|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Cytat:
Pomyslalam ze poczekam do 3 w nocy- na szczeście jak na codzien o 3 sie uaktywnił, choc leniwiej niz zazwyczaj Cytat:
Ja na szczęście uwielbiam prasować ![]() Nie martw sie , napewno dasz radę Ja sie wlasnie martwilam, ze nie bede miala poloznej, która przyjdzie- byc moze wcale jej potrzebować nie będę, ale dobrze mieć w razie czego ![]() Cytat:
![]() No to poszukam jeszcze tego piankowego
|
|||
|
|
|
#4652 |
|
Rozeznanie
|
Bimbunia, antosia - z ta dietą podczas karmienia różnie może być. Jak trafi się dziecko, które spokojnie będzie reagować na to co jemy to czemu nie - można wszystko. Ale jak będzie wrażliwiec to pomarzyć można o niektórych produktach, szczególnie na początku. Ja pewnie będę ostrożna - pamiętam jak podczas rozszerzania swojej diety męczyło się moje pierwsze dziecko i przez pierwsze tygodnie wielu rzeczy musiałam sobie odmówić. Jedna z lekarek wręcz sugerowała dietę eliminacyjną. Zupełnie nie byłam przekonana do jej stosowania i po konsultacji z inną stwierdziłam, że nie będę stosowała tak drastycznej diety. Ale pamiętam, że śledzie (może ze względu na ocet i dodatki) i wiele innych produktów, na które miałam ochotę u mnie nie przeszły. Co nie oznacza, że u Was i teraz u mnie będzie tak samo. Ale nie nastawiam się, że na początku wszystko będę jeść. Wolę się mile zaskoczyć niż rozczarować.
Podstawowa zasada to próbować, co się lubi i obserwować dziecko. |
|
|
|
#4653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i w sumie wszystko zależy od tego kiedy będzie mógł przylecieć Chemisette no ok, ćwiczenie nie trwa cały dzień. A jak się siada po turecku co i rusz to powoduje rozwieranie szyjki. Szczególnie te co tak jak ja mają problem z szyjką, lepiej niech darują sobie takie siadanie
|
|
|
#4655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dam rady Was teraz nadrobić, wpadłam prosić żebyście trzymały kciuki bo za chwilę mam wizytę i mam nadzieje w końcu usłyszeć dobre wieści
.Co do chrzcin, to my szykujemy się na luty
|
#4657 |
|
Zadomowienie
|
Lolcia trzymam kciuki i mam nadzieję, że będzie dobrze
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4658 |
|
Zadomowienie
|
tak jak Roksi mówi-kwestia skracającej się szyjki. tak samo jak przy trzymaniu noga na nogę-na chwile to nic się nie dzieje ale jak dłużej to może ścierpnąć. układ krwionośny który już i tak jest obciążony nie daje po prostu rady
![]() chociaż jak patrzę jak ja siedzę czasami....jak chłop co ma jaja jak stodoła... |
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Kuzyna zona urodzila. Duzo nie wiem tylko tyle ze 10 godzin sie meczyla i zrobili jej cesarke. Mala urodzila sie 3750 .
|
|
#4660 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ręka mi tak spuchła po wenflonie, że czuję opór przy jej zginaniu ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
duza dziewczynka, a co do porodu to tak czasami bywa niestety :/
|
|
|
#4661 |
|
Wtajemniczenie
|
Alekaz gratulacje dla rodzicow
Basjenia Ty swoimi tekstami to rozsmieszysz nawet czlowieka a stanie iscie depresyjnym ![]() Lolcia I dawaj znac Ja juz doczekac sie nie moge nastepnej srody zeby zobaczyc jaka duza dziewczynka z mojej Emilki mam tylko nadzieje ze wszystko bedzie okay
|
#4662 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczątka!
My po wizycie, jesteśmy w 28t4d i mały waży 1670g mam nadzieję, że nie będzie ważył 4,5kg jak mój mąż wszystko oki. Szyjka 45mm.Trzymam kciuki za wizytę Lolcia. Daj znać jak będziesz po. Sasia spokojnie, myślę że bez problemu sobie poradzisz, przecież szkoła rodzenia nie jest i nie będzie obowiązkowa. Ja jestem zdania, że warto jak ktoś ma taką możliwość, ale nie jest to rzecz niezbędna. Mam w domu inwazję biedronek... dziś się aż przeraziłam jak otworzyłam okno, a tam między uszczelkami DZIESIĄTKI biedronek. brrrrrr. połowę wywaliłam za okno, reszta wciągnięta odkurzaczem. Zawsze uważałam je za piękne zwierzątka, ale przy takiej ilości mnie jakoś przeraziły |
|
|
|
#4663 |
|
Wtajemniczenie
|
Karooka mam to samo
najpierw mialam inwazje muszek owocowek a teraz biedronki
|
#4664 |
|
Raczkowanie
|
Inka, masz na nie jakiś sposób??? bo czuję się z nimi co najmniej nieswojo w sypialni
|
|
|
|
#4665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Chrzciny może tez w święta a może w marcu albo później w kwietniu...nie wiem jeszcze wyjdzie w praniu. Chcę żeby było już ciepło i żebym.ja była już w miarę ogarnięta ![]() Co do szkoły rodzenia ja.chciałam iść ale ze mam daleko a sama jeździć nie chciałam to nie zapisałam się. Gdybym wiedziała ze teraz męża w domu będę mieć to bym.się zapisała no ale cóż trudno. Bez tego tez urodzę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Probowalam wszelkich srodkow,ale po dwoch dniach znowu wracaja Juz nawet moja kotka sie poddala
|
|
#4667 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A reszta intuicyjnie pójdzie Cytat:
Czasem bardzo intensywne nawet Cytat:
Cytat:
Cytat:
i o ile całość prasuje się ok tak rękawy to dla mnie udręka. Ale ja akurat koszule mu prasuję w soboty hurtem i wstawiam do szafy, a później on sobie wyciąga codziennie jakąś Cytat:
Z glukozą to krzywa mi wyszła w normie, ale pod górną granicą, jednak teraz parę razy od tamtego badania robiłam poziom glukozy na godzinę po posiłku i za każdym razem wychodziło Ok więc się nie martwię teraz chociaż tym. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I jeszcze z zapomnianych rzeczy: - Lolcia - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() - Sasia - gratulacje znalezienia odpowiedniego domu dla Was Kciuki Lolcia za wizytę A Ty Roksape trzymaj się tam w szpitalu
|
|
#4668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
spory ten twoj brzdac ja będę miała usg w środę to będzie 29 tc to ciekawe ile moja mała już waży ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) od razu mnie zaciekawiło ile waży moje dziecko, skoro jestem w 31 tygodniu
|
|
|
|
|
#4670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślałam że będzie ważyć ok 1800g a tu takie zaskoczenie. Za tydzień kolejna wizyta ciekawe ile przez ten czas przybierze na wadze ![]() Dziewczyny, ale niespodzianka Właśnie zadzwoniła do mnie męża siostra z propozycją, że sama kupi mi dla małej Owieczkę Stellę Było mi niezręcznie, ale w efekcie przekonała mnie, że i tak chce kupić jakiś prezent dla małej, a tym samym nas odciąży. Super! Jeden wydatek mniej
|
|
#4671 |
|
Raczkowanie
|
Najbardziej śmiać mi się chce, jak sobie uświadomię, że mały waży niecałe 2kg, a ja już +13kg
|
|
|
|
#4672 | |
|
Raczkowanie
|
no tak to wiele wyjasnia skoro z doswiadczenia mówisz
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
tż dzwonił z pracy nawet pytać czy w domu nie zostałam zaatakowana
Edytowane przez bimbunia_ Czas edycji: 2014-10-09 o 19:08 |
|
|
|
|
#4673 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jest aktywna jak tylko usiądę - praktycznie zawsze. Pewno jakbym przez cały dzień nie poczuła to bym się martwiła. Z synkiem pamiętam, że bardzo obserwowałam ruchy, godziny.Cytat:
I przyznam Wam się do czegoś - skończyłam prasować część ubranek nie wymagających bardzo prasowania od rozmiaru 68 albo 74 (bo wiadomo jak mam założyć Małemu koszulę, czy coś co bardzo się gniecie to prasuję).Cytat:
Spokojnie dasz radę. I przyznam się: jak przyszło co do czego to ja nie potrafiłam za chiny sobie przypomnieć jak mam oddychać mimo sr.Cytat:
Cytat:
Cytat:
zwykle po kilku dniach do tygodnia---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo w tyłek i uda (oprócz brzucha) wszystko mi idzie... I do tego ten celulit.. ehh
|
|
#4675 |
|
Rozeznanie
|
My nie będziemy chrzcić
Co do biedronek to w Gdyni tez plaga, juz drugi rok z rzędu :/ Do SR chodzimy z mężem na teorie (3 zajęcia narazie na 10) a ja sama chodzę na gimnastykę (tez 10) refundowane - 100 zł tylko trzeba było zapłacić i wybrać ich położna ale mi to w sumie wszystko jedno bo w 3 mieście i tak nie mozna wziąć swojej do porodu. A ta co prowadzi zajęcia jest świetna i będzie przyjeżdzać po porodzie do mnie i małego ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa poprasowalam wszystko co mialam poprane. Jutro wieczorem uloze rozmiarami
zobaczymy ile czego jest ale plecow to nie czuje.Jutro wizyta i zobaczymy ile klocek wazy.
|
|
#4678 |
|
Rozeznanie
|
jakieś duże te wasze dzieci:P mój w 30 tygodniu ważył 1,5kg a ja prawie 10 na plusie
miałam nadzieję, że mniej przytyję ale mam ambitny plan żeby po porodzie wszystko szybko z nawiązką zrzucić,ciekawe co z tego wyjdzieja jakoś biedronek żadnych u siebie nie zauważyłam |
|
|
|
#4679 |
|
Rozeznanie
|
U mnie to już trzeci dzień te biedronki są, a co śmieszne tylko z jednej strony domu, jak otworze okna od wschodu to do domu wchodzą, a jak z innej str to w ogóle ich nie ma.
U mnie waga też na dużym plusie 11kg, a myślałam że przez całą ciąże tyle przytyje. Jutro się dowiem jaki duży mały jest
|
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
To ja się ze swoją wagą nie wychylam
wizytę mam we wtorek i trochę sie boje czy doktorek do czegoś się nie przyczepi. No zobaczymy. Dziś upuściłam trochę krwi.Co do biedronek to u mnie też ich pełno jest. Nie walczę z nimi bo to sensu nie ma.
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2014-10-09 o 21:07 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

Pomyslalam ze poczekam do 3 w nocy- na szczeście jak na codzien o 3 sie uaktywnił, choc leniwiej niz zazwyczaj
).

I dawaj znac

najpierw mialam inwazje muszek owocowek a teraz biedronki
musze zaliczyć najpierw 1 zajęcia, żeby przyjsc na nast, a jak dzisiaj nie moge, to nastepne pierwsze beda w grudniu