Mamusie Maj -Czerwiec 2014 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-08, 12:18   #4681
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Maj -Czerwiec 2014

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Piszczałka
Ale duzy chlopak i jaki elegancik

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 13:36   #4682
meniaa94
Wtajemniczenie

Cześć Wam mam chwilę to piszę ... jutro oglądają mieszkanie i są bardzo zainteresowani. 3majcie kciuki !
Obiadek się robi ... zupka dla małej też ... zrobiona
Po obiadku deserek który już stoi w lodówce miałam zbędne owoce więc musiałam je wykorzystać ... dałam biszkopty polałam kawą,na to malinki,troszkę miodu,biszkopty znów i na wierzch mango z jogurtem greckim zmiksowane ... zobaczymy jak będzie smakowało
Zaraz wstawię Wam zdjęcia mojej małej miss
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_3097.jpg (92,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_3080.jpg (76,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_2996.jpg (96,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_3052.jpg (110,1 KB, 32 załadowań)
Stary 2014-10-08, 13:39   #4683
inezz6
Zadomowienie

Eh taka ładna pogoda a my nie wyjdziemy nigdzie... Franuś po tym szczepieniu marudny i przytulaśny, rano gorączka była. A ja się przeziębiłam.. Czuję się, jakby czołg po mnie przejechał.. Gardło, katar...No a to jak w reklamie,mamy nie biorą zwolnień.. Dobrze, że moja mama kupiła mi leki i zabawia przez chwilę wnuka

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Szymuś też jeszcze się nie przewraca, ale na boku leży prawie wciąż i dupka już obrucona tylko głowa za ciężka. Przynajmniej na razie mam spokój. Stópki też nie odkryte, czasem przy przewijaniu ogląda i próbuje chwytać, a najbardziej obserwuje jak ma buty

A w ogóle od trzech dni mam piszczyka w domu. Chyba rozpoczął się następny skok. A myślałam, że tydzień temu skończył się poprzedni i teraz będzie trochę oddechu. Mały się taki fajny zrobił, a tu od nowa. Piszczy wciąż w łóżeczku, w wózku, w leżaczku, na rękach, na spacerach też. No nie wiadomo co z nim zrobić

I jeszcze matkę dopadła jakaś dolina ( śmieje się do tż że jeszcze poporodowa). Nie mogę się odnaleźć we własnym ciele, jak patrze w lustro to się pogarsza, wyglądam jak gorylica, brzuch jak 5 miesiąc ciąży, do tego wciąż bolą mnie mięśnie, nogi, stawy . . . a może to starość
No to się wygadałam, ale kocham moje dziecko najmocniej na świecie
Hehe to mój podobnie jak już się przekręca to leży na boku i tyłek przekręca, ale głowy nie potrafi unieść, bo za ciężka i z jedną ręką nie wie co zrobić, ale to pewnie kwestia czasu

Co do Twoich odczuć, to mam podobnie, zupełnie mi się moje ciało nie podoba W niewiele ciuchów sprzed ciąży się mieszczę. W dodatku mam wrażenie, że bardzo mi spowolniła się przemiana materii, bo przy takiej diecie i w miarę regularnych ćwiczeniach przed ciążą schudłabym już jakieś 10 kg, a tak to schudłam gdzieś 2 kg..
Stawy to bolą mnie w kolanach, szczególnie przy siadaniu..
Ale za to jak idę na zakupy, to ponieważ w prawie niczym się sobie nie podobam, to kupuję ciuszki dla Franka

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Hej mamusie powiedzcie mi czy wasze maluszki wystawiaja jezorki. Bo moja po jedzeniu wystwia jezyk i gada. Oprocz tego pcha wszystko do buzi i sie zlosci no i jak ja wezme na rece to mnie tez zjada... Ale dziwi mnie ten jezorek na wierzchu najbardziej....

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Mój języka nie wystawia, ale w trakcie i po jedzeniu gada i uśmiecha się I też czasem mnie zjada

Paulka
- śliczne księżniczki
Nadiak - ale elegancik, niedługo się do gondoli nie zmieści

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 13:44   #4684
Harakiri
Rozeznanie

Nadiak i u nas w domu od paru dni piszczałek. Najgorzej przed spaniem bo nie dość że tymi kończynami macha to jeszcze piszczy nawet ze smoczkiem i przez to usnąć nie może.
Ja po porodzie lepiej wyglądałam niż teraz :/ bo wtedy nie miałam nawet kiedy zjeść i uważałam na to, co jem a teraz znowu wrzeram wszystko. Ale się umówiłam z mężem że tylko w wekendy jemy słodycze, zawsze coś

Karolkya ze 2 tygodnie temu Marcel ciągle miał język wywalony na brodzie, trwało to pare dni i znowu przez pare dni było to samo ale już przestał. Do tego pierdział ustami i miał ciągle dekolt mokry.
kurde znowu bokiem zdjęcie. Sory :/ nie wiem jak przekręcić.

Rzeczywiście te dzieci rosną strasznie szybko i robią się coraz śliczniejsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140930_134357.jpg (82,1 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez Harakiri
Czas edycji: 2014-10-08 o 13:49
Harakiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 13:59   #4685
inezz6
Zadomowienie

Menia - ale laleczka piękna hehe przeczytałam Twojego posta i się przeraziłam, że taki deserek chcesz małej dać

Harakiri
- śliczny Marcel, oczka widzę, już na maksa ciemne

To ja wam też wkleję mojego supermena po kąpieli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03944.jpg (45,8 KB, 38 załadowań)

Kiedyś tam,kiedyś tam...
Który los rzucił nam."
Stary 2014-10-08, 14:10   #4686
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Harakiri Pokaż wiadomość
Nadiak i u nas w domu od paru dni piszczałek. Najgorzej przed spaniem bo nie dość że tymi kończynami macha to jeszcze piszczy nawet ze smoczkiem i przez to usnąć nie może.
Ja po porodzie lepiej wyglądałam niż teraz :/ bo wtedy nie miałam nawet kiedy zjeść i uważałam na to, co jem a teraz znowu wrzeram wszystko. Ale się umówiłam z mężem że tylko w wekendy jemy słodycze, zawsze coś

Karolkya ze 2 tygodnie temu Marcel ciągle miał język wywalony na brodzie, trwało to pare dni i znowu przez pare dni było to samo ale już przestał. Do tego pierdział ustami i miał ciągle dekolt mokry.

Właśnie tak ten język wystawia

Menia Sliczna miss
Stary 2014-10-08, 14:31   #4687
nadiak1
Rozeznanie

Menia

Super niunia. Fajne minki robi.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

inezz6 Współczuje samopoczucia zdrowiej szybko

Zgadza się gondola pełna, staram się jak najdłużej go w niej wozić bo nie umie siedzieć, ale już głowa przy samej ściance a nogi prawie wychodzą bokami

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Harakiri Ale ma super oczy ciemne i język na wierzchu, mój tak jeszcze nie robi.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez inezz6 Pokaż wiadomość

To ja wam też wkleję mojego supermena po kąpieli
Ale mu wyszło. super!

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Te nasze dzieciaczki są wspaniałe. Każde z nich ma coś w sobie że jest piękne i wyjątkowe. To chyba po rodzicach
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 14:37   #4688
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę uważasz, że krzywdzę swoje dziecko?
Oczywiście, że Cichopek nie jest dla mnie żadnym ekspertem ani wyznacznikiem... Szukając informacji na ten temat przekopałam się przez kilka książek, internet, pytałam o to znajomych osób, które mają dzieci (niektóre już całkiem duże i jak najbardziej zdrowe), tutaj na forum i nigdzie nie znalazłam informacji, że taka pozycja jest szkodliwa.. Nawet w książce Zawitkowskiego taka jest. Poza tym jest to pozycja do odbicia i noszenia w chuście, więc chyba nie może robić dziecku krzywdy? Czytałam też, że dziecko nie powinno być noszone przodem do świata, bo to niekorzystne dla kręgów szyjnych i mięśni i m.in. dlatego w foteliku wozi się dzieci tyłem.
Przecież nie chodzi o to, że robię mojej bratowej na złość, ale w innej pozycji moje dziecko po prostu marudzi, a tak może swobodnie obserwować świat
Jak noszę przodem do siebie, to opierając dziecko o siebie.

Cytat:
Ja staram się nosić tak, żeby dziecko było bardziej przycisniete do mnie niż żeby mi się na rękach trzymało. Ale nie wiem już jak nosić. Wszystkie pozycje zle.

Byliśmy u pediatry i mówi że ulewanie może trwać do roku. Najpierw było ze do 3-go miesiąca. Potem ze do 6. Teraz że do roku...
No i Marceluszek ma już 63cm i waży 7 kg
Poprosiłam pediatre o tydzień zwolnienia żeby porządnie małego wykurowac a nie ze nie doleczy się i pójdzie do żłobka i od nowa. Zanioslam do pracy zwolnienie i poczułam się jakbym zrobiła coś złego. Szef z wyrzutem ze czemu ktoś inny nie może zostać z dzieckiem :/ i ze czemu nie mąż. Kurde przez ponad 3 lata pracy nikt się nigdy na mnie nie skarżył wprzeciwienstwie do tych belgijek ani nie brałam wcale zwolnień moze ze 3 razy a teraz mnie potraktował jakbym była najgorsza pracownica bo chciałam żeby dziecko wyzdrowialo. Złamas.
Współczuję. Też się z takim podejściem spotkałam i już mi się słabo robi myśląc o powrocie do pracy, właśnie z powodu ewentualnych chorób dzieci i zwolnień.

Zimą jak syn był chory, ja nie byłam w stanie się nim zajmować. Mąż nie wziął zwolnienia, tylko urlop wypoczynkowy. Pierwszego dnia po powrocie do pracy został zwolniony, bo "dzieckiem powinna zajmować się matka czy babcia, a nie ojciec" i "my tu potrzebujemy ludzi którzy będą pracować, a nie na wolnym siedzieć".

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
hej ciezko mi pisac bo małasiedzi na kolanach w ogole dawno sie nie odzywałyśmy bo dużo spraw na głowie było. Byłyśmy z malutką w Białystoku w klinice u neurochirurga i on wodogłowa nie widzi aczkolwiek na skierowaniu na usg które mamy az pod koniec stycznia napisał że ma powiększoną przestrzeń międzymózgową ... i weź i czekaj do stycznia. Tam mają nam zrobić parametry mózgu bo się zajmują całkowicie dziećmi i mają najlepszy sprzęt w okolicy a nam zrobili u nas w Ełku zwykłe usg bez pomiarów itp ...tak opisane krótko.
10 stycznia bierzemy z tż cywilny ... było tyle załatwiania,jeździliśmy do innego miasta po jego skrócony odpis aktu urodzenia ... a do tego miasta jest kawałek . Wystawilismy na sprzedaż mieszkanie ... WYJEŻDŻAMY nie chce wiecej zdradzac bo chce zeby wszystko się udało...też mamy dość jego rodziny,która non stop się wpiep...w nasz związek.
Mam nadzieję,że uda nam się zacząć wszystko od nowa. I w tym miejscu wiem,że będę lepiej się czuła jeżeli chodzi o moje zdrowie ... nie powinnam odczuwać alergii ani astmy. Się okaże ...
dobra uciekam bo zarz muszę lecieć do alergologa po wyniki z krwi ... kazała mi koniecznie dziś przyjść bo dzwoniłam nie dawno.
Nawet nie mam was czasu podczytywac
Trzymam kciuki za NOWE ŻYCIE.
A to co piszesz o rodzince to jakiś koszmar.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 14:47   #4689
asia27100
Zakorzenienie

hej

u nas tez przwroty w bok, ale glowa ciazy i zostaje
jezyk wysuwa
ale podczas jedzenia ladnie je i polyka

jak wstawiacie foty waszych slicznosci to ja tez :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00212.jpg (92,8 KB, 47 załadowań)

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 18:23   #4690
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość

jak wstawiacie foty waszych slicznosci to ja tez :P
Śliczności!
Mój tak dzisiaj leżał jak prasowałam, skubany plecy go parzą. Zmiana o 180 stopni z brzuszkiem.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 21:08   #4691
beatusia10
Wtajemniczenie

Piekne dzieciaczki widzialam co do stop, to Patryk ciagle je lapie,ale w buzi mial tylko raz. Za to przewroty sa do tego stopnia,ze wczoraj spadl z przewijaka, jak sie schylilam po pieluche na szczescie Go zlapalam,ale tak sie strasznie zdenerwowalam,ze pol nocy spac nie moglam.
A poza tym chyba zeby daja czadu na calego, bo prawie co wieczor od 18. jest tragedia. I jakis taki jest drazliwy,ze wystarczy zla mina, za wysoki albo za niski dzwiek i tak strasznie placze,ze ciezko Go uspokoic. Dzis np. podczas kapieli maz powiedzial: "hej,hej,hej,Patryk wacha klej" i dziecko zaczelo mi tak plakac,ze musialam migiem zabierac Go z wody.. No a w nocy wstaje co 2 godziny... Dzien w dzien B-)
No i tez sie pochwalimy, a co

Edytowane przez beatusia10
Czas edycji: 2014-10-08 o 21:11
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 22:02   #4692
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
U nas też jeszcze stopy nieodkryte (jak go przebieram na przewijaku, to trzyma się za kolanka ) i przewroty też jeszcze w lesie, choć próbuje, ale nasze dzieci podobne wiekowo
Podobno dzieci uczą się kaszleć i weź tu z takim niemowlakiem, nie dość, że nic nie powie, to jeszcze udaje, że kaszle

Co do szczepionki to ta druga to chyba Pentaxim?
A szczepicie infanrixem hexą czy tym drugim? Bo my hexą i się pozytywnie zdziwiłam, że jest w mojej aptece.. Ale pani mi wyjaśniła, że to z tą drugą jest problem.
No no pentaxim, dobrze piszesz a infanrix zwykły , nie hexa. Hexa to jest chyba 6w1 a my mamy ipv+hib to jest 5w1

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Dzien dobry nie udzielalam sie bo tu wesele zamieszanie ale juz po . Bylo nawet fajnie. Tz zostal bo skrecil sobie reke. A mial miec urlop za 2 tyg to moze miesiac posiedzi z nami jupi . A moj skarb tez sie jeszcze nie obraca I jedynie oglada stopy I trzyma sie za kolanka. ;-) ale piszczec umie I robi takie smieszne giiii hehe ;-)
nie ma to jak szczerość

co do purkania przy rozszerzeniu diety to może przy karmieniu łyżeczką się więcej powietrza nałyka niż przy butelce? może niech się ktoś mądrzejszy wypowie

Cytat:
U nas też jak narazie tylko kolanka odkryte przy przewijaniu obroty jeszcze też nie poznane, jak narazie tylko na boczki się mały przekręca.

Kurde Marcel już od 7 nie śpi. Wszystkie zabawki mu się już znudziły a ja już nie mam pomysłów jak go zabawiać a jak leży to marudzi.
U nas w takiej chwili pomaga położenie w wózku (bo jest zmęczony i potrzebuje się wyciszyć) na świeżym powietrzu, najpierw jest foch na leżenie a chwilę potem smacznie śpi

Cytat:

O matko jak on ten jęzor wystawia to u nas tylko "pierdzenie" ustami i bodziak mokry po pępek

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
Piekne dzieciaczki widzialam co do stop, to Patryk ciagle je lapie,ale w buzi mial tylko raz. Za to przewroty sa do tego stopnia,ze wczoraj spadl z przewijaka, jak sie schylilam po pieluche na szczescie Go zlapalam,ale tak sie strasznie zdenerwowalam,ze pol nocy spac nie moglam.
A poza tym chyba zeby daja czadu na calego, bo prawie co wieczor od 18. jest tragedia. I jakis taki jest drazliwy,ze wystarczy zla mina, za wysoki albo za niski dzwiek i tak strasznie placze,ze ciezko Go uspokoic. Dzis np. podczas kapieli maz powiedzial: "hej,hej,hej,Patryk wacha klej" i dziecko zaczelo mi tak plakac,ze musialam migiem zabierac Go z wody.. No a w nocy wstaje co 2 godziny... Dzien w dzien B-)
No i tez sie pochwalimy, a co
Ale kawaler już z Patrysia

Nadiak Szymuś jaki elegancki choć mnie się bardziej podoba w pasiastym sweterku

Paulka super laski a u menii Gabi jaka aparatka i w ogóle fajne te nasze dzieciaczki

Ja Wam powiem, że dopiero tak od drugiego/trzeciego miesiąca jakoś bardziej zafascynowałam się synkiem bo stał się bardziej "kontaktowy". A tak to leżało to to w łóżeczku, waliło w pieluchę i nie wiadomo czego chciało i głównie spało

Lepiej żałować tego co się zrobilo

Edytowane przez justiwi
Czas edycji: 2014-10-08 o 22:05
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 08:07   #4693
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Hej
Nam do wieczornych cyrkow doszły takie przed spaniem. Najgorzej na spacerze. Zanim usnie to jest taki pisk że tylko na rękach jest spokój. Może to kolki bo uspokaja się chyba po kropelkach właśnie. Ech Jak wszyscy się chwała to ja też... Pierwszy raz na wątku : brzydal:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1412834857424.jpg (61,6 KB, 46 załadowań)
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 09:01   #4694
asia27100
Zakorzenienie

iemand jaki on juz duuuzy! a lubi na brzuchu lezec? ja piotrka w wozku dalam pare razy na brzuch. na poczatku nerwy ale jak zobaczyl ze nad burta widac wszystkich sasiadow to byl zafascynowany nowym widokiem. a przy okazji pierdki ida.

justiwi tez tak mam. a jeszcze bardziej sobie cenie ze wiem co dziecko chce po mnie.

Stary 2014-10-09, 09:20   #4695
madziarek1
Rozeznanie

Hejka witam się w trzcum dniu kataru i drugim kaszlu... Idziemy do lekarza, bo raczej inchalacjami jej nie wylecze.
Mam problem, ponieważ idziemy na wesele 18-tego i nie mam się w co ubrać przymierzalam sukienki w sieciowkach i nie znalazłam żadnej odpowiedniej. Po pierwsze w biuście mam rozmiar 44 a w pupie 42, tak by to wychodziło bo albo kiecka Jet za luzna od pasa albo nie dopina się na biuście. Do tego dochodzi fason, modne terqz są kiecki zabudowane po szyję i nie ma opcji żeby w takiejj karmić. Eh. Myślałam o Internecie, ale z moją figurą to ciężko coś znaleźć, i misze mierzyć. Wiecie gdzie można w okolicqch Katowic zaopayrzyc się w coś dla "mamy"? Aha, ciazowki są, ale nie potrzebuje miejsca na brzuch tylko dostępu do cucka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 09:54   #4696
asia27100
Zakorzenienie

madziarek w sierpniu mialam ten sam problem i sukienke zabudowana. para mloda zalatwila nam pokoj, do ktorego szlismy z tztem w porze karmienia. tam mnie on rozpinal, karmilam i wracalismy. przy stole i tak bym nie karmila..

Stary 2014-10-09, 11:13   #4697
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Asia - Lubi na brzuszku leżeć, ale burty w wózku mamy wysokie i nie będzie za dużo widział ale spróbuje.

Ja na chrzest też miałam problem z sukienka. Udało mi się w mohito znaleźć taka rozpinana na całej długości. Ale nie wiem czy jeszcze są.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 11:31   #4698
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Witamy się my u nas dziś cieplutko i słonecznie

Stary 2014-10-09, 11:37   #4699
Myska0
Zakorzenienie

Hej hej

Ale śliczności Zdjęcia maluszków przecudowne I jak szybko rosną...

My po nocce super Ania spała od 20.30 do 6 rano z jednym wstaniem przed 5 i podaniem jej smoka

Wczoraj Ania miała jakiś dziwny dzień.. Przed karmieniem ok 17 nie chciała jeść i płakała, ale w końcu zjadła, a później po kąpieli to samo tylko więcej płaczu.. Nigdy tak nie miała.. I mam nadzieję, że dziś to się nie powtórzy. Póki co z rana jadła ładnie. Zaraz będziemy wcinać dynię z ziemniakami. Jakie to niedobre jak spróbowałam, a Ania wcina jak szalona

Co do przekręcania to Ania przekręca się z pleców na brzuch, w drugą stronę jeszcze nie. Nogi zadziera do góry i łapie się za stópki.. Jeszcze nie widziałam, żeby pakowała je do buzi Robi bąble ze śliny i często gada z ręką w buzi

Dziś mamy napięty grafik. Musimy pójść do babci (a kawałek mamy do przejścia), po drodze kupić jakiś prezent, kwiatki i coś słodkiego
Miałam w planie prasowanie, ale jakoś mi się nie chce..
A jutro jedziemy w Bieszczady na weekend

Jeśli chodzi o podejście do samej siebie, to ja też średnio się sobie podobam teraz.. Nie mogę na siebie patrzeć w lustrze.. Najgorsze jest to, że nie chce mi się ruszyć tyłka i poćwiczyć albo wyjść pobiegać.. Ciekawe kiedy wrócę do aktywności fizycznej. Póki co chodzę z Anią na basen i planuję zacząć chodzić na ćwiczenia z nią, ale jakoś nie idzie mi się zebrać..

I ja się pochwalę Tak moja Ania leżała w łóżeczku jak do niej przyszłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141007_123847.jpg (91,8 KB, 41 załadowań)

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 12:42   #4700
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Dzien dobry u nas nocka super karmienie k 3.30 I pobudka o 7.40

U nas tez piekna pogoda Maly spal chwile na balkonie teraz ma kolejna drzemke

Jutro szczepienie ciekawe ile moj skarb wazy

A I prze sliczne zdjecia Waszych dzieciakow ;-) 😍

A to Adrianek w dzien poprawin ;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1412851311956.jpg (55,7 KB, 34 załadowań)

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 18:21   #4701
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

ale tu dziś cichutko

Stary 2014-10-09, 19:43   #4702
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Ale tu wysyp ślicznych dzieciaczków
Paulka dziewczynki są do odróżnienia prawda?

Czyżby przewaga facetów na wątku?

Nadiak pamietam, ze po Olim miałam straszne bóle nadgarstków i kostek, wapno może bierz, to pociążowy syndrom

U nas ząbkowanie pełniwymiarowe: maruda + nocne pobudki co godzine + katar + biegunka + stan podgorączkowy od wczoraj a tż w delegacji, matka wspomaga sie colą
Już trace nadzieje że sie coś wybije :p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1412876504019.jpg (70,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1412876539507.jpg (78,3 KB, 32 załadowań)

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 19:51   #4703
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Madziula ja też tracę nadzieję i mam już dość rego ząbkowania

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 21:13   #4704
Harakiri
Rozeznanie

Zamyslona takich szefów to odsterzelic się powinno

Madziarek zawsze miałam też ten problem ze na górze byłam 38 a na dole 40 i tez z sukienkami było ciężko. Teraz się zrobiło chyba na górze 40 a na dole 42 wiec jeszcze gorzej.

Jak widzę co u was się dzieje przez ząbkowanie to ciesze się ze jeszcze malutkiemu nie rosną ząbki

kurde tak łazicie wszystkie na te wesela :P dobrze ze mu tu na żadne takie imprezy nie chodzimy to się nie musze stroić.

Edytowane przez Harakiri
Czas edycji: 2014-10-09 o 21:16
Stary 2014-10-09, 21:58   #4705
inezz6
Zadomowienie

Ja się witam po mega ciężkim zasypianiu Franka, zasnął 5 minut temu... Najpierw w łóżeczku ćwiczył obroty i się denerwował, potem mu się przypomniało, że jest głodny, potem płakał nie wiadomo czemu, w końcu zasnął bujany w wózku, bo juz mi się pomysły skończyły..
Dziś czuję się jeszcze gorzej niż wczoraj, ale cudownym zrządzeniem losu Tż wziął wczoraj 2 dni urlopu, więc mogłam się dziś polenić w łóżku, oczywiście bez przesady Tylko teraz na piłkę poszedł, więc zostałam sama z marudą

Śliczne dzieciaki widziałam, prawdziwy wysyp zdjęć

Kiedyś tam,kiedyś tam...
Który los rzucił nam."
Stary 2014-10-09, 22:04   #4706
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Przylaczam.sie do mam marud zabkujacych. Wczoraj placz i zero jedzenia za to duzo kup. A dzis apetyt plus kupy i mega ryk przed spaniem... u nas wybija sie tym razem cos na gorze... a to dopiero 3 zabek :a gdzie reszta!?

Sliczne dzieciaczki

Zmykam spac bo jutro do pracy!

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 10:48   #4707
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Mi ta maruda az tak nie przeszkadza ani to niespanie jak ten przewlekły stan podgoraczkowy, nie wiem ja praktycznnie nigdy nie mamm gorączki, Olaf mial dwa razy w swoim życiu więc teraz mnie to przeraża
A najgorsze, ze jeszcze ani jeden sie nie wybił:p co to będzie przy trzonowych

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 11:54   #4708
inezz6
Zadomowienie

Madziula- ale to ma powyżej 37,5 cały czas?

Moje dziecko w ciągu nocy opanowało obrót na brzuszek i teraz ciągle chce to robić a ile się przy tym nadenerwuje biedaczek... Ja dziś ide do lekarza po antybiotyki, bo sama to się będę przez miesiąc leczyć...
Dajecie dzieciom do picia jakieś soczki np z jabłek, rozcienczone z woda?

Wysyłane z mojego HTC Wildfire S A510e za pomocą Tapatalk 2

Kiedyś tam,kiedyś tam...
Który los rzucił nam."
Stary 2014-10-10, 13:06   #4709
Myska0
Zakorzenienie

Ale cudowne dzieciaczki mamy

My dziś po pierwszym pół słoiczka brokułów. Średnio była Ania zachwycona, ale otwierała buzię i jadła z krzywiącą się buzią

Ania coś charczy i nie wiem czy udaje kaszel czy faktycznie go ma.. Chyba we wtorek jak wrócimy pojedziemy do lekarza..

Ja nie podaje w ogóle soczków.. Jeszcze jabłka nie dawałam nawet.. Ehh.. Jestem w tyle z rozszerzaniem diety Ale nadrobię mam nadzieję

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-10, 14:11   #4710
Harakiri
Rozeznanie

Justyna "dopiero" trzeci? u nas żadnego :P

Ja nic nie podaję do picia. A do jedzenia podaję już normalnie 150gram. Jak wprowadzam nową rzecz to tak jak dzisiaj np. ziemniak, marchewka i seler. I Ziemniak i marchew już znana więc jak coś będzie nie tak to wiadomo że seler. Smakowało Marcelowi. Jeszcze nie przełkną dobrze tego co miał w buzi a już otwierał żeby więcej mu dać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości