Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-09, 20:48   #601
iffonka7
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

ellmi ale Fifi jest boski
kurcze poluje na identyczny materiał z jakiego ma zrobioną pościel powiedz mi kupiłaś ją gdzieś gotową? Ja gotowej nie znalazłam i babcia obiecała uszyć dla swojego prawnuka ja sie zakochałam w tych samochodzikach i nie chce żadnych innych ale w tej chwili materiał jest nie dostępny u jedynego sprzedawcy na allegro którego ja znalazłam.

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2014-10-09 o 20:49
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 21:08   #602
jakajakaja5
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedź. Refleksja mnie naszła bo po pierwsze u nas nie ma aż takich histerioz jak czasami bywa to u Was choć wiem że mam bardzo uparte i rogate dzieciątko. Być może dlatego że skutecznie umiem zapobiec takim sytuacjom i w porę reaguje. Nie myślcie sobie jednak że biję swoje dziecko. o co to to nie Zazwyczaj moja reakcja to głośne i stanowcze "nie wolno" lub zabranie zabawki ewentualnie brak jakiejkolwiek reakcji. Pozwoliłam sobie też kilka razy na metodę Meneq z kontrolowanymi wypadkami. w efekcie nie skacze mi po łóżku bo wie że spadnie itd... a reszta to konsekwencja.
Po drugie moja mama przez to że teraz przez miesiąc mieszkamy razem i mnie obserwuje popzwoliła sobie na komentarz w moim kierunku że "charakterek to mam po tatusiu i tak samo podchodzę do tematu wychowywania dziecka jak on" a nadmienię że był człowiekiem niezwykle liberalnym aczkolwiek jak coś mu się nie podobało to stosował metodę krótkiej piłki. suma suma rum i tak byłam córeczką tatusia.
Ot i dlatego taka moja refleksja.

Marsi kobito no to bardzo Ciebie przepraszam !!! Ciesze się jak dziecko na możliwość spotkania
http://www.youtube.com/watch?v=tamUO9FwfQE
widziałaś ? chyba pokuszę się o lalkę dla Krzysia. Nawet logicznie mówi i tłumaczy moje zachowanie odnośnie odwózkowania i przenosin na dorosłe łóżko.
Pstryku bo ja się na prawde bardzo dobrze czuję i gdyby nie te cholerne schody to prawie wogóle nie czulabym się że jestem w ciąży. ale wiem że to złudne i takiego zimnego prysznica trzeba mi było!
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 21:16   #603
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Kurcze my malo do kosciola chodzimy Julo lubi Jezuska przy kazdej kapliczce ogladac
O modlitwę jeszcze nie myslalam

Debrah jaki mialas pomysl na wozek dla Julka jestem bardzo ciekawa bo jestem bardzo za aktywnymi jak tylko jest mozliwosc

Jutro do gina ide a teraz mocze stopki i jem kanapkę bz czosnkiem takie przeziębienie mnie d opadlo dobrze ze Julo juz zdrowy bo w niedzielę juz wyjeżdżamy do Wawy,
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 22:17   #604
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a co do anioła stróża, to coś Wam pokażę https://www.youtube.com/watch?v=i-oX...ature=youtu.be
No mistrz, mistrz po prostu!

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Łi Nawet tż się z niej brechtał srogo.

Pola już śpi. Poszłyśmy na spacer o 18, wróciłyśmy o 20, no pięknie po prostu było W załączniku zdjęcie robione ekierką Teraz widzę, że kompletnie nie oddaje uroku, ale już wrzucam, jak jest. Nasza codzienna trasa.

Dziadkowi znaleźli na potylicy guza wielkości 1,6 cm Jutro dalsze badania i się okaże, czy jest operacyjny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P09-10-14_18.53.jpg (47,5 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-10-09 o 22:18
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 22:34   #605
Delicjanka
Zakorzenienie

Hje, trzyamm kciuki, na pewno bedzie dobrze;*

Ja dalej ogarniam;> tzt stwierdził że nic nie ogarnęłam?! nie wiem, czy mam go walnąć młotkiem czy od razu użyć jakiejś broni o większym kalibrze

Kupiliśmy samochód dziś, bo tzt mojego partnera(peugeot) zabiera;( jeepem nie bede na codzien jezdzić bo pali dużo no i opon nie ma chwilowo, no i przydałby się jakiś na co dzień dla mnie i Amelki........

Amelka dziś do mnie "otwoź"chciała zebym jej drzwi otworzyła haha moja malutka

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 22:56   #606
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Niestety tak dlugo:/

Dasz! To jest banalnie proste.
Przykladasz lokowke do pasma wlosow (jak prostownice), a ten cudny sprzet sam zwija pasemko.
Obejrzyj sobie na yt.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

U nas tak samo.
Zna kilkanascie slow, sporo powtarza, baaardzo duzo dzwiekow nasladuje, ale gada glownie po swojemu.

GOJKA, chyba Ty pisalas o Chmielewskiej.
Lubie ja, ale mimo ze duzo czytam to szkoda mi kupowac ksiazki.
Jakos tak mi zal, ze raz przeczytam, a potem ksiazka stoi i sie kurzy.
Za to uwielbiam chodzic do biblioteki, szukac, czasem i 1h spedzam na samym szukaniu.
kurcze nie moge sie doczekac Twojej recenzji, nie zapomnij napisac

a biblioteka, przypomnialas mi jak zawsze z mama chodzilysmy, i te potrafilysmy tam siedziec grubo ponad godzinę i wybierac, a pozniej sie wymienialysmy w domku
ahhh, jak jak dawno w bibliotece nie byłam

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
padłam, piękne

Sarah, Pstryczku nr 111 Sahara[COLOR="Silver"]
zapisuje wyprobuje
wlasnie spojrzalam, ze mam w domu 111+, w biedrze kupilam jak bylismy w PL bo tania byla, to jest bardzo bardzo jasny popielaty blond,
mialam potraktowac odrost tylko, ale pojde po calosci

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
No mistrz, mistrz po prostu!

Łi Nawet tż się z niej brechtał srogo.

Pola już śpi. Poszłyśmy na spacer o 18, wróciłyśmy o 20, no pięknie po prostu było W załączniku zdjęcie robione ekierką Teraz widzę, że kompletnie nie oddaje uroku, ale już wrzucam, jak jest. Nasza codzienna trasa.

Dziadkowi znaleźli na potylicy guza wielkości 1,6 cm Jutro dalsze badania i się okaże, czy jest operacyjny
kciuki trzymam mocno za Dziadka

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Szklanka
fajnie, ze sie odezwalas,
dawno Cie nie było
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 23:53   #607
hje
Zakorzenienie

Śpio??? To ja też idę
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 00:36   #608
nafiyqa
Zakorzenienie

A skad!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 04:39   #609
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziecko mnie obudziło i nie mogę spać. .:banghead:

Rozmawiacie o farbach do włosów a mnie wciąż korci jakaś zmiana np na brąz. Jak Wróciłam ostatnio i d fryzjera tz powiedział "no ładnie moja blondyneczko, ale miałem taką myśl że może zmienisz kolor. .w końcu poznałem Cie jak miałas ciemne włoski i tak ładnie Ci było"....no i korci. Może na święta zaskoczę?

Fuck ja spać nie mogę a dziecię w najlepsze. ..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1412908773582.jpg (71,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1412908792024.jpg (73,5 KB, 16 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 04:41   #610
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

P.s. pytałam juz kilka razy ale nikt się nie odniósł. Może któraś się skusi jednak http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4680358407

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-10-10, 06:43   #611
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Neti niestety nie moj rozmiar a buty fajne, myslalas cos o spotkaniu w Wawie bo n popołudnie mamy wolne w wiekszosci zajecua raczej tak do 13
Stary 2014-10-10, 07:11   #612
pstryczek84
Zakorzenienie

hej!
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Moja corka przeszla dzisiaj sama siebie.
tule!

Cytat:
PSTYCZKU, ale ta maszynka, o ktorej mowisz to lokowka czy co?
Kojarzysz cos wiecej z tej reklamy?
nie wiem reklame widzialam moze z 5 sekund babka przystawiala to cos do glowy i juz chyba bylo gotowe. wrrrrrrrrr, bede czatowac na ta reklame

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
zawsze chodziliśmy do kościoła a od kiedy pojawił się Leos totalnie odpuscilismy temat, jest mi wstyd aż mnie policzki pieką
ech..... strasznie to zanidbałam i źle mi z tym
ja to samo

ps. a sama farbujesz wlosy czy fryzjerka?

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Pstryku bo ja się na prawde bardzo dobrze czuję i gdyby nie te cholerne schody to prawie wogóle nie czulabym się że jestem w ciąży. ale wiem że to złudne i takiego zimnego prysznica trzeba mi było!
o, i o to chodzi! nikt nie straszy tylko stwierdza fakty, lepiej wiedziec to wczesniej niz...

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

zdrowka dla dziadka!

fajne zdjecie!

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Kupiliśmy samochód dziś, bo tzt mojego partnera(peugeot) zabiera;( jeepem nie bede na codzien jezdzić bo pali dużo no i opon nie ma chwilowo, no i przydałby się jakiś na co dzień dla mnie i Amelki........
jaki, jaki? a no wlasnie, bo juz mialam sie dawno pytac, oplaca wam sie miec tego dzipa?

neti - ale fajnie spiocha z maskotkami. moj bez niczego spi. tzn jakbym pozwolila przytachac do lozka 59864521 traktorkow to pewnie by z nimi spal

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 08:08   #613
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Neti niestety nie moj rozmiar a buty fajne, myslalas cos o spotkaniu w Wawie bo n popołudnie mamy wolne w wiekszosci zajecia raczej tak do 13
Kochana przypomnij od kiedy do kiedy jesteście? Bo widzisz ja od poniedziałku zaczynam pracę-tylko ze na razie w tym tygodniu będę wprowadzana we Wszytsko i tak sobie myślę że nie będzie to codziennie pod nie długo. Jestem umowiona napewno w poniedziałek i wtorek.
Dlatego powiedz tez czy jedziesz sama .. jesteś zmotoryzowana
? I przypomnij mi ulice na ktorej będziecie.

PSTRYKU ciesze się ze to były tylko te Dwa. Ostatnio do swojego łóżeczka z komody ściągnął sobie jeszcze 2. Jak weszłam do pokoju to musiałam "odkopac" dziecko

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-10-10 o 08:14
Stary 2014-10-10, 08:14   #614
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Jestesmy 13-24, mieszkamy na Siennej niestety zostaje mi komunikacja miejska
Stary 2014-10-10, 08:24   #615
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Kochana to daj mi pomyśleć jak to ogarnąć. Poniedziałek wtorek odpada. Nie wiem jak to dalej. ..w piątek napewno MB wolne.
Pytanie czy chcecie przyjechać do nas czy spotkamy się gdzież w Warszawie? Albo ściągnę Cie chociaż na drugą stronę Wisły co by w samym Centrum nie być. Jak wolisz?

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Czy to sienna przy towarowej czy złotej? Jaki nr?

Stary 2014-10-10, 08:28   #616
Debrah
Zakorzenienie

Cześć, my nie śpimy od pół godziny. Wczoraj zaliczyliśmy sukces u fryzjera, tłumaczyłam od dwóch dni po co idziemy, po kolei co pani robić będzie, ze będzie u mamy na kolanach, pokazywałam w jaki sposób pani będzie włosów dotykać itp, ze mamie i tacie też. Weszliśmy, przypomniałam do wszystko, i co? Dała sobie obciąć grzywke, siedziała spokojnie, trochę spod byka patrząc na Panią ale szokens: ) bo ostatnim raZem bała się bardzo. My z tz też do ładu doprowadzeni
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 08:44   #617
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć, my nie śpimy od pół godziny. Wczoraj zaliczyliśmy sukces u fryzjera, tłumaczyłam od dwóch dni po co idziemy, po kolei co pani robić będzie, ze będzie u mamy na kolanach, pokazywałam w jaki sposób pani będzie włosów dotykać itp, ze mamie i tacie też. Weszliśmy, przypomniałam do wszystko, i co? Dała sobie obciąć grzywke, siedziała spokojnie, trochę spod byka patrząc na Panią ale szokens: ) bo ostatnim raZem bała się bardzo. My z tz też do ładu doprowadzeni
Podziwiam. Do tej pory u nas moja mama męczyła się ze strzyzeniem a my robiliśmy z siebie durni oby tylko odwrócić jego uwagę. Ale z miesiac temu też podjęliśmy decyzję ze fryzjer. Mówiłam mu kilka dni o tym ale jak usiadłam z nim na tym fotelu to rozwyl się. Fryzjerka zapytała czy może maszynka lecieć-to będzie szybciej i bezpieczniej. Zgodziłam się bo nie chciałam go straszyć dźwiękiem maszynki ale skoro i tak byl wyjec to maszynka teraz by go tak juz nie wystraszyla. Tak więc 20min krzyku a może ze 2 minuty spokoju ale się udało.
Wiec podziwiam Was ze tak Wam się udało. Gratulacje:thumbup:

Stary 2014-10-10, 09:13   #618
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Podziwiam. Do tej pory u nas moja mama męczyła się ze strzyzeniem a my robiliśmy z siebie durni oby tylko odwrócić jego uwagę. Ale z miesiac temu też podjęliśmy decyzję ze fryzjer. Mówiłam mu kilka dni o tym ale jak usiadłam z nim na tym fotelu to rozwyl się. Fryzjerka zapytała czy może maszynka lecieć-to będzie szybciej i bezpieczniej. Zgodziłam się bo nie chciałam go straszyć dźwiękiem maszynki ale skoro i tak byl wyjec to maszynka teraz by go tak juz nie wystraszyla. Tak więc 20min krzyku a może ze 2 minuty spokoju ale się udało.
Wiec podziwiam Was ze tak Wam się udało. Gratulacje
Bo to też kwestia wieku chyba jest, dzieci dojrzewają nam do tłumaczenia. Ja przewalkowalam cały proces z młodą, od wejścia, siedzenia na fotelu, dotykania włosów (moja z tych co do spinek długo się przekonywała, gumek boi się dalej) ,ze pani będzie czesac, potem weźmie w palce o tak I zrobi ciach żeby wszystko lepiej Ami widziala na oczy...i poszło
Ostatnio się poplakala jak ja fryzjerka dotknąć chciala I wtedy odpuscilam od razu. Fryzjerka też ze się nie podejmie silowo bo potem To w niej zostanie i łatwiej nie będzie (podoba mi się takie podejście) , poszłyśmy do domu a wczoraj bez problemu
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 09:57   #619
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

ellmi Hania była przeszczęsliwa, tak się ładnie bawiła, taka grzeczna a potem zasnąć nie mogła bo opowiadała Tacie ile to dzieci było i tort i zabawiki i wszystko
a Filip boski

szklanko nie mogę z Ewy i słonia

hje dużo, duzo zdrowia dla Dziadka

bokeh widziałam ta reklamę, uśmiałam się

neti ale przytulas z Antosia

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 10:39   #620
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje ! ja chyba tez musiałabym się przejść, chociaż z drugiej stronie wiem czy to coś da. Ma takie długie włosy przy skroniach takie piórka sianowate, pewnie jak podetnę dalej takie odrosną. A dzieki tym co ma mogę spinac w kucyk....Tylko średnio mi się one podobają jak ma rozpuszczone, taki szopens :P

Pokaz zdjecie
Stary 2014-10-10, 10:42   #621
ania13.03
Zadomowienie

elllmi Fifi wymiata, uwielbiam go

szklanko u mnie to samo z balaganem Codziennie staram sie cos ogarniac ale to jak widac za malo
Historia ze sloniem-

Cytat:
Dziecko mnie obudziło i nie mogę spać. .:banghead:

Rozmawiacie o farbach do włosów a mnie wciąż korci jakaś zmiana np na brąz. Jak Wróciłam ostatnio i d fryzjera tz powiedział "no ładnie moja blondyneczko, ale miałem taką myśl że może zmienisz kolor. .w końcu poznałem Cie jak miałas ciemne włoski i tak ładnie Ci było"....no i korci. Może na święta zaskoczę?

Fuck ja spać nie mogę a dziecię w najlepsze. ..
Slodko A pamietacie jak Wam mowilam, ze moja Lili czasem przychodzi do nas w nocy i wtedy wszystkie swoje miski przynosi ze soba a jak w cos wejdzie to i to zabiera. I wczoraj w nocy przebudzilismy sie bo slyszymy, ze idzie, tylko cos dlugo i placze. Usiedlismy, patrzymy a ona idzie, dwa miski pod jedna pacha a w drugiej raczce duzego dmuchanego tygrysa niesie, takiego jak tutaj http://www.ebay.co.uk/itm/New-ELC-Bo...item4acee78226 Jeszcze sie z nim na nasze lozko probowala wdrapac

Buty nie w moim rozmiarze

Cytat:
Prosze o zdjecie Moja tez juz ma grzywke dosc dluga a wszystkie spinki parza w glowke

Deli pochwal sie nowym autem

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 10:47   #622
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny bo tak mnie męczy ten kolor ze szok. Uwielbiam swój blond-owszem. Ale pragnę zmiany. I zrobię tz niespodziankę na święta. Może i zejdzie mi parę kg to będę się lepiej prezentować. Podoba się taki kolor ale jak patrze na paletę to dostaje oczopląsu . Wiem ze większość z Was mi nie pomoże bo woli u mnie blond ale wiecie kobieta lubi zmiany a za mną to już chodzi długo. ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1412930243670.jpg (18,2 KB, 16 załadowań)

Stary 2014-10-10, 11:03   #623
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:

GOJKA, chyba Ty pisalas o Chmielewskiej.
Lubie ja, ale mimo ze duzo czytam to szkoda mi kupowac ksiazki.
Jakos tak mi zal, ze raz przeczytam, a potem ksiazka stoi i sie kurzy.
Za to uwielbiam chodzic do biblioteki, szukac, czasem i 1h spedzam na samym szukaniu.
Mi się zowu marzy biblioteka w dom u, ale to ierealne marzenie. Najczęściej wypożyczam z biblioteki albo od znajomych. Często też ściągam z iternetu i czytam a tel =. Jeśli już kupuję to tak do 10zł za książkę, bo właśnie troche mi szkoda więcej wydawać na coś co przeczytam raz i będzie zbierało kurz. Ogólnie w temacie książek to walczę ze sobą, jedna część mnie chce kupować książki i mieć ich całe mnóstwo, inna zaś myśli raczej zdroworozsądkowo, że po co zbieracze kurzu, że więcej roboty przy sprzątaniu potem. Ogólnie dążę do minimum gratów i wszystkiego w domu, ale to marzenie o własnej biblioteczce..
A co do biblioteki to najczęściej wiem co chcę pożyczyć jak idę. ALbo mam spisany idneks, albo wiem jakiego autora poszukuję. Załatwiam to raczej szybko. Zaraz się właśnie wybiermy do bibioteki. Plan: zerknąć na nowości i na szwaję, bo właśnie ją przerabiam, spodobała mi się. Przerabiam też Jo Nesbo, ale w naszej bibliotece już więcej nie dostanę. Ostatnio czytaam autorami.

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Lady ja jestem wyjątkiem, bo u nas delegacje nam rozwalają związek. We wrześniu (mimo że byliśmy na pseudo urlopie) to łącznie spędziliśmy ze sobą we dwoje może ze 3h i październik zapowiada się tak samo. W ogóle tak mi smutno ostatnio było, bo wszędzie spotykałam rodziny razem na spacerach, a my wiecznie same, we dwie Mam nadzieję, że u Was się ułoży pomyślnie!
My też zawsze we dwie. Nawet niedziele często, a jeśli spędzamy je w 3 to najczęściej u teściów, czasem spacerek do moich rodziców. Smute to troche, bo ja ze swojego dzieciństwa najbardziej pamiętam moment usypiania, kiedy rodzice nam bajki czytali lub je opowiadali, no i właśnie niedziele. Wspólny spacer, gry planszowe, puzzle. Całą rodzina oczywiście, sztuk 6. Coś pięknego, chciałabym żeby Paula tż miała takie wspomniennia.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
mi własnie dzisiaj koleżanka pożyczyła "Lesia" z tej serii, nie czytałam wcześniej, w autobusie śmiałam się jak głupia

ale by były jaja jakby usiadł
Mój lesio jeszcze zafoliowany, czeka jako 5 w kolejce

Cytat:
jaki on jest boski <3

Apropo Twojego filmiku, widzę, że uczysz go modlitwy. Ja nie wiem jak to u Nas będzie. Mała niby ochrzczona, ale mi do kościoła coraz dalej. Tyle, że z drugiej strony jest rodzina moja i tż gdzie wszyscy są raczej tacy kościelni. No i teraz np mała pójdzie do szkoły tam religia, którą ja chętnie zamieniłabym na etykę np. I nie będzie umiała modlitw. Wiem, że daleka droga do tego ale się zastanawiam nad tym wszystkim, komunie itp. Nie bardzo mnie to przekonuje w tym momencie. (sory za taki drażliwy temat)

http://allegro.pl/show_item.php?item=4682855162 jeszcze Wam pokaze co sobie kupiłam, pewnie w przyszlosci dla Hani, ale dawno chcialam ta ksiazke. A tu taka fajna cena

Jaka oszczędzaj się ! lekarz ma rację, dobrze, że mówi o ewentualnościach. Nie steruj się ty, ale miej na uwadze. No i mam nadzieję, że w pierwszego listopada sobie odpuścisz?

Mam podobne myśli. jako nastolatka niedziele zaczynałam od kościoła. Później jakoś przestałam.Teraz to wogle mnie nie ciągnie, ale to pewnie dlatego, że mieszkam przy samym kościele i mam przesyt. Każdą mszę słyszę, kazanie itd. Ale martwi mie to, że kiedyś będą pytać P. w szkole: "Byłaś w kościele?"- Denerwujące to dla mnie, że każda lekcja religii zaczya się u nas od tego pytania. Demotywowało mnie to zawsze i czułam się jakby zmuszana do chodzeia na msze.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
gratulacje ! ja chyba tez musiałabym się przejść, chociaż z drugiej stronie wiem czy to coś da. Ma takie długie włosy przy skroniach takie piórka sianowate, pewnie jak podetnę dalej takie odrosną. A dzieki tym co ma mogę spinac w kucyk....Tylko średnio mi się one podobają jak ma rozpuszczone, taki szopens :P

Pokaz zdjecie
mi się wydaje, że te pórka sianowate nie odrosną aż takie. Po mojej Pauli widzę zmianę. Ścieliśmy ją maszynką, miała piórka i strasznie się jej plątały. Teraz włosy mają tak ze 4 cm dopiero,ale są piękne. Mocne, grubsze i zaczynają się robić loczki. Tyle czasu broniłam się przed ścięciem, bo tu na forum wszystkie byłyście przeciwko ścinaniu dziwczynek na krótko i mnie przekonałyście. Złamałam się jak już sobie z jej włosami nie radziłam same kołtuny miała. Ścieliśmy i uważam, że była to najlepsza decyzja.Fakt może nie wyglądała za pięknie, ale przyzwyczaiłam się już i mi się podoba. a to tylko włosy, odrosną. Jeśli kiedyś będę miała jeszcze córkę to po roczku pierwsze co zrobię to opitolę ją maszynką.

Cytat:
Dziewczyny bo tak mnie męczy ten kolor ze szok. Uwielbiam swój blond-owszem. Ale pragnę zmiany. I zrobię tz niespodziankę na święta. Może i zejdzie mi parę kg to będę się lepiej prezentować. Podoba się taki kolor ale jak patrze na paletę to dostaje oczopląsu . Wiem ze większość z Was mi nie pomoże bo woli u mnie blond ale wiecie kobieta lubi zmiany a za mną to już chodzi długo. ...
śliczny kolorek na zdjęciu. Robicie mi ochotę na pomalowanie włosów. Teraz mam swoje naturalne, mysie. Chętnie sama bym sobie rozjaśniła, ale zaraz znowu siano mi się zrobi, odrosty i wogle. Nie kuście proszę
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 11:27   #624
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Mi się zowu marzy biblioteka w dom u, ale to ierealne marzenie. Najczęściej wypożyczam z biblioteki albo od znajomych. Często też ściągam z iternetu i czytam a tel =. Jeśli już kupuję to tak do 10zł za książkę, bo właśnie troche mi szkoda więcej wydawać na coś co przeczytam raz i będzie zbierało kurz. Ogólnie w temacie książek to walczę ze sobą, jedna część mnie chce kupować książki i mieć ich całe mnóstwo, inna zaś myśli raczej zdroworozsądkowo, że po co zbieracze kurzu, że więcej roboty przy sprzątaniu potem. Ogólnie dążę do minimum gratów i wszystkiego w domu, ale to marzenie o własnej biblioteczce..
A co do biblioteki to najczęściej wiem co chcę pożyczyć jak idę. ALbo mam spisany idneks, albo wiem jakiego autora poszukuję. Załatwiam to raczej szybko. Zaraz się właśnie wybiermy do bibioteki. Plan: zerknąć na nowości i na szwaję, bo właśnie ją przerabiam, spodobała mi się. Przerabiam też Jo Nesbo, ale w naszej bibliotece już więcej nie dostanę. Ostatnio czytaam autorami.

My też zawsze we dwie. Nawet niedziele często, a jeśli spędzamy je w 3 to najczęściej u teściów, czasem spacerek do moich rodziców. Smute to troche, bo ja ze swojego dzieciństwa najbardziej pamiętam moment usypiania, kiedy rodzice nam bajki czytali lub je opowiadali, no i właśnie niedziele. Wspólny spacer, gry planszowe, puzzle. Całą rodzina oczywiście, sztuk 6. Coś pięknego, chciałabym żeby Paula tż miała takie wspomniennia.

Mój lesio jeszcze zafoliowany, czeka jako 5 w kolejce

Mam podobne myśli. jako nastolatka niedziele zaczynałam od kościoła. Później jakoś przestałam.Teraz to wogle mnie nie ciągnie, ale to pewnie dlatego, że mieszkam przy samym kościele i mam przesyt. Każdą mszę słyszę, kazanie itd. Ale martwi mie to, że kiedyś będą pytać P. w szkole: "Byłaś w kościele?"- Denerwujące to dla mnie, że każda lekcja religii zaczya się u nas od tego pytania. Demotywowało mnie to zawsze i czułam się jakby zmuszana do chodzeia na msze.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

mi się wydaje, że te pórka sianowate nie odrosną aż takie. Po mojej Pauli widzę zmianę. Ścieliśmy ją maszynką, miała piórka i strasznie się jej plątały. Teraz włosy mają tak ze 4 cm dopiero,ale są piękne. Mocne, grubsze i zaczynają się robić loczki. Tyle czasu broniłam się przed ścięciem, bo tu na forum wszystkie byłyście przeciwko ścinaniu dziwczynek na krótko i mnie przekonałyście. Złamałam się jak już sobie z jej włosami nie radziłam same kołtuny miała. Ścieliśmy i uważam, że była to najlepsza decyzja.Fakt może nie wyglądała za pięknie, ale przyzwyczaiłam się już i mi się podoba. a to tylko włosy, odrosną. Jeśli kiedyś będę miała jeszcze córkę to po roczku pierwsze co zrobię to opitolę ją maszynką.

śliczny kolorek na zdjęciu. Robicie mi ochotę na pomalowanie włosów. Teraz mam swoje naturalne, mysie. Chętnie sama bym sobie rozjaśniła, ale zaraz znowu siano mi się zrobi, odrosty i wogle. Nie kuście proszę

ale ja nie zetne Hani włosów maszynką... chodziło mi o podcięcie

http://pytanienasniadanie.tvp.pl/171...ak-zrobic-loki patrzcie jak nic nas podczytują!
Stary 2014-10-10, 11:31   #625
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

kochana...ale jak nie kusić jak mnie kusi- tylko to odważna zmiana-ale kurde raz się zyję co?? odrosną albo przefarbuje to jak-którę??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 605536f899.jpg (38,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg be97128406 (1).jpg (21,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1b00800287.jpg (46,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ea11528cc2.jpg (82,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 21fc42714f.jpg (61,3 KB, 15 załadowań)

Stary 2014-10-10, 11:41   #626
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Neti - mi sie podobasz w blondzie

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

a moze i jednak ciemny?
to Ci pomoglam!
na tym 3 zdjeciu jestes podobna do tej aktorki z bewerlihils, taka ladna, z pieprzykiem... kojarzysz?
o, do tej https://www.google.pl/search?q=Tiffa...h=857&dpr=0.75

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-10-10 o 11:43
Stary 2014-10-10, 11:44   #627
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Neti daj mi pomyslec zbadam okolice sienna kolo zlotej chyba ? Dam znac ok wtorku
Stary 2014-10-10, 11:50   #628
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
kochana...ale jak nie kusić jak mnie kusi- tylko to odważna zmiana-ale kurde raz się zyję co?? odrosną albo przefarbuje to jak-którę??
mi bardziej się podobasz w ciemniejszych może więc taki jak pokazałaś będzie trafiony
Stary 2014-10-10, 11:54   #629
LadyWhisper
Zakorzenienie

bokeh, a Ty kolor zmieniłaś prawda? Na insta widzialam
pamiętasz o nas?

dziecię mi zasnęło, włączyłam inhalator coś na niego skapło i się obudził jAK TU PRACOWAĆ JA SIĘ PYTAM?! dzisiaj MUSZĘ oddać papiery a jestem w czarnej

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 12:00   #630
pstryczek84
Zakorzenienie

dodzwonilam sie do poradni na styczen, czyli mega szybko jak mi pani przedstawila liste badan ktore musze zrobic na wizyte to sie zalamalam chyba zaczne od przyszlego tyg co by sie wyrobic do tego stycznia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości