszcze tyle rzeczy do kupienia...
Młody chyba bedzie mial na imię Tytus jednak. Jak wam się podoba? Szczerze? ;>
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 13:43   #4622
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
No to porobilam...

Poszlam sie wysikac i na papierze wydzielina z krwia, taka brunatna....
Wiem ze kiedys ktores z Was mialy taki efekt po badaniu gin...
Troche sie przerazilam...no nic zobaczymy czy dalej cos bedzie...poki co sama w domu jestem, maz wraca wieczorem, rodzice na badaniach w klinice...
Juz troszke sie uspokoilam, ale pierwsza reakcja....lzy w oczach...

Myslicie ze nawet jesli sie juz nie powtorzy, jechac do szpitala ?
Ja w szpitalu po badaniu też tak miałam taka brunatno-brazowa wydzieline zeszlo troszkę 2x a potem już normalna była, narazie leż spokojnie i się obserwuj. Szczególnie skoro masz lekkie rozwarcie i ginekolog badał to mogło powstać otarcie naskórka mnie jak badał taki co chyba macanie krów z kobietami w ciąży pomylił to aż brunatną rękawiczkę wyjał i stwierdził o szyjka mimo pessaru przepuszcza.

Nie spałam dzisiaj całą noc mam tak popuchnięte nogi szczególnie prawą i strasznie mnie bolała, a kostka wyglądała jak baniak teraz trozkę zeszło ale w nocy nawet żyły mi nabrzmiały mam nadzieję, że dzisiaj mi odpuści to.
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 13:44   #4623
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
słyszałam bardzo dobre opinie o janome. za to o łuczniku i obecnym singerze - kiepskie, a są one droższe niż ta lidlowa.

też sobie zrobiłam ciążówki ale szyte w łapkach - więc nie wyglądają dostatecznie wyjściowo ale zrobiłam taaaaki zapas na brzuch że moge i 12 miesięcy w ciąży być i i tak mi będzie wygodnie

teraz się zmotywowałam na zakup wreszcie bo przy dziecku zawsze sie coś znajdzie do zeszycia, podszycia czy uszycia
szkoda trochew że to nie dziewczynka - tyle można by sukieneczek natworzyć a tak będę musiała się nauczyć robić koszulki

a masz może jakieś materiały, linki, wykroje czy coś co mi pomoże się wdrożyć?
Dziewczynka nastepnym razem
Stary 2014-10-09, 13:44   #4624
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
No to mamy skonczone 33tygodnie i 15kg+ ;(( nadal tyjecie, czy moze sie uspokoiło troche? A moze rozkrecilo? ;/ Ja wyprałam i wyprasowałam, mały moze się pojawiac ;p ale jeszcze tyle rzeczy do kupienia...
No mnie teraz jakos najwiecej przybylo, 2 kg w niecale 2 tyg

Tytus, ladne imie
Z podobnych podoba mi sie Tymon tez/
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 13:49   #4625
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Mnie się podobało do czasu gdy nie spotkałam jednego kolesia o tym imieniu co strasznie denerwujący był :P kurcze jednak z tymi imionami uprzedzenia jak się kogoś nie lubi pozostają :P ale generalnie ładnie

Ja stoję z wagą w miejscu ale to pewnie też wpływ diety cukrzycowej, mała rośnie zdrowo
Stary 2014-10-09, 13:51   #4626
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Mnie się podobało do czasu gdy nie spotkałam jednego kolesia o tym imieniu co strasznie denerwujący był :P kurcze jednak z tymi imionami uprzedzenia jak się kogoś nie lubi pozostają :P ale generalnie ładnie

Ja stoję z wagą w miejscu ale to pewnie też wpływ diety cukrzycowej, mała rośnie zdrowo
No własnie to jest wkurzające, bo praktycznie kazde imię się z kimś kojarzy ;p Ja nikogo o takim imieniu nie spotkałam. Tymon tez ładnie, ale troche ich jest i tez mi się kojarzy ;p
Stary 2014-10-09, 13:54   #4627
GoniaaaS
Rozeznanie

Ja chciałam synka nazwać Gabriel i tak każdy się pytał jak nazwiesz i mówiłam (do wrzesnia miał byc chłopiec u nas) i teraz się dowiaduję, że kuzynka i koleżanka co rodziły we wrześniu tak synka nazwały bo im się spodobało...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 13:54   #4628
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Ja w szpitalu po badaniu też tak miałam taka brunatno-brazowa wydzieline zeszlo troszkę 2x a potem już normalna była, narazie leż spokojnie i się obserwuj. Szczególnie skoro masz lekkie rozwarcie i ginekolog badał to mogło powstać otarcie naskórka mnie jak badał taki co chyba macanie krów z kobietami w ciąży pomylił to aż brunatną rękawiczkę wyjał i stwierdził o szyjka mimo pessaru przepuszcza.

Nie spałam dzisiaj całą noc mam tak popuchnięte nogi szczególnie prawą i strasznie mnie bolała, a kostka wyglądała jak baniak teraz trozkę zeszło ale w nocy nawet żyły mi nabrzmiały mam nadzieję, że dzisiaj mi odpuści to.
Gonia a Tobie ten pessar chyba niedługo wyjmą co nie? bo twój termin tuż tuż...

Anuszka ja sobie nadal tyje mi się waga ani na chwilę nie zatrzymała...
Pierwsza założę wątek odchudzający. Będziemy wcinać same warzywa i gotowane mięcho

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 13:59   #4629
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość

Anuszka ja sobie nadal tyje mi się waga ani na chwilę nie zatrzymała...
Pierwsza założę wątek odchudzający. Będziemy wcinać same warzywa i gotowane mięcho
oj pewnie tak No Gabriel tez mi się podoba. Tylko tu niestety trzeba cos wybrac, co obu rodzicom się podoba ;p
Stary 2014-10-09, 14:01   #4630
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny
no właśnie biało-brązowe opakowanie.. idę po jogurt...
Jogurtem podobno także warto smarować bezpośrednio rankę. Ale czy to mit, czy prawda - nie wiem

Cytat:
Lubię imię Tytus, dzieciaki mojego brata mieszkają ze swoimi bratem ciotecznym Tytusem właśnie - świetny dzieciak

Co do wagi - był taki czas, że w ciągu dwóch tygodni skoczyła z 65 na prawie 68kg, ale od tej pory mniej-więcej w tym miejscu stoi. Czyli póki co jestem +8, ale położna zapowiedziała, że jeszcze wiele przybierania przede mną
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 14:07   #4631
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Jogurtem podobno także warto smarować bezpośrednio rankę. Ale czy to mit, czy prawda - nie wiem

Lubię imię Tytus, dzieciaki mojego brata mieszkają ze swoimi bratem ciotecznym Tytusem właśnie - świetny dzieciak

Co do wagi - był taki czas, że w ciągu dwóch tygodni skoczyła z 65 na prawie 68kg, ale od tej pory mniej-więcej w tym miejscu stoi. Czyli póki co jestem +8, ale położna zapowiedziała, że jeszcze wiele przybierania przede mną
+8 woooww to w sumie tylko tyle co dziecko i cała reszta...

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-10-09 o 14:12
Stary 2014-10-09, 14:16   #4632
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Tak w poniedziałek popołudniu mam wizytę i mi zdejmują :P mam nadzieję, że nie będzie boleć bo kurcze coraz bardziej go odczuwam tak ogólnie i mnie momentami upija więc pewnie szyjka chce sie rozwarstwić bardziej a on ją trzyma i to takie uczucie jakby ktoś mi supełek zawiązał :P
Stary 2014-10-09, 14:16   #4633
Rosalie01
Raczkowanie

Witam

Wspolczuje nieprzespanej nocy, ja dzisaj wyjatkowo wstalam tylko raz do toalety (norma to 4-5) i przespalam prawie cala noc

Trzymam kciuki za dzisejsze wizyty.

Ela zdrowka dla Jasia

Anuszka mi sie podoba imie Tytus

Ja juz tez troche popralam, wczoraj nawet poprasowalam wszystkie biale ciuszki.
Ja tez mam chyba z 20 par body, ale ja w sumie nic innego do ubrania malej nie bede uzywac na poczatku.
A z tymi metkami to je tylko odcinacie czy wypruwacie?
Bo tak mi sie wydaje, ze te resztki odcietych metek tez moga drapac

Kostkabtez slyszalam to tym, ze soda pomaga na rozne dolegliwosci zoladkowe a mie szkodzi

Zanet mam nadzieje, ze to bylo jednorazowe plamienie
Jestem pewna, ze wszystko jest ok

Uciekam sie chyba polozyc na godzinke, jak Tz przyjedzie z pracy musimy do sklepu podjechac po jakies ciasto, zaniose jutro do pracy skoro to moj ostatni dzien (nadal nie moge uwierzyc, ze to tak szybko zlecialo), po pracy wybieramy sie z dziewczynami z biura do pubu na obiad, wiec jutro dzien rozpusty bedzie

Lola jestes moim guru, rozwalilas mnie tym akwarium
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 14:19   #4634
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
+8 woooww to w sumie tylko tyle co dziecko i cała reszta...
Bo w ogóle w cyckach nie przybrałam. Kurka wodna, nawet o milimetr!
Pocieszam się, że może jędrność zachowają dzięki temu Czytałam, że małym biustem łatwiej się karmi [bałam się, że wcale!], ale za to dużo mleka wycieka...
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 14:35   #4635
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
słyszałam bardzo dobre opinie o janome. za to o łuczniku i obecnym singerze - kiepskie, a są one droższe niż ta lidlowa.

też sobie zrobiłam ciążówki ale szyte w łapkach - więc nie wyglądają dostatecznie wyjściowo ale zrobiłam taaaaki zapas na brzuch że moge i 12 miesięcy w ciąży być i i tak mi będzie wygodnie

teraz się zmotywowałam na zakup wreszcie bo przy dziecku zawsze sie coś znajdzie do zeszycia, podszycia czy uszycia
szkoda trochew że to nie dziewczynka - tyle można by sukieneczek natworzyć a tak będę musiała się nauczyć robić koszulki

a masz może jakieś materiały, linki, wykroje czy coś co mi pomoże się wdrożyć?
Używam wykrojów z burdy. Mam też kilka książek po mamie, bo na kurs chodziła. Będę się teraz wyżywać bo czekam na córę.
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 14:44   #4636
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Chyba bym juz chciała tzn boje sie jak cholera ale wiem, ze mnie to czeka wiec moze lepiej szybciej? Jak mi wody Np odejdą to pewnie umrę ze strachu No ale lepiej teraz niż w listopadzie, moze ta pogoda jeszcze sie troszkę utrzyma wiec byliby super a nie taka plucha Tzn w poniedziałek myje okna i pucuje wszystko na sterylnie potem mogę rodzic byle te okna nie były takie upaprane

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Aha w ramach rekompensaty za nieprzespana noc robię sobie ciasto, tą malinową chmurkę, która ostatnio robiła tu na wątku furorę wiec kciuki proszę trzymać bo ja to taka chu*owa Pani domu jestem
Ostatnio śmietanę biłam w akwarium na rybkę, w zeszłym tygodniu juz po 10 latach dorobiłam sie misek
pokonalas mnie

Cytat:
No to porobilam...

Troche sie przerazilam...no nic zobaczymy czy dalej cos bedzie...poki co sama w domu jestem, maz wraca wieczorem, rodzice na badaniach w klinice...

Zanet dzwonilam do swojej kolezanki,2 opcje..jedna ze to po badaniu a druga,ze to jakas czesc czopu..musisz obserwowac..jesli pojawia sie cieniutkie rozowe lub krwawe nitki na sluzie to trzeba jechac..

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Zanet możliwe ze to czop, a ta wydzielina była galaretowata?

Bo właśnie ja miałam dzisiaj taka zbita galaretke ale bez krwi....
o jacie..najpierw rozwarcia a teraz nastapi nastepna plaga/galeretowatych czopow..jestes juz tak blisko..

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
a mi wczoraj swędzenie bożeny powróciło... (clotrimazolum pomaga ..ale na 2 tyg)... a do tego wczoraj między wargami mam jakby cieniutką , długą na 2 cm rankę - jakby ktoś żyletką naciął....samo się zrobiło... (bo bożena ostatnio była kremem do depilacji roobiona- poza tym miedzy wargami nie ma owłosienia) ...jak papierem dotknę to delikatny ślad krwi jest... a tak śladów na majtkach ta ranka nie zostawia.. i do tego strasznie piecze ale tylko jak się dotknie

dziś znowu wzięłam clotrimazolum.. wędzenie przeszło... ale ranka drugi dzień jest... podejrzewam, że to jakiś grzyb, czy inna bakteria tak robi... GBS mam za tydzień... + tydzień pewnie na wyniki poczekam...

jutro do gina chyba zadzwonię..a dziś poobserwuję temat..
może miała któraś coś takiego ?
ja mialam,pomogla masc clotrimatozolum na przemian z mascia propolisowa..pare razy tez posmarowalam sudocremem..przeszlokla ski:
ale ja to pewnie dostalam od golenia,mozliwe ze sie zacielam i takie nieciekawe mi sie to zrobilo..
Cytat:
Ja takie ranki miałam po przyjmowaniu antybiotyku, lekarz mówił, że to grzybica.

Nie mogłam się go doczekać, więc pomanewrowałam z lusterkiem. No i ciul, widzę, że to kolejny chrzaniony włókniak - czyli łagodny nowotwór do wycięcia. Mam nadzieję, że nie przeszkodzi to gówno w porodzie naturalnym
biedactwo,,znow jakis patol sie przypaletal

ja od rana mialam intensywny dzien..wstalam po 7 i zabralam sie za sprzatanie..potem zrobilam ta chale na puszysztym..hehe..dzieki sloneczko za przepis j ak sie zaprawilismy z tz to jedna cala wsunelismy.. potem obiad a w miedzy czasie zrobilam ten Kosz Mojzesza..musialam wszystko posciagac i poprac i na nowo i troche mi to zajelo..srednio jestem zadowolona ale juz tak to zostanie..nie mam sily by zmieniac..dopiero co sie polozylam i juz czuje po brzuchu i plecach..stanowczo za duzo dzis sobie pofolgowalam w nocy spalam tak w miare,o dziwo tylko 2 razy wstawalam na siku.slonce za oknem a mi oczy leca..musze sie polozyc..zdecydowanie

kciuki dla wizytujacych
Stary 2014-10-09, 14:55   #4637
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy wiecie jak jest z położną? Ja ją muszę teraz przed porodem wybrać czy na spokojnie po powrocie z maleństwem do domu?
Ja pytalam i po prostu przy wyjsciu ze szpitala podajesz do jakiej przychodni bedzie nalezalo dziecko i stamtad bedzie polozna do niego przychodzila. Szpital sie kontaktuje z przychodnia.

Cytat:
No to porobilam...

Ja mysle, ze to po badaniu. Raz tak w ciazy mialam. Jak bedzie zabarwione krwia to pojechalabym na ip.

Ja wlasnie dzis zauwazylam, ze mam TAM pare malych krostek...i nie wiem co to, a wizyta za 2 tyg dopiero...posmarowalam clotrimazolem. Moze to po wczorajszym goleniu (maszynką)? Ale nie swedza i nie bola...czesc z nich jest jak taka kaszka, a jedno wypelnione jakby ropa czy czyms...co to moze byc?
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 14:57   #4638
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Tak w poniedziałek popołudniu mam wizytę i mi zdejmują :P mam nadzieję, że nie będzie boleć bo kurcze coraz bardziej go odczuwam tak ogólnie i mnie momentami upija więc pewnie szyjka chce sie rozwarstwić bardziej a on ją trzyma i to takie uczucie jakby ktoś mi supełek zawiązał :P
To jak w poniedziałek zdejmą to we wtorek może coś się już zadzieje Może będzie kolejne maleństwo na wątku

Ja zabrałam się za sprzątanie i tak mnie kręgosłup już boli, że musiałam się położyć. Teraz idę dokończyć obiad i coś wszamie.
A pogoda się poprawiła wyszło słoneczko i jest tak cieplutko, że o ja cie.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 14:58   #4639
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Bo w ogóle w cyckach nie przybrałam. Kurka wodna, nawet o milimetr!
Pocieszam się, że może jędrność zachowają dzięki temu Czytałam, że małym biustem łatwiej się karmi [bałam się, że wcale!], ale za to dużo mleka wycieka...
Nic tylko sie cieszyc. Po co Ci duze cycki na kilka msc a pozniej puste wory ;/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 15:13   #4640
pati12345678
Raczkowanie

Cześć siedzę właśnie u gin i czekam już 2h na swoją kolejkę.. Wyniki odebrałam.. Hbs ujemny a krwinki czerwone jak zawsze poniżej normy.. Jak wyjdę od gin to wieczorem napiszę co i jak z małym
pati12345678 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 15:16   #4641
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pati12345678 Pokaż wiadomość
Cześć siedzę właśnie u gin i czekam już 2h na swoją kolejkę.. Wyniki odebrałam.. Hbs ujemny a krwinki czerwone jak zawsze poniżej normy.. Jak wyjdę od gin to wieczorem napiszę co i jak z małym
o kurcze 2h masakra! trzymam kciuki za wizytę

Ciekawe co u pozostałych wizytujących dzisiaj

Keithlyn się odzywała? bo kurcze mam lenia i nie mam siły wertować wszystkich stron wstecz :P
Stary 2014-10-09, 15:23   #4642
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati12345678 Pokaż wiadomość
Jesli w koncu wejdziesz xd
Stary 2014-10-09, 15:27   #4643
fiorella22
Zadomowienie

Jak używać tantum rosa w szpitalu po porodzie? ta saszetke rozpuścić w wodzie i robić okłady, np. platkiem kosmetycznym? Czy jak?

...i...

Czy te majtki wielokrotnego użytku przeprac przed użyciem????bo te jednorazowe to raczej nie (boje się, ze podczas prania mogą się rozpaść).

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 15:31   #4644
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Jutro na wizycie sie okaze ile kg na plus. Do ostatniej wizyty (3tyg.temu)bylo około +8 i czyje po sobie,ze duzo wiecej nie bedzie, no chyba,ze maleństwo po prostu urosło Mi się Tytus nie podoba, qle też żadnego nie znam, więc uważam że imię jest przynajmniej oryginalne, ale nie przesadzone jak np.Stiwen :P heh

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 15:40   #4645
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Zanet to raczej nie czop, pewnie od badania

Byłam ciekawa co tam w bozenie .......po poście silesiany ,wsadzilam palec najgłębiej i nic nie wyczulam gdzie moja szyjka ja się pytam

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Jak używać tantum rosa w szpitalu po porodzie? ta saszetke rozpuścić w wodzie i robić okłady, np. platkiem kosmetycznym? Czy jak?

...i...

Czy te majtki wielokrotnego użytku przeprac przed użyciem????bo te jednorazowe to raczej nie (boje się, ze podczas prania mogą się rozpaść).
Najlepiej rozpuścić i mieć w butelce ze spryskiwaczem

Ja bym nie prala

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 15:43   #4646
Monian
Zakorzenienie

Ja tych majtek nie prałam, chyba nie trzeba
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 15:50   #4647
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość

...i...

Co do majtek- mysle,ze prac nie trzeba, jesli nie ma takiej inf.na kartoniku czy innym opakowaniu Z kolei tantum rosa hmm nie zastanawialam sie czy uzyc jakos inaczej niz podmywac sie po prostu. Pomysł Czekoladki wydaje mi się całkiem sensowny!

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 16:00   #4648
melleczka
Zakorzenienie

Widzę, że i na nas powoli przychodzi czas

Ja jutro pakuję torbę Mam już większość rzeczy poprane i poprasowane

Co do Tantum Rosa, to ja będę rozpuszczać w butelce 0,5l po wodzie mineralnej z dziubkiem i będę się polewać tym dziubkiem
Stary 2014-10-09, 16:07   #4649
Keithlyn
Zadomowienie

Goniu juz sie odzywam
czytam was ale na tel mi ciezko pisac.Dzis mi pobrali krew i mocz do badan idowiedzialam sie ze przy przyjeciu moja szyjka miala 17 mm...zawsze byla kolo 3,5 4cm..czekac mam na ten posiew i wyniki nie wiem co dalej chca ze mna zrobic

Dziewczyny pakujcie torby do porodu,bo ja mialam sie za to zabrac w tym tyg no i nie zdazyłam

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 16:10   #4650
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość

Dziewczyny pakujcie torby do porodu,bo ja mialam sie za to zabrac w tym tyg no i nie zdazyłam
ja w torbie do szpitala mam chwilowo czesc ciuszkow do prasowania jak wyprasuje to wtedy zaczne pakowac

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości