Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM2014 cz29 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-09, 22:24   #3991
bardorja
Zadomowienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
yyyyy ? że co ? ja jestem wierząca, ale parsknęłam śmiechem w tym momencie. nie Bóg daje, tylko jak chcesz żeby Twoje dziecko miało dogodne życie to ruszasz dupe z fotela i idziesz do pracy a nie zasłaniasz się "wychowywaniem dziecka". Aktualnie jest tyle żłobków i przedszkoli, że to żaden problem iść do pracy jak dziecko jest małe, i zarabiać pieniądze żeby godnie żyć a nie w nędzy.
Sorry, ale ja wolałabym mieć SWOJE marne, ciężko zarobione grosze niż liczyć na pomoc rodziców, żeby mi moje dzieci pomagali utrzymywać. Wystarczająco się napomagali i napracowali, żeby mi było dobrze. Na starość niech sobie sami godnie żyją bez ładowania kasy w moją rodzinę, bo należy im się, a ja wchodząc w związek małżeński i tworząc nową rodzinę zdaję sobie sprawę z tego, że żywicielami rodziny jesteśmy my, ja i Tż, a nie czekam aż mi ktoś da.

ja chcę mieć dzieci, zawsze chciałam, baaardzo, ale teraz nie, może za rok, chociaż jeszcze niedawno byłam pewna że zaraz po ślubie. i rozumiem ludzi, którzy nie chcą mieć dzieci, i którzy nie mają, i nie widzę w tym nic nadzwyczajnego. Kazdy lubi to co lubi.

A siostra Tż mnie rozpierdala, tak swoją drogą, ma dwoje dzieci, 5 i 4 letnie, i dopiero w tym roku je dała do przedszkola, bo "wychowywała dzieci". Ona nie pracuje, nobo jak to iść do pracy jak dzieci małe, i wiecznie narzeka że u nich bieda, nie mają pieniędzy. Noto ☠☠☠☠a rusz dupe i idź do pracy. Teraz jak dzieci chodzą do przedszkola to jakoś nie szuka pracy.. siedzi w domu, i nie wiem co robi, bo syf ma w tym domu taki że mi by było wstyd gości zapraszać. a pani w UP jej ostatnio proponowała pracę, ale ona "nie pójdzie bo ona będzie pracować TYLKO w swoim zawodzie", po czym pani jej zaproponowała pracę w zawodówce to powiedziała że "nie pójdzie bo ona z taką młodzieżą psychicznie nie wyrobi" .. a kiedy bym się z nią nie widziała, to narzeka jaka to bieda, jak im ciężko.. a laska ma 30 lat
yhm
nie ciągnęłam pieniedzy od rodziców ani od nikogo innego, a pieniadze zzusu mi sie naleza po to zakladalam firme i im placilam zeby wlasnie przy maicerzynstwie meic sie za co utrzymac.
owszem trzeba kombinowac, taki kraj

wyrazilam własne zdanie na temat dzieci i kazda ma na to prawo, a wy potraktowalyscie mnie jakbym znienawidzila wsyztskie ktore dzieci miec nie chca. nie, nie zrozumiem jak mozna nie chciec dzieci bo zawsze dzieci chcialam. ale ani razu nie skrytykowalam tego, ze ktoras tych dzieci nie chce, tu akurat wy nie potraficie sie pogodzic z tym, ze ja swojego zdania nie zmienie.
kazda z was wyraziła sie jasno

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 22:33   #3992
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Sunset89 Przepiękne zdjęcie Mieliście dobrego fotografa, idealnie uchwycił Was w tańcu

Glodomorek Gratki z fryzjerem Jesteś już po próbnej fryzurze?

mysza Wszystkiego najlepszego urodzinowo Jak Wasze wrażenia po obejrzeniu zdjeć?

Bardorja Ale te przypadki z Twojej rodzinyo których piszesz, wynikają z tego, ze jedna strona mogła zataić albo skłamać w takiej sprawie. Naprawdę nie wierzę, jak można sobie robić taką krzywdę, tutaj zawsze taka sprawa wychodzi na jaw.

Jak dla mnie fajnie, że czujesz się spełniona w roli matki, gospodyni domowej - obyś dalej była w tym szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Wiesz, ja znam mnóstwo różnych przypadków, od: chcieli dzieci - mają - jest super, przez: nie chcieli - mają - jest super, do nie chcieli - mają - jest beznadziejnie.
Więc naprawdę ta dyskusja jest bez sensu, bo ile ludzi tyle historii i tyle poglądów.
Zgadzam się

Say Ja się tam wcale nie dziwię, że chcesz się nacieszyć mężem - naprawd dobra rzecz

Tysia Próbna fryzura jest obłędna Bardzo mi się podoba. Sprawdzałaś, jak sprawdza się przy tanecznych szaleństwach? Makijaż świetny, podkreśliłabym trochę bardziej brwi - a poza tym masz niesamowite spojrzenie. Będziesz przepięknie wyglądać jako PM-ka

madziara Super Gdzie w końcu fociliście?

mimi Macie piękne podejście, mam nadzieję, ze wszystko się Wam poukłada

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 22:40   #3993
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
madziara Super Gdzie w końcu fociliście?
Stare kamienice, bulwary nad Wisłą, most, przystań i park. Według mnie zdjęcia powinny być cudowne. Tż był tylko zaskoczony, że foto robi tyle zdjęć- bidulek myślał, że będzie z 10 poz i do domu.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 22:50   #3994
czekooczekolada
Zakorzenienie

bardorja nie mówiłam konkretnie jako Ty, tylko takiej formy użyłam w tym zdaniu. Miałam na myśli przytoczenie masę przypadków, w których babcie i dziadkowie praktycznie utrzymują swoje wnuki, bo mamusi się dupy ruszyć nie chce.
Z kombinowaniem to wiem, bo sama właśnie teraz kombinuje żeby za rok w ciąże zajść i mieć macierzyńskie.

ale że kto nie potrafi się pogodzić z Twoją decyzją ? Ja zaobserwowałam właśnie że to Ty negujesz wszystkich decyzje, o tym że nie chcą mieć dzieci, bo "jak można nie chcieć"

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-10-10, 01:01   #3995
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Ok, Tż będzie ojcem, ale jednak kluczową rolę odgrywa matka dziecka, to my chodzimy w ciąży, rodzimy, karmimy, więc jak kobieta nie chce no to facet musi się z tym pogodzić.
Dokładnie!
Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Zaklepałam w końcu fryzjera
Gratki

Czeko - znam ten ból mnie właśnie wkurza siostra tż. Wiem, piszę to często, ale nie potrafię zrozumieć, jak można narzekać, że się nie ma pieniędzy, a robi się dzieciaka, za nic się nie płaci i ma ponad 4 tysiące (nawet nie na jedzenie). I nie pójdzie do pracy bo nie po to studiowała żeby skończyć nie w zawodzie, a w zawodzie nie pracuje bo nie wie gdzie po takich studiach może pracować no i ma dziecko ehh ludzie są dziwni..

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 01:08   #3996
Linaewen
Zakorzenienie

Zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Foto-TYHPAJVU.jpg (47,1 KB, 208 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Foto-QBC6KLDI.jpg (63,0 KB, 216 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Foto-JWP7F7CT.jpg (57,7 KB, 318 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Foto-B4UPGEXG.jpg (76,3 KB, 461 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Foto-AFGHTGDB.jpg (62,9 KB, 204 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Foto-PLJJYEQO.jpg (45,0 KB, 248 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Foto-HCXSTB34.jpg (61,4 KB, 263 załadowań)
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 06:58   #3997
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Zdjęcia
Śliczne zdjęcia, wyglądałaś zjawiskowo. Uwodzicielski dekolt, zazdroszczę odwagi Zdejmowałaś bolerko w trakcie wesela? Tak z ciekawości pytam, bo ze mnie strasznie wścibskie babsko jest :P

27.09.2014r.
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 07:59   #3998
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Śliczne zdjęcia, wyglądałaś zjawiskowo. Uwodzicielski dekolt, zazdroszczę odwagi Zdejmowałaś bolerko w trakcie wesela? Tak z ciekawości pytam, bo ze mnie strasznie wścibskie babsko jest :P
Ja nie miałam bolerka
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2014-10-10, 09:26   #3999
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Zdjęcia
Wyglądałaś jak sexbomba pieknie

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 09:31   #4000
Anesthesia
Wtajemniczenie

Lin, boskie zdjęcia! Wyglądałaś pięknie i aż nie chce się wierzyć, że fryzjera i makeup załatwiałaś na ostatnią chwilę
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 10:12   #4001
domar123
Raczkowanie

Sunset89 Super zdjęcie!

Glodomorek za fryzjera!

mysza93 Niestety spóźnione, ale wiesz jak to z urodzinami, musisz dziś ze mną pić bo dopiero weszłam na wizaz! Wszystkiego najlepszego!

TysiaBB1989 Wszystko super tylko nie wiem czy bym nie podniosła troszkę góry fryzury. Ale to moje osobiste podejście bo ja lubię mieć uniesioną górę bo mam okrągłą buzię i mi to ją wydłuża
Doczytałam że te zdjęcia z przodu to nie we fryzurze

Linaewen Mieliście ślub na dworze? Super

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

A no i dziś jesteśmy w gazecie lokalnej że wzięliśmy ślub!!! Tak, tak dopiero Wszyscy się pytają czemu dopiero teraz A bo dopiero gazeta się do nas zgłosiła

Jestem ŻONĄ

Buduj się domku NASZ
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 10:29   #4002
Robusta
Wtajemniczenie

Dziewczyny na tyd przed ślubem doznałam kontuzji kolana ! Mój TŻ wyciągnął mnie na tancw wczoraj, nic mi się nie stało, nic nie zrobiłam a boli mnie rzepka (już w trakcie tańców poczułam) nie moge kucnąć zbytnio ...

musze to wyleczyć !

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 10:39   #4003
cornflower_girl
Zakorzenienie

Linaewen Przepiękne zdjęcia Nie mogliście wybrać lepszego miejsca na złożenie przysięgi, po prostu bajka. Sukienka i fryzura są obłędne

domar Jak dzialają ogłoszenia o ślubie u Was? Jeszcze się z czymś takim nie spotkałam

Robusta Koniecznie konsultacja u ortopedy, oby do wesela się zagoiło

Fotograf się odezwał, że są zdjęcia Trzymajcie kciuki, bo boję się, czy będą ładne...

Stary 2014-10-10, 11:16   #4004
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Mysz sto lat

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
byłam na próbnej fryzurze i makijażu. co powiecie ? w kwitach planuje wpiąć jeszcze żywe kwiaty i robię ombre w przyszłym tygodniu
Bardzo ładnie! Szkoda że nie masz zdjęcia z przodu A makijaż też ładny, dla mnie za delikatny, ale jeśli taki chciałaś to śliczny

Cytat:
mysza Wszystkiego najlepszego urodzinowo Jak Wasze wrażenia po obejrzeniu zdjeć?
Dziękuję!
Fajnie przeżyć to raz jeszcze

Moje fotki wrzucałam tu klik , klik2 , klik3 jeśli chcecie obejrzeć

Cytat:
Zdjęcia
Pięknie! Zazdroszczę ślubu w plenerze

Cytat:
Napisane przez domar123 Pokaż wiadomość
mysza93 Niestety spóźnione, ale wiesz jak to z urodzinami, musisz dziś ze mną pić bo dopiero weszłam na wizaz! Wszystkiego najlepszego!
Dziękuję!

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Dziewczyny na tyd przed ślubem doznałam kontuzji kolana ! Mój TŻ wyciągnął mnie na tancw wczoraj, nic mi się nie stało, nic nie zrobiłam a boli mnie rzepka (już w trakcie tańców poczułam) nie moge kucnąć zbytnio ...

musze to wyleczyć !
Bedzie dobrze! Jeszcze jest cały tydzień, napewno przejdzie

Cytat:
Fotograf się odezwał, że są zdjęcia Trzymajcie kciuki, bo boję się, czy będą ładne...
Napewno będa ładne bo będziecie na nich Wy
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 11:23   #4005
Panna Izabela
Zakorzenienie

Kurcze, szkoda że na telefonie nie wszystkie zdjęcia widać...
Muszę poczekać aż wejdę na komputer żeby pooglądać.
Są może jakieś sobotnie pmki (11.10)?

Byłyśmy w temacie dzieci, więc chciałabym spytać, głównie matki - czy wysyłanie smsa z zaproszeniem na chrzciny dziecka nie uważacie za średnio kulturalne?

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 11:32   #4006
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Są może jakieś sobotnie pmki (11.10)?

Byłyśmy w temacie dzieci, więc chciałabym spytać, głównie matki - czy wysyłanie smsa z zaproszeniem na chrzciny dziecka nie uważacie za średnio kulturalne?
Chyba nie ma

Zalezy do kogo, ja np. jakbym mojej przyjaciółce czy siostrze tak wysłała to by się nie pogniewały.
Stary 2014-10-10, 11:44   #4007
cornflower_girl
Zakorzenienie

mysza Pięknie, w dniu ślubu miałaś boską fryzurę - wszystko fajnie pasowało do siebie. Podoba mi się Wasz plener - bardzo na luzie

Cytat:
U mnie w rodzinie zapraszanie na chrzciny to ogromne wydarzenie - wizyta zapowiadana jest z dużym wyprzedzeniem, zawsze jest coś do zjedzenia, jest okazja do rozmów. Spotkałam się również z zaproszeniem w formie papierowej lub telefonicznej, jesli rodzice nie dadzą rady osobiście zaprosić. Sms mi średnio pasuje, trochę zlewcza forma. Takie samo zdanie mam odnośnie zapraszania na ślub w takiej formie.

Stary 2014-10-10, 11:52   #4008
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Glodomorek Gratki z fryzjerem Jesteś już po próbnej fryzurze?
Nie będę robić fryzury próbnej. Mam sprawdzoną fryzjerkę, która zna moje włosy i to taka fryzura, że nie da się jej popsuć. A jednak szkoda mi wydać 100zł czy więcej, żeby zobaczyć czy loki utrzymają się 5 czy 10 h. Fryzura w załączniku, tylko u mnie loki będą trochę krótsze, bo aż tak długich włosów nie mam.
Szukam teraz kosmetyczki, żeby oczyścić twarz i jakąś ogarniętą makijażystkę. Po koniec miesiąca myślimy, żeby zacząć rozdawać zaproszenia. Dotarł do mnie płaszczyk, nad którym zastanawiam się czy założyć na ślub. Tż namawia mnie na białe bolerko, ja bym chciała futro ale za drogie jest.

Cytat:
Ja jeszcze nie ochrzciłam dziecka więc nie wiem. Jeśli to najbliższa rodzina to nie powinni się obrazić.

Lineawen, super zdjęcia, ślub w plenerze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b3957067f281be1e573c0cd624be493d.jpg (24,0 KB, 29 załadowań)
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:01   #4009
201803090921
Konto usunięte

Lin - czy to jest sukienka Papilio? Jeśli tak, to też mierzyłam ten model, ale nie wyglądałam w niej jakoś super, nie ta figura po prostu. Ale Ty wyglądałaś szałowo!

My mamy plener w przyszłym tygodniu, ale oddałam przed nim suknię do prania, bo tren uwalony był koszmarnie

Jeszcze w temacie dzieci - powiedzenie, że "Bóg dał dzieci to da i na dzieci" uważam za idiotyczne, bo jedyne co jakaś siła wyższa (bądź odpowiednio rozwinięty mózg) daje ludziom to rozum, przy pomocy którego możemy dopasować ilość (i w ogóle posiadanie) potomstwa do naszych warunków finansowych, fizycznych, społecznych i psychicznych, a nie działać jak zwierzaczki - co ruja to młode Zaś zaperzanie się i jakieś pokrzykiwania wyznawczyni jedynej słusznej racji uważam za co najmniej zabawne, bo racja to akurat jest jak d*pa - każdy ma swoją

I specjalnie dla corn, która chciała zobaczyć ciąg dalszy mojej stylizacji - fotka sukni od tyłu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10728523_763055787094481_2077888749_n.jpg (54,2 KB, 176 załadowań)
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:05   #4010
domar123
Raczkowanie

cornflower_girl W Urzędzie Miasta przy podpisywaniu dokumentów pytali nas się czy wyrażamy zgodę na przekazanie informacji o naszym ślubie do lokalnych gazet. Zgodziliśmy się. Potem byliśmy wypisani w gazecie. Niektóre pary dają zdjęcie, które jest podpisane, a niedawno na fb napisała do nas pani z redakcji że chciałaby umieścić nasze zdjęcie w gazecie i żebyśmy jej jakieś wysłali

Zdjęcia na pewno będą śliczne Nie martw się tylko ciesz że akurat na weekend możecie z mężem otworzyć wino i śmiać się i wspominać Wasz dzień My byliśmy i wzruszeni i roześmiani przy oglądaniu zdjęć Po prostu niektórzy zostali tak ujęci że wystarczy dodać jakąś śmieszną chmurkę z napisem i byłoby extra!

mysza93 Widzę że na plener postawiłaś na naturalny wygląd Tak jak ja Super zdjęcia!

Jestem ŻONĄ

Buduj się domku NASZ
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:05   #4011
Robusta
Wtajemniczenie

Glodomorek
Piękna fryzura, ja chcę podbna jednak mam włosy niby długie prawie do połowy pleców, ale jak mi fryzjerka skręciła to nie wygladało to tak spektakularnie. zastanawiam się, żeby powiedzieć jej żeby mi cieńsze pasma skręcała wtedy będzie ich więcej chyba nie ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fruzyra.jpg (69,4 KB, 46 załadowań)

Stary 2014-10-10, 12:14   #4012
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
mysza Pięknie, w dniu ślubu miałaś boską fryzurę - wszystko fajnie pasowało do siebie. Podoba mi się Wasz plener - bardzo na luzie
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
I specjalnie dla corn, która chciała zobaczyć ciąg dalszy mojej stylizacji - fotka sukni od tyłu
Plecy

Cytat:
mysza93 Widzę że na plener postawiłaś na naturalny wygląd Tak jak ja Super zdjęcia!
Tak, plener był naturalny
Dzięki
Stary 2014-10-10, 12:17   #4013
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Glodomorek
Piękna fryzura, ja chcę podbna jednak mam włosy niby długie prawie do połowy pleców, ale jak mi fryzjerka skręciła to nie wygladało to tak spektakularnie. zastanawiam się, żeby powiedzieć jej żeby mi cieńsze pasma skręcała wtedy będzie ich więcej chyba nie ?
Te delikatne warkoczyki są super. Pozwolisz, że skopiuję sobie pomysł? Ja mam włosy za łopatki, mniej wiecej na dolnej linii ja mam założony biustonosz a przez 2 miesiące jeszcze urosną troche. Miałam kiedyś podobną fryzurę z falami na krótszych włosach i też wyglądało fajnie. Pogadaj z fryzjerką, doradzi ci najlepiej mając włosy w ręce.
Stary 2014-10-10, 12:29   #4014
cornflower_girl
Zakorzenienie

Glodomorek Jak masz sprawdzoną fryzjerkę, to bierz w ciemno - fryzurka bardzo piękna Ja akurat nie miałam sprawdzonego fryzjera, chodziłam raz na rok, więc wiesz.

sziket Zbieram szczękę z podłogi - niesamowicie seksowna suknia

domar Ciekawa sprawa

robusta Może cieńsze pasma, a może spróbować z inną grubością lokówki?

Co do naszych zdjęć, to obawy są trochę uzasadnione - oglądaliśmy materiał z pleneru - było kilka obłędnych, pięknych zdjęć, ale znalazły się tam też rzeczy, które w ogóle nie powinny zostać wysłane klientowi - źle obrobione, niekorzystne zdjęcia. Najgorsze że w tym odrzucie były ujęcia, na których nam zależało. No i też trochę boję się, że fotograf potraktuje nas po macoszemu - chyba jestem jedyną panną młodą w jego sezonie ślubnym, która nie zatrudniła konsultantki ślubnej i nie miała trendy butów od Blahnika czy Jimmyego Choo. Ok, nie płaczę z powodu butów czy konsultantek, ale chodzi o samo podejście - że ciężko takiego mistrza obiektywu zainteresować, bo wszystko widział i na nim robi wrażenie tylko luksus.

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-10-10 o 12:30
Stary 2014-10-10, 12:32   #4015
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Glodomorek Jak masz sprawdzoną fryzjerkę, to bierz w ciemno - fryzurka bardzo piękna Ja akurat nie miałam sprawdzonego fryzjera, chodziłam raz na rok, więc wiesz.

Co do naszych zdjęć, to obawy są trochę uzasadnione - oglądaliśmy materiał z pleneru - było kilka obłędnych, pięknych zdjęć, ale znalazły się tam też rzeczy, które w ogóle nie powinny zostać wysłane klientowi - źle obrobione, niekorzystne zdjęcia. Najgorsze że w tym odrzucie były ujęcia, na których nam zależało. No i też trochę boję się, że fotograf potraktuje nas po macoszemu - chyba jestem jedyną panną młodą w jego sezonie ślubnym, która nie zatrudniła konsultantki ślubnej i nie miała trendy butów od Blahnika czy Jimmyego Choo.
Ja też rzadko chodzę, ale to jedyna fryzjerka do której wracam i po wyjściu od niej nie jestem w gorszym stanie.

A co to ma do rzeczy jakie masz buty i czy masz konsultantkę ślubną? Płacisz tyle samo co inni i masz dostać foty tej samej jakości.
Stary 2014-10-10, 12:37   #4016
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
Lin - czy to jest sukienka Papilio? Jeśli tak, to też mierzyłam ten model, ale nie wyglądałam w niej jakoś super, nie ta figura po prostu. Ale Ty wyglądałaś szałowo!

My mamy plener w przyszłym tygodniu, ale oddałam przed nim suknię do prania, bo tren uwalony był koszmarnie

Jeszcze w temacie dzieci - powiedzenie, że "Bóg dał dzieci to da i na dzieci" uważam za idiotyczne, bo jedyne co jakaś siła wyższa (bądź odpowiednio rozwinięty mózg) daje ludziom to rozum, przy pomocy którego możemy dopasować ilość (i w ogóle posiadanie) potomstwa do naszych warunków finansowych, fizycznych, społecznych i psychicznych, a nie działać jak zwierzaczki - co ruja to młode Zaś zaperzanie się i jakieś pokrzykiwania wyznawczyni jedynej słusznej racji uważam za co najmniej zabawne, bo racja to akurat jest jak d*pa - każdy ma swoją

Tak, papilio. Jest chyba u nas na wątku dziewczyna która wybrała inny model z tej kolekcji i wyglądała bosko. A ja w tym modelu wyglądałam jak w koszuli nocnej... oni maja bardzo wymagające suknie, takie charakterystyczne.
Stary 2014-10-10, 12:39   #4017
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
No i mam dziś urodziny, stawiam wszystkim!
Spóźnione, ale najlepsze życzenia!!!

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość

Dopiero dzisiaj mieliśmy plener, bo wczoraj padało. Zdjęcia mają być za kilka dni Foto stwierdził, że jestem bardzo fotogeniczna ale zobaczymy jak będziemy mieli zdjęcia.
Po weselu sukuenka była taka brudna, że wrzuciłam ją do pralki na szczęście nic nie ucierpiała
Pochwal się efektami, jak będziesz miała!

Cytat:
Zdjęcia
booosko

Cytat:

musze to wyleczyć !
Do lekarza i sprawdź, co byś mogła szaleć na własnym weselu

Sziket cóż za tył...

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:41   #4018
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
A co to ma do rzeczy jakie masz buty i czy masz konsultantkę ślubną? Płacisz tyle samo co inni i masz dostać foty tej samej jakości.
Ja się z tym zgadzam, ale niestety niektórzy w trakcie pracy zaczynają gwiazdorzyć. Dla mnie to jest logiczne, że tyle samo staranności przykładam do pracy z klientem, a patrzę przez pryzmat metek, luksusowej oprawy i nie uprzedzam się przez detale. Często spotykam się ze zdaniem, że ktoś załuje, że fotograf był za tani i zdjęcia kiepskie. Nie ma reguły, zdarza się to też droższym i chwalonym fotografom.

No nic, zobaczymy. Oby tylko reportaż był taki, jak prace z portfolio...

Stary 2014-10-10, 12:41   #4019
Robusta
Wtajemniczenie

Prosze bardzo możecie kopiować

no właśnie maiłam próbną i grubość lokówki jak najbardziej mi odpowiadała tylko wydaje mi się, że pasma były za grube i włosów wydawało się mało (a ja mam cienkie ale gęste włosy )

ja właściewie to mam włosy za stanik jeszcze niżej :P

Edytowane przez Robusta
Czas edycji: 2014-10-10 o 12:44
Stary 2014-10-10, 12:42   #4020
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
A no i dziś jesteśmy w gazecie lokalnej że wzięliśmy ślub!!! Tak, tak dopiero Wszyscy się pytają czemu dopiero teraz A bo dopiero gazeta się do nas zgłosiła
Wow! To jakiś standard, że ogłaszają wszystkie małżeństwa, czy Wy jesteście jacyś "wyjątkowi"?
Cytat:

musze to wyleczyć !
O rety, no to uważaj na siebie i najlepiej stosuj jakąś maść albo coś. Kolano potrafi dawać w kość, lepiej to wykurować do końca.

Cytat:
są! Na pewno będzie dobrze! Czekam z niecierpliwością na kilka fotek

Ja potwierdziłam plener u fotograf, nie mogę jej rozgryźć Jest totalną oazą spokoju i zawsze jak z nią przez telefon rozmawiam to wydaje mi się, że trochę się ze mnie podśmiechuje... Ja wiem, że jestem może ciut nadgorliwa i panikara ale...

Dziś rano też sobie drzemałam jeszcze i wspominałam dzień ślubu... z taką błogością i miłością, już mi totalnie (nareszcie!) przeszło myślenie o tym, co było źle i skupiam się na pięknych chwilach
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości