|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
nie ciągnęłam pieniedzy od rodziców ani od nikogo innego, a pieniadze zzusu mi sie naleza po to zakladalam firme i im placilam zeby wlasnie przy maicerzynstwie meic sie za co utrzymac. owszem trzeba kombinowac, taki kraj wyrazilam własne zdanie na temat dzieci i kazda ma na to prawo, a wy potraktowalyscie mnie jakbym znienawidzila wsyztskie ktore dzieci miec nie chca. nie, nie zrozumiem jak mozna nie chciec dzieci bo zawsze dzieci chcialam. ale ani razu nie skrytykowalam tego, ze ktoras tych dzieci nie chce, tu akurat wy nie potraficie sie pogodzic z tym, ze ja swojego zdania nie zmienie. kazda z was wyraziła sie jasno
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Sunset89 Przepiękne zdjęcie
![]() Glodomorek Gratki z fryzjerem mysza Wszystkiego najlepszego urodzinowo Jak Wasze wrażenia po obejrzeniu zdjeć?Bardorja Ale te przypadki z Twojej rodzinyo których piszesz, wynikają z tego, ze jedna strona mogła zataić albo skłamać w takiej sprawie. Naprawdę nie wierzę, jak można sobie robić taką krzywdę, tutaj zawsze taka sprawa wychodzi na jaw. Jak dla mnie fajnie, że czujesz się spełniona w roli matki, gospodyni domowej - obyś dalej była w tym szczęśliwa Cytat:
![]() Say Ja się tam wcale nie dziwię, że chcesz się nacieszyć mężem - naprawd dobra rzecz ![]() Tysia Próbna fryzura jest obłędna ![]() madziara Super Gdzie w końcu fociliście?mimi Macie piękne podejście, mam nadzieję, ze wszystko się Wam poukłada
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
bardorja nie mówiłam konkretnie jako Ty, tylko takiej formy użyłam w tym zdaniu. Miałam na myśli przytoczenie masę przypadków, w których babcie i dziadkowie praktycznie utrzymują swoje wnuki, bo mamusi się dupy ruszyć nie chce.
Z kombinowaniem to wiem, bo sama właśnie teraz kombinuje żeby za rok w ciąże zajść i mieć macierzyńskie. ale że kto nie potrafi się pogodzić z Twoją decyzją ? Ja zaobserwowałam właśnie że to Ty negujesz wszystkich decyzje, o tym że nie chcą mieć dzieci, bo "jak można nie chcieć"
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratki Czeko - znam ten ból mnie właśnie wkurza siostra tż. Wiem, piszę to często, ale nie potrafię zrozumieć, jak można narzekać, że się nie ma pieniędzy, a robi się dzieciaka, za nic się nie płaci i ma ponad 4 tysiące (nawet nie na jedzenie). I nie pójdzie do pracy bo nie po to studiowała żeby skończyć nie w zawodzie, a w zawodzie nie pracuje bo nie wie gdzie po takich studiach może pracować no i ma dziecko ehh ludzie są dziwni..
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3997 |
|
Rozeznanie
|
Śliczne zdjęcia, wyglądałaś zjawiskowo. Uwodzicielski dekolt, zazdroszczę odwagi
Zdejmowałaś bolerko w trakcie wesela? Tak z ciekawości pytam, bo ze mnie strasznie wścibskie babsko jest :P
|
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4000 |
|
Wtajemniczenie
|
Lin, boskie zdjęcia!
|
|
|
|
#4001 |
|
Raczkowanie
|
Sunset89 Super zdjęcie!
Glodomorek za fryzjera!mysza93 Niestety spóźnione, ale wiesz jak to z urodzinami, musisz dziś ze mną pić bo dopiero weszłam na wizaz! Wszystkiego najlepszego! TysiaBB1989 Wszystko super tylko nie wiem czy bym nie podniosła troszkę góry fryzury. Ale to moje osobiste podejście bo ja lubię mieć uniesioną górę bo mam okrągłą buzię i mi to ją wydłuża ![]() Doczytałam że te zdjęcia z przodu to nie we fryzurze Linaewen Mieliście ślub na dworze? ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- A no i dziś jesteśmy w gazecie lokalnej że wzięliśmy ślub!!! Tak, tak dopiero
|
#4002 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny na tyd przed ślubem doznałam kontuzji kolana ! Mój TŻ wyciągnął mnie na tancw wczoraj, nic mi się nie stało, nic nie zrobiłam a boli mnie rzepka (już w trakcie tańców poczułam)
nie moge kucnąć zbytnio ...musze to wyleczyć !
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Linaewen Przepiękne zdjęcia
![]() domar Jak dzialają ogłoszenia o ślubie u Was? Jeszcze się z czymś takim nie spotkałam ![]() Robusta Koniecznie konsultacja u ortopedy, oby do wesela się zagoiło ![]() Fotograf się odezwał, że są zdjęcia
|
#4004 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A makijaż też ładny, dla mnie za delikatny, ale jeśli taki chciałaś to śliczny Cytat:
Fajnie przeżyć to raz jeszcze Moje fotki wrzucałam tu klik , klik2 , klik3 jeśli chcecie obejrzeć ![]() Pięknie! Zazdroszczę ślubu w plenerze Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, szkoda że na telefonie nie wszystkie zdjęcia widać...
Muszę poczekać aż wejdę na komputer żeby pooglądać. Są może jakieś sobotnie pmki (11.10)? Byłyśmy w temacie dzieci, więc chciałabym spytać, głównie matki - czy wysyłanie smsa z zaproszeniem na chrzciny dziecka nie uważacie za średnio kulturalne?
|
#4006 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zalezy do kogo, ja np. jakbym mojej przyjaciółce czy siostrze tak wysłała to by się nie pogniewały. |
|
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
mysza Pięknie, w dniu ślubu miałaś boską fryzurę - wszystko fajnie pasowało do siebie. Podoba mi się Wasz plener - bardzo na luzie
![]() U mnie w rodzinie zapraszanie na chrzciny to ogromne wydarzenie - wizyta zapowiadana jest z dużym wyprzedzeniem, zawsze jest coś do zjedzenia, jest okazja do rozmów. Spotkałam się również z zaproszeniem w formie papierowej lub telefonicznej, jesli rodzice nie dadzą rady osobiście zaprosić. Sms mi średnio pasuje, trochę zlewcza forma. Takie samo zdanie mam odnośnie zapraszania na ślub w takiej formie.
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie będę robić fryzury próbnej. Mam sprawdzoną fryzjerkę, która zna moje włosy i to taka fryzura, że nie da się jej popsuć. A jednak szkoda mi wydać 100zł czy więcej, żeby zobaczyć czy loki utrzymają się 5 czy 10 h. Fryzura w załączniku, tylko u mnie loki będą trochę krótsze, bo aż tak długich włosów nie mam.
Szukam teraz kosmetyczki, żeby oczyścić twarz i jakąś ogarniętą makijażystkę. Po koniec miesiąca myślimy, żeby zacząć rozdawać zaproszenia. Dotarł do mnie płaszczyk, nad którym zastanawiam się czy założyć na ślub. Tż namawia mnie na białe bolerko, ja bym chciała futro ale za drogie jest. Cytat:
Lineawen, super zdjęcia, ślub w plenerze |
|
|
|
|
#4009 |
|
Konto usunięte
|
Lin - czy to jest sukienka Papilio? Jeśli tak, to też mierzyłam ten model, ale nie wyglądałam w niej jakoś super, nie ta figura po prostu. Ale Ty wyglądałaś szałowo!
My mamy plener w przyszłym tygodniu, ale oddałam przed nim suknię do prania, bo tren uwalony był koszmarnie ![]() Jeszcze w temacie dzieci - powiedzenie, że "Bóg dał dzieci to da i na dzieci" uważam za idiotyczne, bo jedyne co jakaś siła wyższa (bądź odpowiednio rozwinięty mózg) daje ludziom to rozum, przy pomocy którego możemy dopasować ilość (i w ogóle posiadanie) potomstwa do naszych warunków finansowych, fizycznych, społecznych i psychicznych, a nie działać jak zwierzaczki - co ruja to młode Zaś zaperzanie się i jakieś pokrzykiwania wyznawczyni jedynej słusznej racji uważam za co najmniej zabawne, bo racja to akurat jest jak d*pa - każdy ma swoją ![]() I specjalnie dla corn, która chciała zobaczyć ciąg dalszy mojej stylizacji - fotka sukni od tyłu |
|
|
|
#4010 |
|
Raczkowanie
|
cornflower_girl W Urzędzie Miasta przy podpisywaniu dokumentów pytali nas się czy wyrażamy zgodę na przekazanie informacji o naszym ślubie do lokalnych gazet. Zgodziliśmy się. Potem byliśmy wypisani w gazecie. Niektóre pary dają zdjęcie, które jest podpisane, a niedawno na fb napisała do nas pani z redakcji że chciałaby umieścić nasze zdjęcie w gazecie i żebyśmy jej jakieś wysłali
![]() Zdjęcia na pewno będą śliczne Nie martw się tylko ciesz że akurat na weekend możecie z mężem otworzyć wino i śmiać się i wspominać Wasz dzień My byliśmy i wzruszeni i roześmiani przy oglądaniu zdjęć Po prostu niektórzy zostali tak ujęci że wystarczy dodać jakąś śmieszną chmurkę z napisem i byłoby extra!mysza93 Widzę że na plener postawiłaś na naturalny wygląd Tak jak ja Super zdjęcia!
|
#4011 |
|
Wtajemniczenie
|
Glodomorek
Piękna fryzura, ja chcę podbna jednak mam włosy niby długie prawie do połowy pleców, ale jak mi fryzjerka skręciła to nie wygladało to tak spektakularnie. zastanawiam się, żeby powiedzieć jej żeby mi cieńsze pasma skręcała wtedy będzie ich więcej chyba nie ?
|
#4012 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki |
|||
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam włosy za łopatki, mniej wiecej na dolnej linii ja mam założony biustonosz a przez 2 miesiące jeszcze urosną troche. Miałam kiedyś podobną fryzurę z falami na krótszych włosach i też wyglądało fajnie. Pogadaj z fryzjerką, doradzi ci najlepiej mając włosy w ręce.
|
|
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Glodomorek Jak masz sprawdzoną fryzjerkę, to bierz w ciemno - fryzurka bardzo piękna
Ja akurat nie miałam sprawdzonego fryzjera, chodziłam raz na rok, więc wiesz.sziket Zbieram szczękę z podłogi - niesamowicie seksowna suknia ![]() domar Ciekawa sprawa ![]() robusta Może cieńsze pasma, a może spróbować z inną grubością lokówki? Co do naszych zdjęć, to obawy są trochę uzasadnione - oglądaliśmy materiał z pleneru - było kilka obłędnych, pięknych zdjęć, ale znalazły się tam też rzeczy, które w ogóle nie powinny zostać wysłane klientowi - źle obrobione, niekorzystne zdjęcia. Najgorsze że w tym odrzucie były ujęcia, na których nam zależało. No i też trochę boję się, że fotograf potraktuje nas po macoszemu - chyba jestem jedyną panną młodą w jego sezonie ślubnym, która nie zatrudniła konsultantki ślubnej i nie miała trendy butów od Blahnika czy Jimmyego Choo. Ok, nie płaczę z powodu butów czy konsultantek, ale chodzi o samo podejście - że ciężko takiego mistrza obiektywu zainteresować, bo wszystko widział i na nim robi wrażenie tylko luksus.
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-10-10 o 12:30 |
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to ma do rzeczy jakie masz buty i czy masz konsultantkę ślubną? Płacisz tyle samo co inni i masz dostać foty tej samej jakości. |
|
|
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4017 | ||
|
Zadomowienie
|
Spóźnione, ale najlepsze życzenia!!!
![]() Cytat:
![]() booosko ![]() Cytat:
![]() Sziket cóż za tył...
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, zobaczymy. Oby tylko reportaż był taki, jak prace z portfolio...
|
|
#4019 |
|
Wtajemniczenie
|
Prosze bardzo
możecie kopiować ![]() no właśnie maiłam próbną i grubość lokówki jak najbardziej mi odpowiadała tylko wydaje mi się, że pasma były za grube i włosów wydawało się mało (a ja mam cienkie ale gęste włosy )ja właściewie to mam włosy za stanik jeszcze niżej :P
Razem Zaręczeni: 07.12.2013 Ślub: 18.10.2014 ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html Edytowane przez Robusta Czas edycji: 2014-10-10 o 12:44 |
|
|
|
#4020 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jakiś standard, że ogłaszają wszystkie małżeństwa, czy Wy jesteście jacyś "wyjątkowi"? Cytat:
Cytat:
są! Na pewno będzie dobrze! Czekam z niecierpliwością na kilka fotek ![]() Ja potwierdziłam plener u fotograf, nie mogę jej rozgryźć Jest totalną oazą spokoju i zawsze jak z nią przez telefon rozmawiam to wydaje mi się, że trochę się ze mnie podśmiechuje... Ja wiem, że jestem może ciut nadgorliwa i panikara ale... ![]() Dziś rano też sobie drzemałam jeszcze i wspominałam dzień ślubu... z taką błogością i miłością, już mi totalnie (nareszcie!) przeszło myślenie o tym, co było źle i skupiam się na pięknych chwilach |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

mnie właśnie wkurza siostra tż. Wiem, piszę to często, ale nie potrafię zrozumieć, jak można narzekać, że się nie ma pieniędzy, a robi się dzieciaka, za nic się nie płaci i ma ponad 4 tysiące (nawet nie na jedzenie). I nie pójdzie do pracy bo nie po to studiowała żeby skończyć nie w zawodzie, a w zawodzie nie pracuje bo nie wie gdzie po takich studiach może pracować no i ma dziecko 

Zaś zaperzanie się i jakieś pokrzykiwania wyznawczyni jedynej słusznej racji uważam za co najmniej zabawne, bo racja to akurat jest jak d*pa - każdy ma swoją 

na szczęście nic nie ucierpiała