Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-09, 13:44   #4651
antosia5
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Antosia Chyba kazda z nas martwila sie juz cichymi dniami,taki urok ciazy Moja Mila ostatnie pare dni maiala chyba na mnie focha ale dzisiaj juz dobrze wije mi sie tam glizdka mala od samego rana
Moj taki zawsze nadpobudliwy był, a wczoraj taka martwa cisza- nie dalo sie tego nie zauważyc, więc trochę sie zmarwiłam Pomyslalam ze poczekam do 3 w nocy- na szczeście jak na codzien o 3 sie uaktywnił, choc leniwiej niz zazwyczaj
Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Mamuski, a ile Wy macie tych ubranek, ze godzinami prasujecie? Szczerze mówiąc ja z ubrankami na pewno zmieszcze się w 2 pralkach (podziele na białe i kolorowe, wszystko w rozmiarze 58-62) więc i z prasowaniem szybko pójdzie. I wydaje mi się, że mam wszystkiego wystarczającą ilosc (ewentualnie dokupie jakies pojedyncze sztuki).

Moja mała też już słabiej się rusza, tzn nie czuje mocnych kopniaków tylko bardziej rozpychanie.

Rozmawiałam z mamą (musiałam zadzwonić i się wyżalić, bo z tz skonczylo sie to tylko kłotnią) i pocieszyła mnie, że na pewno dam radę bez zadnej szkoły (moja mama miala same porody sn więc jej wierze ).

Minka ja boję się, ze podczas porodu nikogo nie zrozumiem i nie urodzę to jest jedyny powod dla którego zgadzam się na obecność tz-jako moj dodatkowy, drugi mózg
Ja też sie zatstanawialam ile tego maja, ze ciągle pranie i prasowanie
Ja na szczęście uwielbiam prasować I idzie mi to w moment, ale wlasnie tez wlączam film bądz serial
Nie martw sie , napewno dasz radę Z tego co ktos tu pisal to polożna odwiedzi parę razy więc zawsze mozna cos zapytać
Ja sie wlasnie martwilam, ze nie bede miala poloznej, która przyjdzie- byc moze wcale jej potrzebować nie będę, ale dobrze mieć w razie czego
Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
Dużo czytałam różnych źródeł o diecie podczas karmienia i wygląda na to że jeśli jesz ryby i jest ok to nie ma co sobie odmawiać bo są zdrowe.

A materace to może dwa się przydadzą.
No jak bylam na spotkaniu odnosnie karmienia, to tez nic nie mowili o wyrzekaniu sie czegos- mowili ze dosyc podobnie jak w ciąży (czyli no alkohol, surowego mięso), podobno wszystko wyjdzie w praniu

No to poszukam jeszcze tego piankowego
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 13:56   #4652
skrzatek24
Rozeznanie

Bimbunia, antosia - z ta dietą podczas karmienia różnie może być. Jak trafi się dziecko, które spokojnie będzie reagować na to co jemy to czemu nie - można wszystko. Ale jak będzie wrażliwiec to pomarzyć można o niektórych produktach, szczególnie na początku. Ja pewnie będę ostrożna - pamiętam jak podczas rozszerzania swojej diety męczyło się moje pierwsze dziecko i przez pierwsze tygodnie wielu rzeczy musiałam sobie odmówić. Jedna z lekarek wręcz sugerowała dietę eliminacyjną. Zupełnie nie byłam przekonana do jej stosowania i po konsultacji z inną stwierdziłam, że nie będę stosowała tak drastycznej diety. Ale pamiętam, że śledzie (może ze względu na ocet i dodatki) i wiele innych produktów, na które miałam ochotę u mnie nie przeszły. Co nie oznacza, że u Was i teraz u mnie będzie tak samo. Ale nie nastawiam się, że na początku wszystko będę jeść. Wolę się mile zaskoczyć niż rozczarować.
Podstawowa zasada to próbować, co się lubi i obserwować dziecko.
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 14:04   #4653
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Bimbunia, antosia - z ta dietą podczas karmienia różnie może być. Jak trafi się dziecko, które spokojnie będzie reagować na to co jemy to czemu nie - można wszystko. Ale jak będzie wrażliwiec to pomarzyć można o niektórych produktach, szczególnie na początku. Ja pewnie będę ostrożna - pamiętam jak podczas rozszerzania swojej diety męczyło się moje pierwsze dziecko i przez pierwsze tygodnie wielu rzeczy musiałam sobie odmówić. Jedna z lekarek wręcz sugerowała dietę eliminacyjną. Zupełnie nie byłam przekonana do jej stosowania i po konsultacji z inną stwierdziłam, że nie będę stosowała tak drastycznej diety. Ale pamiętam, że śledzie (może ze względu na ocet i dodatki) i wiele innych produktów, na które miałam ochotę u mnie nie przeszły. Co nie oznacza, że u Was i teraz u mnie będzie tak samo. Ale nie nastawiam się, że na początku wszystko będę jeść. Wolę się mile zaskoczyć niż rozczarować.
Podstawowa zasada to próbować, co się lubi i obserwować dziecko.
Dlatego napisałam, że wszystko wyjdzie w praniu
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 15:03   #4654
Roksape
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny a jak u Was z chrzcinami ?? Oczywiscie te ktore chrzcic maja zamiar,ile miesiecy po narodzinach maluszka planujecie ??
Sama nie wiem, na pewno jak już będzie ciepło. Chrzestnym ma być kuzyn z UK ( jak się zgodzi i w sumie wszystko zależy od tego kiedy będzie mógł przylecieć

Chemisette no ok, ćwiczenie nie trwa cały dzień. A jak się siada po turecku co i rusz to powoduje rozwieranie szyjki. Szczególnie te co tak jak ja mają problem z szyjką, lepiej niech darują sobie takie siadanie
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 15:05   #4655
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
A dlaczego nie można siedzieć po turecku? Znalazłam kiedyś filmik z jogi dla ciężarnych i tam były ćwiczenia rozciągające na kręgosłup ale właśnie siedziało się po turecku i dziewczyna ćwiczyła w dość zaawansowanej ciąży

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

My myślimy o Świętach Wielkanocnych, wypadają 5-6 kwietnia. Maluszek już duży będzie i w miarę ładniejsza pogoda
Ja też myślałam o Świętach Wielkiej Nocy cała rodzina będzie razem więc to dobra okazja
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 15:29   #4656
LoLcIa123
Zakorzenienie

Nie dam rady Was teraz nadrobić, wpadłam prosić żebyście trzymały kciuki bo za chwilę mam wizytę i mam nadzieje w końcu usłyszeć dobre wieści .
Co do chrzcin, to my szykujemy się na luty

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 15:30   #4657
Roksape
Zadomowienie

Lolcia trzymam kciuki i mam nadzieję, że będzie dobrze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 15:41   #4658
Basjenia
Zadomowienie

tak jak Roksi mówi-kwestia skracającej się szyjki. tak samo jak przy trzymaniu noga na nogę-na chwile to nic się nie dzieje ale jak dłużej to może ścierpnąć. układ krwionośny który już i tak jest obciążony nie daje po prostu rady
chociaż jak patrzę jak ja siedzę czasami....jak chłop co ma jaja jak stodoła...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 15:49   #4659
alekaz1
Zakorzenienie

Kuzyna zona urodzila. Duzo nie wiem tylko tyle ze 10 godzin sie meczyla i zrobili jej cesarke. Mala urodzila sie 3750 .
Stary 2014-10-09, 15:59   #4660
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
sorry, ale rozwaliłaś mnie tym zdaniem

Ręka mi tak spuchła po wenflonie, że czuję opór przy jej zginaniu

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Kuzyna zona urodzila. Duzo nie wiem tylko tyle ze 10 godzin sie meczyla i zrobili jej cesarke. Mala urodzila sie 3750 .
Gratulacje dla cioci i rodziców duza dziewczynka, a co do porodu to tak czasami bywa niestety :/
Stary 2014-10-09, 16:21   #4661
19Inka90
Wtajemniczenie

Alekaz gratulacje dla rodzicow

Basjenia Ty swoimi tekstami to rozsmieszysz nawet czlowieka a stanie iscie depresyjnym

Lolcia I dawaj znac

Ja juz doczekac sie nie moge nastepnej srody zeby zobaczyc jaka duza dziewczynka z mojej Emilki
mam tylko nadzieje ze wszystko bedzie okay

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 16:39   #4662
karooka
Raczkowanie

Hej Dziewczątka!
My po wizycie, jesteśmy w 28t4d i mały waży 1670g mam nadzieję, że nie będzie ważył 4,5kg jak mój mąż wszystko oki. Szyjka 45mm.
Trzymam kciuki za wizytę Lolcia. Daj znać jak będziesz po.
Sasia spokojnie, myślę że bez problemu sobie poradzisz, przecież szkoła rodzenia nie jest i nie będzie obowiązkowa. Ja jestem zdania, że warto jak ktoś ma taką możliwość, ale nie jest to rzecz niezbędna.
Mam w domu inwazję biedronek... dziś się aż przeraziłam jak otworzyłam okno, a tam między uszczelkami DZIESIĄTKI biedronek. brrrrrr. połowę wywaliłam za okno, reszta wciągnięta odkurzaczem. Zawsze uważałam je za piękne zwierzątka, ale przy takiej ilości mnie jakoś przeraziły
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 16:41   #4663
19Inka90
Wtajemniczenie

Karooka mam to samo najpierw mialam inwazje muszek owocowek a teraz biedronki

Emilka
Stary 2014-10-09, 16:49   #4664
karooka
Raczkowanie

Inka, masz na nie jakiś sposób??? bo czuję się z nimi co najmniej nieswojo w sypialni
Stary 2014-10-09, 16:54   #4665
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam napisać,że wczoraj położna uświadomiła jedną z pacjentek,że w ciąży nie siadamy po turecku.

Jeszcze jest ze mną na sali kobieta, która piła glukozę w 28 tyg ciąży i wyszła ok, ale przez ostatni miesiąc przytyła 10 kg i dziecko podskoczyło z 1100g na 2 kg i dzisiaj znowu piła glukozę i ma cukrzycę jest w 32 tyg
To żeś mnie pocieszyla teraz... Ale ja przez ostatni miesiąc może z kilogram przytyłam, a 10 kg na plusie ogólnie jestem to od początku ciąży mogłam tyle przytyć

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Chrzciny może tez w święta a może w marcu albo później w kwietniu...nie wiem jeszcze wyjdzie w praniu. Chcę żeby było już ciepło i żebym.ja była już w miarę ogarnięta

Co do szkoły rodzenia ja.chciałam iść ale ze mam daleko a sama jeździć nie chciałam to nie zapisałam się. Gdybym wiedziała ze teraz męża w domu będę mieć to bym.się zapisała no ale cóż trudno. Bez tego tez urodzę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 16:55   #4666
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
Inka, masz na nie jakiś sposób??? bo czuję się z nimi co najmniej nieswojo w sypialni
Polecam nadac im imiona i zaprzyjaznic sie Probowalam wszelkich srodkow,ale po dwoch dniach znowu wracaja Juz nawet moja kotka sie poddala

Emilka
Stary 2014-10-09, 16:56   #4667
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny czy Wy wszystkie chodzicie do szkoły rodzenia?
Właśnei dodzwoniłam się do swojej i mnie wypisali musze zaliczyć najpierw 1 zajęcia, żeby przyjsc na nast, a jak dzisiaj nie moge, to nastepne pierwsze beda w grudniu super swietnie
Ja nie chodzę i nie mam zamiaru. Przyczyn kilka: klinika mojego lekarza nie prowadzi szkoły rodzenia, a w każdej innej (np. przyszpitalnej) czułabym się jak intruz więc odpuściłam, wiem że będę mieć cc więc zajęcia o oddechach itp nie dla mnie, jedynie żałuję że nie dowiem się o karmieniu i pielęgnacji noworodka, ale jak któraś już tu napisała, że zawsze można przejść przyspieszony kurs na YT A reszta intuicyjnie pójdzie

Cytat:
Madziqqq mialam Ci jeszcze odpisac na to co mowilas ze Twoj maly cos spokojny,nie wiem jak reszta dziewczyn ale Ja od mniej wiecej tygodnia zauwazylam znaczna zmiane w sposobie ruszania sie malej,skonczyly sie dzikie imprezy,ruchy sa wyrazne ale jakies takie spokojniejsze,bardziej jakby sie rozpychala badz co jakis czas prostuje raczke badz nozke
Ja też czuję bardziej rozpychanie i przeciąganie niż podskoki jak wcześniej Czasem bardzo intensywne nawet

Cytat:
Prasowalam hm ponad 1,5 godziny ogladajac serial a jestem chyba w polowie na dzis pewnie skoncze z prasowaniem. Do konca tygodnia lub do polwy przyszlego poprasuje wszystko i poukladam w szafie
Ja po wczorajszym prasowaniu taka obolała byłam, że na kilka dni spokój. Muszę poprać jeszcze większe ciuszki (62-68) i je uprasować jeszcze.

Cytat:
Mamuski, a ile Wy macie tych ubranek, ze godzinami prasujecie? Szczerze mówiąc ja z ubrankami na pewno zmieszcze się w 2 pralkach (podziele na białe i kolorowe, wszystko w rozmiarze 58-62) więc i z prasowaniem szybko pójdzie. I wydaje mi się, że mam wszystkiego wystarczającą ilosc (ewentualnie dokupie jakies pojedyncze sztuki).
Ja mam 3 pudła od bratowej i z 5 od teściowej więc sporo. Nawet nie wiem czy wszystkie zdążę ubrać małej. Ale już posegregowałam na te "lepsze" i "gorsze" wg rozmiarów i właśnie ubierać zamierzam te lepsze. A gdyby mi brakło (choć wątpię) to wyjmę te gorsze jeszcze

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Ja to takie regularne prasowanie, dla bobo jeszcze nie prasuję (przypuszczam, że akurat to będzie przyjemnością), najbardziej nie lubię koszul prasować, a mąż koszulową pracę ma :/
Mój mąż jak i Twój codziennie koszula i o ile całość prasuje się ok tak rękawy to dla mnie udręka. Ale ja akurat koszule mu prasuję w soboty hurtem i wstawiam do szafy, a później on sobie wyciąga codziennie jakąś

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam napisać,że wczoraj położna uświadomiła jedną z pacjentek,że w ciąży nie siadamy po turecku.

Jeszcze jest ze mną na sali kobieta, która piła glukozę w 28 tyg ciąży i wyszła ok, ale przez ostatni miesiąc przytyła 10 kg i dziecko podskoczyło z 1100g na 2 kg i dzisiaj znowu piła glukozę i ma cukrzycę jest w 32 tyg
Ja może nie siadam typowo po turecku, ale zdarza mi się podciągnąć nogi do góry. Na szczęście szyjka zawsze podczas badania jest ok.

Z glukozą to krzywa mi wyszła w normie, ale pod górną granicą, jednak teraz parę razy od tamtego badania robiłam poziom glukozy na godzinę po posiłku i za każdym razem wychodziło Ok więc się nie martwię teraz chociaż tym.

Cytat:
Dziewczyny a jak u Was z chrzcinami ?? Oczywiscie te ktore chrzcic maja zamiar,ile miesiecy po narodzinach maluszka planujecie ??
Ja planuję chrzciny jakoś styczeń lub luty, jak będą u nas ferie zimowe

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
tak jak Roksi mówi-kwestia skracającej się szyjki. tak samo jak przy trzymaniu noga na nogę-na chwile to nic się nie dzieje ale jak dłużej to może ścierpnąć. układ krwionośny który już i tak jest obciążony nie daje po prostu rady
Dobry teks Baśka

Cytat:
Gratulacje

I jeszcze z zapomnianych rzeczy:
- Lolcia - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
- Sasia - gratulacje znalezienia odpowiedniego domu dla Was

Kciuki Lolcia za wizytę A Ty Roksape trzymaj się tam w szpitalu
Stary 2014-10-09, 16:57   #4668
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Hej Dziewczątka!
My po wizycie, jesteśmy w 28t4d i mały waży 1670g mam nadzieję, że nie będzie ważył 4,5kg jak mój mąż wszystko oki. Szyjka 45mm.
Sasia spokojnie, myślę że bez problemu sobie poradzisz, przecież szkoła rodzenia nie jest i nie będzie obowiązkowa. Ja jestem zdania, że warto jak ktoś ma taką możliwość, ale nie jest to rzecz niezbędna.
Mam w domu inwazję biedronek... dziś się aż przeraziłam jak otworzyłam okno, a tam między uszczelkami DZIESIĄTKI biedronek. brrrrrr. połowę wywaliłam za okno, reszta wciągnięta odkurzaczem. Zawsze uważałam je za piękne zwierzątka, ale przy takiej ilości mnie jakoś przeraziły
Gratuluje wizyty spory ten twoj brzdac ja będę miała usg w środę to będzie 29 tc to ciekawe ile moja mała już waży

Stary 2014-10-09, 17:43   #4669
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dziewczątka!
super, że wszystko jest ok ) od razu mnie zaciekawiło ile waży moje dziecko, skoro jestem w 31 tygodniu
Stary 2014-10-09, 17:53   #4670
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
super, że wszystko jest ok ) od razu mnie zaciekawiło ile waży moje dziecko, skoro jestem w 31 tygodniu
Ja tydz temu na wizycie byłam w 31t4d i moja mała ważyła prawie 2200g Myślałam że będzie ważyć ok 1800g a tu takie zaskoczenie. Za tydzień kolejna wizyta ciekawe ile przez ten czas przybierze na wadze

Dziewczyny, ale niespodzianka Właśnie zadzwoniła do mnie męża siostra z propozycją, że sama kupi mi dla małej Owieczkę Stellę Było mi niezręcznie, ale w efekcie przekonała mnie, że i tak chce kupić jakiś prezent dla małej, a tym samym nas odciąży. Super! Jeden wydatek mniej
Stary 2014-10-09, 17:54   #4671
karooka
Raczkowanie

Najbardziej śmiać mi się chce, jak sobie uświadomię, że mały waży niecałe 2kg, a ja już +13kg
Stary 2014-10-09, 18:07   #4672
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
/
no tak to wiele wyjasnia skoro z doswiadczenia mówisz

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Hej Dziewczątka!
Dzisiaj ponoć inwazja chinskich biedronek w calej polsce tż dzwonił z pracy nawet pytać czy w domu nie zostałam zaatakowana

Edytowane przez bimbunia_
Czas edycji: 2014-10-09 o 18:08
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 18:13   #4673
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość

Macie czasami tak ze wasze dziecko ma cichy dni i sie nie rusza nawet w "swoje" godziny
Plus tego, że mam małego łazika rozrabiakę jest taki że wogóle nie obserwuję ruchów - nawet nie wiem, które to są godziny aktywności Małej. Ale jest aktywna jak tylko usiądę - praktycznie zawsze. Pewno jakbym przez cały dzień nie poczuła to bym się martwiła. Z synkiem pamiętam, że bardzo obserwowałam ruchy, godziny.

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Madziqqq, witam w klubie nienawidzących prasować Teraz mnie kuzynka trochę wyręcza, ale głupio mi trochę, więc chyba czas rozłożyć deskę...

Misia, trzymam kciuki, żeby dobrze było
Maczuma, Madziaqqq - dołączam do tegoż klubu, nienawidzę prasować i to baaaaaardzo I przyznam Wam się do czegoś - skończyłam prasować część ubranek nie wymagających bardzo prasowania od rozmiaru 68 albo 74 (bo wiadomo jak mam założyć Małemu koszulę, czy coś co bardzo się gniecie to prasuję).

Cytat:

Rozmawiałam z mamą (musiałam zadzwonić i się wyżalić, bo z tz skonczylo sie to tylko kłotnią) i pocieszyła mnie, że na pewno dam radę bez zadnej szkoły (moja mama miala same porody sn więc jej wierze ).
Sasia - mi też wyjdzie ze 2 pralki tych 56 i 62. A co do szkoły rodzenia - Kochana pewnie że dasz radę bez szkoły, wszyscy nie chodzą na sr. Moje kuzynki wogóle nie chodziły i dały radę. A już nie wspomnę o naszych mamach (przynajmniej tych z roczników mojej mamy) gdzie coś takiego nie istniało Spokojnie dasz radę. I przyznam się: jak przyszło co do czego to ja nie potrafiłam za chiny sobie przypomnieć jak mam oddychać mimo sr.

Cytat:
Inka - jak Mała będzie miała jakieś 4-5 miesięcy, coś czuję że pod koniec kwietnia.

Cytat:
Cytat:
Polecam nadac im imiona i zaprzyjaznic sie Probowalam wszelkich srodkow,ale po dwoch dniach znowu wracaja Juz nawet moja kotka sie poddala
Karooka, Inka - przypomniałyście mi o tych biedronkach azjatyckich - nie znoszę ich. Co roku inwazja. Pamiętam, że jak byłam w ciąży z synkiem to mama umyła mi okna a na drugi dzień inwazja, boziu jakaż ja byłam wtedy wściekła aż dziwne że nie urodziłam wcześniej. Jedyny sposób to przeczekać - wkońcu zawsze się wynoszą zwykle po kilku dniach do tygodnia

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Najbardziej śmiać mi się chce, jak sobie uświadomię, że mały waży niecałe 2kg, a ja już +13kg
Karooka - witaj w klubie, u mnie jest co prawda lekko ponad 2 kg a ja +13 kg

Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość

Dzisiaj ponoć inwazja chinskich biedronek w calej polsce tż dzwonił z pracy nawet pytać czy w domu nie zostałam zaatakowana
Bimbunia - u mnie też jeszcze ich nie ma ale nie wierzę, że nie dotrą. Co roku są
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 18:15   #4674
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie mam to samo.. Ale mi do śmiechu nie jest Bo w tyłek i uda (oprócz brzucha) wszystko mi idzie... I do tego ten celulit.. ehh
Stary 2014-10-09, 18:26   #4675
NaamaH6669
Rozeznanie

My nie będziemy chrzcić
Co do biedronek to w Gdyni tez plaga, juz drugi rok z rzędu :/
Do SR chodzimy z mężem na teorie (3 zajęcia narazie na 10) a ja sama chodzę na gimnastykę (tez 10) refundowane - 100 zł tylko trzeba było zapłacić i wybrać ich położna ale mi to w sumie wszystko jedno bo w 3 mieście i tak nie mozna wziąć swojej do porodu. A ta co prowadzi zajęcia jest świetna i będzie przyjeżdzać po porodzie do mnie i małego

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 18:52   #4676
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Dokładnie mam to samo.. Ale mi do śmiechu nie jest Bo w tyłek i uda (oprócz brzucha) wszystko mi idzie... I do tego ten celulit.. ehh
aż z ciekawości się zważyłam, i jestem już 12 kg do przodu...chlip. Czy to nie jest duży przyrost wagi, by w ciągu 2 tygodniu przytyć 2 kilogramy? Myślałam, że się przeciętnie tyje 2 na miesiąc... Jak tak dalej pójdzie, to na porodówkę nie wiem jak się doczłapię. Jutro idę na dłuższy spacer.
Stary 2014-10-09, 19:33   #4677
alekaz1
Zakorzenienie

Aaa poprasowalam wszystko co mialam poprane. Jutro wieczorem uloze rozmiarami zobaczymy ile czego jest ale plecow to nie czuje.

Jutro wizyta i zobaczymy ile klocek wazy.
Stary 2014-10-09, 19:54   #4678
madziqqq
Rozeznanie

jakieś duże te wasze dzieci:P mój w 30 tygodniu ważył 1,5kg a ja prawie 10 na plusie miałam nadzieję, że mniej przytyję ale mam ambitny plan żeby po porodzie wszystko szybko z nawiązką zrzucić,ciekawe co z tego wyjdzie

ja jakoś biedronek żadnych u siebie nie zauważyłam
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 20:01   #4679
Chemisette
Rozeznanie

U mnie to już trzeci dzień te biedronki są, a co śmieszne tylko z jednej strony domu, jak otworze okna od wschodu to do domu wchodzą, a jak z innej str to w ogóle ich nie ma.
U mnie waga też na dużym plusie 11kg, a myślałam że przez całą ciąże tyle przytyje. Jutro się dowiem jaki duży mały jest
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 20:05   #4680
Suqub
Zakorzenienie

To ja się ze swoją wagą nie wychylam wizytę mam we wtorek i trochę sie boje czy doktorek do czegoś się nie przyczepi. No zobaczymy. Dziś upuściłam trochę krwi.
Co do biedronek to u mnie też ich pełno jest. Nie walczę z nimi bo to sensu nie ma.

I picture you in the sun wondering what went wrong...

Edytowane przez Suqub
Czas edycji: 2014-10-09 o 20:07
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości