|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
... choć nie Westwood
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26
Tak, ale tylko jesli chodzi o źródła internetowe, jak książka jest w sieci itp. Natomiast nie, jeśli chodzi o prace studentów.
|
|
#4622 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chciałabym jeszcze zapytać czy możecie mi polecić jakąś dobrą książkę z metodologii (rok 2000 w górę) ? Ściągnęłam Rubachę, ale jest dla mnie niejasna, a głównie chodzi mi o to by w książce były definicję (Łobocki odpada, nie mogę z niego korzystać)EDIT: Znalazłam książkę A.Maszkę, wydaje się spoko, ale jeśli znacie inne godne polecenia, proszę napisać
Edytowane przez _malami Czas edycji: 2014-10-09 o 23:07 |
||
|
|
|
#4623 |
|
Copyraptor
|
Macka, ale jak włosy suche mogą być zdrowe i mocne?
nie łamią się wtedy i nie rozdwajają?Mam pytanie, bo jestem trochę głupia chyba. Od lat pracy przy komputerze strasznie się garbię i widzę, że moja postawa przez to jest okropna. Chciałabym zacząć ćwiczyć, znalazłam zestaw ćwiczeń na tzw. plecy okrągłe, ale niektórych nie rozumiem ![]() To część tych ćwiczeń z którymi mam problem: 3. Klęk podparty. Wysunięci rąk do przodu i opad tułowia. Przejście do „układu japońskiego" Co to jest ten układ japoński? Takie po prostu leżenie rękami i twarzą na podłodze? Ale tyłek wtedy jest gdzie, na stopach, czy w górze? 4. Siad ugięty. Ręce wyprostowane, uniesione w górę. Palce dłoni splecione, dłonie odwrócone do góry. Odrzut rąk w tył. Co to jest siad ugięty? ![]() 5. Siad skrzyżny. Ręce w pozycji „skrzydełek". Plecy wyprostowane. Wysuwanie głowy do przodu i cofanie jej. Skrzydełka to są po prostu ręce na głowie/z tyłu głowy? 8. Leżenie tyłem, nogi ugięte. Ręce wzdłuż ciała, leżą na podłodze. Rotacja rąk - odwinięcie dłoni w górę Co to jest? Wolałam jak ten wątek się nazywał "wszystko o co wstydzicie się zapytać" |
|
|
|
#4624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli masz rozprawę karną (czyli przestępstwa z kodeksu karnego) w sądzie i orzeczono jakiś wyrok, to wtedy figurujesz w Krajowym Rejestrze Karnym jako karana. Przedawnienie to nie jest zatarcie skazania, o zatarcie skazania trzeba napisać do sądu i zostaje to rozstrzygnięte. |
|
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cholerka a zobacz na youtube ja tak robie jak nie wiem co robic
Wyslane przez tapatalk 2 ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
osoba byla w sadzie i miala mowione, ze za rok mu sie zatrze, nikt nic nie mowil o zadnym pismie... ale pewnie trzeba slac Wyslane przez tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ty masz na myśli konkretny przypadek i jak mówisz, że w sądzie mu powiedzieli, że za rok się zatrze, to musiało być to coś niegroźnego i automatycznie się wymaże. Tylko nie wiem, co to mogła być za kara, że już po roku będzie zatarcie :P: I odnośnie do jeszcze tamtego pytania: jak się zatrze, to tak, nie będzie tego w papierach. Można się starać o pracę, gdzie jest wymóg niekaralności. Edytowane przez Blablubli Czas edycji: 2014-10-09 o 23:15 |
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc efekt końcowy powinien wyglądać tak: ![]() 4. Siad ugięty wygląda tak, ale nie wiem, co to za ćwiczenie. ![]() 8. Ręce z dołu muszą powędrować nad głowę i zostać położone na materacu, o ile dobrze rozumuję. Ja musiałam tak zrobić, a po powrocie rąk do pozycji wyjściowej musiałam usiąść bez pomocy rąk i to podobno bardzo dobre ćwiczenie na same mięśnie. Daj znać, czy coś pomagają ćwiczenia, bo byłam raz na rehabilitacji i szczerze to nic sie nie poprawiło mimo 2tyg rehabilitacji i 1.5 miesiąca ćwiczenia w domu samodzielnie, wręcz było jeszcze gorzej i miałam problem zasnąć, bo kręgosłup bolał, a nie były to żadne zakwasy
|
|
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi o olejkach.
![]() Mam następne pytanie: W ogóle nie jedżdżę pociągami i rzadko wyściubiam nos ze swojej pipidówki . Teraz w poniedziałek mamy jechać z córką do Dużego Miasta więc wczoraj pocwałowałam do kasy biletowej i wyrecytowałam czego chcę: bilet na 13 października, godzina taka a taka, dla tylu a tylu osób, tu a tu.
|
|
|
|
#4629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
Tak jak ze skórą, jeżeli jest sucha nie znaczy, że się łuszczy i odpada płatami
|
||
|
|
|
#4630 | |
|
...
|
Cytat:
Zazwyczaj bilety na regio i interregio są na dzień, nie podajesz konkretnej godziny kiedy będziesz tym pociągiem jechać. TLK i IC mają miejscówki i rezerwujesz miejsce w danym pociągu, wtedy już musisz podawać godzinę.
|
|
|
#4631 | ||
|
Copyraptor
|
Cytat:
I nie wiem, czy mi się uda zmotywować zwłaszcza, że mnie się wydaje, że garba mam, a TŻ mówi, że chyba na mózgu Cytat:
Aaa. To zazdroszczę, ja mam suche i słabe i chore
|
||
|
|
|
#4632 |
|
histoire abracadabrante
|
Studia, a raczej problem z upierdliwą panią
![]() W wielkim skrócie: otrzymałam zgodę dziekana na czynny urlop dziekański obowiązujący w roku akademickim 2014/2015. Mój zamiar był taki, że zaliczę jeden zaległy semestr przedmiotu u prowadzącej indywidualnie na konsultacjach na zasadzie "zaliczam sobie kiedy chcę, może być w październiku, może być w maju" - po to też dostałam czynny urlop dziekański. Prowadząca wyraziła zgodę, dziekan również. Sprawa musiała "przejść" przez kobietę, która jest kierowniczką mojej prowadzącej. Napisałam jej maila o sprawie, a ona nie wyraziła zgody. Mam dopisać się do grupy, która ma ten przedmiot, u innej prowadzącej. Problem polega na tym, że mam do zaliczenia semestr letni... czyli muszę poczekać sobie kilka miesięcy, żeby uczestniczyć w zajęciach. Dziekan celowo udzielił mi czynnego urlopu dziekańskiego, żeby ułatwić mi zaliczanie materiału, sam powiedział, że im szybciej, tym lepiej dla mnie. I co mam teraz zrobić? Pójść na skargę do dziekana? Nie do końca orientuję się jak to wygląda w hierarchii. Ta kobieta jest osobą zarządzającą studium językowym, które przynależy do Uniwerku. Kto jest ważniejszy?
|
|
|
|
#4633 |
|
Konto usunięte
|
Co do noszenia jedzenia na uczelnię? Chodzi głównie o produkty stałe, np. sałatki, tortillę, tosta czy coś takiego. Czy taki zwykły pojemniczek plastikowy się sprawdzi, czy nie otworzy mi się w torebce?
|
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Ja noszę w takich. Nie otwierają się, nic się nie leje (ale nie noszę zupy czy "soczystych" sałatek) raczej kanapki, owoce, warzywa luzem. Tanie, łatwo dostępne.
|
#4635 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Ale dla pewności zawsze ekładam jeszczecdo worka foliowego i dopiero do torebki. Z aplikacji. Przepraszam za literówki - czasem nie trafiam w klawisze.
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
Mam być może głupie pytanie- czy w jakiejkolwiek sieciowej drogerii można stacjonarnie kupić lakiery do paznokci marki Cuccio?
Szukam gdzieś w Krakowie
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
PERFUMY
Znacie ten sklep? Warto? Używał ktoś? http://www.laneperfumy.pl Na blogach tylko jedna opinia, ceny wyjątkowo korzystne.
|
#4638 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4639 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;48470901]Nie wiem, nie znam się, ale wydaje mi się, że pani mogła Cię udupić z prostego powodu. Nie pofatygowałas się osobiście, tylko wysłałaś maila. To są profesory, tego nie zrozumiesz. To gatunek wielce fochowaty i wrażliwy, wystarczy jeden fałszywy ruch i Cię udupią, dla zasady. Idź do niej osobiście i pogadaj jeszcze raz
[/QUOTE]też mi to przyszło do głowy, lol |
|
|
|
#4640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Chciałabym zjeść coś może bardziej treściwego, może jakąś sałatkę polecicie?
|
|
|
|
|
#4642 |
|
Zadomowienie
|
Pytanie do mieszkanek Trójmiasta : Gdzie dostanę kosmetyki Marion ? Zależy mi szczególnie na mgiełce termoochronnej.
|
#4643 |
|
...
|
Drogeria Natura.
|
|
#4644 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Ja brałam na uczelnię różnego rodzaju sałatki, do tego zawsze coś do przekąszenia jakiś jogurt, coś z owoców, jakieś wafle
. wszystko zależy jak długo się siedzi na uczelni i jakie są przerwy . Mam pytanie do osób znających się trochę na komputerach. Coś mi się stało z przeglądarką Google Chrome - niektóre strony są wyświetlane inną czcionką niż poprzednio np. wizaż otwiera mi się w mniejszej czcionce niż zawsze bądź na innej przeglądarce - odinstalowałam i na nowo zainstalowałam przeglądarkę wcześniej czyszcząc wszystko i nie pomogło . Może ktoś coś wie
|
#4646 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jeśli załatwiałaś tylko przez maila to trochę źle to rozegrałaś. napisz jeszcze raz podanie takie oficjalne, może to ją przekona. a jak na podanie też będzie odpowiedź że nie, to wtedy do dziekana z odwołaniem. |
|
|
|
|
#4647 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() __ Potrzebuję taniego, czarnego lakieru do paznokci, najlepiej dostępnego w Rossmanie. Musi dobrze kryć.
|
|
|
#4649 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Delia coral prosilk czy jakoś tak. Kryje po 1 warstwie, kosztuje chyba 5 zł ale w Rossmanie go nie ma - w SP jest.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.

nie łamią się wtedy i nie rozdwajają?

. Teraz w poniedziałek mamy jechać z córką do Dużego Miasta
więc wczoraj pocwałowałam do kasy biletowej i wyrecytowałam czego chcę: bilet na 13 października, godzina taka a taka, dla tylu a tylu osób, tu a tu. 

. Chciałabym zjeść coś może bardziej treściwego, może jakąś sałatkę polecicie?

. Może ktoś coś wie
06.12.2020
23.07.2022